Keresés

Részletes keresés

kiskeyo Creative Commons License 2008.01.23 0 0 15
Igen, igazad van, hogy egy napért kár lenne kifizetni a repjegyet, csak már most azon aggódok, hogy így sem lesz elég időnk még arra se, hogy Mau-t rendesen felfedezzük. Sajna, csak 9éjszakás verziót sikerült foglalni, a 12esre már nem volt hely, így aztán minden szorosabb lesz és tartok tőle, hogy akkor Reunionra egyáltalán nem jutunk el most :(
Előzmény: hágica (10)
csufi.rulez Creative Commons License 2008.01.22 0 0 14

Szia hágica! Kösz a a fotók feltöltését! Nagyon szépek. Én majd Mauritiussal együtt szeretném meglátogatni Réunion-t.

Mt mondasz: megéri a fáradságot átmenni Réunion-ra?

Előzmény: hágica (13)
hágica Creative Commons License 2008.01.22 0 0 13

Mi St. Pierre-ben laktunk, egy sarokra ettől az aranyhomokos gyönyörűen parkosított szabadstrandtól. Ugyanolyan korallzátony védi, mint Mauritiuson. Így hát itt fürödtünk rendszeresen. Láttunk azonban a dél-keleti (vulkán oldala) parton fekete partszakaszt. Ez az alsó kép. A franciák azonban a nyugati partra járnak nyaralni, mert ott állítólag sok az arany színű homok+korallzátony strand. Ezt sajnos nem volt időnk megnézni.

Üdv: hágica

St.Pierre szabad strandSt.Pierre strandBourbier les-Bas
Előzmény: csufi.rulez (12)
csufi.rulez Creative Commons License 2008.01.22 0 0 12
Kedves Topiklakók! Aki volt már Réunion szigetén, tudna feltenni fotókat? Nagyon érdekelne...
Léna007 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 11

Szia hágica!

 

A sziget belsejéről már sok lenyűgöző képet láttam, de úgy hallottam, nem igen van rendes partja, azaz a partok főleg meredek, sziklások, kevés fürdésre alkalmas strabnd van. Ha van, az vulkáni, fekete homokos. ? Te mit tapasztaltála strandokról? Jó a megérzésem, hogy Reunion sem az az "álomstrand sziget", a víz fölé dőlő pálmákkal stb.?

Minket is nagyon érdekel a sziget, de a Seychellek felé is kacsintgatunk. Ha döntésre kerüla sor, nem lesz egyszerű.

hágica Creative Commons License 2008.01.22 0 0 10

Mi 5 éjszakát töltöttünk a szigeten, 2 éjszakát St Denisben, 3 éjszakát St Pierre-ben foglaltunk, hogy közelebb legyünk a látnivalókhoz. Az 5 napra autót béreltünk, amelyet a reptérre kihoztak elénk és ott is kellett visszaadnunk. Így szabadon mozoghattunk. Nem is tudjuk milyen a tömegközlekedés, sajnos itthon nem igen lehet információhoz jutni, senki sem jár arra. ( Megjegyzem idegen ajkú túristákkal sem találkoztunk ezen idő alatt kint) Sajnos ez az idő is kevés volt, hogy lássunk minden csodát, ezért csak a legszebbekre koncentráltunk. Így is csak naplementekor értünk vissza a szállásunkra és sötétedésig fürödtünk az óceánban. Napközben erre nem jutott időnk. A kimaradt szépségeket is látni szeretnénk, mert ez idő alatt beleszerettünk a szigetbe. Úgyhogy már látom, hogy ide vissza kell mennünk és hosszabb időt szánni rá. Ezért az általad említett egy napos átruccanásért kár a repülőjegy árát kidobni.

 

Üdv.: hágica

Előzmény: kiskeyo (9)
kiskeyo Creative Commons License 2008.01.22 0 0 9
Ez azért nagyon jól hangzik, asszem megpróbálom a barátomat rávenni, hogy menjünk át :) Ti maradtatok is ott több napot esetleg? Vagy csak reggel átrepültetek, körülnézés aztán este vissza? Vagy hogy érdemes csinálni?
Előzmény: hágica (8)
hágica Creative Commons License 2008.01.21 0 0 8

Mi az Air Mauritius gépével mentünk át, fejenként 7.362 MUR volt az ára. Az Ausztralia Airline is hasonló áron kínálja ugyanezt. Csak azért választottuk az előbbit, mert az indulási idő náluk volt számunkra megfelelőbb. Egy kisebb, kb. 70 személyes két légcsavaros géppel repülik a távot. Egyébként a két társaság szinte óránként indít járatot, felváltva. Az utazás 3/4 órát tart csak. Mi megnéztük neten a hajós társaságot is, de az ugyanilyen árért 8 órát megy, míg átér. A repülőjegyet neten foglaltuk és fizettük, elektronikus tikettet küldtek emailben. Érdekes volt, hogy türelmesen megvárják a későn érkezőket, többször is szólítják a hangos beszélőn és képesek fél órás késéssel is indítani a gépet, csak hogy az egyszem "laza" utast is bevárják.

