Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.01 0 0 437

Kedves fórumtársak!

Kérlek meséljétek már el neki, mi a különbség egy akár éleshangú vitában a vita tárgya és a vitapartner személye között.

Az orlai módszer, mikor akár elfogadhatatlan érv helyett a vitapartner személyének lejáratása a cél..

laszlohalasz Creative Commons License 2012.02.01 0 0 435

..."Lehet vívni. De csak öv feletti ütésekkel..."

 

Pedig de jól esne néha jól tökön rúgni valakit...

Előzmény: Törölt nick (434)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.01 0 0 434

Van igazság abban amit írsz. Nevezett fórumozónál ő tudja mitől szaladt el a ló. Az biztos, hogy a súlyos személyeskedő mocskot elindította.

Magam is negligálom, mert többször kértem a személyeskedés befejezésére, mégis folytatta.

Persze hogy ez nem a szűzlányok délutáni csevelye. Még avval sincs baj, ha véd elszántan egy (szerintünk) helytelen álláspontot, esetleg személyeket, rendszert. Csak az orlais mód már nem jön be itt.

Beszólongatunk egymásnak természetesen. Sokszor még a 18 év feletti karikát is ki kellene tenni tudjuk. Lehet vívni. De csak öv feletti ütésekkel.

Előzmény: Törölt nick (432)
Érd Emese Creative Commons License 2012.02.01 0 0 433

Nem fogod elhinni! De igazad van. Igen, visszaolvasva valóban úgy tűnhet, mit ha az egyik oldalt védeném, a másikkal szemben. Egy: nem tisztem, kettő: nem is vágyok rá. Sajnos magam is megtapasztalhatta, a "Ha nem velünk vagy, akkor ellenünk!" hozzáállást.

 

Ennek okán két észrevétel mellett, elfogadva amit írsz, azt látom, lesz itt valami együttes, előremutató vélemény.

 

egyik észrevétel.) Sokan, csak az utolsó pár hsz. alapján ítélnek.

 

másik.) mivel nekem nincs egyik, vagy másik oldaliságom, így nem is tudok ide, vagy oda voksolni. Mondjuk nem is akarok.

 

A fentiek okán: Jó. Helyes, hogy sok nézet, sok elkötelezettség mentén szerveződő különböző emberek egyet akarnak! Talán ezért is jó ez a fórum! Eszmecserét, előremutató, nemes beszélgetést kívánunk. Ennek okán egyet értek a szélsőségek figyelmen kívül hagyásával, a kilengések elítélésével.

Előzmény: Törölt nick (432)
Érd Emese Creative Commons License 2012.02.01 0 0 431

Erre utalni vágytam magam is. :-) Bár sajnos a hazai "politikai elit", illetve azok szekértolói, immár képtelenek megkülönböztetni a szezont, a filagóriától. Ez már csak azért is így van, mert a valamire való, képzett, művelt szimpatizánsaik elléptek tőlük, így maradt nekünk ez a szutyok! :-)

Előzmény: Törölt nick (428)
Érd Emese Creative Commons License 2012.02.01 0 0 430

Akkor pedig én is tartom a véleményemet, hogy VAGY OLVASS vissza, vay NE ALKOSS elhamarkodott véleményt. Valamint továbbra is tartom a véleményemet, hogy a provokatőr kolléga, megérdemelte amit kapott! Nem konzervatív a véleményed, hanem sajnos NEM TÚL MEGALAPOZOTT!

 

Ennek okán két dolgot tudok elképzelni:

 

1.) Továbbra sem olvastál vissza, így nem láthatod, hogy a 3.14 - es nick alatt gyalázkodó olvtársunk inkorrekt, elfogadhatatlanul diszkriminatív, valamint - az általad is sérelmezett módon - folyamatosan megalázni vágyik, degradál, és sérteget!

 

2.) Magad is ennek a sleppnek a reprezentánsa vagy, tehát elfogadod azt az irányt, mely sérti és ellehetetleníteni vágyik az itt még csak - csak megnyilvánuló korrekt, ésszerű és egyértelmű véleményeket!

 

Nem nehéz! A fentiekből válassz egyet!

