Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.17 0 0 77
Sajnos a Tré-Home ügyintézésileg elég gyenge cég. Nekem 17 napja (Dec. 1. óta) nem képesek egy nyamvadt e-mail és ftp hozzáférést aktiválni. Kiküldték postán a hivatalos papírt, rajta a jelszavakkal, stb és mégsem megy. A szomszédomnak már 2 hete kiküldték és neki gyönyörűen megy minden. Az üfsz. pedig a "hamarosan aktiváljuk" dumával ráz le minden nap. Szörnyű !!!
Előzmény: Aszpirin (76)
Aszpirin Creative Commons License 2009.12.16 0 0 76
Az is lehet, hogy kicsit utánanézek ennek a kötbér-dolognak.
Előzmény: Aszpirin (75)
Aszpirin Creative Commons License 2009.12.16 0 0 75
Csak érdekességként mondom el: én szeptemberben megrendeltem a HBO HD-t. Ahhoz, hogy ez menjen, ki kellene hozzák a HD-s set-top-boxot. 8 munkanapon belül ígérték. Azóta is hozzák :-)
Most már kivárom türelmesen, kiváncsi vagyok meddig tart nekik a nyolc munkanap... Aztán ha kihozták, szépen visszaadom.
Előzmény: Törölt nick (72)
Salata Sally Creative Commons License 2009.12.16 0 0 73
Szia Visztula!
CA modul használata esetén is meg kell rendelned az HBO HD csatornát, mert "csak úgy magától" nem lesz. A CA modul kiváltja az STB-ot, de az akkor is jár a megrendelt szolgáltatáshoz. Ha megrendeled az HBO MaxPak-ot, akkor mindenféleképp kapsz egy HD STB-t, amit legfeljebb a fiókba teszel pihenni, ha CA modult akarsz használni. De később is ráérsz dönteni, amikor már megtapasztalod, hogy milyen a HD-s STB.
A képminőségről:
A normál STB egy SCART csatlakozón (analóg kimeneten) küldi át a képet a TV-nek. Szerinted a HD STB nem ugyanígy csinálja? (Szerintem a Globalteq HD STB kimenetei ugyanazok, bár nekem nincs ilyen, ezért nem lehetek biztos benne.)
Most CA modult használok, de a problémám nem a kép minőségével volt, hanem az STB szolgáltatásaival voltam elégedetlen. Dühöngtem azon, hogy minek van szuper tévém, ha muszáj egy rugalmatlan szolgáltatású plusz dobozt használnom, plusz távirányítóval.
Előzmény: Törölt nick (72)
torbit Creative Commons License 2009.12.15 0 0 71
Nah, igazatok volt, ma már ki is jöttek és betették az isolatort és láss csodát.

Köszi szépen!
Előzmény: HooPee (63)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 70

Még annyit, hogy a Common Interface conax modulnak is CAS-7 kompatibilisnek kell lennie majd a párosítás sikeres működéséhez. De valószínűleg a manapság kapható conax modulok már azok.

 

Nekem a Samsung B650-es (igaz minden adó kódolt kivéve a Hír TV) néha össze vissza ugrál a csatornákon. Például megyek felfelé a csatornákon. 56, 57, 58, 59 és hirtelen a 6-os jön, 7, 8, 9... Frissítettem a legújabb firmware-t.

 

Amúgy hogy van most a második set-top-box akció a T-Home kábel-nél? Ott is ki kell fizetni a full csomagot? Mert csak az én B650-esemban van DVB-C tuner. Az "ősök" A656-os samsungjához kellene majd a set-top-box mindenképp.

HooPee Creative Commons License 2009.12.14 0 0 69
Ijedtemben, hogy hátha holnap bekapcsolják a CAS7 párosítást, hanyatt-homlok rohantam a budaörsi Mediamarkt-ba, és vettem egy Strong márkájú conax modult (gondolom olyat, mint Aspirin-é), és hoppá, tökéletesen működik a T-Home-os digitális tv-vel. :) Miután a T-Home mindkét szakija a leghatározottabban kiállt amellett, hogy az bizony nem fog... Hehhhe.

Utánagugliztam egy picit, és ez a nyavalyás set-top-box valszeg tudja a CAS7-et, tehát megvolt az esélye, hogy befürdök a conax modullal.

Egyébként meg a modult a hossztengelye körül 180 fokkal elfordítva is simán becsusszan a helyére, úgyhogy először én is fordítva toltam be a TV-be. Nem találtam rajta semmilyen jelet, ami utalna arra, hogy hogyan rakjam bele. De aztán megfordítás után tökéletesen működött.

