Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.04 0 0 1906

Szia! Nekem van egy kalina cross luxom, ha érdekel ez a típus! Decemberben lesz három éves.

Előzmény: Utilsman (1904)
FuTomi Creative Commons License 2019.10.02 0 0 1905

Üdv!

A spektrum, amin választanál, szinte megegyezik az enyémmel.

Kalin crossom van.

Kellemes élmények vannak sokan, így csak néhányat említek.

A szervizek közül egy alkalom kivételével Délpestre jártam. Az időpont általában hamar megvolt, és rugalmasan kezelték. Teljesen normálisan álltak a dolgokhoz, relatíve gyorsan dolgoznak. Az egy kivétel Kecskeméten volt, innen is csak jó érzéssel (és persze autóval) jöttem haza.

Szervíz árak tekintetében nem mondanám magasnak egyiket sem. Kecsón a futóművet kellet picit állítani, de már nem emlékszem mennyi volt pontosan, azt tudom, hogy nagyon lelkiismeretes szerelő végezte, egy igazi békebeli szakember.

Novemberben megyek a 3 éves nagy szervízre. Ide már fel kell gombolkoznom azt hiszem, de majd megírom az eredményeket.

A vas jól megy, átlag 7-7,5 fogyasztással számolhatok, mert kicsit dinamikusan vezetek.

Az úttartása a helyén van, élvezet vezetni, főleg most a continental T860-as téli papucsokkal, mintha ragasztószalagon menne.

Több jót most nem emelek ki, mert reggelig válaszolnék 🤗

Jöjjön a számomra nehezen emészthető doboz:

Első körben a kormányművel van némi problémám. Egyenes szakaszokon a korrigáló mozdulatokat olyan mintha beragadna picit. Nem vészes én, de pl pályán 130-nál majdnem veszélyesnek mondanám. Ha nem elektromos szervó lenne, azt hihetném, hogy levegős a rendszer. Novemberben ez elsődleges téma lesz részemről, mert álló motornál is jelen van ez a pici akadás, ami mechanikai hibát jelez szerintem.

Nem mintha használtam volna 2x a 3 év alatt, de a bal oldali ködlámpának a belső része bebukott valahová... 😲Na ezt is szervízelhetik...

A hátsó ablaktörlővel vigyázni kell, nehezen szerelhető, törékeny... A szervíz tudja mókolni, ha reccsenne, szóval hímestojás módjára kell cserélni.

Más jellegű panaszom nincs. Benya legyen, a többit tudja a gép.

Én kizárólag 95-ös maxmotion tankolok, illetve évente 2x 100-ast. Szép hangja van.

Remélem tudtam segíteni.

Ha most vennék autót, 90%,hogy full elektromos lenne, megkockáztatom egy E-ládát leaf akku pakkal. Nem nagy távokra kell, nekem megfelelő lenne.

Előzmény: Utilsman (1904)
Utilsman Creative Commons License 2019.10.02 0 0 1904

Sziasztok. Látom a fórum eléggé akadozik :) . Egyébként pont most jutottunk el oda, hogy aktuálissá válik a másika autó. Benzin-hibrid-elektromos vonalon gondolkodom.  Az utóbbi 2-nek már eléggé utánajártam és hibridbe a Toyota Auris-Corrla párost, de elektromosba Nissan Leaf-et érdemes választani a töltőhálózat miatt. Viszont használtan sem olcsók, kb. 3,5 millitól indul az alja, ami ugyan külföldről becibált de már van szervízkönyve. Szóval inkább 4 milló felett kezdődnek az értelmesebb példányok. De közben nem engedtem el teljesen a "benzines Lada" vonalat sem, úgyhogy szeretnélek benneteket kérdezni -mint volt Lada 2112-es tulaj- hogy mik a szervíz tapasztalatok-költségek, milyen a megbízhatóság. Kalinánál már olvastam lentebb egy bosszantó problémát, de jó lenne ha írnátok, hogy mi a helyzet az autóitokkal, mert jövő év elejére dönteni szeretnék.

