Keresés

Részletes keresés

Creatív Creative Commons License 2008.10.02 0 0 37

Amikor én elsőfokon voltam,akkor éppen nagyon fájt mindenem .( Nagyon időjárás függő a fájdalom mértéke nálam) . Azt mondta a" kedves felülvizsáló orvos",hogy színészkedem.Ez úgy az első 2-3 mondatában benne volt. -Tehát vizsgálat előtt már döntött .- Majd ' megfulladtam olyan ideges lettem. Teljesen" megsemmisültem".Nem tudtam rá nézni sem. Azóta azt kívánom neki nagyon őszintén,hogy színészkedjen annyit mint én.(Semmivel nem többet,csak annyit!!!)

Azt hiszem érthető,hogy én ezek után már nem akrtam kommunikálni vele.Egyet szerettem volna:minél hamarabb minél messzebbre menni onnan.

 

Előzmény: avandia (31)
ezmarsokk Creative Commons License 2008.10.01 0 0 36

Köszi a választ. Még tényleg fiatal vagy, és tanulni amúgy sincs soha késő. Én is felnőtt fejjel tanultam pár dolgot, jártam egy-két tanfolyamra, de nem határolódom el semmitől ha úgy alakul.

 

Mi Szolnok megyeiek vagyunk, gazdaságilag majdhogynem sereghajtók a többiek közt:((( Itt tényleg sok a leszázalékolt. Nem is csoda hogy csúszásban vannak.

Előzmény: avandia (34)
dmke Creative Commons License 2008.10.01 0 0 35

Egyébként a sógornőm aki szintén 67%-on van két éve, április óta várta hogy hívják felülvizsgálatra. Ma kapott egy levelet, miszerint jövő októberben menjen, és most 54%-ot írtak a papírjára.

 

Valószínűleg a sógornőd  egy olyan igazgatósághoz tartozik, ahol nagy a lemaradás a vizsgálatokkal ezért akit lehet, az anyaga áttekintése után csak később fognak személyesen behívni.

Előzmény: ezmarsokk (33)
avandia Creative Commons License 2008.10.01 0 0 34
Szia!

38 éves vagyok és 21 év szolgálati időm van. Azt mondták, hogy a rehabbal járok egyenlőre jobban, és tanfolyamokat is végezhetek így ingyen, hátha valami olyan jön össze, amit az én állapotomban is csinálhatok.
Így nekem is jobb, mert nem érzem úgy, hogy leírtak és már nincs más lehetőségem. Ha nem sikerül átképzéssel megfelelő munkát találni, akkor jön szóba a rokkant nyugdíj.
Egyenlőre ennyi információm van.
üdv:
avandia
Előzmény: ezmarsokk (33)
ezmarsokk Creative Commons License 2008.10.01 0 0 33

Örülök én is hogy jól jöttél ki a dologból. Annyit szeretnék csak kérdezni, hogy ez a túl fiatal kor konkrétan mit takar. Nem fontos megírnod hogy pontosan hány éves vagy, hanem hogy a korodhoz képest a szolgálati időd megvolt-e. Csak azért érdekel, mert az 52% az már III típusúnak számít, és ha megvan az időd akkor rokkantnyugdíjat kapnál, illetve ennek a 120%-a lesz most  a rehab. járadékod. Most akkor ezek szerint úgy ítélték meg a betegségeid alapján hogy még rehabilitálható vagy valamilyen szinten?

 

Egyébként a sógornőm aki szintén 67%-on van két éve, április óta várta hogy hívják felülvizsgálatra. Ma kapott egy levelet, miszerint jövő októberben menjen, és most 54%-ot írtak a papírjára.

Majd megkérdezem hogy változott-e a pénze, mert erről még nincs bővebb információnk.

 

 

Előzmény: avandia (28)
dmke Creative Commons License 2008.10.01 0 0 32

Úgy tudom,azért több 20%-kal az összeg a rehab.járadéknál,mert adóköteles, viszont tényleg munkaviszonynak számít és ez szerintem nem megvetendő.

 

 

Véleményem szerint  ezt a rehab.járadékos rendszert először nem a rokkantaknál kellett volna bevezetni, hanem a rendszeres szoc. járadékosoknál valamint az önkormányzattól segélyben részesülőknél. 

 

Rehab. munkahelyekről  én is hallottam  néhány felháborító dolgot.......  Nagyon kevés olyan lehet,ami ténylegesen betölti a funkcióját. 

 

 

Avandia : én is örülök,hogy nem lett rossz tapasztalatod, véleményed.

Előzmény: Creatív (30)
avandia Creative Commons License 2008.10.01 0 0 31
Szia!

