Keresés

Részletes keresés

bulikácska Creative Commons License 2004.11.19 0 0 276

Sziasztok!

Pár szó a lézeres (vagy más eszközzel történő) szőrtelenítéshez.

Ma már Budapesten IS számos helyen (nem csak a "Bársonyban") végeznek ilyen fajta beavatkozásokat. Emellett Debrecenben, Szegeden,Sopronban is tudomásom szerint, tehát nem kellene ennek a topiknak CSAK a Bársonyról szólnia, mert igy egy kicsit (?) félreérthető, reklámszaga van. Lényeges különbség sem a módszerben, sem az árakban, sem a helyiségekben nincs. Azaz ma már nem különleges dolog az ország egész területén. Nem kell hozzá más, mint figyelmesen olvasni a helyi reklámujságokat! :-).

Eredményekről: sajnos mivel két ember és ezeknek szőrzete sem egyforma, az eredmények is igen változóak. Az egyik ember sikere nem biztos, hogy bejön a másiknál...és fordítva. Azaz teljesen felesleges itt eredményelről kérdezni a másikat...el kell lenni és bele kell fogni. Na persze kell hozzá bátorság és pénz is meg TÜRELEM!

HA viszont valaki elkezdte, akkor bizony nincs mese, VÉGIG kell csinálnia, és itt megint egy félreértés. VAn akinek elég 3-4 kezelés (napersze a testtájéktól is függ-arcon több kell), de van akinek több kell. ITT sem irányadó a másik fél tapasztalata.

Egyébként aki ide ir, annak ajánlom, hogy akár a neten is nézzen körül, sok weblap van, ezzel foglalkozó cégeké, érdemes!

szóval sok sikert. JAaaa, és msot kell elkezdeni, mert tavasszal már egy kicsit késő a NAp miatt.

Üdv.

 

Boyocska Creative Commons License 2004.11.17 0 0 275
Sziasztok Én is voltam a Bársony klinikán, már 5 kezelésen túl vagyok. A kezelések között majdnem mindig több mint 8 hét telt el. Én idáig elég sikeresnek érzem, mivel körülbelül 70%-kal ritkább a szőrzet a kezelt területen. Epylight kezelést alkalmaznak mivel a teszt során úgy tűnt, hogy arra befogadó képesebb a szervezetem. A körülmények tényleg klasszak és nem kell várni arra, hogy sorra kerüljön az ember. Az, hogy mennyi ideig tart a "szőrtelenség" még nem tudom, de én már tavaly március óta járok (mint láthatjátok nagy kihagyásokkal a kezelések között) és eddig visszanővést nem tapasztaltam. Szerintem azért érdemesebb több időt kivárni a kezelések között mert akkor az "alvó" szőrszálakból több bújik elő, és legjobb tudomásom szerint a kezelés csak az aktív állapotban lévő szőrszálakra hatásos.
aspect Creative Commons License 2004.11.17 0 0 274
Nem is igazán értem ki találta ki hogy diódalézer... Amit ez jelenteni akar szvsz az a lézerdióda, a lézerfényt kibocsátó eszközök egyik tipusa./olyan mint a sima izzószálas lámpa és az energiatakarékos fénycső vagy akár a gyertya:mindegyik fényt bocsát mégis máshogy/. Olvastam még itt rubinlézerről, vagy Nd-Yag lézerről. Az alexandrit-ban milyen lehet?
aspect Creative Commons License 2004.11.17 0 0 273
helló. Nézegettünk egy ilyen szőrtelenítő lézert, a vezérlését valószínű meg tudnánk tervezni és építeni, aztán letettünk róla ugyanis a gyártó valószinűleg nem adná gyári szám nélkül magát a lézerfejet.Állítólag 2-3 millio egy ilyen műszer. Csak azért ezzel kezdtem mert -nem értem- az új technológiáért kérnek ekkora pénzeket? Lehet csak szokásos magyar lehuzás küldöldön minden sarki kozmetikusnál alap egy ilyen gép Vagy a csillogó szalonokért vagy a szakértelemért vagy hogy behozza a lézer az árát...A lézer ára ugye. Találtam egy céget aki-az eddigi árak ismeretében- meglepően olcsón forgalmaz ilyen szőrtelenítő lézereket, otthonra és kozmetikusoknak is. A legolcsóbb és legkisebb teljesítményű 1000 $ körül mozog.Így mászik felfelé a létra 7999 $ig, ezek már "ipari" felhasználásra épülnek. Állítólag kell ezekhez valami hűtő is de nem látom hogy ezek tartalmaznák.Ha valaki megfigyelte a gépet a berendezéseket mondja el mit látott. Esetleg gyártónév vagy egyéb.
nyxon Creative Commons License 2004.11.16 0 0 272

