Keresés

Részletes keresés

kamilla26 Creative Commons License 2010.04.06 0 0 201
Sziasztok!

Annyi minden kavarog a fejembe, ahogy soraitokat olvasom, hogy muszály pár sort írnom!
Én 8 éve vagyok rokkant nyugdijjas, most megyek 16-án újabb felülvizsgálatra!
Fejér megyében lakom, mégis Tatabányára kell utaznom. Éppen 7 hete volt osteotómia műtétem, hát elgondolkodtató, hogy rögzítővel a lábamon, és mankókkal hogyan is fogok odajutni, de hát ezt is kibírjuk ugye! Sokszor elgondolkozom, vajon akik ezeket a dolgokat szervezik, gondolnak-e az ilyen dolgokra. Ha van közelebb, miért kell dupla annyit utazni? Tudom, hogy kérhetném az ONYI-t, hogy helyezzék át, de csak is kizárólag az írásban leadott, és választ kapott dolgokat lehet bizonyítani. Erre mindíg figyeljetek. Egyébként ezelött 9 évvel kezdődött a kálváriám, amit természetesen én is végig csináltam!
Csak nagy vonalakban leírom.
1 fok: 50%
2.fok: 40%
3. fok: 67%, de mivel éppen akkor megműtöttek, és lehet hogy javul az állapotom, a tb-s néni elutasította
Ezután: munkaügyi bíróság: minden elutasítva, itt közölték velem, hogy mivel az ügy kezdettétől eltelt 1.5 év, adjam be állapotrosszabodásra hivatkozva a papírjaimat a gerincstabilizációs műtétemet követően.
És lássatok csodát, megkaptam visszamenőleg is mindent! Lehet, hogy a kedves illetékesek azt gondolták, hogy nem megyek el a műtétre, mikor már alig jártam?
Ja és voltam kis országunk legmagasabb orvosszakértői intézetében, ahol összekeverték a papírjaimat, éppen úgy ahogy csak a horrorfilmekben lehet!
Ez alapján: kis országunkban, aki 2 támbottal-és kísérővel tud közlekedni, az elmehet könnyű fizikai munkára!
Na igen, jól értelmeztétek, nem kell mégegyszer elolvasni!
Hát ezt jeleztem a Bíróság felé, gondolom azt gondolták, van baj a feljembe. De tulajdonképpen már nem volt mit vesztenem!

Szóval, most megyek ismét, és egyáltalán nem tartok semmitől, mert annál rosszabb nem történhet már semmi!

Egyébként akkor : gerincstabilizációs műtéttel, az a 3 dik volt, és térd kopással küzdöttem!
Emlékszem mikor a férjem megkérdezte a doktorurat, hogy meggyógyul-e a feleségem, igennel válaszolt!
Hát az eltelt 3 éveben a térdem belső oldala úgy elkopott, hogy a csonton jártam. Ez miatt felfúrták a porcot azóta, ami eredményt nem hozott, és most nem rég x lábat csináltak, hogy ne a belső oldalán legyen a testsúlyom a lábamnak!
A műtét alatt derült ki, hogy csopntritkulásom is van!
A gerincem továbbra sem jó. Az éjszakáim tragédiák, hajnal 3-kor már hideg vizzel tusoltatom a lábam, mert nyugalomban targédia mód vagyok!
Ritmuszavarral katéteres szívműtétem volt, de mivel késön vették észre,(hiába mondtam hogy ne vagyok jól a szivemel) így lett még 2 féle ritmuszavarom, amit nem lehet kezelni!
Ehhez csatlakozott az asthma is, amire puffot kaptam, azzal pár órát elvagyok!
Hát szóval nagyvonalakban ennyi!

NE HARAGUDJATOK, HOGY ENNYIT DUMÁLTAM, DE ÉN MÁR SEMMIN NEM AKADOK FENN!
Nem tudom, kik ülnek ott a nagy székekben, de hogy fogalmuk sincs arról, hogy milyen is egy "igazi" beteg napjai, az tuti!

