Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.12 0 0 533

Igen, számos egymásra épülő, egymásból merítő értelmezési lehetőség van.

Az egyik szerint maga az Úr Jézus a Szent Grál, mint aki az Üdvösséget hordozza.

Egy másik interpretáció szerint a Názáreti Mária méhe a Grál, mint amelyik az Üdvözítőt hordozta.

 

OFF:

Jézus odaátról jött valóban, a másik világból, de nem a világűrből.

Hogy érted azt, hogy a világűrből érkezett?

Előzmény: Törölt nick (531)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.12 0 0 532

Hallottam, hogy hetvenkedett, Mon Sieur, sőt hencegett is.

Ha tettekben is olyan bátor, mint szavakban, akkor várom Önt a sorompók között!

Előzmény: kínai balos (530)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.11 0 0 531

Figyiöhhhmm azt nem lehetne, hogy a sztori ne (túlzottan) fiktív legyen? Legalább a "valódi" Parsifal, Lohengrin illet Templomos és grál mítosz tengelyen fusson a dolog. Sokak szerint az egész mondakör és mítosz a templomosok ezoterikus tudásán túl egyéb titkos társaságok, pl Rózsakeresztesek, Szabadkőművesek és hasonlók valós információkat tartalmaznak és őríznek. No nem a Da-Vinci ködre gondolok, mert az szerintem speciel tiszta puszta fantazmagória, hiszen ott ugyebár Jézus Krisztus vérvonala a grál és tulajdonképpen ennyi a nagy titok (mondjuk Grál-királyi ház volt valóban végül is azt hiszem, na mindegy) Hanem inkább az eredeti alapmítosz, miszerint a Grált angyalok hozták az égből!!! Troies, Wagner, Saint Germain Gróf, szerintem mind ezt az ősi valós alapú infót kívánták továbbadni a mítosz és művészet nyelvén, melyből egy rejtélyes ősi esemény világlik ki, pl hogy valamikor a történelem során felvette az emberiség a kapcsolatot a földön kívüliekkel... Node csak fantáziáltam. Végül is van olyan teória is hogy Jézus is földön kívüliek mesterséges megtermékenyítése miatt fogant "szeplőtlen".... S így akár be is zárulhatna a kör, hiszen a Grál, mint Jézus, aki az űrből jött... 8)

Előzmény: Törölt nick (528)
kínai balos Creative Commons License 2012.02.20 0 0 530

engem nem érdekel.

főleg ebben a topikban!

Előzmény: Törölt nick (519)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.17 0 0 529

Hű ez, elég gáz.

Bár biztos van, akinek tetszik.

Szerintem OFF ebben a topikban egy kicsit...

 

Előzmény: Törölt nick (526)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.14 0 0 528

No nehogy már aszongyátok, hogy nem érdekel titeket Guillaume-nak a templomosnak a története.

 

Különben úgy tervezem fűzni, na bocs szőni a sztori fonalát, hogy Guillaume és néhány barátja menekülni kényszerül a gonosz és kegyetlen Renaud de Montmorency, Beaumont grófja elől.

Óriási lovasüldözés egészen a Pireneusokig.

A Pireneusokban Grál-keresés, majd átmennek Spanyolföldre is, szintén Grált keresni.

Egy spanyol grófnál vendégeskednek, aki új titkos infókat ad át nekik a Hayliger Grálról, akarom mondani az El Santo Calízról.

Útban Galícia felé megtámadja őket egy csapat rablólovag, a hős Guillaume egy nagyszerű franciavágással lemetszi egy teuton rablólovag csuklóját, majd arra kényszeríti, hogy vezeklésként ossza szét a vagyonát a szegények között.

Ha franciák és spanyolok kardoznak egymással, akkor már eleve garantált az izgalom és a jó szórakozás, emlékezzetek csak vissza Jean Marais filmjeire:-)

Végül átvitorláznak Ángliába is, ahol Guillaume és barátai néhány félmázsás pofon kíséretében letörik az angol lovagok túlzott nagyképűségét.

Itt is a Grált keresik, de a befejezést még nem találtam ki.

