Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Döntzike Creative Commons License 2011.03.30 0 0 9542

Sziasztok!

 

D4k-B makett építésébe kezdtem még pár hónapja, Csak megakadtam egy picit... 2 hetem van egy kiállításig és szeretném befejezni.
Segítségeteket kérném képekben. Első-hátsó futómű, kormánymű, osztómű és váltó egysége, hidraulika.

 

A képek arról hogy meddig jutottam.

üdvözlettel: Daniel 

hori67 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 9541

Üdv.Az nem lehet,hogy az alacsony jövedelműek kevesebbet kapjanak.Ez így ki lett jelentve,úgyhogy nem lehet.Sőt Rogán Antika ennek az ügynek a kommandósa lett,így biztos, hogy nem lehet.Persze ha a munkáltató nem kompenzálja a bért,akkor mégiscsak lehet.Az egészben az a bosszantó,hogy ezt előre nem is látták a nagyon, okos agyon iskolázott politikusok.Igaz mostanában azt sem nagyon veszik észre mikor két helyről dől a lé.Hogy megijednek,mikor kiderűl.

Előzmény: joebatyo (9539)
Mwin Creative Commons License 2011.03.30 0 0 9540

Üdv népek, a D4K-n a légfékhengerek 100-as, vagy 125-ös átmérőjűek? Vitám van  a cégben a kollégákkal, gondoltam, megkérdem a nálam avatottabbakat.

joebatyo Creative Commons License 2011.03.30 0 0 9539

Kedves Pléhúsz!

 

Az számomra nem is volt kétséges,hogy hová szavaztál,nem is igazán neked címeztem az egészet,

csak a te hozzászólásodhoz írtam.

A jobbik-ban való csalódásom nekem még nagyobb,de ez nem a parlamenti szereplésük miatt,hanem

egészen más,de talán már meséltem neked ezt.

A felszólalásaik,javaslataik (bár napirendre sem vaszik v. leszavazzák) tetszenek,nemzeti érzelmüek maradtak.

A másiknál nem igazán látom a jószándékot....mert fontos,életbe vágó dolgokat takargatnak.

Az elszámoltatásuk is csak kirakati,a föbünösök,föcenzorasszonyok a parlamentböl integetnek még mindíg,mentelmi joguk van.

Endrebá éltette a 16%-os jövedelemadót.

Nem tudom,mit jelent ez a kis embernek,de az évi 100 millió felett keresöknek nagyon is jót,mert a felét sem fizetik az elözöekhez képest.

Meglátásom szerint ez megint a gazdagoknak kedvezö,de javítsatok ki,ha rosszul látom.

Azt hallottam,hogy a kisebb béreket keresök,kevesebbet kapnak kézhez....igaz ez?

 

Üdv.

 

 

Előzmény: pléhúsz (9532)
joebatyo Creative Commons License 2011.03.30 0 0 9538

Köszönöm szépen :)

Bár az eleje kicsit keményebbre sikerült,azért nem sértödött meg az úr,hanem visszajött.

 

Üdv.

Előzmény: t. tomi (9536)
t. tomi Creative Commons License 2011.03.30 0 0 9537

Üdv itt a fórumon!

Na hát így kellett volna először is. Ha visszaolvastál volna sokat- sokat- sokat, akkor elmaradt volna a felesleges hátbaverés.

No de, mi már csak ilyenek vagyunk. Egy összeszokott csapat, akik közül sokan, személyesen is ismerjük egymást, különböző találkozókról, rendezvényekről.

Talán jogos az elvárásunk! Nem ragozom, az előttem szólók elmondtak mindent. Csak azért írtam, mert valamikor, régen, mikor még Joebátyó nem volt, Én voltam az, aki erre nagyon harapott. Nem azért, mintha most nem, csak sajnos, ritkábban tudok gép elé ülni.

Nem akarunk, mi itt bántani senkit, csak rossz néven vesszük, ha valaki nem köszön!

 

Üdv: Tomi

Előzmény: pirosasz82 (9483)
t. tomi Creative Commons License 2011.03.30 0 0 9536

Ez király volt Joebátyó!

Magam sem csináltam anno különben!

