Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.11.18 0 0 236
Hormon? Hogyne. Az is lehet. Közismert a szexuálisan kielégítetlen nők migrénje.
(Na meg a kakaóvak kielégítetteké:-)))
Előzmény: Bogyo&Aniko (233)
*Sana* Creative Commons License 2009.11.18 0 0 235
A migrén sok mindentől lehet, nemcsak a hormonoktól.
Előzmény: Bogyo&Aniko (233)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.17 0 0 234
Hát nemtom, ki írta, de olyan dokitól, akinek adok a szavára, ilyen blődséget nem hallottam.

A migrént nem az ideje, hanem a jellege határozza meg.
(Egyébként még a nevét is innen kapta.)
(Akinek volt vha vban migrénje, az pontosan tudja, h miben különbözik a sima fejfájástól, legyen az bmiylen erős is.)

Nekem pl elég jól bevált a Spigelon, így volt sokszor, h ha időben bevettem, amikor még csak éreztem, h készülődik, mert a szememen már éreztem, meg enyhe vmit a homlokomon, akkor volt, h el se indult, v megúsztam fél-1-2 órával, volt amikor szintén rövid idő alatt elmúlt, de ahhoz negyedóránként szedtem a Spigelont. És persze olyan is volt, h éppen nem volt itthon, és az egyéb trükkjeim, mint pl hajmosás) v segítettek v nem, v olyan makacs volt, h alvással sem múlt el, és már úgy ébredtem. Mostígy utólag fura belegondolni, h voltr ilyen az életemben, de nem is hiányzik :-))))
Előzmény: czeglediandi (231)
Bogyo&Aniko Creative Commons License 2009.11.17 0 0 233
Sziasztok!
Dejó, hogy van ilyen fórum is, pláne ilyen témában.
Én is "migrénes" vagyok, bár utálom ezt a kifejezést, mert nem igazán fedi le az érzést, amit okoz. Sokan, amikor meghallják, hogy migrénem van, ciccegnek, meg tanácsolják, hogy vegyek be fájdalomcsillapítót. Nos az ilyen jószándékú embereknek valójában fogalma sincs milyen érzés ez.
Ez nem egy egyszerű fejfájás, köze nincs hozzá. Olyan éles, szúró görcs áll be az ember agyába, hogy szinte lebénul. A kísérő hányás, hányinger, rossz látás, szédülés csak semmiség a fájdalomhoz képest. Ti biztosan tudjátok miről beszélek.
A probléma csak ott van, hogy egész egyszerűen semmi, azaz SEMMI nem tudja megszüntetni. Én kb 12 éves koromtól fogva szenvedek, több-kevesebb sikerrel. Annyira már rájöttem, hogy a hormonok felelősek nagyrészt ezért. Persze a neurológus doki egészen mást mond. Sőt, inkább semmit. És ez a bosszantó. Kb 1 évig kezeltek a migrén-ambulancián, a májam több gyógyszert dolgozott fel, mint egy alkoholistáé meg egy drogosé együttvéve. A lehetséges összes vizsgálaton voltam már, ééééés SEMMI. Sajnos a tudomány nem tudja, hogy mitől alakul ki a migrén.....
Én akkor is a hormonokra szavazok...
*Sana* Creative Commons License 2009.11.16 0 0 232
A migrén a legerősebb fejfájástípus, akár napokig is eltarthat. Egy erősebb rohamtól a beteg még a szemét is nehezen nyitja ki. De a migrén nem egyenlő a fejfájással és a tünetei sem egyformák.
czeglediandi Creative Commons License 2009.11.16 0 0 231
Akkor mennyi az az idő?
Egy migrénről készült összeállításban hallottam ezt a számot.
Előzmény: Törölt nick (230)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.11 0 0 230
Nem jól tudod.
Előzmény: czeglediandi (229)
czeglediandi Creative Commons License 2009.11.11 0 0 229
Tudtommal a migrénes fejfájás 4-72 óra között szokott lezajlani. Ami ennél több/kevesebb az más jellegű.
Előzmény: Gabszi80 (225)
*Sana* Creative Commons License 2009.11.11 0 0 228
Szia Tibus86!

Még általános iskolásként nekem is nagyon fájt a fejem és szintén nem találták az orvosok mi is lehet az oka. Én is megkaptam, hogy csak szimulálok. Igaz, nem migrénes fejfájásom volt, de olyan rosszul voltam, hogy már aludni se bírtam, és honapokig iskolába se bírtam menni. Átestem mindenféle vizsgálaton, többször is és sosem találtak semmit. Végül teljesen meggyógyultam a sok gyógyszer nélkül is, és azóta egészségesebb vagyok, mint valaha! Ezért meg tudom érteni, hogy milyen kibírhatatlan lehet ilyen fejfájással küszködni, ráadásul 3 éves korodtól. Még ha nem is fáj minden nap, akkor is borzasztó!Egy fejfájást nem lehet megszokni és együtt élni vele.