Természetesen nem titok!:-) Bács-Kiskun megye Kiskunhalas.
Gondolom a juttatás összegét a határozatban fogják feltüntetni.
Mindent elmagyaráztak, kérdeseket tehettem fel, amiket legjobb tudásuk szerint meg is válaszoltak. Eleinte nagyon szorongtam, de feloldották a szorongásomat az empátiájukkal. Jó lenne, ha másoktól is ezt a hozzáállást lehetne hallani. Nagyon sajnálom azokat, akiknek rossz tapasztalataik voltak.
Üdvözlettel:
avandia
Előzmény: Creatív (30)
Creatív Creative Commons License 2008.10.01 0 0 30

Szia!

 

Örülök,hogy Neked semmi negatívum! Tényleg így jársz jobban,mert ez még munkaviszony is lesz,sőt úgy tudom az összeg is több,talán 20%-al mint a rokkantnyugd.esetében.Megkérdezhetem melyik megyében voltál?

Előzmény: avandia (28)
Creatív Creative Commons License 2008.10.01 0 0 29
Ezek bizony elég durva dolgok.Én is hallottam már egy két érdekességet.Pl :valakit kosárfonásra vettek fel,és ténylegesen házat bontottak,téglát hordtak.(Megváltozott munkaképességű emberek)
Előzmény: ezmarsokk (27)
avandia Creative Commons License 2008.10.01 0 0 28
Sziasztok!

Megjöttem, túl vagyok rajta!
Annyit tudok, hogy rehab járadékos leszek, mert bár szerintük is beteg vagyok, és sokszor operáltak, dehát fiatal vagyok és így nem jogosult a rokkantnyugdíjra.
Elmondták, hogy így járok sokkal jobban és még ingysen át is képezhetem magam. Lehetek akár virágkötő is:-))
Emberileg nem mondhatok semmi negítívat, ha volt is véleményük megtartották maguknak.
Annyit már most közölt a hölgy, hogy 52%-ra ítéltetett a betegségem. Nem értek hozzá, majd kiderül.
Most ennyit, nagyon elfáradtam.
Üdv mindenkinek:
avandia
ezmarsokk Creative Commons License 2008.10.01 0 0 27
Én is szívesen dolgoznék, de egy alföldi kisvárosban élek, ahol a munkanélküliség az egeket veri, azonkívül az a pár ajánlat ami van, szinte csak férfiaknak szól, vagy pedig kemény fizikai munkára, ami sajnos nálam nem jöhet szóba. A megyeszékhelytől nem messze lakom, itt is próbálkoztam már nem egyszer, de nagyon nehéz "vidékről" bejutni, mivel ott is válogathatnak a munkaerőben. A rehabilitációs munkahelyekről csak annyit, hogy keményen megy a kizsákmányolás, elég durva történeteket hallottam ismerősöktől. Próbálkoztam egy helyen, de csak egy hónapig bírtam mert bedolgozói munka volt, és fillérekért dolgoztattak, miközben ők felvették az államtól a rengeteg támogatást. Alá kellett írni egy papírt hogy megkapod a minimálbért, közben meg zsebből teljesítménybér, amit ha megszakadtál sem tudtál feltornázni a minimálbérre, mert akkor 24 órát kellett volna dolgoznod. No és akkor még arról nem is beszéltem hogy úgy beszéltek az emberrel mint egy darab ronggyal, mintha tök hülye lenne, és nem fogná fel mi történik körülötte. Kb. úgy másfél évig próbálkoztam, aztán a párom azt mondta hogy hagyjam a francba, majd megoldjuk valahogy a helyzetet, végül is ő dolgozik, nekem van valamennyi nyugdíjam.
Előzmény: Creatív (26)
Creatív Creative Commons License 2008.10.01 0 0 26

Az én fordításomban ez azt jelentette,hogy itt egy öregedő,hisztis tyúk,akinek ez a

szórakozása,hogy Őt a munkaidejében zaklatja.(Nem azért amit mondott,hanem maga a hangnem,ahogy mondta...háááát ezt sajna nem bíííírom bemutatni)

 

Én úgy gondolom,aki oda megy a biz.elé,az nem szórakozásból teszi.

 

 Az én szórakozásom a munkám volt. Szerencsés voltam,mert azt csinálhattam:,amit szerettem. Ha tudnám,akkor most is csinálnám. (A vélemény szerint is:"szakmai munkaképességét elvesztette")

 

Nagyon szívesen dolgoznék,ha lenne olyan munka amit el tudok látni.

