Gera Zoltán minden idők egyik leggyengébb Ferencvárosával lett Magyar bajnok és kupagyősztes. Mint Hagi a Román válogatottért annyit tett le az asztalra de körülbvelól tizedakkora tekintélye van mint Haginak. Mikor Picurka viktor lett a Román válogatott szővetségi kapitánya( aki megtette azt ahibét hogy még mikor játékostársak voltak szivatta afiatal Hagit ,) Hagi lemondta a válogatottságot.Magyarország ellen tért vissza de ennek árra volt. Piturka kvalifikálta a Román csapatot az Eb-re de mégis mennie kellet Hagi miatt. Magyarország 4-ik lett és nem csoportelső. Gondolom azt te is tudod ,hogy a fotbal csapat sportág és Nyilasi mellet meg Détári mellet is szaladgált egy csomó jó játékos. Gera az a játékos aki segithet abbam hogy Magyaroszágnak újra legyen egy szép fotbalélménye ,sajnos nem sok ilyen játékosunk van ezért akik vannak meg kell becsülni. Gera zoltánnal sikerült legyőzni néhány jó kis válogatottat és ha játszottunk volna Gerára talán valamivel szebb fotbalt láthattunk volna de mindenképpen eredményesebbet. Hagi a büdös életben nem küzdőtt a labdájért mint Gera az egész román válogatott őt tömte albdákkal ő pedig adta a jó passzokat a csatároknak. A galataszaráj is azt játszotta hogy 8 ember hajtott küzdőtt minden labdával Hagit keresték aki adta a győnyőrű passzokat Hakan sükürnek. Zidan ha jól emlékszem kiálitatta magát egy Vb döntőn nem tudom utána volt e annyi próblémája mint Gerának a Svédek elleni rosz bedobás miatt?
Miért, Béla mit tett le a válogatott asztalára? Mit értünk el vele? Mert azzal h a finnek rúgtak két gólt, ugye nem a Béla zsenialitását akarod bizonyítani?
A városi legenda szerint meg Détári nem csak a pályán volt világválogatott hanem a pályák melletti talponállókban is. Arról nincs statisztikád, KK? :-)))
Az említett játékosok emblematikus figurái voltak egy csapatnak, míg Gera félszeműek között volt király. Név Mérkőzés Gól : Nyilasi 70 32 Gera Zoltán 63 28 Illés Béla 64 15 Détári Lajos 61 13
Illést, és Détárit egyéni mutatókban már most lehagyta.
Tett ő annyit a magyar válogatottért, mint Zidane a franciáért vagy a Hagi a románért? Ha nem, akkor miért őt kell állítani a magyar futball origójába?
Détárival és Nyilasival kint voltunk a világbajnokságon. Illés Bélával eljutottunk a Vb-pótselejtezőig. Lisztes magyar színekben összehozott egy olimpiai részvételt és egy BL-részvételt. Gera mit ért el magyar színekben?
Egyébként az is a gólhoz tartozik, hogy meggyőződésem, hogy Babos nem mert agresszívaban kilépni a labdára,de nem a 11-es miatt, hanem mert előtte kétszer nagyon nem védte meg a bíró, rémlik, mintha nagyon csúnyán meg is térdelte volna a bosnyák, vagy egy másik svéd.
Nem akarom idézni pontosan, hogy mit mondtam abban a pillanatban, amikor belerúgott a labdába, de annyit elárulok, hogy úgy kezdődött, hogy már túl voltam a "Mi a faszt csinálsz..." felütésen, amikorra egyértelmű lett, hogy eladta. (Pedig nem szokásom játékosok miatt ordibálni.)
Mondom, biztos csak én vagyok kishitű, vagy nem tudom, de én ezért nem tudom neki ezt csak úgy elfelejteni. Mert a hátvédektől nem is nagyon vártam mást, mint amit "kaptam", de Gerától azért talán joggal számítottam jobbra.
Gera a 16-os csücskéről adhatott be és 3 támadónk volt a 16-oson belül, 2! meg senkitől sem zavartatva 20 méterre a kaputól. Ha jó a beadás vagy a bepassz ziccer. Onnan ahol Gera állt 100 lövésből, ha 2-3 bemegy...
Egy ilyen támadásból nyugodtan lehetett volna gólt szerezni, teljesen mindegy, hogy mi történt addig a meccsen.
Szerintem Gerá kívül mindenki érezte, hogy ezt a meccset maximum döntetlenre lehet hozni, és hogy tilos kockáztatni a győzelemért.
Bár jobban belegondolva, amennyi "inkább haltunk volna meg szépen" hozzászólást olvastam itt az utóbbi másfél évben, ki tudja. Lehet, hogy csak számomra tűnt ez a napnál is világosabbnak.
