Keresés

Részletes keresés

Apus Creative Commons License 2005.05.19 0 0 85
Én barátaim szüleiként ismerem Magdi nénit! Én bírtam/bírom, bár nem tanított :)
Továbbra is él a jelmondatunk (igaz egy kicsit plágium): Hozzatok magatokkal még egy embert :)))
Előzmény: winifred71 (84)
winifred71 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 84
Tasa imádnivaló volt. Ha ő nincs, menthetetlenül elveszek. Asszociatívan gondolkodott - pont ezt szeretettem benne - nagyon széles látókörű és olvasott emberke volt, és nagyon eredeti személyiség. Anyám helyett anyámként szerettem.

Skuló a maga Miss Marple-s stílusával, a brossaival, a szorosan zárt ingnyakaival mindig megmarad emlékeimben, amíg csak élek. Földrajzot tanított, nem is akárhogyan! Lenyűgözően tudott magyarázni, széles és főként tárgyiasult ismeretekkel bíró emberke volt.

Az ofőm azonban egy hsiztis liba, aki csak a fiúkat szerette és a matekosokat. Akkoriban nagyon nagy szükségem lett volna egy "felnőttre", egy olyan emberre, aki észreveszi az agresszív tinédzser lázadása mellett a poklot, amit jár. ha maga helyett másokra is figyelt volna, talán minden másként alakul. Nem hibáztatom,a tudása megvolt, de tanárnak alkalmatlan volt.
Előzmény: Apus (83)
Apus Creative Commons License 2005.05.19 0 0 83
Helló, üdvözöllek!

Én is azt várom, hogy feltűnjenek olyanok, akik tudnak valamit a suli mai életéről, de nem jönnek. Így aztán marad a nosztalgia...
Skuló helyettesített nálunk 1 biológia órán, és engem feleltetett, mivel engem ismert az osztályból. Kaptam egy fúrót :)))))
Tasa nem tanított engem, de ezt igazából nem bánom, bár nem is ismerem pedagógusi kvalitásait.
Most nem is tudok mit írni... szar az idő! Utálom az esőt!!! :)
Előzmény: winifred71 (82)
winifred71 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 82
Sziasztok, öreg diák vagyok, illetve voltam, a fórumon viszont új emberke. Ma vetődtem el - teljesen véletlenül - errefele. 1989-ben végeztem, az ofőm Gábor Magdolna (Maca) volt, a kedvenc tanárom Tasa (Szeberényi Istvánné) és Skuló (Skultéthy Ida..de lehet, hogy pár betű még benne volt a nevében, már nem emlékszem pontosan).

Láttam, hogy Bartek igazgató úr - akinek országlása éppen akkor vette kezdetét, mint az én giminazista éveim - elhalálozott. Nem volt a kedvencem, sőt..de mint embert, sajnálom. Isten nyugtassa!

Egyelőre ennyit. Meséljetek a suliról, már akinek van kedve. :)

Üdv: winifred71
Apus Creative Commons License 2005.05.18 0 0 81
Ambrus tanárúrhoz nekem is volt szerencsém! Szerencsések voltak az első padokban ülők, mert a szemüvegével csak távolra látott, így fingja nem volt róla, mi történik az orra előtt.
A Kandót onnan tudom, hogy egy évfolyamtársad másoddiplomáját ugyanott szerezte, ahol én az elsőt, a srácot asszem Zomborszkinak hívják és barcikai törpe.
Remélem nem válik kétszemélyes csevegéssé a topik, jó lenne, ha tényleg mindenki hozna magával még egy embert!

