Keresés

Részletes keresés

Gentleman24 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 919
szia!

én 2005 tavaszán csináltam alap origós angolt. Írásbelinél ha a levél mintákat begyakorlod nem lesz probléma, de a szövegértés és a sablon kiegészítés nem volt egyszerű, nagy logika kell hozzá:D
ELsőre siekrült nekem anno, most pedig már szakmai középfokú boldog tulajdonosa vagyok:-)

Szóbelije baromi egyszerű, don't worry about it:-) Take it easy!
Előzmény: szisz16 (918)
szisz16 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 918
Sziasztok van valakinek ORIGÓS ALAP ANGOL nyelvvizsgával kapcsolatban élménye ,tanácsa amit leirna nekem .?Arkangyal te sem tudsz valami biztató tanácsot adni nekem? Ápr.12-én lesz az irásbeli PÉCSEN.Esetleg jön valaki Pécsen az Ifjúság uti BTK-ba vizsgázni???Nagyon izgulok ,mert sajnos enélkül nem kapom meg a diplomámat amit már 2 éve elvégeztem (főisk).ARKANGYAL ha van számomra tanácsod azt nagyon megköstönném.
Angel DC Creative Commons License 2008.03.18 0 0 917
igen, keress valakit, aki nagyon profin szakosodott az adott vizsgára és konzultációs jelleggel találkozgass vele, beszéljétek meg amit nem értesz, de amit ki tudsz magadban javítani, azt intézd magadban
Előzmény: Törölt nick (916)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.18 0 0 916

Kösz a segítségeket :-)

 

Mint írtam, annyira azért nem katasztrófális a tudásom. Legalább 10-15 angol nyelvű könyvet olvastam már ki és ritkán kell szótárhoz nyúlnom. Igaz, ezek C, C++, Delphi, Assembly programozás könyvek, szóval más tészta, de akkor is... Meg szoktam néha beszélni, levelezni kínaiakkal, németekkel, meg mindenféle egyéb népséggel :-) Én intézem a külföldi vásárlásokat néhány cégnél...

 

Abban viszont igazad van, hogy a vizsgastratégia fontos, tehát el tudok képzelni olyan esetet, hogy egy angolul kevésbé tudó, de kimondottan a vizsgára felkészült személy jobb eredményt érjen el, mint egy angolul jobban tudó(nem profi), akinek fogalma sincs arról, hogy néz ki egy vizsga.

 

Az időt úgy értem, hogy arra nincs időm, hogy elmenjek több hónapos-éves tanfolyamra, ahol hónapokig ilyen "This is a akármi " szintű dolgokkal foglalkozzak. Annyi időm van, hogy egy magántanárt keressek és kimondottan a célirányos dolgokra felkészítsen.

 

Tehát ez lesz a tutti. Ami lehet, autodidakta módon megtanulom, amivel meg gondom van, azzal felkeresek valakit.

