Többször jártam már Tunéziában. Minden alkalommal nagyon jó élményekkel tértem haza.
Most a Karthagonál találtam egy kedvező utat a Prima Life Karawan szállodában.
Az utazási irodáról (mivel velük még soha nem utaztam) és a szállodáról szeretnék néhány használható információt kérni Tőletek. (Tudom vissza lehet keresni, de sajnos erre most nincs időm:((...)
Tunéziában mindent a helyi pénzzel a TND-al kell fizetni. A KT képviselője is TND-ben kéri a pénzt. Euro-ot egységesen váltják mindenütt. Lehet, hogy kivételesen eurot is elfogadnak, de ez nem hivatalos.
Egyetértünk, szerintem a Ruspinának ez a hibája, hogy nem döntötték el, hogya főzzenek. Arabul, vagy európaiul. Az arab kaják szerintem mind jók voltak, az meg hogy nem volt hamburger kit érdekel, itthon sem eszi meg a lányom szerencsére.
Szia Améz, Amennyiben szálloda városhoz közeli, pl. Sousse, PEK, akkor tényleg jó a Fp. Ha viszont Monastir Skanesben van,akkor az ebéd, uzsonna, stb. megoldása elég körülményes, ilyenkor az all a jobb talán:)
Teljesen jogos, amit az AI mellett érvelve leírtok...Nen tudom, hanadik tunéziai utazásomnál voltam először AI ellátásos, de napok teltek el, hogy még semmi pénzt nem költöttünk, mert minden ételünk - italunk bőségesen megvolt.
Szóval, szerintem is megéri a + kiadást... főleg a gyerekeseknek, vagy aki megszokta, hogy naponta 5x eszik, netán cukorbeteg... stb.
Meg különben is az egészséges a napi min. 1,5-2 lit folyadék
A gyerekek részére fagyi és palacsinta, délután a snack bárból a medence partján! A FP azt is pluszban fizetné, ha az Ő gyermeke látja a többi AI-s lurkót nyamnyogni. Este a bárban szobaszám bemondására 1,5 l ásványvizet osztottak szénsavas v. mentes, kinek választása szerint. A vacsora előtti Boukha és Cedratine-sprite-okról már nem is beszélek. Magazin Generalban a normál és nem a gold Boukha 0,5l 23 TND, a Cedratine datolya likőr pedig 27 TND. Ha a bárban meg kellett volna venni az bizony sokba került volna.
20 ezer forint az 130 dínár,egy napra (ha 5 nappal számolunk) 26 dínár/fő.
Ez kb a várható napi plusz fogyasztás/fő ha megyünk, alsó hangon cirka ha FP és nem AI amit fizetnénk, szállodai áron-hiszen hideget innánk, a strandon vagy a medencénél is ha lehet:
Napágy+matrac:2 dínár
Sör vagy üdítő vagy víz, nagy meleg esetén legalább napi 15 pohár (1.5-2 dl-el számolva, majdnem mindenhol ennyit adnak ha AI kéred):15*2 dínár=30Dín.
Ebédre valahol valami könnyű kaja, 1 kv, fagyi stb:10 dínár
Így ha semmi mást nem számolok,32 dínár, és így NAPI 6 dínárt spórol az AI.
Ez 4 főre 5 napra =120 dínár, ami 18 ezer forint.
Tehát még egy AI felárat spórolok ha nem FP- vagy azon "spórolok" hogy nem iszom annyit és azt amit megkívánok, így pedíg nem jó..
Lehet igazad van, de ha én üzemeltetnék egy ilyen szállodát, akkor helyi étteremmel kedveskednék a vendégeknek, a helyi specialitásokkal - hátha valaki nem kívánkozik ki az ismeretlen városba - nem más ország ételeit kínálnám. :)
Ha valóban olyan jó - nincs okom feltételezni, hogy nem, sőt nem tudom elképzelni, hogy nem jó - akkor miért nem büszkék rá annyira, hogy oda tegyék az orrod elé. Egy választási lehetőséget, biztosíthattak volna. Ezt sajnálom, de nagyon.
Mivel Tunézia nagyon közel van Olaszohoz a pizza, tészták és egyéb olaszos ételek mármár helyinek számítanak! :-)
Egyébként jó a kinti pizza, vékony tésztájú-már aki azt szereti.