Előre is köszönöm nektek!

Törölt nick Creative Commons License 2019.09.26 0 0 1903

Szia a FB-on vagy zárt Ladás csoport, ott már régebben feltett valaki egy posztot, hogy Kalina és Kalina Cross Lux-ba, hogyan lehet fillérekből a multimédiás kijelzőre navigációt varázsolni, kell hozzá csatlakoztatni egy GPS antennát amit kívülről nem lehet látni és nem kell fúrni-faragni.

Előzmény: gyenike1 (1901)
North Coast Creative Commons License 2019.09.24 0 0 1902

Szia!  GPS vevőd van a kocsihoz?

Előzmény: gyenike1 (1901)
gyenike1 Creative Commons License 2019.09.23 0 0 1901

Sziasztok  2016 os kalina cross tulajdonosa lettem és érdeklődnék hogy navigácios térképet fel e lehetne telepiteni (gyárilag nincs rajta) vagy valamilyen modon lehet e rá varázsolni  várom válaszotokat 

Törölt nick Creative Commons License 2019.08.27 0 0 1900

Szia! Nem jutott eszembe a márka neve. {borsod megye} a lényeg az, hogy egy ladát se láttam már!

Előzmény: North Coast (1899)
North Coast Creative Commons License 2019.08.27 0 0 1899

Ha a dél-pesti ex Lada szalonban jártál, akkor azok nem kínai autók, hanem dél-koreai Ssang-yongok. 

Előzmény: Törölt nick (1888)
bkornel1 Creative Commons License 2019.08.26 0 0 1898

Dynatec van ráírva. Itt egy kép róla: https://nextcloud.unsoft.hu/index.php/s/oR99a8jersX5Pdf

Előzmény: Kisfiatal (1897)
Kisfiatal Creative Commons License 2019.08.23 0 0 1897

Azt lehet tudni, milyen gyártmány a trafó?

Előzmény: bkornel1 (1891)
dudu 77 Creative Commons License 2019.08.22 0 0 1896

Megértelek, én meg vetem a plussz két év garanciát.

Bizál benne ,hogy a sok szép élmény amit át élsz még az autodal feledteti ezt a hibát.

Előzmény: bkornel1 (1895)
bkornel1 Creative Commons License 2019.08.22 0 0 1895

Igen, egyelőre minden ugyanaz. Csak én kaptam egy nagyobb "sebet" ugye a bizalom megingott :/

Előzmény: dudu 77 (1894)
dudu 77 Creative Commons License 2019.08.21 0 0 1894

Erre voltam kiváncsi ,hogy a szerviz után minden rendmen müködik.

Előzmény: bkornel1 (1893)
bkornel1 Creative Commons License 2019.08.21 0 0 1893

Leírtam ami történt vagy mire vagy kíváncsi ? Pénteken elhoztam, azóta már mentem vele vagy 200km-ert. 

Előzmény: dudu 77 (1892)
dudu 77 Creative Commons License 2019.08.20 0 0 1892

Őszintén sajnálom ami történt veletek légyszives azért ird le a felyleményekt.

Előzmény: bkornel1 (1891)
bkornel1 Creative Commons License 2019.08.20 0 0 1891

Nekem van egy kellemetlen élményem. Facebookon már megírtam leírom ide is. Júniusban volt 3. éves az autó Kalina norma, elvittem az utolsó kötelezőre. Nekem már csak olyan autó jutott amin 3 év gari volt, így gondolkodtam hogy meg kéne hosszabbíteni +2 évvel. A legnagyobb csomag durván 100+fa. Végül is elvetettem mondván, 3 év alatt semmi gondom nem volt mi baj lehet ezután :D

