Keresés

Részletes keresés

mirtelo Creative Commons License 2012.03.06 0 0 423

Szia!

Örülök hogy jelentkeztél.

Remélem minden rendbe lesz a fogorvosnál. Hát igen egyszer egy évben még panasz nélkül is érdemes fogorvoshoz menni. Így megelőzhető hogy elromoljanak a fogak. :)

Remélem a véreredmények jók lesznek. :)

Szorítok hogy 12. -én minden rendbe menjen. Gondolj arra hogy megbízható jó orvosok kezében vagy és így nem lesz semmi baj. :).

Szerintem a műtét utáni napokban még gyenge meg fáradt leszel. sokat is fogsz aludni. :)

Előzmény: msz67 (422)
msz67 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 422

Megvagyogatok. Már a mult hét elejétöl a fogászaton telnek napjaim,volt panoráma röntgen zajlik a góckeresés.Inkább addig kell elmenni amig nem kell antibiotikum hozzá. Jövö héten is megyek három fog miatt kell visszajárni.Nehezen vettem rá magamat hogy panaszmentesen elmenjek,pedig igy kellene mindenkinek.A gyerekkori fogorvosnéni mindig elmondta hogy amig kicsi a lyuk egyszerübb a dolga neki is és a betegnek is. Szerdán vérvétel ujra. A mult héten jók voltak az eredményeim. A vas is jobb volt. 12-én be kell menni reggel már,déltöl nincs étkezés.Nem nagyon van étvágyam. Sokszor nem is akarok rágondoolni mi várhat rám.Remélem jó sokat alszom.  Minden ismerösömet akit mütöttek már megkérdeztem egy két napokat aludtak. Nem is akarok magamnál lenni.

PZ1990 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 421

Ki kell tartani, nincs más megoldás. Sok szép dolog történhet még az ember életében, ami megér "egy kis" áldozatot. Ezt nem szabad elfelejteni, főleg akkor nem, amikor épp kilátástalannak tűnnek a dolgok. 

Előzmény: mirtelo (420)
mirtelo Creative Commons License 2012.03.03 0 0 420

szia!

Üdvözöllek az oldalon. :)

Ahogy olvasom már teis sok mindenen keresztül mentél pedig még fiatal vagy. 

Gratulálok az erődhöz és a kitartásodhoz. Erőt adsz Msz nek is a kitartásoddal. :)

Msz jelentkezz aggódunk!!!!

Előzmény: PZ1990 (416)
gynomed Creative Commons License 2012.03.03 0 0 419

Msz67 . Mi van veled?Ha skáig eltünsz nem örülök.Remélem minden redben.

Taktus Creative Commons License 2012.03.02 0 0 418

Kedves tőled hogy mindenkire gondosz és igen hasznos lehet hogy aki hasonló cipőben járt,mint te is,sok megpróbáltatáson ment keresztül támogatja és bíztatja msz67-et.Igen fontos,hisz én sem tapasztaltam meg szerencsémre ilyen nehézségeket de aki átélt hasonló helyzeteket az érti meg igazán a lelki világát.

Előzmény: PZ1990 (416)
Taktus Creative Commons License 2012.03.02 0 0 417

gynomed és mirtelo köszönöm a válaszotokat!

 

Msz67 remélem jól vagy és újabb  remélhetőleg jó híreket kapunk felőled.Továbbra is légy erős.Igazi küzdő szellem vagy,büszek lehetsz magadra és sokak számára is példa lehetsz kitartásból,és küzdő szellemből.Amit itt írtak hogy még jobban vigyáznod kell magadra azzal teljesen egyetértek.

 

Mindenkinek jó hétvégét kívánok!

PZ1990 Creative Commons License 2012.02.29 0 0 416

Sziasztok

Új vagyok még a fórumon, először is kívánok mindenkinek mielőbbi gyógyulást.

Nekem 15 éves korom óta vannak különböző egészségügyi problémáim (most 22 vagyok), sok műtéten és vizsgálaton estem át, teljesen meg tudom érteni Msz aggodalmát, tényleg nem jó érzés kiszolgáltatva lenni egy vizgálat vagy műtét alkalmával. Nagy erő kell ahhoz, hogy az ember elviselje ezeket a megpróbáltatásokat.

