Keresés

Részletes keresés

GPS Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126165

Én továbbra is a kínai expanzióban látom a "művelt nyugat" (beleértve Amerika) - nem oly távoli - összeomlás-közeli állapotának az okozóját .... pontosabban: a kiváltóját.
.
Előzmény: Törölt nick (126163)
Virsli László Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126162

Amit csak lehet termelőtől veszek, vagy megtermelem magam, mert ezzel se fizetek adót. Hitelt nem veszek fel, bankban nem tartok pénzt. Fával fűtök, stb...

 

Te csinálod jól, a nép túlélésének jelenleg egyetlen eszköze a feketegazdaság erősítése. (leszámítva az ebben ellenérdekelt, már említett parazitaréteget)

 

Továbbá le kell mondani dolgokról. Én pl. inkább km-eket gyalogok Pesten, de nem vagyok hajlandó a parkolásért fizetni. (néha - nagyon ritkán - kénytelen vagyok, de olyankor nem ebédelek, ezzel fegyelmezem magam :). Még nem tudom, mi lesz, ha az egész városban fizetős lesz a parkolás, de majd biztos megoldom. Nyáron volt két hónap, mikor többet voltam Münchenben, mint Pesten - ezt a trendet kellene fenntartani valahogy :)

Előzmény: krezidiesel (126147)
Virsli László Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126161

Mióta eszemet tudom csak a hitegetés, az adó és áremelés folyik ebben az országban

 

ez sajnos így van. A paraziták számát kell(ene) csökkenteni, de maguk a paraziták és csapatuk hozza a törvényeket.

Előzmény: krezidiesel (126147)
Virsli László Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126160

CBA-k között hatalmas különbség van.

 

pontosan. Páty, Zsámbék, Biatorbágy - az építés sorrendjében. Egyik miatt sem kell szégyenkeznünk. Csodálkozom is, mikor Pesten valami lepukkizén kinn van a cba logo.

üvegháztartás Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126159

Esetleg ezt érdemes lehet elolvasni a mai beszélgetéssel kapcsolatban:

 

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/14/extraado_atharitas/

 

 

Jó reggelt!

üvegháztartás Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126158

Amire kényes vagyok (gyümölcs, zöldség, hús és húsáru, kenyér) azt én is a piacon (Fény utca) és a hentesnél szerzem be, nem hipermarketben. De mosóport, kávét, konzervet, cukrot, olajat, rizst, klotyópapírt... ezt megveszem a TESCO-ban, 2-3 havonta egyszer.

 

Ez egy olyan téma szerintem, amiben egyáltalán nem csak fekete-fehér van. Gyümölcsöt és zöldséget lehet, sőt akár érdemes is kisebb parcellákon / telkeken / földeken termelni, bár inkább helyi és környéki fogyasztásra. (Ráadásul ez egy olyan terület, ahol tényleg értelmes támaszkodni a geotermiára.) Aztán sokkal jobb a Petro húsbolt (Moszkva tér) kínálata és minősége, mint egy hipermarket 'gyanús' és 'kissé hússzerű' terméke. A kenyér is jobb a péknél, mint a CBA-ban, és jobb a CBA-ban, mint a TESCO-ban. Ennek ellenére: egészen biztos vagyok abban, hogy búzát és kukoricát minél nagyobb gazdaságban éri meg termelni.

 

 

(Egyébként kipróbáltam a piacon azt a szőlőt, barackot és körtét is, amit egyértelműen a nagybaniról hozott hajnalban a zöldséges, és féláron adta az őstermelőhöz képest, aki 3 méterrel arrébb álldogált. A legnagyobb baj azzal volt, hogy az őstermelő kétszeres áron jóval silányabb minőséget tudott nyújtani. És ez nem egy egyszeri eset. Hogy aztán ennek mi az oka, a termelésbeli kultúra-e vagy a szállítás bénázása, azt nem tudom.)

Előzmény: krezidiesel (126157)
krezidiesel Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126157

Olyat is pedzegetnek, hogy 40km-es körzetben árulhat a termelő, és csak saját termékét.

Pontosan nem emlékszem, de megkeresem a cikket.

Jól átgondolt életképes dolgokat irtak, még geddonos szemmel nézve is.

Meg egy része nem csak törvényjavaslat, hanem meg is valósult.

Pesten is újra fognak éledni a piacok, és termelők fognak árulni, nem termelőnek álcázott viszonteladók.

