Keresés

Részletes keresés

Biri53 Creative Commons License 2010.12.12 0 0 284

Szia Creatív!

 

Megértem mindazt, amit leírtál, nagyon is megértem, csak mivel ez itt egy nyílt fórum, sok olyan dolgot nem írok le, amit egyébként más formában leírnék, hiszen ezek "köztudott" dolgok. Ezt is csak azért írtam le, ne gondold azt, bizonyos dolgokat nem vettem le.

 

Vigyázz magadra!

 

Előzmény: Creatív (283)
Creatív Creative Commons License 2010.12.11 0 0 283

Szia!

 

Köszönöm segítő szándékodat!Nem vitatkozni szeretnék,csak leírni,hogy én hogyan gondolom.Szerintem bizony van köze! :)) Ahogy visszaolvastam Te is voltál többszörösen bizottság előtt.Én is.Akkor Te is tudod mi lett ott megállapítva....:(

 

50%-os ÖEK voltam.Leletekkel alátámasztott VALÓS!állapot romlás után 28%!Egy hónap múlva 40%Újabb egy hónap 43% Nevetséges!

Megállapítják,hogy "állapota végleges,abban javulás nem várható.Szakmai munkaképességét elvesztette"stb,stb,stb,Rehabilitációs járadék nem adható,mert az állapotom végleges.(Nem rehabilitálható.)Nem rokkant,mert ahhoz egészséges!!! Ha minden BNO kód bekerül a számítógépbe,akkor az számomra nem 40-43% .

 

Többszörösen előfordult már,hogy a felhasznált dokumentumokban 8-9 féle kód szerepel.Mire az állapot véleményezésére kerül a sor,addigra a fele eltűnik. Előfordult,hogy "bizonyító" lelet is!

Nekem minden határozatomon ott van az utolsó betöltött munkakör.Tehát szerintem foglalkoznak vele.

Amit írtam,hogy azért nem vagyok rokkant....Bizony így gondolom!Hiszen ha eléri az 50%-ot akkor már nem 27 eft ami adható....

Te tényleg azt hiszed,hogy ez itt nem a pénzről szól? Valakin meg kell spórolni a "vásárolt rokkantak "járandóságát.Én nagyon sajnálom,hogy csak Eger környékén vizsgálódnak.

 

A lényeg még mindíg ugyan az.Ha nem "vetted" és tényleg beteg vagy hát,így jártál....Te is,én is,és még egyre többen.Bármennyire szomorú,tudomásul kell vennünk,hogy feleslegesek lettünk a társadalom számára......:(- Ennyi:(((((

Előzmény: Biri53 (282)
Biri53 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 282

Szia Creatív!

 

Az általad leírtaknak semmi köze ahhoz, amiről írsz, "ezért nem vagy r. nyugdíjas", csupán az ORSZI által az lett megállapítva, az egészségkárosodásod mértéke nem éri el az 50%-ot, ami a r. nyugdíj folyósításának az alapfeltétele, többek közt.

 

(A felülvizsgálatnál senkit nem érdekel, ki milyen beosztásban dolgozott, pusztán az orvosi papírjaidban leírt BNO-kódok és az egészségkárodásod mértéke az, amivel foglalkoznak.)

 

Az előző kérdéseidre sajnos nem tudom a választ megadni, viszont látom, van aki ehhez jobban ért, mint én, s tudott neked segíteni.

 

Sajnálattal olvasom, az állapotod végleges, javulás nem várható. :-(((

Előzmény: Creatív (281)
Creatív Creative Commons License 2010.12.11 0 0 281

Köszönöm.Értem!Akkor lehet,hogy ezért nem vagyok rokkant nyugíjas? (Amíg dolgoztam,nem a legalacsonyabb besorolásban voltam.......) 

Előzmény: abbey53 (280)
abbey53 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 280

Ugyan nem nekem szól a kérdés, bár nem vagyok nyugdíjszakértő, de speciel errel tudom a választ. Tehát:a szolgálati időbe  - a 29 évedbe - beszámít a táppénzen gyes-en, gyed-en, gyet-en töltött időszak. Amit Biri írt, hogy ezeket figyelmen kívül kell hagyni, azt úgy kell érteni, hogy a nyugdíj összegének kiszámítása során - ha az igénylőre nézve kedvezőbb - , akkor a táppénz összegét,  és a gyermekgondozási ellátások összegét úgy hagyják figyelmen kívül, hogy amikor az átlagkeresetet számolják, akkor az időtartaot sem veszik figyelembe osztószámként. Ez egy kedvező szabályozás, mert nem rontja le a nyugdíj összegét a keresetnél  alacsonyabb összegű  ellátás. A rendszeres szoc. járadéknál nem valószínű, hogy kevesebb lenne a rokkantsági nyugdíj összege, mert a járadék alig haladja meg a nyugdíjminimumot.