 

Előzmény: joebatyo (9420)
endrebá Creative Commons License 2011.03.30 0 0 9535

...mégvalami...  :-)))

Mit lépnél (úgy lelkileg legalábbis), ha kiderülne hogy ez a rendezvényszervezői nagyvonalúság is esetleg nem katolikus elméből pattant volna ki...?

Szóval nem mindenki ellenség szerintem, aki a pénze után él... na...

Előzmény: pléhúsz (9533)
endrebá Creative Commons License 2011.03.30 0 0 9534

Kedves Anti, bezony kíváncsi voltam, hogy az emlékek megszépítő tulajdonságaira fogsz-e hívatkozni, vagy a mai hibák göröngyösebb terepére indulsz...

A szomorú tapasztalatod hogy a minőség sem kell, szerintem azt mutatja, hogy nem félrevezetés eredménye a jelen általános balgasága, hanem alapvető...

Majdnem mindenkinek van egy kis mutyija... ez bizony így igaz... ennyit tudunk tenni a nagy mindennapi HELYZET ellen.

Én abban reménykedem hogy tartós marad ez a mostani irány, hogy tizenhat százalékot vesznek el max a jövedelmekből, mert talán ennyiért már megéri itthon is dolgozni, bringát javítani másoknak vagy suszterkodni, mert az ilyen háttér nélkül vesz inkább az ember műcipőt és műbiciklit... de most nem megvigyázni és megjavíttatni érdemes akármit is, hanem ha magamnak nem tudom megjavítani, akkor eldobni és újabb xart venni...

(azért olcsóxart, mert a viszonylag drága sem tartós, hanem az még csak csillogósvillogósxar...)

:-(((

Előzmény: pléhúsz (9531)
pléhúsz Creative Commons License 2011.03.30 0 0 9533

AXIÁLRÓL !!!

 

Tegnap járt nálam a Vili. Sompolyog, kérdezi meg van minden a gépen? ( van aki tudja, ki volt állítva a steyr-dutrám Baján az Axiál napokon ) Miért mi történt vele, nem vettem semmi furcsát észre? Hát meg van tankolva! Ledöbbentem. Semmit sem tudtam erről. Amúgy sem volt sok nyál benne, de ekkora tankja sem volt egyik veteránnak sem.

Kaptunk ebédjegyet, ingyen belépőt, ajándékot. Hát Axiál nagyon szépen köszönöm. Én semmit sem kértem volna, azért vittem szívesen, mert tavaly én is kaptam tőlük a Fendet a traktor húzáshoz.

pléhúsz Creative Commons License 2011.03.30 0 0 9532

Kedves nick név szerint, nagyon idős embernek tűnő!

 

Én erősen a Jobbikra szavaztam, kritikát is kaptam közvetlen fideszes ismerőseimtől a választás előtt ezért. Az utóbbi nem okozott nekem csalódást, azt hiszem a szándék, még jó irányú. Nem lehet csodákra számítani, amikor a nagy vállalatok, média, minden fontosabb intézmény, nem nemzeti érzelmű emberek kezében van.

Amióta a Jobbik a parlamentben van, nekem csalódás, nem kicsit. Persze mint mondtam már én csak egy földtúró vagyok, lehet, hogy tévedek.

Előzmény: joebatyo (9522)
pléhúsz Creative Commons License 2011.03.30 0 0 9531

Egyáltalán nem tartom rossznak, ha ilyeneket is írunk, a mennyibe kerül a porlasztó csúcs mellett.

 

Van olyan tézis, minden népnek olyan a politikai elitje, amilyet megérdemel. Mondod nem bírsz eladni pár disznót. Annak ellenére, hogy hozzám a nagypapák rendszeresen hozzák az unokáikat mangalicát nézni, mert már disznó sincs máshol, no nálam sem sokáig, mert befejezem. Ugyan annyit kértem a két éves igazából szabadon tartott egészséges mangákért, mint a 8 hónapos kamu sertésekért kértek mások. Nem kell a pláza kukkolóknak, mert már ha valami nem párizsi szerű, el sem tudják készíteni. Azt elfogadom, ha a nagy péztelenségben, nem veszi meg a drágább egészségest. Azonban, ha ugyananni vagy még olcsóbb is a magyar ehető cuccos, akkor is a 100 Ft-ost keresi a zsebáben, hogy ki bírja nyitni a bevásárló kocsit.