Július végén indultunk nyaralni az ország másik végébe a balatonra ~400km. Odafele semmi gond autópálya ~130. Másnap a kb 3km mentünk a kocsival csak bevásárolni. 3. nap lett volna nagyobb kirándulás, kocsi indit elgurul a kompig kb 300m, ott már hallom, hogy valami furcsán jár. Nézem világít a check engine lámpa. Kompon leállítottam, aztán ott tanakodtam remélem beindul, mert szar lesz letolni. Beindult, ugyanaz a egyenletlen járás kb mintha 2-3 henger menne. Legurultam kiálltam a közeli parkolóba kb 50m. Motorháztető fel, hátha csak valami kábel elmozdult megrágtak stb. de ekkor már le is állt a kocsi, és meg se moccant. Immo is letiltott. így innentől még komputerrel se lehetett kommunikálni. Trélerre fel elvitettem a legközelebbi szervízbe ami veszprémben volt. Itt kedvesek voltak neki is láttak 1 órán belül de 4 kor közölték ezzel nem tudnak mit kezdeni, gyári kulcs ugye nem volt nálam. Valamint nem is tudnak így ígérni semmit. Szóval így haza kellet trélereztetni nyíregyházára. Itt kiderült, hogy a gyújtástrafó ment tönkre, ami vitte magával a motorvezérlő elektronikát :/ Szóval 1 hónappal a gar után elég szépen elhasalt :/ 

Itt a kép a delikvens alkatrészről, szépen kivirágzott: https://nextcloud.unsoft.hu/index.php/s/oR99a8jersX5Pdf

FuTomi Creative Commons License 2019.08.19 0 0 1890

Akarom írni: meg sok mást is!

(Ahogy nyaraláskor tanultam: mindent is! 😎 )

Előzmény: FuTomi (1889)
FuTomi Creative Commons License 2019.08.19 0 0 1889

Üdv!

Itt kiguglizhatod a leírást szerintem:

http://ladaonline.ru/

Meg sokást is 😉

Előzmény: kistojás001 (1887)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.17 0 0 1888

Szia! Tegnap voltam a márkaszervizben, harmadik kötelező szervizre,{keleti rész} egy ladát sem láttam eladót, csak kínai autókat!!!

Előzmény: Tevemen (1886)
kistojás001 Creative Commons License 2019.08.16 0 0 1887

Heló!

Egy éves az sw cross-om, 15000 km-rel. A gyermekbetegségek után szépen működik, nekem bejött!
A navigáció nem tetszik... Keresem és olvasom a lecserélésről szóló hozzászólásokat, de úgy érzem nem lettem okosabb.
Egy részletes eljárásrenddel tud valaki segíteni???

Valahol, valaki megcsinálja ezt nekem?

Üdv.

Tevemen Creative Commons License 2019.08.16 0 0 1886

Sziasztok!

Úgy tűnik mindenki elment nyaralni :-), sebaj, legalább gyűlnek a tapasztalatok!

Engem a múlt héten lepett meg a Vesta SW-m.

Hosszabb távra indultam késő délután és átállítottam a világításomat "automatáról fix-re" (jó, ha hátulról is messzebbről észre vesznek).

~2,5 óra kocsikázás után félreálltam, próbáltam helyzetjelzőre váltani a tompítottból, de a kar semmire sem reagált!

Leállítottam, újra indítottam: minden OK.

Már a Ladába is a Microsoft gyártja a számítógépet? :-)

Viszont az alapjárati gondom még megvan: 2-3 órás állás után (nem télen!) beindítva az alapjárat - amíg nem nyomok neki kis naftát - "beköhög", ijesztget, mintha le akarna állni - de nem áll le.

Kint alszik a kicsike, attól tartok megrághatta a nyest v a szomszéd macskája bosszúból. (Nyomokat folyamatosan találok a szélvédőn és a tetőn, de már a motortérben is - és a kis rohadék a tetőantennába törli a seggét! A cápauszony nem dörzsöl annyira, mint a hagyományos... :-))

Az alapjárat sem tűnik egyenletesnek - még a nyáron megmutatom a szervíznek.