Csak annyit tudok mondani, hogy fel a fejjel, mert a kezelések után jobban leszel és szerintem ez az ami számít, még ha hosszú is az út addig.

gynomed Creative Commons License 2012.02.27 0 0 415

szivesen. Mindenkinek nagyon jó egészséget kivánok. Msz-nek meg nyugalmat,, félelem mentes mütét elötti idöszakot. Megint rég jött, remélem nem fáj a karja, elöfordulhat hogy egy picit fáj pár napig oltás után.szegényke már egészen jól megszokja. Minden tisztelletem az övé.

Előzmény: mirtelo (414)
mirtelo Creative Commons License 2012.02.26 0 0 414

Köszi a hasznos infókat. :)

Előzmény: gynomed (412)
mirtelo Creative Commons License 2012.02.26 0 0 413

Szia!

Hát nem volt még a környezetemben vakbél gyulladásos így nem tudok konkrétan hozzászólni a témához.

Gynmed nagyon jól leírta a lényeget. :).

 

Előzmény: Taktus (406)
gynomed Creative Commons License 2012.02.25 0 0 412

Általában nincs mellékhatás, esetleg egy pici hóemelkedése lehet. Ilyenkor agyhártyagyulladás és tüdögyulladás ellen oltanak mindenkit.Ezt fejlettebb országokban minden idösnek beadják térités nélkül nálunk fizetös, de ha orvosilag indokolt akkor a beteg ingyen megkapja.Lépeltávoltiás után mindenki fogékonyabb a betegségekre. Msz jobb ha összebarátkozik a tüvel mert három öt évent kapnia kell, különösen ha még meg is transzplantálják.Neki nagyon komolyan kell venni a legkisebb megfázást is.Renes dolog hogy influenza oltásra eddig is eljárt. Ezután még annyira sem szabad elhanyagolnia.

Előzmény: mirtelo (405)
gynomed Creative Commons License 2012.02.25 0 0 411

A vakbél közelebb van a bikinivonalhoz azért szörtelenitenek, annyi vágást ejtenek amennyi szükséges nincs két egyforma beteg, más egy kövérél más egy soványnál. Itt is már sok mindent csinálnak laparoszkóppal, de tudtommal a vakbelet nem.Még 2001-ben amikor utoljára vakbeles eset volt a családban akkor még vágtak. Az is számit hogy mennyire felszerelt az adott kórház.

Előzmény: Taktus (406)
gynomed Creative Commons License 2012.02.25 0 0 410

Van, de már rég nem vagyok a szakmában.

Előzmény: Taktus (407)
gynomed Creative Commons License 2012.02.25 0 0 409

Na látod milyen ügyes vagy? Elöbb utobb az ember belerázódik, belejön tuléli a dolgokat majd évek mulva elhalványul az emlék , csak az egészség marad. A következö felülvizsgálatnál már visszatesznek munkaképesnek. Csak azért csinálnak rajtad drága beavatkozásokat, mert fiatal vagy és gyógyithatónak látnak.Nagyon nagy elönyöd hogy kicsi a sulyod,mert normál vagy kicsit alacsonyabb sulyu betegeknél minden mütét prognózisa jobb. Mutasd meg mindenkinek hogy Te erös vagy, kapsz a mütét elöestéjén egy kis altatót aznap bátoritó injekciót, majd a mütöben elaltatnak. Egy héten belül haza is mehetsz,persze az nem jelenti azt hogy cipelhetsz, még egy hónapig kimélö életmöd van.

Előzmény: msz67 (404)
Taktus Creative Commons License 2012.02.25 0 0 408

Szia!Biztos minden rendben lesz,itt mindenki szorít neked,ne is gondolj rá,ne idegesítsd magad,most kapcsolódj ki,tereld el a gondolataidat,és csak óvatosan a hirtelen jött meleggel,figyelj oda magadra,tudod becsapos ez az időjárás,ilyenkor lehet összeszedni a betegségeket.Továbbra is legyél ilyen erős és bátor.Annyi mindenen túl vagy már és te győztél,a félelmeiden is felülkerekedtél továbbra is így állj hozzá az előtted álló próbáknak és te fogsz győzni.Pihenj sokat,jó hétvégét kívánok.