Előzmény: Creatív (279)
Creatív Creative Commons License 2010.12.11 0 0 279

Kedves Biri53! Rég jártam erre.Ahogy látom a helyzet változatlan.:(

 

Azt szeretném kérdezni,hogy jól értem-e amit írtál..Nem vagyok rokkant "papírforma szerint" csak az állapotom végleges....43% ..:29év kettőszáz valahány nap van a határozataimon. Ebből  ha számításra kerülne sor,akkor pl levonásra kerülne a főállású anyasági időszak? (A 3.gyermekem születése után 8 éves koráig otthon voltam.)

Volt 3 veszélyeztetett terhességem,tehát az az időszak is?Mind a 3 terhességem alatt szinte az elejétől betegállományban voltam. ( Vagy amit a határozatra írtak az a számítás alapja?)Lehet,hogy a "rokkantnyugdíjam" kevesebb lenne,mint a rendszeres szoc.járadék? :)

Előzmény: Biri53 (257)
jacint53 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 278

jogi fórumon   ezekre a kérdésekre is választ kap.

Előzmény: ta_anita (275)
ta_anita Creative Commons License 2010.12.03 0 0 277

Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Akkor a háziorvostól is tudakozodom.

Előzmény: illesibolya (276)
illesibolya Creative Commons License 2010.12.03 0 0 276

 

Szia! Nekem is van pikkelysömöröm és nyitott szívműtétem is volt. 60 %-os egészségkárosodással jövő szeptemberben megyek újabb felülvizsgálatra. A pikkelysömör szövődményeként ízületi gyulladás lépett fel és el vannak deformálódva a kézujjaim. Mivel nem kaptál engedélyt, hogy dolgozhass, azt tudom tanácsolni, hogy mindenképpen próbáld meg e leszázalékolást elindítani. Saját jogon is elindíthatod, de háziorvosod segítségét is kérheted. Vesztenivalód nincs, próbáld meg.

Előzmény: ta_anita (275)
ta_anita Creative Commons License 2010.12.03 0 0 275

Kedves Fórumozok!

 

Egy számomra teljesen új témáról szeretném a  segítségeteket kérni. A következő a helyzetem.

 

1.2002-ben mindkét fülemet megmüttötték halláskárosodás miatt, a mütét után jó lett a hallásom, de mostanra megint romlott.Hallókészüléket nem tudom megfizetni sajna :( Kb 50%-os a halláskárosodásom. Az utolsó audiologiai vizsgálat szerint.

2. 4 éve cukorbetegséggel is küzdök, inzulinoznom kell magam.

3. Bőrbetegséggel is szenvedek ( pikkelysömör)

 

Nos az évek alatt elvégezetem a technikumot, és a főiskolát, de a diplomát a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaptam meg. Azóta rendületlenül állást keresek, és Alkalmi Munkaválalói Kiskönyvvel-most már egyszerűsített munkavállalói szerződés- idénymunkákat kaptam. Más, rendes munkaviszonyom nem volt.

A múlt héten fel is vettek egy munkahelyre-eladó,pénztárosnak- ennek kapcsán kellett üzemorvoshoz menni. Az üzemorvos nem adta meg az engedélyt,főleg a cukorbetegség és a halláscsökkenés miatt, így a munka is hoppon maradt :(

Az űzemorvos mondta, hogy miért nem százalékoltatom le magam?

 

Kérdésem, hogy hogy tudom elkezdeni ennek a proceduráját, érdemes-e az én helyzetemben, pénzbeli juttatás mekkora mértékü leszázalékoltatástól jár? Mik a tapaszatlatok?

 

Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!

