Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2004.09.08 0 0 509
(Röphe 3/4-órás szenvedés után máris idejutottam a válasz-boxba. Először mailt akartam írni, de mint kiderült, az végképp nem működik, és fiókbeállításokat követel. Grrrr!!!) Szóval az infóim a Saarpor Hungáriától származtak (asszem Ócsai út volt), és náluk kell megrendelni. Ragasztó is kell hozzá, de az anyagilag nem egy tétel. És rá kell még tapétázni, de asszem ezt írtam. Ha megcsinálnád, mesélsz majd? Nekem is tervbe van véve egyes falakra a per utánra, hacsak vissza nem veszi a derék építtető a lakást. Jut eszembe, holnap jön a bíróság által kirendelt szakértő. Remélem, ezúttal tényleg. Na sok sikert + üdv.
Előzmény: ametiszt (507)
ametiszt Creative Commons License 2004.09.08 0 0 508

"Találtam többféle hangszigetelő tapétát, azok közül választanék"

 

Megtennéd, légyszi, hogy leírod, melyek ezek, és mennyiért és hol láttad őket? Vagy csak legalább a honlap címét (ha a netről szedted?) Köszi előre is.

Előzmény: DegeneraBocsinka (506)
ametiszt Creative Commons License 2004.09.08 0 0 507

Kedves Caipi!

 

Régebben említetted itt a Saarpor Hungária Kft. által gyártott hangszigetelő tapétát.

(megtaláltam, a 10. hozzászólásban volt) Viszont a saarpor.com-on nem találtam, mert csak hőszigetelő alapozó tapétákat találtam. Ezen kívül láttam még a Platformban a Saarpor H-tól kb. 1000 Ft/tekercs (=5 m2) áron "alapzó tapétát", de akkor ez valószínűleg nem a hangszigetelő változat, mert arról azt írtad, hogy az kb. 10 ezer Ft/tekercs.

Szóval meg tudnád légyszi írni, hogy mi annak a pontos neve, és hol szerezhető be, illetve, hogy hol lehet ezekről szakszerű felvilágosítást kapni, mert ugye a barkácsáruházakban nehéz szak-eladót találni, de kifejezett tapéta szaküzletben is csak néztek rám, hogy miről beszélek.

 

Esetleg többiek, egyéb infó?

A hangszigetelős fórumot már majdnem végigolvastam, de ott "komolyabb" hangszigetelő megoldásokat láttam csak eddig, falat nem szeretnék húzni, csak valami aránylag olcsó megoldást keresek, azt is inkább azért, hogy magamtól megvédjem a szomszédokat:)

DegeneraBocsinka Creative Commons License 2004.09.06 0 0 506

Üdv mndenkinek!

 

Nálunk "csak" két falat kellene szigetelni, de mivel nem olyan súlyos a helyzet, mint a hozzászólók többségénél, valami olcsóbb megoldást keresek.

 

Találtam többféle hangszigetelő tapétát, azok közül választanék, de egyelőre nem tudok. Például a Recitext kenhető pamuttapétáról hallott már valaki akár jót, akár rosszat?

Caipi Creative Commons License 2004.09.01 0 0 505
Wow, murray kedves, hogy még költesz is.. Tittára meg vagyok hatva!:-) Sokat kapsz majd inni..!:-) (Boroskólát, mert azt én is szeretem.) Majd találjátok ki fijug hogy mikor.
Előzmény: murray (504)
murray Creative Commons License 2004.09.01 0 0 504

nekem jó a boros-kóla, fröccs meg ilyesmi, semmi sznobizmus!:-)

 

"-megyek az út másik felén

-kemény kő a szívem helyén

-értsd meg, jegyezd meg jól...

-Caipihoz felcsöngetek éééén! :-)))"

 

 

Előzmény: Caipi (503)
Caipi Creative Commons License 2004.09.01 0 0 503
Well, szóval vendégeim lesznek..:-) Csak majd mondjátok meg, hogy milyen piát vegyek! (Bár Csinnek ezek szerint marad az őszibarackos Rauch Ice Tea, jól emlékszem?)
Előzmény: murray (502)
murray Creative Commons License 2004.09.01 0 0 502

Sziasztok!

 

nemtom még, dumáljuk meg! akkor jöjjünk össze mindannyian, és piáljunk is egyet-kettőt! :-)

 

 

Előzmény: Csinbarát (501)
Csinbarát Creative Commons License 2004.09.01 0 0 501
Szia Murray!