Én sok mindent megértek.Tudom,hogy szigorítani kellett az eddigi minősítéseken.

Az is igaz,hogy több embert kelle "visszavezetni"a munkahelyekre. (HOVA?????)

Egészséges,fiatal embereknek kevés a lehetőség......

 

 -Elszomorító. - Remélem másnak nem ilyen tapasztalati lesznek.

 

Előzmény: ezmarsokk (25)
ezmarsokk Creative Commons License 2008.09.30 0 0 25

Akkor a leírtak alapján úgy gondolom tényleg nem volt valami empatikus veled az orvos, mivel egy dolog hogy véleménye van, és másik hogy feltétlenül szükségét érezte közölni veled. Megtarthatta volna magának.

 

A nickemnek ehhez a témához semmi köze, már régebbi keletű. Az igaz azonban hogy egyszer tényleg besokalltam (besokkoltam), és azóta használgatom itt-ott.

Előzmény: Creatív (23)
Creatív Creative Commons License 2008.09.30 0 0 24
Avandia!

Sajnálom,hogy így megijesztettelek! Szerintem ott is, mint minden munkahelyen vannak nem igazán odaillő emberek.
Vannak normális alapos szakértők is. Szorítok,hogy az utóbbihoz kerülj holap!
Előzmény: avandia (18)
Creatív Creative Commons License 2008.09.30 0 0 23
Szia!

Igen meg volt minden papírom. - Sőt több mint szerette volna a felülvizsgáló orvos.
"Ide hoz nekem egy csomó papírt!- Nem mondom,hogy nincs baja, van baja bőven,de egyik sem halálos!" - "Tudomásul kell venni,hogy ebben az életkorban már hol itt,hol ott fáj."
Ha most így belegondolok,ez is elég lényegre törő volt :))
A depresszióm??? Mindig nagyon pozitív ember voltam.( VOLTAM) Most kezdek lassan beleőrülni a tehetetlenségbe,a kilátástalanságba stb. Még egyenlőre kimerészkedek az utcára ..:)) - Lehet,hogy ez a baj velem?
Kezelés: néha egy kis Calcium kúra.Folyamatos dilibogyó,ha már nagyon megrogyok,kórház. Röviden ennyi.
Most kérdezhetek én is?
Mit takar a nick-ed? Itt ebben a fórumban beszédesnek tűnik.
Előzmény: ezmarsokk (17)
Creatív Creative Commons License 2008.09.30 0 0 22
Nem is kell,hogy megértsd! Ahhoz ezt végig kellett volna élned . Ezt nem kívánom senkinek. Természetes,hogy bizottság elé kell menni. Gyanítom,Te egy egy másik bizottságban dolgozol,ahol nincs megalázás,és egyéb randa dolog.
(Ilyen is létezik.Voltam már vizsgálaton ilyen biz.előtt is.)
Lépnem nem kellene,mert már léptem. -Tudod azért betegen ez sem olyan egyszerű.:((

Előzmény: dmke (16)
ezmarsokk Creative Commons License 2008.09.30 0 0 21
Persze hogy nincs:))) A magánügy az magánügy. Végül is az a lényeg hogy segítőszándék van benned mások iránt. A többi nem lényeges.
Előzmény: dmke (20)
dmke Creative Commons License 2008.09.30 0 0 20
 írd már le légyszíves pár sorban hogy milyen szinten vagy érintett.  -  nincs válasz :-)), de ugye harag sincs? :-)))
Előzmény: ezmarsokk (17)
ezmarsokk Creative Commons License 2008.09.30 0 0 19

Sok szerencsét kívánok neked!

 

Elvileg a döntésüket pár napon belül (azt hiszem 8 munkanap) el kellene küldeniük a nyugdíjfolyósítónak (ahol a kérelmed beadtad), és ott már ha érdeklődsz lehet hogy megmondják neked. Én egy hétfői napon voltam, és pénteken már tudtam az eredményt.

 

Akinek más infója van javítsa ki amit írtam.

Előzmény: avandia (18)
avandia Creative Commons License 2008.09.30 0 0 18
Szép napot mindenkinek!

Holnap fogok menni az ORSZI elé. Most nagyon parázok az egésztől. Majd megosztom veletek a tapasztalataimat. Semmiképp nem akarok előre ítélkezni, majd minden kiderül.
Mennyi idő múltán kapom meg a határozatot?
Előzményeimben 5 sima:-)) és egy Fúziós/ gerincstabilizációs műtétem volt az elmúlt két évben/. Majd kiderül ez mire elég.
Mindenkinek szép napot!