Majd írok, hogy mi lett velem!
Addig is minden jót kívánk, és vigyázzatok magatokra, mert igaz hogy 100%-kos egészségünk már nincs, de higgyjétek el, csak magunkra számíthatunk!!!!!!!!!!!!!!
Igazán maga a beteg tudja, mivel is tudja magát gyógyítani!
CSILLAGPOROS JÓ ÉJT MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bróza Creative Commons License 2010.03.19 0 0 200
Kedves Mindenki!
4 éve vagyok rokkantsági nyugdíjas. Ma voltam felülvizsgálaton, rehab.járadékos leszek. Kérem, ha van valakinek gyakorlata ebben az áttérésben, ossza meg velem a tapasztalatait. Az érdekelne, hogy mi ennek a menete? Nagyon köszönöm az esetleges válaszokat!
josefus Creative Commons License 2010.03.15 0 0 199
Kedves Fórumozók!
Okulva saját nemtudásomon, hadd segítsek akinek tudok.A leszázalékolási kérelemhez a háziorvos által kiállított papír,kórházi leletek,katonakönyv,szakmunkásiskolai bizonyítvány,lakcímkártya és ha leszámoltál a munkahelyedről az az évi "nyenyi"papír, az összegzés a legutolsó járadék szabadság stb-ről.Nekem nem volt munkakönyv, a szolgálati időt ők minden további nélkül lekérik a lakhely szerinti nyilvántartóból.A "nyenyi"papír ráér utólag is a legvégén.Hát ennyi.
dmke Creative Commons License 2010.03.03 0 0 198

Esélyeket latolgatni nem tudok, nem is akarok, de szerintem vesztenivalód nincs, ha beadod a kérelmed és lesz szakvélemény az egészségkárosodásodról.

A lakhelyed szerint illetékes nyugdíjbiztosítónál kell kezdened, a munkaviszonyaiddal kapcsolatos iratokat, iskolai bizonyítványokat stb. kell összeszedni,nyilatkozatot kitölteni,  orvosi vonatkozásban pedig  leginkább dátum szerinti sorrendben a leleteidet. I. (és ha nem felel meg az eredmény  - II. fokú) vizsgálat lehet, ill. ha ezzel sem értesz egyet, munkaügyi bírósági eljárás.

 

A vizsgálatra időpontot kapsz, ahol türelmesnek kell lenned,mert nem csak téged vizsgálnak aznap, nem minden beteg hoz egyforma mennyiségű leletet, nem  mindenkinek egyforma a betegsége, ettől függően hosszabb és rövidebb a vizsgálat ideje,  és amikor a kint ülőknek úgy tűnik, hogy nem történik semmi, akkor is dolgozik a bizottság.

 

Az életkorod alapján - ha eléred a 50-79 % közötti egészségkárosodást, neked nem a rokkantsági nyugdíj,hanem inkább a rehabilitációs járadék jöhet szóba, feltéve ha életkorodhoz képest megfelelő mértékű munkaviszonnyal rendelkezel.

 

Ha kicsit visszaolvasol a topikban, találsz a rehab. járadékhoz is linket meg a különböző életkorokban szükséges munkaviszony mértékét is megtalálod.

 

 

Sziporkának   - nem érdemlek semmiféle dicséretet, ez nem segítség, hogy néhány dolgot leírok.

Előzmény: karina1971 (195)
sziporka66 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 197
dmke!
Attól függetlenül, hogy most nem tudtál nekem segíteni, TE itt rengeteg embernek segítesz jó tanáccsal, hasznos információval. Úgy, hogy én szeretném, megköszönni mindenki nevében.:-))
Ahogy a Pozó írta is, az isten megáldjon érte.:-))

Akinek a leszázalékolásnál jogi problémája van, ide írhat.
http://www.jogiforum.hu/forum/31/17151


Mindenkinek jó fórumozást!






Előzmény: dmke (192)
karina1971 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 196
karina1971
karina1971 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 195
Kedves Hozzászólók!

Segítséget, tanácsot szeretnék kérni! Nemrég állapította meg egy belgyógyász professzor, hogy IBS szindrómám van, ennek is a legsúlyosabb változata, ami azzal jár, hogy bármilyen kicsi dologra, mondjuk, hogy le kell mennem a boltba, rögtön hasmenésem lesz. Ha elmegyek valahová, akkor tudnom kell, hogy van a közelben wc, mert iszonyú fájdalmas görcsök, hidegrázás, izzadások között szenvedem ki minden egyes alkalommal. Ez kb. 15 éve tart, most 39 éves vagyok, 20 éves munkaviszonnyal. Az IBS- sel velejáró mindenféle műtéten átestem már, vakbélműtét, hasi műtét, epeműtét, térdműtét, nőgyógyászati műtét, ezen kívül nyombélfekély, pánikbetegség, időben elfogott méhnyakrák, jelenleg még 2 ciszta a térdemben, valamint mindkét térdemben porcleválás, porckopás, most már egyre rosszabbodó depresszió. A hasmenés az, ami miatt képtelennek érzem, hogy munkába tudjak állni, mert van, hogy fél napig tart, teljesen legyengülök tőle. Vele járó iszonyú erős fejfájás, ami általában 2 napig tart, szédülés, fülzúgás, nagyon rossz közérzet, hányinger, nagyon erős hátfájdalmaim is vannak, a belgyógyász szerint a várható következő betegségem a gerincsérv lesz. Tipikus IBS szindroma tünet.