Az élelmiszertermelés-értékesités fokozottan élőmunka igényes, és gazdaságosságában nagy szerepe van az egyéni érdekeltségnek.

Egy kisboltból megkapom a zöldséghulladékot, és elképesztő mennyit...

Ha sajátja lenne a bolti alkalmazottaknak, akkor átgondolnák, hogy miből mennyit raknak a polcra, mennyit rendelnek és mennyit dobnak el. Igy meg marad a 100%-os árrés, és belefér a pazarlás.

Az emberekben tudatositani kellene, hogy önmaguk is tudnak munkát, megélhetést teremteni, ebben a Kistermelők lapja nagyon komoly propagandát folytat.

Állandó témájuk, hogy "frissen lett" gazdálkodókat mutatnak be, akik megvalósitották a maguk megélhetését.

És a lapszerkesztők szinte biztos, hogy nem foglalkoznak a pikolajos témával, de a józan paraszti ész is azt diktálja, hogy egyedüli biztos megélhetés a jövőben az agrárium, az élelmiszertermelés, sőt kihangsúlyozzák, a minőségi termelés.

Előzmény: üvegháztartás (126156)
üvegháztartás Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126156

Simán elhiszem, hogy finomabb meg egészségesebb. Sőt, még azt is elhiszem, hogy (gyakorlatilag) helyben fogyasztva árban is versenyképes. De ha szállítani is kell, személyzet is kell hozzá, helyiség is, stb... akkor már nem lesz az olcsóbb. Faluhelyen működik a módszer, talán még egy (nagyon) kisvárosban is, de 15-20 ezer főtől felfelé nem egyszerű, árban meg végképp nem.

 

És ehhez még multi sem kellett. Régen (kamaszkoromban) sosem értettem, hogy miért kerül többe a meggy Szegeden, mint Budapesten. (Ráadásul nem is volt jobb. Persze amit a fáról szedtem és úgy ettem meg 1-2 órán belül, az tényleg jobb volt, de annak meg nem a kistermelő/őstermelő volt az oka.)

Előzmény: krezidiesel (126155)
krezidiesel Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126155

A Kistermelől lapja jár nekem, és nagyon erősen nyomják mostanság, a termelői értékesitést. A múlt haviban is francia kistermelői példákról volt egy többoldalas cikk. Nagyon sok a változás, és kedvezőbb egyszerűbb lett a gazdálkodók élete.

Talán valami elkezdődik, mert a piac is kezd a házi ,valódi izek után érdeklődni,ráadásul minőségben is jobb és olcsóbb.

Előzmény: üvegháztartás (126119)
krezidiesel Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126154
Aki külföldön dolgozik az javarészt kölföldön is vásárol, mert olcsóbb, és kényelmesebb. A fizetésének nagyrészét ezért nem itthon költi el.
Előzmény: Törölt nick (126118)
krezidiesel Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126153

És ki fog hajózni és mivel?

Mo-gon gyakorlatilag 15 éve nincs hajósképzés, az egész hajózás állóeszközöstől, hajóstul lepukkadt, akik fanatikusan kitartottak azok is már külföldi cégeknél dolgoznak.

Előzmény: Vadista Szandál (126113)
üvegháztartás Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126152

Van itt egy izgága srác, aki szeret provokálni, és azt hiszi, hogy azzal, hogy 30-szor moderáltatja ki magát különböző neveken, forradalmi tettet hajt végre. (Ha mr fontos, akkor bizonyítani egyetlen szándékos kimoderáltatással is lehet, nem szkséges hozzá két tucat.) De hát ő egy ilyen csakazértis arc, aki bebizonyítja, hogy dafke. Nagy kár, hogy a bizonyítékoknak mind-mind nyoma vész, és még nagyobb, hogy ezáltal annak is, amit ír. (Nem ír egyébként semmi felháborítót mostanában, csak 'kreatívan' választ nevet magának. Én kurvára nem moderálnám ki, aztán rögtön nem lehetne egy névválasztással forradalmárkodni a neten. Próbálhatna újat regisztrálni, teljesen felesleges volna, mert nincs mi ellen tiltakozni.)

Előzmény: krezidiesel (126150)
krezidiesel Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126151
Én nem tudtam kiválasztani, hogy melyik az az egy...
Előzmény: Törölt nick (126094)
krezidiesel Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126150

Mi volt ma itt?