 

 

MIndenkinek jó hétvégét!

Előzmény: msz67 (404)
Taktus Creative Commons License 2012.02.25 0 0 407

Szia!Igen én is a higéniára és a fertőzés veszélyek elkerülésére gondoltam a szőrtelenítésnél utólag le is írtam.Azt viszont nem tudtam hogy a bordaív alatt elrejtve végzik.Eléggé otthon vagy a témában,sokat tudsz róla,valami egészségügyi végzettséged van,vagy csak úgy érdekel?Hasznosak a válaszaid.)

Előzmény: gynomed (403)
Taktus Creative Commons License 2012.02.25 0 0 406

Szia!Tudom hogy hasi műtét,és tudom nem kötözködésből írtad,csak sokszor hallottam,hogy hasi,alhasi és intim műtéteknél jobb ha szőrtelenítve van a beteg,kevesebb a fertőzés veszély,oké ez csak szóbeszéd,de lehet van alapja.Higéniai okokra gondoltam,fertőzés elkerülésére ilyesmikre.Nem tudom a szóbeszédnek mennyire az alapja,de gondoltam,hogy ártani nem árthat.

 

Viszont ha tudsz valamit a vakbél műtétről írhatnál róla,ismerősőmet egyszer majdnem érintette,vakbél gyanus volt,aztán kiderült nincs semmi baja,de úgy érdekelne.KOrábban tudom hogy nagyobb vágással intézték és ott borotválni kellett a beteget,de láttam valamelyik ismeretterjesztő tévében hogy amerikában már csak két kis lyukat vágtak a betegen, elég bután fogalmaztam ,igen kicsik voltak ezek a sebek és onnan szedték valahogy ki.Nálunk is így csinálják már,vagy maradt a nagyobb vágás?

Előzmény: mirtelo (401)
mirtelo Creative Commons License 2012.02.25 0 0 405

Szia Msz!

 Örülök hogy jelentkeztél. :).

 Bocsi nem akarlak ilyezgetni, az orvos mondta hogy lehwetnek mellékhatásai az oltásnak?

Nekem a 13.- a mindíg szerencsés volt. Szorítok hogy minden rendben legyen.

Jól teszed. Terld el kicsit a gondolataiat a műtétről...

Próbálj kikapcsolódni kicsit. : )

Előzmény: msz67 (404)
msz67 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 404

Megvagyogatok, ma kaptam kétféle oltást két karba.március 12-én este be kell menni 13-án mütét,én kértem 13-ára mert már sokszor visszaköszönt életemben a 13-as szám, a keddet meg szeretem, remélem minden rendben lesz, most még próbálok nem gondolni a mütétre majd akkor ráérek ha visznek. megpróbálok nem elöre félni,lassan hozzászokom már ezekehez a dolgokhoz.Vagy megszokoom vagy megszököm.

gynomed Creative Commons License 2012.02.23 0 0 403

Valóban hasmütét a jobb bordaiv alatt ejtenek bemetszést. Vigyázva végzik mert a lép sérülékeny. Persze itt sem árt a higiénia, a szörtelenség higiénikusabb mint az ellenkezöje bármerre is legyen. A lépmütötteknek meg különösen oda kell figyelni mnden fertözésre, nert az immunrendszer nem a régi, de viszont jobbak a gyógyulási esélyek, ha az esetleges lépmegnagyobbodás miatt nem durran ki váratlanul. Általában 4-5 napot a körházban maradnak a lépmütöttek ez egyéneknként változhat, mert nincs két egyforma beteg.Két egyforma sebgyógyulás. 

