Keresés

Részletes keresés

jacint53 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 265

Bármilyen kérdésetek van a   százalékokkal  kapcsolatba.  jogi fórumon választ kaphattok

Biri53 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 264

Elnézésedet kérem, tévedtem, jó az 50% az említett járadékok folyósításához.

 

http://www.igr.at/1069,,,1.html

 

 

Előzmény: Biri53 (263)
Biri53 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 263

Csak most olvastam el figyelmesebben ezt a hozzászólásodat, csak annyit tennék hozzá - úgy tudom - r. nyugdíjat vagy rehabilitációs járadékot csak az 54% és az afölötti egészségkárosodásod esetén folyósítanak, ami a régi 67%-nak felel meg. :-(((

Előzmény: kicsizsu69 (255)
kicsizsu69 Creative Commons License 2010.11.30 0 0 262

Milyen betegségre kaptál ennyit? Ha szabad kérdeznem! Mennyi idő telt el az első beadás és a határozat között?

Előzmény: szucsimary (260)
Biri53 Creative Commons License 2010.11.30 0 0 261

Csak egy egyszerű leszázalékolt vagyok én is, amennyiben sérelmezed a 46%-ot, akkor - amennyiben a kézhez kapott határozatod ezt még lehetővé teszi -, megfellebbezheted, ha látsz esélyt arra, magasabb százalékot kapjál.

 

Kérdésedre válaszolva: jóformán semmi különbség nincsen a 40%és a 46% között, csak jelzi, a egészségkárosodásod mértéke több mint a 40%-osoké. :-(

Előzmény: szucsimary (260)
szucsimary Creative Commons License 2010.11.30 0 0 260

Azt szeretném kérdezni,hogy mi a különbség a 40%,és a 46%között,amikor az ellátás összege mind a kettönél 27000ft? van valami jelentösége,hogy 46%? levéglegesitettek,és csak állapotrosszabbodás esetén kérhetek felülvizsgálatot.Aki tud válaszolni kérem segitsen.köszönöm

Előzmény: Törölt nick (240)
jacint53 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 259