Előzmény: kolyok53 (427)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.01 0 0 429

Kedves kolyok53

Mint 52-es, de sajnos már nem kölyök, kérdem tőled: mikor számított bármit a politikusok és pártdroidjaik között ez a szó: ILLIK?

 

(Az 52-es a születési évemre vonatkozik)

Előzmény: kolyok53 (427)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.01 0 0 428

Sőt!

Bevett gyakorlat, hogy ha valami kompromittáló kiderül egy nagyfiúról, akkor a bérmocskolódók addig gyalázkodnak, míg valakinél elszakad a cérna. Aztán mennek a modihoz, hogy őtet itten báncsák és töröljék az elmúlt 10-100 hsz.-t.

Majd új nicknév alatt indul minden előlről.

 

Előzmény: Érd Emese (426)
kolyok53 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 427

Továbbra is tartom a véleményemet: Ilyen stílusban SEMMIKOR nem illik levelezni, bár lehet, hogy túl „konzervatív” vagyok (irodalmi értelemben) …

Előzmény: Érd Emese (426)
Érd Emese Creative Commons License 2012.02.01 0 0 426

Nem tisztem egyik olvtársat sem védeni, vagy igazolni (egyébként jogos) felháborodását. Ám nem mehetünk el szó nélkül két alapvető tény mellett:

 

1.) Sajnos a Te hsz - ed alapján is tetten érhető az a - sajnos - gyarló olvtársi hozzáállás, miszerint az utolsó pár hsz. alapján alkotnak sokan véleményt. Ez már csak azért is sikamlós pálya, mert pld. a nevezett hsz. egy folyamat végeként születhetett meg. Jelesül úgy, hogy a reakció, sok - sok hasonló, negatív irányultságú, rendre trágár, becsmérlő hsz - re érkezett.

 

2.) Sajnálatos módon, 2008. óta, az a technika "honosodott" meg ezeken az oldalakon, hogy vki folyamtosan provokál, majd döbbenten tapasztalja, hogy egyes olvtársainál elszakad a cérna. Ilyenkor érkezik egy ilyen, vagy ehhez hasonló - egyébként tényleg durva - hsz., mire a provokatőr kolléga könnyes szemmel reagál, és úgy tesz, mint ha nem ő lenne az, aki úgymond kiprovokálta ezen durvaságot.

 

Ergó: Vigyázat kérem, megvezetés áldozatának tetszik lenni!

Előzmény: kolyok53 (425)
kolyok53 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 425

Szerintem, ezt a személyeskedést, és durva stílust jó lenne abbahagyni. Nem vezet eredményre, és csak mélyíti az ellentéteket. Ilyen stílusban, még e-mailben sem levelezünk.. Ezt vegyétek „letolásnak”…

Előzmény: Törölt nick (413)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.30 0 0 423

Magam is leéltem majd' 40 évet az állam mindenhatósága alatt.

Nem hiszek a kollektív felelősség ilyen formájának. Mert amíg veretni kell egy intézmény megnyitásakor, sok ember büszkélkedik és nyeli be a prémiumot.

De amikor bukóba megy a csókosok lúzer serénykedése, azonnal nincs felelős. Mint itt az érdi adósság példája.

Amikor nem  a sajátját kockáztatja, egyből más dimenzióba kerülnek a ráfordítások, kiadások. Mert az ember tévedhet akár a saját kárára is, mikor rossz hitelt vesz fel.

De mennyivel könnyebb máséval a csalánt verni!

Előzmény: 2030 Egyesület (422)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.30 0 0 422

Ez nem biztos! Járai és Auth voltak a szülői a vagyonkezelésnek, amit különböző állami holdingban képzeltek el. Volt egy pályázat annó, amikor öt vállalatot cca. 1 MRDFt nagyságrendben adtak ki vagyonkezelésbe egy cégnek, amely a vagyontkezelt társaságokkal együtt néhány év alatt csődbe ment, és a vagyon is eltűnt.

 

A máséval elég könnyű játszani, legyen bár szó az államéról, a közösségéről. A szocializmus megmutatta milyen az, amikor nincs tuladonos, legalább abból kellene tanulni. Az önkormányzatok eladósodása pedig megmutatja milyen az amikor egy-egy felelősség nélküli ( szándékoltan nem felelőtlent írok) politikai döntéshozó szervezet vesz fel sorozatosan hiteleket, képtelenebbnél-képtelenebb projektekre, olyanokra, amlyeknek az adott közösség esetleg örül -  pl. sportcsarnok - de amikor majd felemelik az adóját, hogy a sportcsarnok működését és törlesztését fizetni lehessen, akkor már nem tetszik.

