Keresés

Részletes keresés

debramorgan Creative Commons License 2017.07.11 0 0 3194

A Tianmen-hegyhez annyit, hogy azért nem teljesen fix a program, mi pl. pont visszafelé csináltuk. :D
Kisbusszal fel a Holly Roadon, onnan gyalog fel a 999 lépcsőn a Tianmen Gate-ig, onnan mozgólépcsővel fel, majd még feljebb, körbeséta, aztán libegővel fel a legtetőre, majd a felvonóval le a városba.
Azért annak megvan a bája, ha felmászik az ember azon a 999 lépcsőn... ;)
Fel volt állványozva maga a kapu? Amikor mi voltunk, pár nappal előtte ráomlott a szikla 2 turistára. Az milyen már, hogy 999 lépcsőfok után szó szerint beléptek a Mennyek kapuján... :-O Szóval biztonsági okokból felállványozták az egészet...

Előzmény: wanbo (3191)
trabzonspor Creative Commons License 2017.07.11 0 1 3193

A hétvégén hazaérkeztünk mi is...hát mit ne mondjak,nem volt semmi :)

 

köszönöm a sok segítséget,igyekszem én is leírni pár dolgot,ami hasznos lehet,főleg olyan helyekről,ahol nem nagyon volt innen senki.

 

Kicsit off. Moszkva-Mongólia-Peking volt az útvonal,Moszkva nekem felejthető,csalódás,amiben biztosan közrejátszott a remek nyári idő,szakadó eső és tíz fok...

 

Mongólia viszont elképesztően jó volt,jak-szag mindenhol,remek nemzeti park,vad táj,lovaglás,lóhús,birkahús,kedves emberek--főleg mikor megtudták honnan jöttünk-csapolt Chingiss sör...

 

Ezek után megérkeztük Pekingbe,ahol négy napunk volt. A főpályaudvartól nem messze laktunk,3 csillagos szálloda,jó is volt,csak az odajutás tűnt kicsit ijesztőnek elsőre. Kis koszos sikátorok,ahol persze már másnap ismerősként üdvözöltek,és integettek :)

 

A fővárosban megnéztük a kötelezőket,Tiltott város,Tienanmen tér,elmentünk az állatkertbe Pandát nézni.

 

A Nagy falból végül a Jiankou -Mutianyut választottuk. Ezt leírom részletesebben,hátha valaki szeretne oda menni-- csak ajánlani tudom!

 

Reggel indulás Dongzhimen Wai(külső) ről 936-os busszal. Mi 9 előtt értünk oda,indult is a busz,több mint két órás út után értünk YujiaYuan Stationre. Elvileg ki is van írva a buszon,meg segítenek,hogy hol kell leszállni.Leszálláskor 4-5 buszmegálló van ott. Egy van,amin csak kínai írás van,na az kell nekünk. Oda jön a H25 ös busz. Össz-vissz kettő van egy nap,a 11:30 ast el kell érni.Gyülekeztek is az emberek,meg is jött a busz,erre is jó a jikatong kártya.Nanjili falunál kell leszállni,ebben is segített a kalauz csajszi,meg az utasok.Egy elágazásnál kirakott,onnan kicsit tovább és azután balra van a falu.Innen indul a gyalogtúra,fel a Zhangbelie tower hez. Igazából erdei út,néhány helyen van kikötve piros szalag,de valahogy nem lehet eltéveszteni. Kőkemény hegymenet,40 fokban,másfél óra kb,gyerekeknek,öregeknek nem ajánlanám!Nem vagyunk "csajok",de megszenvedtünk kicsit mi is.

 

Ahogy felértünk,egy öreg bácsika várt létrákkal. Fejenként 5 Yuanért lehet így felmászni a falra. Elképesztő panoráma a vad szakaszokra,hegyekre. Innen egy 2-3 órás út a vad szakaszon,amíg az ember eléri a kiépített részt Mutianyunál. Ez annyira nem vészes,inkább séta,de azért van pár emelkedő,fákkal benőtt rész,ahol éppen csak elfér az ember,és egy kis kerülő,ha az ember nem akarja az Ox horn Edge nevű hurkot is megmászni. Lassan haladtunk,csináltunk millió fényképet,a 8-10 km es szakaszon senkivel nem találkozunk...míg elértük Mutianyut. Nem volt semmi belépő,egyszer csak az újjáépített résznél voltunk. Itt libegővel ereszkedtünk le,aztán Shuttle busz.Huariouba van több busz is innen,esetleg kisbuszok. Mi megegyeztünk az egyikkel és elvitt. Huariouból 916-os busz Dongzhimenbe. Este nyolc óra előtt értünk vissza,jó túra volt nagyon,víz legyen elég mindenkinél,bár a falon van néhány "frissítőpont" horror áron...

 

Lehet elsőre bonyolultnak hangzik,de megéri! Láttuk a régi és az új szakaszt,egyedül voltunk a falon,csodálatos volt!

 

A pekingi négy nap után megindultunk"vidékre" :)

 

A program eléggé feszített volt,de szerencsére repülő,vonat,minden időben jött-ment.