Szia!

 

Akkor valószínűleg te is azért jársz ahhoz a kozmetikushoz mert szimpatikus neked és a környezet is megfelelő. Egy lepusztult helyre egy kevésbé szimpatikus kozmetikushoz te sem mennél ( gondolom ). Nem mindenhol kedvesek az emberek és ha már ilyen kellemetlen prolémáid vannak mint ( túl szőrös vagy és gátlásos is ezért ) ráadásul le is kell vetkőznöd idegenek előtt , nem mindegy hogy néznek rád!!!!

Én ezeket a szempontokat is figyelembe vettem a választásnál.

Volt egy klinika ahol nem volt túl kedves a hölgy akivel beszéltem telefonon, idegesítette gondolom hogy annyi kérdésem van. Nem midegy hogy ennyi pénzt hol hagy az ember.

Nekem a Bársony volt a szimpatikus, azért is kezdtem ott el a kezelést.

Illetve az ő tájékoztatójuk volt a legigényesebb, legrészletesebb.

( és telefonon is mindent elmondtak TÜRELMESEN )

Csak a tapasztalataimat írom, hátha segít valakinek.

Sziasztok! ( Elég sok helyen érdeklődtem )

Előzmény: Törölt nick (270)
HairF Creative Commons License 2004.11.16 0 0 271

Volna itt két kép. Ide nem tudtam feltenni, úgyhogy csináltam egy oldalt. Érdemes megnézi. Sajnos csak angolul van meg. Magyarra még nem fordítottam le, de hátha segít majd valaki.

 

http://www.fratgo84.fw.hu/

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.16 0 0 270
Nem akarok fikázni, de szerintem nem a kedvesség meg az akvárium kellene, hogy a legfontosabb legyen... Bár kétségtelen, hogy számít. Mindenesetre az én kozmetikusom védelmében: nála is van akvárium a kozmiban, és ő is nagyon-nagyon kedves. :)
Előzmény: tunbeka (269)
tunbeka Creative Commons License 2004.11.14 0 0 269
Szia Nyxon!

Velem is nagyon helyesek voltak. Megkérdezték kérek-e kv-t,teát,üdcsit, de nem volt idő csak kezelés közben meginni, mert nem kellett várnom kicsit sem. Én is néztem az akváriumot nagyon édi. Elfogadnék egy hasonlót itthonra, bár nem vagyok nagy halszakértő. A kezelés helye még csodás. Nem nőtt még vissza a szőröm. Remélem a bőrgyulladásaim is megszünnek hamarosan. Várom további beszámolóidat a Te tapasztalataidról!
Előzmény: nyxon (264)
tdezo Creative Commons License 2004.11.14 0 0 268

udv mindenkinek.  azt szerenem tudni hogy  Magyarorszagon hol lehet venni

                              szortelenito lezert , kik aruljak ezeket , hogy lehetne kapcsolatot

                               ezekkel felvenni Itt floridaban igen nagy uzlet ez es draga.

                              Egy teljes kezeles tobb ezer $,  gepek $ 70000-200000 kozott.