Ezt akartam én is írni: Megpróbált gólpasszt adni Gera ,ez nem tudom hol bűn. Az, hogy kitámadtunk barokkos túlzás. A vélelmezetten utolsó támadáshoz képest nem ment fel extrém módon a védősor.(pedig, hogy Szántó Öcsi terminus technikusával éljek az egy ponttal megbaszhattuk volna a .....") Tímár cseszte el, de ezt annak idején majdnem mindenki így látta. Szélesi még hibáztatható valamennyire, mert megbízott Tímárban annyira, hogy megállt, és nem futott be mögéjük.
Szerintem nem akartuk kihúzni döntetlennel, meg akartuk nyerni a meccset. Az más kérdés, hogy 80 percig ezért nem tettünk semmit és oltári mázli lett volna a győzelem.
Ha vezetünk tuti leviszi a szögletzászlóhoz, de nyerni kellett akkori számításaink szerint a továbbjutáshoz.
Egy olyan jó és rutinos játékostól, mint Gera, joggal várható el, hogy tudatában legyen annak, hogy a meccs utolsó percében mit szabad és mit nem szabad csinálni a labdával, ha ki akarod húzni döntetlennel.
Bárki követhet el hibát, elpasszolhatja a labdát vagy akár alá is futhat, az ilyesmi mindenkivel előfordul néha. Ha szögletzászlózni próbált volna és elveszíti a labdát, majd gólt kapunk, akkor azt mondom, ez van, pech.
De Gera olyan hülyeséget csinált, amiért már tizennyolc évesen is lebaszná az edző a korosztályos válogatott csapatkapitányát. Az ember nem ezt várja az ország legjobb és legképzettebb focistájától, na.
A "részben" pontosan azt jelenti, hogy nem varrom rá a felelősséget, de bizony Tímár mellett neki is volt felelőssége. Egyébként pedig a svéd meccsen is pocsékul játszott, de egyáltalán volt olyan válogatott meccs az elmúlt két évben, ahol jól játszott?
Azt írtam, hogy részben. Amikor egy csapat kitámad, akkor nagyon-nagy hiba eladni a labdát. Ha rálövi és kiszáll a stadionból, akkor a bíró lefújja a meccset. Nem kellene így trivializálni egy olyan hibát, amin végső soron elment a meccs. Nem az ő hibája egyedül, de része volt benne.
Lehet, hogy nem szimpatikus, de olyan sincs, hogy egyik nap csk. vagy, másik nap meg takarodj(pályáról,páholyból). Itt sokan hibáztak, Gera már csak "természetes reakciókkalt" válaszolt ezekre. Az, hogy ez mennyiben függ össze azzal, hogy az utolsó 10 meccsből a három legjobbon Gera nem játszott(két albán meccsen,meg a dánok elleni) az egy más kérdés.(ill Albániában a 92. percben csereként lépett pályára). Bármilyen hihetetlen, lehet, hogy Gera ebbe a válogatottba tényleg nem illik bele(de nem lefelé lóg ki).
De mondjuk aki a svéd meccset rávarrja Gerára, és azt állítja, hogy "gólpasszt" adott, na arra mit lehet mondani ?! :O Hol volt ott ok-okozati összefüggés ? Tímár mi a faszt csinált ?
Felejtsük már el ezt a hülyeséget, hogy azért kaptunk gólt, mert egy támadó, az ellenfél 16-osánál elpasszolja a labdát. Volt még a pályán 10 másik ember, akik tehettek volna valamit, hogy ne szenvedjünk vereséget...
Szerintem az adidas a hibás, mert pattogós labdát csináltak.
Senki sem tagadja, hogy jó játékos, bár a válogatottban évek óta nem játszott jól, jellemző, hogy nélküle sikerült nyerni a dánok ellen, míg a svédek ellen részben az ő ostoba labdaeladása okozta a vereséget.
Ő viselkedett hisztisen, neki kellene bocsánatot kérnie és utána a válogatottban legalább fele olyan jól játszani mint az utóbbi 3 hónapban a Fulhamben (előtte ott is rossz formát mutatott).
Mindenkinek megvan a sajat kis privat elmelete arrol,h ogy pontosan mi is tortent, de valojaban nem tudjuk, hogy ki miert mit tett.
Vajon a botranyos VIP paholy ugy miatt dontott ugy, hogy eleg? Vagy osszeszolalkozott mar elotte is Koemannal valamin? Netan csak eldontotte, hogy duzzogni fog? Vagy megiscsak a kesesre kapott buntetes miatt borult ki?