 

Esti gép Lanzhouba,itt pár óra alvás,reggel első expresszvonat Zhangyeba. Itt találhatóak azún. Színes hegyek,ami nekem mindenképp bakancslistás volt.

 

Hát beszarás...de tényleg....

 

Zhangyeban a pályaudvaron kikerülve a taxis hiénákat beültünk egy hölgy sofőrhöz. Elvitt a szállásra 20 Yuanért,-Kelly Business Hotel,4 csillagos,egy éj hármunknak 300 Yuan(12000 ft),vicc-közben megegyeztünk vele a túrában. Egész nap velünk maradt,elvitt enni,a színes hegyekhez,este vissza, 200 yuanért(mintegy 8000 ft) Beszélni természetesen csak kínaiul beszélt,de a telefonja kiírta angolul amit mondott,sőt írt mintegy 10 másodpercen keresztül kínai írással a képernyőre,és azt is megjelenítette angolul... Összenéztünk,hogy ez mi? :)

Zhangye Danxia Geoparkon belül van shuttle buszjárat, 5 megálló,mindegyiknél megannyi kilátópont.A belépőjegy árra nem emlékszem pontosan,talán 3500 ft nak megfelelő Yuan.

 

Hát tényleg valami elképesztő,mintha festmény lenne,azok a színek,azok a felszínformák... 3-4 óra alatt jártuk be a helyet,szinte végig tátott szájjal.

 

Mivel tudomásom szerint innen még nem volt senki ott,ha rám hallgattok,ez kihagyhatatlan! Ha ez mondjuk teszem azt Franciaországban lenne,milliószám özönlenének oda a turisták. Itt rajtunk kívül nem volt külföldi....

 

Zhangye kínai léptékkel kisváros,talán másfél milliós,de szerintem 2-3 év és dupla ekkora lesz...

 

Este a városban séta,ettünk leírhatatlan köpködőkben,kiültünk kis műanyagszékes teraszokra a helyiekkel sörözni,szinte minden embernek volt egy mosolya ,egy integetése.Az utcán kis téren hölgyek-asszonyok táncoltak kínai zenére este 10 kor... Kellemes idő,jó hangulat,csodálatos nap. Zhangye egy jó hely.

 

 

 

zalan98 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 3192

Sziasztok!

 

Végre megvan a kínai repjegyünk: BP-Hong Kong, Shanghai-Bp.

Jönnék a kérdéseimmel, ha lesz hozzájuk türelmetek.

A tervezett program: HK-Makaó (3)-Gulin (4)-Xi An-Luoyang (2)-Peking (4)-Shanghai (3).

 

1. Vízum intézése Pesten vagy Hong Kongban?

2. Hol érdemes megszállni Hong Kongban? Sziget vagy félsziget?

3.A makaói kirándulásnál a  hétvégét feltétlenül kerüljük el?

4. Guilinbe vonattal mennénk, érdemes-e előző este átmenni Sencsenbe?

5 A vonatjegyeket a ctrip-en venném, azt írtátok, hogy megbízható az oldal.

 

Köszi

wanbo Creative Commons License 2017.07.09 0 2 3191

És lemaradt, hogy ugyan a Grand Canyon az üveghíddal nem fért bele az időmbe, azért a Tianmen-hegyet is megjártam. Ez ugye közvetlenül Zhangjiajie városából elérhető, és egy kb 5 órás program, legalábbis nekem ennyi volt felmenni a felvonóval, ott körbesétálni, majd a lépcsőkön lemenni ahonnan busszal visszavisznek a kiindulóponthoz. 

Erről csak annyit írnék, ami korábban számomra sem volt egyértelmű, hogy az útvonal igazából adott, variálni nem lehet: a belépőjegy tartalmazza a felvonót, s ezzel kezdődik a program. A felvonó (és a jegyiroda) Zhangjiajie város busz állomásától kb 10 perc sétára található. 

 

Miután a felvonóval megérkezünk a hegyre, akkor gyakorlatilag 2 útvonal közül lehet választani, de tulajdonképpen mindegy, hogy melyiket választjuk, mert ezek találkoznak, így mindegy, hogy merre indulunk, teljesen körbe tudjuk fent sétálni a hegyet. Ez a hely például híres a kb 1000 méteres magasságban a hegyoldalhoz illesztett üvegpadlós sétaútról (ez extra 5 yuanbe kerül, ugyanis csak az itt biztosított, cipőre húzott zoknival lehet az üvegre lépni, hogy ne karcolják össze az emberek.). 

 

Ha körbesétáltunk és kifotóztuk magunkat (a látvány a hegyről csodálatos, nem érdemes rohanni), akkor a hegy belsejében (!) haladó mozgolólépcsővel (pontosabban kb 10 mozgólépcső segítségével) tudunk eljutni a híres Tianmen barlanghoz (a híres "lyuk" a hegyben). A barlang előtt hatalmas lépcsősor található, amin lesétálva a kisbuszokhoz jutunk, amik levisznek a szintén híres, kanyargós úton a felvonó alsó állomásához, ahol a program kezdődött. Az említett zoknik kivételével a belépőjegy (262 yuan, érdemes előre lefoglalni, mondjuk a szállásadón keresztül) mindent magában foglalt, semmi extra költséggel nem járt a program (aki nem szeretne lépcsőzni a végén - elég meredek és hosszú, az lemehet mozgólépcsővel is, de ez fizetős). A pontos árát ennek nem tudom, én lesétáltam. 