"Tisztelt hozzászólók,érdekeltek,és „csak“ érdeklődést mutatók !
A Rokkant nyugdíjasokra és Rehabilitációs járadékosokra épűlő,országos lefedettséggel rendelkező Maffia hálózat, melyet én „csak a "Rehab-biznisz“-nek titulálok.A mozaik szót az „etno-biznisz“ alapján kreáltam.Alapjaitól büdös az egész rendszer: 
Kell egy beteg,valamilyen állapotban szenvedő ember,aki a társadalom „kegyelemkenyerére“ van szorulva.
Ennek az egyénnek olyan állapotban kell lennie,ami „kizárja“ Őt az álltalánosan ismert és allkalmazott „munka“ világából.(Táppénzen nem lehet lenni éveken keresztűl.)
Vannak akiket ideiglenesen érint csak a dolog,az orvostudomány és a gyógyszermaffia csodatétele végett.
Őket,ha a „belüket húzzák“ is kiteszi a rendszer a partvonalon kívűlre.Rengeteg szentéavatást lehetne a Vatikánnál kezdenényezni,hiszen kézrátétellel,de java részt egyszerű szemmelfelmérve is csodálatos gyógyításokat végeznek az ORSZI állítólagosan megkérdőjelezhetettlen,mindenek fölött álló,felülvizsgáló hiénái (tisztelet a kivételnek,nem álltalánosítok,de most nem a kivételek kerülnek a porondra). 
Az elhibázott rendszer nem most alakult ki,hanem amikor elkellet dugni szem elől a „nyomorékokat“!!!!A „hőn áhított“, és azóta bebizonyosodott,nálluk csak Szocializmusnak nevezett förmedvény ideje alatt.
Indult ez a trojka a második világháborúban megsérűlt emberekkel,hadirokkant címmel,amit anno mindenki elismert.
A rommálőtt,kifosztott,megbecstelenítet országnak ujjáépítésében a „félkezűek“ is kivették a részüket!!!A műlábbal(sokszor mind a két alsó végtag)„rendelkezők sem otthol verték a brét,hanem mint csomagoló,portás,udvaros, és még sorolhatnám mennyiféle beosztásban és munkakörben vették ki a részüket FIZETÉSÉRT.Természetes volt,hogy a hadirokkant járadékot is megkapták!“Megszolgáltak" érte,higyjük el! 
A vasmarokkal ránkkényszeritett Kemény Kommunizmust megunva a jónép ( természetesen első soraiban az akkori fiatal értelmiség ) fellázadt a padlássöprögetö,csak elvtársazni tudó,az azonos nemű egymást szájoncsókolgató csőcselék ellen.Valamennyire nállunk szerencsére felpuhult a kemény rendszer.A legvidámabb barakk jelzővel illetek bennünket.
A szocializmus erényei közé nem illet bele a beteg,„nyomorék“ emberek kirakatban történő mutogatása.Hol láttunk akkoriban annyi kerekesszéket használó embertársunkat mint mostanában ???Mert a társadalom csupán őket tartja rokkantnak.
A nagy „RENDSZERVÁLTÁS“ legtöbb embernek a nyomorúságot,kiszolgáltatottságot és éhbérért (legtöbbször azt is feketén )történő gürcölést hozta.A szociálisan érzékeny rétegnek nem volt hova mennie!!Megoldották,falvak,kistelepúlések lettek lélekszámilag szinte teljesen „rokkantosítva“.Akkor még Ingyen !!!!!!Természetesen az adót és járulékot tisztességesen fizetők rovására.
Mikor „ráébredt“ a tisztelt házban lévők némelyike a tarthatatlan rendszerre,kikiáltották az „ÚJ“ palotaforradalmat: „REHABILITÁCIÓ“ !!!Az uniótól,lecsorgó pár milliárd forintra alapozva.De nincs az a pénz ami egyszer elne fogyna,főleg ha arra szakosodott hivatásos „bűvészek“ is a piacra lépnek.
A szerencsétlen,ténylegesen rokkant,betegségben,állapotban szenvedő sorstársainkat odadobbták koncnak az ORSZI,és az ÁFSZ-el karöltve mutyizó Megváltozott Munkaképességűeket Foglalkoztató kamucégeknek.Persze az államilag fentartott,mostmár a nagy sietségben meghozott,megváltozott munkaképességűeket kötelező alkalmazni x %-ban címő bóvlival egyetemben.
Nem akarják,és nem is fogják megérteni,hogy aki valóban beteg az NEM TUD A TÁRSADALMILAG ELFOGADOTT NORMÁK SZERINT DOLGOZNI még kényszer hatása alatt sem.Hiába nem tudja a gyógyszereit,rezsijét fedezni,ha beledöglik akkor se!!!
A REHAB-bizniszt kihasználó piócák megjelentek,orvosi és álbeteg részről is, mégpedig szép számmal!Hiszen a kereslet-kínálati piac kialakult.
Az vesse rám az első követ,aki még nem adott orvosi hálapénzt (paraszolvencia),vagy a „nevében“(gyermekkorában a szülei,godviselői) nem tettek ijesmit!Állok elébe!!!Nem arra vagyok kíváncsi,hogy mennyiért írta ki az orvosa táppénzre,mert éppen építkezett anno!Mert az már ugye a megvesztegetés kategóriája.
A „sima“ nyugdíjasokkal nemlehet karöltve felszólalni,hiszen tőllünk teljesen függetlenek,más besorolásúak.De ugyan abból a nagy kalapból vagyunk kielégítve.(Már a „szerencsésekhez“ tartozók.)
Ősszefogás hiányában az egyszerű „proletárt“ eltüntetik a „hadszintérről“.Kivel és hogyan kell(ene) összefogni??Talán a mozgássérültek szervezetével?Vagy a vakok és csökkentlátók szervezetével? Vagy a diabéteszesek egyesűletével? Vagy a … és még sorolhatnám a szervezeteket,e­gyesűleteket,alapítványokat napestig,mert van bőven belőlük,de csak KÜLÖN-KÜLÖN egymástól függetlenűl próbálnak meg tagjaik részére könyöradományokat koldúlni!