Egy biztos: uj MLSZ kell, de mondjuk en nem latom, hogy egy Csanyi altal vezetett szervezet miert lenne sokkal jobb, azt leszamitva, hogy legalabb lenne valami rotacio a kivetelezett csapatok nevsoraban.
Már a korábbi hsz-ednél is be akartam írni, hogy a véleményedet ismerem, tiszteletben tartom, éppen csak nem értem. Személyeskedés helyett jobb lenne, ha hasonló módon tennél, mert a jelek szerint nem tudjuk meggyőzni egymást.
Számomra az a magyaros, ha egy magyar ember nemzetközi kupa elődöntőben gólpasszt ad és még ezt a tényt is letagadják egyesek.
Igazad van a brazil sajtó, szurkolók egy szót sem szóltak amiatt, mert Ronaldinho nem megy a vb-re. Ez csak ránk jellemző...hát persze
Az a baj, hogy nem valamelyik magyar játékos lett "elhessegetve", hanem az aki a 3 legjobb magyar labdarúgó egyike és emellett korrekt ember pl. Juhászhoz és Husztihoz hasonlóan, akiknek nem igazán vannak komoly balhéi, azt leszámítva hogy játszani szeretnének.
Tényleg kurvára fényeztem :-) Hol írtam olyat, hogy "Gera megnyeri az EL-t" (UEFA Kupa már nincs)?
De azért szégyenkeznie már csak ne kelljen egy EL-negyedöntőben idegenben szerzett gólhoz adott gólpassz után. A helyén kell kezelni ezt is, a Fulham egy jó csapat most még a bivalyerős Premier Ligában is, valóban jó játékosokkal, ebben a csapatban Gera mostanra alapember lett és ez bizony nagy szó és ennek örülhetünk. Illetve örülhetnénk, ha ebből a válogatott is profitálhatna, de sajnos ez jelenleg nem így van.
Ettől még senki sem tekinti világsztárnak Gerzsont és még aranylabdát sem akarunk neki ítélni.
Ja ezért adott 5 gólpaszt Gera eddig és rugott 5 gólt az európa ligában. Amúgy Gera csak alibizik és még sohase volt egy jó meccse a válogatotban ahol van egy csomó nagyon jó Magyar Labdarugó aki ahátán visszi a csapatot meg Gerát. Érdekes dolog hogy Gera nem lóg ki abból a csapatból csak a Magyar válogatottból.
Persze, simán csinálhatnánk rendszert abból is, hogy azonnal kirúgjuk a kapitányt, ha valamelyik játékos lemondja a válogatottságot. Elég magyaros megoldásnak tűnik.
lehet fényezni Gerát, de azért érdemes megjegyezni amikor egy exUefa Kupa győztes -Murphy, egy 2x angol Bajnok- Duff vagy pl esetleg egy angol exgólkirály (Jonshon) szaladgál valaki mellett egy sablon passzból gól lehet...
már csak azér mer kopaszodó Murphyék korban ott vannak mint Gera, szal hogy melyik a krumpli vagy a hús abban a levesben vagy csak egy kanál a lében :)
szal mielőtt az lenne hogy Gera megnyerte az Uefát azért vannak ott olyanok akik már csak hobbiból nyernek BL-t (hasonló túlzással)
már megint sérült? Torghelle is? most komolyan kivel fogunk felállni ha nem Gerával? Talán ebből a 7-8 nb2-es csatárból valamelyik formába lendül. jó esetben. de az még mindig csak egy csatár. és nem ártana majd kettővel felállni. Vagy mégegyszer játsszuk el azt, hogy Husztit feltoljuk? akkor inkább menjen Isten hírével a holland.
Valóban nem ez volt Gera legjobb meccse valószinűleg el is fáradt rengeteget dolgozott a pályán. Visszont a gólpasz ügyes volt ha semmit se csinált volna azért egy ilyen passzért érdemes volt játszatni. Gera sokat jőt vissza védekezni és megtartotta alabdákat és jól is passzolt.
"Gera tegnapi gólpassza megfelelt e szigorúbb kritériumoknak is."
Akkor gyengébbek kedvéért, a tegnapi Gera gólpassz gólpassz volt . A múltkori Duff-féle szerintem nem !(és biztos vannak olyan statisztikusok, akik szintén nem adnák annak). Én a túlságosan leegyszerűsítet gólpasz definiciójával nem értettem egyet, nem a konkrét tegnapi esettel. Én arról nem tehetek, hogy egy egyszerűbb bővített mondatot képtelen vagy értelmezni. ;O
a hülye az Mlsz volt meg Koeman 63 meccsért megengedhették volna hogy a gyenge Gera még játszon egy meccset ha már voltak olyan hülyék hogy a Svédek és a portugálok ellen játszatták sőt le se cserélték.