 

 

Ami talán még hasznos lehet: csomagmegörző van a jegyirodánál (5 yuan egy kis méretű csomag, 10 a nagy)

Zs... Creative Commons License 2017.07.09 0 0 3190

Ha csak ilyen reklamok lennenek az index forumon, sztem senki nem reklamalna ;o)

Előzmény: wanbo (3188)
wanbo Creative Commons License 2017.07.09 0 4 3189

Zhangjiajie: 

 

Ugye a korábbiakban már írtam itt, még az út előtt, hogy Wulingyuan és a város helyett a Yangjiajie kapuhoz közeli egyik faluban (Zhonghu) szálltam meg, ami nagyon jó döntés volt. A várostól kb másfél óra busszal a falu (11 yuan a jegy). 

Ami a legfontosabb, hogy a park innen is könnyen bejárható, és ennél a kapunál nem hogy tömeg nincs, de ember is alig akad a reggeli nyitás környékén. 2 napom volt összesen a parkban, ez így oszlott el: 

 

1. nap: Tianzi hegy, Yuanjiajie (itt van pl az Avatar hegy és a természetes 'híd' is), Yangjiajie. Érdemes ebben a sorrendben bejárni a helyeket (a szállás tulajának ajánlására én is így jártam el, a népes turistacsoportok többsége ugyanis az ellenkező irányba halad, és így nem kell sorban állni a buszokhoz. A Yangjiajie kaputól kb 45 prec alatt a Tianyi hegynél voltam úgy, hogy Yangjiajie-nél felvonóval mentem fel a hegyre (72 yuan), hogy a tömegeket kezdéskor elkerüljem. így is mozgalmas nap volt, reggel 7:30 kor kezdtem, s délután 5:40 körül értem vissza a park bejáratához, el is fáradtam a végére. Az egy felvonót kivéve végig buszokkal közlekedtem természetesen a fő pontok között, Yangjiajie-nél pedig gyalog jöttem le a hegyről, visszafelé már nem felvonóval. Az egyik legjobb rész Yangjiajie volt, itt ugyanis lefelé a hegyről alig lehetett mással találkozni, nagyon békés, nyugodt volt a séta az erdőben, csodás kilátással. A többi, híres látnivaló is lélegzetelállító természetesen, az egész park gyönyörű. 

 

2. nap: Golden Whip Stream (oda vissza gyalog, mert e szakaszon nincs busz) + Huangshi zhai 

 

Ide is nagyon egyszerű eljutni Yangjiajie-ből, kb fél óra volt busszal. (egyszer át kellett szállni) Ami furcsa volt, hogy fent a hegyen (Huangshi zhai) abszolút nem volt tömeg, pedig a park egyik leghíresebb része. Sok helyen ki is van írva, hogy 'aki nem megy fel itt a hegyre, az nem volt Zhangjiajie-ben', ehhez képest alig voltak emberek fent a hegyen. Na nem mintha hiányoztak volna (Yuanjiajie-nél volt ebből a szempontból a legrosszabb a helyzet, ott volt, hogy csak lépésben lehetett haladni a kijelölt ösvényen, annyian voltak). 

Fárasztó volt ez a nap is, de megérte abszolút. Ezen a napon kb délután 5re értem a kapuhoz, és mivel még volt egy kis erőm, a szállás tulajának ajánlására elsétáltam a park kapujától jobbra eső irányba (a parkon kívül), van egy hangulatos házakkal és gyönyörű háttérrel megáldott falu a közelben (kb fél óra séta). Fura mód itt láttam egy resortot is (kb 700-1000 yuanbe kerülnek a szobák), akinek van még energiája annak ajánlom ezt a kis extra sétát, fotogén egy falu a hegyekkel. A Facebook oldalra majd erről is teszek fel képeket. 

 

 

 

Összességében fárasztó volt a két nap, jó sok sétával és lépcsőzéssel, de minden percét élveztem, mert Zhangjiajie gyönyörű. 

wanbo Creative Commons License 2017.07.09 -1 2 3188

Elnézést a "reklámért", de a blogom Facebook oldalára töltögetem a képeket (ide korábban sem tudtam képet beilleszteni, gondolom az itteni net miatt, vagy nem tudom), így megosztanám a linket, hátha valaki képeket is nézne: https://www.facebook.com/utazovagyoknemturista/ 

wanbo Creative Commons License 2017.07.09 0 3 3187

Sziasztok! 

 

Én meg közben megjártam Fenghuang-ot, illetve Zhangjiajie-t, írnék egy rövidebb beszámolót az útról, hátha jól jön majd valakinek a továbbiakban. 