A megoldást magában hordozza a kérdés,miszerint a lecsukott orvoshiéna „praxisát“ (az összes általa rokkantnak nyilvánított beteg,vagy nem beteg csak paíron)előveszik felűlvizsgálatra.Na itt van a nagy lehetőség beszállni azon sorstársainknak,akik a bíróság (is)elutasította a fellebezését,az „érinthetetlen“-nek kikiáltott ORSZI hiéna miatt,mert Ő nem vásárolta be magát,hiszen betegen,valamilyen állapotban állt a plénum elé,és a pénzen rokkantá nyilvánított állbeteg turta ki a „kvótából“.
Jelen esetben,mivel az „utolsó“ orvosmaffiózó lebukás egri érdekeltségű,itt lehetne a rendőrségen feljelentést tenni név szerint,ismeretlen elkövetővel szemben,súlyos hátrányt okoző megvesztegetés miatt,hiszen valószínűsíthető,hogy téged NEM a betegséged alapján vizsgált,hanem a pénztárcádnak nyitóhangjára volt csak kíváncsi!
Egyesőletet bejegyeztetni: AZ ORSZI álltal megkárosítottak érdekvédelmi szövetsége,de valamilyen civil szervezetbe tömörítve,hiszen ha kialakul,akkor pénz is kell!Tagdíjat kitől szednél be? Akit kitet a rendszer?"

 

Ide másoltam !

Biri53 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 258

Az alapkérdésedre elfelejtettem válaszolni: csak és kizárólag a szolgálati éveid alatt kapott jövedelmedet számítják bele a r. nyugdíjadba. Évekre lebontva megküldik a számítás alapját, az általad beküldött iratok alapján, ami egy komoly paksamétát jelent majd, amikor megkapod, s amit én pl. tételesen le is ellenőriztem, elvégre azt is emberek viszik fel a számítógépre, tehát tévedhetnek.


Ha figyelmesen átolvasod a második linkemet, a II. r. nyugdíjas csoportba tartozók 5%-al magasabb r. nyugdíjat kapnak, mint a III. r. nyugdíjas csoportba tartozók, az életkor és a szolgálati idő szerint.

Előzmény: dia22 (256)
Biri53 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 257

Szia,

 

A rokkant nyugdíjad kiszámításához - amit még feltehtően idén fognak kiszámolni - itt van egy 2010-es nyugdíjkalkulátor. (Kieső időnek számít a táppénz, fizetés nélküli szabadság, s az az időszak, amikor nem fizettek utánad vagy nem fizettél TB-járulékot, stb.)

 

http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=nyugdijkalkulator

 

Itt meg megtalálod a kor és a szolgálati idő közti összefüggést, ez nagy valószínűséggel nem változott, ebből is láthatod, az életkor szerinti évre (és napra) pontosan letöltött szolgálati idő számít.

 

http://crohn-colitis.hu/hun/jotudni-rokkantnyugdij.php

 

(A "8 éves vagyok" szöveg előtt biztosan lemaradt még egy szám, aminek számunkra nem sok jelentősége van.)

 

 

 

 

Előzmény: dia22 (256)
dia22 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 256

Sziasztok! Nem tudom valaki nem tudna nekem segíteni...Nemrég jártam ORSZI bizottság előtt II fokozatú rokkantságot állapítottak meg. 8 éves vagyok nincs meg a kötelezeő 38 évem. Azt szeretném tudni hogy kb.mennyi pénzre számíthatok belekalkulálják az eddigi béreim összegét, és ha igen mennyire? Vagy nem?  

kicsizsu69 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 255

Hát igen nem tudom mit gondolnak azok az emberek akik ezt eldöntik. Én hiába vagyok közalkalmazott, de ahogy írtam nem a könnyű fajtából a saját családom mellett (kertes ház 2 gyerek stb.) a munkahelyemen ennek a 4 x sét kell elvégeznem. Dolgoztam már gyárban is, de ott legalább addig ültem amíg ettem, de itt még ez sem mondható el. Napi 12 órás pörgés  hol éjjel hol nappal.Most ugyan táppénzen vagyok de amig dolgoztam a fájdalmakkal a munkahelyi pszihés megterhelés mellett még a folyamatos fájdalom érzet is teljesen kikészítette az embert. Nem tudom mi lesz. Félek nagyon.   Ha nem adják meg  az 50 %-ot  27.000 ft-ból nem tudom hogy lehet megélni.  Már itthol is segítségre szorulok. Vagy ennyi pénzből alkalmazzak egy bejárónőt és egy szakácsnőt.   Ha meg valahogy visszamegyek dolgozni  és nem tudom rendesen elvégezni a munkám  akkor mi van.?  Ördögi kör.

Előzmény: Máténé (254)
Máténé Creative Commons License 2010.11.19 0 0 254

Üdv!

