Keresés

Részletes keresés

oleandro Creative Commons License 2017.02.14 0 0 7350

hát szerintem attól függ, aznap épp mennyire hullámos a tenger. Nyugodt szélcsendes napon se olyan sima, mint a Balcsi, hát még egy szelesebben. É ezt nem tudhatod akkor, amikor előre foglalsz egy adott napra, hogy épp milyen lesz, lehet-e/mersze-e kis csónakkal átkelni vagy nem. Úgyhogy én előre tuti nem foglalnék...

Előzmény: Geryson (7336)
hul Creative Commons License 2017.02.14 0 0 7349

Sokan vannak a vizen, de ez tenger. A Balaton hasonló, a hajózás is, de tapasztalat és megfelelő hajó nélkül ez nem megy. Nyílt tenger, nagy hullámok, és csodás, ahogy megoldják. Ráadásul, amit itt megemlített vki, hogy 150 eur, na ez kb. 2 ember ára, ha visznek. Nem akarok zsebeskedni, de szerintem horror, ha te bérelsz vmit és ami kéne, azt meg nem bízzák rád... Nem rád, veled semmi baj, senkire nem bízzák. Okkal. Nem piskota dolog ott hajózni, ez nem egy pötty, mindennek az arányai nagyok, nem csak a szikla magassága, 110 m különben, ami alatt/mellett átmehetsz, hanem emberes az egész vállalkozás.

 

 

Előzmény: Geryson (7348)
Geryson Creative Commons License 2017.02.14 0 0 7348

De hát ezt írtam "Alvás és egyéb költségek meg így is-úgy is lennének" :) Ebből látható, hogy nem egy napra mennénk. Én olyan 3 vagy 4 napra terveznék. Egészen pontosan 16 napot leszünk Viestében, ezért gondoltam, hogy "feláldoznék" egy pár nap döglést cserébe, hogy lássam az általatok is "világ legszebb helyének" írt környéket. Nyilvánvalóan minden nem fog beleférni, de mondjuk hozzáteszem, hogy 7 éves kísérőmmel nem is fogok tudni mindent megnézni mert a cérna hamar el fog szakadni (főleg ha 35 fok van). Ezt majd még kitalálom, hogy hogyan legyen mert bizony engem a Vezúv is baromira érdekelne de oda tuti őt nem tudom felrángatni... :)

 

A csónakban kérlek erősítsetek meg, itt baromi sok van ezekből, ugye? Kicsit olyan Velence feeling? Ezt pont azért kérdezem, hogy ha mégis én magam hajóznék ki (és továbbra is belegondolok összeszorult torokkal) a 5-10 km-es nyílt tengeri szakaszra, akkor ott van forgalom bőven, akik segítenek, ha baj van? :)

Előzmény: Törölt nick (7347)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.14 0 0 7347

Na jó, akkor egészen más a szitu:)))

Bocs, hogy így testületileg le akartunk beszélni, de mindenki úgy értette, hogy csak egy napra ugranátok át, az meg finoman szólva is badarságnak tűnt:)))

Előzmény: Geryson (7345)
zithea Creative Commons License 2017.02.14 0 0 7346

Ó, hát így már mindjárt más a helyzet! :)

Nekünk a sorrentoi szállásunkon volt kirakva egy ajánlat, reggel 8 körül kisbusszal jöttek értünk, Massa Lubrenseben felszálltunk egy kis hajóra, voltunk vagy 20-30-an. A szigetre érkezés előtt megálltunk a Kék Barlangnál, megvárták, akik be akartak menni, után Marina Piccolán kikötöttünk, szerintem 4-5 óra szabadidőnk volt, majd másik oldalról megkerülve mentünk vissza a szárazföldre. A hajóval átmentünk a Faraglioni-sziklák alatti lukon, néha egészen közel mentünk kis barlangokhoz is, nekünk nagyon tetszett. 

Sorrentoban sok helyen láttam hirdetni hasonló ajánlatokat, ha mégse a saját hajóbérlést választod.

