Keresés

Részletes keresés

Wassernyolcas Creative Commons License 2012.07.29 0 0 1196

A Patika Magazin (ez nem reklám) legutóbbi számában olvastam a 8. oldalon, hogy egy nyilatkozó idős hölgy fülzúgását, ami az írás szerint szinte már az őrületbe kergette, Ginko biloba tabletta szedése meggyógyította, a zajok megszűntek. Sajnos arról nem szól az írás, hogy mennyi ideig kellett ehhez szednie.  A memóriazavarát viszont két hét alatt (ugyenez a szer) múlasztatta el.  Hát? Ez lenne a megoldás? W8.

Wassernyolcas Creative Commons License 2012.06.03 0 0 1195

Szia! Te aztán tudsz élni! Naponta 3-4 pohár jó minőségű száraz vörösbor, nem semmi!  Üdv. W8.

Előzmény: buksi1 (1190)
Tinman Creative Commons License 2012.05.31 0 0 1194

Az én "próbáljuk ki hátha" terveim közt szerepel a nátrium-kálium bevitelei arány eltolása a kálium irányába. mivel a nátrium-kálium pumpa az idegsejtjeink működését is befolyásolja. Tinnitusnál elvileg probléma hogy egyes agytörzsi idegsejtek folyamtosan aktívak, normál esetben a kálium csatornák feladata ezeket a sejteket nyugalmi állapotba billenteni, kálium hiány esetén ez nyilván problematikus. Komoly elvárásaim azért nincsenek, mert célzottan így nem lehet egy idegsejtcsoportora lőni, de talán az hiperaktív idegsejtek inkább "káliumhiányosak" mint a nyugis társaik. Tehát bringázás után egy banán a (nem túl nehezen teljesíthető) kúra:)

00gyula Creative Commons License 2012.05.31 0 0 1193

Én úgy gondolom, még ha szubjektivitásomból is fakad, a kritika és a poszttraumatikus stressz két különböző dolog. Üdvözlettel!

Előzmény: Tinman (1192)
Tinman Creative Commons License 2012.05.30 0 0 1192

A korábban bejegyzésed szerint a te fülzúgásod "poszttraumatikus", ez esetedben nem mond ellent a háttérben 50 betegség állhat megállapítással?

Előzmény: 00gyula (1191)
00gyula Creative Commons License 2012.05.30 0 0 1191

Tisztelt Fórumozók!

A fülzúgással vagy, Tinnitussal kapcsolatban kérdések merültek fel bennem, mint érintett beteg. A világban már sok mindent tudnak erről az állapotról. Itthon történik a nagy semmi, de ebben a zéróban van három mozdulat. Pneumatikus fültölcsérrel, majd egy hirtelen mozdulat orrlyuk, majd végső befejezés garatnézegetés, és jön a konklúzió: Nootropil 1200 mg, vagy Cavington Forte, és nem látunk semmit. Mit kéne látni, hisz fantommal állunk szemben, mint betegség, vagy állapot? Egyébként van, ahol meg is tudják hallgatni, hogy mit hall a beteg, rövidítése a gépnek MEG - Magnetoencephalography - meg itt van egy csomó kérdés? Azt mondja, Ginkgo Biloba, aztán sportolok vagy sem, este vörös bor, Xanax vagy Rivotril, relax zene vagy csukott ablak, esetleg Pink Noise ha bírja, CT-MR vizsgálatok native vagy kontrasztanyaggal. Várólisták, vagy nyílik a buksza. A háttérben vagy ötven betegség húzódhat..stb. Segélyhívó központ ahol el lehet beszélgetni, esetleg Kft. nevek is említődnek. Ezután van egy papír a kezemben most írás közben is, azt nézegetem. A papír fejlécén egy M betű, középen egy stilizált gyémánt rajz. Hirtelen azt hittem, hogy a Johannesburgi gyémántház számláját tartom a kezemben, pedig csak egy lelet. 

