Keresés

Részletes keresés

Bubuca Creative Commons License 2016.07.20 0 0 14416

A dolog jó oldala,hogy idővel a porckorong magától is veszít a nedvességtartalmaból és igy valamennyit tud javulni a helyzet. Plusz ha idővel kiszakadt sérv lesz - ha mázlid van felszívódik lassacskán -ha nem (idegi sérülésveszély)akkor műtik. Csak ez mind egy hosszú folyamat...és nem standard...hol jobb,hol rosszabb. Közben ahogy a tartószerkezet gyengul kialakul mikromozgás ott ahol nem kéne(derék-nyakfájdalom) - ezért fontos a csigolyakörnyéki izmok erősen tartása - mert ezek a mikromozgások tovább nyirják a porckorongot. Erre a jelenlegi tapasztalatom szerint a medx a legobb nekem.

Ne érts félre - szerintem is szivás hogy az ember a maradek x évet ugy éli le hogy a fájdalommal meg tömérdek limitációval küzd..de sajnos az orvostudomány még nem tart ott hogy regenerálni tudja a porckorongot. .pontosítva a falát. Porckorongot már tiz éve tudnak össejttel előállítani..csak a sérvesedett porckorong falat nem tudják rekonstruálni. 

Ha a gond 5 hónapja van ..akkor még alakulhat.

 Drukkolok,hogy jobb hírekkel tudjon szolgálni ez az új orvos.

Előzmény: majamaja (14413)
majamaja Creative Commons License 2016.07.20 0 0 14415

Remelem, hogy ez a med... segiteni fog. Kitartas. Nekem azt mondta a fürdöbe egy ember, hogy mindenre van orvosag. Vagy ugy is erthetjük, hogy mindenre van megoldas Probalok mindig igy gondolkozni.

majamaja Creative Commons License 2016.07.19 0 0 14414

Bubuca, amit irtal az nem valo kecssegtetö, marmint, hogy a dokik nem sok  pozitivumot mondtak. Föleg a fuzio vagy mest. porckorong. Brrr, kiraz a hideg. Mostansag össze-vissza almodom, remalmok. Megint enni sem birok. Csütörtökön megyek masik varosban neurologushoz.  Ebben a varosban mar nem megyek meg az alltalanos orvosomhoz se evvel többe. Elegem lett belölük. :( Meg mindenböl.

majamaja Creative Commons License 2016.07.19 0 0 14413

februar közepen

Bubuca Creative Commons License 2016.07.19 0 0 14412

Voltam Mo-n kb 8 nál -ebben van reumatológus,idegsebész és neurológus. Angliában dr Martin Knightnál és németoban dr Michael Schubertnél. Nálam lumbalissal indult (kicsi sérv és elcsúszás) aztán 6hónapra rá lett nyaki is - arról nincs MRem de tünet alapján kb be tudom lőni.(c6 kis sérv jobboldali ideggyöknél közelít, de gerincvelői kompresszió nincs)

Angliában úgy vélték a műtét segítene - de mondták hogy az szigorúan csak a fele a javulásnak ,műtét utáni tartásjavítás nélkül nincs teljes hosszútávú eredmény. Az eljárás több milla ..és az operáltak 80%anak segít megfelezni a fájdalmait 2 évre..es 72%nak 10 évre.és a javulás elkezdődik a műtét után..de várhatóak flare upok..a teljes regenerálódása ott a rendszernek..beleértve az agy álrali berögzött védelmi gátlásokat 1 év.

Németo-ban azt mondták,hogy mivel látható kompresszió nincs - probáljam meg a Medx-et. Ha az nem segít,akkor jöjjek vissza és fúzió vagy mesterséges porckorong.

Magyarországon gerincgyógászatiban felmerült a fúzió..de a többi doki nagyjaból egységesen azt mondta,hogy nem érdemes műteni . Nem azért mert nem akarnának segíteni - inkább a probléma az hogy az általuk használt módszerek erre (fúzió) sokszor hosszú távon több kárt okoz mint amit megold pláne 35 évesen..- pedig ezek a dokik Mo-i szinten elismertek.