                              a felesegem aesthetician es szeretne kiboviteni az uzletet ezzel.

                               Itt nem kell orvosi diploma ehhez , csak megfelelo  tanfolyam

                               az itteni gepeket nem tudjuk kifizetni . Feltetelezem hogy az

                               itteni arak mestersegesen magasak / sok middle man/ ezert

                               probalom MO-t.    A legjobbakat , tdezo

HairF Creative Commons License 2004.11.12 0 0 267

Akkor nézzük először, hogy milyen szőrtelenítő lehetőségek léteznek:

 

1. Végleges, tartós:
- Elektrolízis
- Lézer
- villanófény(IPL)

 

2. Szőr növekedést késleltető szerek (inhibitors):
- szájon át szedhető: (pl.: Finasteride, Flutamide, Ketoconazole… stb.)
- külsőleg használható (pl.: Vanique… stb.)

 

3. Ideiglenes módszerek:
- borotva
- szőrtelenítő szer
- csipesz
- gyanta
- elektromos borotva

 

4. Kétséges, megbízhatatlan, rossz hírű módszerek (átverések)
- elektromos csipesz
- fényepilátor (photoepilator)
- bőrre helyezhető elektromos szőrtelenítő (transdermal)
- szőr-növekedést gátló táplálék kiegészítők, gyógynövények

 

Ezek közül nézzük mit kell tudni az elektrolízisről:


Egy kis történelem:
Az első hatásos technológia a végleges szőrtelenítésre. Ezt a technikát Charles E. Michel szemész szakorvos találta fel 1875-ben a Missouri St. Louis egyetemen (129 éve!). Több éven át kereste a megoldást a befelé növő szempilla gyógyítására.  Egy nagyon vékony tűt vezetett a szempilla gyökeréhez, majd egy enyhe „árammal” kiégette azt. A kezelés után a szempilla nem nőtt ki többet. A kezelésekhez egyenáramot (galvánáram) használt. Ez az áram vegyileg szétroncsolja a szőr gyökerét. Az egyenáramos eljárás időigényes és unalmas volt. 1916-ban Paul Kree professzor kifejlesztette a többszörös galvanikus gépet, mellyel az elektrológus (=a szőrtelenítést végző szakember) egy időben több tű használatával tudja végezni a kezelést. 1924-ben Dr. H. Brodier Párizsban kifejlesztette az un. termolízis (thermolysis) eljárást, mely egy olyan szőrtelenítő módszer, ami nagyfrekvenciájú-, vagy váltakozó áramot használ a szőr gyökerének roncsolásához. Ennek az a lényege, hogy egy nagyon rövid ideig tartó igen magas hő hatására megy végbe a roncsolás. Ezzel a módszerrel már gyorsabban lehet a kezelést végezni. 1945-ben Henri St. Pierre és Arthur Hinkel még tovább ment, eredményesen kombinálták a galvánáramot az alacsony intenzitású nagyfrekvenciájú árammal. A két áram egyszerre halad át a tűn. Ez a kevert eljárás egyszerre pusztítja el a szőr gyökerét és a körülötte lévő sejteket. Még gyorsabb és hatékonyabb eljárás.

 

(most ennyi, majd folytatom………)

barbi333 Creative Commons License 2004.11.12 0 0 266
Szia Krike87! A Te beszámolódat már többször olvastam, és volt is egy olyan megjegyzésem , hogy valószínű az elektrolízisnél fogok végül kikötni. Csak jelen pillanatban elég problémás nekem olyan gyakran kozmetikushoz járnom (főleg Pestre). Adok még egy esélyt a lézereknek. (lehet tök feleslegesen). Mindenesetre mielőtt belevágnék, jó lenne ha többen is leírnák a tapasztalataikat. De köszike!
Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.12 0 0 265

Szia barbi333!