 

Fenghuang-ban kb. fél napom volt csak, egy éjszakát ott töltve, ugyanis 16 órás késéssel indult a repülőm Kantonból (aznap a rossz idő miatt szinte az összes járat beragadt...), de ennyi egyébként elég is arra, hogy alaposan körbejárjuk. 

 

Nekem az nagyon tetszett benne, hogy viszonylag nagy területen terül el a település a hangulatos épületekkel a folyóparton, így abszolút nem volt zavaró a tömeg, ugyanis az emberek is jól eloszlottak a nagy területen. Sok mindent csinálni nem lehet (a hajókázás 40 yuan, de csak kb 15 perc, nem éri meg; kis szakaszok vannak a folyón, amik gátakkal vagy egyéb építményekkel vannak elválasztva egymástól, így a hajók csak ezeken a kis szakaszokon tudnak közlekedni.)

 

Az éttermek hihetetlenül jók és meglepően olcsók: közvetlenül a folyó mentén, teraszos éttermekben rengeteg fogás kapható 30-40 yuan körül, ha valaki erre jár,a 'la rou'-t (腊肉) ne hagyja ki (kvázi füstölt hús), helyi specialitás és nagyon finom. 

A hangulatos bárok viszont nagyon drágák: a legtöbb helyen 40-50 yuan egy kisüveges sör.. (Az éttermekben az italok is normális árakon kaphatók természetesen)

 

Az épületek nagyon hangulatosak, viszont a település egyik végében jelenleg is építkeznek, természetesen régi stílusban. Az épületek jó része szerintem új, de ez mondjuk nem ront az élményen, tényleg nagyon szép minden. Aki a környéken jár, legalább egy fél napra nézzen körbe. 

 

Zhangjiajie-től 3 és fél óra busszal az út, a buszjegy ára 80 yuan volt. A legközelebbi repülőtér Tongren városában van (én is ide repültem), ami kb 40-50 perc autóval vagy kisbusszal. De amúgy pl Changsha városa is kb 4 órányira van. A buszok amúgy nagyon kényelmesek Kínában, az utak is jók. Az autó kb 150 yuan a repülőtértől, a kisbusz 25 yuan fejenként. Elvileg az érkező járatokhoz igazítják a kisbuszt, viszont várni kell, hogy megteljen. 

trabzonspor Creative Commons License 2017.07.05 0 0 3185

Kell valakinek yikatong kártya? Akkor nem váltjuk vissza. Amúgy minden elképesztően jó.. Majd írok beszámolót

debramorgan Creative Commons License 2017.06.22 0 0 3184

Én ezt (is) használtam, szerettem. Van benne szótár, és egy csomó hasznos tudnivaló.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.p3359FF

Előzmény: stapke (3182)
kb. Creative Commons License 2017.06.21 0 1 3183

Egy barátomnak egy kínai cenzúra hivatal munkatársa is adott meg olyan emailt, ami nem elérhető Kínából.

A legviccesebb/szomorúbb az volt, amikor először és egyszerre szinte az összes nagy nemzetközi email szolgáltatót feketelistára tették pár éve, akkor azt rendesen megérezte a kínai export, mert akkor még az összes külkeres ilyen címről levelezett. :) 

Előzmény: stapke (3182)
stapke Creative Commons License 2017.06.21 0 0 3182

Valóban elég volt turistavízumhoz első napokra a szállásfoglalás, viszont vittem számlakivonatot is, hogy elhiggyék, tudunk későbbre foglalni.

 

További tudnivaló családosoknak, amit nem ír a konzulátus honlapja: Kérték a gyerekek anyakönyvi kivonatait is, illetve a gyerekek biztosítási kötvényét. Az elsőt szerencsére megírta a konzulátus emailes kérdésre (gyors a reakcióidejük), a második ott derült ki.

Sokan voltak, de 8.30-kor kezdve, még a bonyodalmak után is 10-re megszabadultam.

 

Érdekes módon gmail-es címről írt a konzulátus ;-)

 

Erről jutnak eszembe az appok. Nem a VPN-re akarok rákérdezni, hanem valaki korábban ajánlott china travel app-ot, amiből ezerfélét találtam. Melyik az igazi?

Előzmény: fornit1 (3156)
wanbo Creative Commons License 2017.06.19 0 0 3181

A terv az, hogy 4én Fenghuangból a legkorábbi busszal megyünk Zhangjiajie városba (ez elvileg kb 3 óra, tehát még délelőtt oda kellene érnünk), és ha jó lesz az idő, akkor érkezés után egyből a Tianmen hegyet néznénk meg (úgy tudom van csomag megőrző), majd este mennénk a szállásra. A tulaj szerint kivitelezhető, szerinte akkor van gáz, ha mondjuk rossz lesz az idő, akkor nem érdemes Tianmennél kezdeni. 

Ha tudnánk itt kezdeni (nagyon remélem), akkor maradna 2 teljes napunk a parkra, illetve egy kora reggeli indulással kalkulált plusz bő fél nap (ezen a napon estére kell Changsha-ba a repülőtérre érnünk).

Előzmény: debramorgan (3179)
fornit1 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 3180

Guilinban is van reptéri busz (20y), én azzal jöttem-mentem.

