Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.23 0 0 2791

evakuáció

Előzmény: Törölt nick (2790)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.23 0 0 2790

Tenerife most is indít...

Előzmény: similis (2789)
similis Creative Commons License 2020.02.23 0 0 2789

Mostanra ahogy olvastam meg látom az összes Kanári repteret lezárták... az a néhény gép ami még arra ment visszafordult, a flightradaron most már csupa elfele jövő gépet látni :(

Előzmény: hlslaszlo (2788)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.02.23 0 0 2788

A legerosebb "calima" (szaharai homok) az utobbi 20-30 evben. Szombaton delutan lezartak a repteret, vasarnap reggel ujra nyitva volt, de vasarnap delutan ismet lezartak. Konkretan semmit sem lehet latni.
Ejszaka valoszinuleg enyhulni fog majd egy kicsit, holnap pedig talan mar nem lesz ilyen eros. Remelhetoleg a keddi magyar jaratot nem fogja zavarni. Rengeteg jaratot toroltek. Nehany utban volt a szigetre a mai napon, de masik szigeteken szalltak le. Az osszes (az a nehany) repulo Nemetorszagbol jott, szerintem a hajokra hoztak volna az utasokat. Ezen a 2 napon kb 12-14 ezer utas cserelodik (erkeznek illetve indulnak haza) Las Palmasban 2 nemet hajon.
Ezekrol a hajokrol nekunk is szoktak nemet kiranduloink lenni, tegnap ugy fejeztuk be az egyik kirandulasunkat, hogy oket kozvetlenul a repterre vittuk, korulbelul 1 napja ulnek a repteren. Sajos.

Nem nagyon tudjak kezelni a helyzetet, mert erre nem lehet felkeszulni. Sokan szallasokat keresnenek, hogy ne a repteren aludjanak a foldon, de alig van foglalhato hely, elkapkodtak ami volt.
Sokat nem lehet tenni, varni kell amig elmulik...
#YourGranCanaria

Előzmény: Törölt nick (2787)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.23 0 0 2787
hlslaszlo Creative Commons License 2020.02.23 0 0 2786

Az a "baj", hogy a kepen Lanzarote van irva es Fuerteventura Budapesttel kapcsolatban (de hatha csak illusztracio a kep). Talan Gran Canariara azert nem gondoltak, mert jelenleg van kozvetlen jarat.
A charter aranak feleert valoszinuleg szinte barmikor lehet talalni atszallasos lehetoseget. Kerdes hogy kinek mi a fontosabb. A penz, vagy a kozvetlen jarat kenyelme. Ha 2 ember igy 4-500 eurot is sporolni tud, akkor az mar elgondolkodtato. 400 euroert cserebe mi szivesen varunk par orat, nekunk peldaul ez nem gond. Az munkaert sem olyan rossz oraber, nem hogy varakozasert :)

Előzmény: similis (2785)
similis Creative Commons License 2020.02.21 0 0 2785

Ez nagyon jó hír :) De nem lehet h ezt a Visale travelos charterek nyelik be? Mert azok horror árasok :(

Előzmény: hlslaszlo (2784)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.02.20 0 2 2784

A Turismo de Canarias 20 új útvonal támogatását tervezi 3,5 millió euróval, kilenc országból.

 

"A Kanári-szigetek kormányának Idegenforgalmi, Ipari és Kereskedelmi Minisztériuma az elkövetkező napokban nyilvános pályázatot hirdet ki 20 új légi útvonal odaítélésére, hogy összekapcsolják a szigetcsoportot olyan európai városokkal, amelyekkel a szigeteknek jelenleg nincs közvetlen összeköttetése.

Az új útvonalak növelik a járatok számát: Németországgal, az Egyesült Királysággal, Norvégiával, Írországgal, Franciaországgal, Olaszországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Magyarországgal kapcsolatban."

A poszt és az eredeti cikk a Facebook oldalunkon ITT

A szigetekről van szó, tehát nem csak Gran Canariáról. Tenerifére van közvetlen járat, tehát az kevésbé valószínű. A Ryanair éppen most szünteti meg Gran Canariára a járatot, tehát ha valaki repülni fog, akkor másik cég lesz biztosan. Csak olyan pályázhat, aki az utóbbi 12 hónapban nem üzemeltetett járatot az adott vonalon. Viszont a Wizz talán visszatérhet Fuertére vagy Lanzarotére.
Az is egy fontos részlet, hogy a támogatás 1-3 évre szol, és ebből jó eséllyel ismét az lesz, hogy a támogatás megszűnése után, amint tehetik, ismét megszüntetik a járatot, vagy megemelik az árat jelentősebben. De legalább addig is lesz valami, legalábbis reméljük.