35éves családanya vagyok. Nekem 2007 decemberében volt deréknál LV.,LIV. 2 sérvem amit műtöttek. Sajna elhegesedett, és rosszabb volt mint elötte. Rá 5 hónapra mentem felűlvizsgálatra ahol 42% kaptam. Hozzá teszem házimunkát sem tudok segítségnélkül elvégezni. 2009 januárjában hegoldó műtétem volt, ami szintén nem sikerült. Azóta az évekóta húzodó fájdalomtól depressziós lettem. Ezekután kaptam 43%-ot és állítólag rehabilitálható vagyok. Most voltam a gerincközpontban, 1 hónapon belűl műtenek, mert gerinc stabilizáló műtétre van szükség, így 2 csigolyát csavaroznak. Állandó deréktól induló fájdalmam van végig a bal lábamon, ami térdtől lefelé zsibbad és az elmúlt hónapokban jelentősen gyengűlt is a lábam.Sokáig nemtudok állni, ülni. Már az ízületeim is tacsra mentek a terhelés miatt, mivel a bal lábam próbálom kímélni. Már szinte mindenem fáj! Nem tudom a leszázalékolásnál mit vesznek figyelembe, de én nem kamuzok a fájdalomról,(amit több orvos is megerősített) ugyanis 3 általános iskolás gyerek mellett nem az az életcélom, hogy kiszolgáltasam magam és a régi 90ezer Ft.os fizetésemet 27ezere cseréljem. Fizikai munkás vagyok. Könyörgöm hova mehetek dolgozni szigorú gerinckímélettel? A munkahelyemről is azért rúgta ki, mert gerinc műtét után nem tudnak alkalmazni. Ennyit a leszázalékolásról.De lenne egy kérdésem, ha esetleg valaki tudja, hogy stabilizáló műtét után is fenn áll a hegesedés veszélye? Előre is köszönöm ha valaki felvilágosítást tud adni.

kicsizsu69 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 253

Kedves Mónika!
Kaptam tőled az e-mail címemre választ az előző kérdéseimre, nagyon szépen köszönöm. Irtad, hogy

ha van még kérdésem írjak nyugodtan. Vissza is küldem neked egy e-mailt , de nem jött rá válasz valami oknál fogva.

Lehet, hogy csak én vagyok türelmetlen?  Mindenesetre ide  is leírom azért a kérdéseimet, hátha ez így könnyebben el tud jutni hozzád.
Kérdésem lenne még, ha már így összakadtunk, hogy mikor érdemes elindítani
rögtön a műtét után vagy várni egy kicsit. Nem tudom mikor jut  a műtétre a
sor, de junius elején lejár az 1 év táppénzem. (Munkanélkülit is kaphatok
utána úgy tudom) Ez az ORSZI-s dolog mire elrendeződik gondolom az is eltart
egy ideig.  Meg hát nem tudom, hogy ha más problémám nincs "csak a gerinc"
ezzel hány százalékot adnak meg valyon?  Ahogy már írtam 2 nyaki sérvem van,
ezt fogják megcsinálni Győrben, valami protézist mondogatott az idegsebész,
de pontos megbeszélésre gondolom majd a műtét elött kerül sor. Az Mr leletem
rövid véleményezése a sérvek mellett még spondylosis, spondylarthrosis,
polydiscopathia cerv.  , közepesen dehidratált, kifejezett mértékben
degeneralt porckorongok.
Dr. Úr annyit mondott hogy a sérvet meg lehet csinálni, de sajnos ezt a
gerincet teljesen rendbe hozni már nem lehet.  Ja és ez csak a nyaki
szakasz, nagy valószínűséggel lejjebb is vannak problémák, csak ez volt a
legrosszabb állapotban. Én úgy tudom, hogy az új rendszer (számítás) szerint
legalább 51 %-ot el kell érni ahoz , hogy norális rehab. járadékot kapjak,
ne csak az a 27.000 ft körüli összeget.
Köszönöm válaszát!
Elnézést kérek, ha kicsit elkalandozva írtam.
Köszönettel

kicsizsu69 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 252

Érdeklődnék, hátha közűletek tud nekem valaki segíteni ill. tanácsot adni.  Évek óta kűzdök váll ill. kézproblémákkal. (kb. 5 éve)

Mindent bejártam sztk-ra ill. privát rendeléseken is. (Fizikó, masszázs, jade köves masszázságy, gyógytorna, ultrahang,  izomlazitó és fájdalomcsillapitó szerek szedése, lézeres kezelés, röntgen sugárzás (fájdalomcsillapításra) ) szóval ennyi röviden 5 év alatt, közben fogam összeszorítva is de mindig dolgoztam. Mostanra nagynehezen egy MR felvétel kimutatta hogy nyaki gerincsérvem van a 5-6 és 6-7 között. Elő vagyok jegyezve műtétre , hogy pontosan milyen módszerrel műtenek majd azt még nem tudom kb. januárba lesz a műtét. A baj csak az hogy a többi csigolyán is elég "súlyos degeneratív elváltozások " vannak.  Szóval a lényeg az , hogy szerintetek ha a műtét után elindítanék egy rokkantosítást mennyi esélyem lenne hogy sikerül.