Nekem van segítségem,nem is kevés,de a problémám is más (az ilyen elcsúszásos történetek ha egyszer tünetet okoznak nehezen érnek jó véget...)de én bizom benne hogy ha lejár a maternity,legalább egy 4 órásba vissza tudok menni...ülő és utazos munkám van - majd valahogy kitárgyalom hogy ugy alakitsuk a dolgot,hogy el tudjam végezni. 

Neked hány hónapja kezdődött?

Előzmény: majamaja (14408)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14411

Igen, hallottam, hogy ott is vacak az eü.😕

Előzmény: majamaja (14410)
majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14410

Anglia szerintem 100 szor jobb mint, ami itt van . Ott bezarnak a mi korhazainkat. inmediattly vagyis azon nyomban

 

majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14409

Hat nem gerinckimelö, de jol kerestem. Mindig a hatamra gondoltam en is, aztan... Vajdasagi vagyok, itt a dokik semmit sem ernek. Mondtam azt mondta nekem szo szerint, hogy nem tudok segiteni. Ezt egy doki tuti biztos, hogy nem mondhatja a paciensnek. Panaszkodtam is akinel kellet, aki mondta, hogy annyian panaszkodnak a korhazban az orvosokra, szolgaltatasra stb... de senki sem csinal semmit ellene.

Ugyhogy...

majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14408

Bubuca melyik orvosoknal voltal es mit mondtak, ha nem titok. neked is nyaki gerincnel vannak problemaid.

Hosszu tavon nem elhetek ilyen "nyugdijas eletmodot", ha elkezdek valamit csinalni akkor kesöbb persze fajdogal, bevehetem a vacak tablettakat, de nem ernek sokat. Egyedül elek es nem tamszkodhatok senkire fizikailag, pszichikailag es anyagilag sem. :( aztan igy nincs is kedvem ismerkedni, meg szerintem nem sokan türnek azt az embert akinek non-stop faj valamije. Elrejteni meg nem tudnam. Ne tervezek, azt meg, hogy??

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14407

Hát nem egy gerinckímélő meló amit leírtál.

Nincs ott valaki a segítségedre lehet? Találni egy jó orvost stb.......

Angliában élsz? Az angol eü-ről nem sok jót hallottam.

Előzmény: majamaja (14404)
majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14406

A Horvato. doki oldalat mar olvasgattam. Ott talaltam az ozon terapiat, most mar irnak is az oldalan rola. Lezeres mütet is vegez. Irtam is nekik. Visszairtak, hogy vizsgalatra menjek be, mert meg idegsebesz nem latott es, hogy ö az. Meg persze, hogy a legvegsö esetben nyul a cervikalis porckorongokhoz.

nem mentem el. De idegsebeszt felkeresek majd. Termeszetesen sejtem mi lesz a valasz. Fizikoterapia meg torna, gondolom. Mint mindenhol eddig. Mar, ha ezt hallom kiugranek az ablakon.

Bubuca Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14405

Persze. Alább a linkek. Én a háromból kettőhöz el is mentem

És igen, azért él elég sok ember fájdalommal,mert garancia semmilyen műtétre nincs. De ha már nem elviselhető a dolog - én próbálkozom kevésbé invaziv megoldásokat találni...hogy tudjam hova forduljak mikor eljön egy KO pillanat ami nem javul..

Linkek:

Elismert angol sebész oldala és a módazerének leírása protrusio temaban:

http://www.spinal-foundation.org/conditions/disc-protrusion-symptoms-and-treatment

Hasonlo elvek akapján egy német helyen nagyon hasonlo modszerrel - ez a link a nyaki sérvről szól - ha kompressziót okoz:

https://www.apex-spine.com/disc-surgery-3.html

Es egy link amit kontra szemszögből érdemes elolvasni (dr Yeung nem európában dolgozik - akinek a módszeréről írnak itt - de horvátországban van egy doki aki ezt a módszert használja:

http://www.chirogeek.com/002_Yeung_Endoscopic_Discectomy.htm

Előzmény: majamaja (14400)
majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14404

Az is a baj, hogy olyan orvosokhoz jarok, akkik felernek 1 nagy 0val. Ezert nezelödök tovabb. Egyesek helyre jönnek olyan allapotbol, hogy soha senki nem gondolna en meg itt igy kinlodok. Igaz mindenki mas es mas es minden eset mas.

