Keresés

Részletes keresés

gyapot vfr800 Creative Commons License 2017.06.15 -1 0 24876

Kicsi kanál 4 nagy 7e.ft hűtő csapoló  50 e.ft

Előzmény: Strong Bad (24875)
Strong Bad Creative Commons License 2017.06.15 0 0 24875

Kép? Ár?

Előzmény: gyapot vfr800 (24873)
beatkomornik Creative Commons License 2017.06.15 0 0 24874

Vennél? Eladnál? Jó dolog nyersnek lenni, de ezeket a kőbunkó tőmondatokat komolyan gondolod? :D

Előzmény: gyapot vfr800 (24873)
gyapot vfr800 Creative Commons License 2017.06.15 -1 0 24873

Öt körös cornelius hűtő csapoló valakinek?

gyapot vfr800 Creative Commons License 2017.06.15 -1 0 24872

Nagykonyhai merőkanalak egy db litetes egy db félliteres.

Ajánlatokat várom!

nothingam Creative Commons License 2017.06.13 0 0 24871

Jó lett a cikk!

 

Én itt vettem saválló cuccokat: http://www.euromix.hu/ (golyós csap, T elágazás, tömlőcsatlakozó, könyök, közcsavar). Mind szuper.

Előzmény: acerola (24870)
acerola Creative Commons License 2017.06.12 0 1 24870

A befőző automata sörfőző automatává alakításáról egy részletes bejegyzés készült. Az előzőleg linkelt dokumentum szerzőjének a tollából. Aki most vág a sörfőzésbe annak melegen ajánlom. Nagyon tetszik az egész berendezés.

http://sorforum.blog.hu/2017/06/12/lidl_silvercrest_lekvarfozo_a_celpontban_eszkozok_es_atalakitasok_a_gondmentes_sorfozeshez#more12586391

Előzmény: acerola (24862)
Bohus84 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 24869

3 hete palackoztam egy stoutot ami 1.070-ről indult és 1.019-nél nem ment lentebb. 2.5 gramm cukorral tettem el csatos üvegbe, most amikor felbontom hatalmasat pukkan és szépen lassan elkezd az üvegből kifelé kúszni a hab és meg sem áll 10 percig kb. Menthető még ez valahogy esetleg vagy bontogassam ki mielőtt robban valamelyik üveg? 25 üvegem van, sajnos csak szoba hőmérsékleten tudom tárolni mert hűtőbe ennyi nem fér be.

presztozs Creative Commons License 2017.06.12 0 0 24868

Köszönöm! 1105, az szép :-)

Előzmény: latam (24867)
latam Creative Commons License 2017.06.12 0 1 24867

28 x 1,050 = 29,4 kg ebből lejön a 28 liter víz, marad 1,4 kg extrakt. Ehhez jön hozzá a 0,7 kg cukor az 1,4 + 0,7 = 2,1 kg. A végső cefre súlya 20 kg + 2,1 kg = 22,1 kg. 22,1 kg / 20 liter = 1,105, vagyis az OG értéke közelítőleg 1,105. Szerintem.

Előzmény: presztozs (24866)
presztozs Creative Commons License 2017.06.12 0 0 24866

Sziasztok,

A segítségetekre lenne szükségem. Tegnap sört főztem, máslás előtti cefre OG: 1060 (23 liter) máslás után komlóforralás előtt 28 liter OG: 1050. Megakartam mérni forralás után erjesztés előtt de sajnos eltörtem a fokolómat.
A kérdesem az, hogy ki lehet-e számolni, hogy mennyi az OG forralás után erjesztés előtt? A forralás közben még adtam hozzá 0,7 kg karamellizált cukrot és a végső mennyiség 20 liter lett.

Bence0909 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 24865

Sziasztok ! 
Ti a PH-t hogy szoktátok be állítani cefrénél,Másoló víznél  ? (csak beleszórom a cefrébe és kevergetem várok egy kicsit és megnézem  ?)
Másik kérdés a vízkeménységet hogyan tudom megállapítani hogy milyen és utána mivel tudom be állítani ?
Valaki vett már az olasztól maláta roppantót? Érdemes beszerezni otthonra egyet vagy maradjak a szét darált  olasz néni féle malátánál ? 

saazer Creative Commons License 2017.06.09 0 0 24864

Megkockáztatom, hogy az egész ország tele van vadkomlóval, cak mindenki tépkedi mert mindent benő.

Előzmény: insane666 (24863)
insane666 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 24863

Sziasztok. A ráckevei dunapart tele van komlóval. Namost annyit tudok, hogy sörfőzésre csak a nőivarú egyedek termései alkalmasak. Nagyon nem értek hozzá, ezért megkérdem, honnan tudom, hogy jó komlót szedtem? Vagy toboztermés csak nőivarú növénynél van?

acerola Creative Commons License 2017.06.09 0 1 24862
Előzmény: Édesvíz (24859)
vfsoiv Creative Commons License 2017.06.08 0 0 24861

Cápásodás ellen ez ha jól sejtem beválik (palackozás előtt erjesztővödörbe való átfejtésnél): https://www.youtube.com/watch?v=QJHFxElUSP0

Előzmény: vfsoiv (24860)
vfsoiv Creative Commons License 2017.06.08 0 0 24860

Sziasztok, ma megcsináltam első sörömet egy American IPA-t, ami egyben all grain is. Saját recept. 6,8%-osra terveztem, főzés utáni gravity 1,074 lett szal elég bitang lesz, közel 8%-os. (84% volt a hatékonyságom)
Ez eddig mind szép és jó, de vettem Agrowebshopban egy átfejtőcsövet, és kb használhatatlan, ezért literenként mertem át egy szűrőre ami nem bizonyult elég jónak, tiszta pelenka nem volt itthon sajnos :S
Elég cápás jelenleg a söröm. Van bármi esély arra, hogy ez még letisztul?
Illetve egy pici bogár a már lehűtött leszűrt sörlevem habjára rárepült, rögtön ki is szedtem, mondjátok, hogy nem baszhatom ki emaitt mind a 25-27 liter sörömet.
Előre is köszi.