Na most már tőlem is párosíthatják őket. :) Reméljük utána is működni fog STB nélkül.
Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.14 0 0 68

Lehet, hogy még nem használják ki a párosítás opciót. Viszont ha a jövőben elindítják, akkor akinek a common interface conax modulban lesz éppen a kártya annak valószínűleg ahhoz fog "párosodni". :-)

Előzmény: Du-Pi (67)
Du-Pi Creative Commons License 2009.12.14 0 0 67

Ma vettem egy TechniSat conax CA modult, betettem a Tv-be, a modulba meg a kártyát és láss csodát, tökéletesen müködik!

Az Erzsébet királyné útja 40-ben van egy antenna és műholdas szaküzlet, ott vettem 15 pengőért.

http://forgat-sat.hu/webshop/conax-modul-technisat-p-600.html

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.14 0 0 66

A CAS-7 szabványú conax kártyákat tényleg lehet párosítani a set top boxhoz. Ami jelen esteben akár egy conax modul is lehet. Ez a "Chip pairing" rendszer lényege pont a kártya hamisítás és esetleges "card sharing" elleni védelem. Elképzelhető, hogy csak a jövőben fogják bevezetni, mert ha be van kapcsolva a dolog, akkor a kártya az első használatkor "párosodik" a set top boxhoz, és utána már nem fog menni másikban. Erre is van megoldás szerintem. Mikor kihozzák neked a set top boxot, akkor mielőtt bedugnák a konektorba kiveszed a kártyát és a conax modulban fogod először használni. Persze ez a saját felelősséged, és ha némelyik szolgáltatás nem érhető el ami a set top boxban elérhető akkor már késő bánat, és "nem ér" reklamálni.

 

A conax hivatalos közleménye

Aszpirin Creative Commons License 2009.12.14 0 0 65
A T-Home kommunikációja világos, mint ahogy az, mekkora az igazságtartalma :-))

Az, hogy hamisítani lehet a kártyát, egy blőd és átlátszó duma, pláne a csillagpontos hálózatok korában (lásd analófg adás, ott még kártya sincs, mégsem jön az az adás, amire nem fizettem elő, szóval akkor miről van szó?)

Hogy miért van mégis ez a félrevezetés? Az ok szerintem egyszerű: el kell adni a set-top-boxokat. Ugyan kínálhatnák set-top-box helyett CA-modullal is, de ez gondolom üzletileg így a legnyereségesebb: a lehető leggagyibb set-top-box, amit egy kínai gyártótól, a lehető legolcsóbban szereznek be, és "kötelező" megvenni vagy bérelni az előfizetés mellé, az általuk megszabott áron. Kb. olyan, mintha mondjuk a T-Mobile kötelezővé tenné, hogy csak egyfajta (noname) telefonnal működik a GSM, és azt is csak tőle lehet megvenni.

"Ha a kettő nem együtt jelenik meg a hálózaton, akkor ők bentről tiltanak." - na ennek a technikai oldalára rémesen kiváncsi vagyok :-))

Mindegy, én üzletileg nem teszek keresztbe a T-Home-nak, mivel bérelem tőlük a gagyi boxukat. Ha ezek mellett az is fájna nekik, hogy az előfizetett teljesen legális kapcsolatból ki akarom hozni a legjobb képminőséget, és valahogy letiltanák, akkor én tuti, hogy lemondanám a szolgáltaltást, és átállnék műholdvevőre, ha már úgyis mindenképpen kell egy plusz doboz. Persze nem T-Home Sat-TV-re.
Előzmény: HooPee (61)
torbit Creative Commons License 2009.12.14 0 0 64
Nekem is ilyen a set top box, és tényleg ultra gagyi... az az igazság, hogy eddig egy kis tv-re volt kötve, és annyira nem foglalkoztam vele, de most, hogy vettem egy lcd tévét már igen zavaró.
Este hívom az ügyfélszolgálatot, mert persze nincs nálam az MT azonosítóm, anélkül meg szóba sem állnak...
Előzmény: HooPee (63)
HooPee Creative Commons License 2009.12.14 0 0 63
Igen, ingyen csinálják. Szerintem a gagyi Set-Top-Box hibája. (nálam GlobalTEQ GCR 300CX)

