Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Tibor78 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 8

Még annyit talán, hogy az emlitett A4 PDTDI Multitronic újonnan 9,4 M és 3 éves korára 43ezer? km-el 4millát veszit az értékéből a hirdetés tanusága szerint.  Hát, ezen is el lehet gondolkodni!

 

Előzmény: Törölt nick (2)
P.URBANUS Creative Commons License 2010.04.21 0 0 7
Én úgy tudom, hogy az old timereken kívül minden autó veszít az árából. Az autó nem ingatlan, hogy (jó esetben) növekszik az értéke. :-)
Előzmény: Törölt nick (4)
Tibor78 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 6

Ha hihető, hogy 3 évesen 43ezer km van benne és rendben volt szervizelve stb. stb. akkor nem lehet rossz, de ezt ki garantálja? Az diesel Audikra nem a kevés futás a jellemző, de minden lehetséges! Nekem nincs olyan kereskedő ismerősöm, akiben meg tudnék bízni. A szaksajtó is óva int a használt dieselektől, biztos van valami oka.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2)
Tibor78 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 5

A topiknyitóban kihangsúlyoztam, hogy aki vételkor nem azzal foglalkozik, hogy mi lesz majd, ha el akarom adni és eleve hosszú távra tervez. Én jelentős kedvezménnyel 4,5 M-ért vettem 0 km-el. 3 év alatt semmi hiba, nem zörög, kényelmes, tágas, az ajtók úgy puffannak, mint egy nagy presztizsü márkáé, az illesztési hézagok példásak, fogyasztása 6-6,5 l/100 km. egyszóval meg vagyok vele elégedve.

Látom én is, hogy mennyi a használt értéke, ezért nem adom el. Ennyi pénzért vehettem volna jó pár éves németet, ki tudja milyen előélettel és visszatekert kilóméterrel és lehet, hogy a gatyám ráköltöttem volna, de büszkén feszíthettem volna benne, mert presztizs embléma van az elején. Sokat vaciláltam anno, hogy milyet vegyek, ezt a típust nem is ismertem, de városunkba érkezett Tarlós István egy ilyen autóval és kiváncsiságból odamentem megnézni, hogy vajh. miféle gép ez? Akkor láttam először és kezdtem kutakodni utána. Tehát a véletlenen múlott, hogy ilyenem lett, de nem bántam meg.

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.21 0 0 4
Műszakilag pöpec verdák,csak ne bukna annyit rajtuk az ember....
Előzmény: P.URBANUS (3)
P.URBANUS Creative Commons License 2010.04.21 0 0 3
Üdv! Egy időben én is szemeztem Kia Magentissel/Hyundai Sonataval (tudomásom szerint műszakilag eléggé hasonlóak). Csak használtban kicsi volt a választék, főleg automata váltósból, ami engem érdekelt volna. A presztízs kérdéskör nálam pont fordítva működik, mint sokaknál: én pont, hogy nem feltűnni akarok. :-) Egy német presztízskocsitól könnyebben megszabadítanak a rosszarcú emberek, többen irigykednek rá, stb.

(Végül egy keveset használt Cee'd-et vettem.)

Olvastam, hogy mostanában esedékes a Magentis megújítása, szerintem jól fog kinézni az új is: http://totalcar.hu/magazin/hirek/2010/03/16/uj_kia_magentis_valodi_passat-gyilkos/
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.21 0 0 2
Igen,a Kia 6MFt újan,akciósan 150Le dieselmotorral.
5 évesen felét éri majd,de ha sok kilométer van benn,nem lehet eladni,ha kevés akkor nehezen,de talán.
Ennyiért kapsz egy ilyet.
Én nem gondolkodnék melyik a nyerőbb és melyiket lehet előbb eladni,melyiknek nagyobb a komfort fokozata,presztízse,minősége....
Előzmény: professzor (1)
professzor Creative Commons License 2010.04.21 0 0 1
Egy ugyanilyen tudású Audi kb. 10.000.000 Ft, egy Magentis 6.000.000 körül van.
Az értékvesztése 3 év alatt kb. 3.000.000 Ft, egy Audi sem ér többet 3 évesen 5-6 milliónál. Tehát eleve többet bukik az ember.
Arról nem beszélve, hogy ezt nem, fogják ellopni, az Audi-BMW-VW-re pedig Cascot kell kötni (ami kb. duplája a Magentis Cascojának), valamint nem árt egy GPS-es követőrendszer és egyéb, drága biztonsági felszerelések.
Nem ennyire egyszerű, hogy nagy az értékvesztés, mivel az összes értékvesztés egy Audinál jóval nagyobb.
Valamint, beszámítással kell eladni, mint a legtöbb ember.

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.21 0 0 0
Nekem tetszene,de az értékvesztés bizony elriaszt.
4-5 év alatt eladhatatlanná válik,és teljesen értéktelen lesz,míg ez idő alatt egy hasonló értékű, de használt BMW,Audi, Merci nem veszít annyit és presztízse is jobb,eladni is könnyebb.....
Előzmény: Tibor78 (-)
Tibor78 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 topiknyitó

Üdvözlet Mindenkinek!

 

A KIA Magentis oly ritka hazánkban, hogy alig található róla teszt, vélemény. Ami van, az elég visszafogott, tulajdonképpen belekötni nem tudnak a szakírók, de letudják annyival, hogy "valakinek biztos kell ilyen is". Valóban nem egy sziveket megdobogtató autó, de az biztos, hogy biztonságos, jól össze van rakva, üzembiztos. Akit nem riaszt el az értékvesztése és nem rövid távra tervez, annak, mint például nekem tökéletes. Még annyit, hogy annyira nem ismert, hogy sokan megnézik, sőt még autó kereskedők is rákérdeztek, hogy "ez meg mi akar lenni"?

 

Ha véletlenül idetéved valaki szivesen venném a hozzászólását!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!