Keresés

Részletes keresés

Garfield007 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3857
1. Itt nem csak a méretre gyártó kereskedőkre gondoltam hanem akik kész méretbe árulnak lásd obi, baumax,stb. Ott is forgalmaznak és árulnak ablakokat.

Akkor megprobalom szakmailag megfogalmazni: ne altalanosits. Ez egy nyilvanos forum, erdeklodok jarnak ide, de nem hulyek.

Talán igy egy kicsivel a vásárló úgy érezné, hogy a kereskedő a vásárló fejével akar gondolkodni és a vevő számára a lehető legjobb megoldást keresi.
Szerintem igy a vevők egyrészénél aki gyengébb terméket választott volna az meggondolná, hogy esetleg egy korszerübb energia barátabb megoldást válasszon. Sőt akkor lehet, hogy nem menne a konkurenciához...


Ezt hivjak kereskedonek. Ezert baj sok-sok magan- es kisvallalkozasnal, hogy szakmailag tokeletesek akar, de nem kereskedok. Sajna ez az a bizonyos 30-40 ev aminek el kell telnie Nalunk.
Előzmény: memorix (3854)
Garfield007 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3856
Az elozo hsz.-edben a visszaolvasasra ezert nem reagaltam, mert Veled ellentetben en megtettem...
Ha te is megtenned, akkor konnyen rajohetnel, hogy nagy-nagy butasagot irtal, de pssszt nem szolok senkinek.
Előzmény: memorix (3853)
Garfield007 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3855
A vevő igényre adtam a felsorolást...ami függ attól is, hogy mit ajánlanak az érdeklödőnek...milyen lehetőségek vannak a környéken és milyen információval rendelkezik a vásárló és még közben milyen információkat szerez a döntés során...

Olvasd el ezt, aztan amit elotte irtal es reagaltam ra, nem veletlenul...


Ha a válaszokat osszehasonlitom Hercegkhyrával messze szakmailag jobb érveket hozott a felsorolásra mint az általad felsoroltak. A tiedőből a gyülölet süt ha valaki nem ért veled egyet...azonnal letámadod ahelyet, hogy érdeklődnél vagy érvelnél...

Nem is akartam szakmai lenni, ahogy a te hsz.-ed sem szakmai cseppet sem. Letamadasrol szo sem volt, egyszeruen csak egy kis guny es fricska volt...


Talán lehetne máskép is diskurálni. Nem azonnal letámadni hanem véleményt cserélni kellene...remélem igy is tudunk egyszer fórumozni...


Mondom, letamadasrol nincs szo. Erdemi forumozasrol lehet, ha te is azt teszed, nem olyan bonyolult mindez.
Előzmény: memorix (3852)
memorix Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3854

1. Itt nem csak a méretre gyártó kereskedőkre gondoltam hanem akik kész méretbe árulnak lásd obi, baumax,stb. Ott is forgalmaznak és árulnak ablakokat.

 

Véleményem szerint :

 

5/2  Sajnos a legtöbb embert csak az ár érdekli és elég sok mindent rá lehet sózni. Csak az összesítő sort nézi az árajánlat végén. Ideáig egyetlen olyan árajánlattal sem találkoztam ahol pluszba ajánlottak volna terméket az érdeklödönek maguktól a kereskedők. A végén pedig nem mindig azt veszik meg mint amire az elején gondoltak. A vásárlók a kész dolgokat szeretik...

 

Szerintem néhány dolgott ki lehetne probálni.

 

-Sokan az ablakot szinesen kérik talán érdemes lenne ilyenkor szín nélkül is adni árajánlatot.

-Célszerű lenne adni egy jobb üvegezésű ajánlatot is adni ha nem 3x üvegezésű volt a model és talán érdemes lenne kiemelni a modellek energia megtakarítását, zajszűrését.  

 

Talán igy egy kicsivel a vásárló úgy érezné, hogy a kereskedő a vásárló fejével akar gondolkodni és a vevő számára a lehető legjobb megoldást keresi.

 

Szerintem igy a vevők egyrészénél aki gyengébb terméket választott volna az meggondolná, hogy esetleg egy korszerübb energia barátabb megoldást válasszon. Sőt akkor lehet, hogy nem menne a konkurenciához...