Jogosan merül fel a kérdés, hogy lehet olyan set-top-box-ot csinálni, ami DIGITÁLIS adás vételére van kitalálva, de CSAK ANALÓG kimenet van rajta? Hiába veszed a digitális adást jó minőségben, utána átkonvertálja analógba, csak azon tudod átküldeni a TV-re, aztán az meg megint visszakonvertálja digitálisba... Közben meg a digitális adás legfontosabb előnye veszik el, a jó, zavarmentes hang, meg kép. Ezt a baromságot! Ha lenne rajta digitális kimenet, eleve nem lenne ilyen problémánk...
Előzmény: torbit (62)
torbit Creative Commons License 2009.12.14 0 0 62
Köszi szépen, ma hívom is őket. A kép nekem tökéletes, csak a hang nem jó.
Ugye ingyen csinálták ezt, mivel minőségi kifogás?
Előzmény: HooPee (60)
HooPee Creative Commons License 2009.12.13 0 0 61
Végigolvastam a topic-ot. Én is most vettem Egy Samsung B650-et, és elkezdtem "puhatolózni" a T-Home-nál, hogy ugye egy CA modullal is menni fog a digitális adás, mert akkor felejtsük el a szar földhurkos set-top-box-ot, ki se jöjjenek megjavítani, kivágom a francba.
Erre két különböző T-Home-os szaki (az egyik a telefonos ügyfélszolgálatos, a másik meg a szerelő, aki végülis kijött javítani a földhurkot) letette a nagyesküt nekem az elmúlt 1 hétben, hogy a T-Home-nál a büdös életben nem fog működni a vétel a conax modullal.

Az első úriember szerint ugyanis, mivel a dekóderkártyát baromi könnyű sokszorosítani, magának a Set-Top-Box-nak kódját is rögzítik bent a T-Home-nál, és összepárosítják a dekóderkártya számával. Ha a kettő nem együtt jelenik meg a hálózaton, akkor ők bentről tiltanak. Ezáltal a kettő csak együtt lesz használható, úgyhogy elfelejthetem a conax modult, hiába van a TV-mben DVB-C dekóder.

Az utóbbi úriember kissé balfék próbálta lerázni magáról a kérdés megválaszolását. Miután a negyedik "Miért nem fog működni conax modullal?" kérdésemre is a "Mer' nem!" volt a válasz, én nem átallottam ötödször is nekiszegezni a kérdést, erre már muszáj volt valami értelmesnek tűnőt mondania, hogy ne keltse véglegesen gyengeelméjű látszatát... :) De pechjére nem sikerült ugyanazt válaszolnia, mint az ügyfélszolgálatosnak. Szerinte, (kissé homályosan fogalmazott) a Set-Top-Box-ban van még egy dekódoló modul, ami a Conax kártyából hiányzik, és ezért nem fog működni. (Itt már kezdett nagyon gyanús lenni az ügy, de ha nem találok erre a topic-ra, hogytam volna a francba az egészet... :) )

Tehát inkább rárakta a szűrőt az antennámra, hogy megszűnjön a földhurok, és legyen végre normális hang, meg kép.