10 éve járok pszichiáterhez, ennél több ideje belgyógyászhoz. Azt mondták, el kell viselnem ezt, javítani nem tudnak rajta. Gyógyszereket természetesen szedek, de csak csökkentik bizonyos mértékig a bajaimat.

Most akarok beadni egy kérvényt a leszázalékolásomra. Mennyi az esélyem? Mi az, amit fontos lenne tudnom?

Köszönöm! Karina

dmke Creative Commons License 2010.03.02 0 0 194

Megnéztem az előző hozzászólásaidat,abban azt írod, hogy leépítés lesz a munkahelyeden, úgyhogy szerintem célszerű rokkantnyugdíjba menned, amennyiben  nem akarsz (tudsz) mindenféleképpen tovább dolgozni. A nyugdíjigényedet a nyugdíjbiztosító határozata alapján be kell jelentened a  nyugdjíbiztosítónál. Hogy a munkahelyeddel ezt hogy kell elintézni nem tudom pontosan, talán valami munkajoggal kapcs.topikot kellene megnézned itt az index fórumon, vagy a nyugdíjbiztosító ügyfélszolgálatán érdeklődj.

Ha tavaly márc.óta vagy betegállományban,lassan a táppénzes éved is lejár !

Előzmény: josefus (193)
josefus Creative Commons License 2010.03.02 0 0 193
Köszönöm agyors választ,tehát akkor máris menjek a munkaügyre?
Mivel ezt a jövedelemigazolást 10 napon belül vissza kell juttatnom.
Josefus
Előzmény: dmke (192)
dmke Creative Commons License 2010.03.02 0 0 192

 Ha rokkantnyugdíjas akarsz lenni, akkor le kell számolni a munkahelyeden. Ha velük meg tudod beszélni,hogy rokkantnyugdíj mellett foglalkoztatnak, azt is lehet, ennek a jogi-munkaügyi részét nem tudom.

 

Az előző hozzászólónak: gerincügyben nem tudom a pontos százalékokat,azért nem írtam semmit.

Előzmény: josefus (191)
josefus Creative Commons License 2010.03.02 0 0 191
Köszönöm, dmke,HFkettes,és mindenkinek a biztatást!
Itt van előttem a papír, és megint bambán nézek:82%-ot kaphatok,ám ehhez le kell számolnom a munkahelyemről?
Help josefus
Előzmény: dmke (157)
sziporka66 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 190
Sziasztok!

Mivel most több ismerősömet műtötték gerincsérvre, kérdezték a leszázalékolásnál mennyi a gerinc műtét százalékban?

Én megmondom őszintét, nem tudtam rá válaszolni de, talán ti tudjátok.

Én erről nem tudok semmit de, azért kíváncsi lennék mennyit szán az állambácsi.:-)))

A porc- gerinc fórumba már régebben kérdezték, akkor nem tudták a választ.

 http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018423&la=89891944

Hátha itt tudna valaki segíteni:-)) Előre is köszönöm!

 

 

Egy gerincsérv műtét hány %

Több gerincsérv műtét %

Gerincsérv műtét + hegesedés %

Gerincsérv műtét + hegesedés + vizelettartási gond %

Gerinc sérv műtét + hegesedés +vizelettartási gong + széklettartási gond %

 

 

 

kuag Creative Commons License 2010.02.02 0 0 188
Nagyon köszi a segítséget. Utánanézünk! Köszönöm
Előzmény: dmke (187)
dmke Creative Commons License 2010.02.02 0 0 187
 Itt van egy bővebb tájékoztató a MÁK honlapjáról : http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/140    - az e) pont vonatkozik édesapádra.
Előzmény: kuag (185)
dmke Creative Commons License 2010.02.02 0 0 186

Kérheti édesapád a MÁK-on (Magyar Államkincstár) keresztül mozgásszervi súlyos fogyatékosság megállapítását. Ehhez a háziorvosának kell egy 4 oldalas beutalót kitölteni, ahol értelemszerűen a  fogyatékosságoknál a mozgásszervit kell bejelölni és mellékelni a zárójelentését. Ezt a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani és I. fokon az ORSZI bírálja el irat alapján,tehát édesapádnak nem kell megjelenni. A fogyatékossági támogatás összege azt hiszem valahogy kapcsolódik a legkisebb öregségi nyugdíjhoz, de nem tudom pontosan, hogy hány százaléka (60, 80 talán?), nem is túl nagy összeg,de mégis valami.

