Keresés

Részletes keresés

csikiati81 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 48421
Tényleg!! Aki Sousseba megy annak hová érkezik a gépe és mivel érdemes menni a géptől?
jasminka Creative Commons License 2010.06.26 0 0 48420
 Szia Raczkevi!Mi szept-ben megyünk  a Les Colombesbe,ami talán 2vagy 3 szállodával van messzebb mint az El Fell. Kérdezném hogy melyik reptérre érkeztetek. ha Monasztiribe akkor mennyi időt buszoztatok és kis vagy nagy busszal mentetek a szállodához.Milyenprogikat kinálnak? Taxi vagy tuk-tuk árak ha a központba vagy a kikötőhöz vagyNebaul ba szeretnénk menni!Egyébként a csillagokkal kapcsolatban osztom a véleményedet. Most megyünk negyedszerre TN-be de még iulyen napozóágy problémáink nem voltak. Lehet hogy kajában nagyobb a választék a 4-5 csil-ben de ott is mindig ismétlődik.Előre is kösz az infót!
raczkevi Creative Commons License 2010.06.26 0 0 48419

Friss élményekkel teli vagyok, de szívesebben írnék kérdésekre választ mint kisregényt, nézzétek el nekem.

Akit érdekel a Hammameti part vagy azEl-Fell bátran kérdezzen, szívesen és bőven válaszolok, de nem szeretnék olyat írni ami untatna titeket!

raczkevi Creative Commons License 2010.06.26 0 0 48418

Mondjuk idén nekünk erre telt (ugye az El-Fell ami olcsó 3 csillagos) de semmi bogár nem volt szerencsére-igaz a szoba gáz volt, viszon azt a napi pár órát amíg ott aludtunk kibírtuk- cserébe a csodás nyaralásért..

Így a végösszeg (költőpénzzel együtt!!)4 főre máég mindíg 400 ezer alatt maradt jócskán, ennyiből nem biztos hogy egy 4 csillagosban ahol saját tengerpart van és AI kijövünk, MINDENNEL együtt..

Könnyű azt mondani hogy nem szabad olcsó szállodába menni-ha valakinek nincs több, akkor pedíg ne ijedjen meg egy-egy szobatárstól adott esetben,esetleg a jobb hotelekbe már februárban sincsen hely- szvsz..

Így autentikusabb az afrika-fíling :)

Az is igaz hogy az El-Fellt nagyon árulja pár iroda (Best, Medina) valószínűleg a lelekott szárnyakban bőven van olcsó szoba, azon pedíg jó haszon..

Az is hozzátartozik hogy az EL-Fell tengerpartja (mert nekem azért ez a lényeg, hiszen a jó időn és tengeren kívül a többi itthon is megkapható)veripl a 3 évvel ezelőtti El-Mouradi Skanes Beach partját, magasan.

Az ellátás ugyan nem, de a Skanes-El Hanát az is verte..

Előzmény: utazona (48415)
raczkevi Creative Commons License 2010.06.26 0 0 48417

A parton lévő napozó-matracos srácnak érdemes első nap adni 1 dínárt-összehaverkodtok utána mindíg lesz helyed,nem kell bohóckodnod törülközővel meg a korán keléssel!

;)

Előzmény: Bari8 (48414)
csikiati81 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 48416
Nagyon köszönöm. Igyexünk majd jól érezni magunkat. Nekem az a lényeg tudjak pancsolni!! (meg sörözni)!! Vére egy újabb jó hír!!
Előzmény: Samira74 (48408)
utazona Creative Commons License 2010.06.26 0 0 48415
Ezért nem szabad 3 csilagos olcsó szállodába menni.
Előzmény: dodo32 (48409)
Bari8 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 48414
Kovaninak hálás köszönet az eddigi beszámolókért. A törülköző ügy mindig problémás volt, bárhol voltunk, de ha valaki leszedte az nem vendég volt, hanem a személyzet. Mi nem szeretjük a medencét, a parton talán nincs ilyen probléma, Kovani szerint.
Bari8 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 48413
Szia Klári50!
Lehet, hogy nem lenne hatása, de helyedben előre írnák a hotelnak csótány ügyben, persze angolul, vagy franciául. Más ügyben ugyan, de már írunk hotelnak előre és vagy jött válasz vagy nem. Volt olyan is, hogy nem jött válasz, mégis a kérés teljesítve lett. Volt olyan is, hogy semmi nem történt. Azért egy e-mailt megér.
Előzmény: klari50 (48410)
klari50 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 48410

Szia dodo!

Huh! Nagyon rossz hírt írtál... ugyanis mi szerdán megyünk a Club Selimába...