Én csak biztatni tudlak, hogy ne add fel, addig keresd a számodra megfelelő gyógymódot, amíg jobban nem érzed magad tőle.
A természetgyógyászat csodákra képes, nekem a homeopátia mentette meg az életemet, de vannak más alternatív módszerek is, melyek hatásosak lehetnek. Mindenkinek más használ. Ha valaki már megtapasztalta, akkor érti a lelkesedésemet.

Sikeres, tartós gyógyulást kívánok, és kitartást is hozzá!
Előzmény: Tibus86 (227)
Tibus86 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 227
Sziasztok Kedves migrénesek!

Jelenleg 23 éves vagyok és sajnos én is migrénnel küzködöm! talán nálam kezdődött leghamarabb az itt olvasottak után. Én 3 éves korom óta szenvedek migréntől. gyakorlatilag lehet hogy előtte is fájt csak nem tudtam elmondani. egyébként sokat sírtam és nem tudták miért. Mikor szüleim tudtára hoztam hogy mi is a gond és elvittek orvoshoz. azt mondták hogy "3 éves gyerek nem tudja mi az a fejfájás". Hát sajnos tudtam. akkoriban évente 2szer kb 2 hétig folyamatosan fájt a fejem, és amilyen hirtelen jött távozott is. akkor kezdtek felfigyelni rá mikor lebénult az arcom jobb fele (szemhéjam, szám érdekesen állt.stb) rengeteg orvost és gyógyszert kipróbáltam. Iskolában ezerszer a fejemhez vágták hogy szimulálok és nem hittek nekem, nem volt egyszerű. és most sem az!!! amiket "általános gyógyszereket" írtatok azt én is kipróbáltam kevés sikerrel. kb 5 éve nem voltam vele orvosnál, akkor kültek el valami fejfájós orvoshoz aki meghallgatta a problémámat megnézte a leleteimet és azt mondta ha igazolás kell menjek nyugodtan, meg szedjek fájdalomcsillapítót amit úgy érzem hogy használ. nah aszem Tiborunk (ÉN) itt unta meg az orvosokat. azóta próbálom megtalálni mitől fáj. A stressz fokozhatja (már dolgozó emberként naponta gyakorlom) de ezzel meg kell küzdeni, meg kell tanulni hogyan kezeljük a stresszt, az ilyen helyzeteket. időjárás hidegfront általában fokozza, nah ez a része ami elől szerintem még egyszer sem sikerült elmenekülnöm. nem kivánatos étel ital is okozhatja, ez lehet egyénenként változó. sokminden van, amit sosem szerettem, egyszer csak megeszem, egyszerűen kívánom, majd ismét rá sem tudok nézni. Az ételekkel úgy vagyok, amit kicsit is nem kivánok, azt inkább kihagyom. Amit megkívánok az elkészítem, megveszem és megeszem. Soha nem alakult ki vonzalom a mogyorós csoki iránt. megérzem az illatát és pár perc múlva már megőrülök a fájdalomtól. most úgy áll a helyzet hogy 2 havonta 2-3 napig fáj a fejem, gyógyszer enyhíti de nem igazán szünteti meg. Valaki írta hogy aktívabb előtte a gyerek mielőtt fáj a feje, ezt is megfigyeltem. Mikor minden rendben toppon vagyok akkor jön egy pillanat alatt és vége mindennek. Már talán nem annyira intenzívek a rohamaim vagy csak jobban tűröm a fájdalmat, nem tudom.

Várom további tapasztalaitokat esetleg kérdéseiteket hátha tudok segíteni.
gombóc63 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 226

Szisztok!

 

8 évig szenvedtem a fejfájástól, havi 22-25 napon át, változó erősséggel. Minden létező vizsgálatra elküldtek, CT, EEG, MR, szemészet.....sehol semmi. Majd jött az életemben egy-két probléma és elmentem egy pszichiáterhez. És láss csodát.... Tehát ha valaki fejfájós és nincs meg az oka, talán el kellene gondolkozni, hogy nincs-e valami nyomasztó lelkibánata. Bár nekem ezek a gondok a fejfájás 5. évében jöttek, de egy jó lélekdoki kiássa, hogy mi az ami a régmúltból esetleg egy örök terhet jelenthet. Bár most az előttem szólóval egyetemben sokat fáj a fejem, de ez más,máshogyan fáj mint azelőtt, sajnos én is a változókor küszöbén vagyok és gyanítom a hormonokat.