freyya Creative Commons License 2008.03.18 0 0 915
Nagyvárosban az a nincs ideje elmenni tanárhoz jelentheti akár azt is, hogy nincs plusz két órája az oda-visszautazáshoz. Vagy lehet, hogy gyerekei vannak, akiket nem tud egyedül otthon hagyni, de azért mellettük tanulni tud. Szóval ezer oka lehet, nem csak az, hogy magára a tanulásra nincs ideje.
De természetesen abban igazad van, hogy ha valakinek nem a sokadik nyelvvizsgájáról van szó, azaz nincs rutinja benne, akkor jobb a tanárral való felkészülés. Én ahhoz próbáltam tanácsot adni, ha ez végképp nem lehet benne a pakliban. Mert azért úgy sem lehetetlen. Spanyolból pl. a sikeres egyetemi felvételiig eljuttottam tanári segítség nélkül. Igaz, nekem akkor az már a negyedik nyelv volt, fel tudtam mérni, mikor mit kell még fejlesztenem magamban, a tanításból meg már tudtam, mik a módszerek erre.
Előzmény: Angel DC (914)
Angel DC Creative Commons License 2008.03.18 0 0 914
De látod, hogy nincs ideje elmenni tanárhoz.. akkor készség szinten elsajátítani a tananyagot.. végül is mi a felkészítés során a vizsgastratégiát is megismertetjük a hallgatókkal, ez sokkal hatékonyabb, mintha magában próbál rájönni, hogy milyen feladatot hogy jó oldani. Amúgy sztem minél magasabb szintű valaki, annál könnyebben fejleszti önmagát, de pont idő híján alapfokon.... hát...:(
Előzmény: freyya (913)
freyya Creative Commons License 2008.03.18 0 0 913
Szerintem fel lehet készülni autodidakta módon is nyelvvizsgára, ha van türelmed és kitartásod ugyanúgy végigcsinálni minden feladatot, mintha tanár ülne melletted. A szóbeli szerepléshez nagyon fontos, hogy hallgatóság híján se magadban végezd a gyakorlatokat, hanem mindig hangosan kimondva, mert csak így szerezheted meg a rutint a beszédhez. Sokan állítják, hogy beszélni csak beszélgetve lehet megtanulni, ezzel egyáltalán nem értek egyet. Több nyelvből is már problémamentesen tudtam beszélni, amikor először élőben is beszédhelyzetbe kerültem. A titka szerintem annyi, hogy készségszinten kell megtanulni mindent, azaz addig ismételgetni hangosan az átalakítandó feladatokat, fordításokat, szavakat, amíg gondolkodás nélkül, azonnal jön mindig a helyes válasz. A folyamatos beszéd nyitja annyi, hogy már nem kell azon gondolkoznunk, hogy vannak az adott nyelven az épp szükséges szavak, mondatszerkezetek. Ja, és egyedül mindenképp olyan könyvből érdemes tanulni, amiben minden egyes feladatnak megvan hátul a megoldása is, vagy kiadtak hozzá olyan tanári kézikönyvet, amiben nem csak óravezetési tanácsok, hanem megoldások is vannak. Szóval nem Headway és társai.
Előzmény: Törölt nick (911)
Angel DC Creative Commons License 2008.03.18 0 0 912
Hát, nézd.. én 5 éve nyelvvizsgáztatok és 17 éve tanítok angolt.. én nem nagyon hiszek az autodidakta felkészülésben ezen a szinten, főleg h nincs időd: ugyanis a jó felkészító tanár pont azt spórol meg neked.

Tudtommal az Euro-nál két héttel előtte lehet még jelentkezni pótdíjért, de mivel az irodavezetőnk időben intézi ezt mindig, ezt is csak hallomásból tudom.
Előzmény: Törölt nick (911)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.18 0 0 911

kösz!

 

Az igazolást láttam, ezt gondolom, el is fogják fogadni. Viszont a késedelmes jelentkezésről nem találtam infót. Bár ahogy nézem, nem lesz gond a késedelmes jelentkezéssel, mert a 4hó 12 -én lesz vizsga, még arra is tudnék jelentkezni, de arra már felkészülni nem tudok. Májusi vizsgára még bőven tudok jelentkezni. Sőt még ha júniusi vizsga sem késő, de az már nagyon határeset. (azért érdekelne a késedelmes jelentkezés, ha esetleg...)

 

Még egy kérdés: autódidakta tanulással alapfokú C vizsgán meg lehet felelni? Tudom, hogy nem lehet általánosítani könnyen, de mégis mennyire jellemző, hogy maguktól fel tudnak készülni emberek? Esetleg kevés számú magánóra lehetséges. (egyszerűen nincs időm tanfolyamra)

 

 

Előzmény: Angel DC (910)
Angel DC Creative Commons License 2008.03.18 0 0 910
a vizsga után négy héttel eredmény van ls ha átmentál, arról adnak ki igazolást

jelentkezni lehet később is, csak pótdíjjal

tudtommal ennél jobban megrövidíteni nem nagyon lehet
mint ahogy a felkészülés hossza sem szociális kérdés, úgy értem sajnos senkit nem érdekel miért nem kezdted el időben
Előzmény: Törölt nick (908)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 909

Megjegyzésként még annyit, hogy a szókincsem szerintem elég gazdag, a nyelvtani részt kellene átfutnom... Tehát nem 0-ról indulok.

Előzmény: Törölt nick (908)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 908

Sziasztok!

 

Saját hülyeségemből kifolyólag olyan helyzetbe kerültem, hogy extrém gyorsan kellene egy államilag elismert alap C nyelvvizsga. Mindegy, hol szerzem meg, csak államilag elismert legyen. Nézegettem pl. a Rigó utcait meg néhány másikat is, de általában 1 hónappal előtte kell jelentkezni és azt írják, hogy vizsgától számítva 8 hét, amig papírt kapok. Tehát ez 3 hónap körül mozog. Ha még ráadásul nem sikerül első nekifutásra, az halál.