 

Tudom, hogy időnként téma az átlagos U érték de sajnos a kereskedők többsége nem tudja feltüntettni az árajánlaton ezeket az értékeket.

Előzmény: Törölt nick (3845)
memorix Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3853
Gondolom nálad meg a legjobbb kocsi a RENAULT THALIA :)
Előzmény: Garfield007 (3838)
memorix Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3852

A vevő igényre adtam a felsorolást...ami függ attól is, hogy mit ajánlanak az érdeklödőnek...milyen lehetőségek vannak a környéken és milyen információval rendelkezik a vásárló és még közben milyen információkat szerez a döntés során...

 

Ha a válaszokat osszehasonlitom Hercegkhyrával messze szakmailag jobb érveket hozott a felsorolásra mint az általad felsoroltak. A tiedőből a gyülölet süt ha valaki nem ért veled egyet...azonnal letámadod ahelyet, hogy érdeklődnél vagy érvelnél...

 

Ha pedig vissza olvasnál a legelejére a fórumnak akkor láthatnád, hogy nem csak premier szoktam ajánlani az tény , hogy szokszor javaslom megnézésre mivel elégedett vásárló voltam. Amúgy a házamon internorm van.

 

Talán lehetne máskép is diskurálni. Nem azonnal letámadni hanem véleményt cserélni kellene...remélem igy is tudunk egyszer fórumozni...

 

 

 

Előzmény: Garfield007 (3837)
Freedomocska Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3851
Valahol ajánlottam volna az áthidaló bontását ? Vagy valahol kétségeimet fejeztem volna ki --én voltam az egyetlen aki pozitívan látta a dolgot . Hagyjuk ,"belefáradtam" e témába és csak annyit tudok mondani :HAJRÁ !
Előzmény: asdf_ (3839)
Freedomocska Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3850


Ma elvittem a fényképező gépet ,hogy csatolni tudjam egy régebbi hozzászólásomhoz ahol említettem a gipszkarton ragasztását-csavarozását az ablak fölé ("barkácsolóknak").
Katoczi Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3849

Az egyes U értékek és k érték keverése egyes kereskedőknél sajnos nem annyira ritka mint írtad. Ablakcsere előtt felhívtam-felkerestem párat, és közel fele adta meg az üveg k értékét, mikor az ablak, illetve a profil U értékét kérdeztem. Ezeknél többnyire árajánlatkérésig sem jutottunk, mint ahogy az a kereskedő sem jutott be a második körbe aki arra kérdésre hogy miért jobb a 3 rétegű üveg a 2 rétegűnél, mikor mindkettő k=1,1 azt mondta, hogy tulajdonképpen semmi, és hogy ugyan létezik k=0,6-os üveg de ennek már nincs értelme, mert nem nyújt sokkal jobb hőszigetelést. Pedig ha csak annyit mondott volna, hogya 3 rétegű üvegnek jobb a hangszigetelése (vasút mellett lakom) már sokkal hozzáértőbbnek tűnt volna. Tehát valóban heterogén az ablokosok csoportja is (akárcsak minden más).

Előzmény: Törölt nick (3845)
kiss_atti Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3848
Nem gondolom,

hogy ez a fajta vita segít a nyílászáró-cserében gondolkodó, azt tervező "laikusok" döntéseiben, így inkább "menekülnék"...
:-))
Előzmény: Garfield007 (3846)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3847

Tisztelt itt található kereskedő urak!

Szívesen venném segítségüket árajánlat készítésében.

Valós, tervezett idei munkához a Ny-dunántúlon.

Három rétegű, műanyag távtartós, hőtükrös üvegezéssel.

Emailra jöhetnek az elérhetőségek. Köszönöm.

Garfield007 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3846
No-no, nem csak ugy menekulni... Tessek szepen beszallni a ringbe! :-)
Előzmény: kiss_atti (3841)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3845
nagyon sok pontban vitázni fogok veled:

"1. A kereskedő mindig azt a terméket akarja eladni ami éppen raktáron van ."

semmi sincs raktáron, minden megrendelésre készül.

"2. A kereskedő azt a terméket adja el ha választani lehet ami kifutó darab."

nincs olyan. esetleg az újabb fejlesztések felárasak.