 

majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14403

A stressz tehette esetleg, meg a fiziai munka, allando kenyszertartasban levö testhelyzet. Nem tudom, meg az agy, amit b..za meg fel kelllet emelnem, azots is szidom a rekaimet vagy minek hivjak.

majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14402

Felemeltem itthon az agyat.  2szer is. Okos en, akkor ereztem nyilalo egö erzest a nyakamban, Aztan lassan jött a tobbi napokra ra: beallt a nyakam, fajt, majd a lapockam es a vallam. Egyik reggel pedig picit zsibbadtak az ujbegyeim.

a korhazban a fizikoterapeuta dr. nagyon szemtelen volt. Gondolhatod, mikor azt mondja neked nem tudok segiteni, menjen neurologushz, az meg vissza fizikalis terapiara.

Szoval...

Munkan persze rosszabb lett. Fizikai munka, hosszu munkaorak, aru behordas, nehez dobozok, az ujjbegyeimmel nem tudtam semmit felvenni, mert erzeketlenek voltak.

Azt tudom, hogy nagyon meggörbültem mostansag. A balesetem elött szerintem nem voltam azert ennyire. Gondolom az allando izom görcs miatt görbülhettem meg. Nem tudom. Nagyon unom az egeszet. Munka nelkül maradtam, de nem tudtam dolgozni ugy. Persze raadasul nalam se gondoltak, hogy a gerincemmel van a baj. A doki azt mondta, hogy carpal tunnel, aztan Mng, ahol kiderült, hogy eza baj.

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14401

Nem hiszem, hogy a cipekedés okozta a nyakfájdalmad.Az inkább az ágyéki gerinced tette volna tönkre.

A gyógytornász nem nézegette a tartásod?

Nem fedezett fel valamilyen tartáshibát?

Pl.görge vagy lapos hát, lógó, előre rotáló vállak, előre helyezett fejtartás.......

Előzmény: majamaja (14395)
majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14400

Bubucca, a többi operacional is ahol a porckorongot csak reszletesen tavolitjak el sincs sajnos garancija,szeritnem.

Van valami web oldalad ezekröl az eljarasokrol??

majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14399

Adrienn, kivanom neked a legjobbakat. Mikor lesz a mütet?

 

majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14398

Szia adrienn!

 

Igen, en most erkeztem el ehezz a ponthoz. Javulas van is meg nemis, aztan most meddig szenvedjek. Szedjem a bogyokat addig meg a gyomom ki nem lukad vagy varjak meg a fajdalmaim olyanok, hogy nem tudok letezni töle. Vagy csoda törtenik es jobban leszek? Közben ketyeg a biologiai oram. Varok meg 2 evet, vagy mit csinaljak. Egy ismerösöm edesanyanak mütetje volt, az ismerösöm azzal biztatott ez egyre rosszabb es rosszabb lesz. Mondtam is neki, hogy köszi.

Hallottam, hogy csak akkor mütenek , ha nem erzed a kezed vagy ha pokoli fajdalamid vannak.  De ha a mindennapi eletedet befolyasolja a fajdalom akkor?

Tudom, hogy hülyen hangzik de en arra gondoltam, hogy jobb most egy lezeres vagy olyan eljaras amivel nem kell az egesz porckorongot eltavolitani, mint aztan amikor az embernek serve van. Nem tudom.

 

 

Adrienm79 Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14397

Szia majamaja!

 

Nekem tavaly dec.22-én szakadt le a nyaki sérvem. Januárban műtét de nem jól csinálta meg a műtő orvos és még rosszabb lett az állapotom. Most várok a második műtétemre de most az OGK-ban. Nekem is nagyon fáj állandóan a gerincem a vállam a karom. Zsibbad és gyengék a kezeim. Alig bírom fordítani a fejem.

Már segítség nélkül szinte semmit sem tudok csinálni.

Én úgy gondolom amíg el lehet húzni a műtétet érdemes mindenfélével próbálkozni de van az a pillanat amikor az ember azt mondja jöjjön a műtét és szabadítsanak meg ettől. A műtét után az ember sokkal jobban lesz ( mondjuk én nem de ez másért van és más történet. )

 

majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14396

mondjuk en is attol felek, hogy servem lesz. 35 evesen meg nem dönthetek ugy, hogy nem emelek. akkor mütetet sem csinalnak, hanem fajdalmakban elnek az emberek vagy mi?? ez nekem se vilagos.

majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14395

es milyen munkat tudtok vegezni igy? nekem fizikai munkam volt, arut is kellett hordani... ezt akkor elfelejthetem.