Nem egy-két nap az ügyintézés,de érdemes.

Előzmény: kuag (185)
kuag Creative Commons License 2010.02.02 0 0 185
Az édesapámnak amputálni kellett a lábát. Azt kérdezném hogy a rokkantnyugdíjon kívül milyen támogatást vagy segély lehet igényelni. Köszönöm a segítséget
hgw308 Creative Commons License 2010.01.15 0 0 184
köszi

közben megtaláltam azt az irományt, ami alapján kombinálja :(((

már csak a kérdés az, hogy sikerül-e megtalálnom azt is, ami alapján ezeket a rész százalékokat megállapítja
Előzmény: dmke (182)
dmke Creative Commons License 2010.01.15 0 0 183
Egy szem hiánya a régebbi rendszerben (munkaképességcsökkenés) jelentett 30 %-ot.
Előzmény: hgw308 (180)
dmke Creative Commons License 2010.01.15 0 0 182
Háromféle betegségcsoportra kaptál részkárosodást (ezeknél meg van határozva a tól-ig %), majd a végén egy úgynevezett kombinált értéktáblázat alapján születik meg az össz-szervezeti egészségkárosodás.
Előzmény: hgw308 (181)
hgw308 Creative Commons License 2010.01.15 0 0 181
illetve nem is:
26% ÖEK szem
10% ÖEK anyagcsere
15% ÖEK végtag mozgás

43% Össz-szervezeti
na most ezt nem értem
Előzmény: hgw308 (180)
hgw308 Creative Commons License 2010.01.15 0 0 180
köszönöm
én 30-ra emlékeztem és most 26-ot kaptam
Előzmény: dmke (179)
dmke Creative Commons License 2010.01.15 0 0 179
 Egy szem hiánya : 24 % össz-szervezeti egészségkárosodásnak felel meg.
Előzmény: hgw308 (178)
hgw308 Creative Commons License 2010.01.15 0 0 178
Üdv mindenkinek

A kérdésem az lenne, hol tudom azt kiszámolni, hogy adott betegségre mennyi az a százalék, amit az ORSZSZI ad
itt most nem szubjektív dolgokról beszélek, hanem fix, meglévőről (pl.: egy szem hiánya mennyit ér )
egyszer régen valahol láttam ilyen táblázat szerű dolgot, de most nem találom
dmke Creative Commons License 2010.01.12 0 0 177
 :-)
Előzmény: lokcomotiv53 (176)
lokcomotiv53 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 176
Laikusan igazad volt:jár a korrekció a rokkant nyg.-nak is.
Előzmény: dmke (170)
lokcomotiv53 Creative Commons License 2010.01.03 0 0 175
Szivesen!Az részesül nyg.emelésben és részesült 13.havi nyg.ban/mig volt/aki az előző év,jelen esetben ugye 2009.dec 31.én "állományban "volt!
Előzmény: cintenia (174)
cintenia Creative Commons License 2010.01.03 0 0 174
Nagyonszépen köszönöm válaszod.)
Előzmény: lokcomotiv53 (173)
lokcomotiv53 Creative Commons License 2010.01.03 0 0 173
Az államilag garantált 4.1%!
Előzmény: cintenia (172)
cintenia Creative Commons License 2010.01.03 0 0 172
Mindenekelőtt szeretnék nagyon BUÉK minden kedves fórumozónak, dmk-nek, aki sokat segit ,ahogy visszaolvastam: minden felmerült kérdésben szinte, Az én kérdésem kapcsolódna az utolsó fórumozóéhoz, anyukám 2009-ben  vált rokkantnyugdijassá, sztném kérdezni ,hogy a nyugdijemelés  valamely %-ben vonatkozik -e rá is ez évben?
lokcomotiv53 Creative Commons License 2009.12.31 0 0 171
Köszi,akkor nem teljesen reménytelen az eset,majd figyelem és ha tényleg kap a feleségem,közlöm itt és akkor tisztul a kép.Azt is megírom ha nem!
Előzmény: dmke (170)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!