"3. A kereskedő azt a terméket adja el ha választani lehet amin a legtöbb haszna van."

egyrészt jelezném, mivel százalékos a "jutalékunk", értelemszerűen a drágább üzletek több jutalékot hoznak, tehát jobban megéri a drágbb terméket eladnom. ha tudom, ha megfizetik.

"4. A kereskedő csak az általa forgalmazott terméket ismeri és csak részben képes pozicionálni a terméket. (Rengeteg gyártó,vasalat és profil van)"

Te is tudod, hogy x számú profilt, vasalatot felsorolhatunk lényegi különbségek nélkül, és az árkategóriák körülbelül érték arányban is vannak! Ha az igényesség és minőség a célom, akkor lehet drágábbat adok, ha viszont nagyobb forgalmat szeretnék bonyolítani, akkor bizony a legolcsóbbat fogom árulni.
És sajnos tapasztalat az, hogy mindkettőt egyszerre nem tudom igazán, mivel az olcsóbbat vásárlók ugyanazt a minőséget várnák el, mint amit a drágább, minőségibb termék nyújt. Valamint a saját morál is befolyásol: nem megy egyszerre a pénzre hajtás, valamint a minőségre törekedés, hidd el. A vásárló dönti el, hogy mi érdekli: az ára, vagy a minősége, és aszerint válasszon kereskedőt.

5.- ös pontod stimmel, bár ha hozzám jönnek például kínai acél ajtóért, akkor megmondom hol kap.

"1. A vásárlók egyrésze úgy is azt szeretné hallani, hogy az általá valasztandó termék a legjobb ami éppen a piacon kapható az ö pénzéjért"
nos, ez igaz, és vannak is olyan kereskedők, akik gátlástalanul állítják arról a termékről is, amit a garázsomba sem építtettnék be.

"2. A vásárlók egyrésze amúgy is kevesebbet költ ha nem tud választani. A sok információ megzavarja öket...pláne ha olcsóbban úgy is kap ablakot..."
figy, nekem már mondták a szemembe egy minőségről, különbségről szóló vitában, hogy nem számít, hogy valami gyenge minőség, szerinte az is jobb, mint a régi fa ablaka, valamint a garancia arra is vonatkozik. akkor miért fizessen többet? Nos, ezzel lehet vitázni? Sőt egy építőanyag forgalmazó cég üzletkötőjét említeném, aki saját otthonának nyílászárócseréjénél bár minden cég és infó birtokában volt, igényes, öltönyös úriember, és lepadlóztam, amikor a végén olyantól vette meg az ablakait, aki rá egy évre már nem is gyártott, és nem csoda. Barát volt, építettünk be neki, de a szemébe meg mondtam, hogy sajnálom, nem forgalmazom. Szerinted az illető miért pont tőle vette az ablakot? mert az volt a legolcsóbb.

"4. A vásárlók egíyrésze max 2 árajánlatig jutt. A másik része begyüjti amit talál és akkor is képtelen összehasonlítani és dönteni.

hát még én sem. mert egy dolog a profil- üveg-vasalat ismerete, ha számos pont van, amitől egy cég jó. Elég egy hebrencs kolléga, vagy egy terminátor vérmérsékletű beépítős csapat, esetleg a garancia úszhat a bezárt céggel együtt, tehát ha minden szempontot figyelembe akarnánk venni, hát felköthetjük a gatyánkat.

"Egyetlen kereskedővel sem találkoztam amúgy aki elmondta volna, hogy fűtési költségben egy 1.1 (1.3) és 0.6 (0.8) -s ablak között télen havi kb 2000 eFt a különbbség 20 nm nyilászáró esetében... A kb. 10 % felár a kétrétegű és 3 rétegű ablak között x év alatt térül meg..."

nem is mennék ebbe bele. már eleve hülyeségnek tartom a kérdést, amikor ki akarják számolni, hogy az ablakcserével mennyit spórolnak.
ugyanis az, aki 10 év alatt egyszer lemázolja az ablakát, de nem párás a lakása és nem vetemedik, valamint jó anyagból van a nyílászárója, az nem annyit takarít meg, mint aki párásodik, vetemedik és kétévente festőt hí egy vagyonért. még ha a fűtésről nem beszélünk is.
de a fűtésnél számos tényező van. mégis a legfőbb tényező az lenne ami miatt nem számolok ilyet, hogy lehet a mai kiszámított megtakarítás és plusz költség egyáltalán nem lesz arányban a néhány év múlva bekövetkező pénz értéke- átlagkereset- energia díjak tekintetében.
értsd úgy, hogy a 10 évvel ezelőtti elköltött 5 000 Ft akkor mennyit ért, és ma mennyit. és az akkori vásárlóereje mennyi ma. tehát ha most egyhavi átlagbérét ráteszem az ablakára felárként, lehet, hogy semmijen arányban nem lesz a későbbi megtakarításával.