 

Különben együtt is írhatnánk, Brazíliában állítólag már csak így írják a szappanoperákat, hogy a nép fűzi a mese fonalát az internet segítségével.-)

Előzmény: Törölt nick (526)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.13 0 0 527

No egyenlőre ennyi, várnám a véleményeket.

Kritikákat is, ne kíméljetek!

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.13 0 0 526

Sziasztok!

 

Örülök, hogy tetszik.

A második és a harmadik képet még csiszolgatom, de addig is közzéteszek egy részt A Templomkert lovagjai c. készülő regényemből.

 

A Templomkert lovagjai

Misztikus történelmi thriller a virágzó középkorból.

Játszódik: 1234-1235, Dél-Franciaország, továbbá a Leóni Királyság, a Kasztíliai Királyság és az Angol Királyság területén.

 

Részlet:

 

„ Az Álnok Guidó néven közismert hűbéres , igazi nevén Guido de Verteillac arra ébredt a legmélyebb, legédesebb álmából, hogy valaki iszonyatos erővel felrántja a fekvőhelyéről és mint egy rongybabát keni oda a falhoz. Guido a fejét jól alaposan beverte a terem kőfalába, egy kissé meg is szédült. Rémülten nyitotta ki a szemét, hogy ki lehet a támadója. Egy templomos lovag ábrázata nézett vele farkasszemet. A templomos hófehér köpenyt viselt, amire  egy óriási vörös talpas kereszt volt hímezve. Guido azt is látta és érezte, hogy a lovagi mente alatt egy könnyű sodronyinget visel. A templomosnak irtózatos fizikai ereje volt, a két karjával valósággal fölemelte Guidot, pedig Guido sem volt az a pehelykönnyű figura.

-          Mit akar tőlem kigyelmed? – kérdezte Guido a templomostól abban a dialektusban, amit a történet idején Frankhon déli részén szinte mindenki használt.

-          Fogd be a pofád, te mocskos féreg – üvöltötte a templomos. – Hát nem szégyelled magadat?

Guidonak furcsán ismerősnek tűnt a hangja. Hirtelen bevillant: Guillaume de Montignac volt az, a tulajdon sógora, aki hét évvel ezelőtt templomosnak állt és elment a Szentföldre, hogy a szaracénok ellen harcoljon. Arcvonásai azóta markánsabbak lettek, homlokán megjelent egy-két ránc, meg  a hajában és a szakállában is néhány ősz hajszál, továbbá egy kardvágástól származó heg húzódott a bal orcáján, de kétségkívül ő volt: Guillaume de Montignac, a Templomos, akinek annak idején a húgát ő, Guido de Verteillac vette feleségül.

-          Mit műveltél a húgommal, te aljas, mocskos féreg? – üvöltötte Guillaume szinte magából kikelve és ismét a terem falához csapta Guido fejét. Guido még a sodronying alatt is érezte a templomos iszonyatos erejű karizmainak félelmetes játékát.

-          Ne bánts, Guillaume, én nem tehetek róla. Mindent megmagyarázok – mondta most már rémülten Guido. A templomos érezte Guido bűzös leheletét, bár éppenséggel ő maga sem arról volt híres, hogy naponta mos fogat a Signal Whitening fogkrémmal.

-          Aligha lesz időd magyarázkodni, mert a pokolra küldelek, te pondró – üvöltötte ismét a templomos. Ledobta  a földre Guido testét, úgy hogy az hanyatt esett a keény földre. A templomos kihúzta az övéből a hosszú kétélű lovagi kardját és fenyegetően Guido fölé emelte.

-          Nem ölhetsz meg, Guillaume. Te templomos vagy, a szerető és könyörületes Isten szolgája. – kérlelte most már rémülten Guido. Közben eszébe jutott, amikor siheder kölyökként Périgord kies mezőin játszadoztak Guillaume-nal. Hogy megváltozott Guillaume. Milyen nagy és fenyegető lett.

-          Mit gondolsz, hány száz és hány ezer szaracént öltünk meg a Szentföldön? Csak én magam megöltem vagy két tucatnyit. Egy ilyen bűzlő féregnek az eltaposása, mint te vagy, semmit nem számít nekem. – üvöltötte Guillaume most már habzó szájjal.