 

Van itt minden, pattogok, mint a gumilabda. Egy központi hely, ahol foglalkoznak az emberrel a témában, na, ez hiánycikk, és nem azt telefonálják vissza, hogy szeptember 8-a jó lesz? - mikor egy időpontot adnak. Milyen ellentmondás, hogy minél előbb annál jobb, mert így tudják gyógyítani hatékonyan ezt az állapotot. És nem találkozhatna olyan jelenséggel az ember kimenőben a kórházból, hogy ’elnézést uram, meg szeretném kérdezni mi ügyből kifolyólag járt a gyógyintézményben?’ - mondom ’zúg a fej’ – mire a válasz – ’jaj ne is mondja, nemrégiben beszélgettem egy hölggyel, szintén hasonló problémával küszködik, volt nála egy szütyő, benne egy revolver, majd azt mondja a hölgy, hogy most be megyek ha nem segítenek.’ Mondom magamban bumm, minden kedvem elment.Értem, hogy a rangsorban hátulról a második Románia előtt a fizetés a Dr. hölgyeknek – Dr. uraknak nyomós érv tagadhatatlan. Ez a minden beteg oldja meg, ahogy tudja, viszont kiábrándító.

 

Köszönöm a figyelmet!

buksi1 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1190

Sziasztok!

 

 

Eddig csak olvastam a fórumot, hátha találok megoldást a fülzúgásra.

Röviden leírom az én esetemet. Két éve zúg a fülem, csak a jobb oldalon. Orvos megnézte, nem látott semmit, hallásom jó. MR stb. nem volt, eddig nem mertem elmenni, mivel 3 ismerősömnek is zúg a füle, véigcsináltak minden vizsgálatot és nem segített. Ezért én eddig kihagytam.

Azt észrevettem, hogy nyáron mindig elhalkul a zúgás vagy csak nem figyelek annyira oda  mert kevesebb a stressz.

 

Az elmúlt hetekben jelentősen halkult este simán tudok aludni. Nem tudom mi segített de elmondom miket csinálok. Rendszeresen járok szaunázni és futni. Megfigyeltem, hogy ezután sokkal jobb. Készítettem magamnak "medvehagyma bort" ebből mindennap iszom egy "felest":) Rengeteg hagymát és zöldséget eszem. Nem tudom a fentiek közül melyik jött be de most sokkal jobb a helyzet. Aspot biztos, hogy segít, de keményen kel csinálni és rendszeresen. Én általában 30-40 percet futok heti 2-3 alkalommal.

Olyan tempóban, hogy a pulzusom felmegy 150-re is.

 

Ja: Esténként 3-4 pohár kiváló minőségű száraz vörösbor szintén jót tesz!  :))

 

Üdv

 

 

 

 

 

buksi1 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1189

Igen, próbáltam nem ér semmit.

Előzmény: bububorzas (1183)
MRencsi Creative Commons License 2012.05.18 0 0 1188

Sziasztok!

 

Már rég látogattam ide. Nekem még mindig tart a fülbajom. Minden kivizsgáláson túl vagyok. A dokim szerint makacs fülkürthurutom van. Jelenleg ott tartok, hogy visszhangosan hallok a bal fülemre és a dobhártyám a hangokra berezonál, reggelre meg színtelen váladék folyik belőle. Lehet, hogy szteroidot kell kapnom, mert arra egyszer már rendbejöttem. Halláscsökkenésem nincs, csak torzul hallom vele a hangokat, pláne, ha telefonálok. Kezdek kételkedni benne, hogy valóban a fülkürthurut okozza a bajomat. Kaptam Nasonexet, antibiotikumot, de semmi. Valakinek valami ötlete? Már a 4. orvosom, ebből 2 azt mondta fülkürthurut, 2 azt mondta belső fül probléma. Az Mr nem igazolta, hogy legbelül lenne probéma. Már 3 hónapja szenvedek vele, összességében pedig 4, de volt 1 hónap, amikor rendbe jöttem, valószínű a szteroid hatására. Azért halogatom ismét a szterodiot, mert még szotpatom a kisbabámat, januárban is fel kellett függeszteni, és nagyon nehezen szokott vissza. Tudnátok valamit ajánlani? Esetleg járt már valaki hasonló cipőben, és mikor gyógyult meg? Előre is köszi!

pozo Creative Commons License 2012.04.29 0 0 1187

A NOZI krém hatásának alapja, hogy a fülzúgást az arcüregben levő lerakódás okozhatja.

