Keresés

Részletes keresés

citcat 18-16v Creative Commons License 2014.10.12 0 0 823

A pléh bt -nél isaszegen 7100/méter a 130mm-es cső, és nálam is van kb 4 méter bontott (200/kg árban)ami még teljesen jó és akkor már csak 6 méter+idomkészlet kell.

Előzmény: Törölt nick (820)
citcat 18-16v Creative Commons License 2014.10.12 0 0 822

Az a boltíves cucc egy idiota találmány mert sokat visszafog a huzatból és erős szélben még vissza is nyomja a füstöt, Az alu kémény meg csak az első kéménytűzig véd a kátránytól mert az 800-900fokon ég az alu meg ötvözőitől függően 550- 660fokon elolvad 800körül jobb esetben eltűnik a kéményből rossz esetben lefolyik és valahol eldugítja a járatot.

Előzmény: Törölt nick (821)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.12 0 0 821

Köszönöm a tanácsot, de én és különösen édesanyám félnénk alumínium csőre kötni, az iménti hozzászólásomban is írtam az okát, valamint láttam már régi házak béleletlen kéményeit, milyen állapotba kerülnek egy idő után. Eleve kétségeim vannak a kéményünk falazásához felhasznált kötőanyag minőségét illetően, mert a kőművesek sajnos ott spóroltak rajtunk, ahol tudtak - és nem is tüzeléshez épült -, így aligha bírná ki sokáig a lecsapódó korrodáló anyagokat.

Megpróbálom majd alulról megfejteni, mennyire rögzült a bélés.

Apropo, a kéménysapkánk amolyan boltíves, díszes műkő, ez megfelelne fatüzeléshez is? (És árulja el nekem valaki, hogyhogy a friss Schiedel-kéményünkön meg nincs esővédő sapka, és beleesik az eső? :D)

Előzmény: citcat 18-16v (818)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.12 0 0 820

Először is köszönöm az együttérzést, de annyira nem rossz, olyan, mint egy norvég gőzgejzírben fürdeni, csak akkor kellemetlen, amikor ki kell szállni. :D Komolyabbra fordítva, igazából a házba bejövő víz elfagyása a fő ok, amiért be akarjuk fűteni, mert a mosógép és a mosogatás még arról megy, meg elég volt egy télig két kilométerről hordani a közkút vizét a főzéshez. (A fatüzelésű bojler jó meg minden, mosogatáshoz biztosan jól jönne, de a fürdéshez az ásott kút vizét használjuk, ami nem alkalmas ilyen rendszerekbe, mert sok benne az agyag, ami pikk-pakk kicsapódik a csövekben és a tartályban, ha felmelegszik. Fatüzelésű kazánhoz pedig nincs szabályos helyünk - igazából szabálytalan sem -, marad a kiskályha, ami a fürdőbe abszolút elég volna, de a kémény a problémás.)

Biztosan rákötném én is csak így, ha nem lenne ismerősöm, aki szintén ilyen sufni-módon csinálta, hődobbal meg hosszú bevezető csővel, hogy ne legyen túl meleg: ám az alumíniumot nem csak a hő, hanem a kicsapódó vegyi anyagok is kikezdhetik (a savakkal és a lúgokkal is reakcióba lép), hát neki kilyukadt, a kátrány pedig mögé is rakódott le, aztán egyszer véletlenül begyulladt és összetolta az alut, amit aztán már nem lehetett olcsón renoválni. Nem törvényszerű, hogy ez legyen, de én azért szeretném évtizedekre megcsinálni a kéményt, ha egy mód van rá, nem hiányzik, hogy januárban beüssön egy ilyen gixer. Fát úgysem vennénk belőle, mert a fa nekem ingyen van, azazhogy csak össze kellett szedni, amit a favágók itt hagytak előttünk. De van egy keret, ezt nem tudjuk most télig túllépni. Ha sehogyan sem jön össze, kell egy új elektromos hősugárzó, de az nem oldja meg a bejövő víz elfagyását és a működtetése elviszi a pénzt is, vagy nagy részét.

Különben mindenhol ilyen veszett drága a nemesacél béléscső? Komolyan meglepődtem, nem gondoltam volna. Nem csodálom, ha ilyen árak mellett csak drágán lehet kéményt béleltetni.

Előzmény: joevagyok68 (817)
Kecskés 01 Creative Commons License 2014.10.11 0 0 819

Szia !