A bungalók közül merre kaptatok szobát? Gondolok itt arra, hogy közelebb a medencéhez, vagy a hátsók egyikében. Emeleten, avagy földszinten?

Mások is talátak a szobájukban csótányt? (viszek írtót)

Milyen programok voltak a szállodában?

Milyen a tengerpartja?

És egyéb információt, tanácsot is nagyon megköszönnék!

Üdv: Klári

Előzmény: dodo32 (48409)
dodo32 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 48409
Sziasztok!

Mi most jottunk haza 2 het Tuneziabol,a Port El Kantaouiban voltunk az El Mouradi Club Selim harom csillagos szalloban, csotanyos szobaban, tobbet is lattunk a szobaban, sajnos az agyunkban is, a folyoson is.

Egyebkent a kaja szuper volt, pincerek, takaritas szuper, de pihenni sajnos ematt nem tudtunk. Majdnem hazajottunk a 10. nap...
2 kisgyerekkel (4 es 2 evesek) ez kicsit megrazo elmeny volt.

Biztos nem megyunk vissza Tuneziaba.

Majd meg irok bovebben par nap mulva.

dodo
Samira74 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48408
Szia!

Mi 2x voltunk a Karawanban, nagyon jó volt! Egyszer nyáron, egyszer télen.
A tengerre néző szobáért én 10 eurót tettem az útlevélbe, de ez lehet akár kevesebb is, mert úgysem nézte meg a recepciós mennyi van beletéve, csak látta hogy "kilóg" valami belőle és értette miről van szó. Hozzátenném hogy volt aki jatt nélkül is kapott tengerre néző szobát.
A hotel nagyon jó helyen van, a medina alig 10 perc séta, mellette a Magazin General, körülötte jó éttermek, a tengerhez meg nem olyan vészes átmenni.
Nyáron jók az animációs programok, nekünk legalábbis tetszett a hangulat.Éhesek sem maradtunk soha pláne nyáron, akkor bőségesebb volt a választék.
Szóval szerintem úgy indulj el hogy légy kíváncsi, rugalmas, ne várj luxus csodát de ne hidd el az összes rosszat sem amit írnak róla, és érezzétek nagyon jól magatokat!!!
Előzmény: csikiati81 (48389)
kovani Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48407

Tunézia Riadh Palms 2. nap.

Felébredtem hajnalban és napfelkeltét fényképeztem, most is gyönyörű volt.

Az első napiból kimaradt egy lényeges dolog: nagyon meglepődtem, hogy a repcsiből kiszállva nem a megszokott meleg vágott mellbe, hanem a hűvös szél. Sokkal hidegebb volt, mint ilyenkor szokott.Úgy látszik,ide is bejátszott a mi időjárásunk.

Egy ismerős házaspár már 1 héttel korábban érkezett ide, ők mondták, hogy  a 9-edikei héten olyan hűvös volt, fújt a szél ezerrel, akkora hullámok voltak, hogy nem lehetett fürödni. A teraszajtók réseit betömködték törölközőkkel, pléddel takaróztak

/ még mi is végig/ és nem engedték bekapcsolni a klímát fűtésre, pedig nagyon fáztak.

Reggel kipakoltunk, aztán reggeli után néztünk. A reggeli, ebéd és vacsora svédasztalos. Reggeli: 6-10-ig. ebéd: 11,30-15-ig. vacsora viszont két turnusban.
Első: 7,30-8-ig, második: 8,15- 9,30-ig -10-ig. Ahová a kártyádat leteszik, ott vacsorázol minden nap. Reggeli, ebéd pedig, ahol tetszik.

A választék óriási. Tavaly leírtam pontosan, most nem akarom ismételni magam, de aki itt nem talál fogára valót, az inkább maradjon itthon.Sütik előtted a tükörtojást, zöldséges rántottát, palacsintát. Sokféle zöldség, illetve saláta van reggel is, de a műzlitől a tejberizsig, a joghúrttól a pudingig, süteményekig, gyümölcsig minden van.Tea, kávé, nesskavé,gyümölcslevek, üdítők, víz, stb.

Délelőtt 10,20-kor találkozó volt az id.vezzel.Itt be lehetett fizetni fak.progikra, mi a Tunisz-Karthagó-Sidi-Bou-Saidot választottuk, ami vasárnap van, ára: 71 DT.

Az El-Jem-Monastir-Kairouan  kirándulás az idén nincs, csak angol és német nyelven.