Nincs olyan patikaszer, amely ezt a lerakódást megszüntetné.

Tehát, ha éjszaka eldugul az orrod, akkor jó eséllyel lerakódás okozza, ami  fülzúgást is okozhat...

A krémben illóolajok vannak, mint pl. levendula, kakukkfű, eukaliptusz, menta...

A krém OÉTI engedéllyel rendelkezik. Nekem nem használt. Viszont kipróbálom a nyolc óránál több alvást...

Van még ötletem, de előbb túl kell esnem egy "nagy vállalkozáson", hogy beszámolhassak róla. 

Előzmény: Tinman (1184)
Tinman Creative Commons License 2012.04.29 0 0 1186

Több fülzgásos beszámolónál meg lett említve hogy ingadozó a zúgás mértéke, eltekintve a direkt ráhatásoktól (pl. vércukorszint, vérnyomásesés), én arra jutottam hogy meglepően kevés figyelem irányul az agy legfontosabb regeneratív funkciójára: az alvásra. Itt van a hoszú hétvége, akinek ingadozó a fülzúgása, van rá lehetősége és még nem próbálta iktasson be délutáni szundizást a normál éjszakai alváson felül, persze azért fizikai aktivitás is legyen a napirendben.

Az agyunk képes megtanulni a korai ébredést, alkalmazkodni hosszabb távon is a kevesebb alvásidőhöz, ez azonban nem optimális állapota, adjuk meg am jár, napi <8 óra ált. kevés.

bububorzas Creative Commons License 2012.04.25 0 0 1185

Köszönöm, hogy írtál. Ez akkor mégsem lehet annyira jó. Mondjuk én eleve nem szimpatizáltam vele, egy ismerősöm miatt kérdeztem rá.

 

Gyuri bácsi gyógyteáiról hallottál valami jót?

Előzmény: Tinman (1184)
Tinman Creative Commons License 2012.04.23 0 0 1184

NOZICO arcüreg krém / ORGONVIZ-BÁZISU BIOAKTÍV KRÉMCSALÁD

 

Orgonvíz - Az éltető erő forrása.

A technológia lényege hogy a közönséges csapvízből, kútvízből a szervezet számára a legkönnyebben felvehető magas energiaszintű programozott vizet állítson elő. A programozás legalább olyan fontos mint az energetizálás. A víz így képes az életfolyamatok tökéletes működésének elősegítésére.

 

Sima népbutítás, a H2O molekulákat nem lehet programozni, a homeopátia koppintása:

 

Mi a homeopátia alapelve?

a gyógyszernek tartalmaznia kell azt az anyagot, amely ismereteink szerint a betegség tüneteit kiváltotta  Ezt az anyagot vízben vagy alkoholban felhígítják, egészen addig, amikor az oldat már egyetlen molekuláját sem tartalmazza az eredeti anyagnak. Samuel Hahnemann, a homeopátia alapító atyja szerint ez az eljárás nem a kémiáról szól, hanem arról az „energiáról”, amely a szeren keresztül a vízbe áramlik.

 

A krém egyéb hatóanyagát nem írja le, emiatt én nem is enegedném kereskedelmi forgalomba, de azt írják hogy bőrpír jelentkezik, ez alapján valami vietnámi balzsam hatásmechanizmust feltételezek: olajokban oldott kémiai anyagokat visznek be ami blokkolhat/aktiválhat receptorokat, + immunválasz/gyulladás a szervezet védekező válasza, ez értágító hatású, ezáltal helyi szinten javítja a keringést. Szvsz ez a mechanizmus csak a bőr felszínének közelében működhet, a belső fül már túl mélyen van, ha ott lenne valami krónikus probléma.