A hsz-ek fele eltűnt, soknál csak a válasz van meg , és igy sokszor csak sakkozom, hogy mi lehetett az előzmény...

krezidiesel Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126149

Nálunk Teca néni a házitejet 150ft-é házhoz viszi, de 160ft-ért meg vehetsz a boltban a tejautomatából. Zacskós szart meg vegyenek azok(240-é) akik nem láttak még tejet.

 

Ja, meg amikor megkinálom őket frissen fejt kecsketejjel azt hiszik gúnyolódom...

Szegény pestiek... Azon csodálkozom, hogy ennyi ésszel egyáltalán hogy maradnak életben...

:-))

Előzmény: GPS (126065)
krezidiesel Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126148
Majd rájössz...
Előzmény: Törölt nick (126044)
krezidiesel Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126147

Már hazai vállalkozások is tömegével mennek át papiron Szlovákiába, Romániába, (évek óta), de nemcsak a vállalkozások, hanem magánemberek is inkább külföldön keresnek fiktiv munkahelyet , adóznak kint, és dolgoznak itthon feketén.

A magas adóterheknek fogyasztáscsökkentő hatása van ahogy az állandó közúti ellenőrzéseknek. Én pl annyira gyűlölöm őket, hogy inkább nem megyek sehová.

Ha megyek akkor meg betartom a kreszt, azt méregetheti, hogy mennyivel megyek.

Ezelőtt 10 évvel átlag évi 5000l gázolajat füstöltem el.

Most tán ha 300-at.

Amit csak lehet termelőtől veszek, vagy megtermelem magam, mert ezzel se fizetek adót. Hitelt nem veszek fel, bankban nem tartok pénzt. Fával fűtök, stb...

Amig a beszedett adókból a kölcsönöket meg a kamatokat fizetik és nem lesz látszatja annak, hogy érdemes adót fizetni, addig  kifognak bújni az emberek (főleg a népnyúzó) adóterhek alól.

 

Mióta eszemet tudom csak a hitegetés, az adó és áremelés folyik ebben az országban, évről évre. Nemigaz, hogy nem veszik észre már magukat, hogy régen tűréshatár felettiek az elvonások....

A ló nem attól fog jobban húzni, ha erősebben ütöm, főleg nem akkor, ha eddig is ész nélkül ostoroztam.

Az energiaszektort meg életveszélyes attrakció jobban adóztatni, mert ha nem tudja a fogyasztókra háritani a szolgáltató akkor vagy valahol költségcsökkent (karbantartás, dolgozói létszám), vagy becsődöl azt megkapja majd az állam.

Az energiaárak meg várhatóan újból elindulnak felfelé, a fogyasztók meg igy is tűréshatáron vannak. Ráadásul a lakosság felének van jó kis devizahitele, aminek a törlesztője majd megduplázódott az elmúlt években, munkahely meg egyre kevesebb. Szép kis olló... Sokan csak sakkoznak a csekkekkel, hogy melyiket adják fel, melyik a kisebb gond, ha késnek....

Ha az energiaszolgáltatás visszakerülne állami kézbe...

Ezzel kapcsolatban se vagyok optimista, sose működött még rendesen, aminek nincs gazdája.

Előzmény: üvegháztartás (126018)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.10.15 0 0 126146

Ezek a mostani lépések nem egy komolyabb stratégia, hanem inkább valamilyen tűzoltás részei.

 

Épp ezt próbáltam ecsetelni a Bloggerrel. Itt jelenleg gyors kárelhárítás zajlik, a Blogger trágyáját kell kilapátolni. Ha most a Blogger lenne hatalmon, akkor már felvettük volna az IMF-et, és nem érzékelnénk semmit a válságból. Pár évig...

Előzmény: üvegháztartás (126144)
üvegháztartás Creative Commons License 2010.10.14 0 0 126144

Öööö... és mondd, mit csinálnak mondjuk Szabolcsban és Borsodban az emberek? Azokon a helyeken, ahova nem annyira megy a tőke, a beruházás, stb.

 

Azt ugyan szerintem is lehetne mondani, hogy teremtsünk magunknak hazai mezőgazdaságot, ipart és hazai piacot, de ehhez mindenképpen kellene: energiahordozó, nyersanyag, technológia és idő. Ezek a strukturális fejlesztések nem pár év alatt, hanem pár évtized alatt tudnak végbemenni (már ha egyáltalán). egyik évről a másikra nem. A reálgazdaságban minden sokkal lassabban mozdul, mint a virtuálisban. Szolgáltatást is lehet outsource-olni Indiába, de ha köt a beton, akkor köt a beton. Egy köbméter vizet meg nem lehet kevesebb energiával felforralni semilyen technológiaváltással sem.