A Szahara-túra pénteken és szombaton van, ára:150 DT. A pálmaligetes lovaskocsikázás, tevegelés és a dzsipptúra, gondolom most is külön fizetendő, mert eddig mindíg így volt. Most nem kérdeztem rá külön, mert nem érintett, már

kétszer voltam, anyukám meg nem nagyon birta volna.

Az információs találkozó közben váltottunk pénzt és utána kis körbenézés után mentünk is ebédelni.Itt is a bőség zavara. Bort, sört a pincér hoz az asztalhoz, alkoholmentes italokat Te magad választod és töltöd ki és viszed az asztalodhoz.

Ebéd után a kávézás a tenger ill. a kert felöli nyitott teraszon zajlott. A tavalyihoz képest az a különbség most, hogy most nem ezen a nyitott teraszon megy az esti animáció, hanem a szálloda bal oldalán jól elől a teger felé építettek egy szinpadot és esténként ott  megy a buli. Így talán nem zavarja annyira az aludni vágyókat a zene.Bár mi bármilyen zenénél el tudunk aludni.

Az előbb említett teraszon van reggeli utántól végig kávé és tea. Bent pedig a hall földszinti részén a bárban szintén ezidőtől lehet alkoholos italokat, sört, koktélokat kapni egészen éjfél utánig.A választék ki van írva.

A napágyak sehol nem fizetősek és a matracok sem. Viszont a partra nem engednek kivinni matracot, mi is itthonról vitt fürdőlepedővel takartuk le, de egyébként kényelmes. Bent a medencénél vannak olyan napágyak is, amelyeknek karfája van, azok sokkal kényelmesebbek.

Ha reggel lemész és foglalsz ágyat a medencénél, nem biztos, hogy mire reggeli után odakeveredsz, meg is lesz. Én adtam a matracos fiúnak 1 dinárt, ő vitte ki a matracokat az ágyra, letakartam a törcsikkel és mégsem volt meg, mire kiértünk. Fogalmam nincs, ki vette le róla a törölközőinket, de mások feküdtek az ágyainkon és a törcsiket alig találtam meg. De olyat is láttam, hogy a matracos fiú szedte le a törölközőket az ágyakról, bár azokon még matrac sem volt.

Szóval szerintem,valaki mindíg maradjon ott, akkor nem lesz zűr.

Ebéd után lementünk a partra, mert a medencénél nem találtunk megfelelő ágyakat, itt mindíg lehetett találni. A szél egész nap fújt, de hideg nem volt, a nap sütött. Megnéztük a tengert, az jó volt, gondolom olyan 24 fok körüli. Viszont ha valaki olyan 5 óra körül - mi időnk szerint - fürdés után lefeküdt a napágyra, bizony a vizes fürdőruhában nem nagyon volt melege. Ebben az időszakban már szállingóztak a vendégek befelé.

A vacsora nekünk a második turnusra esett. Az éjszakai késői fekvés és a reggeli napfelkelte-nézés után bizony alig birtam nyitvatartani a szemem, miközben a hallban a vacsorára vártam. 8.15-kor pontosan nyilt az ajtó, pincérek sorfala között foglalhattuk el helyünket. A sokféle választékot még kétféle leves, fagyi és süteményhegyek is fokozták. Érdemes ilyenkor megkóstolni a kuszkuszt, vagy az ő lecsójukat. De vannak különböző húsgombócok, grillezett húsok, lapos húspogácsák, pici kolbászkák, amik nagyon finomak. Alkoholos italokat ilyenkor is mindíg a pincér hoz.

Ügyesek, gyorsak, rengeteget szaladnak mégis mindíg kedvesek, mosolygósak.

A főnökök nagyon keményen bánnak velük, ezt megfigyeltem. Nem is érdemlik meg azt a kemény bánásmódot, hiszen mindent megtesznek a vendégért.

Ezen az estén nem maradtunk fenn tul sokáig, kb. fél 11 felé nyugovóra is tértünk és az animátorok vidám zenéjére aludtunk el.

 

Előzmény: kovani (48393)
y42 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48406

A sörrel nem lesz gond, bár csak egyféle lesz, de az iható.

A hotelt és a tengert egy elég forgalmas út válsztja el, de a szálloda nagyon jó helyen van.

Az árához képest jó lesz!

