Keresés

Részletes keresés

levik Creative Commons License 2007.09.25 0 0 1483

Hat Tatabanyan nem tudom merre vannak a hivatalok, de ugyanaz a mesterharmas: BAH, OEP, APEH :-)

 

A kis kek EUs egeszsegugyikartyat idoben kell kerni Romaniaban, mert nem mindeg van "nyersanyag amire nyomtassanak" es vallukat vonogatjak ha ideiglenes papirt ker az ember (tortent mindez Kolozsvaron).

 

A multkor elfelejtettem irni, hogy ugyancsak jo a hazassagit lefordittatni kozben ha ugye roman... az OFFIs forditast szeretik a legjobban a hivatalokban...

 

Az "eleg nagy jovedelem" hatarerteke nincs sehova leirva (lasd korabbi kerdesek a BMBAH weboldalan)... azaz az elbiralas "meltanyossagi alapon" tortenik. Magyarul: figyelembe veszik a lakhatast, elkepzelik maguknak mennyi a havi kiadas lakasra, rezsire es egyebekre, mennyit adozol stb. aztan ha ugy gondoljak a maradekbol meg lehet elni akkor kipipaljak ezen pontot a "szukseges" feltetelek listajan.

 

Ha tudja megis valaki mennyit szamolnak kb. fejenkent elegendonek a meglheteshez irja meg mert en is kivancsi vagyok :-)

 

Udv,

levik

Előzmény: sekele (1482)
sekele Creative Commons License 2007.09.24 0 0 1482
Köszönöm az információt annyi a külömbség hogy Esztergomi vagyok igy Tatabányára kell mennem de a felállás az gondolom ugyanaz.Az alapom az 160ezer ebből 140-eket szoktam kapni kézbe de volt már a brúttóm 300ezer is.Nem tudom hogy ez elég nagynak számit e?Elég ez hármunknak .Az uniós kártya az kell járjon a nejemnek neki is legális a munkája odahaza csak most gyesen van.
Attól tartok hogy kevés a jövedelmem aki tudja hogy mennyi kell legyen a minimum az irja meg


Köszönöm
levik Creative Commons License 2007.09.24 0 0 1481

Ha van a ferjnek legalis munkaja (adozas miatt) es "eleg nagy" fizetese, hogy eltartsa csaladjat, mar nem olyan nagy gond csaladegyesites... Marosi Pal irta, hogy regisztarcios igazolast adnak es ez igy is van...

A kiindulopont a Budafoki uton van a Bevandorlasi Hivatalnal (szemben a Tescoval). A kapusbacsik adnak informaciot mindenrol csak az a baj, hogy nem mindent tudnak jol. Miutan huztam szamot es kivartam soromat bennt elmodtak eleg erthetoen mi a kulonbseg a munkavallalasi es csaladegyesitesi tipusu regisztracios kartya kozott.

A lenyeg az, hogy 3 honap a legalis tartozkodasi ido, azalatt kell elintezni a dolgokat. Adnak egy listat papirokkal amit be kell gyujteni (jovedelem igazolas, lakhatas, egeszsegugybiztositas stb.), bevinni es ok elmeletileg aznap elbiraljak es ki is adjak a regisztracios kartyat.

Egeszsegugybiztositas kellene legyen Romaniabol (lehet kerni jogosultsag eseten azt a kek kis unios egeszsegugykartyat) illetve ha az nem jon ossze akkor az OEPnel erdeklodhetsz a Teve utcaban (1-es villamos)... Magyarorszagon iden tavasztol megszunt az eltartottsag fogalma, azaz hiaba fizetsz adot, a hozzatartozoid nem jogosultak egeszsegugyi ellatasra. De ha valaki akar, van lehetosege befizetni egy osszeget havonta az APEH-nel, hogy jogosult legyen egeszsegugyi ellatasra... Ez kb. 5000-6000Ft "belfoldiek" eseteben es joval nagyobb "kulfoldiek" eseteben. Mivel te mint adozo EUs polgar "belfoldinek" minosulsz erdeklodj utana annak hogy csaladegyesites eseteben mi a megfelelo sorrend a papirok osszegyujteseben :-)

Sok sikert.