Előzmény: Mettyu73 (80)
Mettyu73 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 80
Aha. Volt alkalmam egy-két évet eltölteni a Bécsi úton a Kandóban. Aztán egy évet bejártam a Tavaszmezőbe is másoddiplomázni.
Engem elsőben és másodikban töriből az Ambrus tanár úr tanított, aztán harmadiktól a Kiss György. Már októberben tudtam, hogy cudar 2 év vár rám töriből miatta. Az év elején még nem kaptuk meg a törikönyvet, de én szereztem az előttünk lévőktől és hát hamar kiszúrtam , hogy ő gyakorlatilag diktálást csinál óra helyett. Mivel nekem volt könyvem, így nem volt miért figyelnem és ezt ő észrevette + még hosszúhajam is volt + egyszer elkapott engem meg a haverom, hogy amőbázunk, aztán hamar kialakult a "kölcsönös szimpátia". Volt, hogy úgy hívott ki felelni - miután már ketten lefeleltek, egyiknek a témája a tőkés osztály volt, a másiknak pedig a munkás osztály -, hogy "Akkor nézzünk egyet a paraszti osztályból!" és rám mutatott. Az agyam egy kicsit elborult, mert tudtam, hogy ez a megfogalmazás és a hangsúly nem a társadalmi osztályról szólt. :-( ... Még háromszor feleltem le ebből a témából. :-) A végére már elég jól tudtam. :-)
Ma már jót röhögök rajta, de akkor igencsak bosszantott. A IV. évvégén bukásra álltam töriből. Érettségin meg kénytelen volt hármast adni, mert olyan mázlistán nyúltam bele a kérdésbe :-)
Szerintem ha akkor az Ambrus Géza marad a töritanárunk akkor talán még ma kedvelném is a történelmet.
De hát szerencsére van ellen példa is. A matekot például a Gábor Magda tanárnő hatására szerettem meg végérvényesen és visszavonhatatlanul.
Előzmény: Apus (79)
Apus Creative Commons License 2005.05.17 0 0 79
Helló Mindenki! :)

Mettyu73: Jártál Te a Kandóba? Ha igen, tudom ki vagy, bár személyesen nem ismerjük egymást, igaz nem is vagyunk 1 korosztály :)
Terneynél még valóban volt egyenköpeny, én térdig érőt csináltattam :)))), igaz nem hordtam túl sokat, csak Kiss György és Szőke tanár úr óráin. Ők elvárták. Gyuri bácsi engem is basztatott a hosszú hajam miatt, igaz, csak 2 évig volt meg ez az öröme.
Mindenki hozzon magával még egy embert.. ez jó :) itt legalább van értelme :)
Azon gondolkodtam, hogy létezhet-e olyan jellegű összefogás, ami szerint egykori gimisek előnyben részesítik egymást bizonyos üzleti, kultúrális és egyéb kérdésekben?
Esetleg egy széleskörű ex-gimi szerveződés, amolyan gimi-yellowpages :)))))))
Előzmény: Mettyu73 (78)
Mettyu73 Creative Commons License 2005.05.15 0 0 78
Kedves ET! Ha ez az ET megfordítva egy monogramot takar akkor van egy tippem. És most néztem meg az osztalytarsam.hu oldalt és tényleg eggyel előttem végeztél az A-ban én egyébként B-s voltam. (hát ha nem akkor meg tévedtem)

Erről jut eszembe, hogy az osztalytarsam.hu oldalra bejelentkezve lehet, hogy még akár osztálytársat is megtalálhattok.
Előzmény: ET_hazatelefonal (76)
Mettyu73 Creative Commons License 2005.05.15 0 0 77
Apropó egyenköpeny! Szerintem a maiak már nem is tudják mi az az egyenköpeny. Szerintem a Ternai volt , aki utoljára ragaszkodott ehhez a "bélyeghez". "Bármerre mész lehessen látni, hogy te gimis vagy." Ráadásul ha jól emlékszem akkor a mi évfolyamunknak volt egyedül az a köpenye, ami hát finoman fogalmazva is egy katasztrófa. Igaz a szabása már nem emlékeztetett a Dunai Vasműben dolgozó "szaki" munkaköpenyére, de legalább rohadt csúnya volt. :-) Persze lázadó ifjúként én az évfolyamot nem csíkokkal jeleztem, mint általában a bevett gyakorlat volt, hanem a Pokolgéptől Deák Billig terjedő zenei ízlésem hatására kúpszegecsekkel. :-) És a legnagyobb "boldogságomra" a Kiss György tanár úr a lassacskán már növekvő hajam miatt csak egyszerűen Loboncnak hívott. (ma már a másik oldalon vagyok, télen 7, nyáron 3 milissel vágatom a hajam)

ET_hazatelefonal Creative Commons License 2005.05.14 0 0 76

Mettyu73, talan emlexunk is egymasra? Elvileg egyel kevesebb csikod volt az egyenkopeny vallan, mint nekem ;-))

Tellllleg hozzon mindenki megegy embert! Olyan jo latni, hallani benneteket, hogy csuda!