Gyáva népnek, nincs hazája. Ezek a kiképzett népnyúzúk, nagyon jól tudják, nem kell tartani a nép haragjától, még jó ideig. Majdnem mindenkinek van valami mutyija, kis spasserkodás, nem mindent adózunk, meret azt nem is lehetne, cipelik a munkahelyekről a konyhásnők amit csak lehet. Mentem le Bajára, látom a parkolóban kamionos szívja lefele 5l-es kannákba a gázolajat. A sofőrök más autójával, hordják a cukrot Bécsből. Mit érdekel engem a hazám sorsa, nekem még csurran-cseppen, csontig benyalok a sváb befektetőnek, alamizsnámat megkapom.

Vagyis hogy ennyire gagyi vezetőket szedünk össze, a mi bűnünk. Jó hogy van egy, egy milliós kolonc a nyakunkon, amely a szavazásunk egyre jobban ellehetetleníti, mert csak egyre dagad az a nagy luffancs, amit százévek óta eltartunk.

Előzmény: DömperesÖreg (9526)
.búsmagyar Creative Commons License 2011.03.29 0 0 9530

Még Rózsa volt amikor kezdtem. Hallgattad Te is a történetet ? 

Előzmény: mindaricsi (9527)
dagidutrás Creative Commons License 2011.03.29 0 0 9529

Nem baj,bevezetik a csipsz adót.A csipsz lehet hogy nemtartalmaz annyi káros anyagot mint a joghurt-vagy más tej vagy tejtermék.A mezőgazdaság halála a generációváltással kezdődik.A mai fiatalság tisztelet a kivételnek amit én most legépelek tizpercalatt,neki ez egy percébese tellik.De biciklizni,lovagolni ,csuzlitkésziteni,vagy más póri dolghoz nem értenek,nemis érdekli őket.A TV reklámozza a tej egészség,na de nem a dobozos.Nem tudják milyen íze van az igazi teljes tejnek,gyümölcsnek,méznek.A régi vagy használtgép javításhoz nem értenek,de lassan már nincs is kitől tanuljanak,pedig minden új megöregszik elromlik egyszer.A mai modern mezőgazdaságban ami már csak buza kukorica termesztés,több ezer hektárt megcsinál néhány ember, megtermeli ez a pár ember az otthon ülők munkanélküli segélyét.Most már abbahagyom mert ezt sokáig lehetne sorolni.

Előzmény: DömperesÖreg (9526)
jozsitraktor Creative Commons License 2011.03.29 0 0 9528

Szép estét minden dutrásnak! Ugyebár három a magyar igazság 1 kezdődött csuszott a kuplung szabájzás 2 transzmisziós tengely a 3-dik a hidrolika amibe a hajtókar eltörve a gumigyürü 0-la ugy-hogy padló!

mindaricsi Creative Commons License 2011.03.29 0 0 9527

A gépjav tanárod Szegeden a Rózsában/Csonkában tanított?

üdv.:mindaricsi

Előzmény: .búsmagyar (9508)
DömperesÖreg Creative Commons License 2011.03.29 0 0 9526

Szép estét.Talán ti is emlékeztek rá amikor a Nyugat azt mondta.A szoc. tábort csak gazdaságilag lehet tönkre tenni,katonailag nem birtak volna velünk.Mit kezdtek csinálni.Oda ment x elvtárs.kérek 100.forintot.Adtak.És adtak százat,ezret,milliárdokat.Mi épitettük az Országot a Tsz-t a szocializmust Amikor elérkezet az ö idejük azt mondták.Gyerekek idáig adtam,most kérem már vissza is.ÉS HOP NEM TUDTUK VISSZA ADNI.Már elis dölt a sorsunk.Mátol ÉN parancsolok.Sajnos ez az ország örök Rabszolga sorsra van itélve.Minket még midenki csak rabolt.Nálunk sincs annyi tehén,hogy a gyerekek meg kostolják,hogy milyen is volt a TEJ.A gazdaságba 2500.fejös volt. A faluba meg minden 3dik háznál.Azt is tudom,hogy egy magán gazdaságnál nincs csodálatosabb dolog.DE igy?Beszéltem olyan bácsival akit 3.szor vertek össze mire alá irta a belépést a Tszbe.De azt mondta,hogy késöbb bele nyudodott mert látta az értelmit.a kis gazdasága is müködött.25.év után nyugdijat kapott.Bocs ha hülyeségeket irtam.DE ma 2.hizót nem tudok eladni.25.éve meg jött az átvevö,hogy a naggyából válogassunk már,hogy tele legyen az autó..