 

Nem ég ki belőle , Én évek óta fűtők 1 mellék épületben kályhával 1 szigetelt gázkéményben ami az épületten kivül van és semmi baja , persze takarítani azt kell a koromtól

Előzmény: citcat 18-16v (818)
citcat 18-16v Creative Commons License 2014.10.11 0 0 818

Nyugodtan kösd bele a kályhádat az alu cső úgyis kiég belőle. Ha kell van vas árban totya kazán BP X.ker.-ben kicsit leharcolt de még jó pár évet kibír.(én cseréltem ki)Aztán ha kéményseprő jön intézd úgy hogy ne lássa. Ha nagyon kátrányosodik a kéményed akkor mielőtt bedugul a tetején önts bele petróleumot és gyújtsd meg FELÜLRŐL!! az alját közben hagyd nyitva!

Előzmény: Törölt nick (813)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.10.11 0 0 817

Eloszor azt hittem viccelsz...de - visszaneztrem - nem !  : -(

Aztadurvaeletbe !

Az elobb felolvastam par reszletet a hozzaszolasodbol a zasszonynak ....hogy becsulje meg magat ! Tegnap este nehezmenyezte, hogy 21,5 fok volt, de a napos/meleg ido miatt nm kapcsolt be a gazkazan !

Lehet elkuldenek a picsaba a tobbiek, de EN - mondom EN - ebben az esetben/helyzetben siman csak kiszednem a csovet es rakotnem amivel meleget lehet csinalni.

Vagy ha nem lehet kiszedni, rakotnem arra ami benne van....Tudok olyanrol aki faelgazosito kazant kotott alu belescsoves kemenyre !

Esetleg raknek meg egy hodobot is a 'tuzhelyre' es akkor nem menne olyan forro fustgaz a kemenybe !

 

A 120- bol meg fat vennek ...igaqz azt csak jovore lehetne hasznbalni !

 

Aki meg asondjha, hogy az 'enanyampiucsaja', az furodjon 0 fokos furdoben !

 

Neked amuzy nem inkabb az a hagyomanyos faval futheto 'bojler' kene oda ??

Akkor lenne futes is es mneleg viz is ! Ha meg nhem hasznaloid el a melegvizet mind, akkor pufferkent futene !

Előzmény: Törölt nick (816)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.11 0 0 816

Egy közepes méretű egy-főzőlapos sparheltet kötnénk rá, aminek a tetején melegíthetünk fürdővizet is. Nem tudom, egy ilyennek mi a teljesítménye és mekkora a huzat-igénye, de mindenesetre a 150-es biztosan később koszolódik el annyira, hogy takarítani kelljen. (A másik oldali 160-as Schiedel kerámia kéményt néhány havonta egészen ki kell pucolni, tehát az évenkénti kéményseprő-látogatás kb. fölösleges, mert úgyis magam tisztítom.)

A gázkéménynek nincs felső tisztító ajtaja és nem tudom megtippelni, milyen módszerrel csinálták, még pici gyerek voltam, de különben sem láttam. A ház építésekor épült a kémény is ilyenre. Csak annyit tudok, hogy ebben a házban sok minden nem úgy épült, ahogyan kellett volna vagy logikus lett volna, tehát akármi lehet.

Nézegettem az új kéményrendszerek árait, és a legolcsóbb Schiedel kerámia kémény is 250 ezer anyagárú. Ezt nem tudnánk bevállalni, meg hely sem volna hozzá...

(A Westen kombi gázkazánunk, ha jól emlékszem,  27KW-os, úgy 5-6 éves és vagy 2 évet használtuk, azt is csak télen. Ja, nem érte meg beszerezni, de félig ajándék volt. Azóta már kiköttettük a gázt, és évek óta használaton kívül áll. Egy ideig hősugárzóval csináltunk néhány fok pluszt fürdés idejére, de az is becsinált, és drága is volt a működtetése, meg a vezetékes víz is befagyott mellette és vödrözhettem a kútból - mert az meg épp a fürdőben jön be a házba, tehát ha 0°C van ott, akkor egy -20-as fagy befagyaszthatja az egész vízellátásunkat. A tavalyi tél szerencsére enyhe volt, de nem tudhatjuk idén mi jön.)

Előzmény: joevagyok68 (815)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.10.11 0 0 815

Mi lesz a gazkazannal ?

avagy szabad-e egyáltalán?..........hivatalosan nem.

Szerintem utolag lehetett belelve / belehuzva , nem hisdzem, hogy 'korbefalaztak'..

Nincs felso tisztito ajtzo ? Nezz be azon !

 

 130-as mire elég, mire is jó.

Milyen/mekkora teljesitmenyu kazant kotnrel ra ?

Pl  celsius vegyeseknel meg tan a 27 kw-osnak is 130 a fustcsove. 

 

 

Előzmény: Törölt nick (813)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.11 0 0 814

Azt még elfelejtettem mondani, hogy a kémény maga kisméretű tömör téglából épült, feltehetően gázkéménynek van regisztrálva, de mivel a ház vagy másfél évtizede ideiglenes lakhatási engedéllyel bír, így nem tudom, milyen további engedélyeztetések kellenek majd később. Egyáltalán lehetséges-e, szabad-e fatüzelésűre alakítani... Ha nem szabad, új rendszer-szerű kéményre sem helyünk, sem pénzünk nincs, és marad a téli fagypont a fürdőszobában. (Ugyanis épp a fürdőszoba fűtését szeretnénk megoldani, mert kellemetlenek így a telek.)