Előzmény: sekele (1480)
sekele Creative Commons License 2007.09.23 0 0 1480
Semmi probléma ha megtúdsz valamit nyugottan irj,én most folyamatosan ez után fogok járni az elkövetkező 1-2 hónapban
marosi.pal Creative Commons License 2007.09.23 0 0 1479
Bocs, de nem tudom.
sekele Creative Commons License 2007.09.23 0 0 1478
És az egészség bisztositást azt hogyan intézhetem el nekik,mert gondolom addig hiába megyek a BÁH-hoz?
marosi.pal Creative Commons License 2007.09.23 0 0 1477
Annyit tudok, hogy regisztrációs kártyát (másnéven regisztrációs igazolást) kell kérjél nekik a BÁH-nál. Ha ez megvan akkor minden jár ami egy hasonló magyar állampolgárságú családnak jár, például a családi pótlék is.
Családi idegenrendészeti ügyekben sajnos nem vagyok járatos.
marosi.pal Creative Commons License 2007.09.23 0 0 1476
Annyit tudok, hogy regisztrációs kártyát (másnéven regisztrációs igazolást) kell kérjél nekik a BÁH-nál. Ha ez megvan akkor minden jár ami egy hasonló magyar állampolgárságú családnak jár, például a családi pótlék is.
Családi idegenrendészeti ügyekben sajnos vagyok járatos.
sekele Creative Commons License 2007.09.23 0 0 1475
Üdvözlet mindenkinek!


Egy ki segitséget szeretnék kérni tőlletek aki tud válaszolhat!

A problémám a következő:Családegyesités miatt kiköltözött hozzám a feleségem és a 10 hónapos kislányom,és ezt szeretném hivatalossá tenni papirokkal tart.engedéllyel,ahogy el lehet intézni.Mindannyian román állampolgárok vagyunk én 3 éve dolgozom itt Magyarországon folyamatosan egy multinacionális cégnél,teljesen legálisan.Most EGT tartózkodási munkavállalási-val rendelkezem 2012-ig,betegbisztositásom van,albérletben lakom bejelentve lakcimkártya minden megvan hozzá.A feleségem otthoni munkahellyéről gyesen van,a gyerek az ő utlevelébe van beirva
Kérdéseim:

Hogyan kérhetek nekik tart.engedélyt?Munkavállalásról szó sem lehet a nejem esetében a gyerek miatt!
Kicsit már utána néztem egéség biztositás az bisztosan kell nekik.Ezt hogyan intézhetem el.A gyereknek jár e valamilyen kedvezmény utánam?Esetleg a 15-20ezrekért amit lefognak tőllem havonta ezt normálisnak venném persze ez itt Magyrországon nem igy müködik ezért is merem megkérdezni.
Ha ezeknek a feltételeit sikerül megteremtenem útána mi a következő lépés?

Azért teszem fel ezeket mert mostanába már a cég intézte az ilyesmit hellyettem és eléggé kijöttem a gyakorlatból,meghát egy jó pár jogszabály meg is változott.Emlékszem még anno pár évvel ezelőtt hogy tapostúk egymást Kolozsváron a konzulátuson a vizúmért hát abból még egyszer nnem szeretném kivenni a részem családostúl!


Nagyon szépen megköszönném a segitséget ha valaki tud nyugottan irhat
marosi.pal Creative Commons License 2007.09.22 0 0 1474
"adofolyoszamla kivonat"-szerintem ezt az idén találták ki.
Szerintem azt az APEH kell kiadja.
Én azt tenném, hogy írásban kérnék egy ilyent az APEH-től és ők 30 napon belül ki kell állítsák vagy választ adjanak a kérelemre.
Ha megtagadják akkor az állampolgári jogok országgyülési biztosához fordulnék panasszal (www.obh.hu). Ők majd megfingatják mind a két hivatalt.

