Keresés

Részletes keresés

sany:) Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2849
hello mindenkinek. erdekelne hogy mi szukseges ahoz hogy kimehesek az USA ba dolgozni.milyen papirok szuksegesek es mi az esely?
koszi eloreis
romesz Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2844
no shit, Sherlock :D
Előzmény: Törölt nick (2843)
big apple Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2842
Igen, ezek mind szubjektív dolgok, ki min nevelkedett.

A légkondi szükséges rossz és biztos a mértékegységekkel meg a klo papírral együtt ezt is meg lehet szokni ha valaki huzamosabb ideig tartozkodik az államokban.
Mint pl nagyon jó volt az is, hogy napokig csak amerikai csatornákat néztem esténként/éjszakánként, s a végére már tökre jól ráált a fülem, már filmet is tudtam nézni és érteni. Persze mire az ember bele jött volna addigra pont jöttünk haza.:-(

Amúgy mi nem voltunk olcsó hotelben egyik helyen sem, sőt.. de a két rétegű is vékony volt Nekem, bár a férjem is azt mondta szerinte erősek és elfogadhatóak.
Izlések és pofonok..
Bár csak ez lenne a legnagyobb problémám :-))) de szép is lenne..
Előzmény: denes (2841)
big apple Creative Commons License 2010.09.15 0 0 2840
Szia Gilien!

Köszi a soraidat!

Vasárnap jöttünk meg, s azóta próbálom megfogalmazni magamban, hogy mit írjak.

Szóval még mindig ott tartok, hogy nagyon- nagyon bejön nekem N.Y és Amerika!
Még a férjem is csodálattal nézett néhány dolgot, bár legfőképpen az autókat. :-)
És Miamiban is nagyon jól érezte magát. Ettől függetlenűl közölte, hogy Ő soha nem költözne ki Amerikába, mert nagyon messze van magyarországtól. Meg az Ő nyugdíja ott semmit nem ér.Ő nem tud azonosulni az ottani szokásokkal, tömeggel stb.

Én pedig most ott tartok, hogy mennék, de már nem vagyok benne biztos, hogy egyedül mernék e? És eléggé macerás mire az ember megszervezi és biztosan lesz állása, lakása. Biztos könyebb lenne ha lakna kint rokonom vagy ismerősőm, de sajnos nincs.Innen kellene intézni, meg kimenni valamennyi időre, de az necces és pénzben sem olcsó. Ha az első mondjuk 2 hétben nem jön össze valami, aminek nagy a valószínűsége. szabira menni, fizetni repülőt, szállást elég jó kis befektetést igényel. Persze valamit valamiért.

Szóval most kicsit stagnáló állapotban vagyok.

Egyébként minden nagyon szuper volt tényleg, mindent imádok ott, de ami nem szokványos és nagyon bírom, azok az ágyak. Méretükben és a finom jó kis matracok, amiben nem fáj semmid. Csodás.

Amit annyira nem kedvelek, az néhány dolog van csupán és eléggé elenyésző apróság.

1., a légkondi mindenhol, főleg Miamiban
2., a tök vékony slozi papír, de lehet ez csak a szállodákban van
3., mértékegységek átváltása

szóval most itt tartunk, nem tudom mi lesz az álmaiból, de talán a sors és az idő segít a megoldásban. addig én is tanulom még az angolt és továbbra is I Love N.Y!

Neked is sok erőt, pláne két gyerkőccel. Referálj, hogy mi a helyzet veletek!
Üdv.,

B.A

Előzmény: gilien (2837)
Annesoft Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2839
Sziasztok!

Turistaknak kinalunk szallaslehetoseget igenyes, otthonos kornyezetben, megfizetheto aron, nyugodt, biztonsagos kornyeken.
Erdeklodni emailben lehet az alabbi cimeken:
room4rent@nycmail.com
szallasnewyorkcity@gmail.com

Tovabbi szep napot,
Anna
gilien Creative Commons License 2010.09.13 0 0 2837
SZia big apple!!!
Olvastam a leveled és tudod én ugyan igy érzek mint te,csak a külömbség,hogy a férjem eggy idős velem és én gyerekekkel indulnék utnak,és egyenlőre én még nyaralni sem tudok oda utazni ahová te mész. De remélem rátudom beszélni őt,hogy tartson velünk,ha nem a gyerkőcökkel indulok el. Igaz még nem ez vagy jövő évben mert az angolt tudnunk kell,de meg a 2011-es évre regisztráltak a green card-ra.
De majd drukkolok neked is,hogy minden sikerüljön.
Mert mond azt,hogy öreg az ország út!!!!
Én 3 évvel vagyok idősebb nálad, de közel sem érzem annyinak magam,azon kivül nem is látszom annyinak.
SZóval szeretném,hogy neked is sikerüljön!!
SZia.
Én minden erőmmel azon vagyok és leszek,hogy a családom elutazzon,akár tetszik a férjemnek, akár nem, jönnie kell velünk.
Előzmény: big apple (2651)
gilien Creative Commons License 2010.09.13 0 0 2836

