Keresés

Részletes keresés

The EMPEROR Creative Commons License 2008.08.11 0 0 247
Némi friss élmény után látom,hogy mekkora gáz van itthon ezzel az egész szauna-dologgal... pedig az az 1ik alapvető dolog a szaunázásban a ruha nélküliség.Ahol mi voltunk,ott pl. az volt a szabály,hogy kizárólag ruha nélkül lehetett az ember (persze 2 szaunakabin között, v. amíg az ember elment a medencéig,törölközőt lehetett körénk keríteni,de majdnem többen mászkáltak tök meztelenül,mint akár törölközőbe tekerve, és érdekes módon senki nem bámult senkit nyálcsorgatva,nem akart kikezdeni a másikkal,nem mutogattak...stb. Kíváncsi lennék,hogy miért is nem lehet ezt itthon megoldani...?
TTAMAS Creative Commons License 2008.08.10 0 0 246
A következő személyeskedésre már a moderátoros topicban fogok reagálni.
Előzmény: Törölt nick (245)
TTAMAS Creative Commons License 2008.08.10 0 0 244
Tudod, mi az a floodolás? Ez az...
Előzmény: Törölt nick (243)


balazzss Creative Commons License 2008.06.25 0 0 242

Én is voltam Ráckevén.

Én sem fogalmazhattam volna másként.

De látom humorérzéked nem hagyott el.:-)

A sittes kemény paraszt fü tényleg igaz.:-0

Sajnos.És persze sajnos a többi is.

A fö lényeg- fürdönek jöjjön ba a sok pénz.

 