Az állampolgásági törvény erre vonatkozó része nem változott. Nem éretem honnan veszik a bátorságot a BÁH-nál, hogy változtassanak a gyakorlaton, hogy adófolyószámla kivonatot kérjenek.
Az APEH-eseket sem értem, mert a cégek havonta kell bevallják az adatokat, miért nem tudnak folyószámla kivonatot kiadni...

Én az ügyfélkapun kereztül megtudom nézni a folyoszámlakivonatomat az APEH-nél.
Azt tartalmazza, hogy mennyit fizetett be a cég havonta az államnak utánnam.

(Amúgy érdemes regisztrálni az ügyfélkapunál, mert lehet adóbevallást beküldeni interneten keresztül, meg időpontot foglalni egy csomó okmányirodai ügyhöz. www.magyarorszag.hu, letelepedési engedéllyel is lehet)
Előzmény: levik (1473)
levik Creative Commons License 2007.09.21 0 0 1473

(Régebben, hogyha még nem volt APEH jövedelemigazolás akkor kereseti igazolást lehetett vinni a cégtől. Mostanság nem tudom mit lehet bemutatni az APEH jövedelemigazolás helyett.)"

 

Ez igy van csak kiegeszitenem azzal amit kertek tolem... Mint az APEH-nel mondtak elottem aznap meg 20 szemely volt ugyanebben a helyzetben :-)

Szoval:

- amit leadtam munkaltatoi/kereseti igazolas a cegtol nehany havi lebontasban

(a bankszamla lehet jo pontnak szamit, de valoszinuleg nem mervado)

- amit kertek: mult evre APEH igazolas (meg akkor is ha nem volt jovedelem) illetve adofolyoszamla kivonat jelen evre azaz 2007-re. Ha nem adod le a kerelem leadasokor, kerni fogjak hianypotlaskent...

Ez utobbi, azaz az adofolyoszamla kivonat a befizetett adokrol, erdekelne engem is hogyan szerezheto be, hiszen az APEH-nel, mint mondta Marosi Pal is csak jovo majusban fognak ilyet kiallitani!

 

Tehat, ha van valaki aki tudja mi az adofolyoszamla kivonat es hogyan szerezheto be mar most 2007-re... nagy segitseg lenne nehany emberkenek :-)

koszo, levik

Előzmény: marosi.pal (1472)
marosi.pal Creative Commons License 2007.09.21 0 0 1472
"-ki tudja azt megmondani, hogy ehhez nekunk mire van szuksegunk, vagyis milyen papirokat kell beszerezni, esetleg penzbe kerul itt -e valami?, aztan szerintetek ez kb mennyi idot vesz igenybe?, vizsgazni magyar nyelvbol??? kell -e? es miutan megvolt az esku letetele, mennyi idobe tellik az, hogy magyar szemelyit kapjunk?"

Kellenek a születési anyakönyvi kivonatok lefordítva magyarra az OFFI által.
A házassági anyakönyvi kivonat is kell (ezt nem tudom, hogy le kell-e fordítani, gyanítom igen).
Édesapád anyakönyvi kivonatát, ha magyar állampolgár akkor be kell tudja szerezni a BÁH hivatalból.

A férjed külön kell bizonyítsa a magyar felmenőit (például anyakönyvi kivonatokkal).
Meg kell nézni, hogy ki az a felmenő aki magyar fennhatóság alatt született és vele kezdve le kell vezetni a származást okmányokkal egészen addig a személyig aki a honosítást kéri.
Például ha a férjed nagyapja született magyar fennhatóság alatt akkor kell az ő anyakönyvi kivonata, a férjed apjának az anyakönyvi kivonata és a férjed anyakönyvi kivonata.

Pénzbe csak a fordítások kerülnek, illetékbélyeg NEM kell, ugyanis a honosítási kérelem illetékmentes.