Igen, eggyet értek veled mindenben,kösz a jó tanácsot!. Én minden tanácsod megfogadom,mert elég tapasztalt utazó,vándorló vagyok,és az utóbbi is sajnos igaz, mint az előbbi is.
De még zöld fülü vagyok hozzád képest. És csak az vigasztal,hogy legalább van merszem elindulni még gyerekekkel is.A Távol-Keletre is az első férjemmel és 2 éves fiammal érkeztünk. Vissza úton már a 4 éves kislányom is jött. Csak a férjemet elég nehéz meggyőzni,hogy oda kell költöznünk,bár a rokonai Bufalloban élnek és Ő pontosan tudja,hogy milyen kint élni hiszen iskolásként volt 1-2 hónapig náluk a nyári szünetben. De én úgy gondolom, a gyerekeim ott jobban éreznék magukat,mert másak az emberek az élet a minden.Minden küladót megnézek a TV-ben a müholdason,és elég régen meszületett a gondolat,EZUTÁN MÁR AMERIKÁBA VESZEM AZ IRÁNYT. Talán többet vissza se jönnék,mert ott nagyon sokminden megismerni való van,amiket nem lehet 1-2 év alatt.
Jó veled beszélgetni. RENDES ÉS MEGÉRTŐ SEGITŐKÉSZ EMBER VAGY!!!!.
Üdv.
Előzmény: denes (2835)
gilien Creative Commons License 2010.09.12 0 0 2834
Akkor Te nagyon tapasztalt,öreg harcos vagy abban a szép országban!
No nem mintha az országunk nem lenne szép, nagyon szeretek itt is élni,de nem árt ha néha máshol is élünk. Az sem baj ha csak kevés időröl van szó.
Ezért igyekszem mennél több országban élni,nagyon szeretek új emberekkel találkozni, barátkozni emberekkel kapcsolatokat teremteni.
Te is ilyen vagy?
Előzmény: denes (2833)
gilien Creative Commons License 2010.09.12 0 0 2832

Hello Denes!!!
Tényleg KÖSZÖNÖM a segitséget!!!Te itt vagy, nagyon hamar válaszoltál ma.
Igaz,hogy olyan régen élsz az ÁL-mokban???








Előzmény: denes (2824)
gilien Creative Commons License 2010.09.12 0 0 2831
SZia Zoli!
Van egy közös nagyon jó ismerősünk a férjemmel, aki a (FÉRJEM OSZTÁLY TÁRSA) volt itthon.ŐT BALI ZOLTÁNNAK hivják és néhány éve kivándorolt NYC-ben él.
Jó lenne tudni róla,hogy van és mert Ő is érdekel!!!.
NEKED IS KÖSZI A SEGITSÉGET!!!!.
SZIA!.
Előzmény: Törölt nick (2804)
gilien Creative Commons License 2010.09.12 0 0 2829

SZiasztok!!!
Nagyon szépen köszönöm a sok kedves választ!!!Örülök,hogy sokan vagytok ilyen rendes Honfitársak vagy volt Honfitársak. Nagyon érdekelnek más országokban élő Magyarok élete,de nemcsakazért,mert szeretnék a családommal Amerikába menni. Én ilyen érdeklődő ember vagyok aki ,ha nem is végleg,de akármennyi időre szeretek más országokban élni,dolgozni, szeretek ismerkedni ,barátkozni más országban élő magyarokkal ,és az adott ország népeit,kultúráját megismerni.Nem kimondottan NYC-ben szeretnék letelepedni.Igaz a férjem tiltakozik,de Ő tudja,hogy nem vagyok földhöz ragadt ember. Már nagyon sok országban jártam,dolgoztam.A munkám mindég igyekeztem összekapcsolni a kellemes dolgokkal.Vagyis a szabad napjaimon igyekeztem megismerni azt a várost annak szépségét,és az emberekkel való beszélgetések által a kultúrát,szokásaikat elsajátitani a konyhai dolgokat mint pld: ételeik elkészitését. Tanulom az angolt az iskolában is és saját magamban is.Most egy 2 éves Logisticai iskolába járok a 2 évemet kezdtem.
Az utam Magyarországra az(Őshazába) nagyon hosszú volt,Elég sok nyelvet sikerült elsajátitanom,sajnos az angolt igazábol állandóan odáztam.
De örülök,hogy beszélgethetek veletek bármiről,mert sok minden érdekel.
Ti melyik konyhát részesititek előnyben??Az, hogy vért fogunk pipilni,izzadni az elején amikor oda megyünk,nem újdonság a számomra.Mindenhol ugyanaz a helyzet,mert minden kezdet nehéz.Én ma már teljes jogú Magyarállam polgár vagyok,a férjemmel amikor megismerkedtem még nem gondoltam,hogy összeházasodunk,de megtörtént,és alkalmazkodó képességem miatt mindég szeretnek mindenhol.
Nos egyenlőre ennyit magamról,eleinte amig nem lessz elég helyes az Angol tudásom a 21 éves lányom Izabell fog segiteni,Ő egész jó angolszakos.
SZiasztok vigyázzatok magatokra,TÉNYLEG NAGYON RENDESEK ÉS ARANYOSAK VAGYTOK!!!!!!
Irjatok nekem sokszor.!!!!
Előzmény: Törölt nick (2828)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2826
NYC valami magyar alom, mindenki oda menne, en sem ertem.
Előzmény: denes (2825)
littlegirl-27 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2822