Szóval mikor tervezed Caipi ismételt meglátogatását?
Csak szólj időben, hogy a taxit irányba állíthassam! :-))))))))))

Csin
Előzmény: murray (499)
Lmr Creative Commons License 2004.08.31 0 0 500

a teremgarázsban kötelező elszívó rendszert felszerelni, amit CO érzékelő kapcsol ki és be, elkerülendő a fulladást...

 

a tűzoltoság nem vehette át az épületet az elszívó nélkül, nálunk is van, de még nem szerelték fel az érzékelőket, így manuálisan működik.

 

Közös képviselő, építtető, ez garanciális hiba!!!!

Előzmény: murray (499)
murray Creative Commons License 2004.08.31 0 0 499

a haver teremgarázs felett lakik , társasházban és panaszkodik a kipufogó füstre

ott rutinoznak lenn a családanyák fél liter benzinböl állnak be a helyükre a füst meg jön fel. erre is kérdezz rá!

 

Előzmény: privet (498)
privet Creative Commons License 2004.08.30 0 0 498

Köszi a válaszokat.

 

Kérdeztem ezt, hogy mennyire fsz. vagy emelet, azt mondták, hogy a kb. 3 méteres magasság megvan a földtől. A szintrajz szerint pedig alatta 2 szintes teremgarázs lesz.

 

A ház sarkában van a lakás, a bejárat középen, a lift a másik sarokban, úgyhogy ettől különösebben nem félek.

 

A fűtés elgondolkodtató felvetés, bár én nem vagyok fázós típus. Nekem inkább hűvös csend legyen, mint zajos meleg.

 

Üdv

privet

Lmr Creative Commons License 2004.08.30 0 0 497

én második emeleten lakom, és a parketta télen szintén hűvös, a padlólap, meg nagyon hideg, kivétel ahol megy a fűtéscső, ott jó meleg :) persze ez viszonyítás kérdése, mert lehet hogy ami nekem hideg az neked elfogadható, és ugyanez visszafelé is.

 

padlófűtés lehet hog ynagyon frankó dolog, de nekem nem tetszik a visszérgyulladás sem, meg az áramló por sem... inkább felvszek egy vastag zoknit télen, meg papucsot

Előzmény: Laja73 (496)
Laja73 Creative Commons License 2004.08.30 0 0 496
Na most földszint vagy első emelet?

Mellesleg mi teremgarázs felett lakunk (földszinti lakásban), és télen elég hűvös a parketta is, de a járólap kifejezetten hideg. Padlófűtés nem ártott volna.
Lmr Creative Commons License 2004.08.30 0 0 495

Szia,

 

a teremgarázsban mindig 10 fok van, így azért nem lehet olyan rossz a földszinten lakóknak, persze az 1. emeleten biztos jobb a helyzet, mert a meleg felfelé száll, de szerintem aggodalomra semmi ok.

 

a földszint abból a szempontból kedvezőtlen, hogy mindenki feletted lakik, a lépcsőház ajtaját sem finoman szokták becsukni, szóval lesz jövés menés, de a teremgarázsból semmit nem fogsz felhallani, még a riasztót sem...

Előzmény: Csinbarát (494)
Csinbarát Creative Commons License 2004.08.29 0 0 494
Szia Privet!

Valszeg a hangszig. jó lesz, de bennem felmerült egy másik kérdés is. Ha a garázs nem fütött (télen), valszeg hideg lesz a padlód, s magas a fűtés számla.

Csin
Előzmény: privet (493)
privet Creative Commons License 2004.08.29 0 0 493

Sziasztok!

 

Új lakás vásárlására készülök, és lenne egy kérdésem.

A lakás az első emeleten van, alatta teremgarázs. Szerintetek lehet bízni annyira a hangszigetelésben, hogy a teremgarázs nem lesz zavaró? Esetleg van valakinek ilyen jellegű tapasztalata, hogy máshol ez bevált-e?

 

Köszi

privet

murray Creative Commons License 2004.08.26 0 0 492

Szia, ok írhatsz mostmár itt vagyok!

 

Előzmény: Caipi (491)
Caipi Creative Commons License 2004.08.26 0 0 491
Változatlanul, még nem kaptam új időpontyot. De valamit érdekességképpen elmesélek Neked valamikor ma e-mailben.. Addig is üdv! 
Előzmény: murray (490)
murray Creative Commons License 2004.08.26 0 0 490

Szia Caipi!

