Keresés

Részletes keresés

kb. Creative Commons License 2006.02.10 0 0 125
A garancia miatt én is javaslom megfontolni az otthoni vételt, a Canon EOS 5D (és egy-két más divatos termék) esetében még azzal is egyetértek, hogy hasonló az otthoni ár. Általánosságban viszont igaz, hogy Kínában sokkal olcsóbbak a fotós cuccok. Jellemzően kétféle garanciával adják itt Kínában a fotós cuccokat, a csak Kínára érvényessel és világgaranciával. Annak aki nem itt él, érdemes az utóbbit keresni.

Azt viszont nem tudom mire alapozod, hogy Shanghaiban olcsóbb lenne. Sem az 5D, sem az 1 GB-os memóriakártya nem olcsóbb ott mint Pekingben. Rendszeresen követem 2-3 kínai fotóslap összehasonlításait, azok és személyes tapasztalataim is azt támasztják alá, amit a most hirtelen talált honlapon - http://prod.it.com.cn/product/4/8/1472/7393.htm - is írnak, azaz pl. a Sandisk 1 GB-os CF kártya Pekingben és Shanghaiban is egyaránt 480 RMB (ez kb. 12 ezer HUF, nem is vetted rossz áron a tiédet). Az általam korábban ajánlott üzletekben - a turisták által jellemzően látogatott helyekkel ellentétben - nincs akkora jelentősége az alkudozásnak, ott eleve reális árakat adnak meg (max. tíz százalék eltéréssel)

"Olyan könyvet vigyél, amelyben mindenről van térkép és van kínai szöveg..."
Magyar nyelvű útikönyvet keresett amamsik, a most kaphatóak közül konkrétan melyik ilyen? Áthidaló megoldás egy térkép beszerzése kb. száz forintért (lásd. 93-as hozzászólás).
Előzmény: India1970 (122)
kb. Creative Commons License 2006.02.10 0 0 124
"Jó, a "nulla" picit erős, de mint egy történelem-könyv nekem kissé felszínesnek és zavarosnak tűnt."
Szíved joga egyéni értékitéletet megfogalmazni, de - mielőtt még a te véleményed alapján ítélnének olyanok is akik nem olvasták - nem árt rögzíteni, hogy eléggé kissebbségben vagy vele. A sinológusok közül például tudtommal senki sem tartja felszínesnek és zavarosnak.

"A XX századi rész erősen marxista gondolatmenetekkel és terminológiával készült - legalábbis szerintem."
Ezek szerint jól tippeltem, hogy miért írhattad, hogy "Még arra sem vette a fáradtságot a 2. kiadásban, hogy átírja a bolsi szövegeit." - ám ez az idézett mondatod feltehetően abból a tévedésből született, hogy azt hitted, az első kiadás még ilyen régi "bolsi szöveg" volt, amit át sem írt ez a lusta szerző. Ez elég nagy tévedés, ha gondolod nézz utána, hogy mi a különbség a két kiadás között.

A marxista gondolatmenettel vitatkoznék - ezt érdemben akkor tudjuk megtenni, ha írsz konkrétumot és látható, hogy mit tartassz annak - a marxista terminológia pedig érhető, végülis Kína szocialista korszakáról szól - mi magyarok pedig ismerjük ezeket a fogalmakat... (Azt azért megjegyezném, hogy a mai Kínával kapcsolatban erősen félrevezető lehet, ha valaki azt hiszi, hogy ezek az ismerős fogalmak ugyanazt jelentik mint a kelet-európai volt szocialista országaiban.)

"Sajjna nem tudok másik átfogót, viszont ami nagyon tetszett (bár elég nehéz) az a Maspero-tól az "Ókori Kína"."
Maspero óta azért elég sok új ismeret felszínre került az ókori Kínával kapcsolatban.