Honey70 Creative Commons License 2010.12.03 0 0 274

Köszönöm a választ, egyáltalán nem sértődtem meg, nem írt semmi olyat! :) Én is tudok Erőss Zsoltról, és felháborítónak találtam rögtön, ahogy meghallottam, hogy vele példálóznak. Egy olyan művégtaggal, ami neki van, "szinte" ugyanolyan életet élhet, mint annak előtte, és hódolhat újból a hobbijának, mehet hegyet mászni. Én viszont nem hegyet akarok mászni, hanem csak dolgozni, itthon és másutt, és mindenekelőtt NŐ akarok maradni, nem egy nyomorék ember. Nem engedem, hogy elmerevítsék a lábamat, s ezáltal sánta legyek. Arra se gondol senki, hogy akár a házasságom is rámehet........:(( Volt már rá példa, nem is egy!! Testileg lelkileg egyaránt megvisel mindegyik. Ha így marad, akkor marad az iszonyatos fájdalom, és az, hogy nem tudok dolgozni (mert fájdalommal nem lehet....úgy nem lehet, hogy minden lépésnél kést vájkálnak az ember lábába, úgy nem végezheti el az ember a munkáját rendesen, egész pontosan sehogysem. Lelkileg is megnyomorít annyira, hogy kivesz minden erőmet. Ha elmerevíttetem, akkor nem fog fájni, viszont sánta leszek stb. 40 évesen. BOKAPROTÉZIS! Ez az ami segíthetne, de ezt nem támogatja a TB, nekem meg nincsenek rá millióim, de ezt írtam lentebb is. Köszönöm szépen azoknak, akik Erőss Zsolttal példálóznak, nekem nem kell művégtag, az egyébként is sokkal többe kerül, mint egy protézis, mégsem engedhetem meg magamnak. Ő megengedhette a legkorszerűbb művégtagot, amivel újra futhat, hegyet mászhat, mert most már nincs fájdalma........nézzük már meg, hogy ezt hányan tehetik meg az országban ugyanígy???? Felháborító a példálózásuk. Vagy csak már kínjukba nem tudnak mit felhozni arra, hogy miért nem adják meg azt a bizonyos százalékot. Azt meg már nem is említem, hogy a státusz, ami született másodfokon, tele van hazugsággal! De ezt most nem részletezném....

Előzmény: jacint53 (273)
jacint53 Creative Commons License 2010.12.03 0 0 273

Ne  sértödjön és ne haragudjon azért amit most le    írok , mert   az nem az én véleményem.

Az ORSZI példálódzik mindenütt  Erőss Zoltal ki   ön maga kérte , hogy amputálják az egyik lábát.

Ha jól emlékszem hasonló ok miatt.

Tegnap  Jelfogó  cimű müsorba  Miniszter úr is meg emlitette  Erőss Zsoltot mint  példát , hogy igenis lehet élni ilyen  fogyatékossággal is, hegyet mászni !

De !

Kérdem  ugyan olyan lehetőségei  vannak Önnek  és másoknak mint Erőss Zsoltnak ?

Ugyan olyan   müvégtagot kapna   Ön vagy kapnak mások mint Erőss Zsotl?

Addig nem beszélhetünk  tökéletes rehabilitációról amig külömbséget tesznek  ember is ember között beteg és beteg között!

 

Előzmény: Honey70 (271)
kovibo Creative Commons License 2010.12.02 0 0 272

Sziasztok! Segítségeteket kérném! Nekem veleszületett halláskárosodásom van, a bal fülem siket, a jobbal csak hallókészülékkel hallok! Gyerekkorom óta van gerinc-, asztma-allergia probléma! Az utóbbi 5 évben egyre rosszabbodott a gerincem. Kiderült, hogy sérvem van! 2 éve csak a kórházakat járom, mert nem jók a vérleleteim! Most ki fogják venni a mandulámat, meg az epekövemet, hátha attól elmúlik a hát-, mellkasfájásaim! A gerincsérvemre annyit mondtak, hogy nem fog rendbejönni! Műtétet nem javasoltak! Ízületi gyulladásaim is vannak, amitől nem tudok közlekedni, csak hónaljmankóval (a sérvem miatt is tehermentesítem magamat)! A múlt hónapban derült ki, hogy a májam és a szívem megnagyobbodott! 12 gyógyszert szedek! 27 évesen érettségiztem nappalin! 29 évesen 9 hónap munkaidővel rendelkezem! A volt munkahelyen lettem beteg! Elmentem táppénzbe, majd elmentem álláskeresési segélyre amit 3 hónapig kaptam, majd jött a RÁT! Mellette életem végéig családi pótlékot kapok! A Nonprofit kijelölt munkahelyet, ahol orvosi alkalmasságira kellett mennem! A másodfokú vizsgálaton lévő orvos azt mondta, maga nem alkalmas semmire! Kérdeztem, hogy 4 órásban sem? Azt mondta, maga nagyon gyenge immunrendszerrel rendelkezik és mozgásképtelen! Sírtam, pedig én szeretnék valami könnyű munkát pl. adminisztrátorit! 2006-ban 50%-ra állapított meg az OSZI! Most milyen esélyem lenne, ha újra leszázalékoltatom magamat? A nyugdíjintézettől nem kapok semmit! Válaszotokat köszönöm!