Nekem másfél év telt el a kérelem beadásától az eskü letételéig, de én kellett hiánytpótoljak (Én a Szaharában tudtam meg, hogy hiányt kell pótoljak, ezért késtem a hiánypótlással kb. két-három hónapot:-)

Aki magyar tagozatra járt a suliban vagy egyetemen az nem kell vizsgázzon. (Természetesen igazolni kell, hogy magyar tagozatra járt.)

Kell igazolni a megélhetést és lakhatást.
A megélhetést előző évi APEH jövedelem igazolással kell bizonyítani. Ha az idén kezdtetek dolgozni Magyarországon akkor az APEH jövedelemigazolást leghamarabb 2008. januárban lehet beszerezni ha önbevallók vagyunk(ha cég készíti a bevallást akkor csak 2008. májusban lesz meg). Az igazolást az előző évről szokták kiadni.

(Régebben, hogyha még nem volt APEH jövedelemigazolás akkor kereseti igazolást lehetett vinni a cégtől. Mostanság nem tudom mit lehet bemutatni az APEH jövedelemigazolás helyett.)

A lakhatást, ha a lakás saját tulajdon akkor például a tulajdoni lappal (Vagy esetleg az adásvételi szerződéssel??? -ezt nem tudom).

"mar megvan a regis kartyank, de a hivatalokban , sok helyen, azt sem tudjak az mi fan terem? csak neznek, es a vallukat vonogatjak...sajnos nincsenek tajekoztatva sok helyen arrol, hogy a torvenyek jul 1 tol megvalltoztak... es ez baj! mert ertetlenkenek, es gyanakodva neznek az emberre... hogy mi van? es mit akar???"
Már írtam ebben a fórumban, hogy a hivatalokban nem minden ügyintéző ismeri a magyar törvényeket, ezért az ember saját maga kell elmagyarázza, hogy mi az az okmány. A hivatalokban csak a személyi igazolványt ismerik.

"es miutan megvolt az esku letetele, mennyi idobe tellik az, hogy magyar szemelyit kapjunk?"
A jogszabály szerint az eskü letétele után azonnal kézbeadják a magyar személyi igazolványt és lakcímkártyát. (Nekem pár hetet késett:-)

Az új (magyar) anyakönyvi kivonatokat majd postán küldik, arra többet kell várni.
Előzmény: pearldiver (1471)
pearldiver Creative Commons License 2007.09.21 0 0 1471
SZIASZTOK!

- hamarosan elszeretnenk inditani a magyar allampolgarsagunk kerelmezeset, csalad egyesites alapon,
- a BAH. - nal kaptam errol egy tajekoztatot, de ok azt mondtak , hogy ez nem valami friss , lehet vannak mar valtoztatasok...
- nekem edesapam magyar idoben ,1943 - ban szuletett, es 12 eve Magyarorszagon el, tehat magyar allampolgar!
- orajta keresztul szeretnenk tehat , csalad egyesitessel , most kerelmezni a magyar allampolgarsagot, mert minel hamarabb elkezdjuk annal jobb!
- ki tudja azt megmondani, hogy ehhez nekunk mire van szuksegunk, vagyis milyen papirokat kell beszerezni, esetleg penzbe kerul itt -e valami?, aztan szerintetek ez kb mennyi idot vesz igenybe?, vizsgazni magyar nyelvbol??? kell -e? es miutan megvolt az esku letetele, mennyi idobe tellik az, hogy magyar szemelyit kapjunk?
- mi ebben az esetben mit kell meg apukamon kivul, igazoljunk?itt is kerik a megelhetest pl? vagy azt hogy mennyi ideje dolgozunk mar?
mar megvan a regis kartyank, de a hivatalokban , sok helyen, azt sem tudjak az mi fan terem? csak neznek, es a vallukat vonogatjak...sajnos nincsenek tajekoztatva sok helyen arrol, hogy a torvenyek jul 1 tol megvalltoztak... es ez baj! mert ertetlenkenek, es gyanakodva neznek az emberre... hogy mi van? es mit akar???


koszonom szepen a valaszt annak aki tudja, es megirja!
- udvozlettel , pearldiver
levik Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1470

A gyakorlatot tapasztaljuk nap mint nap (sajnos)... Ami viszont erdekelne az elvi/elmeleti oldala a dolgoknak... Azaz miert vagy milyen torvenyre / hatarozatra hivatkozva teszik a megkulonboztetest hataratlepeskor...