 

Korábban én is írtam részletesen az elektrolízises tapasztalataimról ebben a fórumban, ha van kedved, olvasd el azt is (elég régóta csinálom, jónéhányszor voltam). Persze elég sokat kell visszalapozni hozzá.

Előzmény: barbi333 (260)
nyxon Creative Commons License 2004.11.11 0 0 264

Szia!

 

Szolizni már kb. 5 éve nem járok, előtte sem vittem túlzásba. Napozni viszont szeretek, még nem tudom nyáron mi lesz. Bár addig még 3 kezelésre tudok menni. Azt mondták a nyarat ki lehet hagyni, nem befolyásolja az eredményt, ha nem 8 hét múlva megyek hanem csak 3-4 hónap múlva. A nyár még messze van és remélem addigra egy kicsit szőrtelenebb leszek, nem úgy mint most.

Egyébként nekem sem nőtt azóta, ami furcsa egy kicsit mert borotválás után nekem másnapra már "borostáim" voltak.

Láttad az akváriumot a váróban? Szép nem? 

Még azt is megkérdezték tőlem hogy milyen újságot olvasnék szívesen ha esetleg várakoznom kellene, illetve kávéval és üdítővel is megkínáltak. Téged is?

 

 

Előzmény: tunbeka (263)
tunbeka Creative Commons License 2004.11.11 0 0 263
Szióka Nyxon! Megnyugtat hogy más is jár a Bársonyba és hasonlóan hozzám pozitív tapasztalatai vannak. Eddig a hónalj , bikini területét kezeltettem s ha beválik lehet megpróbálom a lábam is. Még csak 1 kezelésen voltam, de a szőrök lassabban nőnek a kezelés óta, s a teszt helye is elég ígéretes. Meglátjuk. Azért Te is írj nekem légyszi hogy hogy állsz a kezelésekkel, neked mennyire hatékony. Te hogy bírod a barnasági tiltást? Én egy kicsit nehezen, de a cél érdekében még a szőrszáhuzogatásról is lemondtam, ami nálam hatalmas elszántságra utal:)
Előzmény: nyxon (262)
nyxon Creative Commons License 2004.11.11 0 0 262

Szia tunbeka!

 

Látom te is a Bársonyt választottad. Legalább nem vagyok egyedül. Kíváncsi leszek a te eredményedre, légyszi írd majd meg ha bármi változást észlelsz.

Én reménykedem.

Amikor ott voltam vizsgálaton szintén a Klinikán volt David Merlini. Akkor nem sikerült kiderítenem mit is keres ott, de ma teljesen véletlenül olvastam hogy ő is szőrtelenítésre jár oda.( Epizód újság 45 sz. ). Soha nem olvasok ilyen újságokat erre is a kolléganőm hívta fel a figyelmemet tudván most kezdtem a kezelést én is. Ő a lábait és a mellkasát szőrteleníti. "A fiatal művész A Bársony Klinikán szabadult meg a mellét és a lábát borító felesleges szőrszálaktól."

Na ha ez a módszer férfiaknál is hatásos miért ne lenne az nőknél is?

Egyébként ha a lábamon hatásos lesz, további területeken is megpróbálom.

Szabad tudnom te hol kezelteted magad? Milyen területen?

 

 