Honey70 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 271

Idén nyáron elindítottam a leszázalékoltatásomat. Első fokon a következő "ítélet" született:
Szív-érrendszeri károsodás (hypertonia) 18 %
Mozgásszervi károsodás 12 %
Psychés károsodás 10 %
Össz-károsodás 35 %

Fellebbeztem, másodfokon a következő eredmény lett:
Traumat. részkár 12 %
Krónikus fájdalom sy. részkár 10 %
Hypertonia részkár 10 %
Pszichiátr. részkár 6 %
Össz-károsodás 33 %

A bokám miatt indítottam el az egészet, mert 6 éve csúnyán eltörtem, azóta négy műtétem volt, idén volt a negyedik, de sajnos az állapotom egyre rosszabb. Súlyos fokú posttraumás arthrozisom van, a bokám iszonyatosan fáj, sokszor járni sem bírok. El akarják merevíteni, de nem engedtem. Sajnos nem az az ember vagyok, aki ezt az állapotot 40 évesen el tudja fogadni. Nem bírom feldolgozni, nem akarom hogy elmerevítsék. Az számomra egyenlő a halálos ítélettel....sajnos így érzek. Protézis segíthetne rajtam, de azt nem támogatja a TB, nekem meg nincs rá pénzem, úgy tudom több millióba kerülne:((( Azóta, amióta kiderült, hogy csak az elmerevítés segít, (február óta) azóta teljesen magam alatt vagyok, na meg a folyamatos fájdalom, még a háztartást sem tudom egyedül ellátni, a családom, a gyerekeim segítségét (17 és 12 évesek) kell igénybe vennem:(( Két éve megműtötték a könyökömet is, alagút szindrómával, akkor kis híján elsorvadt a kézfejemben az összes izom, azóta az sem működik valami jól, gyenge és görcsöl bizonyos fogásoknál, és a jobb könyökömben is van letapadás, amit szintén meg kellesz műteni, mert már az is kezd vacakolni:(( (Ezzel nemigazán foglalkoztak se első se másodfokon) Pánikbeteg vagyok (ezzel csak háziorvos kezel), de amióta az állapotom rosszabbodott, már nem is tudom minek lehet nevezni azt a lelki állapotot ami nálam van:((
Nem tudom, hogy érdemes-e tovább mennem a munkaügyi bíróságra, vagy egyáltalán mit tegyek???
Nem értem azt sem, hogy egy aktatáskára való orvosi papírt, hogy lehet kielemezni 10 perc alatt, majd amikor behívnak vizsgálatra, másik 10 vagy 15 perc alatt eldönti, hogy úgymond semmi bajom???
Sajnos csak kereskedelmi végzettségem van, amivel csak álló, jövő-menő munkát tudnék vállalni, de ez lehetetlen a bokám miatt, lakóhelyemen egyébként sincs munka....stb.

szucsimary Creative Commons License 2010.12.02 0 0 270

szucsimaryválasz | megnéz | könyvjelző 2010.12.01 15:33:57 © (267)

 

HEPATOMEGÁLIA MIN.  HEPATOPÁTIA  NEPHROLYTHIASIS  DISCOPATHIA L-VS-I  SPONDYLOSIS ET SPONDYLARTHROSIS UNIV   LUMBÁGOCHR  LUMBOISCHIALGIA ID  RADIOLOGIA VÉLEMÉNY:OSTEOPHYTÁK A LUMBÁLIS CSIG.TESTEKEN VENTRÁLISAN,ÉS LAT.AZ L.V.S.I.CSIG.TESTEK KÖZÖTTI RÉS DORSAL IR  SZÜKEBB .AORTAFALI MESZESEDÉSEK.SPONDYLODISCARTHROTIKUS ELV. TÜDÖGYÓGYÁSZAT: KISSÉ TÁGABB HILUSOK EMPHYSEMAS TÜDÖMEZÖK    SZEMÉSZET: A MACULÁKBAN PONT SZERÜ BEVÉRZÉSEK,KAT.POL.ANT.CONG.I.U.   A MAGASVÉRNYOMÁS KOROS TARTOMÁNYBAN VOLT,MAJD MÉRSÉKELT KOROS TARTOMÁNYBAN    ANGIOLOGIA:VAROCOSITÁSCRURIUM  ,NEUROPATHIA  SENSORICA  CRURIUM   DISCRÉT MICROCIRCULATIOS ZAVAR   ST.POST.CONGELATIONEM PEDIS I.U       KARDIOLOGIA:  HYPERTENSIV SZIVBETEGSÉG(CONGESTIV )SZIVELÉGTELENSÉG NÉLKÜL     HYPERLIPIDAEMIA  HYPERTONIA  ,.DIAB MELL.  CARDIOMYPÁTHIA HYPERT.NEPHROPATH.DIAB.INCIP.POLYNEUROPATH..DIAB.DYSLIPIDAEMMIA   HYPOTHYREOSIS     SPONDYLOSIS       SZERINTEM AZ ÖSSZES DIAGNÓZIST LEIRTAM      KB 18 FÉLE GYÓGYSZERT SZEDEK          ezek a betegségeim       KICSIZSU 69 SZÁMÁRA IRTAM.  A 46%-RA AZONNAL FELLEBBEZTEM,ELUTASITOTTÁK,ÁLLAPOTROSSZABBODÁS CIMÉN AZONNAL BEADTAM,MERT AZ ELÖZÖ VIZSGÁLATNÁL 2 FÉLE LELET NEM VOLT MEG,DE EZT AZ ÁLLAPOTROSSZABBODÁSNÁL POTOLTAM,DE HIÁBA...............TALÁN NEM VAGYOK ELÉG BETEG...............:)  :)                                                                                                                         KICSIZSU69