Pusszantalak romesz!! Egy tündér vagy. :D

romesz Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2821
Előzmény: gilien (2819)
romesz Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2820
Előzmény: littlegirl-27 (2816)
gilien Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2819
SZiasztok!!!
SZeretném megkérdezni tőletek,NEW-YORK-ban élő Magyaroktól,mire számithatok majd kint Amerikában, ha esetleg sikerűl oda utaznunk a családommal???
Még egy nagy kérdés,egyenlőre egy olyan játékban vagyok,ami olyan mint a lottó,válaszoltam egy Amerikai honlapon egy kérdésre,amivel regisztrációra kerűlt sor.A nyeremény egy zöld kártya, ti tudtok erről valamit??
De azt szeretném tudni,hogy mennyire lessz nehéz elhelyezni a gyerekeimet suliba meg ilyen helyzeteket nehéz-e megoldani??
Üdv:
romesz Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2817
Nekem sincs idom
ezert javasolni tudom a kovetseg vagy a bevandorlasi hivatal honlapjait.


Itt kell kezdeni
Előzmény: littlegirl-27 (2816)
littlegirl-27 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2816

Sziasztok!!

Sajnos most nincs időm átnézni a hozzászólásokat de szükségem lenne egy kis segitségre. Munkavállalói- illetve tanulói vízumot milyen feltélekkel lehet kapni? Köszönöm a segitséget.

Mrs.E. Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2815
Igen sokan poénkodnak így, de azt lehet lehet tudni. Tényleg nem akarom tovább görgetni a dolgot. Vége, vége :)
Előzmény: Törölt nick (2814)
Mrs.E. Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2813
Jogos, meg a"helo" sem. De a "mijen" a legdurvább, mert a többi lehet elütés. Na jó nem élcelődöm én senkin.
Have a nice day!
Előzmény: denes (2812)
Mrs.E. Creative Commons License 2010.09.10 0 0 2811
Más sem, csak erre ügyelj a jövőben "milyen" és nem "mijen"
Sok sikert az álmaid megvalósításához.
Előzmény: californialove (2810)
californialove Creative Commons License 2010.09.10 0 0 2810
kössz a király kis válaszokat és bocs h nem írok irodalmi nyelven ...
romesz Creative Commons License 2010.09.10 0 0 2808
a helyesrás neked sem erősséged

:D

A másik dolog, hogy forumokon nem illik kritizálni.
Előzmény: denes (2807)
californialove Creative Commons License 2010.09.08 0 0 2805
heló mindenkinek!
18 vagyok, szakácsnak tanulok 2 év mulva végzek. Az a célom hogy kint éljek és dolgozzak a szakmámba(szakácsként).Suli után még persze pár évig ithon dolgozni és persze alaptőkét gyűjteni a kiutazáshoz.Utánna nézegettem kiváncsiságból hogy mijen papírokat kell beszereznem és intéznem de ez még a jövő úgy gondolom még soakt változhatnak ezek a dolgok. Arra lennék kiváncsi hogy mennyire keresettek most a szakácsok az USA-ban, mijen eséllyel vághatok neki ha például most tenném meg?
nyutazás Creative Commons License 2010.09.03 0 0 2796
Mi a Grand Union Hotelben, Manhattanben.
elesek Creative Commons License 2010.09.02 0 0 2794
sziasztok!

nem teljesen idevágó kérdés, de remélem tudtok megközelítő választ adni

évi 60.000 dolláros fizetésből egy 30éves magyar egyedülálló férfi kb mennyit kap kézhez?

köszi előre is
bokusz Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2793
Lakást béreltünk,1 hétre Brooklynban onnan irány Boston rokonokhoz.
Előzmény: big apple (2791)
big apple Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2792
na sikerült 2x elküldeni, bocs
big apple Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2791
Na akkor hajrá, már csak 2-öt kell aludni :-))

Robusz, nyutazás! Hol fogtok lakni? Mennyi időre mentek?

Én is nagyon várom, nézegetem a google earth-öt :-))

Reggel 14 üres hely volt még a túrista osztályon, úgy hogy leszünk szép számmal :-)))
Előzmény: nyutazás (2789)
big apple Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2790
Na akkor hajrá, már csak 2-öt kell aludni! Én is nagyon várom!

Hol fogtok lakni? Robusz ez Neked is szól!:-)

Reggel volt még 14 hely a túrista osztályon, úgy hogy elég sokan megyünk ezek szerint :-)))
Mennyi időt lesztek ott?
Előzmény: nyutazás (2789)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!