Es igy felmerul az a fontos kerdes is, hogy egyaltalan milyen jogokat biztosit egy letelepedesi / bevandorlasi igazolvany, mert valahol biztosan leirtak csak ugye mi hasznaljuk de nem tudjuk... a hatarorok meg talan meg kevesbe :-)

levik

Előzmény: marosi.pal (1469)
marosi.pal Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1469

2008. január 1.-től állítólag Magyarország Schengen tag lesz és a letelepedési/bevándorlási engedély birtokában az összes Schengen tagországba utazhatsz. Nem lesz határellenőrzés Ausztria, Szlovénia, Szlovákia felé. A zöld határon is átmehetsz.

Románia talán 2012-ben csatlakozik a Schengen-i szerződéshez. Akkor majd Romániába is utazhatsz gond nélkül.

Előzmény: levik (1464)
marosi.pal Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1468

"Elmegyek az APEH-ez és kérek egy adószámot?" Igen.

Legalábbis annak idején azt mondta az ügyintézőm, hogy tartózkodási okmányok nélkül is adnak.

Előzmény: noemi007 (1467)
noemi007 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1467

Sziasztok!

 

Kérdésekkel fordulok hozzátok, hátha tudtok segíteni.

 

Pár napja beadtam a kérelmemet a munkavállalási engedély kibocsájtásához.

 

A kérdésem az, hogy mi lenne a következő lépés? Tehát az alkalmazáshoz?

Nincs adószámom, sem TAJkártyám.

 

Elmegyek az APEH-ez és kérek egy adószámot?

 

Ha valaki már volt ilyen helyzetben (és szerintem volt), kérem segítsen.

 

Ja, lakcímkártyám sincs. Meg tartózkodásim sem :) Szóval semmi sincs :D

 

Köszi.

 

Üdv,

Noémi

viennatrader Creative Commons License 2007.09.18 0 0 1466

Torveny a kulfoldre utazasrol

 

"A magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során, valamint ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi."

 

Tehat valoszinu azert nem fogadjak el a letelepedett szemelyi igazolvanyt mert nem magyar allampolgar hanem letelepedett hataron tuli a tulajdonosa, igy a torveny szerint neki utlevelet kell bemutatnia.

 

Nalunk van harom szemelyi (Roman Magyar es Osztrak) de EU-n belul utlevelet hasznalunk a hataratlepeshez... van mit javitani meg a rendszeren sajnos... Mikor ezeket a szabalyokat hoztak meg messze volt a "szabad europa".

Előzmény: levik (1464)
levik Creative Commons License 2007.09.18 0 0 1465

A felmenokkel kapcsolatban: sajat tapasztalatom az, hogy elfogadtak apai nagyapam roman szuletesi anyakonyvi kivonatarol keszitett hiteles forditast. 1914-ben szuletett es az 50'es evekben a roman hatosagok elvettek tole a magyart majd romant adtak neki... Ezt fordittattam le es elfogadtak bizonyitekkent, hiszen irja rajta, hogy mikor es hol szuletett, igy akar tortenelemkonyvbol is kikovatkeztetheto, hogy milyen allampolgarnak szuletett :-)

 

Ami viszont erdekesebb az a megelhetes igazolasa... Elottem az APEH-nel legalabb 20 voltak meg ugyanabban a helyzetben, hogy mult evi jovedelemigazolast kerjenek honositasra hianypotlasa vegett. A gond viszont az, hogy a Honositashoz igenyelnek hianypotlaskent ez evre ugynevezett "folyoszamla kivonatat" is mindenfele befizetett jarulekrol mondvan, hogy az adohatosaghoz forduljak, de ilyesmit nem hajlandok APEH-nel adni most hiszen meg nincs lezarva jovo majus 15.-e utanig az adoev.