Előzmény: kicsizsu69 (262)
Biri53 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 269

Amíg nem véglegesítettek, pár évig nekem is volt dolgom pár "érdekes" felülvizsgáló dokival, akinek ott és helyben szívesen átrendeztem volna a fogsorát....! :-(((

 

Még régebben valaki írta, a beadott kórházi zárók és egyéb leletek alapján van valamilyen marha okos szoftverük, ami a begépelt BNO-kódok alapján kidobja, hány százalék az egészségkárosodásunk. (Állítólag fél szem=40%) Ezzel csak az a gond(om), nem tudni, a begépelt BNO-kódokat ellenőrzi-e valaki valaha is, azok helyesen lettek-e felvive a számítógépre?

 

Fogalmam sincsen arról, konkrétan hogyan döntik el valójában, kinek milyen mérvű az egészségkárosodása %-ok vonatkozásában, csak elképzeléseim vannak erről, amiket nem írnék inkább le.

 

27.000Ft-ból megélni képtelenség, nem mi akartuk, "megrokkanjunk". :-(((

 

Ameddig bírod türelemmel és kitartással, addig folyamatosan fellebbezzél, mást nem tudok javasolni, sajnos.

 

Előzmény: szucsimary (266)
szucsimary Creative Commons License 2010.12.01 0 0 268

Igen,azt hisszük,hogy meg is hallgatják,amikor panaszkodunk,szerintem meg mindegy hogy mit mondunk,mert ugysem hiszik el,ha nem panaszkodsz,akkor nem vagy beteg.............ha panaszkodsz,akkor azt hiszik,hogy tulzol.............A fájdalmat,csak "azok"érzik igazán akik tényleg betegek..............az egészséges Orvosok el sem tudják képzelni,hogy a mienk valódi fájdalom!

Előzmény: kutykuruty brekege (230)
szucsimary Creative Commons License 2010.12.01 0 0 267

 

HEPATOMEGÁLIA MIN.  HEPATOPÁTIA  NEPHROLYTHIASIS  DISCOPATHIA L-VS-I  SPONDYLOSIS ET SPONDYLARTHROSIS UNIV   LUMBÁGOCHR  LUMBOISCHIALGIA ID  RADIOLOGIA VÉLEMÉNY:OSTEOPHYTÁK A LUMBÁLIS CSIG.TESTEKEN VENTRÁLISAN,ÉS LAT.AZ L.V.S.I.CSIG.TESTEK KÖZÖTTI RÉS DORSAL IR  SZÜKEBB .AORTAFALI MESZESEDÉSEK.SPONDYLODISCARTHROTIKUS ELV. TÜDÖGYÓGYÁSZAT: KISSÉ TÁGABB HILUSOK EMPHYSEMAS TÜDÖMEZÖK    SZEMÉSZET: A MACULÁKBAN PONT SZERÜ BEVÉRZÉSEK,KAT.POL.ANT.CONG.I.U.   A MAGASVÉRNYOMÁS KOROS TARTOMÁNYBAN VOLT,MAJD MÉRSÉKELT KOROS TARTOMÁNYBAN    ANGIOLOGIA:VAROCOSITÁSCRURIUM  ,NEUROPATHIA  SENSORICA  CRURIUM   DISCRÉT MICROCIRCULATIOS ZAVAR   ST.POST.CONGELATIONEM PEDIS I.U       KARDIOLOGIA:  HYPERTENSIV SZIVBETEGSÉG(CONGESTIV )SZIVELÉGTELENSÉG NÉLKÜL     HYPERLIPIDAEMIA  HYPERTONIA  ,.DIAB MELL.  CARDIOMYPÁTHIA HYPERT.NEPHROPATH.DIAB.INCIP.POLYNEUROPATH..DIAB.DYSLIPIDAEMMIA   HYPOTHYREOSIS     SPONDYLOSIS       SZERINTEM AZ ÖSSZES DIAGNÓZIST LEIRTAM      KB 18 FÉLE GYÓGYSZERT SZEDEK          ezek a betegségeim       KICSIZSU 69 SZÁMÁRA IRTAM.  A 46%-RA AZONNAL FELLEBBEZTEM,ELUTASITOTTÁK,ÁLLAPOTROSSZABBODÁS CIMÉN AZONNAL BEADTAM,MERT AZ ELÖZÖ VIZSGÁLATNÁL 2 FÉLE LELET NEM VOLT MEG,DE EZT AZ ÁLLAPOTROSSZABBODÁSNÁL POTOLTAM,DE HIÁBA...............TALÁN NEM VAGYOK ELÉG BETEG...............:)  :)                                                                                                                         KICSIZSU69