Bubuca Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14394

Több olyan terápia van ami azon alapul,hogy kicsit vizvesztettebbé teszik a porckorongot - pl németországban és Angliában is csinálnak lézerrel kombinált eljárásokat ..csak az ilyesminek a nagyon hosszú távú hatása nem teljesen tisztázott  - arra vannak kutatási eredmények,hogy ha valamit beleszúrnak a porckorongba az felgyorsítja a porckorong degenerációját...ugyanakkor az ilyen eljárások után kevesebb az ujrasérvesedés mint a hagyományosak sérvműtétek után. 

Sajnos a legproblémásabb ebben a témában,hogy garancia semmire nincs - csak statisztikák a sikerre ami másoknál történt vagy nem történt. 

Az én tapasztalatom,hogy az első néhány hónapban érdemes óvatosan bánni a tornával - de hosszabb távú eredmény abból jön,ha az ember igyekszik javitani a tartásán ès erősíteni a stabilizáló izmokat..izombalasz kialakítás. És a legrosszabb a jövön aggodni a limitációkkal kapcs - mert a javulás sokszor nem megy gyorsan és nem biztos hogy olyan lesz mint régen.:( de egy idő után az ember megtalálja,hogy mi az ami a legtöbbet segít ..csakhat ez nem biztos,hogy hónapokban mérhető.

Előzmény: majamaja (14388)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14393

Igen, nem írtam el.Nemcsak a nyakam, hanem a végtagjaim is fájtak.Vírusfertőzésem volt, tüdőgyulladással, magas lázzal.Miután a szervezetem és a gyógyszerek legyőzték a vírust, nem múlt el a fájdalmam, pedig a doki erre számított.

Majd egy évembe került, hogy a végtagjaim rendesen működnek, nagyon be volt szűkülve az izületek mozgáshatára.A nyaki gerinccel nem voltam ilyen szerencsés, de dolgozom rajta.

Nincs is más választásom.

Az elején, amikor nem sokat tudtam a gerincről, elmentem egy idegsebészhez az mr-vel, ami három "mezei" protrusiot mutatott.

Nagyon elégedetlen voltam, hogy ezekkel egy sebész nem tud mit kezdeni és elégedetlenségemben azt találtam mondani, hogy bárcsak sérvem lenne, mert azt.........

A doki nagyon mérges lett, jogosan.Azt mondta, fogalmam sincs mi az a sérv, mi az a gerincműtét és ne is akarjam megtudni.

Igaza volt!

 

Csak éjjel nem fáj.Délelőtt kicsit, később erősödik, majd ismét lecsendesedik. Nekem nem a karba sugárzik, hanem lapockába, hátba.

Prolo előtt a bal oldalam sosem fájt.

Nekem inkább szúró jellegű a fájdalom, mint égő.

Előzmény: majamaja (14392)
majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14392

2010??? es azota faj egyfolytaban vagy idökzönkent?? hogy lehet igy elni, dolgozni??

Ma reggel is egtek es fajtak a karjaim, aztan elmult. Most ugy elek, mint a nyudijasok, azzal, hogy meg talan ök is aktivabbak. Egy kis hazi munkatol mar ennyire fajdogal akkor hogy fogok dolgozni vagy a kesöbbiekben hazi munkat vegezni, gyereket vallalni? Emelgetni es cipelni a babät?

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14391

Bizony régóta.2010.októberében azzal kezdődött,hogy lemerevedett a nyakam, se jobbra, se balra nem forgott.És mivel az orvos az rtg-n kívül nem csinált semmit, egy ideig csak annyit tudtam, hogy a normál gerincgörbületem kiegyenesedett.Azt mondta, orvosi szempontból ez nem jelent semmit.

Ezután léptem magam, csináltattam mr-t, kerestem orvost.........

 

 

Előzmény: majamaja (14389)
Pipike77 Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14390

Szia!