Előzmény: bububorzas (1182)
bububorzas Creative Commons License 2012.04.22 0 0 1183

Még valami eszembe jutott. Gyuri bácsi - a bükki füvesember - egyik cikkében olvastam a veronikafűről, hogy az jó fülzúgásra. Ezt próbálta valaki? Köszi.

bububorzas Creative Commons License 2012.04.22 0 0 1182

Az Echo tévén látott ismerősöm egy műsort, valami orgon centrumról. Ajánlottak egy krémet is fülzúgásra.

Nozico krém a neve. Ezzel kell bekenni az egész fejet...

Próbálta már valaki? Egyátalán hallott róla valaki? Köszi.

ghepard Creative Commons License 2012.04.19 0 0 1181

Hát itt már sokszor írtam, gyakorlatilag nem hallok már születésem óta. Tehát a feleségem és a szomszédok a lakóházban falhoz futnának a hangerőtől...... Még így is néha átjön a feleségem az ebédlőből, hogy zavarja őt, olyan hangos - pedig a füleimen vannak a hallgatók!

 

Tudom, hogy normálisan nem kell fejjel lefelé hallgatni a zenét és mást sem. De így legalább el tudom érni, hogy ne csináljon bajt a nagy hangerő a fejemben - ettől nagyon jó okom van tartani a sok sok év tapasztalata alapján.....

Előzmény: xingjian (1180)
xingjian Creative Commons License 2012.04.18 0 0 1180

Egyet nem értek, mint kell neked mindenképpen fülhallgató a zenéhez? Hangfalon is lehet zenét hallgatni és attól olyan távolságra ülsz amilyenre akarsz, a hangerőt is szabályozhatod. Nem kell fejen állva hallgatni a zenét, hogy ne zúgjon a füled. ha kiváltotta a fülhallgató akkor le lehet cserélni hangfalra.

Előzmény: ghepard (1179)
ghepard Creative Commons License 2012.04.18 0 0 1179

Nálam eddig mindig (vagy háromszor) kiváltotta a fülhallgató és a hallóka (ezt 1980-85 között hordtam csupa fülzúgással tarkítva). Most azonban már az év elejétől rajtam van szinte naponta, de még mindig semmi zúgás. Ennek viszont nagyon örülök - most azt gondolom, hogy azért mert most úgy hallgatok, mint ahogy már itt párszor megjegyeztem......

 

Nagyon elhiszem, hogy ez a magasabb frekvencia nagyon idegesít, sokkal jobban, mint az alacsonyabb.

 

Hát az az alacsonyabb se ment el már két éve, mint írod. Hát most meg magasabb van, magától ez sem fog csak úgy elmenni. Esetleg valami véletlen folytán, vagy folyamatos próbálkozás mindenfélével után...........

Előzmény: xingjian (1178)
xingjian Creative Commons License 2012.04.17 0 0 1178

A hangos zene nálam is lecsökkenti a tinnitust. De szerintem ez azért van, mert azalatt nem hallom és mikor leveszem a fülest, akkor kell a tinnitusnak fél óra, hogy megint halljam. Legalábbis nálam ilyen. Ha huzamosabb ideig hallgatom akkor hangosabb lesz, ha elfelejtem hosszabb időre, zene vagy alvás vagy csak amúgy, akkor halkabb stádiumba megy vissza és onnan jön újra fel hangosabbra.
Nem tudom 2 évig tök jól elvoltam vele, nem is nagyon figyeltem rá, de mióta bejött ez az új frekvencia, ez nem valami kellemes hang :S. Csak azt nem értem, ha bejönni tud új frekvencia, akkor elmenni miért nem tud. 

ghepard Creative Commons License 2012.04.17 0 0 1177

Én korábban tapasztaltam hogy közepes zaj(porszívó,fúrógép) 1-2 percre felerősítette a sípolást, majd alacsonyabb szintre csillapodott, de persze igazán komoly zajnak nem mertem kitenni magam.

