Keresés

Részletes keresés

Pipacs1 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 140

Üdvözlök mindenkit, sziasztok!

Nagyon tetszik a városotok és környéke, ezért a családommal utánajártunk egy kicsit, hogy mi újság van "ingatlanügyben".

Ami megfizethető és új és nyugis.....nos rátaláltunk a nyugati lakóparkra.Ámde ekkor beleolvastam a fórumotokba, és meglepődésemre "lehúztátok" a lakóparkot rendesen.Ki tudnátok fejteni a problémákat részletesebben?Már többször is jártunk erre de mi nem éreztünk bűzt.Vagy csak szélcsend volt?és milyen zajokról beszéltetek?Előre is köszi a segítséget!!!!!!!!!!!!!

brazil_8 Creative Commons License 2007.12.24 0 0 137
Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden ide tévedőnek!
Péter az állat Creative Commons License 2007.12.12 0 0 136
A máv nem sokat változott. Maradt az óránként egy vonat, csak befelé más időpontban. A pontosság még csak, de az állapotok...
A tapasztaltak azt mondják, hogy ha nem melósban utazol, akkor kiszolgált lepedő, meg szvsz vv kesztyű is, legyen nálad!
Előzmény: LianaSoroksár (132)
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.12.12 0 0 135

Éppen ezért költözünk ide :-)))! Nekünk szép lesz télen, tavaszon, nyáron, meg télen. Nyitott szívvel, jó érzésekkel készülünk, ezért "garázdálkodunk" már itt a fórumon is. Most nagyon úgy néz ki, hogy tavaszig várni kell a valóságos megjelenéssel, de legalább így, virtuálisan már veletek vagyunk!

 

Jó éjt!

Előzmény: Törölt nick (134)
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.12.12 0 0 132

Hmmmm... És sikerült vajon a MÁV-menetrendet is hasonlóan korszerűsíteni?!

 

Egyébként a busz a reggeli csúcsforgalom/dugó idején mennyire tudja betartani a menetrend szerinti menetidőt? 

 

A vonatok pontosan járnak? 

Előzmény: Péter az állat (131)
Péter az állat Creative Commons License 2007.12.11 0 0 131
Képesek voltak olyan menetrendet alkotni, hogy suliszünetben 5.13, és 6.54 között kivettek minden járatot, visszafelé pedig 15.10, és 17.15 között sikerült ezt megalkotni, tehát pestre egy átlagos munkahelyre nem lehet bejutni, vagy csak két órás várakozással. Délegyházára meg még rosszabb a helyzet. Bizonyára csak az iskolások fizetnek a bérletért. Így az amúgy is romló volán közlekedésre elmondható, hogy a gyenge kezdést erős visszaesés követte.
Ráadásul pl ma üzemkezdetkor még nem tudta a sofőr, hogy melyik útvonalon is kell mennie, mert nem mondták el neki.
Előzmény: LianaSoroksár (130)
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.12.11 0 0 130
Mesélj!!!!
Előzmény: Péter az állat (127)
csendes gyilkos Creative Commons License 2007.12.11 0 0 128
Helló.
Péter az állat Creative Commons License 2007.12.10 0 0 127
És mit szólnak a t. lakók az volán új menetrendnek nevezett agyréméhez?
A feleségem teljesen kiborult tőle, de amint hallotta nem volt egyedül, mert reggel rendesen kitört a "lázadás a buszon".
brazil_8 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 126
Én a következő egér útat szoktam választani:
Régi 51-es a taksonyi csati híd után a Töldségesnél el jobbra, végig az úton át a vasúton és rögtön utána balra (a temetőnél), ki az Alsónémedi útig, majd azon a Lidlig, elötte el balra a szervít útra és onnan kikanyarodni az 51-esre.
Sajna néhe ez sem gyorsabb. mint sorba állni :(
Előzmény: Törölt nick (125)
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.11.27 0 0 123

Jó reggelt mindenkinek!

 

Örülök, hogy megint ébred a topic, és köszönöm a válaszokat! Tudtam én, hogy rendes emberek lakhatják Dunavarsányt :-))))

 

Ez a lámpa-mizéria azért elég riasztó, de nem ijedünk ilyen könnyen... Péter kérdezte a régi 51-est, én is erre lennék kíváncsi (a hétfői kukást majd csak kicselezzük valahogy), de a sóderos-bűzgyáros-életveszélyes-lassújárműveket már most utálom.