"Sőt a kereskedők nem is beszéltek a profil U értékéről sem és nem tudnak többségében tájékoztatást sem adni a termék átlagos U értékéről sem."

Valóban sok kereskedő belefogott az utóbbi években, és szinte utcai árus szinten kereskedik, de azért nem azt írtad, hogy vannak olyanok is.
Pedig ha csak azt nézzük, hogy az energiatakarékossági pályázatba be kell írni ezeket az értékeket, akkor miért gondolod, hogy nem téma a kereskedőknél?

Előzmény: memorix (3836)
asdf_ Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3844
Kozben eszembejutott, hogy a kekkel jelolt reszen 50 cm-es radiator van, mert csak az fert oda, a pirossal levo reszen meg 60 cm-es. Ergo ha akarnam se tudnam egymashoz idomitani az ablakokat.
Előzmény: asdf_ (3839)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3843
Legfeljebb a Premiertől nem kapok munkát!!
Van még ezen kívűl másik!
Előzmény: kiss_atti (3841)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3842
a szorzásokat azért számítsd át.
pláne ezt a további 20 % megtakarítást.
Előzmény: Axióma (3830)
kiss_atti Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3841

Ez az a fajta "vita",

 

amit én kihagyok, tisztelettel...

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3840
Na igen !

Pont a Premier volt az, aki elkezdte ontani a 4 kamrás Kömmerling ablakokat, beleszorongatva az 59 mm-es szélességű profilba a 3 rétegű üveget!! Az üvegszorító szélessége 10 mm körül van!

Ezeket a műszaki paramétereket figyelembe véve, vajon meddig bírják ezek az ablakok, ajtók a " gyűrődést"! Míg a többi gyártó óva intett a 3 rétegű üvegtől különböző műszaki okokra hivatkozva, addig a nagy kedvezmény hatására (30-50%) vásárolta boldog-boldogtalan ezeket az ablakokat!
Majd mi történt? Gyártás leáll, új profilt kerestek és érdekes módon ezek már 70-80 mm beépítési mélységűek.

Egy átlag ember a saját és ismerősi köréből szerzi a tapasztalatokat, majd ezek után választ kereskedőt! Ha a szigetelési statisztikák száraz paramétereivel traktálnák Őket, valószínű csak a választásban zavarnák meg Őket!

A kereskedőkről szólván, nem vagyok kereskedő, de hogy ennyire "hozzánemértőnek" tekinteni Őket, ez már vicc!
asdf_ Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3839

Bar azt mondjak, izlesrol nem vitatkozunk, de: :)

Ha egy haz egy falan, vagy ket szomszedos falan (tehat ugy, hogy mododban all latni mindkettot egyszerre) ha nem egyforma magasak az ablakok, nem egy szintben vannak, az szerintem is ruppotlansag. De ha van egy ilyen alaku hazad, akkor szerintem edesmindegy, hogy a kek es a piros szinu ablakok egyformak, avagy kulonbozo magassaguak, neadjisten egy magasrol indulnak-e. Nem mellesleg en ezert egyaltalan nem allnek neki valyogfalnal athidalot elbontani, majd x centivel folotte ujat beepiteni. Majd ha nyerek a lotton, egy uj hazban ott egyenablakaim lesznek, itt nem... :)

 

ui: van meg egy szoba, ami viszont utolag lett odaepitve, es ezt nem erinti az ablakcsere, ezt nem rajzoltam oda. Ez az oka annak, hogy a legalso reszen nincs ablak (ott egy ajto van az atjarashoz), meg mielott valaki megkerdezi... ;)

Előzmény: Freedomocska (3832)
Garfield007 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3838
nem reklám, hanem ajánlás.