41 éves  nő vagyok, több mint 20 év munkaviszonyom van.  Közalkalmazott vagyok, de nem a legkönnyebb fajtából, a munkaköröm Gyermekfelügyelő egy Lakásotthonban, ahol folyamatos műszakban (term. beosztva) éjjel-nappal 12 órában  12 gyermek teljes ellátását kell megoldani.  (Röviden: napi bevásárlás, hazacipekedés, főzés 13 emberre, napi 5x étkezés biztosítása,  takarítás 3 szintes 6 szobás házat, éjjel mosás  7 kg kapacítású mosógéppel, ami barátok között is vizesen van 15 kg,  vasalás, éjszaka is takarítás)  Szóval a munkakör leírásában is az áll: főleg kezeket, lábakat igénybevételnek kitett fizikai munka.  Szóval szerintetek érdemes lenne -e műtét után elindítani egy rokkantosítást, mert szerintem ezt a munkát nem fogom tudni csinálni. Mert ha meg nem csinálja meg rendesen az ember a munkáját akkor meg elkűldik és akkor mit csinálok?

jacint53 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 251

Kedves maczsu!

"Örömmel "olvasom , hogy   már ezzel valaki   foglalkozik !Csak azok nem kiknek kellene!

Ugygondolom  azok az emberek fognak előbb utóbb pszichés problémával küzdeni akik az ORSZI-  szaktudás nélküli "orvosai" lőkdösnek ki   rendszerből.

De ez   jóval   összetettebb probléma , hogy pár sorba  le írja bárki is.

Előzmény: macszsu (246)
ancsa54 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 249

Hála istennek vagy sajnos-----uj vagyok ezen az oldalon.

Kérdésem lenne ha valaki tájokozott ebben a témában.

Infarktuson estem át most táppénzen vagyok milyen eséjjel számíthatok a leszázalékolásra és ha igen kb hány %-ra lehet számítani.(értágitó műtétem volt).

Ha valaki tud segíteni köszönöm előre is.

dia22 Creative Commons License 2010.10.11 0 0 248

Sziasztok, új vagyok itt. Nemrég műtöttek mellrákkal, most sugrákezelésre járok. Követezik utána egy újabb műtét, mert találtak valamit a jobb petefészkemen, és nemtudják hoyg mi az, de ha már kinyitanak, akkor kivesznek mindent. Tizenöt éve depresszióban, pánikbetegségben szenvedek. A jobb szemem pedig gyakorlatilag használhatatlan, 30%látáskárosultságot állapított meg a szemorvos.

Két hete adtam be a rokkantásgi kérelmemet, és érdekelne, hogy mik az eséyleim, és mikor fognak behívni  Ja, 59 éves lennék jövőre és nincs meg a kötelező 38 évem. Jelenleg munkanélküli vagyok, járadékom nulla, a Tb-t is az állam fizeti.   

 

Köszönöm 

avandia Creative Commons License 2010.10.08 0 0 247
Tisztelt Fórumozók!

Ezúton szeretném felhívni a figyelmét a Rehab. járadékon lévőknek!
Mindenki figyelje az időpontokat, az OORSZI által kiadott felülvizsgálat következő időpontját! Ez mindenkinek a szakvéleményén szerepel: " Felülvizsgálata: szükséges a megadott időpontban" ! A megadott időpont előtt 2-3 hónappal a nyugdíjfolyósítónál önmagának kell kérnie az újabb felülvizsgálatot, nincs automatikus visszahívás! Saját érdeketekben figyeljetek oda, mert ellátás nélkül maradhattok hosszabb időre, ha nem érkezik be a kérelmetek időben!!!!!
Egy kivétel van ez alól, ha valakinek a munkaügyi központ ad be felülvizsgálati kérelmet állapot rosszabbodás miatt! Feltétlen beszélje meg mindenki a mentorával! Ebben az esetben is legalább 1 hónappal a lejárat előtt el kell indítani a folyamot, mert az ügyintézési időket mindannyian ismeritek!
Amennyiben valakinek kérdése lenne, nagyon szívesen válaszolok a kérdésére, akár itt a fórumon, akár a galmoni@t-online.hu elérhetőségemen!