Előzmény: Geryson (7345)
Geryson Creative Commons License 2017.02.14 0 0 7345

Félreértettetek! :) Természetesen több napra mennék! :)

 

Néztem, hogy Sorrento lenne talán (?) a szebb szálláshely, de Pompei vagy Ercolano meg pont középen lenne, azaz onnan fel is lehetne menni Nápolyba és le is, a többi helyre.

 

Igazából a kérdésem inkább a hajóra vonatkozott, hogy valaki hajózott-e már egész nap. Tetszik ez a saját hajós dolog is 150 Euróért, de lehet inkább mégiscsak a skippereset választom drágábban, de inkább tapasztalt ember hajókázzon azon a környéken. Olyan programokat írnak, hogy 7 órás, ebből 4 óra a hajó és Capri 3 órás saját mászkálás. Persze annak is megvan a feelinge, hogy saját kis hajóval átmész és megállsz az öblökben, vagy a szikla előtt, de valahol félelmetesen is hangzik...

Előzmény: zithea (7343)
hul Creative Commons License 2017.02.14 0 0 7344

Egyenlőre épp az érdekelt nem tudta olvasni, de ti is megerősítiket a lényegét, amit tanácsoltam: nem teljesíthető és nem is érdemes, mert ezzel az erővel a neten is nézegetheti mi van ott. Csoda, fantasztikus! 

Viszont az is látszik, hogy Capriról kevés az ismeret, az tuti 1 nap, mondjam sajnos... mert a világ egyik legszebb helye, bár vszleg nem láttam a többit(!), de az biztos, hogy az ember csak ámul és bámul és nem hiszi, szóval nem egy hamar letudható. 

Popeiről csak annyit: van 6 (hat) órás veztéses program is.

 

A Vezuv. Itt sincs lehetőség szaladni...

Capri

Amalfi

..ott lenn... délen

Előzmény: Törölt nick (7342)
zithea Creative Commons License 2017.02.14 0 0 7343

Hatalmas érzés lehet a sziget körül saját hajóval közlekedni! 

Ha újra mennék (most szigorúan Nápoly nélkül számolva, mert az megint csak úgy lopja a napokat), 1 nap csak Pompei, 1 nap Herculaneum+Vezúv, Anacapriban szállás 2-3 éjre, hogy nyugodtan bejárhassam a szigetet, és megint legalább 5 nap Sorrento+Amalfi part. De jó most álmodozni egy kicsit! :)

Előzmény: Törölt nick (7342)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.14 0 0 7342

Megelőztél, kb szó szerint ugyanezt akartam írni.

Pompei, Vezúv, Herculaneum, Capri, ez így  kb 3-4-5 napos program. Ezért írtam azt előzőleg, hogy érdemes lenne az út "megfelezésén" gondolkodni és az egyik hetet az egyik, a másik hetet a másik parton eltölteni.

Keresztben átvágni a félszigeten alapvetően hihetetlenül időigényes, hiába "csak" 310 km.

Hajnalok hajnalán el kéne indulni, hogy értelmezhető időben odaérjen az ember és utána is csak az egyik programra maradna idő a négy közül.

Háron főre Caprira a kompolás kb annyiba kerül, mint az ominózus hajóbérlés, de ahogy írod, az autót természetesen nem lehet oda átvinni.

Előzmény: zithea (7341)
zithea Creative Commons License 2017.02.14 0 0 7341

Nem teljesen értelek én sem. Írod, hogy Herculanuem, Pompei, Vezúv, Sorrento, Capri. Ezt mind egy nap alatt gondolod vagy ott is maradnátok pár éjszakára?! Vagy ezek közül csak egyet néznétek meg? A kétszer 4 órás úttal szerintem nem éri meg. Nem hiszem, hogy ennyire kutyafuttában igazán át lehet élni a látottakat. Itt kifejezetten él a mondás: a kevesebb több.

Egyébként Caprira nem vihetsz autót, csak a helyi lakosok autóit engedik a szigetre.

Előzmény: Geryson (7336)
hul Creative Commons License 2017.02.14 0 0 7340

Újra olvastalak, de akkor sem értem: átmész komppal és odaát autókázol? Ezt Caprira írtad? Ha igen, felejtsd el. 