"A honosítási kérelemhez a kérelmezőnek igazolnia kell, hogy rendszeres és az adóhatóságnál bevallott jövedelemmel rendelkezik. Ezért a honosítási kérelemhez mellékelnie kell a munkáltatói igazolását, melynek tartalmaznia kell, hogy mióta rendelkezik munkaviszonnyal az adott cégnél, illetve, hogy mennyi a havi jövedelme (6 havi lebontás nem szükséges). A kérelemhez még mellékelnie kell az elmúlt év adóhatóság által kiállított jövedelemigazolását is." - Ezt valaszoltak valamikor regebben Houdini kerdesere a BMBAH weboldalan... De olyasmit meg nem hallottam, hogy folyoszamla kivonatot kerjenek jelen evre a befizetet adokrol...

Kerlek segitsetek, ha van otlet arra, hogy mi ez es hogyan lehet ilyenre szert tenni 60 napon belul, es nemcsak jovo majusban, mikor mar keso lesz a hianypotlasra...

Koszonom, Levi

levik Creative Commons License 2007.09.18 0 0 1464

Egy regebbi temat vetnek fel: hataratlepes bevandorlasi/letelepedesi igazolvannyal... Ugye a hataratlepes Romania-Magyarorszag kozott szemelyi igazolvany alapjan tortenhet, de sajnos csak az allampolgarsag szerinti szemelyit szeretik elfogadni a hataratlepesnel. Azonban megesett mar olyan is, hogy csak a magyar hataror volt jelen es atengedett a sargas-zoldes szemelyimmel, mert ugye belepni lehet vele...

Most kerdem en, hol az a torveny amely csak az allampolgarsag szerinti szemelyit tekinti "valodinak" a magyar hatosagok altal kiadott szemelyit pedig "nem jo"-nak? Az az erzesem, hogy a hatarorok sem tudjak pontosan mire hivatkoznak, csak ugye igy szoktak meg... Valaki irta regebben, hogy ez jogtalan is, hiszen az is hivatalos szemelyi igazolvany, sot egyeseknek csak ilyen van!

Valamikor azt olvastam, hogy a bevandorlasi/letelepedesi korlatlan szamu belepesre es korlatlan ideju belepesre jogosit. Azota is keresem torvenyt, hatarozatot ami errol szol, de sajnos nem talalom. Arra kernelek titeket ha tudjatok hol olvashato ez, irjatok ide... Szerintem sokan rendelkeznek ilyen igazolvannyal de kevesen tudjak pontosan milyen jogokkal rendelkeznek altala.

Levi

Green Army Creative Commons License 2007.09.17 0 0 1463
Tisztelt Green Army!


Felmenői egykori magyar állampolgárságának valószínűsítése születési helyük, illetve születési idejük alapján is történhet. Ez esetben a születési adatokat állami anyakönyvi kivonattal kell igazolni, vagy olyan irattal, melyet anyakönyvi kivonat alapján állítanak ki (pl.: iskolai bizonyítvány, katonakönyv).
Hivatalunk honlapján található tájékoztatónkban az szerepel, hogy 1895 előtti bejegyzésről szóló egyházi születési, házassági, vagy halotti anyakönyvi kivonattal is valószínűsíthető a felmenő egykori magyar állampolgársága. Ez azt jelenti, hogy az 1895 utáni bejegyzésekről csak állami anyakönyvi kivonatot tudunk elfogadni, mivel Magyarországon 1895-ben vezették be a kötelező állami anyakönyvezést.