 

Na erre nem számítottam, én azt hittem ebben a mai piacorientált világban, hogy kb. 1 hét a jelentkezés, +1 hét a bizonyítvány.

 

Ez mindenhol így megy, vagy van gyorsabb is? Illetve tanfolyam nélkül melyik államilag elismert nyelvvizsgára a legkönnyebb felkészülni. (angol érdekel főként)

JohnnyC Creative Commons License 2008.03.17 0 0 907

Sziasztok!

Tanácsot kérek Tőletek! Két hónapon belül szeretnék egy alapfokú "C" tip. nyelvvizsgát letenni. Újrakezdő szinten vagyok és elvileg mennie kell. Kérdésem, hogy magán nyelvtanárt, v. nyelviskolát ajánlotok, ill. konkrét ajánlat van-e, hogy kit, melyik iskolát érdemes megkeresni. "Szuperintenzív" módon, heti 4-5 alkalommal szeretnék járni, mert később a középfokú is cél.

Erről az iskoláról van esetleg friss vélemény:

EURO NYELVISKOLA:

http://www.euro-nyelviskola.hu/webset32.cgi?EuroExam@@HU@@7@@INFOPATH

A honlap elég összeszedett és meggyőzőnek tűnik...

Előre is köszönöm a segítségetek!

Üdvözlettel:

Gentleman24 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 906
De azért dúrva volt az írásbelinél azok a 4 pontosak.... Vagy nagyot lehet velük kaszálni vagy pedig azon bukik el az ember...
Szerencsére azért összejött, pedig attól féltem hogy azokon a 2 db 24 pontoson hasalok el, de ezekszerint mégis jó lett... jól X-eltünk:D
Gentleman24 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 905
Helló,

nekem is meg van az írásbeli 78 pont lett, éppenhogy csak meg lett...
Előzmény: AirDragon ;) (903)
szisz16 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 904
Szia ,  egszereném kérdezni,hogy milyen tip.vizsgán voltál? ORIGÓS?Én április 12-én megyek alap ból (angol origósra).Milyen tip, feladatok voltak ,Valóban olyanok vannak mint ami aneten található?Nagyon nehéz volt?Irj róla légyszi és hol fogsz szóbelizni? Vagyis mi volt a szóbelin??? 
Előzmény: vinikol (901)
AirDragon ;) Creative Commons License 2008.03.11 0 0 903

Hahóóó!

 

Fent vannak a neten a gazdálKODÓ eredmények! :) Nekem sikerült, és neked???

Előzmény: Gentleman24 (899)
Angel DC Creative Commons License 2008.03.09 0 0 902
aha:)
önbizalom, kellő önismerettel egy pici-pici alkohol:)))
Előzmény: vinikol (901)
vinikol Creative Commons License 2008.03.08 0 0 901

Sziasztok!

 

Ma reggel volt az alap angol c  írásbelim.Hétfőn megyek szóbelizni,tudtok valami bíztatót,reménysugarat,vagy bármit ami használ ilyenkor?

 

Üdv:Vinikol

Pillangom Creative Commons License 2008.03.08 0 0 900
Szaisztok! Szóbeli vizsgákhoz tudtok valahol anyagot? Közép általános és gazdasági, tesómnak is kell. Köszi!
Gentleman24 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 899
Ja, 28.-án szóbelin? Akkor nekem azért van már fent mert én 22.-én voltam szóbelizni:-)
Előzmény: AirDragon ;) (897)
Gentleman24 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 898
Győrben csak 4-en vizsgáztunk és nekünk már ezen a héten feltették a szóbeli eredményeket a netre....

Az írásbeli még bő 1 hét mire kiderül minden....

Neked hogy sikerült a szóbeli?

Egyébként a listening baromi egyszerű volt sztem, sokat segített hogy 3-szor lehetett hallgatni....

Előzmény: AirDragon ;) (897)
AirDragon ;) Creative Commons License 2008.03.06 0 0 897

Szia Gentleman24!

 

Én Pesten voltam 28-án szóbelizni, de csak az akkori szóbeli eredményt tudom, a labort még nem... Amúgy tényleg szuper és korrekt volt a vizsga.