 

bocsi kissé elhúztam szabimat!:-)

na nézzük mi van? nem jött a szakértőd?

eléggé ciki lehetett, nem?

hogy áll most az ügy?

 

Előzmény: Caipi (489)
Caipi Creative Commons License 2004.08.13 0 0 489

Szia, Murray barátom,

gondoltam, hozzászólással fogadlak így szabi után...:-) Irigykedem ám!! Nem hiszem, hogy ki tudnák utálni őket (egyébként egy házaspár egy tüneményesen édes kisbabával), és nem is idegeskedem.

Képzeld, 6-i keltezéssel jött egy levél egy szakértőtől, hogy ma 11-re jön és szakért. Ott voltam, meg a Csobánc ügyvezetője is, félórát vártunk, de ember nem jött. Jó, mi?

Szóval igen, na, én nem vitatkozom, nagyon jó volt kint élni. Jó volt az a nyugi, meg azért se haragudtam, hogy sok lóvém volt..:-) Na és Hamburg zseniális hely.

Előzmény: murray (488)
murray Creative Commons License 2004.08.06 0 0 488

hát nemtom én visszamennék...nekem nagyon bejött, münchen mellett voltunk egy kisvárosban de az a nyugalom...bár a haver szerint ez még ott is a gazdagabb tartomány...na mindegy

ésakkor most mi lesz? kiutálják a bérlöidet?

én most elmegyek nyaralni csak 16án tudok válaszolni!

addig pedig ne idegeled magad.:-)

 

 

Előzmény: Caipi (487)
Caipi Creative Commons License 2004.08.05 0 0 487

Hi!

Hát ők voltak a kereslet, tudod, ott van majdnem mellette a józsefvárosi piac. (Ahova ha fizetnének, se tenném be soha a lábam...) És nagyon sokan vannak már amúgyis a házban. Engem egy cseppet sem zavartak, sőt, olyan aranyosan beszélnek magyarul. Egyébként meg imádom pl. a kínai kaját, és életem egyik legjobb nyaralása Thaiföldön volt. Meg a buddhizmus is enyhén szimpatikus. Meg annyi keleti szakácskönyvem van, amiben finom vietnami kaják is vannak..

Ami Németo.-t illeti, azért gondolom nem nagyvárosban voltál. Hamburgban azért le voltak lakatolva a biciklik.. De tény, ami tény, sokkal jobban bíznak az emberekben ill. bíznak az emberek egymásban: a katalógusáruházaknál utólag, 2 hét kipróbálás után fizetsz, és a cuccot mondjuk a lépcsőházban hagyják, ha nem vagy otthon.. Az ottani Közlekedési Vállalat úgy küldi ki az éves bérletet, hogy még egy fityinget se fizettél.. Simán kapsz hitelkártyát.. Ha a szomszéd elutazik, hagy nálad kulcsot, hogy locsold a virágát/etesd a macskáját, stb. És mindez érvényes volt rám is, aki csak mint külföldi ott dolgozott. Ugyanilyen helyzetű barátaim még nagyösszegű kölcsönt is kértek és kaptak, kezes és lakás vagy ilyesmi nélkül.

Nagyon szerettem kint lenni, de önként és dalolva jöttem haza 2002 decemberben. Gondoltam kibekkelem az EU-csatlakozást, és aztán majd meglátom. Azóta elvagyok, mint a befőtt, a jó kis lakásommal:-), és nem igazán gondoltam bele, hogy mit csináljak. Per pill még azom is tele van a költözködéssel, amim nincs is. (2002.XII.: Hamburg-Bp.Bocskai u. bérelt lakás, 2003.II.: Bp.Gyakorló u. eladott lakásból+Bocskai u.-ból+anyámtól Szalay u.-ból Szeszgyár u.-ba,  2004.VII.: el Szeszgyár u.-ból...)

Előzmény: murray (486)
murray Creative Commons License 2004.08.05 0 0 486

Szia Caipi!

 

mi van? az áthallásos lakásod amit otthagytál, ott panaszkodnak a sárgákra??

vieteknek adtad ki?

nem semmi! :-)

 

hát ha Te éltél külföldön-nyugaton-akkor én azt mondom menj vissza!:-)

hétvégén én is voltam pár napot bajoroknál , társasházban havernál aludtunk,  mindenkinek privát parkoló és a ház elött biciklik amelyk NEM voltak lelakatolva!!

