Keresés

Részletes keresés

Bánfalvi Péter Creative Commons License 2014.02.06 0 0 5215

Kedves Maxika! 

 

Teljesen jól gondolja, a Lioton gél majd rendbe teszi. Más, hagyományos aranyérkrém használata felesleges. 

 

A külső rögösödött aranyérről az alábbi cikkben olvashat:

 

http://drbanfalvipeter.blogspot.hu/2008/09/jn-is-megy-is-marad-is-mi-az-kls-rgsdtt.html

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Bánfalvi Péter 

Előzmény: maxika123 (5209)
Rika86 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 5214

Sziasztok! Engem jan. 21-én műtöttek. Akit érdekel lentebb leírtam.

Azóta teljesen jól vagyok, talán az első 3-4 napban szedtem fájdalom csillapítót. Az első pár wczés  nem volt kellemes, de vészes sem. Most már semmi problémám nincs vele. Nem fáj, nem vérzik. Estefele kezd el nagyon viszketni, gondolom gyógyul, meg a varrat szúr. De szerencsére kezd felszívódni, tegnap már kiesett egy darab.

Kicsit még ödémás, de a varrat teljes felszívódásáig ez természetes.

Úgyhogy teljesen jó minden, meg sem gondoltam hogy ennyivel megúszom!

Rika86 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 5213

Szia! A detralex tényleg jó. Én a hemorid krémet tudom még ajánlani, hűsíti az aranyeret.

De legfőképpen az étkezésen kell változtatni, mert ha egyszer kijött bármikor előjöhet. Sok folyadék, sok rost. Nem szabad erőlködni, nehezet emelni, hidegen ülni.

Előzmény: maxika123 (5212)
maxika123 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 5212

Ugy gondoltam hogy ezektől a gyógyszerektől esetleg ?  :

Detralex, - reparon, és lioton gél

Előzmény: 3x_ (5211)
3x_ Creative Commons License 2014.01.31 0 0 5211

Sajnos, nem fog eltűnni magától, ez nem pattanás.

Előzmény: maxika123 (5209)
attila.al Creative Commons License 2014.01.31 0 0 5210

Sziasztok!Gondoltam leírom,hogy alakulnak a dolgaim segítségül azoknak akik benne vannak a sürüjében.Szóval 20-án mütöttek,most 31.-e van.Mostmár tudok aludni fájdalom csillapító nélkül.xarás még nagyon rossz,de mostmár tudok ülni.Igaz sokk teát iszom.Néha még szúr viszket de akkor is sokkal jobb!Majd 6.-án megyek vissza kontrolra majd akkor meglátjuk mit mond a doki.Szóval ha bárkinek tudok segiteni írjon. 

maxika123 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 5209

Sziasztok !

 

Új vagyok az aranyér témában, problémában, ezért kérném a segitségeteket :

 

Kb 2 hete volt egy elég szorulásos, erőlködős nagydolgom !

(mindig normális volt ,soha nem szokott ilyen lenni, csak akkor )

 

1 hete vettem észre egy kb 15-20-mm hosszú és 3-4 mm széles kis kidudorodást a

végbélnyilásomnál, ugy mondanám, fele kinn-fele bent.

Nem fáj, nem vérzik, wc-zésnél sem, csak kicsit érzem hogy ott van ennyi ..

 

Ez most akkor külső vagy belső, és szerintetek el fog tünni magától ?

 

Detralexet, - reparont, és lioton gélt olvasgattam hogy jó lehet rá  ,

szerintetek ?

 

Elöre is nagyon köszi a segitségeteket !

 

 

bonap arte Creative Commons License 2014.01.31 0 0 5208

Felejtsd el a Reparon krémet és a kúpot is. Detralex tabletta és Hidrocortison kúp. A tabletta gátolja a vénák tágulását, tényleg jó. A kúp gyulladáscsökkentő hatású. A kettő együtt pár nap alatt fájdalommentessé tesz.

 

A Reparon hatástalan és ráadásul nem higiénikus. Állandóan zsíros tőle az alsógatya, szellenteni sem lehet a kúptól mert jön kifelé a zsíros lé.

 

Külső kenésre Lidokainos krém is jó.