"Útikönyvét nem olvastam - a LP van meg."
Én Polonyi útikönyvét hangsúlyozottan a kulturális, történelmi anyag erőssége miatt ajánlottam, az LP - ami pedig gyakorlati tudnivalókban erős, ám messze nem hibátlan - ezen a téren sokkal gyengébb.
Előzmény: Maotai (116)
kb. Creative Commons License 2006.02.10 0 0 123
Nem tőled kértem számon a "nullát", bocs ha félreérthető volt.
Előzmény: anti-Baathista (121)
India1970 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 122

Szia!

 

Én a garancia miatt itthon venném, egyébként általában hasonló áron van, mint itthon, bár azt el kell ismerni, hogy ha jól alkudsz, akkor tudsz olcsóbban is venni. Én Shanghaiban alkudtam egyre (szerintem olcsóbb ott, mint Pekingben) és 13.000 Ft-ra tudtam lealkudni az 1 GB-os alapkártyát.

 

Olyan könyvet vigyél, amelyben mindenről van térkép és van kínai szöveg, mert Pekingben szinte senki sem beszél angolul, kivétel persze a turistára vadászó egy-két embert a főtéren.

Előzmény: amamsik (110)
anti-Baathista Creative Commons License 2006.02.09 0 0 121
Igen, ez volt az. Koszi a pontositast! Csak azt szeretnem megjegyezni, hogy nem en neveztem Polonyi konyvet nullanak, sot....
Előzmény: kb. (120)
kb. Creative Commons License 2006.02.09 0 0 120
Erre gondolsz? Gernet J. A kínai civilizáció története. Osiris, 2001
Ez valóban sokkal részletesebb, de ettől miért lenne nulla Polonyié? (Én olvastam mindkettőt.)
Előzmény: anti-Baathista (118)
Maotai Creative Commons License 2006.02.09 0 0 119
köci
Előzmény: anti-Baathista (118)
anti-Baathista Creative Commons License 2006.02.09 0 0 118
Egy-ket eve megjelent magyarul egy Kina tortenelmerol szolo osszefoglalo mu magyar forditasa, egy sok szaz oldal hosszusagu mu, azt nyugodtan ajanlhatom, mert sokkal reszletesebb Polonyienal. Majd megkeresem a cimet es a szerzo nevet, mert megvan nekem otthon. 
Előzmény: Maotai (116)
Maotai Creative Commons License 2006.02.09 0 0 117

mert akkor J. V. Sztalin et. Kinarol irt, magyarul is publikalt formedvenyeit csak minusz szamokkal tudnam

 

Ejha, van 1-2 antikvárium itt a környéken - benézek, hátha kapható.

Előzmény: anti-Baathista (114)
Maotai Creative Commons License 2006.02.09 0 0 116

Szia,

 

Jó, a "nulla" picit erős, de mint egy történelem-könyv nekem kissé felszínesnek és zavarosnak tűnt.

A XX századi rész erősen marxista gondolatmenetekkel és terminológiával készült - legalábbis szerintem.

 

Sajjna nem tudok másik átfogót, viszont  ami nagyon tetszett (bár elég nehéz) az a Maspero-tól az "Ókori Kína".

Asszem jelentős űr tátong itten - mint Japán esetében is.

 

Útikönyvét nem olvastam - a LP van meg.

 

Idézni most nem tudok : a könyv otthon van

 

Előzmény: kb. (115)
kb. Creative Commons License 2006.02.09 0 0 115
Erről nagyon másképp vélekedünk, szerintem Polonyi könyve nagyon jó átfogó munka a kínai történelemről. Mit értesz a második kiadás "bolsi szövegein"? Írnál valami konrétumot? A második kiadás leginkább abban tér el az elsőtől, hogy az újabb (XX. sz. második fele) történéseket is ismerteti, csak nem erre gondolsz?

De meg is fordíthatjuk a kérdést, ha ezt nullának tartod, nevezz meg jobbakat.

Amúgy én az útikönyvéről (Panoráma sorozat) beszéltem, arról mi a véleményed?
Előzmény: Maotai (113)
anti-Baathista Creative Commons License 2006.02.08 0 0 114

A könyv értéke nulla.