Hát jó utazást, szerintem az átruccanással nem fogtok csalódni

Üdv.: hágica

Előzmény: kiskeyo (7)
kiskeyo Creative Commons License 2008.01.21 0 0 7
Ez is valami :) Köszi a segítséget :)
Előzmény: Léna007 (6)
Léna007 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 6

Pontos árakra már nem emlékszem, de meg tudod nézni az Air Mauritius honlapján:

http://www.airmauritius.com/

Beírtam most ott próbaképp, hogy jan. 31-én utazol Mauról és febr.1-én jössz vissza Reunionról Maura...aznap két repcsi van, reggel és este és az ár 4935 MauRupia. Már nem emlékszem az átszámításra.

Viszont helybéli mauritiusi utazási irodák kínálnak három napos szervezett utat szállással is Reunionra, és mi ilyen kb. 180-200 Euro körül láttunk.

Előzmény: kiskeyo (5)
kiskeyo Creative Commons License 2008.01.21 0 0 5
Hogyan lehet átjutni Mauritiusról Reunionra? Már azon túl persze, hogy gondolom repcsivel :) Az érdekelne, hogy kb mennyibe kerül, milyen sűrűn jár a repülő, meg minden hasonló paraméter. Február 5-én indulunk Mau-ra és én szívem szerint "átruccannék" Reunionra is :)
Előzmény: hágica (4)
hágica Creative Commons License 2008.01.20 0 0 4
 

Sziasztok!

Visszaérkeztünk Mauritiusról és jártunk a szomszédos szigeten Reunionon is. Mindenkinek aki teheti ajánlom, hogy ugorjon át, ha csodát akar látni. Léna ahogy kérted itt az élménybeszámoló, most csak ennyire futja, mert mióta hazaértünk alszunk, mosok, főzök, a családnak élménybeszámolót tartunk. Később, ha valakit érdekel részletekkel is szolgálhatok.

Hát megérkeztünk "Tündérországból". Gyönyörű helyeken jártunk, nem is gondoltuk volna, hogy ez a valóságban milyen szép. Mauritius kicsit csalódás volt, mert nem olyan, mint a prospektusokban. Pálmafás tengerpart csak az előkelő szállodák strandjain van, egyébként trópusi fenyők ölelik a partokat. Rossz minőségű utak, szegényes bódéházak tömkelege. A jobb külsejű házak is rendetlenek, szemetesek, mert a kreolokon kívül indiai bevándorlók leszármazottai lakják. Nem ítélem el őket, nekik ez így jó, ezt szokták meg. Harsogó színek, szemét, rendetlenség. Ezzel szemben Reunion a "Tündérország". Ez Franciaország külső megyéje, 70%-ban franciák lakják 30%-ban kreolok, indiaiak nincsenek. És az Európai Unió része. (Igaz előszőr a reptéri útlevélkezelő nem tudta hová tegyen bennünket, mert nem látott még magyar útlevelet. Kérdezte, hogy hol a vízumunk. Én meg mondtam neki, hogy olvasd el az útlevél elején az Európai Unió feliratot. Ekkor esett le neki a tantusz és odahívta a kollégáját is megcsodálni bennünket. Úgy néztek ránk, mint a marslakókra. Hát biztos nagyon ritka vendég arrafelé egy-egy magyar túrista. Mi is csak véletlenül láttunk a TV-ben egy filmet a szigetről és határoztuk el, hogy átmegyünk.) Hát ez egy csoda volt. Vad, meredek hegyek, majdnem függőleges oldalakkal, melyen a buja növényzet között százszámra ömlő vízesések, az egészen vékonytól a dübörgő zuhatagokig. Francia minőségű úthálózat még a magas hegyekben is, francia hipermarketláncok és természetesen francia árszínvonal is. A szigeten működő vulkán, a partjain megmerevedett lávafolyamokat ostromolnak a hihetetlen erejű hullámverések. Elképesztő a látvány. Vannak olyan partszakaszok, ahol a megszilárdult lávába keskeny résen benyomul a hullámverés és egy kürtőn át a nagy nyomástól úgy lövell ki, mintha egy gejzírt látnánk. A hegyi utak mentén vadon nőnek a hortenziák a kék minden árnyalatában a fehértől a mélyliláig. A hegyi tóban aranyhalak úszkáltak. A hegyekben minden nap 10 órától felakadnak a felhők és esni kezd az eső. Ezért korán kellett felmennünk, hogy a szépségeket láthassuk. A szigeteken piros és sárga színű madárkák tarkítják az erdőket. Szerencsés időnk volt, mert csak egyetlen esős napunk volt Mauritiuson, Reunionon pedig csak 1x másfél órás meleg eső.

Üdv.: hágica

Előzmény: Léna007 (3)
Léna007 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 3
Igazán vicces. Fizetnéd nekem?
Előzmény: bindera (0)
Léna007 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 2
A topikot azért nyitottam, mert a Mauritius topikba írt eddig, aki Reunionra is át akart onnan ruccanni. Az egyetlen ember, akit ismerek, aki eddig ott járt hágica, aki már art pár sort a szigetről és fog ide is írni róla, csak éppen még nem tudja, hogy létezik a topik.
asci Creative Commons License 2008.01.20 0 0 1
Én is szeretnék eljutni oda... Sőt ott is maradnék :)
bindera Creative Commons License 2008.01.20 0 0 0
akk0r utazz 0da
Léna007 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 topiknyitó
Mivel eddig Reunionról főleg Mauritiusszal kapcsolatban esett szó, megérdemel már egy saját topikot is. Én nagyon szeretnék eljutni oda.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!