Előzmény: joebatyo (9522)
kis dutrás Creative Commons License 2011.03.29 0 0 9525

Csak azért kérdezetm mert találtam egy öreget akinek volt csepel tehetautója 452 es és van nála vagy 20 porlasztó csúcs egy koplet porlasztóv adagóló elemek tömitések .5000 mondot 2 kplet porlasztóra az egyik zsir új a másika új porlaszó csucs akor az nagyon jó :D

Előzmény: soman81 (9513)
joebatyo Creative Commons License 2011.03.29 0 0 9524

Az,hogy nem találsz különbséget a "rendszerváltás" óta,teljesen normális,ugyanis nincs számottevö.

(az én szerény véleményem szerint rendszerváltás sem volt,ugyanis nem indulhatott volna pl.a törpehorngyula miniszterelnöknek)

Néhány kirakatintézkedést kivéve,de ezek többsége elkerülhetetlen volt.

Harácsolni még mindíg szabad a többi kárára.

Megint a kis embereken verik el a port,közben fönt 4-5 állást töltenek be,busás jövedelmekkel,

nekünk pedig el kellene hinnünk,hogy ez így szükséges,így van jól.

Előzmény: FügeGLX (9523)
FügeGLX Creative Commons License 2011.03.29 0 0 9523

A 90-es évek "Viktoriánus" korszaka amikor Józsi bátyánkal karöltve osztották a milliókat sok embernek elvette a józan eszét az egyszer biztos. Bár biztos vagyok benne, hogy le tudják nekem sokan vezetni azt, hogy mi a külömbség a cocialista képviselő meg az a képviselő között akinek apja-anyja cocialista volt és politika közelbe sem kerülhetett volna a piros szőnyeg nélkül. Valahogy nem találok külnbséget a rendszerváltás óta. Gyakorlatilag a szavazó lapon jól elkülöníthető pártokat látunk(de minek?) Én egészen addíg vagyok nyugodt amíg a zsebembe nem nyúlkálnak, a 2011-es év ezt magasan teljesítette. Mert már nem azt lopják ami nem látszik, hanem azt amiért megdolgozok nap mint nap, meg amiért felkelek minden nap fél 5 kor.

Előzmény: joebatyo (9522)
joebatyo Creative Commons License 2011.03.29 0 0 9522

Hosszúra sikeredne az az egy mondat,mert ha csak a lényeget sürítenéd bele,akkor is fél oldal lenne.

Most egy,a lenini úton is rosszabb, szükebb ösvényen baktatunk.

De amit akartak eddíg,azt elérték.

Azaz mi a hitelböl fogyasztó országok közé soroltattunk,nem a termelök közé.

Ezt MDW leírása is nagyon jól alátámasztja,mikor leírja hogy a fél falut is be kell járnod,hogy láss egy csirkét.

A mi falunkban példának a tehenet hoznám.

20 éve a mi falunkban  tavasztól öszig Ilonka néni (Isten nyugosztalja) reggel megfejte a tehenket,majd eloldozta a jászoltól.

Jött a gulya az egyik tehén kolomppal a nyakában,erre a hívó szóra csatlakoztak.

Este fordítva,megjöttek,ittak a vályúból,majd beálltak a jászol elé fejésre.

30-40 háztájból származó tehenet hajtott akkoriban a gulyás,ma pedig egyet sem.

Elvétve akad 1-2, leszámítva a magát még a kommunizmus alatt összeharácsoló "nagygazdát" aki a szomszéd faluból

hozta át az állományát (meg több száz tonna nehézfémszennyezett patak medréböl kikotort iszapot, amiért milliókat kapott)

hasonlóan  van ez mindenhol,mégis úgy teszünk,mintha minden rendben lenne.