 

Nekem pedig 2003-tól a hangok a saját hangok segítenek sokat. Nekem hogy halljak mint a normális ember elég komoly hangerőnek kell kitennem a füleimet meg az agyamat. 2004-ben is a hangok csesztek ki velem nagyon (mint ahogy irogattam is). Akkor még nem tudtam azt mint amit ma. De akkor is a saját hangom segített sokat. Ma már tudom úgy hallgatni a zenét és egyebeket a TV nézés közben, hogy ne legyen belőle károm - legaláábis ezt tapasztalom már az év elejétől. Nem úgy mint 2004-ben, amikor 10-12 nap elég volt, hogy súlyos állapotba kerüljek......

 

Tehát a nagy hangerő jó irányba is elmozdíthat valamit, de rosszba is. HOgy ne hasson egyirányba - azért most kb fele fele arányban hallgatok normális tartásban és fejjel lefelé tartásban. Ami persze nem kényelmes, de nekem bőven megéri, zenét fejen állva is lehet hallgatni.........:))

Előzmény: Tinman (1176)
Tinman Creative Commons License 2012.04.17 0 0 1176

A kiváltó ok kezelés időpontja olyan szempontból fontos lehet hogyha gyorsan sikerül normalizálni az agy felé menő impulzusokat akkor nincs ideje kiépülnie az önfenntartó idegpályáknak.

Egyedi zajártalom+tartós halláscsökkenés szvsz=hallószőr elhalás/sérülés. A különböző hangfrekvenciákra különböző hosszúságú hallószőrök stimulálódnak. Néhány kép az ép/sérült corti-szervről:

http://www.dontlosethemusic.co.nz/protectyourhearing/

Sajna a hallószőr az nem/minimálisan regeneratív...

Azonban a zúgás már az agyadban van (akkor is zúg amikor teljes csendben nem kap impulzusokat, vagy akkor is ha átvágják a hallóideget ). Érdekes módszer lehet a kutyaharapást szőrével:

 

http://enthouse.blog.hu/tags/f%C3%BClz%C3%BAg%C3%A1s

a tartós fülzúgást nagyon sok (a legtöbb?) esetben már nem belsőfül vagy hallóideg eredetűnek tartjuk. Sokkal inkább az agy plaszticitása miatt létrejött központi idegrendszeri eltérések, rossz idegi kapcsolatok tarthatják fenn, erre egyre több jel mutat. Nemrég a Nature-ben publikáltak újabb bizonyítékokat texasi agykutatók ebben a témában. Patkányokban sikerült elnyomniuk a tinnitust úgy, hogy intenzív zajhatásnak, és ezzel egy időben nervus vagus (10-es agyideg, a "bolygóideg") ingerlésnek vetették alá őket. Úgy tűnik, hogy ez a kettős inger elég volt, hogy újraszervezze a hallópálya fülzúgásért felelős részét, vagy legalábbis felülvezérelje azt.

 

Én korábban tapasztaltam hogy közepes zaj(porszívó,fúrógép) 1-2 percre felerősítette a sípolást, majd alacsonyabb szintre csillapodott, de persze igazán komoly zajnak nem mertem kitenni magam.

xingjian Creative Commons License 2012.04.16 0 0 1175

Az én fülzúgásom, egy ütéstől jött létre. De nem maga az ütés okozta, hanem az ütés okozta hang ugye, ami olyan mintha egy dörej sülne el közvetlen a füledben. Meg is állapították az audiológián, hogy zajártalom, mert a 8000Hz 50 db-t romlott a 4000en 30db-t. A többi frekvencián jó a hallásom ugyanolyan mint a másik fülemben. Ehhez jött hozzá a fülzúgás is. 

Sokan arra panaszkodnak, hogy nem tudják megoldani a fülzúgás problémájukat, mert nem tudják azt se mitől jött létre. Szerintem baromira nem ez a lényeg, ugyanis én pontosan tudom, hogy mitől jött létre és mégse tudok vele mit csinálni. Ráadásul azt is momndják, hogy a létrejötte utáni 3 hónapban komoly esély van a javulásra, a létrejötte után 1 héten belül már az infúzión voltam és semmit nem ért. Szóval egy biztos, tök mindegy hogy mitől jött létre és az is tök mindegy, hogy mikor kezdik kezelni, mert ugyanúgy megmarad, sőt esetemben még rosszabb is lett egy darab edzéstől.