 

Budapesten is van 1-2 forgalombénító lámpa, amit évek óta nem sikerül átprogramoztatni. Ennek ellenére jó lenne megtudni, kik üzemeltetik, programozzák a "mi" lámpánkat. Ha igaz, hogy a Haraszti-lobbi belepiszkáltatott a programba, akkor talán nekünk is van esélyünk. Ha ésszerűbb programozással rövidíteni lehetne a Varsány felőli sort és nem növekedne jelentősen a merőleges irányban várakozó karaván, akkor erről talán meg lehetne győzni az "illetékes elvtársat". Az érintett polgármesteri hivatalok bizonyára beszélőben vannak a forgalomtechnikai céggel.

(Egyébként gondolom, hogy néhány szép tavaszi reggelen végigsétálva a sor mellet, össze lehetne egy-két ezer aláírást gyűjteni kérés erősítésként. Népi kezdeményezés :-), népszavazás :-) stb., úgyis ez most a divat...)

 

Apropó: milyen a varsányi önkormányzat és hivatal?

 

Iskolai állás ügyben való segítőszándékot köszönjük. Voltunk mi is bent és nagyon kedves, szimpatikus tanárokat láttunk s ilyen volt az ig.h. is, de azt mi is tudjuk, hogy jelenleg sajnos nem kapkodnak a pedagógusok után. Csökkenő gyerekszám, növekvő tanári óraszám mellett nem több, hanem egyre kevesebb pedagógus kell. (A hivatalos álláspont szerint... gyerekeink neveltségét, tudását tekintve én azért mást gondolok... vagy csak a családi érintettség okán?! :-) 9

 

Nyugati lakópark: mi is örülünk, hogy nem oda költözünk, pedig a bűzről korábban nem is hallottunk. Tényleg ilyen sz.r a helyzet (vagy a szag) ?!

 

Bocsi a hosszú bejegyzésért.

 

Sziasztok!

 

 

 

 

Péter az állat Creative Commons License 2007.11.26 0 0 122
"A földmunka mintha valami földgázzal kapcsolatos lenne, de ez nem tutti."

Így ránézésre azon már pár hónapja túl vannak. Az ott húzódó földgáz vezeték fölé építettek vasbetonnal megerősített átjárókat. Gondolom, hogy a nehéz teherautók miatti talajtömörülés/mozgás nehogy kárt tegyen a csövekben.
Mindent egybevetve a dolog nagyon bányának néz ki.
A feleségem azt mondja, a buszon hallotta, hogy a nyugati lakóparkosok végleg felhagytak minden reménnyel, hogy ablakot nyitnak, vagy eladják a kérót. Ha nem a a penetra telep bukéja, akkor éjjel nappal a zaj. Mitagadás nem lennék a helyükben, bár telket sem vettem volna ott.
Előzmény: brazil_8 (116)
Péter az állat Creative Commons License 2007.11.26 0 0 121
Köszönöm megnézem.
Előzmény: brazil_8 (117)
Péter az állat Creative Commons License 2007.11.26 0 0 120
"130-val kell menni rajta :)"

De az meg azért nem jó, mert ilyen sebességnél már valami nagyon kopog.
Talán az őrangyalom lehet? :-)
Előzmény: brazil_8 (118)
Péter az állat Creative Commons License 2007.11.26 0 0 119
A többi napokon milyen a régi 51-es?
Előzmény: brazil_8 (118)
brazil_8 Creative Commons License 2007.11.26 0 0 118
Nem tudom mi a bajotok azzal az úttal, van rá megoldás ;)
130-val kell menni rajta :)

A lámpa pedig engem is kezd k.... idegesíteni :(
Sajnos reggel én is rosszul döntöttem és arra mentem, bár a hétfő reggel a másik úton sem jobb, mert ott meg hajnalban megy végig a fő úton a szemetes kocsi. Hogy ki volt az jó képességű, aki ezt így kitalálta?
Előzmény: Törölt nick (113)
brazil_8 Creative Commons License 2007.11.26 0 0 117
Régen a Bürgerék csinálták at üvegezést, de mintha most már nem. A papírírószerrel szembeni üzletsorban van festékes üzletük, ott meg lehet kérdezni, hogy foglalkoznak-e még ilyennel.
Előzmény: Péter az állat (115)
brazil_8 Creative Commons License 2007.11.26 0 0 116
Hát a bakterben a kaja minősége függ attól is, hogy épp ki vant bent és ki rakja össze, de egyébként elég türhető szerintem.
Van még egy két "étkezde", de olyan igazi étterem nem igen van (erre ott van Taksonyban a Rengő, vagy Harasztin a Kisduna Provance). Nem rég nyílt egy étkezde a régi mozi épületében, azt mondják egész, jó de én még nem probáltam. Ja amit érdemes kiprobálni az Harasztiban a lángosos, hmmmm az a fokhaygmás-sajtos-tejfölös ...
Néha kiszoktunk menni a Rönkös nevű műintézménybe (bár az már Dél1), főleg ha hekket akarunk enni.