Előzmény: JimmyJoeNat (241)
JimmyJoeNat Creative Commons License 2008.06.24 0 0 241
Egyetértek az előttem szólóval
Csaba a főnökségnek tényleg kellene szólni
- Ráckevéről egy hiteles vélemény -
Aqua Land kalandoroknak, avagy hogyan fürödhet a szennyben nyakig a magyar, hatezerhatszázért. Életem egyik legrosszabb hétvégéjét köszönhetem a ráckevei Aqua - Land-nek! Az egész a neten kezdődött. Gyönyörű honlap, szép strand, elfogadható árak, hosszú nyitvatartás.
Párommal elterveztük, hogy ezt nekünk ki kell próbálnunk. Sajnos, vagyis mint később kiderült, hála az égnek, barátaink hosszas unszolásunkra sem adták be a derekukat és otthon maradtak. Szerencséjük volt. Nekünk kevésbé.
Parkolóhely kereséssel eltöltött hosszas negyedóra után a bejáratnál találtuk magunkat. Rettenetesen ellenszenves, unott, ideges és arrogáns pénztárosunk nem volt a helyzet magaslatán. Lehet, hogy a tömeg, vagy csak a tegnap esti barátjával eltöltött silány móka miatt, nem akart segíteni, és tőszavakon kívül semmit nem volt hajlandó elmondani. Sajnos a hallottak még így is sokkoltak. Se kabin, se szekrény, se értékmegörző. Ez utóbbi márcsak a strandon nagy számban előforduló kisebbség miatt is fokozottan aggasztott. De a telt ház az telt ház. Bár nem értem, hogy minket akkor miért is engednek még be. Vagy gondolták, hogy a magyar imád hőmérőzni a medencében? Mindegy. Végtére is egy kisebb vagyonért bejutottunk. Bár a strandrészt viszonylag nehezen találtuk, mert se tábla, se segitőkész személyzet, de ezért az árért miért is várnánk el többet...
A strand. Gyakorlatilag még nem készült el, de a nagy kaszálás céljából megnyitotta kapuit. Körben az építkezés nyomai (melyek érdekes módon a netes képeken nem látszanak), sitthalmok, némi szemét. Félig befejezett burkolat, vakolat. Félig lecsempézett lépcső, stb. A régi részen három medence, melyből kettő nem ment- bár ezt az árnál nem vonták le- az újnál négy, melyből egy gyerekmedence. A medencék mérete egy nagyobb Baumaxos medencéével vetekszik, de annak legalább egyenes az alja. Itt elrejtettek egy-két érdekes szintkülönbséget, amit a tapasztalt strandoló egy bányatónál már megszokhatott, de itt egy kisebb infarktust okozhat nála. A medencék elhelyezését Dali tervezhette, de a kivitelezés tuti ősmagyar vállalkozó.
A víz retek koszos, sűrű de legalább visszataszító. Az emberi koszmaradvány vastag barna csíkban a medencék falán. Mondanom sem kell, nem volt kedvünk fürdeni. Majd csúzdázunk.
Igazából itt nem volt kifogásolni valóm, kivéve, hogy a lépcső elötti lábmosó gyakorlatilag egy szakadék, víz nélkül. Valamint a kamikaze csúzda medencéjéből nincs kivezető lépcső. Vagy egy úszó határolót, vagy a medence falát kell megmászni a kijutáshoz. Gondolom feltételezik az üzemeltetők, hogy aki le mer csúszni, annak a kimászás már nem okoz nehézséget.
Mindegy. Napozzunk. A csúzda elötti füves rész, már persze amit a strand nevez annak, használhatatlan. Ha valaki mezitláb kapál a szántón, annak ajánlom, a többiek használják a hátsó részt. Soha nem gondoltam volna, hogy az átválogatott majd gondosan kiterített sitten valaha is nő fű. Itt többé-kevésbé sikerült.
Hosszas várakozás és reménykedés után, este hét órára a medencékben lévő, egy négyzetméterre jutó emberek száma három alá csökkent. Menjünk csúzdázni. Pechünkre a csúzdák nem működtek. A kilenc órai záráshoz képest ezt kissé kifogásoltam, de az egésznapi sokk után már nem döbbentem meg túlzottan, bár nem értettem, hogy vajon ezt a kis információt miért hallgatta el a pénztáros, a csúzdajegyek megváltása közepette.
Nem baj, fürdünk. Kicsi is, koszos is, de legalább beleférünk. Egy percig. Ugyanis az Aqua Land dolgozója kitessékelt minket, mert a strand fél nyolckor zár. TESSÉK? Mindenhol kilenc óra van feltüntetve. Nem, nem. Az csak a belső fürdőre igaz. Nyáron a belső fürdő van nyitva tovább.... Érdekes. Mindegy. Állítólag ki van írva. És valóban. A bejárat melletti kis kapun, mely nem látszik a rányitott garázskaputól, ott díszeleg a hatalmas tábla: nyitva 21-ig. Biztos rosszul látom. Közelebb menve egy papírcetlin módosítva: nyitva 19-ig. Már csak azt nem értem, miért mondtak fél nyolcat....
Ráckevén érdekesen halad az idő... Leginkább visszafelé... Kalandos "balkáni" túránkat egy zuhannyal próbáltuk befejezni, de koszosabb volt, mint a víz, így kihagytuk...
Hazafelé a sokktól csendesen ültünk egymás mellett, néha egy káromkodás, néha egy reményteli sóhaj,ha a pénzünket nem is látjuk viszont, egyszer talán felnő a strand az európai színvonalhoz!
Előzmény: Dzsoni100 (240)
Dzsoni100 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 240

Ígen!

Valószinüleg jó marketing,szervezö lehetsz Csaba.Szolhatnál fönökségnek,hogy az árakat a szinvonalhoz és tisztasághoz mérje.

Malacol szaunázás,melegvizes merülömedencébe mártozásért ki fizet.?

Mint látom nem csak én nehezményezem ezt.

Előzmény: tcs969 (238)
balazzss Creative Commons License 2008.06.14 0 0 239

Tegnap voltam Tökölön házi nudista partin.

Nagyon jó!

Egy haverom szervezte a dunaparton este.

Tábortüz,kocsibol halk zene.

Ha van valakinek kedve csatlakozhattok.

Nincs belépö,csak jó hangulat.

Víz is jó!

Imail cimem  balazzss@citromail.hu

Sziasztok!

 

tcs969 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 238
Igen, Ráckeve Aqua-land.
Nem kell jelentkezni,csak oda kellene érni este 8-ra.
A fürdő és vitálzónák (ez tartalmazza a szaunában a felöntést is) 2300 Ft.
Ha van kellő számú jelentkező + 500 Ft-ért a strand medencéket is lehet használni.
Előzmény: scub23 (236)
jason1 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 237

helló! Már régen olvasom ezt a topicot, ezért is fordulok most hozzátok. Kérdés: Nem tudtok pesten ilyen szaunát vhol, és ha igen hol, mennyiért?