Előzmény: Törölt nick (5207)
Rika86 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 5206

Folyadék megvan :) vitamin is. Igen próbáltam fujni az orrom és hát nem egyszerű. A tüsszentésről ne is beszéljünk, könny gyült a szemembe.

A wczés is csak úgy jó ha csak már futni kell mert amúgy fáj, amúgy sem voltam az a újságot olvasgatós tipus.

Próbálok mindenre figyelni! Köszönöm a jó tanácsokat!

Előzmény: bonap arte (5202)
Rika86 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 5205

Köszi!

Előzmény: 3x_ (5200)
Rika86 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 5204

Szia! Köszönöm. Nekem is fortedolt irt fel a doki. Szerencsére nincs gond a pisiléssel a kakilás se olyan rossz mint ahogy rettegtem tőle. Paraffin olajat iszok, rengeteg vizet meg levest eszek. Narancs mandarin. Emelnem sajnos néha kell 1 éves kisfiammal vagyok itthon. De próbálok minél többet pihenni. Én is úgy gondolom a széklet rendezés az egyetlen hosszútávú megoldás.

Előzmény: mira2013 (5201)
Cinkefej Creative Commons License 2014.01.26 0 0 5203

Gratulálok, hogy ilyen hősiesen túl lettél rajta! Mielőbbi gyógyulást!

Előzmény: Rika86 (5199)
bonap arte Creative Commons License 2014.01.26 0 0 5202

Még pár dolog ami fontos. A növényirost mellé, legyen az búza vagy zabkorpa, nagyon sok folyadédot kell fogyasztani. Akkor is ha nem vagy szomjas. Ha nem ízlik a tiszta víz akkor ízesíteni valamivel vagy teát, de itt a citrompótlót még kerülni kell. Szóval sok folyadék. Ellenkező esetben fordított hatás lesz és nemhogy laza széklet az eredmény hanem durva szorulás.

 

A húsfogyasztást eleinte hanyagolni és utána is csak nagyon finoman adagolni. Disznóhúst ne. Főzelék mehet ezerrel, kívéve azt amelyik szelet csinál. Ez az első hetekben még nem jó mert nyomás alatt tartja a beleket.

Májkrémek, pástétomok reggelire egy nagyobb kávéskanál búzakorpával legalább két pohár teával. Reggeli előtt 1 evőkanál parafin olaj és ezt minden főétkezés előtt.

 

Vitaminokat, Béres cseppet szedni nehogy beleess egy megfázásba mert a tüsszentés és köhögés is fájdalmas lesz, főleg az első két hétben.

És még sokat pihenni. A wc-re pedig akkor kell menni amikor már érzed az utolsó centimétereket. Ne az legyen, hogy megszokásból wc-re ülsz és eltelik 5-10 perc is mire megkezdődik a szülés.

Az újságolvasást azonnal el kell felejteni a wc-n. Törekedni kell arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül végezz és jól megmosni a segget utána.

A lyuk körül jót tesz egy leheletnyi vazelin fürdés után. Simítja a dörzsölődést és jobban érzi magát az ember.

 

A gugoló munkavégzést kerülni kell, inkább térdelni kell valami puhán.

 

A varratok még sokáig keményebbek lesznek a környező szöveteknél és nehezebben is nyúlnak. De ez idővel egyre jobban enged és csökken a székeléskori fájdalomérzet. 

Nem szabad túlzásba vinni a széklet higítását mert a végbélnyílásnak tudnia kell tágulni. Nagyon híg, túl lágy székletnél ez nem tud bekövetkezni és keserves lehet egy normál állagú szülés.

 

És még utoljára de nem utolsó sorban, a fűszeres kaját nagyon kerülni mert attól sokáig csípő érzés van a hegeknél.

Hideg autóülésre sem ajánlott ülni, és a szabadban sétálni is jól felöltözve alulról érdemes.

 

Elektromos párna jó dolog ha van. Ha nincs érdemes beszerezni egyet mert aranyeres gondokkal élőknek ez olyan mint a vakoknak a fehér bot.

mira2013 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 5201

Olvass vissza Rika86, nagyon sok segítséget találsz itt. Nekem az orvosom felírt Fortedolt fájdalomcsillapításra. Az idő tényleg gyógyít, de addig elég nehéz kibírni. Pisilni sokszor úgy pisiltem, hogy a kádban majdnem forró vizet engedtem a hasamra, néha úgy vécéztem, hogy egy vödör jó meleg kamillagőz fölött ültem, a meleg segíti az izmok ellazulását.