Úristen!

 

soha, soha nem érjük ezt el

Előzmény: Caipi (485)
Caipi Creative Commons License 2004.08.03 0 0 485

Ha.. nem tom, hogy röhögjek, vagy őrjöngjek.. Ott ültem a Szeszgyár utcában csendben, és hallgattam mindenki ilyen-olyan zaját, most meg hív a közös képviselő, hogy panaszkodtak nála a vietnamiakra, hogy milyen hangosak, meg a függőfolyosón tartják a cipőjüket meg a zoknijukat.. És hogy ugye én felelek a bérlőimért.. Gondoltam, hogy a "fehér", idegengyűlölő szomszédaim azok a többesszám, és a képviselő nem is tiltakozott. Azokról beszélek, akiknek én egy évig minden zaját hallottam (inkl. éjszakai Edda-éneklések), akiknél a kislány /ebben a házban!/ a lakásban és a függőfolyosón rollerezget, és akik a függőfolyosón tartanak széket, edényt kajával, szemetet, egy szatyor diót, rollert, illesmit. Na meg a mosott cuccaiktól alig tudtam behatolni az ajtómon. Mindig egy cigánytelep jutott az eszembe. Szerintetek én vagyok a hülye, hogy még soha senkinek nem dörömböltem, nem szóltam semmiért, és nem rohangásztam sehova másra panaszkodni, mint a dedóban? Az agyamra megy itthon ez az iszonyatos intolerancia. Na persze azért némelyekben fennforog némi intelligenciahiány is, ami a toleranciával nem-visszaélést illeti..

Grrr.. maradok füstölögve: Caipi, és akkor lássam a Szeszgyár u. 6-8-at, mikor a hátam közepét..!!!  (Bár persze muszáj lesz, de azért ez most jól hangzott, nem?

UI. Egyébként mennyi esélye van vajh valakinek bepanaszolni a szomszédot hangoskodásért egy olyan házban, ahol a falak nem felelnek meg az előírásoknak? Érdekes jogi probléma..:-)  

Csinbarát Creative Commons License 2004.07.31 0 0 484
"Azért most már bevallották a tulajék, hogy mikor zenekari próba volt itt a szobában, akkor azért dörömbölt az alatta lakó.."

Jobb később mint soha!

"eeeerkélytűz? Mifajta helyeken jársz újabban? Tűzálló erkélyajtót kellett beépíteni?"

Nem, az új családtagot ismertem meg személyesen, még egy hétig tejcsizik az anyukájánál, s utánna hozzám kerül!

csin
Előzmény: Caipi (483)
Caipi Creative Commons License 2004.07.31 0 0 483
Szia Csin-M-G, eeeerkélytűz? Mifajta helyeken jársz újabban? Tűzálló erkélyajtót kellett beépíteni?:-) Kis családod növekedéséről megkaptam a mailt, köszi, irtó aranyos darab. Majd 1x megszemlélem őket. További kellemes Limp Bizkit-hallgatást, lehet, hogy én is felteszek mindjárt valamit, idáig csak reggel hallgattam nagyon decensen Def Leppard-ot. Remélem, nem nagyon hallatszik át. Azért most már bevallották a tulajék, hogy mikor zenekari próba volt itt a szobában, akkor azért dörömbölt az alatta lakó..
Előzmény: Csinbarát (482)
Csinbarát Creative Commons License 2004.07.31 0 0 482
Szia Drága Caipi!

Régen halottam felőled, hogy s mint vagy mostanság?
Nem rég értem haza a XV. kerületből, ahol volt alkalmam végig nézni egy erkély tüzet!!!

Ja, és szomszédaim örömére szaporodik a kis családom!
Ezen kívűl a kintről beszűrődő esküvői zajok elnyomása érdekében, s gondolom szomszédaim nem kis megrökönyödésére Limp Bizkit tombol ezerrel.

Majd hívlak!

Csin-M-G
Előzmény: Caipi (481)
Caipi Creative Commons License 2004.07.31 0 0 481
Nagyon szívesen!
Előzmény: samutti (480)
samutti Creative Commons License 2004.07.31 0 0 480
Köszönöm szépen Caipi
Előzmény: Caipi (479)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!