Előzmény: Törölt nick (813)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.11 0 0 813

Üdv! Tanácsokat szeretnék kérni... Van egy kb. 10-12 méter magas, 150-es (igazából 155, fura) alumínium csővel bélelt kéményünk, amin eddig gázcirkó volt. (A bekötés kb. 2,5 méteren van.) Ezt szeretnénk átalakítani fatüzelésű kéménnyé, amihez a bélést ki kellene cserélni nemesacél belsőre. Ha szakembert bíznánk meg, az vélhetően túlmutatna a pénztárcánk kapacitásán, 100-120 ezernél többet nem tudunk rá szánni. Azt láttam a netes webáruházakon, hogy egyetlen méter 150 átmérőjű és 1 mm falú cső 10 ezer Ft körül van, plusz két idom (tisztító, bekötő) egyenként is tízezer körüliek. Nem gondoltam, hogy ennyire drága. (Mi a legolcsóbb beszerzési forrás vagy lehetőség?) Ezért is kérdezem, hogy végül is ha odafigyel az ember, rákészül, tanulmányozza a szakirodalmat, és megfogadja a tanácsokat, ügyel a buktatókra, akkor kivitelezhető-e saját kezűleg, avagy szabad-e egyáltalán?

Azon túl megkérdeném a tapasztaltabbakat, hogy milyen csövet célszerű vásárolni. Azt még nem tudom, az alu csövet hogyan lehetne kioperálni, az sem világos, a kőművesek mennyire építették körbe, de feltételezem, hogy körben erősen fogja a habarcs. Ezt még akkor is nehéz volna kiszedni, ha hosszában végig felbontanánk a kéményt, amit viszont szintén nem szeretnék. Milyen megoldást javasolnának? Gondolom, nem elegendő egy szűkebb csövet bevezetni az alumínium belsejébe, különösen, hogy jó volna tartani az átmérőt.

A tüzelésre kerülő fa főként vékony ágakból, gallyakból áll, sok a korhadt, így akkor is nagyon kokszol, ha száraz, néha intenzíven kell takarítani, így a műgyanta bélés mindenképp kiesik. Előfordult már kéménytűz is a másik oldali Schiedel kerámia kéményben. Feltételezem, célszerű így az 1mm vastag acélból szerelni a csövet a 0,8-as helyett, hogy tartósabb legyen. Valamint gondolom, 150-es átmérő alá sem ajánlott menni - bár nem tudom, a 130-as mire elég, mire is jó.

Hálás volnék az információkért.

Apaxp Creative Commons License 2014.09.30 0 0 812

"A sapka, a Meindinger féle tárcsa,  amit esővédőnek is neveznek és van aki elméleteket tud ennek szükségességéről,  más meg az ellenkezőjéről."

 

Ha jól magyarázta nekem a kéményes szaki, akkor a kondenzációs kazánokhoz nem kell mert kvázi hideg a kimenő füst és a benne lévő pára kicsapódik és megfagy a tárcsán, ill a cső vége és a tárcsa közötti részen. E miatt a kémény befagyhat és eldugul.

Az egyéb magas hőmérsékletű füstgázzal rendelkező kazánoknál meg kell a tárcsa.

Előzmény: Palási (809)
ker51 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 811

Tisztelt Fórumozok!

 

Kémény bélelésre keresek szakembert.

A kémény kisméretű téglából készült, úgy 15 m magas, 20X20-as keresztmetszetű, és egy szilárd tűzelésű kazán van rákapcsolva, Tolnán található helyileg.

ker51@freemail.hu-ra várom a válaszokat.

 

Üdv Sándor

Palási Creative Commons License 2014.09.20 0 0 810

 'megnézni, mi az "ev relé" " Nem a Fi relére gondolsz ?

 Az kell. És még kell az egyen potenciálra hozás is. EPH. Sőt azt akárki nem is csinálhatja, csak   a  jogosult.

Kell még egy harmadik is a készülék elektromos védettsége, most nem ugrik be a szakkifejezés.

 

Na meg sok pénz kell !!

Előzmény: kutykuruttyka (808)
Palási Creative Commons License 2014.09.20 0 0 809

  " hanem ebben a műfajban szabályok terén "bármit" el tudok képzelni, mint "kötelező előírás".

 

 

 

 minden elképzelhető  és az ellenkezője is.