 

 

Na, azert ezt nem mondanam... Vannak jobb konyvek is Kinarol, de a szerzo attol meg egyaltalan nem hulye. Nullanak mar csak azert sem neveznem, mert akkor J. V. Sztalin et. Kinarol irt, magyarul is publikalt formedvenyeit csak minusz szamokkal tudnam jellemezni...:))) 

Előzmény: Maotai (113)
Maotai Creative Commons License 2006.02.08 0 0 113

A kulturális, történelmi anyag erőssége miatt érdemes megvenni Polonyi Péter Kína útikönyvét, nemrég nyomták újra.

 

Nekem megvan a Kína történelme a'la Polonyi

Még arra sem vette a fáradtságot a 2. kiadásban, hogy átírja a bolsi szövegeit.

A könyv értéke nulla.

 

 

Előzmény: kb. (112)
kb. Creative Commons License 2006.02.08 0 0 112
Én most írok egy Peking útikönyvet, de az sajnos áprilisig nem lesz kész.
A kulturális, történelmi anyag erőssége miatt érdemes megvenni Polonyi Péter Kína útikönyvét, nemrég nyomták újra.

Van egy hatalmas fotópiac (a Wukesong metrómegállotól tizenöt perc séta: http://www.chinaphotocenter.com/sw/qcc/map/index.htm), ott igencsak érdemes körülnézni, vásárolni. Mondjuk "csak" egy 5D-ért nem érdemes oda kibumlizni, azt gyakorlatilag ugyanazon az áron meg tudod venni a Xidantól az út déli oldalán a Tiananmen tér felé haladva, ott a posta után lesz pár fotósüzlet, menj be a két legnagyobba és hasonlítsd össze az árakat.

Nyugodtan fotózz bármit és bárkit, ahol nem lehet ott úgyis szólnak. Rövidnadrágban is bemehetsz bárhova.
Előzmény: amamsik (110)
kb. Creative Commons License 2006.02.08 0 0 111
1999-ben és 2005-ben voltam Hainanon, igaz mindkét alkalommal csak pár napot.
Az vele a bajom, hogy Kínában nincs kultúrája az általunk kedvelt tengerparti tevékenységeknek. A szállodákban (kivéve az 5 csillagos, minden igényt kielégítő szállodákat) a kínai turistacsoportok naponta 2x, hajnalban és késő este ordítva közlekednek, csapkodják az ajtókat, nem igazán lehet mellettük pihenni. A tengerpart és a víz pedig koszos. A kínaiak persze nagyon <a href="http://www.azsia.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=6840">nyomják Sanyát</a> - nem lehet véletlen, hogy több alkalommal ott zajlott a világszépe választás is - így várható további változás, de egyelőre lövésük sincs, hogy mi kell egy külföldinek. A kínai strandolási szokások pedig kissé egyediek, ott <a href="http://www.azsia.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=6335">ez</a> mindennapos, esténként meg őrült petárdázás és karaoke a program.
Én Kínában (Pekingben) élek, de ha tengerpartra vágyom, eszembe sem jut Hainanra menni, innen gyakorlatilag ugyanannyi pénzből elérhető Thaiföld, Indonézia, stb.
Kolera és lövöldözés nincs. :-))
Előzmény: pragmat (109)
amamsik Creative Commons License 2006.02.08 0 0 110

Sziasztok,

 

Áprilisban megyünk 9 napra Pekingbe és Xianba.

Végigolvastam a topicot, de lennének még kérdéseim:

 

Kérdésem, hogy van-e olyan magyar nyelvű útikönyv, amit tudnátok ajánlani?

 

Illetve hogy Pekingben érdemes-e fotós cuccokat (cf memória, canon 5d, illetve objektiv), amit most ugyis szeretnénk venni, vasarolni? Ha igen, merre?

 

Olyan kérdésem is lenne, hogy mennyire érzékenyek a kínaiak a fényképezésre? Engedélyt kell kérni vagy inkább ne próbálkozzunk?