Átszállásos lehetőségek mindig vannak, de vannak akiknek ez kényelmetlen. Áprilistól viszont jelenleg nincs más lehetőség.  Mi például mostanában vettünk jegyeket májusra, BUD-LPA irányban 24-25 ezer Ft-ra jött ki az alap jegyár, ami végül is elég jó (2,5 órás átszállással), de az átszállásnak megvan az a "hátránya", hogy minden extra szolgáltatást kétszer kell megvenni, és ez (igénytől függően) fentebb tornássza valamivel (vagy sokkal) az árakat.
#YourGranCanaria

similis Creative Commons License 2020.02.18 0 0 2783

Nagyon durva :( Eltekintve minden kényelmetlenségtől, még buknak is majdnem egy napot az amúgy sem túl hosszú nyaralásból.

Előzmény: Törölt nick (2782)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.18 0 0 2782
hlslaszlo Creative Commons License 2020.02.15 0 1 2781

 

 

Egy "apro" tipp szallassal kapcsolatban.
Majus honapban a Gloria Palace San Agustín Thalasso 4 csillagos hotelben 7 ejszaka felpanzioval 2 fore kevesebb mint 600 euroba kerul. Honlapjukon minden infot meg lehet talalni. Tobbszor voltak mar innen kiranduloink, senki nem panaszkodott sosem semmire. A panasz egyebkent inkabb 2 csillagos szallasoknal, apartmanoknal fordul elo. Nem csak pozitiv dolgokat tudunk ajanlani, hanem van szallas amit nem nagyon ajanlunk, mert szinte mindenki csak panaszkodik ra. (Mikozben az utazasi irodak szivesen ajanljak.)

A szallasokon kivul sok egyebbel kapcsolatban is tudunk tippeket, segitseget adni. A kiranduloink korulbelul fele autot is berel, nekik peldaul eleg hasznos szokott lenni (tobbek kozott) az info, hogy hol tudnak parkolni, mire figyeljenek. A parkolasi szabalyok betartasat en mindenkinek szoktam ajanlani. Fuggetlenul attol hogy sokan nem tartjak be, de meg olyat is olvastam magyar utazasszervezotol, hogy arra biztatott, ne vegyel parkolojegyet...
Persze, lehet szerencses napja mindenkinek, de peches is :)
Itt van 2 kep amit en csinaltam. Az egyik Maspalomasban egy parkolo. Megjelent a rendor, nehany trelerrel, es az osszes tilosban parkolo autot elszallitottak. Nem kell reszletezni. lehet fizetni a buntetest es a szallitas koltseget. Ugyanitt 2 hete egy berelt autos privat helyre allt, epp arra jart egy motoros rendor, es irta neki is a papirt.
A masik kep a Roque Nublonal keszult. Nagy problemaja, hogy kicsit a parkoloja. igy megallnak az emberek az uton. Egyertelmu zarovonal van mindenhol:) De ha az egyik megall, akkor megall a masik is. De attol hogy mindenki megall, nem lesz legalis a szabalytalan parkolas. Itt azert nem jar naponta rendor (feltetelezem, mert mi sem jarunk arra minden nap, tehat nem tudhatom), de talalkoztunk mar tobbszor veluk, 80 euros papirt szoktak a szelvedon hagyni. Ezt mar megneztem.

Ne erts felre, ez nem negativ poszt, velemeny. Ellenkezoleg, segitseg.
Olvastam mar azt is tobbszor, hogy Las Palmas-Maspalomas fel ora autoval. Egyreszt ez nagyon forgalom fuggo, masreszt erdemes itt is figyelni. olyat is olvastam mar, hogy mire valaki hazaert a nyaralasbol 2 buntetes varta otthon gyorshajtas miatt. ha Las Palmasbol Maspalomasba autoztok, 3 fix trafipax mellett mentek el. De privat autobol is szoktak merni.