Kilistazva a hsz-eket megkerdezzunk egy momeratort is errol? vagy ez csak maganvelemeny? :-)
Előzmény: thali (3820)
Garfield007 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3837
1. A kereskedő mindig azt a terméket akarja eladni ami éppen raktáron van .

Csodas dolog ez a felismeres, de ehhez kelloen tajekozatlan vevo is kell. Ha ez a paros megvan, akkor mi faj!?

2. A kereskedő azt a terméket adja el ha választani lehet ami kifutó darab.


Ez miert is baj minden esetben?

3. A kereskedő azt a terméket adja el ha választani lehet amin a legtöbb haszna van.

Ooo, ez a rohadt kapitalizmus...

4. A kereskedő csak az általa forgalmazott terméket ismeri és csak részben képes pozicionálni a terméket. (Rengeteg gyártó,vasalat és profil van)


Suzuki szervizben Audikrol szoktal erdeklodni?

5. A kereskedő az eladásből él ne várd, hogy más termékről is bőséges felvilágosítást adjon pl a szomszédkereskedés akciózik és az általuk forgalmazot X.Y termék jobb...


No, tenyleg tegyuk tisztaba, hogy kereskedorol beszelunk vagy a Malataiakrol... Vagy mire jo ez a felsorolas, mert informacio tartalma 0-hoz konvergal.

1. A vásárlók egyrésze úgy is azt szeretné hallani, hogy az általá valasztandó termék a legjobb ami éppen a piacon kapható az ö pénzéjért

Na, erre lathatjuk az elo peldat.

Egyetlen kereskedővel sem találkoztam amúgy aki elmondta volna, hogy fűtési költségben egy 1.1 (1.3) és 0.6 (0.8) -s ablak között télen havi kb 2000 eFt a különbbség 20 nm nyilászáró esetében... A kb. 10 % felár a kétrétegű és 3 rétegű ablak között x év alatt térül meg...
Sőt a kereskedők nem is beszéltek a profil U értékéről sem és nem tudnak többségében tájékoztatást sem adni a termék átlagos U értékéről sem.


Tuuudom csak a premier... De kivel beszeltel meg, mert eleg durva lett a statisztikai meritesed. Kulon valogattal?
Előzmény: memorix (3836)
memorix Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3836

1. A kereskedő mindig azt a terméket akarja eladni ami éppen raktáron van .

2. A kereskedő azt a terméket adja el ha választani lehet ami kifutó darab.

3. A kereskedő azt a terméket adja el ha választani lehet amin a legtöbb haszna van.

4. A kereskedő csak az általa forgalmazott terméket ismeri és csak részben képes pozicionálni a terméket. (Rengeteg gyártó,vasalat és profil van)

5. A kereskedő az eladásből él ne várd, hogy más termékről is bőséges felvilágosítást adjon pl a szomszédkereskedés akciózik és az általuk forgalmazot X.Y termék jobb...

 

A vásárlónak senki sem mondja el, hogy mi az U, Uw,Uk,stb és mivel járna jobban energetikailag...mi a különbbség a vasalatok között és melyik korszerübb profil...

 

1. A vásárlók egyrésze úgy is azt szeretné hallani, hogy az általá valasztandó termék a legjobb ami éppen a piacon kapható az ö pénzéjért

2. A vásárlók egyrésze amúgy is kevesebbet költ ha nem tud választani. A sok információ megzavarja öket...pláne ha olcsóbban úgy is kap ablakot...

3. A vásárlók többségét úgy is a szin és a forma érdekli legelöször...utánna az ára...

4. A vásárlók egíyrésze max 2 árajánlatig jutt. A másik része begyüjti amit talál és akkor is képtelen összehasonlítani és dönteni.

 

Egyetlen kereskedővel sem találkoztam amúgy aki elmondta volna, hogy fűtési költségben egy 1.1 (1.3) és 0.6 (0.8) -s ablak között télen havi kb 2000 eFt a különbbség 20 nm nyilászáró esetében... A kb. 10 % felár a kétrétegű és 3 rétegű ablak között x év alatt térül meg...

 

Sőt a kereskedők nem is beszéltek a profil U értékéről sem és nem tudnak többségében tájékoztatást sem adni a termék átlagos U értékéről sem.

 

Előzmény: Freedomocska (3834)
thali Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3835
Ez igy van.