Üdvözlettel:
avandia
macszsu Creative Commons License 2010.10.06 0 0 246
Kedves Fórumozók!

A segítségüket szeretném kérni.

AZ ELTE Pszichológia szakos hallgatója vagyok, és olyan segítőkész embereket keresek , akiknek egészségkárosodás, krónikus betegség nehezíti mindennapjait. A kutatásom témája a munkanélküliség és egészségkárosodás hatásainak vizsgálata az emberek közérzetére és megküzdő képességére.

Ha idejük engedi, kérem segítsenek a kutatásban a kérdőívem kitöltésével, amit ezen a linken érhetnek el:

www.kerdoivem.hu/kerdoiv/361832639/

Előre is hálásan köszönöm, hogy rászánják idejük, és bocsánat, ha ezzel a bejegyzéssel megzavartam volna a fórum menetét.

Üdvözlettel;

Cz. Zs.

sziporka66 Creative Commons License 2010.10.03 0 0 245

Most olvastam, Másolás!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

gattaga #   2010.09.14. 07:58

Mindenkinek

Tegnap voltam a munkaügyi központban.Te­lefonon kerestek meg előtte,hogy legyek szives befáradni.Furcsának találtam,mivel nem egészen 3 hete beszéltem az ügyintézővel,hogy mikor kellene megjelennem,de a válasz az volt,hogy a mentoron keresztűl rálátása van a „páciensre“.Ki­derült: félévente mindenféleképpen jelentkezni kell kötelező jellegel,függe­tlenűl a mentori szolgáltatás igénybevételétől.
Erősen érdeklődtek a mentori szolgáltatás minősége iránt,miszerint többen panaszkodtak,hogy a mentor telefonon sem elérhető nem még teljes valóságában. Én ilyet nem tapasztaltam,ezt közöltem a velem kapcsolatot tartó ügyintézővel.Az aktámat nem találta (megint),lehet,hogy magát is vizsgálják „föntebb“ kijelentéssel egy papírdarabra írta le a bejelentkezésemmel kapcsolatos dolgokat,misze­rint:Ekkor és ekkor megjelent,orvosi rehabilitáció folyamatos,ese­tlegesen indúló képzésen szivesen részt venne újból,stb.Ami meghökkentett egy pillanatra az a kijelentése volt: mostmár szivesen vennék majd,ha egyéni álláskeresést is tudnék felmutatni a kiskönyvben.Erről eddig nem kellet gondoskodni,de mostmár igen.Mivel a szakorvosi vizsgálatok,kórházi ápolást igénylő beavatkozások,és egyéb „fajsúlyosabb“ műveleteket NEM írják bele (teljes elutasítást kaptam az orvos felől,miszerint a lelet,zárójelentés maga az igazolás)a kiskönyvbe,ezért az ügyintéző „bemutatásos“ alapon elfogadja az időpontokat,hiszen a személyiségi jogok miatt még csak le sem másolhatja őket,az esetlegesen postai úton beküldödd igazolásokat pedig megkell semmisíteniük,ter­mészetesen jegyzőkönyvi szinten.
És ezek után közölt egy nagyon fontos tényt:
Kötelező visszahívás nincs!!!
Kitárgyalva ez a következőket jelenti:
Amenyiben valakinek lejár a rehabilitációs járadékának időtartama,valóban meghosszabítható a teljes 36 hónapra az ellátási forma de csak újabb ORSZI procedúra után !!! Saját magának kell elindítania az embernek az ONYF-nél !!! Amennyiben „elege“van a rehabjáradékos herce-hurcából és állapotrosszabodás címén kíván rokkantnyugdíjas ellátási formába kerúlni(a járadék letelte után),szintén saját magának kell elindítania a dolgokat a fentebb vázoltak szerint !(Ebben az esetben új igényként kell indítani. )
A rokkantnyugdíj feléledésére indított kérelem elindítása a rehab határidő letelte után szintén az „egyéni“ kategóriába tartozik !( Itt már számoltatni kell az időközbeni kötelező emeléseket,a kiegészült szolgálati idő beszámolását stb. )
Tehát a határidőket nagyon észben kell tartani,és természetesen NEM megvárni a rehab lejártát,hanem előtte a megfelelő időpontban beadni az igénylést !!!
Ez a tény,írásban,törvé­nyben etc. nem jelent meg,a munkaügyi központból az ügyintézők kényszerítették ki „magas“ helyről ezt az információt,mert mostmár kezd szorítani a csizma nekik is,hiszen megjelennek (jelentek)a letelt idejű rehabjáradékosok és nem tudtak érdemi információval szolgálni nekik !