Előzmény: tunbeka (259)
barbi333 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 260
Szia HairF! Hát látom nem vagyok egyedül a negatív élményemmel a Bársonyt illetően. (sejtettem mondjuk). Gratulálok, hogy sikerült legalább a pénzedet visszaszerezned, bár az eredményt tekintve tudom, hogy ez nem nagy vigasz. Amerikában szerintem már agyba-főbe perelték volna őket a sok valótlan dolog miatt amit állítanak. De most nem is ezért írok, hanem az elektrolízis dolog érdekelne amit kipróbáltál. Mostanában én is olvasgattam az amerikai honlapokat, fórumokat és nagyon sokan arc problémára az "electrolysis"-t javasolták a lézer helyett. Neked bejött ez az eljárás? Megkérdezhetem, hogy melyik testrészedet kezelték? Jó lenne ha írnál kicsit bővebben, hányszor kellett menned, milyen időközönként, mennyit tart egy kezelés, hány szőrszálat "égettek" ki, mennyibe került, fájdalom, hegek, stb. Köszi: Barbi333
Előzmény: HairF (255)
tunbeka Creative Commons License 2004.11.10 0 0 259
Szintén belevágtam a szőrtelenítésbe. Több helyen utána néztem, vizsgálódtam ebben a témakörben. Én is azon a klinikán állapodtam meg, amelyikről sokan negatív véleménnyel voltak,vannak, de én egyelőre semmi rosszat nem tapasztaltam.(bár még csak a vizsgálaton ill. az első kezelésen vagyok túl)Nekem nagyon korrektnek tüntek, ugyhogy remélem kellemesen csalódom csak.(legrosszabb esetben kihullanak a szőrszálak, ennél sűrűbb már nem lehet) Eddigi tapasztalataim alapján én ajánlani tudom őket minden elszánt rászorulónak, bár még bőven nem vagyok a kezelések végén, hiszen 6-8 kezelés kell kb. azt mondták. Azt mondják az nevet igazán jót aki a végén nevet. Hát én nagyon szeretnék nevetni egy igazán jót a végén, s ha nem is teljesen-, de meglehetősen szőrtelenül!
nyxon Creative Commons License 2004.11.10 0 0 258

Szia!

 

Elolvastam figyelemesen amit írtál, egy kicsit meglepődtem. Persze mindenkinek mások a tapasztalatai.

Én már régóta szenvedek a szőrtelenítéssel de ezt már írtam. Nagyon erős, sűrű fekete szőrszálaim vannak.

Mindenfajta szőrtelenítést kipróbáltam! Ilyen volt az electrolysis is, amit kozmetikus csinált! Ha láttad volna azt, ahogy én kinéztem a kezelés után!!!

Szinte az összes szőrszálnál amit "elégetett" ezt vedd szó szerint mindenhol hegeg maradtak. A szőrök mellett a bőröm is égett! ( És ez a szőrtelenítési forma fájt a legjobban ). Ez egy fiatal nőnek borzasztó. Még szerencse hogy télen kezdtem el, így nyárra regenerálódott egy kicsit.

Engem is régóta foglalkoztatott a lézeres szőrtelenítés és amennyire időm engedte próbáltam felkutatni minden lehetséges helyet ahol csinálnak ilyet.

Találtam olyat ahol fogorvos vizsgál ( ezt is írtam már itt ), olyat ahol nincs vizsgálat csak egyből kezelnek, ahol egy teljes láb szőretlenítést egyszerre el sem vállalnak mert nincs hozzá megfelelő kezelőfejük és így több óra ( 4-5 !!!!! ) a kezelés.

Szóval a sok jó lehetőség közül én a Bársonyt találtam, ahol már voltam vizsgálaton és túl vagyok az első kezelésen is. ( lábszár )

A vizsgálaton úgy érzem minden felvilágosítást megkaptam, csináltak egy tesztet is ami nem volt túl kellemes de simán kibírható!!!!!!!! Ez attól is függ, ki hogy bírja a fájdalmat, mennyire tudja tűrtőztetni magát.

A kezelés kb. 1 óra volt scanner-el csinálták, az asszisztensekkel elég jól elbeszélgettem így hamar eltelt az idő. Igaz még csak 1 kezelésen vagyok túl, 4 napja voltam, azóta nem nő a szőröm. Na persze várjuk ki a végét, lehet én is csalódni fogok, de eddig a Bársonnyal csak jó tapasztalataim voltak.

Nem várok csodákat, nem ábrándozom arról hogy egyetlen szőrszálam sem fog maradni, de bízom abban hogy ennél az állapotnál csak jobb lehet.