Előzmény: debramorgan (3178)
debramorgan Creative Commons License 2017.06.18 0 0 3179

Jól van, legalább egy másik szemszög és tapasztalat is bekerül a fórumba, ez csak jó az utánunk következőknek. ;)

Drukkolok, hogy sikerüljön két nap alatt lenyomni a "kötelezőket" és mindent, amit szeretnél. Annak nézz utána, hogy van-e a parkból közlekedés a Grand Canyonba, mert ebben nem vagyok biztos... A Tianmen-hegy viszont biztos, hogy egyszerűbb Zh-ból, mint a parkból. Utolsó nap reggelén mennél fel hegyre, és így lenne rá fél napod? Az úgy lehet, hogy kevés ám...

Előzmény: wanbo (3176)
debramorgan Creative Commons License 2017.06.18 0 0 3178

Repültünk Zhangjiajie-Chengdu és Chengdu-Lijiang vonatkozásban is időtakarékosság miatt.

Nekem az volt az elvem, hogy 8 óránál többet nem szeretnék vonatozni, mert az időpazarlás, ha nem tölthetünk hónapokat az országban. A repjegy átlagosan 500-600 yuan körül volt mindegyik szakaszon, Kínán belül ősszel még nem volt AirAsia "belföldi" opció. Utaztunk egy halom noname társasággal, a ctripen vadásztunk a jegyekre. A legdurvább valami Ruili Airlines volt, velük mentünk Kunmingból Guilinba, és még a reptéri infós táblán sem volt kiírva a járatunk, és persze check in pult sem volt. :D Valami más légitársaság tovább menő járatába olvadt be a mienk, ez volt a magyarázat, de mire ezt megfejtettük... :)))
Guilin egyébként a(z egyik) legdrágább reptér, és mivel a várostól is messze esik (kb. egy óra kocsival), a taxi sem olcsó. Emlékeim szerint kb. 150 Yuan volt bejutni a városba a reptérről. Egyébként meg reptéri buszok vannak kb. minden városban (Chengduban, Lijiangban biztosan emlékszem, Kunmingban épp épült a metró - talán már kész is van).

 

Úgy rémlik, hogy Chengdu-Lijiang vonat nincs közvetlenül, csak átszállással (kb. 20-25 óra), ezért ha vonatoznátok, akkor lehet Kunmingba is érkezni, és D-ről Észak felé haladni Lijiang irányába. A Chengdu-Kunming út azt olvastam, hogy az egyik legszebb vasútvonal, cserébe viszont kb. 20 óra az út. Onnan pedig még további 7-8 óra Lijiang Észak felé.
Nekünk a Lijiang-Kunming táv nappal, az alsó hard sleeper ágyakon vigyázzban ülve 6-an-8-an maga volt a pokol abban a 8 órában, amit a vonaton töltöttünk. És persze a kaller az én lábam alá gyömöszölte még be a le - és felszállást segítő rámpát is, így ha véletlenül el tudtam volna aludni valahogy, tuti, hogy felébresztett a következő állomáson. Jó, őszközép ünnep volt, mindenki utazott haza a családjához, és mindenhonnan lógtak lefelé a hatalmas dobozokban a mooncake-ek. Utólag már vicces... :D

Az 5 fő egy taxiban kérdés egyébként érdekes, Leshangban mi is ennyien (+ a sofőr) utaztunk a vasútállomástól a park bejáratáig (kb. 20 perc), nem érdekelt senkit. Mondjuk nekünk akkor nem voltak csomagjaink, csak a másik párnak és a guide-juknak. Ez alapján a tapasztalat alapján a taxisokat nem igazán zavarja, hányan préselődtök be a kocsiba. Persze biztos, hogy ez nem működik mindenhol, de érdemes próbálkozni...

Előzmény: stapke (3172)
wanbo Creative Commons License 2017.06.18 0 0 3177

Neked is köszi az útleírást! 

 

Végül Yangjiajie mellett maradok, onnan is járnak buszok a park minden részére, úgyhogy majd leírom én is a tapasztalataimat! Remélem az időjárással sem lesz gond, mert bár összesen nekem is lesz bő 3 és fél napom, ebből a bő fél napot Tianmen-re szánnám, és ha az időjárás is kegyes lesz hozzám, akkor a parkban elvileg 2 nap is elég lehet a főbb látnivalókat megnézni (szintén a szállás tulaja szerint), úgyhogy majd ott helyben dől el, hogy a 3. napot a parkra szánjam-e mondjuk rossz idő esetén, netán elmenjek-e a Grand Canyonhoz. Majd meglátjuk. 


Még egyszer köszi neked is a sok hasznos infót! 

 

Egyébként én is örülök, hogy pörög a Kína topik, nagyon sok szép és érdekes hely van ebben a hatalmas országban. 

Előzmény: fornit1 (3171)
wanbo Creative Commons License 2017.06.18 0 0 3176

Köszi a tippet!