Előzmény: Mettyu73 (73)
ET_hazatelefonal Creative Commons License 2005.05.14 0 0 75

Ami azt illeti, ritkan latogatom a forumot.

Szegeny Bartek temeteserol is tul keson ertesultem, meg a "napokrol" is.

Hat, tanulsag: figyelni kell, hogy mi folyik az Alma Mater korul....

JAAAAAAAAAAA a Kristaly. Szepemleku ifjukorunk egyik torzshelye. Deszerettem tesioran korbefutkarozas helyett sorozgetni... ha Joli neni tudta volna - vagy tudta, szerintetek??

Apus Creative Commons License 2005.04.28 0 0 74
Ok, nem voltam elég figyelmes! :)
Eléggé lecsökkent a fórum látogatottsága... Nekünk is kellene valami reklám :)
Előzmény: Mettyu73 (73)
Mettyu73 Creative Commons License 2005.04.28 0 0 73

Ha megnézed a beszkennelt cikket akkor láthatod, hogy 30-án a Szent István Gimnázium Diákjainak Baráti Köre tart ünnepséget és díszokleveleket ad át.
Ők még a régi jezsuita hagyományokon nőttek fel. Ennyiről tudok. Másról nem nagyon.
Üdv
Apus Creative Commons License 2005.04.27 0 0 72
Létezik egyébként öregdiák szervezet?
Kislepke Creative Commons License 2005.04.26 0 0 71

Sziasztok!

Először is Monoonak üzenem, hogy már múltkor is feltűnt nekem, hogy valószínű évfolyamtársak voltunk. Tudnom kell, hogy ki vagy, nagyon kíváncsi vagyok. Légyszi írj valami rád jellemző dolgot, hogy rájöjjel, hogy ki lehetsz.

Bartek Tanár Úrról annyit, hogy engem soha nem tanított, de csak jókat hallottam róla. Kb. 2002-ben vagy 2003-ban beteg lett és utána ment nyugdíjba. Azt nagyon sajnáltam, amikor Joli néni ment nyugdíjba, mert nem akartunk az utolsó évre új tesitanárt. Bár az újjal sem volt semmi gond. :-)

Aki volt már István-napon, az tudja, hogy ez általában dögunalmas. Én nem találtam semmi érdekeset az előadásokon, viszont az egyik után évekig emlegettük a Halomi-högyöt. (Szerintem Monoo, te tudod miről beszélek. :-)) Minden évben megkoszorúztuk a Szent István szobrot a Szentháromság-téren, majd betértünk a Templomba, hogy meghallgassuk Vili bácsi koncertjét. Mindig tudtuk mire számítsunk, viszont minden évben megijedtünk, amikor lecsapott a billentyűkre. Egyik évben a harmadikosok tartották az előadásokat és mindenki arra ment be, amelyikre akart. Én a szülőfalum történetét és hagyományait meséltem el.

Rengeteg dolog eszembe jut, amikor a gimire gondolok. Pl. amikor Bagó Zolinak köszönhetően Brüsszelben töltöttünk pár napot és megnézhettük az Európai Parlament épületét pár héttel a csatlakozásunk után. Diri bácsi elvitt minket és remélem nem bánta meg. :-) Igaz nem is csináltunk semmi rosszat.

Az is eszembe jut, amikor másodikban a balatoni táborozáskor minden reggelt azzal kezdtünk, hogy kiráztuk a ruháinkat, hogy azok az aranyos hangyák távozzanak végérvényesen a sátrunkból. Aztán rájöttünk, hogy két megkezdett zacskó sósperec volt a ludas, amiről megfeledkeztünk.

Nekem is tetszik ez az Öregdiák program, lehet, hogy én is elmennék egy-két focimeccsre.

Azt hiszem mára ennyi voltam!

Üdv mindenkinek!