Nem olcsó az igaz, a spórolt pénzemen tudom kifizetni a kezelést és reménykedem hátha azok közé tartozom majd akiknek hatásos ez a módszer.

A lényeg hogy Budapesten a Bársonyt találtam a legalkalmasabbnak ( ami számomra a legmegfelelőbb volt ).

Az árakról:  Ausztriában, Angliában min. a 3x-a! 

Ja! Kezelés közben érdeklődtem arról is, van -e náluk valamilyen akció? Diákoknak 1. kezelés árából -40%, és ha bárki az első 5 kezelést egyben kifizeti a 6. ingyenes.

Én is ezt választottam.

8 hét múlva kell mennem a következő kezelésre, majd leírom milyen változásokon megyek keresztül. A tapasztalataim  hátha valakinek a segítségére lesznek.

 

Sziasztok!

 

 

 

Előzmény: HairF (255)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.09 0 0 257
Ez egybevág tapasztalataimmal. :)
Előzmény: HairF (255)
Teaway Creative Commons License 2004.11.09 0 0 256

"...valamilyen módszerrel ..."

 

elektromos feszültséggel

Előzmény: HairF (255)
HairF Creative Commons License 2004.11.08 0 0 255

Az egyetlen pozitívum a sok negatívum közt, hogy nagy megbeszélések árán valamennyit visszafizettek, de miután azt mondták, hogy vállalják a következőt ingyen, plusz aláírattak velem valami papírt, hogy vállalom én is, ezért nem mindet. Sajnos pontosan már nem emlékszek, de azt tudom, hogy eléggé húzták a szájukat, hogy visszakértem a pénzem. Ráadásul addigra megváltozott a díjszabásuk is, ami ugyancsak bonyolította a helyzetet. Én mondtam, hogy a reklámban azt ígérték, hogy „végleges” és ha nem, akkor visszafizetik, és a szerződésben is valami ilyesmit írtam alá, de ők csak próbálták a pénzem ott tartani. Ja, és azon a papíron ott állt, hogy innentől kezdve már nem vállalják az orvosi garanciát. Azóta már nem is hirdetik úgy, hogy végleges, hanem csak azt, hogy idézem: „Bármely testrészről, fájdalom nélkül, nyomtalanul eltünteti a lézer a nemkívánatos szőrszálakat. A lézerrel kezelt szőrszálak évekig nem nőnek vissza!”. Azért ez egy kicsit durva így reklámozni valamit, ami nem minden emberre igaz, hogy fájdalom nélkül, meg hogy nyomtalanul, mert ha megnézünk egy több éven keresztül és több emberen végzett klinikai adatot, akkor megtudhatjuk, hogy igen sok sérülést lehet vele okozni, még akkor is, ha nagyon precíz orvosi felügyelet alatt végzik. Évekig nem nőnek vissza: akkor ugye nem is végleges, de akkor minek fizessek ki több százezer forintot? Én sehol nem láttam olyan adatot, ami hivatalosan bebizonyította volna, hogy évekig nem nő vissza. Az amerikai FDA se engedélyezte még a mai napig sem, hogy úgy reklámozzák, hogy végleges. És miért? Mert nem az. Meg lehet nézni az FDA honlapján. De én nem jelenthetem ki, hogy nem végleges, mert vannak olyan nem hivatalos feljegyzések is, hogy bizonyos esetekben, bizonyos emberek tapasztaltak csökkenést a szőr sűrűségében, színében. De ha nem hivatalos, akkor nem is biztos, és nem is mindenkinél működik. Elöljáróban csak annyit mondanék, hogy az egyetlen klinikailag is bizonyított végleges eljárás, amiről több mint 100 éves tapasztalat is árulkodik, az un. elektrolízis (electrolysis)(amikor egy nagyon vékony tűt vezetnek a szőrtüszőbe, és valamilyen módszerrel kiégetik a szőrtüszőt). Szerencsére volt alkalmam azt is kipróbálni, és nyugodt szívvel mondom, hogy az a szőrszál, amit ezzel a módszerrel kiirtanak, az nem nő vissza!