 

Időjárás függvényében már talán rövidnadrág is szóba jöhet, de menniyre szigorúak a különböző palota- és templomlátogatások esetében a fedetlen lábszárra?

 

Köszi, ha tudtok válaszolni.

pragmat Creative Commons License 2006.02.07 0 0 109

Konkrétan mi a probléma Hainannal? Egy mondatos "inkább ne" még nem tud meggyőzni.:) Nekem pl. a szállodák minősége nem annyira számít, nem rettentenek el a szegény vidékek, csak ne lövöldözzenek, és ne legyen pl. koleraveszély.

 

Egyébként olyan képet, mint ez a lenti, Magyarországon is könnyű csinálni, vannak ennél sokkal szegényebb helyek belső részeken.

kb. Creative Commons License 2006.02.06 0 0 108
Csak, hogy olyan ember véleményét is olvashatsd, aki többször is járt ott: ha van rá lehetőséged, inkább másholva (Thaiföld, Indonézia, stb.) menj nyaralni.
Előzmény: vhenrietta (105)
Maotai Creative Commons License 2006.02.04 0 0 107

Sokat mérlegeltük, de végül 1* sem voltunk ott.

Biztos szép, olcsó relatíve, de valszeg elég zsúfoltak lehetnek az üdülő központok.

A víz átlátszósága a korallok ellenére valszeg korlátozott.

A többi benne van az LP-ben.

 

De érdemesebb HK-ban vagy Macau-ban felszállni valamelyik fapadosra és közvetlenül Samui vagy Kota Kinabalu ill. Sin.-on keresztül Tioman.

A repjegy nem drágább, mint Hainanra pl. Cantonból.

Előzmény: vhenrietta (105)
India1970 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 106
Én nem voltam, de ismerőseim - még a legelkötelezettebb Kína hívők is - azt mondják, hogy bárhova, csak oda ne!
Előzmény: vhenrietta (105)
vhenrietta Creative Commons License 2006.01.30 0 0 105
Sziasztok!
Tud -e valaki Hainan szigetről információt.Volt-e valaki ott nyaralni?Én mostanában fedeztem fel és teljesen beleszerettem. Köszi
Maotai Creative Commons License 2006.01.28 0 0 104
Shanghai GDP-je magasabb, mint Mo-szágé, és meg is látszik a városon sok szempontból.
Előzmény: ReeDonLee (97)
India1970 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 103

Sziasztok!

 

Nekem nincs jogom topikot nyitni, pedig jónak tartanám egy olyan topic megnyitását, ahol utazással kapcsolatos dolgokat lehetne cserélgetni, illetve adni-venni.

Nem, nyitná meg valaki!

 

Üdv

China

Teotihuacan Creative Commons License 2006.01.21 0 0 102
Egy személyt ismerek: vanda_1980@freemail.hu
Előzmény: _Marcell_ (99)
India1970 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 101

Sziasztok!

 

Legújabb China Lonely Planet eladó, illetve India Lonely Planet-t vagy Rough Guide-t keresnék.

 

Üdv

China

kb. Creative Commons License 2006.01.18 0 0 100
Körbekérdezek. Elvileg a Keleti Nyelveknel is tudnak tanart ajanlani. Addig is feltettem a www.azsia.net firkafalara a keresed.
Előzmény: _Marcell_ (99)
_Marcell_ Creative Commons License 2006.01.17 0 0 99
Nem tudtok olyat, aki vállal kínai magántanítást?
En csak a Keleti Nyelvek Iskoláját találtam, de itt csak csoportos kurzusok vannak.
kb. Creative Commons License 2006.01.08 0 0 98
Maradjunk abban, hogy ez_is_Shanghai.
Előzmény: ReeDonLee (97)
ReeDonLee Creative Commons License 2006.01.06 0 0 97

A valódi Sanghai

 A valódi Sanghai 2005.

avasarlo Creative Commons License 2006.01.03 0 0 95

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!