Apus Creative Commons License 2005.04.26 0 0 70
Megtörtént!
Várjuk az ötleteket!
Valami foci mehetne, persze ha minden öregdiák játszani akarna, akkor kb 1 perc jutna mindenkinek, úgyhogy erre ki kell találni valami rendszert :) Ugyanez érvényes a kosárlabdára is :) Mondjuk lakhely szerint lehetne besorolni az öregdiákokat....
Csodálom, hogy pont Lajosnak nem jutott eszébe a foci....
Én csak akkor megyek, ha Mr Kiss György fújja a sípot :)
Előzmény: Mettyu73 (69)
Mettyu73 Creative Commons License 2005.04.26 0 0 69
Persze engem nem hagyott nyugodni a dolog és felhívtam az egyik volt osztálytársam és megdumáltuk, hogy hátha tudunk a foci ügyében tenni valamit. Most beszéltem a Perity Lajos igazgató úrral és bár nagyon tetszett neki az ötlet, sőt jövőre támogatja is, de sajnos idén ezzel a kezdeményezéssel egy kicsit elkéstünk. A program is le van kötve, de ami nagyobb baj, hogy a terem használata is korlátos. Így sajna ez nem jött össze.
De. A Lajos is úgy gondolja, hogy jövőre feltétlenül helye van e meccsnek, meccseknek vagy más egyéb ötletnek az István Napokon. Úgyhogy kedves ex-ek! Jövőre ne feledjük el ezt a felajánlást és időben mozduljunk rá.
Szóval mindenki vegye elő a határidőnaplóját és mondjuk decemberre írja be magának:"István Napok 2006 április :-)"
Előzmény: Apus (68)
Apus Creative Commons License 2005.04.26 0 0 68
Talán jövőre egy kicsit nagyobb durranást hoznak össze, ha megtámogatjuk őket 1-2 ötlettel :)
Előzmény: Mettyu73 (66)
Apus Creative Commons License 2005.04.26 0 0 67
Kiváló az ötlet, én is labdáztam volna egyet :)
Előzmény: Mettyu73 (66)
Mettyu73 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 66
Lehet, hogy a Bartek tanár úr tanított még később is, de én arra emlékeztem, hogy negyedikesként már a Ternei volt az igazgatónk és nem a Bartek tanár úr. De hogy utána tanított-e arra tényleg nem elmlékszem. Lehet.
Az István-napokról: tényleg lehetett volna egy-két informális csatornán is (jelen esetben pl. erre a fórumra gondolok) értesíteni az "öregeket is", nem csak a Baráti Kört. Én jómagam is szívesen összehoztam volna egy "öregfiúk" csapatot egy kosármeccsre vagy akár focimeccsre a maiakkal vagy a tanárokkal. De tartok tőle most már késő és sajnos melóval is el vagyok látva.
A péntek esti eseményről az előbb mondta egy odajáró gimis, hogy nyilvános, azaz arra mehet bárki.
Apus Creative Commons License 2005.04.25 0 0 65
Bartek tanár úr családjának őszinte részvétem, ám emlékezeted csal, mert (lehet, hogy nyugdíjasként) 95-ig biztos tanított a gimiben!
Az István-napokkal kapcsolatban... Ezt azért szélesebb körben is lehetett volna hirdetni, nem?? (T. Igazgató Úr!!!)
Előzmény: Mettyu73 (62)
Mettyu73 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 64
Mettyu73 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 63
Mettyu73 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 62