De most azért is elmegyek, és nézek magamnak egy Conax modult, Aszpirin újra meghozta a kedvemet hozzá. :) Bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy ugyanitt egy fél éve egy Sony-40W4000-rel már kipróbáltam a Conax kártyás megoldást, és akkor nem működött, bár az a kártya egy kicsit gyanús volt, hogy nem jó. Meglátjuk, majd megírom mi lett.
Előzmény: Aszpirin (57)
HooPee Creative Commons License 2009.12.13 0 0 60
Jelentsd be az ügyfélszolgálatnál, és tesznek egy kütyüt az antennacsatlakozóhoz hátul, ami meggátolja a földhurok kialakulását -> búgó hangot, és a képernyő csíkozódását. Nekem is pár napja szerelték be.
Előzmény: torbit (59)
torbit Creative Commons License 2009.12.13 0 0 59
A problémám a következő: T-Kábel digi előfizetésem van, és a tv-n ha egy picit felveszem a hangot, akkor egy kellemetlen búgó hang van a háttérben.
Már próbáltam több dolgot is (kábeleket cserélgettem, rca-n adtam át a hangot a tv-nek, szomszéd set top boxát áthoztam) de semmi nem segített.
Valaki tudna adni tippet, hogy mit próbáljak még meg? Vagy szóljak egyszerűen a T-Kábelnek? Marhára idegesít a dolog.
KISVARESZ Creative Commons License 2009.12.13 0 0 58
Thx.Aszpirin.Akkor nem remegek tovább,ha így van.Véletlenűl akadtam a hozzászólásokra.Gondolom neked se satos tvd van hanem sima kábel.Komáromban lakom,itt nincs kábeles T-home meg Upc.Ez a hely a világ vége.Na azért kösz,sok sikert mindenkinek
Aszpirin Creative Commons License 2009.12.13 0 0 57
Kisvaresz, akkor ez a gond!
Ez az egész tipok itt kábeltévéről szól.
Műholdas adáshoz mindenképpen kell beltéri, mert tudomásom szerint műholdas beltérit nem építenek tévébe. A DVB-C az kábeltévé szabvány, ne csodálkozz, ha a műholdas adás ezzel a tunerrrel nem megy :-)
Van topikja a T-Home Sat-TV-nek is, de szerintem abban ne reménykedj, hogy a Sat-TV-t nézni tudod beltéri (set-top-box) nélkül.
Előzmény: KISVARESZ (56)
KISVARESZ Creative Commons License 2009.12.13 0 0 56
Ja bocs most olvastam el figyelmesen.Neked nincs modulod.Még annyi,hogy nekem parabolás T-homom van nem kábelen jön.Akkor neked nincs setup boxod?Gondolom
Előzmény: KISVARESZ (55)
KISVARESZ Creative Commons License 2009.12.13 0 0 55
Oké,de milyen kártyát használtál?A Conax modult?
Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 54
Nekem (Samsung B650) úgy találta meg a T-Kábel digitális adásokat, hogy a beállításokban a "Kábeles keresési opciók" menüben a "Moduláció" részre 64 QAM-et, míg a "Jelátviteli seb." részre 6875 KS/s-ot írtam. A kezedeti ferki 000001 kHz, a végső 999000 KHz volt. Így talált ma 109 csatornát. Nincs conax modulom és kártyám sem. :-( A Hír TV viszont kódolatlan. Gondolom jönnek a választások. :-) Úgyhogy azon a minőséget ki tudtam próbálni, és semmi baj nincs vele. Nincs valakinek arról infója, hogy melyik frekvencián mik jönnek?
KISVARESZ Creative Commons License 2009.12.13 0 0 53
Persze,többször is próbáltam.Deolvastam másnál se mindíg működött a kártya.Azért még szaglászok:)
Előzmény: hatvanhetes (52)
hatvanhetes Creative Commons License 2009.12.13 0 0 52
Jó írányban tetted be a kód kártyát??? Én először nem jól tettem be fordítottam azota mükszik:) Samsung le 40b550
Előzmény: KISVARESZ (51)
KISVARESZ Creative Commons License 2009.12.13 0 0 51
Ok.Azért kösz a hozzászólást.Most megyek visszavinni a modult.Még kérdezősködök,hátha hallok vmi okosat.A neten már 3 órája fent vagyok,de csak DVB-C támogatottságu modult tAaláltam.Sony tv-t akartam venni,de már bánom hogy nem azt vettem.Már rég menne ez a kártyás műsor.Amúgy a kép szép,de 16:9-ben össze vannak nyomva az emberek.Csak nagyított képpel arányos,de akkor meg nem látom a logókat sms írást stb.AZért elgondolkodtató,hogy kiadsz egy csomó pénzt és nem azt kapod amit vártál.Egy sONY 32"w5500-re simán elcserélném.Na ha hallotok vmit írjatok.Csá
Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 50
Annyira azért én sem tudok mindent, én is csak annyit amit már elöttem leírtak többen tapasztalatból. Még én is arra várok, hogy jöjjenek a T-Home-tól beszerelni, és ha megvan akkor veszem meg a Conax modult...

Amúgy megkérdezhetem hol és mennyiért sikerült hozzájutnod a modulhoz?
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 49
Üdv!

Megnéztem a gyátó oldalát meg egy webáruházat, és nem találtam infót arra, hogy ebben a tipusban lenne DVB-C tuner, de azért nézz utána te is hátha...
(és akkor lehet, hogy a modullal van baj)

KISVARESZ Creative Commons License 2009.12.13 0 0 48
Hello!Annyi lenne a problémám,hogy vettem egy Samsung LE37B651 T3W tipusú tv-t.Olvastam a Conax modulról,sikerült beszereznem azt is.De nem működött vele,pedig mpeg/4-es a tv meg DVB-T-tuneros.Azt írta ki,kommunity card with failed.Sajna még nem vágom annyira ezeket a dolgokat.Esetleg ha vki járt már így,annak szivesen venném az ötleteit.Amúgy T-homeos a boxom,de nem akarom használni.A tvn nagyon sok frankó szolgáltatás van,amit használni akarok.Nem tudom,de idáig DVB-T tunerról nem olvastam csak másfajtáról.Lehet hogy ez a baj?Ha vki tudna segíteni..... THX
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.11 0 0 47
Szerintem mindegy! A lényeg a conax kódolás...

Sok sikert!
Előzmény: Du-Pi (46)
Du-Pi Creative Commons License 2009.12.11 0 0 46

Sziasztok!

 

Az mindegy, hogy Strong vagy Technisat???

Nekem holnap hozzák a alátétet az asztal lába alá.

Samsung le32 b550 tv-m van, ki akarom próbálni, ezért

veszek holnap egy CA modult (ha kapok).

Most már bizom benne, hogy  menni fog!

Üdv...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!