 

Vinnem keleltt a lalateimet, meg az MR felvételt CD-n.

Kikérdezgettek midnen tünettel kapcsolatban, aztán a fejemet kellett így-úgy fordítani, dönteni, a karjaimat így-úgy emelgetni, lábat, stb, meg előrehajolni, stb.

MIvel az MR leletem alapján durva sérvem van, meg ciszta is van a gerincvelőmben, és ki vagyok írva műtétre, mondta a lány, hogy van náluk gerincsebész orvos, megmutatja neki a leleteimet, hogy ő mit javasol.

Az orvos azt írta a papíromra, hogy ha az idegsebészem javasolja a tornát, akkor mehetek.

Elég soká sikerült az idegsebészemmel találkozni, akine elmeséltem, és írta, hogy torna mehet, de nyújtás nem.

Holnap fogok először menni, szóval még nem tudom, milyen gyakorlatok lesznek.

Az mindenképp szimpatikus, hogy nem estek nekem egyből, hogy járjak csak hozzájuk, hanem szakvéleményt kértek, szóval emiatt nem tűnik lehúzásnak.

Előzmény: armisz72 (14381)
majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14389

Amikor olvasomgatom ezt a forumot elszomorit, hogy egyesek menni ideje szenvednek es attol tartok, hogy ram is ez var. Brigi57 neked miota vannak fajdalmaid?

majamaja Creative Commons License 2016.07.18 0 0 14388

Szia!

Külföldön elek. Itt mindjart a melyizom erösitö gyakorlatokat csinaltattäk velem, a fajdalmaim erösebbek voltak, mint most. Utanna tudtam meg, hogy erös fajdalmak eseten nincs tornazas. A korhazban a fiziko melett a tornat is csinaltam. Hat mit mondjak, ratettek egy lapattal. Aztan itthon folytatodtak a fajdalmak, a kezemre is atment, majd a balkezemre es vallamra is. Akkor nem tornaztam itthon csak pihentem. Sejtem melyik gyakorlatra gondolsz, de itt se a fürdöbe, sem a korhazba ilyen gyakorlatot nem mutattak. A fej az ällandoan egyenesen all, nem mozditom egyik gyarolat alatt sem.

Nekem a C6,7 nel van un portusio es a C5,6 nal.

Az egyik orvos azt mondta visszahuzodik, a fizikoterapeuta, hogy nem, csak a környezö szövetek alkalmazkodnak.

Nyomom ezeket a tornakat, de ma pl. porszivoztam, felmostam, sepregettem es most este erzem is az egö erzest a karjaimban.

A portusio visszahuzodott?? Akkor nalam mi törtenik, nekem csak szethuzodtak a fajdalmaim. Szoval, mintha nem jobbra hanem inkabb rosszabbra menne az egesz.

A fizikoterapeuta a fürdöbe azt mondta hogy kb. 10 nap utan javulast kellene ereznem, hat nem igazan tapasztalom, ha nem akkor idegsebeszt ajanlott, habar azt mondta, hogy ha idegi karosodas nincs akkor nem mütenek.

Nekem ez viszont mar nagyon idegesitö. Az alltalanos orvos is a tornakat mondta, es ennyi. Ja, de..??

Prolozone vagy ozon inekciokrol az interneten olvastam. A porckorongba fecskendezik az ozont, ami a porckorongot összehuzza, csökken a viztartalma es igy a ideg nyomasa is. Ez mind szepen hangzik, de senkit sem talaltam meg, aki kapott volna ilyen inekciot es jjavult volna az allapota. Klinikat sem talaltam M. orszagon, csak Nemeto es Olaszo. De nem merem kiprobalni. Az interneten csoda sztorik vannak erröl, de ez csak alternativ medicina. Rendes orvos erröl nem fog mondani semmit.

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.17 0 0 14387

Ja igen! Nekem is kiboltosulásom van, eredetileg három volt, de egy visszahúzódott.

A CIV.-es korong minimálisan kiboltosul, a CV.-ös középre tart, eléri a durát és a gerincvelőt, benyomatot képez, de nem ér gyököt.

 

Próbáltad a nyaki nyújtógyakorlatot? Az ú.nevezett "fiók betolóst"?

Előzmény: majamaja (14385)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!