Berelt autos karokrol, tortenetekrol is van boven tapasztalat. Erdemes nem a berlesnel sporolni, es 10 euroval kevesebbet fizetni az autoert, mert sok 100 euros karokkal is talalkoztunk mar. Megeri a teljes biztositas, erdemes jo kolcsonzot valasztani. En mindig a Cicart ajanlom. Nem a legolcsobb ez teny. De barmilyen kar keletkezett eddig az autoban (volt par ilyen), senkinek nem lett problemaja belole, nem kellett fizetni. A Cicar helyi ceg, igy a helyi gazdasagot is lehet tamogatni. A csaladomban ha esetleg valakinek szuksege lenne 1-2 napra berelt autora (mondjuk rokonlatogas miatt masik szigeten), meg sem fordul senki fejeben, hogy ne Cicar legyen. (a parom es csaladja kanari, nekik az termeszetes (ami sajnos nekunk sokaknak nem), hogy amibol csak lehet helyit hasznalnak, meg akkor is ha nem az a legolcsobb, es ez nem is kerdes.)
Roviden, szerintem megeri odafigyelni kicsit:)

 

hlslaszlo Creative Commons License 2020.02.10 0 0 2780

A mult heten megkezdodott a karneval Las Palmasban (marcius 1-ig tart, ezt kovetoen Maspalomasban is lesz egy karnevali het).
Aki ebben az idoszakban a szigetre latogat, szerintem vetek lenne kihagyni legalabb egy programot:) A programok tobbsege ingyenes. A leginkabb kedvelt musor Drag Queen elovalogato, de arra a jegyeket altalaban 15 perc alatt eladjak (mikozben a weboldal meghal), tehat oda szinte lehetetlen bejutni. Nem kissebitve az elso programokat, de a latvanyosabbak inkabb a masodik hettol lesznek.
Facebook oldalunkon a fobb programokat mindig posztoljuk, videok, elo videok, kepek eleg nagy szamban vannak a karnevalrol (is), korabbi evekbol is. Facebook ITT
(De termeszetesen a Google is boven szolgal infoval.)

 

A tegnap esti rendezvenyrol egy rovid video lathato a Youtube csatornankon. Itt is van mar kb 50 videonk a szigettel kapcsolatban, ami hasznos vagy erdekes lehet annak, akit erdekel Gran Canaria. Youtube ITT

 

 

Az itt szereplo kepeket pedig az Instagram oldalunkon lehet megtalalni, ahol azt igyekszunk megmutatni, hogy mennyire sokszinu, valtozatos a sziget. Instagram ITT

 

 

Azt mondjak, a karneval Gran Canarian a vilag masodik legnagyobb karnevalja. De ha atmegyunk Tenerifere, ott is ezt mondjak :) Ott egyebkent talan valoban nagyobb is, viszont itt kozvetlenebbnek lehet mondani, lazabbank. Egyebkent pedig teljesen mindegy hogy hanyadik sorszamot viseli, hetekig tarto elmenyt es szorakozast kinal, erdemes egy kicsit beletekinteni.

 

Az informaciokon kivul pedig tovabbra is egyedi kirandulasainkat nyujtjuk azoknak, akik a leheto legtobbet szeretnek kihozni a nyaralasbol, a leheto legtobbet megismerni a szigetbol. Sok 100 embert megismertunk mar az evek alatt, igy batran kimerjuk jelenteni, aki 2 kirandulasra is eljon velunk, tobbet lat a szigetbol, mint a nyaralok 80%-a egy het alatt. Tehat ez egy olyan kombinacio., hogy rengeteget latsz a szigetbol, viszont sok ido marad pihenni is:)

Aprilistol megszunik a direkt jarat a szigetre, de remeljuk hogy lesz majd valami helyette. 1-2 tippunk van atszallasos lehetosegre is, de ezek evrol evre valtoznak, az arak pedig naponta, konkretat ezert nem erdemes irni. Ami most ok, jovo heten mar lehet hogy nem.
1 pelda: BUD-LPA iranyban Ryanair Madridi 3 oras atszallassal talalhato 30 ezer Ft (alapar) kornyeken. Volt mar olcsobb is, es lesz valoszinuleg joval dragabb is.
Beszelnek charter jaratrol is, es hogy 500 euro oda-vissza. En azt gondolom, hogy atszallassal ennek az arnak a feleert is lehet repulni sok esetben, 2 fo eseteben az 500 euro minusz, ami talan nem elhanyagolhato osszeg. (700 eurotol mar lehet talalni 4 csillagos hotelt felpanzioval, kvazi meg lehet sporolni atszallassal egy jo hotel+kaja  2/3-at)

 

Elerhetosegunk a profilra kattintva.

 

rothman Creative Commons License 2020.02.06 0 2 2779

Megjöttünk Gran Canariáról. nagyon jól éreztük magunkat. Szerencsénk volt az idővel, szép napos időnk volt végig, elengedhetetlen széllel.

