Idén először mi is Montenegróba készülünk, azonban a pontos helyszín még nem alakult ki. Én inkább a homokos partot szeretem, a párom Budvát ajánlotta. Szállást még nem foglaltunk, de kérdezném, hogy szükséges-e, vagy jövet menet találunk valamit... Köszi.
A pénteki nap folyamán a szlovén és a horvát tengerparton, valamint Olaszország északi részén továbbra is változékony időre kell számítani az utazóknak, helyenként akár heves zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet is elmarad az ilyenkor szokásostól, a délutáni órákban 23, 25 fokig melegszik a levegő.
Görögország időjárás tekintetében ideális célpont az utazni vágyóknak, ott 30 fok körül tetőzik a hőmérséklet, bár a pénteki nap folyamán elszórtan előfordulhatnak záporok, néhol zivatarok.
A hétvégére fokozatosan csökken a csapadékhajlam, szombaton már csak a horvát tengerparton, valamint Olaszországban lehetnek zivatarok, de már egyre kevesebb helyen. A hőmérséklet csúcsértéke továbbra is 25 fok körül alakul.
Vasárnaptól melegedés kezdődik a mediterrán térségben, egyre több helyen éri el a levegő hőmérséklete a 30 fokot, és csapadék sem valószínű. A mostani számítások szerint a következő héten tovább folytatódik a napos, nyári idő a Földközi-tenger partján.
Nekünk családi szobánk volt,tágas tiszta,mini hűtővel tv-vel légkondival.Fürdő is rendben volt viszont most hogy kérded nekünk nagyon sok volt a szúnyogunk de mellettünk volt egy csatorna szerüség. De tiszta tele békákkal,lehet hogy azért volt annyi szúnyog.Bár este a bár környékén is sok volt a szúnyog. Budván kívül akinak van kedve KB:30-km-re van Sutomore hasonló éjszakai élettel mint budva nagyon hangulatos este és sokkal olcsóbb minden.Pl:kaja ,suvenir,és ingyenes parkolás.
Tegnap este, néztem egy ajaj jugoszláv filmet:" Papa szolgálatiútra ment":) egyben szomorú, egyben vicces. 1985 ben készült a film meg 50-es években játszódik:O)))
Ellátogatunk Njegusi faluba, ahol megtekintjük II. Petar Petrovic Njegus püspökfejedelem szülőházát. A fejedelem nemzetközileg elismert irodalmár volt. A hegyek koszorúja művét ötven nyelvre fordították le. Njegusiban készítik a világszerte híres Njegusi
sonkát, amit egy évig füstölnek és szárítanak. Ez Montenegró nemzeti étele. A sonka mellé a faluban készített házisajtot, szőlőpálinkát, és kitűnő Vrnac bort kínálnak.