Előzmény: Taktus (397)
gynomed Creative Commons License 2012.02.23 0 0 402

Remélem minden rendben van, nem látlak egy ideje. Nem lesz semmi baj. ne félj.Sajnos a kemotherápiának van olyan tulajdonsága hogy a betegek szörzete és haja kihullik, de majd visszanö. ez az egyetlen módja hogy a transzplantáció elött elökészitsék a szervezetedet. Ezt az egy évet bird ki, évek során majd elhalványulnak az emlékek a félelmek és egészséges leszel. Nem kell majd több vért kapni. Nézz utána mert van olyan is hogy valami könnyitett össejt transzplantáció is mehet kis sulyu felnötteknél. Periféériás össejtekkel amit véradók adnak kisebb a várólista is. Keress rá és feldob egy csomó oldalt.Kevésbé veszélyes, csak lassabban tapad meg és egy pár nappal tovább leszel a sterilszobában.Az orvosodtól kérdezz rá. Figyeld meg hogy nem lesz semmi probléma.Ügyes lány vagy.Miattad sokat olvasgattam erröl.

Előzmény: msz67 (396)
mirtelo Creative Commons License 2012.02.17 0 0 401

Szerintem lép műtéthez nem kell leborotválni semmit mer az egy hasi műtét.

Bocsi nem kötözködésből mondtam.

Előzmény: Taktus (397)
mirtelo Creative Commons License 2012.02.17 0 0 400

Szia! 

Eltévedtél ez nem az állás kereső ill ajánló fórum.

Előzmény: fa-ló (398)
mirtelo Creative Commons License 2012.02.17 0 0 399

Sziasztok!

Msz! Örülök hogy jobban voltál és tudtál csomó dolgot elintézni. :)

Márciusi lépműtéthez kívánok neked kitartást!!!

Az tudod mennyi ieig leszel korházban a lépműtét idején?

Előzmény: msz67 (396)
Taktus Creative Commons License 2012.02.16 0 0 397

Szia!

 

Már többször próbáltam írni,de nem küldi egyszerűen el,egy utolsó próbát teszek.Örülök,hogy tegnap jobban voltál és úgy fogod fel majd talán holnap megint jobban leszel.Ez jó,pozitív hozzáállás.

 

Lép műtét előtt azért hidd el jobb az otthoni megelőző szőrtelenítés,akkor talán békén hagynak majd ezzel ott.Gondolom mennyire félsz,utána olvastál,hogy műtét után hány nappal mehetnél haza?

 

A hadsereget eleve butaságnak tartom hisz semmit nem tanultak ott,max felmosni,mosogatni,ha valaki addig anyuci pici fia volt,mert kiképezni  nem képezték őket,de még a mai hivatásosokkal is baj van,hisz sem akkor sem most nincs pénz kiképzésre,golyókra,apu volt kiképzői is megtudják számolni hányszor lőttek életükbe.Sem víz,sem rendes kaja nem volt és évere bezárták őket.A szoc katonákról nem is beszélve laktanyát őríztek és díszmenetelni tanultak meg,aztán meg jó pénzért 40 évesen elmehettek nyugdíjba,röhej az egész.És igen sok piás volt,van köztük ma is.Vateréknak 10-es csoportokban kellett alsógatyában felsorakozni és egyesével mentek a doki elé,ahogy mesélte,a másik addig az ajtóban vár,gatyát le kellett tolni,de csak aranyeret kereset az orvos,ehhez elég lett volna csak hátul letolni,ha valaki nézni akart csak feneket látta volna,de szereintem ez is tök megalázó,nem állatok vagyunk.Nagybátyáméknál meg nem volt gatya letolás se,szóval elég eltérő volt ez is.

 

Hát igen egy tábor,ahová saját döntésedből buliból mész,vagy strandi öltöző (valahol még külön öltöző,függönyös is van,vagy barátnők külön mennek,sőt volt aki törölköző kíséretében csinálta annó)tök más szitú én ott sem láttam meztelen embereket,osztálytársakat,sem osztály kiránduláson,mindenki a gyorsaságra és a diszkrécióra törekedett,szekrénnyel befele öltözve még úsziba is.Az más helyzet és ott is minden megoldható.Tök más mint percekig alul öltözötten lenni mások előtt,akik tapogatnak,nézegetnek,vizsgálnak főleg ha egészséges vagy és illetéktelenek előtt akarják csinálni.