 

Én nagyon nem szeretem a megfoghatatlan "közösségi" tulajdont, mégkevésbé az állami tulajdont. Az államnak nem feladata a gazdálkodás, ehhez az állam nem ért, nem erre jött létre. Az államnak szabályoznia kell olyan területek működését, amelyeken indokolt az állam szabályozó szerepe, pl energiaszektor, közmű, stb.

Előzmény: Törölt nick (419)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.30 0 0 419

A Fidesz most is ezerrel gyilkolná az államosítás és centrális erőtér minden formáját, a személyi kultuszt, ha nem pont O.V.-nek hívnák a górét. Szerinted mekkora parasztlázadás lett volna, ha valaki más indul el az unortodox úton? Pl. 2002-ben?

Nem nagy rendszerekről van itt szó, pusztán egyetlen hatalomba őrült egyénről. Aki képtelen az úri viselkedés és belátó gondolkodás normáit tudomásul venni.

Csak sajnos egy ország a túsza. Egy része ennek az országnak meg benyalta a kábszert hit formájában és önként, dalolva asszisztál az őrülethez. Mint sok hasonló rossz történelmi példában is láttunk és látunk ugyanilyet.

Előzmény: 2030 Egyesület (415)
Érd Emese Creative Commons License 2012.01.30 0 0 418

Hagyjuk. Erre képes. Olyan, mint az "elvtársai". Ide küldenek rendszeresen egy - egy ilyen mocskosszájú alakot. Sajnos meg kellett állapítani, hogy ő az, akinek mondja magát. Ez pedig nem más, mint a szegénységi bizonyítvány. Úgy a számára, mint pedig az összes KDNP, FIDESZ szimpatizáns számára, akik nevében az ordenáré, minősíthetetlen és imbecilis hsz-eit ide gennyedzi. Úgy tűnik, a valaha jobb sorsra érdemes "politikus" vagy megőrült, vagy az italhoz nyúlt. Tekintve, hogy épeszű, józan ember ilyen alpári viselkedésre nem ragadtathatja magát.

 

Őszintén remélem, hogy előbb - utóbb annyira elborul a már amúgy is ködös agya, hogy kimoderáltatja magát. (Mondjuk gondolkodtam, hogy kimoderáltatom ezt a niemandot, aki annyira gyalázatosan ostoba, hogy azoknak árt, akiken segíteni vágyik, de rá kellett jönnöm, hogy ez nem az én tisztem. Amíg az Index Moderátorai eltűrik ezt a vérlázító stílust, addig nekem is el kell!)

 

Ignorálni kell. (Ignorál Nyelv: latin ------Szándékosan rnellőz, semmibe vesz. Nem vesz figyelembe, nem vesz róla tudomást.)

Előzmény: aramjs1 (416)
aramjs1 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 416

Topik tartalma lementve. KDNP a következő választásokon leírva...  Úgy vélem, az ellenfeleknek gondjuk lesz rá, hogy a párt jeles képviselőjének minden szava eljusson keresztényi erkölcsű támogatóihoz.

2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.30 0 0 415

Köszönöm az értékes linket!

 

Ha valóban gondolod, vitassuk meg akár Aradszki András úr hozzászólását, az ebből nyilvánvaló álláspontját, vagy a vagyonkezelést úgy általában.

 

Te válszthatsz! :-)

 

Az 1980-as évektől kezdődően komoly vita folyik ebben a kérdésben, úgy Magyarországon, mint Európában. Az USA-ban nem folyik ilyen vita, lévén gyakorlatilag nem létezik állami szektor!

 

Európábban, nyilván az ortodox gazdaságpolitikától vezérelten eldőlni látszik a kérdés és elvetik az állami tulajdont, ezáltal elvetik a agyonkezelés gondolatát is. Igaz ez a három legjelentősebb állami tulajdonnal bíró országra mint Franciaország, Spanyolország és Olaszország.