szucsimary Creative Commons License 2010.12.01 0 0 266

Biri 53! Köszönöm,fellebbeztem,mert ugy éreztem,söt még most is ugy érzem,hogy betegebb vagyok annál,hogy ennyivel megelégedjek.A fellebbezést elutasitották,hogy az ooszi véleménye alapján elegendö a 46%,de ,ha gondolom állapotrosszabbodás cimén újra kérhetem a felülvizsgálatot,én ezt meg is tettem..............szabályosan "kinevetett" ( jó csak mosolygott)a felülvizsgálatot végzö dr-nö,hogy állapotrosszabbodás cimén beadtam ujra......................pedig tényleg rosszabbodott az állapotom.A többit már "mondanom "sem kell.Azt beszélik,hogy van egy kvota...........ahol meg van szabva,hogy mennyi 40%46% 52% stb lehet,én ebbe nem estem bele,mármint a magasabb kategóriába.Ezen a héten még fellebbezhetnék,de én már várok fél-1 évet.

Előzmény: Biri53 (261)
jacint53 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 265

Bármilyen kérdésetek van a   százalékokkal  kapcsolatba.  jogi fórumon választ kaphattok

Biri53 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 264

Elnézésedet kérem, tévedtem, jó az 50% az említett járadékok folyósításához.

 

http://www.igr.at/1069,,,1.html

 

 

Előzmény: Biri53 (263)
Biri53 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 263

Csak most olvastam el figyelmesebben ezt a hozzászólásodat, csak annyit tennék hozzá - úgy tudom - r. nyugdíjat vagy rehabilitációs járadékot csak az 54% és az afölötti egészségkárosodásod esetén folyósítanak, ami a régi 67%-nak felel meg. :-(((

Előzmény: kicsizsu69 (255)
kicsizsu69 Creative Commons License 2010.11.30 0 0 262

Milyen betegségre kaptál ennyit? Ha szabad kérdeznem! Mennyi idő telt el az első beadás és a határozat között?

Előzmény: szucsimary (260)
Biri53 Creative Commons License 2010.11.30 0 0 261

Csak egy egyszerű leszázalékolt vagyok én is, amennyiben sérelmezed a 46%-ot, akkor - amennyiben a kézhez kapott határozatod ezt még lehetővé teszi -, megfellebbezheted, ha látsz esélyt arra, magasabb százalékot kapjál.

 

Kérdésedre válaszolva: jóformán semmi különbség nincsen a 40%és a 46% között, csak jelzi, a egészségkárosodásod mértéke több mint a 40%-osoké. :-(

Előzmény: szucsimary (260)
szucsimary Creative Commons License 2010.11.30 0 0 260

Azt szeretném kérdezni,hogy mi a különbség a 40%,és a 46%között,amikor az ellátás összege mind a kettönél 27000ft? van valami jelentösége,hogy 46%? levéglegesitettek,és csak állapotrosszabbodás esetén kérhetek felülvizsgálatot.Aki tud válaszolni kérem segitsen.köszönöm

Előzmény: Törölt nick (240)
jacint53 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 259