Előre is kösz az infókat!

scub23 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 236
Kell valahogy jelentkezni? Ez a ráckevei Aqualand konkrétan? Mennyi a beugró?
Kösz
Scub23
Előzmény: tcs969 (235)
tcs969 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 235
Sziasztok!
Június 13.-án, pénteken fürdőruha nélküli szaunázási lehetőség Ráckevén 20.00 - 24.00-ig.
A masszőrhölgy ismét ott marad az esti programra,s várja a megfáradt testeket. (fél óra 2500 Ft; egy óra 4000 Ft) - a kérése az,hogy megérkezéskor jelezze a recepción,aki szeretne maszíroztatni.
Üdv Mindenkinek!
Csabi
pontee Creative Commons License 2008.05.30 0 0 234
megosztanád a jó tapasztalatokat?
Előzmény: buborka18 (232)
balazzss Creative Commons License 2008.05.29 0 0 233

Lett szolva a recepción is és neten is honlapon is irtam megkapja a fönök valami baj van a viz minöségével Ráckevei fürdön.

De ha megnézitek a forumban is csak az a hozzászolás jelenik meg amit gondolom kiválasztanak.aqualand.hu

De remélem tényleg helyreál a tisztaság,viz és nyugodtabban mehetünk oda.

Jó lenne.Környezet tényleg szép arra.

 

Előzmény: BAZS (229)
buborka18 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 232

szia,

 

ezt a cikket én is olvastam. Tök sok érdekes dolgot megtudtam belőle:))) Egyébként mi a dagályba szoktunk úszni járni és nekem ott nagyon jó tapasztalataim vannak a szaunával kapcsolatban. Sajnos nemsokára elköltözünk, Halásztelekre, így fogalmam sincs, hova fogunk úszni és szaunázni járni. Ha valaki tud Csepel, Budatétény környékén jó uszodát és szaunát azt megköszönném:)

 

Buborka

Előzmény: apacska (231)
apacska Creative Commons License 2008.05.28 0 0 231

Sziasztok!

Engem is érdekelne, hogy hol vannak jó nem homo, nudista szaunák! Főleg Budapest környékén.

Elkeserítő, hogy a legtöbb helyen miről szól a szaunázás. Épp a napokban olvastam egy tök jó cikket, ami nemcsak a szaunázás helyes menetét írja le, hanem tisztázza egy csomó alapvető szabály miértjét. Ezt én kiraknám minden szaunába, hátha elgondolkodnának azok, akik oda bemennek. Például, hogy a fürdőruhába beszívódott klór milyen szinten ártalmas, ha elkezd párologni a forró szaunában. Vagy hogy mennyire káros, ha strandpapuccsal bemész, mert a ragasztó páráját szipuzod méregtelenítés címszóval. Szóval van mit tanulni belőle:

http://www.egeszsegderuje.hu/content/blogsection/5/17/

Várom tovább az ajánlatokat, hogy hová érdemes menni! Addig is jó pihenést annak, aki mostanában eljut szaunázni! 

tcs969 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 230
Sziasztok!
Beszéltem a ráckevei fürdő-igazgatóval,sajnálja hogy voltak akik nem érezték jól magukat,de azt még jobban sajnálja,hogy nem akkor és ott szóltak,mert akkor talán a helyszínen orvosolhatták volna a problémát.
Egyébként 2008.06.13-án pénteken 20.00 - 24,00-ig ismét lesz lehetőségünk fürdőruha nélküli szaunázásra,s fürdő használatra.
Üdv.: Csabi
BAZS Creative Commons License 2008.05.28 0 0 229

Mi lett a régi úszómesterrel? Már nincs a Feri?

Olvasom e topic melett a NaturListát és a nudlistát, ahol senki nem panaszkodott még, rendszeres látogatói vannak ott már a decemberi kezdetektől. Kb. 50 fő állanóan ott van tudtommal. Sok a negatív tapasztalat? Ketten írtatok róla valóban.

A víz koszosságát pedig néha az emberek teszik azzá... Mindenki betartja ott a medencébe, merülőfürdőbe történő használatkor a kötelező zuhanyozást pl?

Lehet, csak az utóbbi alkalommal volt ilyen klóros  a víz? A tisztaságot pedig ha takarításról van csak szó, akkor ki kell követelni a tulajdonostól. Nem hinném, hogy ne volna rá embere. Szóltatok neki? Mert valszeg ezt a topicot nem olvassa.