Üdv:
avandia
ezmarsokk Creative Commons License 2008.09.30 0 0 17

Kedves Creatív!

Megértem az elkeseredettséged, mivel sok hasonló esettel találkoztam. Éppen ezért ne vedd sértésnek (én nem a szavahihetőséged akarom megkérdőjelezni), csak kíváncsi lennék, hogy a felsorolt betegségeiddel kapcsolatban megvolt-e minden papírod, szakvélemények, rendszeres felülvizsgálatra történő járás stb.. Nekem hat évre visszamenőleg (az első diagnosztizálás) megnéztek mindent, azt is hogy rendszeresen járok-e a kontrolokra, szedem-e a gyógyszereim rendesen stb.. Nem megalázónak éreztem, hanem inkább tömör lényegre törőnek, de az is igaz, hogy már addig annyi ilyen száraz vizsgálaton átestem, hogy talán fel sem tünt. A depressziód milyen szinten van, és mennyire kezelik? Elnézést az indiszkrét kérdésért, de a mentális betegségek sokszor nagyobb jelentőséggel bírnak mint a fizikálisak, ugyanis az egész szervezetet blokkolni tudják. Ismerek 67-es pánikbetegeket, akiknek más problémájuk szinte nincs is (azon kívül hogy szinte ki sem mernek menni az utcára). Megértem hogy egészséges szeretnél lenni, én is, de sajnos erre már nincs mód. A fizikai fájdalmak sokszor annyira kikészítik az embert, hogy reménytelennek látja a helyzetét.

 

Egyetértek Dmke-vel, miszerint esetleg próbáld meg a bíróságot.

 

Kedves Dmke!

Köszönöm a többiek nevében is a sok segítséged, látszik hogy otthon vagy a témában. Ha nem veszed tolakodásnak esetleg írd már le légyszíves pár sorban hogy milyen szinten vagy érintett.

Előzmény: Creatív (15)
dmke Creative Commons License 2008.09.30 0 0 16

Nem értem, mi a megalázó tortúra? Az, hogy bizottság elé kell jönni? Szerinted ha pl. a háziorvosok osztogatnák a rokkantságot, jobb lenne? (Költői a kérdés...)

Te se értsd félre, nem kérdőjelezem meg, hogy vannak betegségeid. De ha nem vagy megelégedve az értékeléssel, csak lépned kellene, nem? (I. fok, II. fok, bíróság)

 

Előzmény: Creatív (15)
Creatív Creative Commons License 2008.09.29 0 0 15

Kedves dmke!

Ne érts félre,én nem rokkant szeretnék lenni,hanem EGÉSZSÉGES!!! Dolgozni szeretnék,teljes erőbedobással. DE!-Ha ez nem megy,akkor miért kell ilyen megalázó tortúrákon átesni? Úgy érzem,hogy a szavahihetőségemtől kezdve minden megkérdőjelezve. :((

 

Előzmény: dmke (14)
dmke Creative Commons License 2008.09.29 0 0 14

 Nem lettél gyógyultnak nyilvánítva. A II. fokú  bizottság megítélése szerint az  állapotod nem éri el a rokkantság szintjét.   Ezzel neked jogod van egyet nem érteni és a munkaügyi bírósághoz fordulni, aki igazságügyi orvosszakértőt rendel ki.

 

Általánosságban : Ha valaki a II. fokú bizottság véleményével sem ért egyet, joga van bírósághoz fordulni.

Előzmény: Creatív (13)
Creatív Creative Commons License 2008.09.29 0 0 13

 Igen ezt tudom.Ami az egész eljárásban zavar,hogy csak II.fokon. I fok (28%)

Több gyógyszer,több betegség mint eddig. 2007-ben nem voltam rehabilitálható.Szoc.járadékos vagyok.Most rehabilitálható lettem,de rehab járadékot nem kaphatok,mert az egészségkárosodás "csak " 40%

Tehát statisztikailag meggyógyultam nem?

Előzmény: dmke (12)
dmke Creative Commons License 2008.09.29 0 0 12
Az idén kapott 40 % (egészségkárosodás!) megfelel az eddigi 50%-nak,ami mkcs. volt.
Előzmény: Creatív (10)
dmke Creative Commons License 2008.09.29 0 0 11

Szolgálati idő legyen meg, kinek kinek a korához képest, mert ha nincs akkor nem nyugdíjat kap csak legfeljebb szociális járadékot (vagy rehab. járadékot).

 

Rehabilitációs  járadékot NEM, mert annak feltétele az 50 és 79 % közötti EK és  a  megfelelő szolgálati idő !!