V01 Creative Commons License 2004.11.08 0 0 254
Szia!

És a beígért pénzvisszafizetési garancia?????????????????????????????????????? Estleg aláírtál valamit amin rajta lehetett, hogy a te esetedben nem jár vissza?
Előzmény: HairF (253)
HairF Creative Commons License 2004.11.08 0 0 253

  Már régóta keresek egy olyan magyar fórumot, ahol a végleges szőrtelenítés a vitatott téma. Sajnos pár évvel ezelőtt nem találtam ilyet Magyarországon (ha jól látom itt a témanyitás is 2003.05.18-án történt). Azóta rengeteg külföldi fórumot végigolvastam, és most rátaláltam itt az indexen is. Most végre lehetőséget kaptam én is elmondani a tapasztalataimat. Az első és legfontosabb tisztázni, hogy én nem akarok cáfolhatatlan tényeket írni, és nem az a szándékom, hogy más emberek gyakorlati tapasztalatait felülbíráljam. Mindössze segítségképpen írnék néhány információt a végleges szőrtelenítésről. Elég sok elméleti és gyakorlati tapasztalatom van a témával kapcsolatban. Mindent sajnos nem áll módomban itt leírni, mert a téma egy teljes könyvet tenne ki. A saját kálváriám akkor kezdődött, amikor pár évvel ezelőtt megláttam egy hirdetést az egyik újságban, miszerint „végleges szőrtelenítést” ígértek, orvosi garanciával, ami azt jelenti, hogy ha nem sikerül az előre jelzett hatást elérni, akkor a kezelés teljes árát visszafizetik. Na, gondoltam akkor nincs mit veszteni, irány a Bársony klinika, legfeljebb ha nem sikerül, akkor visszakapom a pénzem. Az első alkalomkor egy tesztkezelésen vettem részt, ahol az egyik bőrgyógyász szakorvos elmondása szerint 5-6 kezelés után végleg megszabadulok a felesleges szőrtől. Legfeljebb évente egyszer kell majd visszamenni az esetlegesen kinövő szőrszálak eltüntetése végett. Egy gyors számolás után azt mondtam, hogy hát igen sokba fog ez kerülni, de ha nem fog többet kinőni a szőr, akkor megéri (gondoltam én naiv). Most nem írom le pontosan, hogy mik történtek a kezelésekkor, mert nem akarok regényt írni, csak a lényeget. Az első kezelést egy un. Alexandrite lézerrel végezték. A fájdalommentesnek ígért kezelés nagy szenvedéssel járt. Az első kezelést követően, még ki sem hullottak a kezelt szőrszálak már nőtt is ki az újabb, rá 1 hónapra, már megint teljes sűrűséggel pompázott a kezelt testrészemen a szőr. A 2. kezeléskor azt mondták, hogy ez még nem jelent semmit, további kezelések kellenek, és majd meglátom milyen szép lesz. Ez így történt egészen az 5. kezelésig, amikor még mindig nem volt semmilyen hatás. Ekkor azt javasolták, hogy kezeljük az un. Epilight géppel, nyugodjak meg, az biztos jó lesz. A 6. kezelést követően, ami Epilight-al történt, már kezdtem nagyon aggódni, mivel a kezelt testrészemet nem borotváltam soha, mert tudtam azt, ha elkezdem borotválni még erősebben és még több szőr fog kinőni. De itt minden egyes kezeléskor alapból leborotválták (gondoltam sebaj, majd a lézer úgy is eltűnteti)! A 6. kezelés után azt kellett mondanom, hogy ez még sűrűbb lett, amit az orvosok és asszisztensek be is láttak. De még mindig hitegettek, hogy általában 10 kezelés szükséges a végleges hatás eléréséig (az elején még csak 5-6 volt!). Ekkor már nem akartam többet vállalni, és azt mondták, hogy adnak még 1 ingyenes kezelést, és ha akkor sincs eredmény, akkor sajnálják, de nem vagyok alkalmas lézeres szőrtelenítésre. (hoppá!) Ezután jöttek a kiábrándító magyarázatok, hogy statisztikailag így, meg úgy, meg hogy nem biztos, meg hogy a hormonok, meg a bőrtípus, meg egy halom blablabla szöveg. Szóval, összefoglalva az eredményt:
- a kezelt testrészen még TÖBB és ERŐSEBB szőr!
– rengeteg kidobott pénz,
- sok idegeskedés,
- feleslegesen eltöltött idő,
- rengeteg megválaszolatlan kérdés,
- csalódás.
  Ez a rossz tapasztalat indított meg, hogy kutassam az igazságot, hogy megtudjam mi is a szőrtelenítés valójában. Amiről később majd fogok írni, de most befejezem, mert így is túl hosszúra sikerült.