Előzmény: csikiati81 (48364)
y42 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48405
Gyakorlatilag az idén nyílt. Nagyon jó helyen lévő gyönyörú hotel, egy kissé gyakorlatlan személyzettel. Jó választás!!!
Előzmény: mgeorgie (48395)
mgeorgie Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48404
Köszi, jól jön az infó!:)
Hallottam, hogy a szállón kívül vigyázni kell, hol és mit eszik-iszik az ember.
A sütizést ezek szerint nem szabad kihagyni!:) A kávézók milyenek?
A telefonálást jó, hogy említetted. A mobilt mellőzni fogjuk.
A szállóban az érkezéskor van valamilyen "eligazítás"?
Lehet, hogy buta kérdés, de a strandoláshoz törölközőt érdemes vinni, vagy az is biztosított?
Biztos lesznek még kérdéseim... Köszönöm előre is a segítséget!
Holnap délután jövök.
Jó éjszakát! :)
Előzmény: sanona (48403)
sanona Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48403
Szívesen :)

1-2 apró morcogáson kívül csupa szép és jó tapasztalatom van :D
Vissza keresheted a hsz-eimet, írtam párszor ide.
Mire vagy kíváncsi? Írhatsz e-mailt is (publikus a emilem), ha tudok segítek.
De itt a fórumban is kérdezhetsz, akkor többféle választ kaphatsz.

A repülőút 2 óra, ez már pozitívum. Még én is kibírtam, erős dohányos létemre.
A bazárosok zsibbasztóak, fárasztóak, és sok idődet elpazarlod náluk.
A Medinába nem merészkedtünk be (kolléganőm első Európán kívüli útja volt, kicsit félt, de most már bármit bevállal, azt mondja).

Van pár fix áras üzlet, én ott vásároltam mindent.
A Medina kikötő felé eső csücskénél van pl. a Soula center ( iszonyat tömeg), mögötte a Perle ahol nem is láttam mozgást, de csak utsó nap tudatosult bennem, hogy ezt is ajánlották itt a fórumon. A Perle mögött van a Ribat, nézzétek meg, Perlevel szemben a Nagy Mecset bejárata. A belépőkön felül fizetni kell mindenhol! (Ribat, Mecset, El-Jem, Tunisz Bardo múzeum, Karhatgó stb.)a fotójegyért, ami 2 éve 1 dínár volt.

2 másik fix áras volt a szállodánk (Marhaba) közelében.
Gyalog jártunk be a központba, a tengerparti sétányon, abszolút biztonságos. Visszafelé más útvonalon, ami kevésbé volt kivilágítva, és a helyiek voltak szinte csak, de itt sem kellett félnünk.

A telefonálás mobilról iszonyat drága, telefonfülkéből este 20 h után fillérekbe kerül.
1 dínárért 8-10 perceket beszéltem az itthoniakkal, tökéletes a vonal minősége.

A cukrászdákban álomi sütiket csinálnak :) A rózsavízzel ízesítettek már nekem is émelyítőek voltak pár nap után.

2 fakot vállaltunk be, a 2 napos Szahara túrát, és rögtön utána köv. napon a Tunisz-Karthago -SBS-ot. Elsőre elég is volt. Azt sajnálom, h Monastírba nem mentünk át vonattal, na de ami késik, nem múlik;)

Hirtelen ennyi jutott eszembe, kérdezz :D

Pár gyakran használt kifejezést tanuljatok meg, jól fog jönni!
Előzmény: mgeorgie (48394)
mgeorgie Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48402
Szintén Kartagós utazás, debreceni indulással.
Első út Tunéziába, kíváncsian várom.
Előzmény: vajdai (48401)
vajdai Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48401
Kedden este 11.10-kor  találka vissza hajnal 3.50-kor jövünk. Kartagós út
Előzmény: mgeorgie (48400)
mgeorgie Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48400
Mi 29-én kedden indulunk, 8 napra (illetve mint kiderült, visszafelé reggel 7-kor indul a gép - így nem is egészen nyolc...)
Ezek szerint egy nap eltéréssel utazunk ugyanoda?
Előzmény: vajdai (48399)
vajdai Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48399

Mi oda megyünk szerda reggel, illetve hajnalban  ott leszünk. Ma voltam meatingen kiderült a főnököm is ott nyaral. Nem tudtunk egymásról. Hát meglepődtem nem kicsit.Ráadásul ők 12 mi 8 napra megyünk így hazafele egy géppel jövünk

Ha megjöttem írok.

Előzmény: mgeorgie (48395)
4picces4 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48398
1. kép Hotel Samara, Sousse, egyik medence
2. " Csöpke " az un. Való Világból (Szahara túra )





Kedves Topikolók! Ha valaki Sousse-ban a Riadh Palms-ban, vagy azon a parton nyaral, sziveskedjen megnézni, hogy mi van most a Hotel Samarával, mert én kb. 10 éve ott laktam 2 hétig és eltekintve attól, hogy nincs közvetlen tengerpartja, kiváló ellátásban volt részem. Ma már itthon nem nagyon hallok e szállóról. Igaz-e, hogy apartman szálloda lett német, holland, angol, skandináv stb.nyugdíjasok fogadására?