A földmunka mintha valami földgázzal kapcsolatos lenne, de ez nem tutti.

Iskola/tanár ügyben lehet tudunk segíteni, van pár ismerős a tanári karban.
Előzmény: LianaSoroksár (112)
Péter az állat Creative Commons License 2007.11.26 0 0 115
Kérdésem lenne.

Van Varsányban, vagy Délegyen üveges?
Péter az állat Creative Commons License 2007.11.26 0 0 114
A pizzában maximálisan egyetértek, a lámpában csak félig.

Valamit tényleg kellene tenni ez ügyben, persze jó kérdés, hogy mit?
Mi negyed hétkor mentünk, és akkor is 35 perc volt.
Szvsz a fő probléma nem annyira a teherautókkal van, hanem a lámpával, és a kereszteződéssel. Eleve hülye dolog, hogy minden iránynak külön ad zöldet. (Már ha ad, mert időnként kifelejt irányokat. Én már jártam úgy, hogy háromszor is fordult de nem engedett el, pedig az érzékelőn álltam, aztán ki jöttem piroson. Izgi volt.) Így az üritést is figyelembevéve (na meg a gondolkodását, mert azt is szokott a szenya) egy irányra nagyon kevés idő jut. Ráadásul, ha ezt a keveset is rosszul osztják el, (túl rövid, vagy túl hosszú idő jut egy irányba) akkor tényleg gondot okozhatnak a sóderesek, mivel egy ilyen autó mire eléri a 30km/h-t akár a nyolcadik sebességet is kapcsolhatja, és egy 5-6mp-es zöldön 1-2 kocsi ha átmegy.
Ráadásul szerintem a harasztiak elérték azt, hogy úgy állítsák be a lámpát, hogy inkább őket engedje el. Mivel régen azért arra is állt a sor, most meg a kereszt irány van hogy üres, de tíz kocsinál soha nem áll több. És szvsz raktak egy érzékelőt kb 4km-re a lámpától (a bugyi elág utáni kanyar, és a csati között sárga doboz, + aszfaltban) mert ha addig ér a sor, akkor valahogy megindul az eleje. Nyilván azért, mert ha a bugyi elágig állna, akkor a népek bemennének a régi 51-esre, és ezt sem szeretnék.
Minden esetre ez tényleg nonszensz, hogy egy országos főutat bénítanak le, néhány idióta miatt.

Ötlet, a megoldásra?

Előzmény: Törölt nick (113)
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.11.26 0 0 112

Sziasztok!

 

Nem, dehogy gondoltuk meg magunkat! Rendszeresen megyünk is D.v-ba, szeretjük látni, hogy emelkedik a ház. Naaaa, azért nem fog az égig nőni, ma egy beton koszorúval végleg megakadályozzák a falak terjeszkedését :-)

 

Mikor készül el?! Mi sem tudjuk... nem szeretnénk sürgetni, mi nagyon ráérünk, s kicsit sem bánjuk, hogy nincs túl nagy hajtás az építkezésen. Persze bármikor begyorsulhatnak, és akkor vakarózhatunk, hogy hogyan fizessük ki az elkészült házat...

 

Tavasz előtt semmiképpen nem költöznénk, mert a téli időszakra várható befejezés után intenzív fűtés-szellőztetéssel szárítanánk az épületet.

 

A "város" továbbra is tetszik, bármikor megyünk, csendes, békés arcát mutatja. Leteszteltük a Bakterházat is, igaz vacsi után mentünk s így csak némi ital volt, de tetszett a hely. Milyen náluk a kaja? Van még valami étterem-féle máshol is?

 

Az 51-es útról bekanyarodva - rögtön balra, az út mellett - nagy földmunkákat látunk. Mi készül? Újabb bányagödör?! Mert útnak jobban örülnénk, s gondolom, nem csak mi...

 

Megnéztük az iskolát is, az is teccett, lehet, hogy szeptembertől 1 gyerekkel több lesz náluk :-), és ha esetleg úgy alakulna, egy tanítónővel is... (ez viszont nem rajtunk múlik)

 

Szép napot!

 

 

Előzmény: brazil_8 (104)
brazil_8 Creative Commons License 2007.11.25 0 0 111
Ne ennek örülök, bár nem gondoltam volna :)
Egyébként korábban nem mertem leírni, hogy VSZ ő is itt lesz jó eséllyel :)))))
Előzmény: Törölt nick (110)
brazil_8 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 108
Persze, persze, csak erről az új fejleményről nem tudtam :)
Előzmény: Törölt nick (107)
brazil_8 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 106
Hello Tbg!