"Tisztelt hozzászólók,érdekeltek,és „csak“ érdeklődést mutatók !
A Rokkant nyugdíjasokra és Rehabilitációs járadékosokra épűlő,országos lefedettséggel rendelkező Maffia hálózat, melyet én „csak a "Rehab-biznisz“-nek titulálok.A mozaik szót az „etno-biznisz“ alapján kreáltam.Alapjaitól büdös az egész rendszer: 
Kell egy beteg,valamilyen állapotban szenvedő ember,aki a társadalom „kegyelemkenyerére“ van szorulva.
Ennek az egyénnek olyan állapotban kell lennie,ami „kizárja“ Őt az álltalánosan ismert és allkalmazott „munka“ világából.(Táppénzen nem lehet lenni éveken keresztűl.)
Vannak akiket ideiglenesen érint csak a dolog,az orvostudomány és a gyógyszermaffia csodatétele végett.
Őket,ha a „belüket húzzák“ is kiteszi a rendszer a partvonalon kívűlre.Rengeteg szentéavatást lehetne a Vatikánnál kezdenényezni,hiszen kézrátétellel,de java részt egyszerű szemmelfelmérve is csodálatos gyógyításokat végeznek az ORSZI állítólagosan megkérdőjelezhetettlen,mindenek fölött álló,felülvizsgáló hiénái (tisztelet a kivételnek,nem álltalánosítok,de most nem a kivételek kerülnek a porondra). 
Az elhibázott rendszer nem most alakult ki,hanem amikor elkellet dugni szem elől a „nyomorékokat“!!!!A „hőn áhított“, és azóta bebizonyosodott,nálluk csak Szocializmusnak nevezett förmedvény ideje alatt.
Indult ez a trojka a második világháborúban megsérűlt emberekkel,hadirokkant címmel,amit anno mindenki elismert.
A rommálőtt,kifosztott,megbecstelenítet országnak ujjáépítésében a „félkezűek“ is kivették a részüket!!!A műlábbal(sokszor mind a két alsó végtag)„rendelkezők sem otthol verték a brét,hanem mint csomagoló,portás,udvaros, és még sorolhatnám mennyiféle beosztásban és munkakörben vették ki a részüket FIZETÉSÉRT.Természetes volt,hogy a hadirokkant járadékot is megkapták!“Megszolgáltak" érte,higyjük el! 
A vasmarokkal ránkkényszeritett Kemény Kommunizmust megunva a jónép ( természetesen első soraiban az akkori fiatal értelmiség ) fellázadt a padlássöprögetö,csak elvtársazni tudó,az azonos nemű egymást szájoncsókolgató csőcselék ellen.Valamennyire nállunk szerencsére felpuhult a kemény rendszer.A legvidámabb barakk jelzővel illetek bennünket.
A szocializmus erényei közé nem illet bele a beteg,„nyomorék“ emberek kirakatban történő mutogatása.Hol láttunk akkoriban annyi kerekesszéket használó embertársunkat mint mostanában ???Mert a társadalom csupán őket tartja rokkantnak.
A nagy „RENDSZERVÁLTÁS“ legtöbb embernek a nyomorúságot,kiszolgáltatottságot és éhbérért (legtöbbször azt is feketén )történő gürcölést hozta.A szociálisan érzékeny rétegnek nem volt hova mennie!!Megoldották,falvak,kistelepúlések lettek lélekszámilag szinte teljesen „rokkantosítva“.Akkor még Ingyen !!!!!!Természetesen az adót és járulékot tisztességesen fizetők rovására.
Mikor „ráébredt“ a tisztelt házban lévők némelyike a tarthatatlan rendszerre,kikiáltották az „ÚJ“ palotaforradalmat: „REHABILITÁCIÓ“ !!!Az uniótól,lecsorgó pár milliárd forintra alapozva.De nincs az a pénz ami egyszer elne fogyna,főleg ha arra szakosodott hivatásos „bűvészek“ is a piacra lépnek.
A szerencsétlen,ténylegesen rokkant,betegségben,állapotban szenvedő sorstársainkat odadobbták koncnak az ORSZI,és az ÁFSZ-el karöltve mutyizó Megváltozott Munkaképességűeket Foglalkoztató kamucégeknek.Persze az államilag fentartott,mostmár a nagy sietségben meghozott,megváltozott munkaképességűeket kötelező alkalmazni x %-ban címő bóvlival egyetemben.
Nem akarják,és nem is fogják megérteni,hogy aki valóban beteg az NEM TUD A TÁRSADALMILAG ELFOGADOTT NORMÁK SZERINT DOLGOZNI még kényszer hatása alatt sem.Hiába nem tudja a gyógyszereit,rezsijét fedezni,ha beledöglik akkor se!!!
A REHAB-bizniszt kihasználó piócák megjelentek,orvosi és álbeteg részről is, mégpedig szép számmal!Hiszen a kereslet-kínálati piac kialakult.
Az vesse rám az első követ,aki még nem adott orvosi hálapénzt (paraszolvencia),vagy a „nevében“(gyermekkorában a szülei,godviselői) nem tettek ijesmit!Állok elébe!!!Nem arra vagyok kíváncsi,hogy mennyiért írta ki az orvosa táppénzre,mert éppen építkezett anno!Mert az már ugye a megvesztegetés kategóriája.
A „sima“ nyugdíjasokkal nemlehet karöltve felszólalni,hiszen tőllünk teljesen függetlenek,más besorolásúak.De ugyan abból a nagy kalapból vagyunk kielégítve.(Már a „szerencsésekhez“ tartozók.)
Ősszefogás hiányában az egyszerű „proletárt“ eltüntetik a „hadszintérről“.Kivel és hogyan kell(ene) összefogni??Talán a mozgássérültek szervezetével?Vagy a vakok és csökkentlátók szervezetével? Vagy a diabéteszesek egyesűletével? Vagy a … és még sorolhatnám a szervezeteket,e­gyesűleteket,alapítványokat napestig,mert van bőven belőlük,de csak KÜLÖN-KÜLÖN egymástól függetlenűl próbálnak meg tagjaik részére könyöradományokat koldúlni!