Ha valaki lenne ilyen kedves, előre is köszönöm!
mgeorgie Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48397
Úgy tudom, mi is Nouvelair géppel utazunk.
Kedden dél körül indulunk, ezzel nincs is gond (és nem is lesz, remélem :)
Ellenben vsszafelé már reggel 7-kor indul a gép. Tehát egy napot ebben az esetben is lefaragtak...
Előzmény: kovani (48393)
raczkevi Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48396
Előzmény: Törölt nick (48380)
mgeorgie Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48395
Sousse, Mövenpick Resort & Marine Spa a hotel neve. Azt olvastam, hogy egészen új, tavaly nyílt.
Előzmény: Zsuzsik80 (48388)
mgeorgie Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48394
Köszönöm :)
Gondolom, Neked már vannak tapasztalataid.
Előzmény: sanona (48387)
kovani Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48393

Sziasztok!

Hazaértünk.Igéretemhez híven jön a beszámoló:

2010.06.16-2010.06.23-ig SOUSSE Riadh Palms TUI

1.nap

Hát az első napunkat azt elvették. Az első indulásunk még  16,15-re volt jelezve, aztán indulás előtt pár nappal telefonált az utazásközvetítős ismerősöm, hogy változás van, indulás 17,40-kor. Utastalálkozó előtte 2 órával, ezért elindultunk időben, nehogy valami probléma legyen az úton.Fel is értünk jó korán, hamarabb kezdték a becsekkolást hál istennek. A bőröndöket befóliáztattuk. Ablak mellé kértük és kaptuk a jegyet és ekkor jött a hideg zuhany már a tranzitban, indulás 18,3o-kor.Ugyanis a Nouvelairos gép először hazahozza a magyar túristákat, aztán viszi ki az indulókat. Az indulás pontos volt, az utazás problémamentes.Viszont a megszokott kaja helyett csak egy felejthető szendvicset kaptunk és egy jó fél pohár folyadékot. Mégegyszer nem kérdezték meg, hátha szomjas vagy még.

Leszállás 19,50 körül, csomagok nem túl soká jöttek, megtaláltuk az ut.irodás hölgyet is, ő megmondta melyik buszra szálljunk./74/ Igen ám, csak azt felejtette el mondani, hogy ez mikrobusz és a boga istennek nem találtuk, pedig már az összes buszt megnéztük. Végül került egy hordárunk, aki körbekérdezgetés, szaladgálás után megtalálta nekünk, egy nagy busz takarta.Végül nem is ezzel indultunk el, hanem egy másik kicsivel, mert ebbe már nem fértünk be. 6 fő volt ebben az újabb kisbuszban, annyi előnye volt, hogy egyetlen szállodához sem mentünk be, hanem egyenesen száguldottunk a nagy sötétben a Riadh felé. Itt csak mi ketten szálltunk ki, kb. este 9 óra volt tunéziai idő szerint,  ami ugye - 1 óra hozzánk képest.

A recepción hamar túlestünk, mire kitöltöttük a bejelentkező lapokat, már felkötötték a karszalagjainkat is, megkaptunk a szobakulcsot és mehettünk vacsizni.

Szép szobát kaptunk a 7. emeleten, kettőnknek 3 ágyas volt, szép hattyú volt törölközőből odavarázsolva az ágyra, másfél literes ásványvíz bekészítve. A szoba a 788-as volt.Mellette volt még egy szoba balra és utána egy terasz következett, tehát ez a szálloda bal szélén volt.

A vacsora finom volt és rengeteg. Fáradtak voltunk nagyon, de még megnéztük a bárt és megkóstoltunk kétféle koktélt. A  hall alsó szintjén egy orgonista játszott, nagyon szép régi kellemes dalokat, főleg franciákat énekelt.Elhallgattuk volna reggelig.

KI sem pakoltunk, csak a szükséges dolgokat vettük ki a bőröndből, aztán gyors fürdés után lefekvés.Már fél egy volt ekkor.

Folyt.köv.

csikiati81 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48392
Juli3 . Nagyon köszi előre is. Jó éjt!!
Előzmény: Zsuzsik80 (48391)
Zsuzsik80 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48391
Jó éjszakát mindenkinek!
Ati holnap teszek fel egy pár képet Sousseról, igaz nem sok van. Mikor utaztok?
Zsuzsik80 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 48390
Szerintem tök jó volt! Tisztának tiszta volt, bár a fürdő egy kicsit le volt lakva, de nem volt vészes. Szerintem megfelel a 3*-nak.
Előzmény: csikiati81 (48389)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!