Teaway Creative Commons License 2004.11.07 0 0 252

Neked és a többieknek válaszolgatok a fórumokban:) Sajna csak ilyenkor érek rá.

Előzmény: V01 (251)
V01 Creative Commons License 2004.11.06 0 0 251
De Igen. :) Egyébként is jó testápoló. :)
Off:Te mit csinálsz így hétvégén, hogy ilyen korán kelsz? Én örülök, hogy allhatok 10-11-ig is.

Előzmény: Teaway (250)
Teaway Creative Commons License 2004.11.06 0 0 250
Da azért az is valami, nem?
Előzmény: V01 (249)
V01 Creative Commons License 2004.11.04 0 0 249

Szia!

 

Köszi, hogy időt szántál ránk. Egyébként én is épp tesztelem a ST. Yves krámjét, de nekem eddig /kb. a fél flakon üres már/ csak annyit segített, hogy kevésbé fáj az epilálás. Remélem más több sikerrel használja.

Előzmény: hahoka (248)
hahoka Creative Commons License 2004.11.03 0 0 248

Sok mindent: borotva (gyorsan visszanő, megerősödik és begyulladnak a szőrtüszők),

krém (viszonylag tartósabb, de még tovább erősödik),

gyanta (nem is tudtam, hogy a nők ennyit szenvednek:), de itt is begyulladnak a szőrtüszők, de legalább nem erősödik tovább)

baby liss (erről nem is érdemes beszélni, csak bepirosodik a bőr, de a hatása 0 30 000-ért),

mindenféle szőr növekedést csökkentő krémek (J&J szerintem semmit nem ér, Avon: a kozmetikusom ajánlotta, de nem látványos az eredmény és most próbálkozom a St.Yvessel tényleg jónak tűnik, de várjuk ki a végét:))

De még várok valami természetes csodaszerre, de addig is marad a gyanta.

 

Előzmény: V01 (247)
V01 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 247
Szia Hahoka!

Megosztanád velünk, hogy pontosabban miket próbáltál ki?
Előzmény: hahoka (246)
hahoka Creative Commons License 2004.11.02 0 0 246

Új hozzászólóként és "férfiként" érdekesen állok a problémához. Én is sok módszert kipróbáltam, de az igazi még várat magára.

Egy dolog biztos, hogy a szőrtelenítés több milliárdos üzlet (gondoljunk csak a borotvákra és a borotvahabokra), és aki már tudja a végleges szőrtelenítés módszerét már biztos nem él.:)

Igazából csodaszerek nincsenek. A babyliss gépe nálam is hatástalan maradt, pedig nem volt olcsó.

Persze az is jó lenne ha lenne olyan módszer ami fájdalommentes és hosszabb ideig megoldaná a problémát, de eddig ilyet sem találtam,:(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!