Engem altatásban műtöttek, de még alvásban kaptam érzéstelenítőt a műtét helyére, és a műtét után kb. 3 órával kivették a tampont, ami ahhoz képest, hogy három IV. fokú belső aranyér, bélkorrekció volt, nem is volt nagyon véres, inkább csak rózsaszín, és a tampon sem igazi tampon volt, hanem vékony gézcsík. Nekem is megmaradt egy piros borsószemnyi valami, ami azóta is gondot okoz, nem tudom, hogy mi ez. A nyílás nagyon-nagyon szűk volt hónapokig, talán 3 hónapja valamivel szélesebb, mint egy fakanál nyele. Idővel könnyebb lesz, de én úgy tapasztalom, hogy ha nem változtat az ember az étkezésén, vagy ha örökölte a székrekedést (mint én is), akkor újra kiújulhat minden. Még mindig a haemorrhid kenőcs a legjobb, ill. a paraffinolaj. Nagyon türelmesnek kell lenned, ne erőlködj, egyél sok rostosat, igyál vizet, maszírozd a pocakodat. Vigyázz az emeléssel, a cipekedéssel. Irj nyugodtan, páran megpróbálunk segíteni átvészelni ezt az időt. Arra nagyon kell figyelni, hogy mindennap legyen székleted.

Előzmény: Rika86 (5199)
3x_ Creative Commons License 2014.01.26 0 0 5200

Mindenesetre jobbulást. Az idő a legnagyobb doktor, mint tudjuk.

Előzmény: Rika86 (5199)
Rika86 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 5199

Sziasztok! Meg vagyok, túl vagyok a műtéten. Hétfőn befeküdtem 14.00-kor. Kaptam ricinust de semmi hatása nem volt, így kaptam még egy beöntést is. Másnap kettőkor műtöttek.  A hordár olyan kedves aranyos középkorú pasi volt, végig viccelődött hogy oldja a feszültséget ami nem kicsit látszott rajtam. A műtőben el is pityeredtem. Spinális gerincérzéstelenítést kaptam. Plusz egy kis bódító injekciót amitől végig a szellőzőt néztem ahogy csigaalakban tekereg. :) Talán 15 perc ha lehetett az egész. Kimetszettek egy külsőt és gyűrűztek egy belsőt. Visszatoltak,pihi. Aztán éreztem hogy fáj a hasam, azt mondták a vizelet. Nem éreztem hogy pisilni kellett volna. Katétert kaptam majd 2 liter jött le. Este 7 körül kezdett kimenni az érzéstelenitő hatása. Akkor jött a feketeleves. Borzalmasan el kezdett fájni a fenekem. Leült velem szembe a nővér és azt mondta hogy a tampontól fáj ennyire amit feltesznek műtét után. Azt mondta meg szokták engedni hogy kivegyük magunknak mert amúgy a doki venné ki reggel. Mondta még kicsit próbáljam tartani. Nem ment. Este nyolckor már sirtam a fájdalomtól.Kaptam egy fájdalomcsillapitó injekciót és egy gumikesztyűt.  Vagy kiveszem, vagy reggelig várok majd a dokira. Kivettem.Ott a szobában 3 betegtársam szeme láttára. Azt hittem ott halok meg . Inkább szülnék mégegyszer. Üvöltöttem a fájdalomtól. Láttam ahogy a szobatársam szemébe könny gyűlik. Ide tartozik hogy a tampon mérete akkora volt hogy alig hittem a szememnek. Nem is ragozom brutál nagy volt!1 óra elteltével egész jól lettem. Nagyban segített ebben a szobatársaim figyelmessége. Beszélgettük elvonták a figyelmet a fájdalomról. Fél 11 körül elaludtam. Hajnalban arra ébredtem hogy csikar a hasam. Nagyon megijjedtem, friss sebbel wcni? Tartogattam de nem birtam. Katéterres zacsival utnak indultam. Alvadt vér volt. Rengeteg. Nem kifelé, befelè folyt. Azt mondták semmi baj előfordul. Visszafeküdtem. Reggel fél 5 zuhany. Teljesen jól voltam. Reggel vizit, mehetek haza. Záróm délre lett kész, na eddigre én is. Nem nem a fenekem, a fejem. Beállt a nyakam. Fájt begörcsölt. Azt mondták az érzésteletítéstől pihenjek sokat igyak elmúlik pár nap. Hazajöttünk. Nem múlt a fàjdalom csak feküdni tudtam. A kisfiamra rá se tudtam nézni úgy fájt. Semmit nem tudtam csinálni mèg fürödni se.Pénteken felhivtam a korházat elmondtam mi van, délután bementünk. Egy isteni kedves aranyos doki fogadott aki a saját véremből injekciózott vissza a gerincembe, kitöltve ezzel a gerincfolyadék hiányt és megszüntetve ezzel a további szivárgást. Minden görcs borzalmas fájdalom egycsapásra megszünt ami akkor már 3. napja tartott. Mégegyszer köszönöm neki.Hazajöttünk. Estére kicsit belázasodtam ja és csípett a vizeletem. Reggel ügyelet, a katétertől gyulladást kaptam.Na szóval.... most érzem azt hogy jobban vagyok. Vagyis most csak a fenekem fáj.Reggel széklet után nagyon fájt vérzett is. Félek rendbe legyen minden, mert érzek és látok is egy borsónyi dudort és nem tudom ez most mi? Fáj, piros. Remélem jobb lesz, félek hiába volt ez az egész tortúra. Hú... hosszú lett de remélem valakinek hasznos lesz...