Természetesen áll, de csak ha nem megint éjfél után érkezel ;)
Előzmény: Törölt nick (105)
brazil_8 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 104
Hello Liana!

Mi újság, nagyon eltüntél?
Mikor költöztök, vagy meggondoltátok magatokat?
brazil_8 Creative Commons License 2007.10.27 0 0 103
Jó napot neked is :)

A kifutópálya építése kb 1-1,5 éve volt (az utolsó fázisa).
Régebben 2 csik beton volt a házig, illetve a háznál egy nagyobb egybefüggő placc volt. Erre lett telibe viacolor kő rakva 1-1,5 éve. Az árakra már nem emlékszem, de azért készülj fel, hogy ekkora felölet (~120 m2) le viacolorozni nem ép pénztárca barát elgondolás.

Olimpiai központ: anno én voltam már ott a "teremben" focizni, bár az már nem mostanában volt és volt, hogy úszásoktatásra hordtak oda gyerekeket, így szerintem nem lehetetlenség a bejutás.

Jól sejted a focit :)

A két legnagyobb etnikum a sváb és a cigány. A svábok viszonylag sokan vannak (mihez képest), de föként inkább Dunanagyvarsányban (ott szinte csak ők vannak).
Cigányok vannak, de nem feltünően sokan.
Görög, szlovák, ír és lengyelt most hirtelen nem is tudnák felsorolni.
Ellenben van még bulgár, de az sem sok. (pl Bakterház nevű műintézmény tulaja)
Előzmény: LianaSoroksár (102)
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.10.27 0 0 102

Jó reggelt kívánok, ezen a dolgozós szombaton!

 

Köszönöm a válaszokat! Kútfúrót mindenképp megkeressük, ha eljön az ideje.

 

Kedves brazil 8! És a "kifutópálya" építés mikor történt? Kb. mennyibe került? Beton, rendes vasalással stb? Vagy valami sokkal esztétikusabb, de rendesen megépített?!

 

Más: láttam a neten az olimpiai központot. "Eccerű falubeliek" is bejuthatnak oda? (uszoda, szauna stb.)

 

Szintén a neten - a város honlapján - olvastam az etnikai sokszínűségről... hmmmm... annak örülök, hogy brazil 8 (aki gondolom vmelyik brazil csapat nyolcasa) él a városban. Örülök a sváboknak is, a görögöknek, szlovákoknak, íreknek és lengyeleknek stb. De milyen egyéb etnikumok vannak még??????????????? Sokan vannak????????? Tömbösödve, vagy szétszórva?

 

 

Üdv

Előzmény: brazil_8 (101)
brazil_8 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 101
Persze, a Halász Lajosné és a Dózsa György u. sarkán található, szemben a "paplakkal". A ház körül nincs kerítés és ha jól emlékszem Rékásinak hívják, de a benzinkúton megtudják mondani, ott sokx megfordul.

Nekünk már több kútat fúrt, egyikkel sem volt soha probléma, sajna az árakra már nem emlékszem.

Aki kertet akar locsolni, annak erősen ajánlott egy kút, nekünk már rég visszahozta az árát.
Előzmény: Péter az állat (100)
Péter az állat Creative Commons License 2007.10.26 0 0 100
Hmmm. Ez a kútfúró lehet, hogy engem is érdekelne, ha összeszedek rá egy kis őőő kedvet. Lehetne róla egy kicsit bővebbet?

A gumisokat szintén csak szívböl ajánlani tudom. (Most úgy is szezonja van.) Rendes népek.
Előzmény: brazil_8 (99)
brazil_8 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 99
Hát én is remélem, hogy1xi eset volt ez ma reggel.

Iparosok:
"Kifutópálya" építő: hát épp akad, szerintem akik nekünk csinálták (szintén ~40 m) még dolgoznak Varsányon.

Kútfúrás: közelebb van mint gondoltad, mert egy utcában (fogsz) laksz vele :)

Kertépítés: na ide van egy tuti emberem, profi

Háztartási gépszerelő: azt hiszem van kettő is, bár nekem még soha nem kellett

Suzuki szerelő: hát ez passz, TBG a Suzukis. Egyébként van több autó szerelő is, meg gumi szerelő is.

Az esti kenyeret és kiflit én már meg is rendeltem, meg a friss disznósajtot is mellé, hmm már én is kezdek éhes lenni :)
Előzmény: LianaSoroksár (98)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!