Azért csak most válaszolok, mert a mai nap folyamán felvettem a kapcsolatot a szállás tulajával, aki megnyugtatott, miszerint Yangjiajie is nagyon jó kiindulópont (sőt, szerinte jobb is, mert a buszokra és felvonókra nem kell sorban állni), azt mondta, hogy a Yangjiajie-kapu központi elhelyezkedésű, így minden fontos látnivaló könnyen elérhető a parkon belül haladva, tehát például amikor Huangshi falut nézném meg sem szükséges leutazni a déli kapuhoz, hogy ott lépjek be a parkba, könnyen elérhető Yangjiajie-ből is. (Erre direkt rákérdeztem - meg az Avatar tájképre is, nagyon jól néz ki képeken, meg jókat lehet olvasni róla). 

 

Ami a tulajt illeti, úgy gondolom, hogy megbízható, bookingon 83 vélemény található a szállásról, és kivétel nélkül mindegyik dícséri a tulaj segítőkészségét. És egyébként 330 yüan az erkélyes szoba 3 napra, és szuperül is néz ki képeken (Wulingyuanben a hasonló, tisztának tűnő szobák kb 5-600 yüan-be kerülnek), szóval most már nem változtatok (pár napja már befoglaltam, igaz, ingyenesen lemondható), megszállok itt, megnézem a parkot innen, és a végén beszámolok az élményeimről! 

 

A Grand Canyont meg még kitalálom, bele fog-e férni az időmbe, na meg a tűrőképességembe! :) 

Előzmény: debramorgan (3170)
kb. Creative Commons License 2017.06.18 0 0 3175

Örömmel látom, hogy felpörgött a Kína fórum!

Sajnos én sem mentem el a huanghuachengi vad szakasz végéig, az biztos, hogy elég sokáig lehet menni, mi talán 2x értünk el olyan részre, amit az elejétől nem lehetett még belátni. Most a 3106-ban linkelt műholdképet megnézve később becsatlakozik délről a fal közvetlen közelébe egy út, ha legközelebb arra járok megnézem.

Előzmény: Zs... (3161)
W.L. Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3174

Guizhouban nincsenek olyan kiemelkedo "kotelezo" latnivalok mint a Nagy Fal vagy a leshani orias Buddha.

De szerintem osszessegeben egesz DNY-Kina nem ezekrol szol. Guizhou erdekessege a valtozatos nemzetisegi kulturai, falvak, nepviseletel, fesztivalok. Ha ez nem erdekel, akkor tenyleg kihagyhato. Talan a Dong falval kiemelkedoek dobtornyaikkal es fedett hidjaikkal  de ilyet lathatsz Guangxiban is, Longshenghez kozelebb, Sangjian korul.

Előzmény: stapke (3173)
stapke Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3173

Mi lenne amit Guizhou-ból kiemelnél? Az LP-t olvasgatva nekem jó, de egyenként nem kihagyhatatlan helyek jöttek szembe.

Előzmény: W.L. (3154)
stapke Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3172

Köszönöm szépen. A ti hozzászólásaitok adtak bőven inspirációt, amikor visszaolvastam a fórumot.

 

Mostanáig Sichuan kihagyására hajlottam, de megingattál. Hogy mentetek Zhangjiajie-ből Chengduba, és onnan Lijiangba? Vonat? Repülő?  Öten leszünk, és nem olyan bőségesek a forrásaink. Most kapcsolok azon is, hogy egy taxiba öten nemigen fogunk beférni, bár egy kisbuszt már félig megtöltünk.

 

A karsztkúpos vidéket meg épp a turistássága miatt nem hagynám ki. Ránk fog férni valami egyszerűbben kezelhető hely (senki sem tud kínaiul, egyelőre...), és előhoznám az 1990-es emlékeket (bejött  nagyon, és már akkor is várták a külföldieket). Igaz ez az útvonalból kilóg, és eddig nem találtam oda olcsó repülést Bangkokból. Eddig még csak az Air Asia-ra akadtam, és az Kunming, Changsha és Chungqing-be repül. Lehet, hogy nem fapados kínai társaság lesz kicsit többért, és megpróbálunk négy tartományt belenyomni: Kunming, Lijiang, (Zhongdian), Chengdu (és Sichuan), Zhangjiajie, Guilin (és környék).

Előzmény: debramorgan (3162)
fornit1 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3171

A buszok sűrűn járnak, és ezeken az útvonalakon:

- Wulingyuan entrance - Tianzi cable car

-Wulingyuan entrance - Still painted corridor - nagy parkoló - bai long elevator

- "Avatar"  hegyek (hátsó rész) - Tianzi mountain.

 

Én négy napot voltam és így jártam be:

0. nap: Megérkezés után elbuszoztam a Yellow Dragon Cave-hez. (Jó nagy barlang, de a telitorokból üvöltő kinai turistacsordák barlangja találóbb név lenne)

1 nap: Bus to bai long - és totális köd.... kicsit lehangolva végignéztem az "avataros részt" már amit láttam belőle, majd felbuszoztam a tianzira, de ott totál tejfehér volt minden. Lesétáltam a boltív érintésével a hegyről, és elcsíptem egy buszt a bejárathoz.

2. nap: Lebuszoztam W pusz pu-ról a lenti bejárathoz, majd felmentem a huangshi felvonóval. Körbejártam a körutat, majd lesétáltam a hegyről, és a golden whip patak mentén fel a buszparkolókig.