 

Ezek a mostani lépések nem egy komolyabb stratégia, hanem inkább valamilyen tűzoltás részei.

Előzmény: Törölt nick (126142)
üvegháztartás Creative Commons License 2010.10.14 0 0 126141

Azért fikázod, mert csak 3 perce volt rád, vagy ilyesmi?

 

 

Egyszer találkoztam vele életemben, egy temetésen, Siófokon, több mint 10 éve. (Rajcsányi Péter) Amit én a világról gondolok, az hozzá maximum áttételesen juthatott (illetve azt hiszem: jutott) el, de konkrétan énrám még 3 perce sem volt (igaz, nem is tettem érte semmit, hogy legyen).

 

Másrészt nem fikáztam, csak annyit mondtam, hogy tudom, hogy mire gondolnak a "nyugati demokráciák válsága" kapcsán azok, akik kormányoznak. A többségük semmire, az elenyésző kisebbség pedig arra, hogy nehezebb lesz, mert oroszok és kínaiak. Nem fogom leírni ide, hogy honnan tudom ezt, de személyes forrásból. (Részint a sajátomból, részint ... na bazmeg, ezt se írhatom le.)

Előzmény: csicsókagáz-kitörés (126140)
csicsókagáz-kitörés Creative Commons License 2010.10.14 0 0 126140
"Ezt teljességgel kizártnak tartom, ráadásul meglapozottan tartom annak. (Tudom.) A kormányzat "nehézségekkel", és a jelenlegi világrend 'kisebb mértékű átalakulásával" számol. Katasztrófával abban az értelemben, ahogyan pl. te -- semmiképpen. "

Ennek egyrészt ellentmond a szöveg, pl. "a nyugati típusú kapitalizmus rendszere végetér", meg a várható nagy neházségek emlegetése, másrészt indirekt módon a tettek jelzik, mi jár a kormány (OV) fejében.

apróságok, de hír volt pl, hogy megtiltják az erőművi tüzifaégetést és lekerült a napirendről a szerencsi szalmaerőmű.

A fő spekulatív érvem, hogy OV nem egészen fél év alatt olyanokat csinált, ami miatt a Nyugat BAU esetén már kitörte volna a nyakát. Ehhez képest inkább példájának utánzása várható ott is. Tudja a fickó, hogy mi zajlik.
Azért fikázod, mert csak 3 perce volt rád, vagy ilyesmi?
Köztudott, hogy én mennyit szidom, a blogom a bizonyjték, de hogy ne lenne képben, azt szerintem nem lehet rá mondani.
Amúgy a diktatúrája is nagyon ésszerű, csak nekem nem szimpatikus. De az eszemmel azt mondom, a másik lehetőség a káosz. Diktátornak meg jobb ő a hazai kínálatból.
Előzmény: üvegháztartás (126120)
üvegháztartás Creative Commons License 2010.10.14 0 0 126138

Nem a bankokra gondoltam. (Bár a Bankszövetséget ismerem, egy fizetési rendszer kapcsán, amit én találtam ki valamikor.)

 

A nagy cégekre gondoltam. A bankok problémája pillanatnyilag pontosan az, hogy nem tudnak elég hitelt kihelyezni. A bank ugyanis akkor ad szívesen hitelt, ha van mellette némi tőke (ha úgy tetszik: önrész) is. Meg mondjuk még valami fedezet (pl.: állás, nemzetközi tevékenység, ilyenek). Amikor nem tud eleget keresni a bank a kihelyezett hiteleken vagy a pénzmozgások jutalékain, pontosan akkor vezet be előszeretettel olyan dolgokat, mint pl.: a pénzfelvét díjtétele és jutaléka, vagy éppen a (magasabb) számlavezetési díj.

 

(Persze ami a bankoknál megy, az mind játékpénnzel történik, ebben az értelemben virtuális. Ellenben nagyon is valós dolgokat adnak érte.)