Egy nagyon jó szállodában voltunk Playa del Ingles-en, melegített vizű medencével, kinti/benti wellness résszel.

Autót béreltünk a Cicar oldalán, minden rendben volt vele, nem kellett letét, sőt hitel-  vagy bankkártya sem. 1-1 perc volt a felvétel és a leadás is.

Amit megnéztünk, az mind tetszett. Las Palmas óvárosa, piacok, sétálóutca, kikötő. Agüimes kisváros, szobrokkal az utcán, nagyon szép templom egy kis téren. Puerto de Mogán egy kötelező látnivaló. Látványos, kedves kikötő. Maspalomas: dűne, világítótorony és plázák.

A strandokból az Anfi Beach volt a kedvencünk. Szélvédett part, nyári meleg volt, jó tex mex étterem a parton. Amadores Beach is jó, finom homok itt is, sok étterem közvetlenül a parton. Maspalomas és Playa del Ingles strandjai is jók voltak.

Aki vásárolgatni szeretne, vagy éttermet keres, az találni fog Maspalomasban. Márkás boltok és bazári árusok is voltak mindenhol. Kedvencünk a fokhagymás rák és a frissen fogott hal sütve, ezeket ismertük már Teneriféről és Lanzaroteról.

hlslaszlo Creative Commons License 2020.01.31 0 2 2778

Eleg sokan kerdest kapunk ettermekkel kapcoslatban is.
Ha hozzaszolhatok janoo ajanlasahoz, azt lehet modani, hogy valojaban rossz ettermeket nehez talani :) Az igaz, hogy az izlesek kulonbozoek, es nem biztos hogy mindenkinek minden bejon, de ez nem feltetlenul azt jelenti hogy rossz az etterem.
Halas etleleket termeszetesen elsosorban a tengerpart kozeleben kell keresni, de peldaul a paella is sokak altal keresett etel, azt sem a hegyvideki ettermekben kell keresni. Ott nemigen van.

 

Churrost is szoktak kerdezni olykor. Nincs olyan varos ahol ne lehetne kapni. Ez tulajdonkeppen egy jo minosegu langos. Sokszor olvasom hogy fankhoz hasonlitjak. A churros madrileños nem is all messze ettol, az edes. De a "normal" helyi churros az nem edes. Az egy az egyben a langos megfeleloje, csak mas alakban. (szuleim korabban sokaig langosoztak:). Tehat ahol mind a kettot aruljak, ott szolni kell, hogy melyiket kerjuk. A helyiek forro csookival eszik, de ha veszek reszelt sajtot, tejfolt (ami nem tejfol, de hasonlo, es sokkal jobb), esetleg fokhagyma, akkor a helyi churrosbol egy premium minosegu sajtos-ejfolos langost lehet csinalni:)

Előzmény: Törölt nick (2777)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.27 0 1 2777

https://goo.gl/maps/WzpyXBkHSwVd67N48

 

La Esquina - meglepően jó etető. Családias.

 

 

 

Előzmény: rothman (2775)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.01.26 0 0 2776

Nem figyelem napi szinten a forumot, igy nem lattam a kerdest, de a szemelyes megkeresesre valaszoltam, illetve mar meg is irtak hogy hol van. Igen Artenara, valojaban az egy etterem.

Es akinek kedve van, "jojjon velunk" egy 4 kilometeres setara a fovarosban, ennek a videonak a segitsegevel. Europa egyik legszebb varosi strandjakent emlitik. Azt azonban hozza kell tenni, hogy a fovarosban az ilyen szep, felhomentes ido nem garantalt minden napra.
https://www.youtube.com/watch?v=5j5cIjUaa5k

Előzmény: Oligonukleotid (2774)
rothman Creative Commons License 2020.01.23 0 1 2775

Arterana, Mirador la Cilla

 

Készülünk jövő héten Gran Canariára, fent van a listánkon...

Előzmény: Oligonukleotid (2774)
Oligonukleotid Creative Commons License 2020.01.22 0 0 2774

Üdvözlet!

"hslaszlo"-tól kérdezném, hogy az 5. és a 8. kép helyszínét, nevét.