A megoldást magában hordozza a kérdés,miszerint a lecsukott orvoshiéna „praxisát“ (az összes általa rokkantnak nyilvánított beteg,vagy nem beteg csak paíron)előveszik felűlvizsgálatra.Na itt van a nagy lehetőség beszállni azon sorstársainknak,akik a bíróság (is)elutasította a fellebezését,az „érinthetetlen“-nek kikiáltott ORSZI hiéna miatt,mert Ő nem vásárolta be magát,hiszen betegen,valamilyen állapotban állt a plénum elé,és a pénzen rokkantá nyilvánított állbeteg turta ki a „kvótából“.
Jelen esetben,mivel az „utolsó“ orvosmaffiózó lebukás egri érdekeltségű,itt lehetne a rendőrségen feljelentést tenni név szerint,ismeretlen elkövetővel szemben,súlyos hátrányt okoző megvesztegetés miatt,hiszen valószínűsíthető,hogy téged NEM a betegséged alapján vizsgált,hanem a pénztárcádnak nyitóhangjára volt csak kíváncsi!
Egyesőletet bejegyeztetni: AZ ORSZI álltal megkárosítottak érdekvédelmi szövetsége,de valamilyen civil szervezetbe tömörítve,hiszen ha kialakul,akkor pénz is kell!Tagdíjat kitől szednél be? Akit kitet a rendszer?"

 

Ide másoltam !

Biri53 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 258

Az alapkérdésedre elfelejtettem válaszolni: csak és kizárólag a szolgálati éveid alatt kapott jövedelmedet számítják bele a r. nyugdíjadba. Évekre lebontva megküldik a számítás alapját, az általad beküldött iratok alapján, ami egy komoly paksamétát jelent majd, amikor megkapod, s amit én pl. tételesen le is ellenőriztem, elvégre azt is emberek viszik fel a számítógépre, tehát tévedhetnek.


Ha figyelmesen átolvasod a második linkemet, a II. r. nyugdíjas csoportba tartozók 5%-al magasabb r. nyugdíjat kapnak, mint a III. r. nyugdíjas csoportba tartozók, az életkor és a szolgálati idő szerint.

Előzmény: dia22 (256)
Biri53 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 257

Szia,

 

A rokkant nyugdíjad kiszámításához - amit még feltehtően idén fognak kiszámolni - itt van egy 2010-es nyugdíjkalkulátor. (Kieső időnek számít a táppénz, fizetés nélküli szabadság, s az az időszak, amikor nem fizettek utánad vagy nem fizettél TB-járulékot, stb.)

 

http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=nyugdijkalkulator

 

Itt meg megtalálod a kor és a szolgálati idő közti összefüggést, ez nagy valószínűséggel nem változott, ebből is láthatod, az életkor szerinti évre (és napra) pontosan letöltött szolgálati idő számít.

 

http://crohn-colitis.hu/hun/jotudni-rokkantnyugdij.php

 

(A "8 éves vagyok" szöveg előtt biztosan lemaradt még egy szám, aminek számunkra nem sok jelentősége van.)

 

 

 

 

Előzmény: dia22 (256)
dia22 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 256

Sziasztok! Nem tudom valaki nem tudna nekem segíteni...Nemrég jártam ORSZI bizottság előtt II fokozatú rokkantságot állapítottak meg. 8 éves vagyok nincs meg a kötelezeő 38 évem. Azt szeretném tudni hogy kb.mennyi pénzre számíthatok belekalkulálják az eddigi béreim összegét, és ha igen mennyire? Vagy nem?  

kicsizsu69 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 255

Hát igen nem tudom mit gondolnak azok az emberek akik ezt eldöntik. Én hiába vagyok közalkalmazott, de ahogy írtam nem a könnyű fajtából a saját családom mellett (kertes ház 2 gyerek stb.) a munkahelyemen ennek a 4 x sét kell elvégeznem. Dolgoztam már gyárban is, de ott legalább addig ültem amíg ettem, de itt még ez sem mondható el. Napi 12 órás pörgés  hol éjjel hol nappal.Most ugyan táppénzen vagyok de amig dolgoztam a fájdalmakkal a munkahelyi pszihés megterhelés mellett még a folyamatos fájdalom érzet is teljesen kikészítette az embert. Nem tudom mi lesz. Félek nagyon.   Ha nem adják meg  az 50 %-ot  27.000 ft-ból nem tudom hogy lehet megélni.  Már itthol is segítségre szorulok. Vagy ennyi pénzből alkalmazzak egy bejárónőt és egy szakácsnőt.   Ha meg valahogy visszamegyek dolgozni  és nem tudom rendesen elvégezni a munkám  akkor mi van.?  Ördögi kör.

Előzmény: Máténé (254)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!