 

Az itt maradó nagy cégek pedig nagyon egyszerűen fognak gondolkodni. Mi éri meg inkább: befektetni itt, befektetni máshol, működtetni itt a már létezőt, elvinni az egészet máshova, egyszerűen csak bezárni és nem vinni sehova -- mindezt végigszámolják negyedévre, évre, pár évre (de nem 20 évre). A végén a board elé kerül egy ppt, benne 8 dia, 20 szám, 5 nyíl, 3 kérdés. Aztán a board eldönti, ennyi. A dolog vége alighanem az lesz, hogy hárítsuk át az adó döntő többségét a fogyasztóra. (Ismétlem: az utóbbival önmagában semmi bajom, valakinek tényleg állni kell a cehhet. Bajom azzal van, hogy az emberek nem a megfelelő üzenetet fogják megkapni. Nem azt, hogy nincs pénz, hanem azt, hogy szemetek a nagy cégek. Nem azt, hogy az energia szűkös, hanem azt, hogy az E.ON galád. Nem azt, hogy többet kell befizetnie minenkinek, hanem azt, hogy bármikor le lehet nullázni a magán-megtakarításaidat. Stb.)

 

Egyébként: 360 milliárd-os bevételt vár az állam jövőre ezekből az adókból. Az fejenként cca. 36 000 Ft, avagy havi 3 000. Egy családnak kb. havi 10 ezer. Így vagy úgy, de ennyivel kell többet fizetnünk. Ha úgy veszem sok, ha úgy veszem, nem az.

Előzmény: galland (126135)
galland Creative Commons License 2010.10.14 0 0 126135
Ez mind így van. De ne keverjük össze a sírás-rívást a tettekkel. A bankszövetség egy nagyon erős lobbi, sokan figyelnek arra, mit mondanak. De lefogadom, hogy egyetlen bank sem fogja elhagyni az országot, bár a rendkívül megbízható Népszava is megírta. Az összes adóztatott szektor kartellezik. (bank, távközlés, tecsó és tsa, és biztos vagyok benne, hogy az energetikai is) A lepkefingnyi GVH bírságok egy perces profitjukba kerültek ezeknek. Kicsi a piac, ezt fogják csinálni ezután is. Amíg nekem egy fillért is fizetni kell egy egyszerű számlavezetésért, vagy kp felvételért egy automatából, én kutya-macska barátságban vagyok a bankkal, mert kötelező a fizetés számlára utalása, addig ebben az országban nincs verseny. Nem tudom mi a megoldás, tényleg, az biztos, hogy könnyebb egy vödör takonyban megfogni egy angolnát, mint ezekkel bármilyen adót úgy kifizettetni, hogy ne terheljék tovább ránk. (Ja, van etikai kódexük már, ROTFLMAO LOL LOL.)
Előzmény: üvegháztartás (126133)
üvegháztartás Creative Commons License 2010.10.14 0 0 126133

IMF hitelt tényleg könnyebb lenne felvenni.

 

 

Beszéljünk inkább tőkéről, beruházásról és munkahelyteremtésről. Hagyjuk a hitelt, nem arról volt éppen szó. Kezdjük a tőkével (ne döntsük most még, ne siránkozzunk). Tőke alapvetően két helyről érkezhet a gazdaságba:

 

1) külföldről

2) belföldről

 

A külföldinek kiszámíthatóság kell, nem pedig utólag bejelentett extraadók, a profitja terhére. Ha kiszámítható a környezet, akkor tud bármit is tervezni. (Mert McDonald's is sok országban van, önmagában az, hogy legyen, nincsen adókhoz vagy életszínvonalhoz kötve -- valamelyes kiszámíthatósághoz viszont van köze.) Ha a kisázmíthatóság adott, akkor lehetséges a beruházás. Ha beruházás van, akkor lehetséges a munkahelyteremtés (amiből ugya 1 millió új kellett, de most már kicsivel több kell, mert amióta ez az ígéret elhangzott, azóta több a munkanélküli). Na most, ha a nagy cégeket kiszámíthatatlan helyzetbe kergetjük, valamint a profitjukat elszedjük, akkor valószínűleg máshova akarják majd vinni a tőkét, máshol akarnak beruházni, máshol épül a gyár, máshol dolgozik a munkás.

 

Honnan lehet még pénz, ha nincsen külföldről? Mondjuk legyen belföldről akkor. Mi is a magyarországi megtakarítások egyik legnagyobb motorja? Hát a magánnyugdíjpénztár. Nosza, nullázzuk le! Ez most jó ötletnek tűnik, de nem lesz annyira jó már 3 éves távlatban sem, mert a magyarországi (belföldi) megtakarításokat (értsd: beruházható tőkét) csökkenti, veszi ki az emberek kezéből.