-          Megőrültél, Guillaume? Nem ölhetsz meg hívő keresztény embert. Nem emlékszel, hogy mit tanított nekünk az öreg Bréziers atya? Legalább hagyd, hogy mindent elmagyarázzak!

A hatalmas termetű templomszolgának a kőkemény tekintete ekkor kezdett némileg megenyhülni. Lassan leeresztette a félelmetes, másfél kezes csatakardot.

-          Beszélj, te mocskos disznó! – szólt, - de nem is, várj csak! Még mindig az öreg Jean-Lucas a szakács a várban?

-          Nem, tavaly télen elvitte valami nyavalya szegény jó öreget. Most egy fiatal legény van helyette, egy bizonyos Michel-Christophe északról, Auvergne vidékéről. Elég jól főz, bár nem olyan jól, mint az öreg Jean-Lucas.

-          Ne ugass annyit – vágott közbe a templomos – Szaladj le a konyhába és mondd meg ennek a Michel-Christophe-nak, hogy készítsen nekem valamit zabálni. Mondd meg, hogy egy templomosnak kell. Na lódulj, mert szétrúgom a valagad.!”

 

Előzmény: Törölt nick (523)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.09 0 0 525

Szerintem az égegyadta világon semmi.

Én különben azt is baromságnak tartom, hogy a templomosok a Salamon-templom romjai alatt megtalálták volna a frigyládát.

A frigyláda még Jeruzsálem babiloniai ostroma idején eltűnt és soha többé nem is került elő.

Már akkor sem volt meg, amikor Ezsdrásék és Nehémiásék felépítették az ún. második Templomot Jeruzsálemben.

Előzmény: celtic rain (524)
celtic rain Creative Commons License 2012.02.09 0 0 524

"Az sem véletlen, hogy a mai napig nincs "hivatalos" vatikáni állásfoglalás a Szent Gráltilletően...

 

  Ereklyéik, zarándokhelyeik vannak rengeteg, ezek a szentek tisztelete körébe tartoznak.

 

  A Grál szellemisége, eredete valami olyan ősi, tiszta gyökerekről tanúskodik, amik a mai ún. kereszténységnél sokkal régebbi szellemi hagyományokig nyúlnak vissza."

 

 

Érdekes lenne a Frigyládával összekapcsolni a Grált.... Van vmi közük egymáshoz?

 

Előzmény: Mirdad (510)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 523

Szerintem eddig meglehetősen gyöngusz, de felőlem jöhet, nem zavar.

Hányadik színben pörgeted föl a cselekményt?...-)

Előzmény: Törölt nick (520)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.07 0 0 522

A Cadbury-domb a Nyári Királyság (Sommerset) méregzöld lankáin.

 

 

Itt áll a hős King Arthur várkastélya, Camelot.

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.07 0 0 521

No kábédézé ilyesmik lennének, lenne még belőle vagy húsz további kép.

 

Jöhetnek?

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.07 0 0 520

Hallgatás beleegyezés, tehát igenJ

 

  1. I. misztikus álomkép
  2. 

Helyszín: Kamelot várkastélya Somerset tartomány méregzöld lankáin.

 

Lovagterem. Középen King Arthur the Great (King Árször dö Gréjt) ül egy trónuson. A király arca hamuszürke, ráncos, beesett, szakálla ápolatlan. 30 évvel öregebbnek tűnik a koránál. Jobb combján fájdalmas sérülés, vértől átázott kötés rajta.

Ő a Sebesült Király. Országa pedig a Pusztaország.

Körülötte lovagok fényes lovagi öltözetben, fehér köpenyek irdatlan méretű vörös kereszt ráfestve, a köpenyek alatt könnyű sodronying.

Mindent áthat a lovagkor misztikus hangulat- és illatvilága (eközben némi ló- és marhatrágya-illat árad a nézőtérre).

A lovagok szánakozó tekintettel néznek Artúrra, a Sebesült Királyra.

Artúr hatalmas fájdalmak közepette hű lovagjaira néz és lassan szólásra nyitja a száját:

  • A kéjvágy, a kapzsiság és az önzés, aminek sem én, sem Sir Lancelot nem tudtunk ellenállni, az juttatott ide engem. Nem gyógyíthat meg engem más, mint az Úr Jézus drága szent teste és vére, valamint a Callixtus Santus, a Szent Kehely, ami Üdvözítőnk vérét tartalmazza.