attila.al Creative Commons License 2014.01.26 0 0 5198

Nekem kamillás ülő fürdőt ajálottak. A sòs vizet a patikában mondták. Az a igazság, hogy fürdés után tud lűktetni! Szerintem mindenkinek begyullad ezért is fáj mindenkinek! 

 

 

mira2013 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 5197

A sós víz arra is jó, hogy összehúzza a sebet, érdekes, hogy még senki sem panaszkodott a műtéti hely begyulladására, a guttalax, stadalax szinte semmire se jó. Paraffinolaj, zabkorpa, szűzteakapszula, Ferencz József víz módjával. Azóta sem ettem banánt, rizst, babot, ilyesmit. Az egyik doktornő külső sebekre ajánlotta a sós vizes fürdőt, jó meleg legyen. Erőlködni nem szabad, a paraffinolajat kívül-belül is használhatod, túlzásba nem szabad vinni. Ha talál az ember egy normális dokit, akivel mindent meg lehet beszélni, és nem akar belőled csak pénzt csinálni, az jó lenne. Én is innen-onnan szedem össze az információkat, aztán vagy beválik, vagy nem. Annyira mások vagyunk, másként reagálunk, hogy csak próbálkozni lehet.

Előzmény: attila.al (5196)
attila.al Creative Commons License 2014.01.26 0 0 5196

Szia Mira2013!Az dokival nem tudtam beszélni mert tegnap szombat volt. Igazából csak a vérzés zavar. De tegnap este a szél legalább magától tudott távozni nem csak a wc-ni űlve. A székletet langyos sós vízzel tudom indítani, ez vált be! A guttalax csepp és a stadalax nem vált be de a sós langyos víz..... na az igen! Igaz, hogy kellett belöle vagy 7dl de bejött! A fájdalmak lassan szünik. De akkor is jobb mit mikor kiment a zsibbadás műtét után! Az a este maga volt a pokol! Csak azt furcsálom, hogy semmit nem írtak fel fertőzés ellen! 

Cinkefej Creative Commons License 2014.01.25 0 0 5195

Engem novemberben műtöttek egy belsővel és külsővel is, aztán egy hétre rá vérrög keletkezett azt metszették meg és most mit ad ég, újra aranyerem lett - nagyon fáj ismét :-((