By
gattaga



Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/16/11498.2.0#ixzz11HY3vTZj

 

Előzmény: avandia (243)
sziporka66 Creative Commons License 2010.10.03 0 0 244

Szia Avandia!

 

A rehab járadéknál mindenkinek saját magának kell kezdeményeznie a felülvizsgálatot!

Nem a munkaügyi hivatal, hanem az egyén!

A rokkantsági nyugdíjnál van az, hogy a hivatal automatikusan bekéri a beteget! De a rehab

járadékos mielőtt lejárna neki az időpont, kell  kérnie a nyugdíj folyositó igazgatóságnál egy új időpontot, hogy megvizsgálják. És majd ott eldöntik, ki mit kap és mennyit!

Nekem direkt kiemelte a doki, mielőtt rehab járadékos lettem, hogy mielőtt lejár az időpont; mondjuk május. 14., akkor legalább már márciusba el kell indítanom, mert nem mindjárt és azonnal fognak megvizsgálni.

 

 

Másolás!

rehabilitációs járadékban részesülő személy egészségi állapotának rosszabbodása esetén mely szerv kezdeményez felülvizsgálatot? A rehabilitációs járadékban részesülő egészségi állapotában történt tartós rosszabbodás esetén az állami foglalkoztatási szerv a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervnél felülvizsgálatot kezdeményez. A nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv a felülvizsgálat során megkeresi a rehabilitációs szakértői szervet a komplex minősítés elvégzése céljából. Amennyiben a szakértői szerv szakvéleménye szerint a járadékos rehabilitációja nem javasolt, és rendelkezik az egyéb feltételekkel, részére a járadék helyett rokkantsági nyugdíjat lehet megállapítani.

 

Vannak jogi fórumok! Mindenkinek ajánlom!

 

http://www.jogiforum.hu/forum/31/17151#axzz11G5TlLUE

 

 

http://www.jogiforum.hu/forum/16/11498.2.0#axzz11G60tmrx

 

 

http://www.jogiforum.hu/munkajog#axzz11HMmjfRE

 

 

http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/rehabilitacios_jaradekellatas_szabalyai/104633/

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: avandia (243)
avandia Creative Commons License 2010.10.02 0 0 243
Szép napot mindenkinek!

Kérdésem lenne, hátha valaki tudja a választ! Két éve október 1-én voltam az OORSZI vizsgálaton, ahol rehabilitációs járadékot állapítottak meg 52% egészségkárosodás mellett. Ez év október 1--én lejárt a két év és nem hívtak még felülvizsgálatra. A munkaügyi központban aláírattak velem egy papírt, hogy az állapotom romlása miatt nem vagyok alkalmas a rehabilitációs programra. Most teljesen összezavarodtam!
A neten azt olvastam, hogy ebben az esetben megszüntetik a rehab járadék folyósítását, bizottsághoz még nem, hívtak vissza, akkor nem fogok kapni semmilyen jövedelmet?
Kétségbe vagyok esve teljesen, ha valaki tud segítsen!
Üdv:
avandia
Creatív Creative Commons License 2010.09.17 0 0 242

Én végig csináltam.Néhány betegségem eltűnt........(legalábbis az arról szóló lelet,esetleg zárójelentés) Határozat:Minden helyben hagyva.FELLEBEZÉSNEK HELYE NINCS!!!  Annyi lehetőséget kaptam a Bíróságtól,ha valamilyen lelet,szakvélemény NÁLAM MÉG FELLELHETŐ,újra beadhatom a felülvizsgálati kérelmet.Vagyis kezdhetem előről a több éves tortúrát.

 

Ez eddig szép!Hol vannak a papírjaim,amivel bizonyíthatnám az igazam?(Hiszen menet közben valahol eltűntek) Tehát NEM NÁLAM LELHETŐK FEL!!!!

 

Aranyos ugye?

 

 

 

"Állítólag lehet levegővel és napfénnyel is táplálkozni,most járok utánna,hogy is van ez."