Artúr lovagjai kórusban:

  • Drága Arti, nemes jó királyunk. Megkeressük és elhozzuk néked a San Graalt, hogy gyógyulást hozzon meggyötört testednek és lelkednek és tartományaid ismét zöldbe és virágba boruljanak.

Artúr nagy fájdalmak közepette:

  • Menjetek, drága hű lovagjaim és keressétek meg a Callixtus Santust! Nem énmiattam, hiszen én megérdemlem az Úr kezéből a büntetést, mert kéjvágyó, kapzsi és gőgös voltam, de drága jó országom és tartományaim ártatlanul szenvednek. Menjetek keressétek meg a Hayliga Grált!

A lovagok kórusban.

  • Egy életünk, egy halálunk, nemes Artúr Király! Elhozzuk neked a San Graalt! Éljen Artúr Király, éljen Britannia! Britannia, urald a hullámokat! Vive le Roi (viv lö ruá!’)! Vive le Sangraal! (viv lö szangrál!).

A lovagok nagy magabiztosan, kidüllesztett mellekkel, dinamikus mozdulatokkal, egymást buzdítva el.

Artúr visszaroskad magába, lehajtja a fejét és becsukja a szemeit.

Vége az első álomképnek!

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.07 0 0 519

Le kveszt del Graal (azaz hungarusul A Grál keresése):

 

ólangwedok nyelvű románc huszonegy misztikus álomképben.

 

Érdekel titeket?

e.n.c.i.t.i.m.e. Creative Commons License 2012.01.30 0 0 518

"Persze az is lehet, ..."

 


"Ahogy így tűnődik
Ághegyen a csóka,
Arra ballag éppen
Csalavér, a róka."

 

;)

 

:)))

Előzmény: Törölt nick (517)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.30 0 0 517

Persze az is lehet, hogy a Corbenic szó a cornwalli és breton-kelta Caer Bran - Hollóvár, Hollókő kifejezésből ered.

Előzmény: Törölt nick (516)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.30 0 0 516

Corbenic vára Walesben szintén Grál-vár volt egykoron.

 

Ilyen lehetett a látkép a Grál-vár tornyából:

 

 

vagy ilyen:

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.29 0 0 515

No, de otthon a faluban a tisztelendő úr azt mondta, hogy az a legnagyobb misztérium itt a földi életben, amikor az Úr Szent Vacsorája alkalmából letérdepelünk körbe az oltár körül, imára kulcsoljuk össze a két kezünket, a szemeinket meg ájtatosan az apsziszra emeljük vagy pedig az oltár fölött trónoló kis angyalszobrocskákra.

Közben a lelkész úr elmondja az alkalomra előírt passzust, majd magasra emeli a vérrel/borral teli Szent Kelyhet.

Természetesen nem azt, amelyiket az Úr Jézus használt az utolsó vacsorán (kivéve, ha valaki a valenciai Santa María katedrálisban áldoz), csupán annak szerány másolatát...

Igaz, kedves Mirdad?...:-))))

Előzmény: Mirdad (510)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.29 0 0 514

A Languedoc régióban lévő Montségur vára kimaradt.

 

Különben a Grál-legenda több változata szerint a valódi Grál-kastély egy titkos várkastély a Pireneusok égbenyúló, vadregényes hegyei között, a francia-spanyol határon.

Talán egy icike-picikével a francia oldalon:-)

Előzmény: Törölt nick (509)
babaji Creative Commons License 2012.01.29 0 0 513

Rengetegfajta nagyigéretü irály mutogat felfelé,némelyük  közben szenvedélyesen  hivatkozik  a kereszténység elsatynyulására :)))....de ha az ember alaposan megpróbálja akkor rájön hogy ez sem gyorslift a Magasságba és hogy olyan egyáltalán nincs és nem is logikus !

Sietni lehet de nincs értelme.

babaji Creative Commons License 2012.01.29 0 0 512

NEM TUDOM hogy a Grál szent vagy mégse és nem is nagyon érdekel,mert  a táma az intellektuális hizlaldánkban faintos táplálék csupán.