Csabi, tudsz közvetíteni, ugye? Vagy hívjam fel én? Fontos, hogy értesüljön a negatív üzenetekről, hogy változtatni tudjon róla. Kár volna emiatt elveszíteni egy ilyen helyet...

Előzmény: balazzss (228)
balazzss Creative Commons License 2008.05.27 0 0 228

Kiváncsi vagyok másnak is tettszik a Ráckevei fürdö.?

Sok a negativ élmény.:-(

Egyertértek Szabolcsal.  :-(

Előzmény: BAZS (227)
BAZS Creative Commons License 2008.05.27 0 0 227
Megerősítem az aug. 1-i időpontot. A helyszín lefoglalva, a NaVKE által. Aznap estére miénk a csúszda, miénk a kinti és a benti medencetér és a szaunák. Fürdőruha nélküli lehet használni mindent. Nagyon jó bulinak ígérgezik, gyertek el minél többen! Konkrét infók itt olvashatóak.  Terjesszétek másoknak is!
Előzmény: sini84 (220)
viki69 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 226

Sopronban a Zsilip utcában van egy szauna ott csak meztelenül lehet szaunázni.

Kicsi, (két kabin kb. 10-12 főre) de jó.A közönség is többnyire fiatalokból áll.l

Szabolcsos Creative Commons License 2008.05.24 0 0 225

Ott nem is de sajnos tegnapi Ráckevei szaunasohoz van tapasztalatom.

Barátnömmel voltunk ott.

Nem-csak koszos volt minden,de a viz is olyan róssz clorszagu és viszketösek is lettünk utánna.

Mondták az uszómester és gépész is új,még nemigen értenek a vizhez.:-0

Egyébként társaság nagyon jó volt.

 

Előzmény: oesaec (213)
balazzss Creative Commons License 2008.05.19 0 0 224

Köszönöm válaszod!

Akkor következö szauna esten talállkozunk.

Szia(sztok)!

Előzmény: tcs969 (223)
tcs969 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 223
Szia!
Semmi gond,nem kavartál,különben is addig még bőven van idő,s majd többször közzé tesszük az augusztus 1.-i időpontot.
A finom mézet pedig a "nép nevében köszönjük" ,biztos elfogy a szaunában!
Üdv.: Csabi
Előzmény: sini84 (222)
sini84 Creative Commons License 2008.05.17 0 0 222
Akkor bocsi a kavarásért, elavult volt az infóm. Cserébe 23-án viszek megint egy kis minőségi mézet. :)
Előzmény: tcs969 (221)
tcs969 Creative Commons License 2008.05.16 0 0 221
Augusztus 1. péntek a biztos időpont !
Előzmény: sini84 (220)
sini84 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 220

Augusztus 1. péntek, vagy 2. szombat. A pontos időpont még hivatalosan nem ismert, de biztos időben kiderül.

Remélem nem felejtem el, de ha meglesz akkor jelzem itt. Persze az én szavam sem hivatalos, a legbiztosabb ha figyeled a NaVKE honlapján mikor tűnik el a dátum mellől a kérdőjel. :)

Előzmény: balazzss (217)
swingi Creative Commons License 2008.05.14 0 0 219

Sárvár a legtuttibb,de Esztergom is jó.

 

Sok szállodában van lehetőség erre.

tcs969 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 218
Szia Balázs!
Sajna nem tudom a Feri magán-elérhetőségét,de ha tudsz jönni,biztosan találkozol vele.
A 3 hetenkénti pénteki szaunaestek addig lesznek amíg van rá igény.

Ami biztos,hogy 2008.08.01-én pénteken a NAVKE által szervezett naturista csúszdázás lesz, teljes fürdő használati lehetőséggel.
Üdv.: Csabi
Előzmény: balazzss (217)
balazzss Creative Commons License 2008.05.13 0 0 217

Köszönöm választ!

Mit lehet tudni nyári lehetöségekröl Ráckeve szaunázással kapcsolatban?

Lesz csuzdázási lehetöség kint a szabadban esténként?

Megtudnád adni tcs Feri mester elérhetöségét?

Ügyes fa holmikat készit.-Nekem is kéne egy-két jó holmi.

Elörre is köszönöm!

Előzmény: tcs969 (216)
tcs969 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 216
Sziasztok!
A köv.időpont Ráckevén: 2008.05.23 péntek 20.00 - 24.00-ig.
Előzmény: balazzss (215)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!