Előzmény: hlslaszlo (2773)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.01.06 0 2 2773

Boldog Új Évet Mindenkinek!:)

Gran Canaria eseteben érdekes lesz ez az év, mert jelenleg tavasztól nincs direkt járat kiírva Budapestrol. Találgatások vannak, de azzal szerintem felesleges foglalkozni:) Az lesz a tuti, amit majd a Ryanair fog mondani róla, ha egyáltalan mond majd valamit.
De ha valóban megszunik a direkt járat, átszállasos lehetoségek továbbra is lesznek. Ez minden évben változik, ami tavaly jó volt, idén már nem biztos. Néha lehet látni szuper olcsó ajánlatokat mindenféle csoportban, de az nincs kiemelve, hogy az reptéren való éjszakázással jár, vagy fél-egy napot el kell tölteni idoközben valahol. Ez szerintem nem egy optimális nyaralás jellemzoje. Én személy szerint egyszer éjszakáztam reptéren, elég volt, soha többet nem fogok:)
Budapest - Las Palmas irányban talán az egyik legjobb lehetoség lesz Ryanair madridi átszállással. 3 órat kell várakozni, ami kibírható, és 70-100 euro körüli alap jegyárat már lehet találni. Persze konkrét árról felesleges beszélni, mert minden nap változik. Illetve mindenkinek az igénye és kényelme szerint drágul. Az Iberianak is vannak járatai 2 órás várakozással 114 euroért.
Las Palmas-Budapest irányban kicsit nehezebb jókat találni.

A másik fontos és jelentos tényezo a szállás. 3 csillagos hotelt már lehet foglalni 450 eurotól 2 fore, 1 hétre félpanzióval. Aki magasabb minoséget akar, 4 csillagos már 700 eurotól találhato, szintén 2 fo, 1 hét, félpanzió. Az ár attól is függ, hogy mikor és mikorra foglalod a hotelt. A hotelek saját honlapján a legtöbb esetben olcsóbb foglalni mint pl a Bookingon.
Utazási iroda árait nézve, ha te magad foglalod le ugyanazt a repülést, hotelt, akkor fejenként 60-80 ezret is lehet spórolni. Maga a foglalás tulajdonképpen percekben mérheto munka.

 

És aki a szigetet is szeretné felfedezni, továbbara is remek kirándulásaink vannak. Sot, 2020-ban tovább bovitjük oket. Talán már most is mi kínáljuk a legnagyobb kirándulasi programot közúton (4 nyelven), de cél nem ez. hanem hogy ti a legtöbbet fedezhessétek fel a szigetbol:) Bátran kimerem jelenteni, hogy aki 2 kirándulásra is eljön velünk, az többet lát a szigetbol 2 nap alatt, mint a nyaralók 80-90%-a 1 hét alatt. De már 1 nap alatt is sok mindent lehet felfedezni velünk. Nagyon sok buszos kirandulás létezik, nekem is a munkám része volt korábban sok éven keresztül. Miért léteznek a buszos kirándulasok? Mert a nagyobb létszám miatt, ez hozza a legtöbb hasznot a tulajnak. A buszos kirándulásokból tanulva miért hoztuk létre a max. 6 fos kirándulásainkat? Hogy a legtöbb élmenyt kaphassátok, és a legtöbbet lássátok 1 nap alatt. És ezt már sokan alá is tudják támasztani, hogy ez valóban így is van.

#Your Gran Canaria
A szigettel kapcsolatos videóinkat a Youtube csatornánkon találjátok: https://www.youtube.com/channel/UCaXakhEFBLe7IcOd_hUbYrg
"Inspiráló" fotóinkat az Instagram oldalunkon: https://www.instagram.com/yourgrancanaria/
Ezek ötvözetét és infókat a Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/YourGranCanaria.tour/

"Gran Canaria nagyobb, érdekesebb, változatosabb mint azt a legtöbben gondolják, ismerik:)"

Garai Andrea Creative Commons License 2020.01.02 -3 1 2772

Sziasztok :) 

3 éve szervezünk szimbolikus esküvőket Gran Canaria szigetén! várunk titeket szeretettel ! ❤
info : 

grancanariaeskuvo@gmail.com

Facebook oldal : Gran Canaria esküvő, nászút , nyaralás

Számlakepes szállások , szabadidős, szárazföldi , és vízi programok értékesítése. Motor , autó és kerékpár bérlés , és minden ami Gran Canaria🌴

Garai Andrea Creative Commons License 2020.01.02 -1 0 2771

Sziasztok :) 