Arra nincs valami módszer, hogy az egyszeri zajártalomtól létrejött fülzúgásból, hogy a legsanszosabb kijönni? A fülem nem romlik, mert a két évvel ezelőtti audiológia full ugyanazt az eredményt hozta mint a mosti.

Előzmény: Tinman (1172)
ghepard Creative Commons License 2012.04.16 0 0 1174

Nagyon jókat írsz.......... Mindig lehet valamit tenni, mindig akadhat olyan dolog, amit nem próbáltunk ki..... Sok minden csak rajtunk múlik.......

Előzmény: Tinman (1172)
ghepard Creative Commons License 2012.04.16 0 0 1173

Lehet sokat segítene, ha nem lennél emiatt sztresszes, mer ez csak tetézheti a dolgokat. Olvastam egy másik topicban, hogy az illető elment egy kosárlabdameccsre mint néző és a meccs közben telibe tálálták halántékon a labdával - amitől elmúlt a fülzúgása.......

 

Én is programozok magamnak a melóban és engem is nagyon zavart, mikor volt fülzúgásom (meg máshol is nagyon zavart)......

 

Én is olyasmire gondoltam, hogy ha felment magasabbra, lehet tovább is magasodhat majd a freki, míg olyan magas lesz, hogy azt már nem fogod érzékelni. Ez is egy eset lehet.....

 

Igazad van, a magasabb hang sokkal zavaróbb, mint a mélyebb - pont azért, mint ahogy írod is......

Előzmény: xingjian (1170)
Tinman Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1172

A fülzúgás nem az a betegség ahol bármit is biztosra lehetne mondani, de ha tippelnem kellene hogy az a valószínűbb hogy egy oxigénhiányos állapot miatt romlik a fülzúgás vagy az értágítótól akkor az előbbire voksolnák. Egyébként épp te írtad hogy azért kezted el szedni mert hangosabb lett. A frekvencia eltolódásnak lehet egy optimista nézete, ha olyan magasra tolódik ami már kívül esik az agykéreg feldolgozási tartományán(az agyban a különöző frekvenciáknak dedikált feldolgozó területük van). Szerintem a hangosodás amit tapasztaltál könnyen lehet hogy abból adódott hogy a megszokott frekvenciák mellé bejött egy mellette lévő is, és az agy nem tud két közeli frekvenciát szeparálni, csak hangosabbnak hallja, erre épülnek egybként a fülzúgást maszkoló eljárások.

A (mértékletes) hosszútávfutás pont nem az a mozgásforma ami véleményem szerint kerülendő, mivel ez csak fenntartható aerob anyagcsere mellett működik, amit én kerülök az a spinning típusú erőkifejtés. A fülzúgás "élménye" meglátásom szerint néhány tipikus (közvetlen) okra vezethető vissza:

1. az agytörzset folyamatosan fals idegi impulzusok bombázzák (pl. a belső fül irányából)

2. ez az anomális megszünte után már fennmarad egy önfentartó hurok mivel megbomlik a hangfeldolgozás csillapító/erősítő agyi területek működése (dinamikus idegpályák)

3. ez a hurok úgy is kialakulhat hogy eleve az agyban keletkezik a zavar (pl. elégtelen keringés)

 

Az első eset lehet akut (pl hangos zene), ebből a legsanszosabb kijönni. A krónikus verzió az alattomos, anélkül hogy érzékelnénk kapja az agy a zavaró jelzéseket, de egy ideig megbírkózik vele mert van beépített hibaelnyomója, de eljön a nap amikor annyira felszaporodnak a zavarok hogy átszakítják a gátat (ez akár lehet egy akut esemény utolsó cseppje is a pohárban). Ebből meglátásom szerint csak úgy lehet kikecmeregni ha az eredetinél jobb körülményeket teremtünk a fejünknek, ez persze borzasztó nehéz mert a korosodás ellentétes irányba hat.