 

Szolg. idő híján kaphat rendszeres szoc.járadékot - ennek is vannak feltételei, rendszeres szoc. segélyt (önkormányzattól).

Előzmény: ezmarsokk (9)
Creatív Creative Commons License 2008.09.29 0 0 10

Üdv mindenkinek!

 

Állapotrosszabbodást adtam be az idén. (Eddig 50%-os voltam)

A tapasztalataimról nem tudok indulatok nélkül írni!!!

 

Gerinc,és izületi betegség,nyaki sérv,2kezdődő ágyéki sérv,depresszió , agyi infarktus,(szövődményes migrén)keringési betegség,no ez így együtt  28 %  II fokon 40  %  Még nem vagyok 50 éves,de a szakvélemény szerint mozgásom élettani. (Többnyire sántítok,mert olyan fájdalmaim vannak.) 

 

 

Dolgozni nem tudok.A férjem,(aki betegebb mint én)tartja el a családot.(3gyerek)

Nagyon elszomorító,hogy azt képzelik egyes szakértők,hogy ez a kedvenc szórakozásom,hogy oda álljak könyör adományért,ha nincs is rá szükségem.

Én sokkal szívesebben dolgoznék!!!

 

Azt hiszem , tudomásul kell vennem,felesleges lettem a társadalom számára.

Fogalmuk nincs  milyen érzés.....

 

 

 

 

 

ezmarsokk Creative Commons License 2008.09.29 0 0 9

De igaz amit írtam, csak talán nem elég részletesen.
Tehát:

1, Szolgálati idő legyen meg, kinek kinek a korához képest, mert ha nincs akkor nem nyugdíjat kap csak legfeljebb szociális járadékot (vagy rehab. járadékot).Jelenlegi tájékoztató itt:
http://www.onyf.hu/?module=news_archive&action=list&fname=ONYF_LEFT_MENU_UGYINTEZES_ROKKANTSAGI&rand=5e3c430c409e808dbcfac5e1c714967a

A rokkantsági nyugdíjhoz szükséges szolgálati idő
22 éves életkor betöltése előtt 2 év,
22-24 éves életkorban 4 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 3 év,
25-29 éves életkorban 6 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 4 év,
30-34 éves életkorban 8 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 6 év,
35-44 éves életkorban 10 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 8 év,
45-54 éves életkorban 15 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 12 év,
55 éves életkor betöltésétől 20 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 16 év.


2, Az igaz, hogy a már meglévő szolgálati évek száma (teljes betöltött naptári évet néznek) plussz százalékokkal befolyásolja a számítandó összeget, de az átlagkereset számításánál a "legjobb" éveket nézték, azaz esetemben a legjobb 10 évet (mivel a korom miatt ennyi kellett), és két átlagfizetést számoltak. Egyikben benne voltak a GYES, munkanélküli ínségesebb idők, itt természetesen alacsonyabb lett az átlag, a másikban csak a már említett legjobban kereső évek, és így valamivel nagyobb összeg jött ki. Automatikusan ezt a magasabbat adták.

3, A minimálbéresek valóban nem sok jóra számíthatnak, de még mindíg többet kaphatnak rokkantnyugdíjat, mint akiknek nincs meg az idejük.

 

A határozatomban szó szerint ez van:

"A nyugdíj összege a 3. rokkantsági csoportban - a szolgálati időtől függően - a havi keresetének 59.5%-a, vagyis..........Ft" (Kiszámolva pont az átlagkeresetem 59.5%-át kaptam. Összesen 18 év 313 napom volt, és ha elérem a 19 évet, azaz dolgozok még valahol és igazolom akkor ez 0,5 százalékkal nő, tehát akkor lesz 60% Valahol a neten megvan ez a valorizációs téma, majd megkeresem.

Itt meg egy elég részletes kiírás van, ezt mindenképp nézzétek meg, mert az átlagkereset százalékok is benne vannak:
http://crohn-colitis.hu/hun/jotudni-rokkantnyugdij.php

 

Na valahogy így értettem. Elnézést a rossz fogalmazásért.

Előzmény: dmke (8)
dmke Creative Commons License 2008.09.29 0 0 8

Ennek veszik elvileg azt a százalékát amit kaptál, legalábbis nálam még így volt.

 

Ez soha nem volt igaz.

A százaléknak, amit kapsz, ebben a formában nincs köze a nyugdíjszámításhoz, hanem a szolgálati idődnek és az átlagkeresetednek van hozzá köze. Ezért lepődnek meg sokan, akik minimálbérre vannak bejelentve,hogy a nyugdíjuk is ehhez mért lesz.

Előzmény: ezmarsokk (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!