3 éve szervezünk szimbolikus esküvőket Gran Canaria szigetén! várunk titeket szeretettel ! ❤
info : 

grancanariaeskuvo@gmail.com

hlslaszlo Creative Commons License 2019.12.06 0 2 2770

Megerkezett a huvosebb, esosebb ido a szigetre (ismet)
Tavaly decemberben szep meleg hetek, napok voltak, keves esovel. Iden ez mashogy indul.
Az utobbi 24 oraban a sziget eszaki reszen (beleertve a fovarost is) talan tobb eso esett, mint az elmult fel evben osszesen. A parkozeli reszekre az is igaz, hogy hosszantarto esokre altalaban nem kell szamitani, viszont hirtelen rengeteg le tud esni. Ilyenkor sok esetben, ha behuzodunk egy vedett helyre, maximum 10 perc mulva mehetunk is tovabb. Bar lehet hogy csak par percig fog tartani a setalas:)
A hegyekben ez mashogy alakulhat. Nagyobb, tartosabb esok lehetnek. Ez pedig koomlashoz vezethet. Telen ez is "megszokott" jelenseg, Sokszor es sok utat lezarnak ilyenkor attol fuggoen, hogy mennyi es mekkora ko esett az utra.
Es ez is egy ok, hogy miert zartak le a GC-200 egy reszet. Nincs az a halo ami a nagy sziklakat megfogja. es ha valaki eppen ott van... De hasonlo ok miatt van zarva az ut Taurito es Puerto de Mogan kozott is, a Tauritoban nyaralok nagy oromere (az 5 perces ut a 2 pont kozott legalabb 20 perc lett emiatt).
Egy koomlasra eleg nehez felkeszulni, de erdemes odafigyelni azoknak, akik a hegyekben autoznak.
(A kepek frissek, de nem sajat.)
#Your Gran Canaria
Folyamatosan infok, programok a szigetrol:
https://www.facebook.com/YourGranCanaria.tour/

hlslaszlo Creative Commons License 2019.11.22 0 2 2769

Sokan ugy koszontetek meg a segitsegunket, infokat amit nektek adtunk akar a nyaralas elott, vagy mar Gran Canarian, hogy ajandekokkal leptetek meg bennunket. Termeszetesen nem az ajandekokert igyekszunk segitsegetekre lenni, ezt talan mondanunk sem kell:)


Mivel a karacsony is kozeleg, ugy gondoltuk, hogy most mi fogunk benneteket meglepni egy kedves kis karacsonyi ajandekkal. Persze mindenkit nem tudunk, de egy nagyon egyszeru jatekkal 6 szerencsesnek elkuldunk postan osszesen 6 kepeslapot, 6 karacsonyfadiszt es 180 euro ertekben kuponokat, amelyek az egyedi Egesz Napos Kirandulasainkra ervenyesek. A kuponok 2 evig ervenyesek, es atruhazhatoak. Minden info megtalalhato a jatek leirasaban a Facebook oldalunkon ITT: https://www.facebook.com/YourGranCanaria.tour/photos/a.1696009567361774/2126429210986472/?type=3&theater
Meg 1 hetig aktiv a jatek, utana indulunk is a postara hogy feladjuk a leveleket, mert szeretnenk ha karacsonyra mindenkinek megerkezne.
Ha kedved van, vegyel reszt te is a jatekban!:)


Es elore is Boldog Karacsonyt!
Your Gran Canaria
Estefania es Laszlo

hlslaszlo Creative Commons License 2019.11.20 0 2 2768

Korrigalas. "Ok vagy "NEM" Celsiusban mernek,..." kimaradt a "nem" szo
Viszont mara szep tiszta ido kerekedett a szigeten:)
Ha egy delelott szep napos vagy eppen felhos, nem jelenti azt, hogy delutanra (vagy 1-2 oran belul) ne valtozhatna meg az idojaras teljesen. Ez teljesen hetkoznapi jelenseg.
Es talan meg egy kiegeszites az elozo hosszab irasomhoz.
Miben is lehet csaldoni? Abban ha valaki a fovarsoban nyaral, de a deli resz idojarasat varja el. Ez teljesen kizart. Nyari honapokban termeszetesen nem kell huvosre szamitani, sokszor van szep ido is (az ev barmely idoszakaban), de delen akkor is melegebb van. Illetve az is kizart, hogy a fovarosban 1 hetig valaki teljesen napfenyes, kek eges hetet tolt el minden nap. Ilyen nincs. Ugyanakkor elni szerintem sokkal kellemesebb Las Palmas es a kornyeke, mivel nincs allando hoseg. Ebbol a szempontbol en abszolut fovaros parti vagyok:) De a nyaralas es az elet teljesen mas tortenet. 2 eve telen olyan idoszak is volt, hogy 16-17 foknal nem volt tobb napkozben hasszabb ideig. Sokszor es sokat esett az eso. Karnevali programok lettek elhalasztva a rossz ido miatt. Az ilyen idojaras biztosan csalodast okoz sokaknak. Foleg hogy ekozben delen masok "szetegnek" a napon.
Hogy iden milyen tel lesz, majd meglatjuk. De ha igy halad, iden ismet lehet majd hogolyozni:)