Tisztelettel

Burján Istvánné
főosztályvezető-helyettes
BÁH Állampolgársági Igazgatóság
Előzmény: marosi.pal (1461)
marosi.pal Creative Commons License 2007.09.16 0 0 1462
Így látatlanban nem tudom megmondani, hogy az a konkrét papír jó-e vagy sem.
Én azt tettem, hogy beszkeneltem az okiratot és elküldtem csatolva a BÁH címére, hogy mondják meg megfelel-e vagy sem. Ők szakszerűen tájékoztattak, hogy OK és még lefordítani sem kellett azt a bizonyos okiratot (azt bizonyítottam az okirattal, hogy hogyan viselték felmenőim a nevűket, névmodosításhoz).
A címűk: apf(kukac)bah.b-m.hu
Előzmény: metal10 (1460)
marosi.pal Creative Commons License 2007.09.16 0 0 1461
"A BÁH honlapja szerint 1895-ig kell visszavezetni a felmenőket?"
Ez nem igaz.
Én 1905-ig vezettem vissza a felmenőket.

1895-ig az egyháznál tartották nyilván hivatalosan a születéseket. Utánna az állam vette át ezt a szerepet (az anyakönyvezést). Ezért 1895 után állami okmányokkal kéne bizonyitani a felmenők magyar állampolgárságát.
1895 előttre elfogadják az egyházi iratokat is (mert állami anyakönyvi kivonat amúgy sem volt 1895 előtt).

Szerény véleményem szerint állami okiratok kellenének (akár iskolai bizonyítvány is megfelel vagy katonakönyv is, stb).
De várjuk meg a BÁH válaszát, ők az illetékesek.

Lehet, hogy a letelepedésnél elfogadják/elfogadták az egyházi igazolást, de szerintem a honosítás esetében nem.
metal10 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 1460
szia Marosi Pál!

A barátom meg talalta azt a papirt ahol irja azt 1 -8ig magyar tagozaton végzett, akkor ez is eleg ahhoz hogy ne kelljen vizsgaznia? Akkor nem kell vizsgaát tennie ! Romanul van irva a papir , de az nem baj mert akkor itt az Offinal leforditatjuk.
Várom válaszat.
Üdvözlettel. metal
Green Army Creative Commons License 2007.09.11 0 0 1459
"A szülei anyakönyvi kivonatat és a szülei házassag kötési papirjat ha lefénymasolja ugy is elfogadjak ha fénymasolatot hoz arrol ?? amivel igazolja az állampolgarsagnal hogy magyar erdélyiek."
Nem biztos, hogy elég a szülei papírjai. Lehet, hogy kell a nagyszülők papírjai is. Sőt az is előfordulhat, hogy a dédszülő papírja is kell.
Ez attól függ melyik felmenő született magyar fennhatóság alatt.
Erdély 1920. június 4-ig volt magyar fennhatóság alatt. Utána még egy rövid ideig 1940 szeptember-1945 március között.


A BÁH honlapja szerint 1895-ig kell visszavezetni a felmenőket?
Tőled kérték? Meddig vezetted vissza? 1920 előttig kellene...
1903 nem elég?
Előzmény: marosi.pal (1429)
szazezer Creative Commons License 2007.09.11 0 0 1458
Nincs mit, ha valamire szükséged van, írj emailt.
Előzmény: marosi.pal (1457)
marosi.pal Creative Commons License 2007.09.09 0 0 1457
Ezúton is köszönöm "szazezer"-nek a nyomtatványt.
metal10 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 1456
Sziasztok

Valaki tudna segiteni abba, az egyik ismerösöm szij gyártó és szijakak készit,és nyakörv készitö hol lehetne ezzel a szakmával el helyezkedni? vagy esetleg valaki tuna e valamilyen céget ajanlani ahol alkalmazotatt keresnek?

Üdvözlette, metal
segitségüket megköszönném.
metal10 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 1455
Kedves Marosi Pál!

Köszönöm szépen a segitségét.
Üdvözlettel,metal
Előzmény: marosi.pal (1454)
marosi.pal Creative Commons License 2007.09.03 0 0 1454
Be kell valljam őszintém, hogy ezt a részét az ügyintézésnek nem ismerem részleteiben.
Szerintem menj be a bevándorlási (idegenrendészeti) hivatalba és ott részletesen tájékoztatnak.
Előzmény: metal10 (1453)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!