Gabszi80 Creative Commons License 2009.10.31 0 0 225
Sziasztok!
Azt hiszem jó helyen járok.
Nagyon nagyon sokszor fáj a fejem, az elmúlt egy héten is, minden nap, minden órában azzal küszködtem. :(
Az, hogy migrénes volt-e nem tudom. Elég tompán fájt, de már már sokszor émelyegtem. :S
Mostmár egy kicsit jobb, de nagyon gondolkozom, hogy el kellene menni azért orvoshoz. :( Mindig nem foghatom pl. az időjárásra.
*Sana* Creative Commons License 2009.10.28 0 0 224
igen, a hormoningadozás is okozhat migrént és még egy csomó más, sunnyadó egyensúlytalanság a szervezetben. Az is lehet, hogy a koponyacsontok valamelyikénél az ízesüléseknél, túlzott feszülések vannak, és emiatt akadályozott az agyvíz keringése a cranialis rendszerben. Ez azt eredményezi, hogy az idegrendszer munkája is akadályozva lesz, nem jut el a megfelelő inger a célszervhez, vagy szervrendszerhez.
Előzmény: lecki (222)
ghovard Creative Commons License 2009.10.26 0 0 223

Sziasztok!

 

Mindenkinek segítség lehet némi plussz infó a fejfájásról, mingrénről:

http://www.webbeteg.hu/index.php?page=content_news_list&type=22&menu=betegseg

 

Jobbulást és fejfájás mentes napokat!

 

Üdv,

Zsú

lecki Creative Commons License 2009.03.14 0 0 222

 

Öszinte részvétem mindenkinek, aki migrénben szenbed. Ha valaki tudja, hogy az mi, én biztos. 17 éves koromban kezdödött, s tartott egészen 55 éves koromig.

 

Senki nem tudta megomondani, hogy mi volt a probléma. Ma már tudom, de késö! Hormoningadozás.

Tehát, ha valakinek a havi menstruációja nem egyszerü, mondjuk görcsöl, fáj a feje, megduzzadnak a keblei rendszeresen, akkor ajánlatos a vér hormontartalmát felülvizsgáltatni, mert hormonadagolással meg lehet a migrént szüntetni.  

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 221
Ja, és azt mondod, talán a legfontosabb a pszichikai tényező?
Tudsz neki tanítani lazító technikákat? Nyugtató légzőgyakorlatokat? Imaginációs gyakorlatokat?
Előzmény: Sz Tamas (218)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 220
Ajajjj: a zsibbadás, az mképpen gáz! Sürgős és különösen alapos kivizsgálás!
Kajában kérdezz rá olyanra is, h pl csoki az elmúlt 24 órában, de szte bmi lehet migrénokozó, ha érzékeny rá.
/Már ennyire lepukkantak a kollégiumok és az iskolák???/
Előzmény: Sz Tamas (218)
Sz Tamas Creative Commons License 2009.02.19 0 0 219
Hajmosást,masszázst nem próbáltam, inni iszik.
Monjuk a roham előtt fél órával lekérezkedett egy forró (gépi) teáért. Talán az nem tett neki rosszat.
Előzmény: Törölt nick (217)
Sz Tamas Creative Commons License 2009.02.19 0 0 218
Hát, fejfájás szokott lenni, de elsősegélydobozunk nincs. Elég gáz, de csak az van, amit én behozok magam. Kötözni, sebet kezelni, lázmérőt tudtam kunyizni a nővértől.
Gyógyszert nem ad, mondta, hogy tanévre kap 10 doboz fájdalomcsillapítót, az meg mire elég? Nekünk külön nem jut. Éjszaka meg nincs itt.
Lefektettem, megtalálta a jó pozíciót.
AMúgy zsibbadással kezdődött, már egyzser délután is megkérdeztem, hogy jól van e, mert az arca fura volt. Olyat nem evett, amit a netes szakirodalomban előidézőjének olvastam. Egyelőre a nagyon halvány fény, és egy elég kifacsarodott póz vált be neki.
Nem vagyok szakértő, de nekem migrénnek tünt. Pszihikailag kicsit nem olyan erős a srác, 15 éves, sokat dolgozik, és ezen felül dohányzik, meg kipróbált már néhány dolgot, és a nagymama és a nagynéni ismeghalt 2 héten belül decemberben.
Én orvoshoz küldtem, minél előbb, szerintem ezzel nem tehetek neki rosszat.