Mindenkinek: nem érdemes Tunéziában az All in, sok helyen olvastam már, h a hotelkoszttal nem elégedettek, akkor minek. Nagyon olcsók és jók a helyi kajáldák, érdemes kipróbálni!
A hotelekben nincsenek helyi ízek, talán épp azért nem, mert nem biztos, h mindenki bírja az ízeket-sok a fűszer, csípős. istenem, nagyon jó a konyhájuk.
aki jót akar enni menjen el valami helyi étterembe-nem kell flancos, ahol a helyiek esznek ott nem leszel beteg-ők sem hülyék :-)
Az arab konyha rengeteg fuszert ismer, a couscous alapreceptjeben is van kurkuma, kardamom, fahej, pirospaprika, szerecsendio, mustarmag, koriander, es meg amit nem szegyellsz beletenni :))
Csak a szallodakban - ez mar tapasztalat- alapvetoen ilyen se ize-se buze modon foznek. Eleg volt egyszer kimenni egy helyi kifozdebe couscoust enni, utana lattuk a kulonbseget...
Felvagottat nem esznek, eleve disznohus nem is kaphato az orszagban nagyon, ugyhogy ami ott van, az import cucc es a turistaknak van; vagy ki tudja milyen alapanyag.
Egyebkent ha esztek, couscousok kozott is van kulonbseg. Ha csak maga a semoule (vagyis ez a tarhonyaszeru cucc van) osszekeverve fuszerekkel, zoldsegekkel, esetleg hussal, de szaraz, az a taboule, ez nagyon specialis. Magyar gyomornak konnyebben emesztheto a leveses couscous, ami ezen a neven is szerepel, ha jo sok let raszedsz akkor isteni finom tud lenni. De ilyet pl a szallodaban mi nem is kaptunk, csak taboulet, ami nem volt tul jo.
Tudja valaki, hogy a Neckermannak milyen fakultatív programjai vannak? Az irodában egy tavalyi, német nyelvű listát adtak, mondván, nem biztos, hogy ezek, és ennyiért mennek idén is! Kicsit elgondolkodtam ezen! Aki utazott idén velükl, talán tud segíteni, köszönöm előre is!
Igen, valóban. Ez a megfelelő jelző: ízetlen. Én meg nemigen vagyok hajlandó elfogadni, hogy itt nem ismerik a fűszereket... :( Pedig a General Magazinban is igen sokfélét láttam. :)
Én személy szerint a reggelivel teljesen ki voltam békülve. A kis croassonok isteni finomak, ilyet itthon sehol nem eszünk az tuti. Viszont soha nem volt 4 féle felvágott, kedves fórumtárs :)))) Kétféle volt. Egy párizsi féle - ez minden nap - és egy furcsa színű vmi még némely napokon. A párizsi finom, a sajt finom, a túró jó, bár íztelen. A helyi lecsó ISTENI!!!!! Én minden nap ezt ettem, és még tudtam volna enni kb két hétig is!!! A tojásrántotta nekem "sápadt" színű volt (én pirospaprikával készítem), így meg sem kóstoltam. Amit egyáltalán nem értek mit keresett reggel terítéken a főtt tészta. Ha valaki tudja, kíváncsi lennék rá! A gyerek evett lekvárt, mézet, neki ízlett.
Az ebéddel én egyáltalán nem voltam kibékülve, bár én nagyon szeretem a zöldségeket, így azt is ettem, éhen soha nem maradtam. Szerintem ennek a színvonalán lenne mit javítani.
Vacsora pedig szintén ugyanaz valóban mint az ebéd, de engem ez nem zavart különösebben, mert én itthon salátákat vacsorázok. Azok meg szintén voltak itt bőven. Viszont a páromat és a gyereket annál inkább zavarta. :(
Az is érdekes, hogy mi a nejemmel mindketten fogytunk 3-4 kilót AI-ellátással, igaz kilométereket sétáltunk a tengerparton, azóta is törekszünk tartani azt az egészséges kaját amiket ott ettünk..a sok zöldség-gyümölcs, kevés péksüti (ohne rántott husi és egyéb olajos-zsíros cucc) így egyfajta egészséges kajálásra átállásban is segíthet a kinnti kosz.
Pedíg mindíg ettünk, sütiket is-ittunk is, édes ücsiket és sörikét is..