Keresés

Részletes keresés

Dr. Lecter Creative Commons License 2000.10.31 0 0 11
A Holdról hazatértek “karanténja“ elég röhejes volt,

jaja. Onnan, hogy úgy kezdték, hogy az óceánra leszállva kinyitották a kabinajtót...
Persze a Hold esetén tényleg nem volt nagy kockázat.

Előzmény: syrius (10)
syrius Creative Commons License 2000.10.31 0 0 10
Örülök, hogy eszükbe jutott. A Holdról hazatértek “karanténja“ elég röhejes volt, még jó, hogy onnan igen csekély esélye lett volna vírust importálni. De a Mars az más. Igaz a sok hónapos visszaút is elég megbízható karantén, de mi van, ha a “kicsik“ elég okosak és kivárnak?
Egyébként ha belegondolunk 31 éve t0rtént a Holdraszállás. Hihetetlen technikai bravúr. Ma a tizedéből “ki lehetne hozni“ sokkal fejlettebb az űrtechnika nem szólva a járulékos dolgokról. Aztán mégse... Lehet, hogy ma SE menne még? Persze tudom, nem éri meg az árát, nincs semmi, amiért megérné, még egy vacak vetélkedősdi sem.
Előzmény: Dr. Lecter (8)
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.10.31 0 0 9
Ennek elég nagy irodalma van a net-en is, sôt magyarul is megjelent errôl egy "mű".
Jellemzô a magyar könyvkiadás helyzetére, hogy 1999-ben, a holdraszállás 30. évfordulóján magyar nyelven ez az egyetlen könyv jelent meg ebben a témában:-(
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.10.31 0 0 8
Luna-pánik: Így volt bizony.
Mars-vírus:tudtommal eléggé tisztában vannak a gonddal, olyan ötlet is van, hogy a marsmintát elôször le se hozzák, csak Föld körül keringô űrállomáson matatnak vele.
Előzmény: syrius (6)
syrius Creative Commons License 2000.10.31 0 0 7
Már akkor is gyűjtöttem a képeket. Van néhány döbbenetesen silány hamisítványnak (tűnő) kép a NASA-tól. Persze lehet, hogy az első pocsék ff tv képeket akarták kompenzálni. No meg ez hozott egy kis pénzet is. VOlt egy hasonló témájú film egy Mars utazásról, de ott az űrhajósok se tudták, hogy a Földön maradtak. Hát azoknál ostobábbak már csak azok a nézők lehettek akiknek ezt be lehetett adni, még moziként is.
Előzmény: Teflon (5)
syrius Creative Commons License 2000.10.31 0 0 6
Igen, de a hisztis időre jellemző, hogy az akkori nyugati hírközlők (SZER-re emlékszem - sajnos - ) emlegette, hogy az a LUNA esetleg kockáztatja a derék Armstrongék testi épségét. Hát szegény ruszkik, még ha akarták volna, akkor se tudták volna meg k0zelíteni se. De az biztos, hogy mik0zben az amerikai program dátumait mindenki előre tudta a Kreml-é titok volt és biztosan ők is siettették a programot, hogy ha már embert nem is de visszatérő egységet ők hozzanak elsőként onnan. Vajon a Marssal mi lesz a helyzet? Onnan ember, vagy automata hozza az első mintát. Én ettől rettegek, mert komoly esélyét látom egy végzetes fertőzésnek.
Előzmény: Dr. Lecter (4)
Teflon Creative Commons License 2000.10.31 0 0 5
Helló
A filmet a spektrumon láttam,de már régen..
Mondjuk egy éve.A fényképek alapján bizonygatták,hogy az árnyék máshogy mutat mint kéne meg ilyenek..,meghogy túl élesek a képek
...meg hogy a zászló leng.
Az is lehet hogy csak a fényképeket hamisitották??
Ha van ötleted irj!!
Előzmény: syrius (1)
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.10.31 0 0 4
Jaja, ez volt a Luna-15. Szeptembnerben a Luna-16 már hozott mintát.
Előzmény: syrius (3)
syrius Creative Commons License 2000.10.31 0 0 3
No meg ott volt az ő robotjuk is, amitől szegény amcsik bepánikoltak, mi lesz ha összeütköznek. Szegény automata pórul járt, pedig szép teljesítmény lett volna ha Brezsnyevék 2 nappal hamarabb hozzák haza a Holdköveket “embertelenül“.
Előzmény: Dr. Lecter (2)
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.10.31 0 0 2
Éppen ezért. Ezek minden mozdulatát figyelték egymásnak. Gondolod, hogy kihagytak volna ilyen ziccert, és nem buktatták volna le amásikat?
syrius Creative Commons License 2000.10.31 0 0 1
Félve jegyzem meg, hogy nekem is volt hasonlo gondolatom. A lényeg a verseny volt akkor apresztizs és a tekintetben semmi kétségem sincs, hogy a nagy SZU elsütött volna hasonló trükköt. Elég valószínűtlen persze. Hol láttad a filmet, mi volt benne?
Előzmény: Teflon (-)
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.10.31 0 0 0
Ez ugyanolyan hülyeség, mint a "Gagarin se járt sose az űrben" kezdetű bohózat.
Előzmény: Teflon (-)
Teflon Creative Commons License 2000.10.31 0 0 topiknyitó
Hellósztok

Gondoltam megkérdem tőletek,mi a véleményetek arról,ami a Hidegháború alatt zajlott le.Tehát,valóban ekkor járhatott először ember a Holdon??Vagy később??
Nem régen látam egy filmet ezzel kapcsolatba..
Elég meggyőzőnek tünt.mármint ,hogy az egész holdra menetel ugyszólván csak látszat volt.
Ha te ezt nem igy itéled meg,vagy van ötleted,kérlek írj!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!