Nyáron futottunk vele pár száz km-t az országban - érdekes, hogy a nyugati félen több Ladával találkoztam, mint Keleten.

Fehérváron 2-3, de Sopronban a Lővérekben egy kababosnál egy "ikertesó" mellett álltunk meg - nem is nekem tűnt fel, hanem a gyerekeknek :-)

(Ezúton is megkövetem a bácsit a szürkés Kalinában, akire "ráelakadásjelzőztem" Szfvár környékén köszönés képen, de úgy megijedt meglepődött, hogy inkább lemaradt vagy 200 méterre)

:-)

Üdv

TG66ámtánü Creative Commons License 2019.06.11 0 0 1885

Nem számolták négyszeresen, csak négyszeres áron, mivel a bárki által elérhető honlapokon 6,500.- Ft a négyliteres kiszerelés ára. Vágom, hogy ezek a márkaszervíz árak, de a különbözetbe bőven belefér akár egy veszprémi kirándulás is. 

Előzmény: adi2110 (1884)
adi2110 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 1884

Nem számolták négyszeresen. Csak egységárra van levetítve a számlán. Úgy érződik az írásodból, mintha át akartak volna verni de ez közel sem volt így. Nekem így jött le... Második utadnak meg a márkaszervizbe kellett volna vezessen, hogy centírozzanak garanciában....

Előzmény: TG66ámtánü (1883)
TG66ámtánü Creative Commons License 2019.06.11 0 0 1883

Szia! Én pont most hoztam el Érdről első szervízről (olaj, olajszűrő és légszűrő cserével) 55,000.- :( Ebből az olajat négyszeres áron számolták: 4 liter Q9000 5W-30 23,000.- ) A múgy az aútót decemberben egy csepp szélvédőmosó folyadék nélkül adták át és második utunk egy gumishoz vezetett centíroztatni a kerekeket)

Előzmény: Tevemen (1879)
adingos Creative Commons License 2019.06.10 0 0 1882

Ez csak egy gyenge próbálkozás ebben a szegmensben.

Előzmény: dudu 77 (1881)
dudu 77 Creative Commons License 2019.06.10 0 0 1881

https://www.youtube.com/watch?v=Ghi4k8Yr_dI&list=WL&index=4&t=7s.

Sziasztok találtam egy igen érdekes linket.

FuTomi Creative Commons License 2019.06.10 0 0 1880

https://лада.онлайн/auto-news/autovaz/4497-avtovaz-objavil-o-date-starta-prodazh-universala-lada-granta-cross.html

Na a megújúlt Grantákat nemsokára elkezdik forgalmazni Ivánéknál (holnap után).

Remélhetőleg hamarosan az Eu-ban is elérhetőek lesznek.

Tetszik a képeken mutatott alu felni.

Tevemen Creative Commons License 2019.06.09 0 0 1879

Sziasztok!

Vesta SW - 12e km - 1 éves szervíz Veszprémben - 37e Ft.

Szépen gurul előtte is utána is, csípem.

Más: a 2,5M állami támogatás célközönségeként elkezdtem nézelődni a 7 személyes körben - a Vestaban már "megszokott" extrákat szériában keresve...folyamatosan rácsodálkozok: "ez itt ennyi? A Ladában benne van alapból!"😎😀

pitye63/2 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 1878

https://xn--80aal0a.xn--80asehdb/do-my-self/tuning/tuning-lada-vesta/ itt nézzél szét, crom böngészővel lefordítja magyarra. Itt minden le van írva az új ladákról. Innen töltöttem én is le a programot, amivel lehet az iGO-t futtatni rajta. 

Sőt be lehet kapcsolni rajta a vigyél haza funkciót, és a kanyarodó ködlámpát is.

Előzmény: öcsi65 (1870)
Szilárd_85 Creative Commons License 2019.06.04 0 0 1877

Köszi a gyors választ, akkor marad a várakozás egyelőre.

Előzmény: Utilsman (1876)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!