3 nap: Bus to tianzi cable car. Végre megnéztem a tianzi hegyeket (találtam egy nyugodt részt, ott jó sokat elűltem) majd lesétáltam a hosszabbik úton a still painted corridor felé.

4 nap: bus to bai long, és megnéztem az 'avatar hegyeket' köd nélkül. Majd lesétáltam a golden whip völgyébe és elmentem a buszparkolóig. Du meg visszautaztam Zh..-be. Másnap a T. mountain volt a program.

 

 

Előzmény: wanbo (3168)
debramorgan Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3170

Hát ezek azok a látnivalók, amiket én is írtam. :) Szerintem ez esetben mindenképpen wulingyuani szállással jársz a legjobban, és ez belefér 2 napba kényelmesen. A legtöbb látnivaló a Yuanjiajie területen van, a Tianzi is pár óra, max. fél nap. Ezekhez Wulingyuan a legjobb kiindulási pont! A városka szeptemberben még szét volt túrva, szerintem azóta fel is húzták az egészet. :) Hangulatos falucska, este még lehet sétálni, meginni egy italt, enni mindenfélét, van nagyobbacska bolt, nem egy világvégi hely.

Előzmény: wanbo (3169)
wanbo Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3169

Most nézem, hogy a Grand Canyon valószínűleg nem fog nekem beleférni, csak akkor, ha a nagy parkból csípnék le mondjuk egy napot. Vagy pedig a Tianmen-hegy helyett, a kettő egy napba nem fog beleférni.. Ezt még kitalálom. 

 

Amit a parkban eddig kinéztem az a Tianzi hegy, illetve az Avatar-hegy, valamint a Huangshi falu a Golden Whip Stream végigsétálásával, ezekkel talán el is megy két nap. Illetve találtam egy olyat, hogy "First Natural Bridge" (ha jól emlékszem a nevére), képeken az is jól néz ki, azt hiszem Yangjiajie-hez van talán közel, de ebben most nem vagyok biztos. Helyben egyeztetek majd a szállás tulajával, wechat-en nagyon segítőkésznek tűnik, de konkrét útvonallal egyelőre még nem akarom zavarni, még van két hetem érkezésig, gondolom például az időjárástól is függ, hogy melyik nap mi lesz a program. 

Előzmény: debramorgan (3167)
wanbo Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3168

Köszi, én is első körben Wulingyuan-en gondolkoztam, viszont a térkép alapján a Tianzi hegy Zhonghu faluhoz (Yangjiajie kapu) talán közelebb is van, mint Wuliangyuan-hez, illetve a fő kapu sincs elvileg messze, bár nem tudom, hogy buszok milyen sűrűn járnak. 

Felvettem egyébként a kapcsolatot a szállás tulajával, aki roppant segítőkész, és ő köti az ebet a karóhoz, mi szerint Yangjiajie-ben a legjobb megszállni, szerinte abszolút zökkenőmentes a belépés, nem kell sorban állni semmire, és bár nyilván neki ez az érdeke, de ezt amúgy egy csomó vélemény is alátámasztja bookingon, mindenki meg volt elégedve többek között a vendégház elhelyezkedésével is (egyébként a Yangjiajie Inn a neve), még átgondolom. 

Előzmény: fornit1 (3166)
debramorgan Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3167

Nekünk ezek fértek bele:

- Tianzi-hegy (felvonóval) busszal át a Yuanjiajie területre, ott megnéztük a Hallelujah Mountaint és lefutottuk a többi "kötelező kört". Aztán kipróbáltuk a Bailong Elevatort lefelé, majd busszal vissza.

- Baofeng Lake (szép volt, de simán kihagyható, nekünk ez lett a Grand Canyon helyett),

- Gold Whip Stream (hangulatos rész, de kihagyható, ha nincs rá idő), Huangshi Fort/Village - ez nagyon tetszett, jó nagy terület, és körbevisz egy kb. 3 km-es panorámaút.

 

Egyébként 3 nap pont elég a nagy parkban, mi már egy idő után nem tudtuk követni, hogy ugyanazt a sziklát látjuk, csak a másik oldaláról, mert körbe-körbe megyünk, vagy tök más területen vagyunk. :D Azért a széppel is lehet telítődni 2-3 nap alatt.

Most, hogy végiggondolom, nekünk teljesen kimaradt Yangjiajie. :) Most nincs is meg így hirtelen, hogy ott mik vannak a főbb attrakciók közül. Na kíváncsian várom majd akkor az élményeidet, a tapasztalataidat.

 

A Tianmen-hegyen meg felmentünk a Holly Road-on (nem volt olyan vészes, mint gondoltam).
Érdekesség, hogy az út mentén áll a denevérruhás sport halottainak emlékére egy szobor, amit a felvonótársaság emelt, amikor Kováts Viktor magyar wingsuit pilóta meghalt a hegyen.
Aztán megmásztuk a 999 lépcsőt a Tianmen Gate-ig, onnan 7 belső mozgólépcsővel felmentünk a hegytetőre, onnan séta körbe, majd kipróbáltuk a Glass walkwayt, tovább séta a függőhídon túlra, onnan felmentünk a buddhista templomhoz, aztán libegővel fel a hegy legtetejére, ahonnan indult le a felvonó a városba. Ez volt 1 nap.