Előzmény: Geryson (7336)
hul Creative Commons License 2017.02.14 0 0 7339

Nagyon baráti tanács: azért gondolkodj csak el mégegyszer ezen. Mármint, hogy úgyis ott vagy, a csízma lábánál és akkor átugrassz. Amit leírtál, mit néznél meg, az egy külön célzott utazásnak felel meg, és rengeteg időt igényel. Persze azért, mert rengeteg látnivaló van,  csodaszép tájak, ezer dolog. Oda kell jutni, és a tranzit kivételével a helyi utakon minden "mozdulat" órákba telik. Azt hiszem, aki eljut, azt megérinti a semmihez nem hasonlítható táj, városkák, élet, picit benne lenni legalább, szóval nem lehet és nem is érdemes átrohanni a vidéken, nagyon megérinti az embert, egész varázslatos érzés... Mi tisztes időt eltöltöttünk, tapasztalatból mondom. A tervezett Capri látogatásra hajót bérelni hát nagyszerű ötlet, de erre is azt mondom, ha megoldható, hogy több napot tölts el, akkor talán, de az "átugrásba" nem hiszem, hogy belefér: ha menni-jönni akarsz, akkor a legjobb, ha visznek. Az árakról most nem is beszélve. 

 

Előzmény: Geryson (7338)
Geryson Creative Commons License 2017.02.13 0 0 7338

Pisa 410 km volt (egy irányba). :) Az az igazság, hogy Ercolano, Pompei és a Vezúv kb. 30 éve álmom, vágyam. Repülővel ide kijönni fapadossal 3-an mindenképpen drágább mint átjönni a túloldalról (15e ft + pályadíj). Alvás és egyéb költségek meg így is-úgy is lennének. Szóval kvázi ennél közelebb franc se tudja, hogy leszek-e (Rómában 2x voltam, de repülővel azaz onnan még kellene valami, amivel lejönnék).

 

A kérdés inkább az, hogy Caprit mivel támadjam meg. :)

Előzmény: Törölt nick (7337)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.13 -1 0 7337

Őszintén mondom, maradjatok azon a parton, ahová eredetileg mentek és nézzetek körül ott. Aztán a másik oldal legyen egy másik utazás. De persze, ha teljesen ellenálhatatlannak érzed, hát te tudod.

Szerintem indokolkatlanuls sok idő és pénz menne el így rá.

Vagy felezzétek meg a két part közt az időt, egy hét itt, egy hét ott. De szvsz csak "átugrani" semmiképp sem éri meg.

Előzmény: Geryson (7336)
Geryson Creative Commons License 2017.02.13 0 0 7336

Sziasztok! El sem hiszem, hogy ilyen fórumot is találtam! :)

 

Nyáron megyünk 2 hétre Viestébe (a csizma sarkantyúja) és gondoltam, hogy átmennénk autóval a Sorrento Öbölbe és akkor természetesen Caprira is, ez egy irányba (Vieste-Sorrento 320 km). Nekem ez mondjuk nem az a nagy táv, mert 2 hét döglésbe belefér (2 éve Lignanoból egyszer Velence, egyszer Sirmione / Verona és egyszer Pisa). A bőrszínnel így sem volt gond és cserébe láttam is egy pár dolgot.

 

Viszont a kérdésem az lenne, hogy a Capri.com oldalon vannak hajótúrák és teljesen ledöbbenésemmel látom, hogy kis motorcsónakot akár saját magadnak is vihetsz. A kérdés, hogy szerintetek ez mennyire járható út? Vitorlázom a Balatonon, így szerintem van vízbiztonságom, de azért itt van egy laza 6-8 km-es tengerszakasz ami azért furcsa, így elsőre. Plusz azt nem tudom, hogy van-e értelme, ne inkább beszálljak egy valamivel nagyobb hajóra és ott van skipper és én csak "élvezem" a hajókázást. 150 Euró a kishajó, 350 Euró a nagy. Vagy hol kereshetnék még hajókölcsönzőt? Majd a helyszínen a kikötőben? Vagy az egész baromság, inkább menjek át komppal és autókázzak odaát?

 

Köszönöm előre is!