 

A mostani rendszer sem jobb most az egészségre hivatkozva akarnak kínós,kellemetelen vizsgálatokat emberekre kényszeríteni,ezt még az egészség nevében sem szabadna,vagy még ezt úgy elvégezni hogy nema vizsgált félt helyezik előtérbe.Ki kell okosítani a fiatalokat,ez a szülők dolga és kiállni mellettük.Akkor nem tehettük  meg,de most igen.Ha ilyen történik foglalkozni kell vele.Ennyit tudunk tenni és meg is kell tenni.

 

Remélem jobb idő lesz nem sokára,pihenj sokat hétvégén és remélem most megint pár jobb nap következik be az életedbe.:)

 

Én csajokkal nem szeretnék évekre összezárva lenni éjjel.-nappal,nőkkel dolgozom folyton megy a kritizálás,leszólás,kibeszélés,ha muszály lenne akkor inkább valami idegen bagázsal.

 

 

 

 

Előzmény: msz67 (396)
msz67 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 396

Lesz mütét is, lesz transzplaantáció is, a steril szobánál az egészségügyi dolgozók vetköztetnek öltöztetnek kötelezöen, a kemo majd leszörtelenit mindent, jó lenne meguszni. Elötte még márciusban lépmütét lesz, március elsejéig el kell menni oltásra.Egy fajta oltást kapok állitólag,, utána egy másik fajtát, mert a kettö között szünet kell. Március közepén vagy április elején mütét, de jobb szeretném március közepén, mert mégsem a husvvét megy rá, de lehet hogy a hosszu hétvége rámegy.Nem bánnám ha a lépeltávolitással megoldódna minden de nem valószinü. Tegnap nagyon jól voltam, egy csomó restanciát elintéztem, de ma ezt nem mondhhattam el magamról. Vannak jó napok annak kell örülni.

 

A mult rendszerben vvoltam diák kinek jutott vona eszébe bármiért is szólni, pár lány bent volt egyidöben az iskolaorvosnál, alsöban meg az öszes lány. Akkoriban a szülök sem gondoltak erre hogy ez jogsértö.A fiuknak sem lehetett semmi egy egész hadsereg egyszerre vonult be.Hatalmas felvételi porcedura volt az elsö nap oltások voltak meg vizsgálatok. Örülök hogy nem fiunak születtem de egy lánynak sem egyszerü.Minket is vizsgálgattak meg oltást kaptunk sokszor, de legalábbb nem kellett beköltözni évekre sehova. A közösség zavart a legkevésbé. Uttörötáborban is jártam gyerekként. Igazolást kellett vinni a gyermekorvostól hogy egészséges vagyok.Ott nem volt tömeg. ahol meg többen voltunk nem kellett egymás elött vetközni, vagy ha kellett is nem éreztem problémának.Átöltözni fürdöruhára mégis csak más mint amikor vizsgálgatnak mindenkit. Régen valóban nem volt ebböl ennyi probléma. Ha csak ennyi probléma lenne, nem is lenne nagy baj, sokszor az a baj hogy nincs elég gyógyszer.

Közben átmentem másik háziorvoshoz elvittem a kartonomat a régitöl,e gy barátnöm átcsalt egy másikhoz ö meg elfogadott. Alaposaan kikérdezett nagyon nyugodt kedves. A régi doktornöm nagyképü volt az utobbi idöben keveset beszélt,ö sem volt régi mert juniusban jött, de a jelenlegi szimpatikusabb, idösebb tapasztaltabb.

Előzmény: Taktus (395)
Taktus Creative Commons License 2012.02.13 0 0 395

Szia!