A lényeg hogy a létezés fizikai-vaskos-külső szintjén vagyunk,ittlétünk summája a megpróbáltatás és munkateher....ráadásul lendületes megszabadulási kiut sincsen.

Alaposan meg kell érni életeink sorozatában és akkor a mélyben átbucskázva megindulhatunk felfelé,a gödörből kifelé.

Etikai automatice munkaterv szerint.

Mirdad Creative Commons License 2012.01.29 0 0 511

 

  "Fast-food Gnózis", és apokrifok" - Fix Tv-s beszélgetés :)

 

  Laza stilus, de érthető (népszerű), és viszonylag pontos:

 

  

 

 

Mirdad Creative Commons License 2012.01.28 0 0 510

 

  Az sem véletlen, hogy a mai napig nincs "hivatalos" vatikáni állásfoglalás a Szent Grált illetően...

 

  Ereklyéik, zarándokhelyeik vannak rengeteg, ezek a szentek tisztelete körébe tartoznak.

 

  A Grál szellemisége, eredete valami olyan ősi, tiszta gyökerekről tanúskodik, amik a mai ún. kereszténységnél sokkal régebbi szellemi hagyományokig nyúlnak vissza.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 509

Modern kori Grál-kutatóknak az alábbi helyeket érdemes felkeresniök:

 

Skóciában, Midlothian megye: Rosslyn-kápolna

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Rosslyn_Chapel

 

Angliában, Somerset megye, Glastonbury-magaslat, Szent Mihály templom (romjai):

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Glastonbury_Tor

 

Spanyolországban:

 

Países Catalanes, Valencia régió, Valencia város, Santa María katedrális:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Mary_of_Valencia_Cathedral

 

Países Catalanes, Catalunya régió, Santa María de Montserrat monostor:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_de_Montserrat

 

Itáliában

 

Liguria régió, Genova város, Szent Lőrinc katedrális.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Genoa_Cathedral

 

meg még van jónéhány helyszín Nyugat-és Délnyugat-Európában...

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 508

Az internetes enciklopédia élesen megkülönböztetri a katolikus keresztények körében szent ereklyének minősülő Szent Kelyhet (angol Holy Chalice, spanyol Santa Cáliz, német Heiliger Kelch) a Szent Gráltól:

 

A Szent Kehelyről:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Chalice

 

A Szent Grálról:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Grail

Mirdad Creative Commons License 2012.01.25 0 0 507

 

  "Szia kedves Mirdad!

 

Most olvastam egy portugál szerző regényét, amelyben szintén vannak utalások a Grálra.

 

Leírja, hogy a Szent Grált a templomosok őrizték, ez azonban nem egy edényt, vagy valamilyen mágikus erejű tárgyat jelentett, hanem egy magasabb szintű spirituális bölcsességet, amit a templomosok részben a muszlim és zsidó vallási hagyományokból, részben egyéb keleti vallásokból (hinduizmus, buddhizmus), részben pedig az ősi ezoterikus hagyományokból szedegettek össze."

 

   Szia Főerdőkerülő, ezzel teljességgel egyet lehet érteni, sokan jutottak erre a következtetésre :)

 

Előzmény: Törölt nick (500)
repcsepista Creative Commons License 2012.01.13 0 0 506

Kistesóim a porba...
 Noca poca, minta allázatos kis porba phingó puzzó durcás kisgyerek... na nem, meee... kedvem ott más, hol ismerős 1000...monduk ott voltunk vahhallol...fidelem, ugg a szeretet, mint e-wilág szeretete = forditva orditott... me itt minden erőszag x erőszak aminek a vége...
 Na, én igaziból talákoztam az igazi Lehellünkkel, aki egymást (létre) lehhelli = a mi Jézusunk Él, ami éle mindenünknek, s énekek éneke...Énekeljünk hogy Isten = igaz benső meghitt Jézus szeretet, met a BUGA ANGYALOK, rögtön : NEKED ADOM A FÖLDET... s csak közösülni kell vele...nica, ha elfelejtették velünk, vagy ELLEN KECC... vaggis NEM -E AZ UJ VAHHÁLLÁSS LÁSS??? -pont ma éjjel repcséztem le, hogy  a magyarok mindenüket megosztották azzal gyarapitották... s itt van Spillbert egyik uj T.V.-re irt, filmsorozata, okvetlen nézzétek meg mert...azonnal látod, hogy lézenghettek az IDEGENÓK beüzünlése előtt a magyarok, s minden ami aranymivesség = ollan irások, amik VARÁZSIRTIKOK...SZENTEREKJE... ugg testi mint lelki idegen beavatkozás elháritása lássa...tröhát kecchetjük a MAGYAR ÉDESANYA NYELVE VEZET BENNÜNKET, csak el lennünk ájájájájjjj...tájolva?
 Cóval, aza Spilerg filmsorozat czime: Terra Nova, mig amit kérdezel ahoz, akiket érdekel okvetlen nézzétek meg The Sorcerer's Apprantice Nicolas Kage s Jay Baruchel 2010.- én irtóra élveztem, mert alap -logikás?
 Jó napot...
 ...na elhabartam a gondolatot, hogy 907 s onnan...