Az igény kiindulópontja a szükséglet/rosszak az ablakai / pontos széleskörü tájékoztatás,tájékozodás ami nem egyszerű feladat sokszor a szakemberek számára sem.
Nem utolsósorban a fizetőképes kereslet milyen értékú,paraméterű termékek vonatkozásában nyilvánul meg.
Előzmény: Freedomocska (3834)
Freedomocska Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3834
A forgalmazást erősen befolyásolja az igény .
Előzmény: thali (3833)
thali Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3833
Jelenleg, pl a Premier háromrétegű üvegezéssel már 0.6-os,ami jobban megkőzeliti egy modern,új épitésű ház értékeit.

A hőkamerás felvételek egyértelműen bizonyitják, hogy a vizsgált épületek leggyengébb pontjai a nyilászárók, valamint közvetlen környezetük.

A jövő várható fejlesztéseit,a ma épitő mint érdekességet olvassa, de a forgalmazott termékek közül,tud csak választani./remélhetőleg minél jobbat/.
Előzmény: Törölt nick (3823)
Freedomocska Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3832
Akkor marad a házadon a következetlenség ,igénytelenség .----Nem "kukackodás": ablak beépítés első lépése az építkezésen az 1000 mm-es szint feljelölése ha még nem tette meg valaki (építés vezető kötelessége megadni ) és csak ehhez lehet ablakot beállítani .Következő a beépítési mélység . Régi lakások felújításánál is "körbe visszük"a szintet még ha régen nem is tartották ezt be ! Nálad nem véletlenül problémás a radiátor elhelyezkedése mivel felette-előtte lévő ablak (1550mm). Nem elfogadható (igénytelenség) amikor egy házon "csálén" -össze-vissza vannak az ablakok (párkány lemezek) amikor csak egy egyszerű döntésen-méretezésen múlna a dolog . Tehát hajrá ,csináljad --eddig nézted nyolc évig ezután pedig majd nézed 40-50 évig .
Előzmény: asdf_ (3829)
Freedomocska Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3831
Ezt a pontot azért küldtem ,hogy kipróbáljam az indexet mivel nem akarta elfogadni a hozzászólásokat este .
Előzmény: Freedomocska (3828)
Axióma Creative Commons License 2009.08.17 0 0 3830
Egyreszt mar tavalyi Construman volt folia-reteges uveg, hoalagut mint "latvanyossag", de kb. semmi infot nem lehet toluk beszerezni (www.eagfacades.com).
Masreszt meg a 0.7 es az 1.1 kozott tobb, mint masfelszeres szorzo van! Az az egeszhez kepest nyilvan nem masfelszeres, de minel jobban le van a tobbi felulet szigetelve, annal jobban kozelit a leggyengebb lancszem, az ablak masfelszeres szorzojahoz (kozelit: ertsd nem 5% hanem 20% lesz az ablak miatt az egeszen nezve a kulonbseg).
Persze ha mar kelloen alacsony a futesszamla, es nem erdekes a tovabbi mondjuk 20% megtakaritas, akkor semmi gond. Ez manapsag viszont nem jellemzo...
Legyen igazad egyebkent, hogy a mostani 2 retegu ablakuveg helyere lehessen jobb hoszigetelot betenni, elsok kozott lennek (na persze csak ha mar tomegtermelesi aron megy).
Sotet: ahol nincs, oda igyekeznek feltenni ablakfoliat... a meleg ellen utolag mar nehez jol vedekezni (ha kulso arnyekolas kizarva). Igy aztan nem tartom tragedianak, ritka hogy csak annyi ablak van, ami eppen teljesiti a bevilagitasi elvarasokat.
Előzmény: Törölt nick (3823)
asdf_ Creative Commons License 2009.08.17 0 0 3829
Ahhh, ahhoz bontani kene. 8 evig nem zavart, hogy nem egyforma magasok az ablakok -sot igazabol most tudtam meg ;)- eztan sem fog, szepen bepattintanak egy ugyanakkorat, ami eddig volt, es orom, boldogsag. Epp eleg lesz nekem alapot asni a haz ala...
Előzmény: Freedomocska (3827)
Freedomocska Creative Commons License 2009.08.17 0 0 3828
.
Előzmény: Freedomocska (3824)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!