Sziasztok!
A mai Kalocsai Néplapban két hír is kapcsolódik a gimihez. Sajnos az egyik szomorú hír ugyanis elhunyt Bartek József tanár úr (április 18-án volt a temetése). Szerintem sokan ismertük és szerettük az igazgató urat. Talán csak az ifjabbak nem ismerhették, mert ha emlékezetem nem csal, akkor ment nyugdíjba amikor negyedikes lettem, azaz '90-ben. Matekot és fizikát tanított, bár amikor én odakerültem akkor már igazgató volt így nem sok órája volt már. Engem se tanított, de amikor helyettesített nekünk akkor mindig jó, élvezetes órákat adott. Igaz nevetni nem láttam sose, de szakmailag mindig csúcson volt.
A másik hír pedig, hogy István napok lesznek a gimiben a jövőhéten 27-30-ig. Ha lesz időm a hétvégén akkor beszkennelem az oldalt, mert egy oldalon van mindkét hír.
Apus Creative Commons License 2005.04.21 0 0 61
Üdvözlöm az ifjabb generáció képviselőit is!
Itt az ideje, hogy egy picit fellendüljön a topik.
"Mindenki hozzon magával még egy embert" (dakota közmondás)
Ha vannak fotóitok gimis bulikról, eseményekről, nyugodtan be lehet illeszteni, ez minden korosztályra igaz!
Körülnézek én is otthon, hátha akad valami szkennelnivaló!
Bár az biztos, hogy a Fehér Galambba és a Kristályba sosem vittünk fotóapparátot :))
Emlékeztek a Vidámpark nevű szépemlékű vendéglátó egységre? És a tűzoltósággal majdnem szemben lévő "márnememlékszemmivoltaneve" ivóhelyre?
Esetleg hírből emlékezhetnek egyesek egy bizonyos doki nadrágletolós esetére egy házi kosármeccsen...
Várom az emlékeket!!!!
Monoo Creative Commons License 2005.04.21 0 0 60

Üdv Kislepke!!!

 csak nem tavaly végeztél? 2004? Én is! :) Nem sok osztálynak volt 3 oszt.főnöke.../2004ben végzett 12/a/

Yup, a gimi nekem is hiányzik...de nálunk itt az egyetemen is már kezd kialakulni egy kis közösség... A kollégákkal néha elmeyünk bulizni... inni :) stb...

Sikeres vizsgaidőszakot!

Előzmény: Kislepke (59)
Kislepke Creative Commons License 2005.04.14 0 0 59

Üdv mindenkinek!

Tegnap barátnőmmel keresgéltünk a neten és véletlenül találtunk rá erre a fórumra.

Valaki mondta, hogy kár hogy nincs a giminek honlapja. Én is nagyon hiányolom, szívesen olvasnék régi iskolámról.

Szóval én is gimis voltam, annyira nem is régen. Azóta még csak egyszer mentem vissza, a Gólya-bálkor. A szokásos unalmas bulit találtuk, viszont mi csak a társaság miatt mentünk és az meg is volt. A tanárok egyik fele csak köszönt, a másik fele meg azt mondta, hogy majd dumálunk, de persze nem is láttuk egész este. Viszont az osztályfőnőkünk még táncolni is eljött velünk (na jó, ő csak 15 évvel idősebb nálunk).

Beszélgettem az egyik volt osztálytársammal, aki nem volt oda az osztályért és az osztályközösséget sem tartotta olyan sokra, és azt mondta, hogy most már bánja, hogy akkor nem vett részt jobban az osztály életében. Neki is hiányzik az, hogy nem tartozik az egyetemen sehová. Mert a gimiben ugye mi tartoztunk valahová, ahol minden gondunkat-bajunkat orvosolták és mindent a szánkba rágtak. Hiányzik. Lehet, hogy csak nem akarok felnőni, nem tudom.

Nem volt szerencsénk az osztályközösséggel, mert 4 év alatt 3 osztályfőnökünk volt, a leghosszabb is csak 1 év 6 hónapig tartott. Valahogy nem ment, aztán negyedikben minden megváltozott, mindenkit imádtam, senki nem dühített. Aztán vége lett.

Na mára ennyi voltam, bocs ha valakit untattam

Mettyu73 Creative Commons License 2005.03.30 0 0 58
Sziasztok!

Remélem ezt a fórumot jelenlegi gimisek közül is olvassák néhányan, számtechesek vagy a Hajdú tanár úr. Ha igen akkor nekik küldeném az alábbi linket: www.filmez.hu ingyenes, érdekes pályázat, tanulni is lehet belőle, ha van kedvetek ugorjatok neki.
Az "öregeknek" pedig ezt küldöm, ha még nem látták: sulimedia.try.hu
Aztán majd később írok másról is.
Üdv: Mettyu
b73 Creative Commons License 2005.03.25 0 0 57
Apus Creative Commons License 2005.03.25 0 0 56
Besült a fórum? :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!