 

Kérlek, ha erről valamit bővebben megtudsz,írd le ide a fórumra.Segítsünk egymáson! :)

Előzmény: Törölt nick (240)
juhlaci Creative Commons License 2010.09.11 0 0 241
Örülj neki! mert ez 67% - nak felel meg!
Előzmény: sport1 (239)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.04 0 0 240

A Munkaügyi Bíróság -hoz beadtam a fellebbezést talán egy fél év mulva értsítenek,

ezt Peten a  Nyugdijnál mondták itt kell beadni a fellebbezést

ezután ujra vizsgálat és talán egy év mulva határozat is meglesz.

De már egy év mulva be lehet adni  állapotrosszabbodási kérelmet is ezt meg lehet

megint fellebbezni és igy tovább....

Állítólag lehet levegővel és napfénnyel is táplálkozni,most járok utánna,hogy is van ez   

sport1 Creative Commons License 2010.09.02 0 0 239

Szia!

Hát nem mondom gyönyörű történet. Mi lesz a következő lépésed? Úgy tudom van még lehetöség akár a bíróság. Annyit elárulnád, hogy milyen betegségben szenvedsz ,és mikortól %-tak le. Én bechtrewes vagyok 58 éves. Korábban és is 67%-s voltam, de 2009-ben az új szerint 54% lettem.

Üdv  Mindenkinek!

Előzmény: Törölt nick (238)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.01 0 0 238
Tisztelt sorstárs,mármint akit érdekel az esetem.
Szóval;már régebben leszázalékoltak a 67%-os rendszerben.
3 évente jött a behívó,sajnos mindig több lelettel jelentem meg
a vizsgálaton es elsőfokon meg is hosszabították 3 évvel.
Mindig más helyen,városban és orvosnál voltam.
Most ismét megjelentem az eltelt három év papirtermésével és
teljes megdöbbenéssel tapasztaltam a vizsgálatra való várakozáskor
-nekem bárki is mondot volna ilyet demagóg hűlyeségnek tartanám-
de mivel a saját jelenlétemben történt láttam,hallottam
/ezekkel még rendelkezem/ az ugynevezet kicsebcségi várakozők
akiket 5/öt/ év után rendetek vissza,természetesen az 5/öt/ év
alatt egyetlen leletet sem produkálva rögtön szivélyesen behívták
őket és utánna nagy jőkedvel távoztak,gondolom öt év mulva jönnek majd.
Nekem mint utolsónak három "károsodást' ismertek el összességében
ötven %-on felül de a'Kombinált érték táblázat szerint" ÖEK 40% jött ki.
A fellebbezést beadtam IIfokra és megkértem ujabb orvosi leleteket.
A IIfokú szakvéleményben elismerték az ujabb leleteimet és be is
%-olták,de az első szakvéleményben lévőket meg lecsökkentették az-az
négy ugymond "károsodást' elismertek,de az előző hármat lecsökkentették.
Nagykegyesen 1%-ot emeltek 41%-ra a "Kombinált érték táblázat szerint".
Egy ismerőst kisértem vizsgálatra és sikerült egy orvostől megkérdeznem
hogyis van ez: és közolte ugy kombináljuk a táblázatból ne legyen 50%.
Ha akarom ennyi ha akarom annyi miféle elbirálás ez?
Miféle ország ez mindenki azt csinál amit akar....EL LEHET MENNI:TESSÉK!
Bárcsak fiatalon mehettem volna,de még utlevelet sem adtak. EZEK




lokcomotiv53 Creative Commons License 2010.08.31 0 0 237
Hát?......."zuhanyhiradó"-ban 100.000 fős csökkentéssel riogatnak!
Előzmény: sport1 (235)
sport1 Creative Commons License 2010.08.26 0 0 235

Szia!

Olvastam én is elég riasztó a dolog. Én jövő év novemberben megyek füv-re. Csak reménykedni lehet.

Üdv.

lokcomotiv53 Creative Commons License 2010.08.26 0 0 234
No megpróbálom ujra,mert a 7.30-ast azindex benyelte!Azt kérdeztem benne,olvastátok-e minap a társadalombiztositás félévi "eredményhirdetését"?Az állt benne hogy közel KÉTSZER annyi kérelmet utasitottak el,mint amennyit elfogadtak! Az elutasitott kérelmek nagyságrendje 26000 feletti! Ezek után mit vársz itt a fórumon?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!