Előzmény: repcsepista (505)
repcsepista Creative Commons License 2012.01.12 0 0 505

Szijabijajajajjj...

 Azzal kezdem, hogy az ÉL Ő s általa én is, ami magyar ok??? -Jézusunkkal szeretlek benneteket,  mert többet tenni nem lehet, s az megmond mindent, hogy mit teszek veletek = magammal???

  Remélem még megérem, hogy ezen Földbe, mert benne vagyunk nem nakig, haneee...eltemetve,  tehát? -sir hol nemzetek -nemzédekei süppedtek el, tehetetlenseggben, mert nem lehet megnyikkani,  amiért mindenki nekem esik,  mert tudjad  mit gagyogol s máris 1 nyul, puszillak...puszi... 

 Jézusunk él, meg te is, ha felébredtünk ebbe a a a...na ha testünk az ÉL Ő??? -ahogy te meg én megismertük az ÉL =Ő??? UGGANÉS irtó sár lenne, ha csak a pucányi csicsa létezés, ami azonnal... én az első alkalommal mikor a komcsi iskolába kötelező volt menni, sirógorcsötkaptam, mert azt hittem, ollan mi a mi M.T.K. -szobat vagy vasánapos iscolla,  ami irtózatos jó volt, mert MENNYBE FEL, EGGENEST... na ez csak egy epizód se...

 Ha azt modom, hogy a porhüvelyünknek kell... Isten Temploma LEGYEN, akkor rögtön mindenki... ez lelőtte a poént, holott nem, mert vegyük az Isten Kardja s minden, ami EMLÉKEZTETTNE hogy valamikor... mintha lettem volna... na most ha aza szent ereklye vagy legyen kehely... azonban, hogy szörcsölték volna a kehelyből Jézus vérét, meg itt egy darab száradt csonjta...sőt husa...na ezek már tul léptek a burálukon azoknak csak a kinod keee... 

 MEKKMONDOM mi a legérdekesebb, hogy nem a testünk, se az anyag vagyunk, hanem annak a VALAKINEK -VALAMINEK is kell legyen anyagburája, ami ha lélek... az is anyag, csak millen...

 Értem, mert mintha azt kellene érteni, hogy egy kehely vagy tárgy... átvarázsolna bennünket... vagy energiát adott... tüzet vagy mit, az igazi én -vagyok? -s hogy mások felett terorruralmat...  na azok az angyalok akik 77 ezerzer is ha kell, próbára tesznek s birkóznak velünk, szrintem még abuga angyalok se rosszak, mert az IGAZSÁG KERESŐKNEK NEK NEK NEK...az meg mi, minden a jávára vállik, sőttt...

 Teccetek figyelni....ülök a kertembe, s felettem elzuhhUng egy repüllő... s most visszaemlékeszek messze messze... ennek az egésznek a kezdetére... szóval nekem az hogy repüllő = szent repcse? -aztán nem beszélve, hogy mennybe??? - jeee -hovaaa... azaz ennek, sőtmindenneknek ami anyagi lérezés is, kell legyen egy MAG -NETT - TITKOS BELSELYEEE...egyvelege?

Előzmény: Törölt nick (504)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 504

Neked mi a véleményed ezekről a dolgokról, Repce Pityu?

Előzmény: repcsepista (501)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!