Előzmény: attila.al (5193)
mira2013 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 5194

tudja az orvosod, hogy nagyon vérzel? Volt itt valaki a fórumon, aki szintén vérzett, és megfigyelésre vissza kellett mennie a kórházba. Amikor a második aranyeret gyűrűzték nagyon lázas lettem, szörnyű fájdalmaim voltak, túléltem, de nem mentem vissza a harmadikra. Aztán rá két évre műteni kellett az összeset, már leírtam itt a következményeket, 10 hónap telt el azóta, de kúpot használni nem tudok, egyszer használtam kb. 2 hónapja, hogy legyen inger, jó kis vérzés lett belőle, soha többet.  Ezzel együtt kell élni, a napjaimat azóta is tervezem, néha változtatni kell a terveken, jobb a helyzet, de a bevitelt, és a kiadást szigorú felügyelet alatt kell tartanom. Volt  itt egy lány, szilaselvira és borembukk (fiú),(tavaly január, február) az ő további sorsukra nagyon kíváncsi lennék. Keress vissza rájuk, én az ő tanácsaik segítségével éltem túl a műtétet. Ne kúpozz, bárki bármit mond, az én sebem is az miatt szakadt fel. Sok tanács, tapasztalat van itt a fórumon, némelyek jók, de sok a hablaty.

Előzmény: attila.al (5193)
attila.al Creative Commons License 2014.01.25 0 0 5193

Sziasztok!Engem hétfön műtöttek belső aranyérel amit kivágtak. Kettőre meg gyűrűt raktak. Most szombat  van,voltak hőemelkedéseim de a doki szerint ez normális. De tegnap óta ha kimegyek a wc-re csak szél jön és egy csomó vér! Nektek volt ilyen? Gyógyszert csak kupot kaptam amit nem tudok felrakni mert annyira fáj. Nem kellett volna valami antibiotikumot kapni? Remélem valaki tud segíteni. Köszi 

Cinkefej Creative Commons License 2014.01.18 0 0 5192

Mondjuk az sem elhanyagolható, hogy kinek milyen a fájdalomküszöbe. Ami neked nagyon, az lehet másnak semmiség. Az is tény, hogy inkább a műtét utáni lábadozás, mint az aranyérrel járó, nap mint nap átélt fájdalom.

Előzmény: Pennysta (5190)
bonap arte Creative Commons License 2014.01.18 0 0 5191

Mikor műtöttek, hogy még mindig fájdalommal élsz?

Előzmény: Pennysta (5190)
Pennysta Creative Commons License 2014.01.18 0 0 5190

Az a helyzet, hogy azokat a szörnyű kínokat sajnos mindet átéltem és élem a mai napig. Én csak segíteni akarok másokon, azért is javaslom mindenkinek, hogy forduljon orvoshoz. Az, hogy őszinte vagyok és nem ringatok senkit a fájdalommentes rózsaszín maszlagban, az meg ne legyen már bűn! Mindegy nem szaporítoma  szót, aki érti érti.

Fájdalommentes ürítést!

Cinkefej Creative Commons License 2014.01.17 0 0 5189

Szuper vagy :-) És drukkolunk Neked!

Előzmény: Rika86 (5187)
Rika86 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 5188

Olvastam a történeted. Nagyon jó hogy ilyen részletesen leírtad. Szerintem nagyon sok mindenkinek segítettél ezzel, hogy tudjuk mire számítsuk. És az a legjobb hogy most minden rendben van veled.

Köszönöm.

Előzmény: bonap arte (5185)
Rika86 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 5187

Nem mondom vissza! :)

Előzmény: Cinkefej (5181)
Rika86 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 5186

:) Köszönöm. Tisztában vagyok vele hogy fájni fog, nem ringatom magam téveszmékbe. De én is úgy érzem hogy Pennysta ezt élvezi. Kicsit megnyugtattatok, meg egyik ismerősömnek is műtötte ugyan ez az orvos, ő is biztatott.

Igen remélem picur el lesz apával, nagyon szereti. :)

Előzmény: cac-o-phonic (5184)
bonap arte Creative Commons License 2014.01.16 0 0 5185

Eszedbe ne jusson visszamondani. Hamar túl leszel rajta. Engem pont egy hónapja műtöttek. Komoly műtétem volt, egyszerre két durván vérző belső aranyeret vágtak ki. Olvass vissza, egyszer már leírtam a folyamatot. Már az év első munkanapján mentem dolgozni úgy mint a maszületett bárány. Semmi gond a wc-n azóta.

Szóval ne félj, pár nap kínlódás és folyamatosan szűnik. Ez sajnos vele jár mert nagyon érzékeny pont, de fájdalomcsillapítóval elviselhető.

Drukkolunk neked. :-)

Előzmény: Rika86 (5173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!