Előzmény: Zottjoghurt (126125)
üvegháztartás Creative Commons License 2010.10.14 0 0 126132
Jóvan, nem szóltam. Csináld csak, előbb-utóbb lesz hozzá partner.
Előzmény: Zottjoghurt (126131)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.10.14 0 0 126131
Minden mindennel összefügg. Most nem lenne pataadó, ha a Bloggert választják meg. Akkor már rég felvettünk volna 100mrd. imf-et, és élnénk habokra. Ezért nem lehet megkerülni a feri-ovi vitát.
Előzmény: üvegháztartás (126129)
üvegháztartás Creative Commons License 2010.10.14 0 0 126130

Hernádi elmondta, fogalma sincs, a Molnak mennyi pénzt kell majd befizetnie az új adó miatt a következő években az államkasszába.

 

vs.

 

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója szerint nem kell túl nagy feneket kerekíteni az Orbán Viktor által tegnap bejelentett válságadónak.

 

 

Itt egy ellentmondás feszül, kérném tisztelettel. Ha fogalmam sincsen, hogy mennyibe kerül, akkor honnan tudom, hogy nem fog zavarni? Nézzük meg a szöveget jobban, hátha benne van a megfejtés!

 

 

 

a Mol vezetője úgy véli, a részvények árában ez ma már benne van, így szerinte a Mol-papírok árára az új adónak nem lesz különösebb hatása.

 

 

Hmmm. ez bizony nagyon úgy hangzik, mintha Hernádi azt mondaná, hogy a MOL-nak (mint cégnek) nem fog ártani a különadó, AKÁRMENNYIT is kell befizetni az államnak. Hogyan lehet ez? Mi a módja ennek? Én csak egyetlen módot tudok, benzináremelésnek hívják, nem kell bejelenteni, hogy ez az oka, rá lehet kenni a világpiacra pár százalékot bármikor.

Előzmény: Keltafan (126124)
üvegháztartás Creative Commons License 2010.10.14 0 0 126129

Értem, hogy ez a topik is valahol a politika fórumon van, abban mégsem vagyok biztos, hogy itt is hasznos feri-ovi játékot játszani. Annyi hely van, ahol azt megteheti az ember, ha pont arra vágyik.

 

 

(Értsd: Ferenc vitán felül álló, többek között neurotikus természetű alkalmatlansága, sleppjének felettébb undorító volta, vagy éppen Gábor fővárosi balfaszkodása, Miklós maffiájával egyetemben sem lehet sem mentség, sem indok arra, ami most [nem] történik. Ez itt nem a kutyaharapást szőrivel játék, a topik meg nem drukkerkocsma.)

Előzmény: Zottjoghurt (126125)
galland Creative Commons License 2010.10.14 0 0 126128
"Szerintem látja, de erős érzéke van ahhoz, hogy a hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk.
Pl. 2006-ban MÉG nem akart nyerni, hogy később mindent vihessen."

Hát, ez elég apologetikus. Talán a kampányfőnöke magyarázkodott ezzel a dumával, hogy miért nem nyertek - "ne is nyerjünk most". Szerintem egy politikus mindig nyerni akar, hogy a vereséget győzelemként is be lehet állítani, az más kérdés. Túlbecsülöd az eszüket. 2006 őszét meg a válságot a kutya se látta előre. A Peak oil, fenntartható leépülés és ennek beadagolását viszont helyesen közelíti meg hatalomtechnikai szempontból. Cél a káosz elkerülése, az egyre durvább demográfiai/pénzügyi helyzet feszültségeinek mederben tartása.
Előzmény: csicsókagáz-kitörés (126066)
galland Creative Commons License 2010.10.14 0 0 126126
CBA-k között hatalmas különbség van. Sokszor a régi szocialista ABC-ből lett CBA, ott a helyiség és a kínálat is gagyi, de vannak igazán szuperek is. Nagyon környékfüggő. Jómódú környéken tiszta, hatalmas áruválasztékú a CBA. A zöldséges, kenyér és sajtos-húsospultokon lehet jól lemérni egy bolt színvonalát szerintem (láncfüggetlenül). Kólát-csipszet mindenhol lehet tárolni, de a többit csak igényes, pénzzel rendelkező környéken csinálnak.
Előzmény: GPS (126104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!