Mindesetre köszönöm a gyors éjszakai reagálást, még nézem ezt a topicot!
Előzmény: Törölt nick (217)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 217
Biztosan? Hm... Sima nyilallás, v migrét értesz a roham alatt?
Relaxációs technikák, borogatás (figyelni, h hideg v meleg esik-e jól neki), vizet inni, masszázs, hajmosás: ilyeneket próbáltál?
Elsősegélydoboz? Bár nálatok biztos nincs benne Spigelon. De vmi csak akad benne, ha csak a pillanatnyi fejfájást akarod elmulasztani.
Előzmény: Sz Tamas (216)
Sz Tamas Creative Commons License 2009.02.18 0 0 216
Hello!
Én egy kollégiumban vagyok nevelő.
Az egyik diák fél órája jött, hogy a feje nyilall, és nem bír pihenni. Kinyitottam a kolit, kimentem vele friss levegőre, nem legálisan elszívhatott két cigit, és közben beszélgettünk, hogy korábban volt-e ilyen esete,meg volt-e valami (kicsi-nagy) balesete, a családban esetleg van e migrénes.
A fejét nem ütötte be, de már nemrég volt egy rohama, fél órás. Most sem teljesen hitrtelen jött, de most vált hirtelen nagyon erőssé.
Nemrég volt két haláleset is a családban,ez szerintem belejátszhat.
Van valami gyors tanács,amivel segíthetek neki biztosan?
Válaszaitok előre is köszi!
Sz Tamas
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 215
Na, várj, micsinál????
Tehát naponta x-szer jön? És mi? HAsogat, nyilall, tompa, robban, szorít, v milyen? És hol? És mit csináltál előtte? Iszol-e eleget? Mikor volt az influenza, v még tart? Összefügghet-e pl orrfújással, mozgással, érzelmi állapottal? Mitől rosszabbodik? Mitől javul? Bmi más jellemző?
Előzmény: fcgjk (214)
fcgjk Creative Commons License 2009.02.18 0 0 214
Nekem minden nap 5-6 alkalommal 1-2 percre fáj a fejem ezt mi okozhatja mi a teendő.(influenzával együtt kezdődöt)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 213
Hihi, csodálkoztam volna, ha csendben kibírod...

Amúgy igen, leszámítva, h fáj a fejem a sírástól, tegnapelőtt temették el a barátomat.
És jé, nem állt meg a világ, de biztos vagy benne, h ezt veled szeretném megbeszélni?!
V most kevesebb problémádat fogod belém vetíteni???
Előzmény: Törölt nick (212)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 212
remélem, amúgy minden rendben veled.
Előzmény: Törölt nick (211)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 211
Újabb projekciók? Anélkül nem megy? :-)))))

IGEN, LISZTÉRZÉKENYSÉGBŐL.

És most már kerüljél szépen tovább, kötekeggyé a magad háza táján. Az nekem pont jó lesz, mert az okos és jóindulatú embereket kedvelem, nem az unalmas projekcióidat :-)
Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 210
kedvencem, mikor elfogynak az érvek és a helyesírás vagy a stilisztika válik a célponttá.

nem dobálóztam szavakkal, mesélj, valakid meggyógyult már a lisztérzékenységből? hogyan? de igazából nem vagyok kíváncsi az okoskodásodra és a lekezelő stílusodra, eddig is kerültelek ha csak tehettem, most bután belefutottam egy olyan mondatodba, amit nem hagyhattam szó nélkül.

on:
a testmozgás szerintem remek segítség fejfájás ellen, nálam bevált.
Előzmény: Törölt nick (209)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 209
Első mondatod gyönyörű projekció :-))))
(Vmint nem illik az értelmezésben az igenevet igének beállítani... viszont illene vmi mást, de az már off.)

Felnőtt ember kapott 1db infót, és akivel akarja, majd megbeszéli. Ennyi.

(Azt már csak zárójelben, h több gyógyíthatatlannak kikiáltott esetben láttam már gyógyulást, óvatosabban dobálóznék ezzel a szóval.)
Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 208
kérlek ne gúnyolódj velem és ne láss olyan szavakat a soraimbba, amit nem írtam le. nem mondtam semmi rosszat a homeopátiás szerekre, hiszen én is élek velük.

nekem az a furcsa, hogy más állapotának ismerete nélkül "megoldást" javasolsz.
biztosan tudod, hogy pl. a lisztérzékenység is többek között felszívódási zavarokat (meg bőrpanaszokat, meg sok egyebet) okoz, és ott elsősorban nem a tünetek csillapítása a cél, ráadásul nem tudják gyógyítani, mivel genetikai probléma. a fehérköpenyes fogja _kivizsgálni_, hogy mi áll a tünetek mögött, és dietetikus segítségével a beteg kordában tudja tartani az állapotot. az orvos sem tudja meggyógyítani, ahogy a homeopátiás kezelés sem, csak karbantartani. ez egy példa volt, amit konkrétan ismerek. mielőtt nekemjössz.
Előzmény: Törölt nick (207)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 207
Igen, tudjuk, h a nagy szent fehér köpeny előtt leborulók félnek a homeopátiától, pedig még csak nem is receptköteles a Schüssler-homeo, csak többet ér az egyebeknél, mert nemcska a tünetekre hat, pont mint a "sima" homeo.
Előzmény: Törölt nick (206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!