 

Te honnan tudod a labor eredményedet??? Én még csak reménykedek!

 

Üdv!

 

 

Előzmény: Gentleman24 (894)
Andris index Creative Commons License 2008.03.04 0 0 896
Tehát korrekt, reális a követelménye a gazdálKODOnak, ha tehetném én is ezt tenném le.
Előzmény: Gentleman24 (894)
rebel56 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 895
Sziasztok!
Angol középfokú nyelvvizsgát kellene tennem, nem tudom melyik lenne testhezálló. Szóbeli nem az erősségem. (->Trinity?) Írásbeli érettségit próbálgattam, levél nélkül a középszintű 5-ös, az emelt szint gyengécske 4-es lett. Ezzel esélyes lehetek írásbelin, vagy köszönőviszonyban sincsenek?
Miki
Gentleman24 Creative Commons License 2008.03.03 0 0 894
Sziasztok!

Ahogy ígértem beszámolok a GazdálKODÓs nyelvvizsgáról.
A szóbelimet már tudom is aznap kiderült 50/32 lett a magnón pedig 18 pontot értem el ami azt jelenti 50 lett a 80-ból bőven meg van:D

Az írásbelire még 2 hetet kell várnom...
Szóbelin kedvesek voltak, általánosan indult a dolog mint Zöld úton, majd belementünk a banki témába, ezenbelül is a mobilszolgáltatás lényegét kellett elmagyaráznom, majd még banki szolgáltatásokat kellett ismertetnem, a szitum annyi volt, hogy mondjak fel a jelenlegi főnökömnél arra hivatkozva hogy egy külföldi cégnél szeretnék dolgozni.
Nagyon nehéz volt, mivel a vizsgáztató nem akart elengedni, mert állandóan közölte neki szüksége van Rám....
Erre kitaláltam hogy bízzon meg egy fejvadász céget új munkatárs keresésével, ebbe belement és így egyeztünk meg a végén:-)
A diagramom 2 db kör diagram volt az US imports+ exports in 2006-ról szólt.
nem volt vészes egyáltalán, de nyelvtant itt igen komolyan veszik arra kaptam a legalacsonyabb pontot a 10-ből csak 4-et, de nem tom mért pedig jól beszéltem....
Mind1 már nem is érdekel a lényeg meg van a szóbelim:.-)

Jó készelődést aki megy még a közeljövőben szakmai nyelvvizsgázni és bátran merem ajánlani a GazdálKODÓSat is!!!!!:D

Üdv
Előzmény: helene_ (893)
helene_ Creative Commons License 2008.03.01 0 0 893

Sziasztok!

 

Én is már egy jó ideje német Zöld Út után kutakodom, de eddig nem jártam sikerrel, viszont van egy 2007-es kiadvány, amiben vannak grafik+ hozzá kifejezések.

Az írásbelin már túl vagy? Miből készültél fel?

 

Légyszi-légyszi jelentkezzen, aki volt/megy német Zöld Út-ra, szintén Zöld Út- angolt tudok adni érte!! Vagy, ha volna vki, aki bármikor részt vett Gödöllőn vagy Bp-en a nyelvvizsga központ által szervezett felkészítő tanfolyamon, annak megvenném a jegyzeteit!!!

Előzmény: denverke (892)
denverke Creative Commons License 2008.02.29 0 0 892

Sziasztok!

 

Valakinek Zöld út német középfok szóbeli részére nincs valami anyaga, jegyzete..?

Elsősorban a grafikonelemzéshez kellene valami..

 

Előre is köszi, sziasztok!

szisz16 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 891
Sziasztok. Stinginek mégegyszer köszönöm a biztatást is.Esetleg ha valakinek van még ORIGÓS ALAP C (angol) nyelvvizsgával kapcsolatban tapasztalata vagy tanácsa számomra ,megköszönném.
tarnotzky Creative Commons License 2008.02.26 0 0 890
Sziasztok!

most hallottam, hogy ez év decemberétől megszűnik a félvizsga ismétlése, tehát nem számít h meg van e szóbeli vagy irásbeli, hanem az egész vizsgának kell elérni a 60%-ot. kérdésem az, hogy valaki nem e tud többet erről? melyik törvény vagy mi szabályozza ezt és h mikortól hivatalos?

üdv CSaba

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!