Végső mentsvár, hogyha az egézségesebb életviteltől a fülzúgásunk nem is múlik el, könnyen lehet hogy megelőztünk/elodáztunk egy veszélyes betegséget, ...minden rosszban van valami jó.

xingjian Creative Commons License 2012.04.13 0 0 1171

De az oxigénhiányt se értem. Mert ezelptt az edzés előtt, rendszeresen jártam futni napi 1 órát, ahol nem volt alacsony a pulzusom 8 km-t lefutottam 1 óra alatt és semmit nem változott a fülzúgásom, szóval nem volt hatással rá a magas pulzusszámú futás. Most a fojtások tettek be neki nagy valószínűséggel, de azért nem kellett volna elmennie egy másik frekvenciára ráadásul fokozatosan.

Előzmény: Tinman (1169)
xingjian Creative Commons License 2012.04.13 0 0 1170

Ebből az orvosi szövegből nem sokat értettem, nem tudom mi az vestibularis nystagmus meg ilyenek. A trauma váltotta, hogy hangosabb lett a fülzúgásom, de a frekvenciája akkor még mély volt ugyanúgy csak hangosabb. Ez egy hirtelen romlás volt, ami egész addig nem változott semmit, amíg nem kezdtem el a betasercet. Amikor elkezdtem a betasercet, akkor ment át fokozatosan lassan a frekvencia 4000 Hz 8000Hz-re és azóta is halad az élesebb magasabb hang felé. Ez azért rossz, mert amíg a mélyebb hangot simán elnyomták a nappali zajok meg a gép zúgása, ami előtt ülök napi 10 órát mert programozó vagyok, ezt a magasabb hangot már nem nyomja el semmi, annyira kitűnik az átlagos hangok közül, olyan éles. Még egyelőre nem álltam le ezzel a gyógyszerrel, de az tény hogy eltolódott a frekvencia, a hallásvizsgálaton is 8000Hz-et állapítottak meg. A trauma nem hiszem hogy hónapokig tolná a frekvenciát, ezt a gyógyszert tudja csak előidézni. Mások is beszámoltak róla, hogy amikor elkezdték szedni, először hangosodott meg rosszabb lett tőle a fülzúgásuk aztán javult. Én viszont félek, hogy ez a rosszabb helyzet nem fog javulni, mert ha huzamos ideig hallgatom ezt a frekvenciát megszokja a fülem és utána már csinálhatok bármit:S Nem tudom mit kéne tennem, egy edzésen voltam,ez nem indíthatja be, hogy romoljon el a fülzúgás hónapokon keresztül. Nem tudom mit kéne csinálnom. De tényleg furcsa, hogy másnak nem váltott ilyet ki a betaserc.

Előzmény: Tinman (1169)
Tinman Creative Commons License 2012.04.12 0 0 1169

Szerintem valószínűbb hogy a "trauma" indította be a negatív változást, a betasec csak nem javított rajta. Ismert jelenség hogy oxigénhiányt/alacsony vécukorszintet az idegesejtek nem nagyon komálják(fejfájás, szédülés, ájulás), ez a hatás fokozottan jelentkezik egy esetleg eleve nem tökéletes keringésű agyterületen. Én személy szerint kifejezetten kerülöm az olyan mozgásformákat amelyekhez hosszan tartóan magas pulzusszám tartozik. Egyébként a gyógyszer hatóanyagot kifejezetten ártalmatlannak tartom:

A betahisztin hatásmechanizmusa Meničre-szindrómában nem tisztázott. A betahisztin hatékonysága a vertigo kezelésében talán a belső fül keringését módosító képességében rejlik, vagy a vesztibularis magok neuronjaira kifejtett direkt hatásnak köszönhető.
A betahisztin egyszeri oralis max. 32 mg-os adagjával egészséges személyekben az indukált vestibularis nystagmus maximális szuppressziója a bevételt követő 3-4 órával érhető el, nagyobb adagokkal hatékonyabban csökkenthető a nystagmus időtartama.
A betahisztin növeli a pulmonalis epithelialis permeabilitást emberben. Erre egy radioaktív marker tüdőből vérbe való clearance idejének csökkenéséből következtettek. Ezt a hatást kivédhetjük egy ismert H1-receptor blokkolóval, terfenadinnal való előzetes oralis kezeléssel.
Míg a hisztamin szívre gyakorolt pozitív inotrop hatása ismert, a betahisztinről nem mutatható ki, hogy megnövelné a perctérfogatot, vasodilatációs hatása pedig egyes betegekben kismértékű vérnyomásesést okozhat.