Előzmény: hlslaszlo (2767)
hlslaszlo Creative Commons License 2019.11.19 0 3 2767

Nehany szo az idojarasrol, ez a tema eleg aktualis most, mivel kozeledik a tel, meg ha ez furan is hangozhat:)

-------------
Sok embert megismerunk a kirandulasaink soran, igy sok kerdessel is talalkozunk, az idojaras termeszetesen egy a legfontosabbak, leggyakoribbak kozul.
Ha valaki csak feluletesen tajekozodik, es csak az utazasi irodak prospekutasiban lathato, bikiniben a napos strandon sutkerezo lanyok kepevel erkezik a szigetre, csalodas is erheti. Sajnos ilyennel is talalkozunk neha.

Zarojelben jegyzem meg, hogy vannak tobben akik tanacsot kernek tolunk, vannak akik meg is fogadjak. Mivel mi nem ertekesitunk nyaralasokat, igy nem erdekunk szepiteni a valosagot sem. Konkret szallasokkal kapcsolatban is megkeresnek velemenyert, van olyan amirol inkabb mindenkit lebeszelunk (mert panasszal es csalodottan ternek onnan haza altalaban), van olyan amit ajanlunk. Ez igaz a foldrajzi elhelyeszkedesre is. Tobbek nyaralasat tettuk mar igy szebbe, illetve "megovtuk" a csalodastol oket. A Facebook oldalunkon is eleg sok info talalhato a nyaralashoz, mindenki altal hozzaferhetoen. Mi elsosorban kirandulasokkal foglalkozunk, termeszetesen aki kirandul is velunk, sokkal bovebb infot kaphat barmirol, amennyiben konkret kerdesei is vannak. Persze mindent mi sem tudunk, de mindig igyekszunk segiteni.

 

Arra a kerdesre hogy milyen az ido, a legjobb valasz talan egy kerdes: "hol?" Eszak, del, hegyvidek?
Telen a szigeten a homersekletkulonbsegek sokkal jobban szetvalnak, kielezodnek. Az utobbi hetekben a Napot az eszaki reszen, a fovarosban szinte csak a kepeslapokon lehetett latni, a hegyekben meg ott is alig. Nem volt olyan nap hogy ne esett volna az eso eszakon, a hegyekben totalisan borult, termeszetesen esovel.
A legmagasabb pontnal 8 fokig is lement a homerseklet, a fovarosban 20-24 kozott mozog.
Delen termeszetesen ennel melegebb van, de a Nap ott is kevesebbszer mutatkozott az utobbi hetben. Az egyik hotel alkalmazottja emlitette nekunk, hogy rengeteg nyaralo az idore panaszkodik, es mindenki azt kerdezi, hol a Nap?


Vizhomerseklet: friss...november meg furodheto, december meg elmegy. De azert eleg sokat elmond az, hogy ha a part viszonlag tele is van, mar csak nehanyan uszkalnak a vizben. Na igen, olvasom en is neha hogy allando 23-25 fokos a vizhomerseklet. Ok vagy Celsiusban mernek, vagy erdekuk van abban hogy melegebbnek tuntessek fel a vizet:)


Igen, kozeledik a tel.
De ez nem azt jelenti hogy most mar csak rossz ido lesz. Tavaly peldaul a december kifejezetten napos es meleg volt. 2 eve viszont az utobbi 30-40 ev leghidegebb tele (januar-februar).
Telen 0 es 30+ fok kozott barmivel lehet talalkozni, attol fuggoen hogy hol tartozkodunk.
Ez az idojaras azt is eredmenyezi, hogy kezd a sziget zoldulni, eletre kelni. A nyaralok ertheto modon a meleget keresik, ezert a tobbseg delen nyaral. Es ha nem is tavolodik el onnan, akkor csak a koparsagot tapasztalhatja, az igazi zold es buja Gran Canariabol semmit nem ismer meg. Legyunk oszintek, sokakat ez nem is erdekel, hanem csak a strandok. (Akit viszont erekel, szamukra remek kirandulasaink vannak:)
Akinek van Facebook elerese, ezen a videon (az oldalunkon) lathato, hogy a sziget deli oldalan is jelentos esozesek voltak most. Idojaras szempontjabol ez a kirandulasunk nem volt szerencses. De ugy is mondhatjuk, hogy olyat lattak a kirandulok, amit nem tul sokan.