Mária1981 Creative Commons License 2017.02.04 0 0 7335

Köszönöm szépen,megbeszélem velük :-)

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.04 0 0 7334

No igen, akkor valóban nekik kell eldönteniük, hogy bevállalják-e egyénileg.

De, ha átjössz mondjuk a "Minden, ami Olaszország" topikba, akkor -ahogy Janka is mondja- tudunk jó ötleteket adni, hátha kedvet kapnak hozzá.

Előzmény: Mária1981 (7332)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.04 0 1 7333

Azért Észak-Olaszországban elég jól el lehet boldogulni a tömegközlekedéssel is. Ha tudod, merre szeretnének menni, mit akarnának megnézni, akkor esetleg tudunk segíteni. Repülővel elég sok célpont elérhető, ott pedig a busz és vonat teljesen használható. Szerintem.

Előzmény: Mária1981 (7332)
Mária1981 Creative Commons License 2017.02.04 0 0 7332

Anyukámék utaznának,és szeretném megkönnyíteni a dolgukat hogy legalább az oda vissza úton ne kelljen buszon zötykölődniük.Viszont ott kint sem akarnak kocsit bérelni,ezért gondoltam erre a megoldásra.

Cilikécske Creative Commons License 2017.02.02 0 0 7331

Szia. Én sem hallottam még ilyen iroda által szervezett útról Észak-Olaszországba, hogy repülő-busz kombó. Ha egyénileg semmiképp nem jöhet szóba, buszosból van bőven választék.

Előzmény: Mária1981 (7327)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.02 -1 0 7330

Mi tart vissza az egyéni szervezéstől?

Előzmény: Mária1981 (7329)
Mária1981 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 7329

Köszi,még nézelődök hátha...

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.02 -1 0 7328

Sztem ide leginkább olyanok járnak, akik saját szervezésben utaznak, szóval nem sanszos, hogy lenne valakinek tapasztalata. Persze azért nem kizárt:)))

Egyébként nem igazán gondolom, hogy északolaszországba szerveznének ilyet.

Előzmény: Mária1981 (7327)
Mária1981 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 7327

Sziasztok!

Elnézést ha nem annyira illik ide a kérdés,de létezik olyan észak olaszországi körutazás,ami nem buszos hanem repülős.Tehát az oda-vissza út repülővel történne,de a kinti utazáshoz biztosítanak buszt. Ha van,akkor tudtok ajánlani esetleg konkrét utat?

Békamanó Creative Commons License 2017.01.19 0 0 7326

Köszi, de úgy látom ez november elejétől április 1-ig nem közlekedik.

Előzmény: OrSoLy (7325)
OrSoLy Creative Commons License 2017.01.18 0 0 7325

Van.

http://www.positano.com/en/ferry-schedule?from=positano&to=amalfi

 

Mi Amalfiból mentünk Positanóba, nagyon szép a tenger felől megközelíteni:)

Előzmény: Békamanó (7324)
Békamanó Creative Commons License 2017.01.18 0 0 7324

Sziasztok!

 

Positano és Amalfi között van hajójárat?

Békamanó Creative Commons License 2017.01.18 0 0 7323

Szia!

Akkor nagyjából ugyanannyi sétára van a tengerpart mindkét megállótól? 

Előzmény: bbmagdi (7307)
anblock_italia Creative Commons License 2016.11.01 0 1 7322

Posillipóról.

Előzmény: OrSoLy (7320)
anblock_italia Creative Commons License 2016.11.01 0 0 7321

Nekem is olyan szinten benne volt ez a látvány a vágyaimban, hogy a tervezett 3 nap helyett 4-et maradtunk Nápolyban, és mondhatom, hogy az a negyedik, laza, sétálós nap volt a legklasszabb. Amalfiba mentünk volna (már régebben voltunk) és onnan az Istenek ösvényét szerettem volna bejárni, de végül inkább maradtunk. Ha nincs az az egy nap, Nápoly talán a kipipált látnivalók között szerepelne, de így az első 5-ben biztosan benne van! És talán az sem mindegy, hogy Nápollyal szemben nem érzem azt a kínzó vágyakozást, hogy vissza kellene menni! Így volt tökéletes, egy újabb ottlét csak felülírná a korábbit.

Előzmény: OrSoLy (7320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!