A betahisztin az orális bevételt követően teljes mértékben felszívódik, a 14C jelölt betahisztin a csúcs plazmakoncentrációját az éhgyomri orális bevételt követően mintegy egy órával éri el.
A betahisztin főként metabolizmus útján eliminálódik, és a metabolitok főként a vesén át választódnak ki. Egy 8 mg-os adag radioaktivitásának 85-90%-a 56 órán keresztül mutatható ki a vizeletben, a maximum kiválasztási arányt a bevételt követő két órán belül éri el. Az alkalmazott adag kb. 80-90%-a a vizeletben választódik ki.

Előzmény: xingjian (1168)
xingjian Creative Commons License 2012.04.12 0 0 1168

Sziasztok.

 

Már egy ideje figyelmmel kísérem a fórumot de még nem írtam ide. Viszont most akadt egy kis problémám, amiben tanácsot szeretnék kérni. 

Nekem 2 éve van fülzúgásom, de most márciusig teljesen elviselhető volt. Viszont márciusban elmentem egy edzésre (küzdősport) ahol fojtások is vannak meg minden és utána felhangosodott eléggé a fülzúgás, szóval elmentem a régi orvosomhoz aki felírt betaserc 24-et. Na most miután elkezdtem szedni a betasercet folyamatosan elindult a fülzúgásom tónusa egyre magasabbra. Halkabb nem lett de kitolta olyan frekvenciába a fülzúgásom hogy most már tényleg baromira idegesít. Az orvos azt mondja az jó ha ilyeneket csinál mert akkor látszik hogy hat. De szerintem ez nem jó, mert ha ez így marad én megőrülök ettől a magas frekvenciától.

 

Kérdésem: Ha most leállok ezzel a sz*rral akkor van esély, hogy a fülzúgásom visszatér a régi frekvenciájára? Vagy most már tök mindegy mert ha egyszer felmegy ilyen frekvenciára akkor ott állandósul is? Most szívesen leállnék a gyógyszerrel, de félek, hogy most már nem fog visszatérni az a mély hangú fúlzúgás amilyen először volt, pedig az sokkal elviselhetőbb volt. Mennyi idő amíg a gyógyszer kiürül a szervezetemből és visszamegy a keringésem a gyógyszer előtti állapotra?

 

Köszönöm mindenkinek aki válaszol. 

virágosmező Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1165

Nekem is pattog a fülem ha nyelek. (Október óta cseng mindkét fülem, és azóta van, hogy ha nyelek egy kattanó hangot hallok, volt , hogy csak az egyik, fülemben, most mindkettőben hallom )  
pl. , ha olyan helyen voltam, hogy a zaj körülöttem elnyomta a fülzúgást, kezdetben volt, hogy abban reménykedtem, hogy esetleg már nem is zúg, és akkor nyeltem egyet, és még mindig "ilyen" volt, ebből tudtam, hogy még a zúgás is biztosan megvan.

 Ha neked sikerül ezzel kapcsolatban kiderítened valamit, majd megírod ide? Én már bejártam az orvosoknál a köreimet, ezt nem említettem, illetve legutoljára  mondtam az orvosnak, mikroszkóppal belenézett a füleimbe, és aztmondta rendben van.  Viszont most elgondolkodtattál lehet érdemesebb lenne ennek utánajárni jobban!

 

Füldugót bulizni vinni Ohropax nevűt ajánlok, ez rózsaszín-testszínű én ezt viszem magammal. A Dm-ben lehet venni, először lekell róla szedni azt a rózsaszín vattát, és alatta viaszból egy formázható kevésbé rózsaszínes füldugó van, szerintem egyáltalán nem gáz. Sőt szerintem egy átlátszó szilikonos jobban is észrevehető volna.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (1155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!