Megígérték,hogy néhány évtizeden(!!!!) belül kifizetjük az államadósságot,amely csak nöttön nö,és már a kamatait nem tudjuk kifizetni.

Akkor hihetö ez? Hihetö egyáltalán amit mondanak? "2 hét alatt rendet teszünk" mégis nö a bünözés.

Egy szavuk sem volt igaz,ez borítékolható volt,mégis mennyien szavaztak rájuk,bedöltek a (kamu)kampányszövegnek.

Előzmény: pléhúsz (9519)
gyonis74 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 9521

Üdv! Ha jól emlékszem a Nagytraktor kft-nél 3750Ft, de kérdezd meg telefonon!

Előzmény: kis dutrás (9495)
MDW Creative Commons License 2011.03.29 0 0 9520

Üdv!Pár gondolatot szeretnék hozzá írni.Valamikor a TSZ időben nagyjából, 2000-ha,on gazdélkodott a szövetkezet.Ebből- kb-200-300-ha,on termeltünk kertészeti növényeket,a fő profil paprika,paradicsom volt.Több mint 600 dolgozója volt a TSZ-nek.E mellett jelentős volt a háztáji zöldség termelés is.Palántázási időben volt mikor éjfél-egy óráig palántáztam az UE-28-al.A paradicsom nagy részét a TSZ-ben működő lévonalon fel is dolgozták.A községben szinte nem volt olyan ház ahol ne lett volna valamilyen állat állomány.Ami nem elhanyagolható,hogy volt értelme csinálni volt jövedelem belőle!!!Ma pedig:Tőbb 1000-ha,nem tévedés több 1000-ha földet be kell járni mire lát az ember egy ha-parika ültetvényt.Paradicsom semmi.A fél közben várossá lett községet be kell járni mire az eber lát egy csirkét.A határban csak kukorica,búza,árpa,napraforgó,esetleg repce,kevés mák,látható.A jövedelmezőség:hát sok esetben örül a gazda,hogy nem fizetett rá.A 600,dolgozót,egy2000-ha-os gazdaság el tartotta.Ma a körülöttünk lévö 6000-8000-ha nem tart el ennyi embert.Nagy része föld ismeretlenek kezében van.A MAGYAR-nak mondott fűszerpaprika nagy része innen a déli szomszédainktól származik.Tőlünk át megy a paprika kombájn leszedi át hozzák és itt fel dolgozzák!!!????Hát ide jutottunk.

Előzmény: pléhúsz (9487)
pléhúsz Creative Commons License 2011.03.29 0 0 9519

Ha egy mondatban próbálnánk kimondani, mi az ami most Magyarországon van? Minden oké, csak így tovább? Régen azt mondták a leniniúton megyünk. És most? Nem mondom újfent, kiknek a szakadékába ereszkedünk.

Előzmény: MDW (9518)
MDW Creative Commons License 2011.03.28 0 0 9518

Üdv!Pár kép abból az időből,amikor még biztosan MAGYAR volt a MAGYAR paprika.

Előzmény: pléhúsz (9487)
MDW Creative Commons License 2011.03.28 0 0 9517

Üdv!A kecskeméti Mezőgazdasági Gépjavító Vállalat kiállítása.

soman81 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 9516

Köszi Hotib!

 

 Amikor utoljára néztem még 6000 volt. Most már erősen elgondolkodtató.

soman81 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 9515

Nekem nem nagy távolság sem a Te udvarod, sem Vilmosé úgyhogy én megyek ha összejön valami ilyesmi:)

Előzmény: pléhúsz (9510)
hotib Creative Commons License 2011.03.28 0 0 9514
Előzmény: soman81 (9513)
soman81 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 9513

Látom egyenlőre semki sem tudott neked árat mondani.. kompelt porlasztót vettem csúccsal vadi újat 4500ft/db áron. A vaterán van fent egy 6000Ft-ért. Ajánl ére 5000-Ft és hivatkozz arra,hogy 4000 a reális ár de nincs kedved keresni, meg utazni

ÜDV

Előzmény: kis dutrás (9495)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!