 

A franciáknál Mitterand első elnöki ciklusában államosított és a második ciklsa végére mindent visszaprivatizált. Olaszországban lényegében megszűnt az IRI és ez mondható el a nagy spanyol állami holdingról is. 

 

Az összes "ortodox" gazdaságpolitikus a tisztán magántulajdont részesíti előnyben, és elvetik az állami tulajdon fogalmát ezáltal elvetik a vagyonkezelés ilyen megközelítését is.

 

Egyébként a FIDESZ a rendszerváltás idején és utána is egyértelműen vagyonkezelés és állami tulajdon ellenes volt, abszolút favorizálta az "ortodox" gazdaságpolitikát...

Előzmény: Törölt nick (412)
Érd Emese Creative Commons License 2012.01.29 0 0 409

Ne gyötörd magad. Nem érti. Ez a brigád mindig azzal jön, hogy vállaljuk a nevünket, álljunk ki nyílt sisakkal, egyéb idiotisztikus dolgok. Semmi fogalmuk a net - es etikettről, miazmás. Aztán meg azt sem értik, hogy pölö én - aki sokáig elérhető voltam itt is e-mail címmel -, miért vesszük le az elérhetőségünket? Miért? Mert az ilyen "egyenes" magyar gyerekek, anonimus serverről nyomják a fenyegetőzést privát e - mail címre, a "Te népellenség, magyarellenes szemét, lógni fogsz!" lózungot. Nem mint ha annyit is számítanának, mint a köröm alatt a piszok, de jön SPAM így is elég. Nem kell még az ő gyötrelmes lekük szemetesládáját is befogadni. Ez van.... De amíg bárki is válaszol nekik, addig ők nyernek, az ő térfelükön játszotok. Ez is van.......

Előzmény: Törölt nick (408)
Érd Emese Creative Commons License 2012.01.29 0 0 404

Igazad van!

 

Köszönöm a korrekt összefoglalást!

 

Annyival egészíteném ki, hogy egyszerűen döbbenetes, hogy ide fajult lassan az összes topic. Az általad is leírt jelzők minden hsz-ben, vita nuku, előrelépés semmi, csak a totál nihil. Nincs is értelme elolvasni, mert annyira semmitmondó az egész. Ha ignorálná mindenki, akkor előbb utóbb kikopna innen, mint már sok hasonló társa.

Előzmény: Hans Burgner (402)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.29 0 0 403

Tökéletesen igazad van!

Előzmény: Hans Burgner (402)
Hans Burgner Creative Commons License 2012.01.29 0 0 402

Nem az volna a dolgod, hogy a keresztényi erények jegyében szólj hozzánk ezeken oldalakon?! Hogy istenfélelmed bölcsességből, mély hitből, s nem utolsósorban felebaráti szeretetből táplálkozzon?

 

"Húgyagyú, "majom", "sötét", "bunkó paraszt", "seggfej"... Ez volna a magyar kereszténydemokrácia diszkrét bája? S te lennél felkent szószólója?

 

Jézus szelídsége, türelme, szeretete és szerénysége fényévnyi távolságra van tőled!

 

Beképzelt arroganciád, vak pökhendiséged arcpirító. Vagdalkozol ész nélkül jobbra-balra. Látnod kéne magad kívülről! Kinek vagy szimpatikus?

 

Korábban egyszer itt idéztem Márait. Nos, minden sora passzol a jellemedre.

 

Te papolsz itt erkölcsről? Benned egy csepp alázat nincs. Már megbocsáss, de semmi okom rá, hogy azt higyjem, jó ember vagy.

 

Hálát adok Istennek, hogy nem tett minket próbára, hogy el kelljen viselnünk téged komolyabb pozícióban...

Előzmény: Törölt nick (400)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.29 0 0 401

Azok a fideszesek, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy bebizonyítsák, téged kizártak? Határozottan úgy emlékszek, két szervezet is kiállt érted, a KDNP és a Civil Érdek Meggyesek. Ez utóbbi - mert nekik legalább van, és még olvassák is - a honlapján is kapmpányolt érted.

 

Ezek a tények. A tények pedig makacs dolgok.

Előzmény: Törölt nick (400)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.29 0 0 399

Mi egyelőre egyes kérdésekben szeretnénk összefogást, és nem csak civil összefogást. Olyan egyszerű kérdésekben, amelyek ideológiamentesek, és senkinek nem sértik az érdekeit! Van ilyen bőven. 