VIDEO: https://bit.ly/342xvHJ
De nagyobb esozesekkor spontan kialakulo vizesesekkel is talalkozhatunk. Ilyenkor termeszetesen megallunk, hogy kozelebbrol is megnezzuk. (ez csak egy azon flexibilitasunk kozul, amit peldaul egy buszos kirandulassal sosem lehet megtenni).
VIDEO: https://bit.ly/2OqhB3j
De mielott panikot keltenek:), ilyen idojarasra a sziget deli reszen nem kell szamitani. Ha netan esne is az eso, legalabb melegebb van...
Illetve mi is megtalaltuk azert a Napot az esos idoszakban is.
VIDEO: https://bit.ly/2CWLAdM
Az Instagram oldalunkon igyekszunk mi is naposan feltuntetni a szigetet, es nem tul sok borogos kepet feltolteni:) https://www.instagram.com/yourgrancanaria/
- Your Gran Canaria - felprivat kirandulasok. Tapasztald meg a kulonbseget!
- Your Gran Canaria neven megtalalotok: Facebook, Youtube, Instagram, yourgrancanaria@gmail.com

 

 

Turtles26 Creative Commons License 2019.11.17 0 0 2766

Igen, köszönöm a választ. Persze, hogy elírtam. Monte Feliz. 

Kedden repülünk. Úgy látom jó idő lesz a jövő héten. :)

 

Előzmény: hlslaszlo (2747)
hlslaszlo Creative Commons License 2019.10.29 0 1 2765

Igen, 1 het nagyon gyorsan el tud telni. Fokent hogy a jelenlegi direkt repulessel ez inkabb 6 nap (es most meg ez jobb is, mint ahogy az korabban volt). (Mikozben tobbszor latni utazasszervezoket, hogy ugy reklamozzak, 7 ej, 8 nap...eljunk a gyanuval, ha mar szamolni sem tudnak, akkor mas turpiszsagra is kepesek lehetnek:) )
Nyugdijaskent teljesen mas a helyzet. Valoszinuleg eleg sokan csinaljak, hogy a teli honapokat, vagy azokbol nehanyat a szigeteken toltenek el. Mi is ismerunk olyanokat, akik a telre mindig egy hazasparnak adjak ki az apartmanjukat, mert ok minden evben kiveszik 5-6 honapra. Igaz, ok skandinavok.
Az almok olykor valora valnak...:)

Előzmény: malnatorta22 (2763)
hlslaszlo Creative Commons License 2019.10.18 0 0 2764

Az szerintem sem lesz mar nyitva soha. Hiszen pont azert epitettek meg az alagutakat (rengeteg penzbol), hogy azt a veszelyes es rossz utszakaszt kiiktassak. (Illetve hogy leroviditsek az utvonalat La Aldeaba.)
Olyan terveket is lehetett mar latni, hogy az alaguttol eszak fele tovabb folytatjak az uj utat (ami mar autopalya/autout szamozast kapott) viaduktokkal, autouttal vagy autopalyaval.

Előzmény: similis (2758)
malnatorta22 Creative Commons License 2019.10.14 0 0 2763

Szia ! Nagyon jó kép. Sajnos mi már haza is jöttünk, nagyon gyorsan eltelt ez az 1 hét. Jó idő volt, meleg  és sok nap sütés. Sajnos  a fővárosba nem mentünk el most kihagytuk nagyon kevés volt az időnk. Imádjuk a szigetet és nagyon " irigykedek" rád mert ott élsz. Tudom hogy a napfényből nem lehet megélni, de mi már nyugdijasok leszünk hamarosan dolgoztunk már eleget. Ránk férne egy kis nyugodt élet ott ahol szeretnénk. De ez csak álom marad.

Előzmény: hlslaszlo (2757)
similis Creative Commons License 2019.10.11 0 0 2762

Igen tavaly nekem se engedte. Meglátjuk. Csak ha most is zárva, lehet nem is mennénk arra mert 1000 más dolog kimaradt tavaly azért lenne jó biztosan tudni.

Előzmény: Törölt nick (2761)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!