Édesvíz Creative Commons License 2017.06.08 0 0 24859

Sziasztok!

 

Szerintetek ez a befőzőautomata alkalmas lehet sörfőzésre? A LIDL-ben mától 19e Ft. keverni ugyanúgy kell, mintha fazékban főzne az ember, de a kiemelhető szűrő, csap, időkapcsoló és hőmérséklet szabályzás esetleg megfelelővé teheti sörfőzésre is... Mit gondoltok?

 

Üdv!

DUDSON Creative Commons License 2017.06.07 0 0 24858

"A higiéniai ismeretek hiánya, a nem kellő fertőtlenítés nagyon könnyen vezet olyan fertőzésekhez, amit sokszor csak a teljes főző- és erjesztőberendezés cseréjével lehet megoldani."

Ez hatalmas csapás lenne, mivel ez volt az első söröm ezzel a berendezéssel. Ráadásul extract és tök kevés cuccal érintkezett a sörlé. Viszont lehet a palackozásnál csúszott be valami hiba, esetleg a palackok nem voltak megfelelően fertőtlenítve. Mindenesetre nagyon szomorú lennék ha mindent le kellene cserélni. 

Előzmény: -Toti- (24857)
-Toti- Creative Commons License 2017.06.07 0 1 24857

A fénytől "borzszag" keletkezik.

 

http://www.gaultmillau.hu/kalauz-2015/sorozohelyzet

"A rettegett Brettanomyces fertőzés jele az erősen lópokrócos, istállószagszerű illatkomponens, illetve az izovaleriánsav termelés miatt a lábszagra emlékeztető jelleg."

Előzmény: whiskey98 (24856)
whiskey98 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 24856

Szia, nem vagyok nagy szakértő, de úgy emlékszem valahol olvastam hogy fény hatására a komló aromái átalakulnak ilyen istállószaggá(meg hogy ezért is kell barna üvegbe palackozni), fény esetleg nem érhette? (gondolom jelentősebb mennyiségű)

Előzmény: DUDSON (24853)
ncsandor Creative Commons License 2017.06.07 0 1 24855

Üdv!

Változott a címed? Elküldtem az Excelt hétfőn reggel, de azóta. semmi. 😁

Előzmény: bwing (24847)
c_babbage Creative Commons License 2017.06.07 0 0 24854

hello, nekem is egy stouttal gyűlt meg így a bajom. 24774 hozzászólásban írtam le a tapasztalataimat.

Előzmény: porgolo (24845)
DUDSON Creative Commons License 2017.06.06 0 1 24853

Sziasztok. Valószínűleg elfertőződött a söröm és amire leginkább hajaz az eddig olvasottak között az az "istállószag". Plusz a pohárba töltés után 2 perccel gyakorlatilag elillan az összes aromája. Pedig szép tükrös és a habja is szép és sokáig kitart. Tuti a fertőzés igaz?

-Toti- Creative Commons License 2017.06.06 0 0 24852

Függ sok mindentől: cefrézővíz, máslóvíz mennyisége, mennyire kavarod, gondolom a cefrézés hosszától is, vagyis kb a recepttől... (Nekem elsőre 77%-os kihozatalt sikerült elérnem (70-nel számoltam), ezt kb folyamatos kavarással, 3-szoros cefréző és 3,5-szeres máslóvízzel sikerült elérnem (becefrézés 35°C, 52°C 10 perc, 62°C 60 perc, 72°C 30 perc, kicefrézés 78°C-on)).

 

Ha egy adott recept szerint dolgozol, ahol kihozatal is van írva, akkor szerintem nem érdemes sokkal alálőni, max egy kevéssel. Ha meg saját recepted van, akkor ahhoz hasonlóakat keresni.

Előzmény: Kristof84 (24849)
insane666 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 24851

Sziasztok. A witbierem a 24815, 24811, 24806, 24798, 24795, 24769, 24760 hozzászólásokból így néz ki.

Nem állt még le teljesen az erjedés, még mindig buggyant időnként.

Szerintetek kipalackozhatom már?

 

 

 

novakszab Creative Commons License 2017.06.06 0 0 24850

Üdv! Szerintem az elején 65-70%-kal tervezel az jó.Nekem több lépcsős cefrézéssel 70-75 között szokott kijönni.

Előzmény: Kristof84 (24849)
Kristof84 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 24849

Sziasztok! 
Mivel még csak most tervezgetem, hogy a közeljövőben főzök saját sört, van egy-két dolog ami nem teljesen tiszta. Ahogy látom, a legtöbb sörtervező alkalmatosságnál(én a Brewers Friendét próbálgatom jelenleg) meg kell adni a kihozatalt százalékos értékben. Ide én jobb ötlet hiányában 65%-ot szoktam beírni, mivel egyelőre nincs gyakorlati tapasztalatom. Van esetleg erre is valami számítási mód?  

porgolo Creative Commons License 2017.06.06 0 0 24848

Szénsav nulla, 4 gamm-nál többet többet nem mernék belerakni, 3-3.5g megpróbálom, köszi. 

Előzmény: bwing (24846)
bwing Creative Commons License 2017.06.06 0 1 24847

De, már kaptál! :)

 

Előzmény: wins001 (24844)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!