 

Mint már oly sokszor leírtam, elmondtuk, azekben a projektekben a magunk részéről készek vagyunk részt venni, azokat támogatni, anélkül, hogy elvárnánk ellentételezést. 

 

Értjük, mi, hogy ez bonyolult, hiszen ilyenre nem volt példa az elmúlt évtizedekben sem Érden sem máshol, de azért mi szeretnénk megpróbálni. 

 

Itt szó nincs Csőzikről, szó nincs a 2030 Egyesületről, hanem egy-egy jó ügyről.

 

Meg kellene érteni, és érdemes lenne kipróbálni. Tudod, még a dicsőségre sem tartunk igényt, csak az eredmény számít. :-)

Előzmény: Törölt nick (398)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.29 0 0 397

Akkor nyilván rosszul emlékezek. Tehát nem támogatott a KDNP és nem támogatott a Civil Érdek Egyesület a Meggyesek?

 

Azért ennyire nem vagyok feledékeny!  :-)

 

Igazán keresztényi nézeteket valló ember vagy és igazán a civil társadalmat képviselő személy. Érdekelne rólad a két támogató szervezet véleménye. Álláspontod Pinochettel, a demokráciával kapcsolatban nyilván nem a választásokat követően torzult el ennyire! Mit gondolnak ezek a szervezetek aki téged támogattak, a demokráciáról?

Előzmény: Törölt nick (394)
aramjs1 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 396

(mert ez jól hangzik :) )

Előzmény: aramjs1 (395)
aramjs1 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 395

"A legtöbb kopogtatót a fideszesek gyüjtötték nekem, ugy meglepődsz? "

Mi van ezen meglepődni való? A meggyesek korábban is összeálltak a fidencbérencekkel.

Előzmény: Törölt nick (394)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.29 0 0 393

Mire gondolsz konkrétan? Arra, hogy egy volt polgármesterjelölt kifejti "demokratikus" nézetit, ami felett te is átsiklasz, és még csak megjegyzésed sincs? Vagy arra, amikor rákérdezek, melyik szervezet volt az amely tűzön-vízen át támogatta az illető úr kampányát, és gyűjtötte neki a kopogtató cédulákat.

 

Azt már meg se kérdeztem, hogy azok akik odaadták ennek az embernek és jelölték őt polgármesternek, azok szégyellik-e magukat, mert biztonállítom igen.

Előzmény: Törölt nick (392)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.29 0 0 391

Kedves kovikavics!

 

Segítsél felidézni, kik is támogatták 3,144 úr polgármesterjelölti kampányát? Melyik is volta az az érdi szervezet, aki egy ilyen diktatórikus nézeteket valló embert szeretett volna látni a polgármesteri székben? Ugye megteszed, hogy segítesz felidézni! Előre is köszönöm!

 

ps. Ha esetleg arról is tudnál mondani valamit az adott szervezet vajon hasonlóan gondolkodik? Remélem talán mégsem! :-)

Előzmény: Törölt nick (390)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.28 0 0 389

Köszönjük a jótanácsot, megfogadjuk. 

Köszönjük a kritikát is, elgondolkodunk rajta.

A családjaink, pedig helyeslik, hogy irogatunk. Ugyanis mindannyiunknak van csládja. Egyikünk sem árva! :-)

 

Ami pedig a minősítést illeti, hát azzal nem tudunk mit kezdeni. Az ide irogatókat így lesajnálni egy választott képviselő részéről, ahhoz bátorság kell! :-) Lehet nem is tudja milyen gondolatokat adsz a szájába! Ez viszont legyen a te bajod...

 

 

Előzmény: Törölt nick (388)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.27 0 0 385

Aradszki András országgyűlési képviselő úr nem veszi a fáradságot, és nem tájékoztat bennünket arról, mit is tett eddig a választókerületéért, és a sajtó meg olyan gonosz, hogy csak a MOL érdekében beterjesztett indítványairól cikkezet. Miért nem segít nekünk a képviselő úr, hogy megismerhessük a választóiért kifejtett munkáját!

 

Várjuk a tájékoztatást!

Előzmény: Törölt nick (384)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!