 

A Grand Canyon messzebb esik a parktól, utazással együtt legalább egy bő fél nap. Ott az is probléma egy csomó embernek, hogy csak egy irányban lehet haladni előre a hídig rohadt sok lépcsőn, és útközben vannak kőcsúszdák, amin néhányan nem mernek lecsúszni, visszafordulni viszont nem lehet. Vannak elég vicces videók ezekről. Nézz utána, mert az tényleg nem lenne jó buli, ha elpazarolnál rá egy csomó időt meg pénzt, aztán nem tudnád élvezni.

Előzmény: wanbo (3165)
fornit1 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3166

Wulingyuanban célszerűbb megszállni sztem. Onnan jó a megközelítése szinte minden helynek. (Tianzi mountains, az "avataros" rész stb.)

A lenti bejárathoz a három napból elég lemenni egyszer (wulingyuanból mennek normál helyi buszok), amikor a huangshi village nevű részt néznéd meg, de ha utána onnan lesétálsz és végigmész a golden whip patak mentén a buszokig, onnan már ismét csak Wulingyuanba tudsz eljutni a np buszaival.

 

 

 

Előzmény: wanbo (3165)
wanbo Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3165

Köszi, ez akkor nagyon jó hír! 

 

Nekem hirtelen jött ez az ötlet, két hét múlva megyek, pár napja vettem csak meg a repjegyem Kantonból a Fenghuang melletti Tongren-be, és majd onnan megyek tovább busszal. Utánajártam már ennek-annak, nagyjából képben vagyok. Azt látom, hogy a park hatalmas, illetve, hogy a Tianmen-hegy és látnivalói az egy külön park. Arra 1 napunk lesz, a "nagy" parkra pedig 3, maradnék én is többet, de sajnos nem lesz több időm. Azt nem tudom, hogy az üveghidat be merjem-e vállalni, kemény tériszonyban szenvedek, és lehet, hogy bánnám a kb 250 yüant kifizetni, hogy aztán ne tudjak végigstálni rajta. Bár úgy tudom, hogy a kb 250 yuan-es jegy az kombó, tehát az egyben belépő a parkba is, nem csak a hídra érvényes.  

 

Egy csomó kínai útleírás alapján úgy tudom, hogy a nagy parkban a főbb látnivalókat akár 2 nap alatt is be lehet járni, viszont én szeretnék minél több mindent sétálva megnézni, nem buszozva. 

Szerintem akkor maradok a Yangjiajie résznél található vendégháznál, nagyon jókat lehet olvasni róla, és akkor ezek szerint például a Wulingyuan-hez közeli rész is könnyen megközelíthető, akár a parkon keresztülutazva is. Ez nem volt eddig tiszta, mert ha valahol például sokat kell felvonózni buszozás helyett, akkor például jobb megoldás lenne korán reggel Yangjiajie-ből, a parkon kívül átbuszozni egy másik kapuhoz. Erre azért majd még helyben rákérdezek, én is szeretném az időmet maximalizálni, hogy minél több minden beleférjen. Remélem az idő is jó lesz. 

Előzmény: debramorgan (3164)
debramorgan Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3164

Szia!

Mi Wulingyuanban aludtunk a bejárattól két percre egy helyes kis csótányos hostelben (Wulingyuantuniu Youth Hostel) A parkon belül a felvonókkal és a buszokkal simán lehetett közlekedni, volt átjárás is. 
Mondjuk mi foglaltunk magunknak guide-ot, mert ez a hely bakancslistás volt számunkra, és nem akartuk, hogy esetleg elbénázzuk, mivel rohadt nagy a park, sok az ember, és a látnivaló.* Így persze kevésbé figyeltem a buszokra és a felvonókra, de a biztos, hogy mindent a parkon belül oldottunk meg ottani közlekedéssel, és pluszban nem kellett fizetni a buszokért, csak a felvonókért és a liftért (azok viszont nagyon drágák voltak). A belépő 4 napra érvényes, de a Tianmen hegyre Zhangjiajie-ben külön belépőt kell váltani. A Tianmen-hegy önmagában inkább 2 nap, vagy 1 nap nagyon-nagyon rohanós, és pár dolgot kihagyós. Nekünk csak egy napunk volt rá, maradtunk volna még...

 

* Azért is választottuk ezt a kényelmesebb megoldást, mert kiszámoltam, hogy az egyes jegyek, az utazás, és a kaja összesen nem lett volna lényegesen olcsóbb, mint így a vezetővel és a sofőrrel. Másrészt a guide mindig intézte a jegyünket, így rengeteg időt tudtunk spórolni a sorban állás mellőzésével. Ja és el akartunk menni a Grand Canyon részhez is, pont akkor nyitott az üveghíd, de mire mi mentünk, már le is zárták. :D Most megint nyitva. :)

Előzmény: wanbo (3163)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!