 

Remélem már javulgatsz és erősődsz,itt sokan bíznak benned,az erődben.Engem is elkapott ez a fránya hányás,hasmenés,így nem is voltam gép közelében.Elmentem dolgozni,mert csak lázam volt,az orvos meg csak antibiotikumot írt fel,aztán a két említett tűnet meg hozzácsatlakozott így aztán táppénz lett a vége.Ne add fel,úgy lehet könnyebben kórházi kellemetlenségeket kiküszöbölni,ha netán műtétre kerülne sor,ha előtte mindent már otthon leborotválsz,ha meg műtős fiú előtt kellene a műtős köppenyt átvenni,akkor odalra,vagy neki háttal kell fordulni és nem lát a hátsó feleden szinte semmit.

 

Az egyik ismerősőmnek petefészkét kellett az egyiket eltávolítani és ott úgy ment,maga borotválkozott előre már le,lehuhanyzott a műtét előtt szintén egyedül,az egyetlen kellemetlen,hogy a műtős pasi előtt,aki betolja kellett volna a  műtős köppenyt felvenni,de mint írtam neki háttat fordítva tette ezt meg,betolták,volt ott pár orvos,bár nem tudom ha a műtéten nem vesznek részt mért kellett őket beengedni,hogy a műtét kezdetéig bekukkucsodjanak a beteg lábai  közé.A lábát befáslítzták,ahogy mondta a csaj és a kezét is kiközöték,kapott altató  valami inkejciót és igen hamar elaludt,de az ágyában ébredt fel és utána maga mosakodott le,az nehéz volt és lassan ment.De állítólag ha  a mműtét nem intim területet érint,akkor a bugyit a műtős ruha alatt lehet hagyni,pl. a családban legalább is volt altatásos térd műtét ott is maradhatott.De szerintem ott és akkor az ember nem is fog ezzel annyira törödni,csak hogy túl legyen rajta.

 

 

KOrábbi hozzászólásomhoz,a kötelezővé tett szürésekhez szeretném ezt még hozzátenni:

Az a baj és azért történhet meg hogy sokszor már diákként megalázó helyzetbe hozznak minket az orvosok,mert hagyjuk,mindig mindent rájuk hagyunk,lenyeljük,ez a legnagyobb baj a magyar mentalitással,hogy nem merünk kiállni magunkért,másokért,mindent eltűrünk,viszont amikor felnövünk és gyerekünk lesz ott kell határozottan kiállni a gyerekekért,hogy velük ne bánjanak már így,ne hozzák őket kellemetlen,megalázó helyzetekbe.

Például az orvos úgyis csak egy diákot tudott a suliba megvizsgálni,így a csoportos vetkőztetés,az egymás előtt történő vizsgálatra  nem is lett volna szükség,meg lehetet volna oldani,pár másodperc különbséggel.

Ezért kell  ha ilyen gond van tanárnak,szülőnek szólni,hogy próbáljanak már beszélni az orvossal tessék erre figyelni,emberként bánni a gyerekkel is.

Szerencsére nálunk a tanárok meghallgatták ha kérésünk volt,így felsős korunkra ezek minket elkerültek már,de felháborít amikor hallom,vagy olvasok hogy kivel  mi történt és azért alsóból van mindenkinek negatív élménye,vagy már felnőttként hasonló kellemetlensége

 

.Lényeg merni kell szólni,kérni,beszélgetni az orvossal,ha kell kérdezni,mert ahogy a mondás is van" néma gyereknek anyja sem érti a szavát",így ha nem szólunk,nem is érünk el semmit,még egy próbát sem tettünk.

 

 

Msz67 gyógyulgassál,pihenj sokat és maradj erős,mert te egy igazi küzdő ember vagy,mi hiszünk benned és melletted állunk! 

Előzmény: msz67 (392)
gynomed Creative Commons License 2012.02.08 0 0 394

kérdezd meg az orvosodtól, állitólag köldökvér össejtekkel is tudják csinálni ha kis sulyu a felnött. Valami olyat olvastam.http://www.versejtalapitvany.hu/gyogyitas.html

http://bhc.hu/cikk/0905/379416/20090128_a_koldozsinorverbol_szarmazo_ossejtek_klinikai_jelentosege_1.htm

Előzmény: msz67 (391)
msz67 Creative Commons License 2012.02.05 0 0 393

bizottság!

Előzmény: msz67 (391)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!