 Mikor nekem kivitelezték az egyik kéményemet (van több is,  vagy 6db.  ) Szóval nézem az anyagjegyzéket és látom van kiírva 2db. központsító elem, olyan 4500 -4500 ft/db áron.

 CsaK MORFODÍROZOK ,HOGY MINEK LEGFELJEBB HOZZÁÉR A BELSŐ  FLEXI KORACÉLCSŐ A CSÚNYA, RÜCSKÖS  KÉMÉNY FALNAK.  Mondom a kivitelezőnek, hogy mi lenne ha elhagynánk    ? Nem   !    volt a kataegoríkus válasz. Végül egy másik csinálta meg - rugalmas volt  - ő kérés nélkül kihagyta, viszont a sapkából nem engedett.

 Aztán jó 3 hónap múlva  abban a házban egy másik kivitelező meg sapka nélkül csinálta a kéményt. Csak rákérdeztem,  miért  ? Kis előadást tartott arról hogy bizony a turbós kéményekhez nem kell sapka.

  A sapka, a Meindinger féle tárcsa,  amit esővédőnek is neveznek és van aki elméleteket tud ennek szükségességéről,  más meg az ellenkezőjéről. 

 De a szabál' az szabál' !!

Előzmény: kutykuruttyka (808)
kutykuruttyka Creative Commons License 2014.09.20 0 0 808

Hűha, köszi a válaszokat...

 

A lényeg (ha jól értem): igenis lehet (értsd "szabályos") az, hogy az a kürtő marad úgy ahogy van (minek öljek bele pénzt, gyakorlati haszna nincs) s belebújik egy flexi cső a tetőig. Szuper!

 

Nem, nem "vezetett meg" senki, hanem ebben a műfajban szabályok terén "bármit" el tudok képzelni, mint "kötelező előírás".

 

Amúgy, jó hogy szóltatok, mert adtatok nekem, kezdőnek "házi feladatot":

- megnézni a koracél flexi csövet (eddog nem is hallottam ilyet, csak műa. gégét, azt még a gyártó is adja a kazánokhoz)

- megnézni, mi az "ev relé"

- "van olyan kémény béléscső amihez nem kell külön béléscsőbe tenni a kondenz csövét stb " - hűha, ilyenről sem hallottam. Csak sima egyszerű "gégét", azt többfélét is. Vagy félreértek valamit. Mindegy, megvizslatom.

 

Köszi!

citcat 18-16v Creative Commons License 2014.09.20 0 0 807

Átlagosan egy ilyen készülék csere nálam kéménybéleléssel kondenz kazánnal gáz meo-val kb 600,000Ft szokott lenni ha minden egyéb jó(ev relé,  kémény felső tisztítás,gázcső állapota)

 Javaslom hogy mielőtt megveszed a készüléket nézd meg milyen kéménrendszerhez van minősítve mert nagyon nem mindegy mennyibe kerül, van olyan kémény béléscső amihez nem kell külön béléscsőbe tenni a kondenz csövét stb 

 

Előzmény: kutykuruttyka (805)
Dunit Creative Commons License 2014.09.20 0 0 806

 És ezzel mi a probléma ?

 

" a flexi cső használata esetén magát a tégla kéménykürtőt ne kelljen külön önmagában bélelni? "  miért kellene ? Talán csak nem megvezettek ?

 Nekem is ilyen van már 3 éve. 1,5 m merev cső a lakótérben azután flexi korracél a meglévő kéményben  6 m -en. Jól működik.

 

Igaz sokat számoltak, de csak azért hogy pénzt kérhessenek. A kazángyártó leírta és  kimérte, hogy  30  m emelő magasságot tud a kazán ventillátora.

 A levegő pedig kb. 65 cm -ről jön be.

Előzmény: kutykuruttyka (805)
kutykuruttyka Creative Commons License 2014.09.20 0 0 805

Halihó!

 

Kis útbaigazítást kérnék a fórum okos és tapasztalt embereitől.

 

Adva vagyon egy kb. 80-as években épült ház.

Fűtés + HMV a pincéből jön egy békebeli nyitott FÉG cuccból (+vascsövek, szivárgás, ....)

Kéménye béleletlen (kb 15x15cm átm.), hosszú (>10m), elhúzásos, kissé szűkületes....

Egyéb "baja" nincs...

Ha csak a kéményt nézzük, akkor furán + mindenféle extra papír (engedélyek, mittomén... a szűkület miatt) és sok pénz...

 

Viszont ha az egészet kidobnám (csere kondenzációsra osztott füst-levegő utakkal), akkor szóba jönne egy 80mm flexibilis füstelvezető végig a kéménykürtőben ("tricox" - jól mondom?)

 

Namármost, a kérdés:

 

Lehet-e azt, hogy a flexi cső használata esetén magát a tégla kéménykürtőt ne kelljen külön önmagában bélelni? Hisz maga a gége elzárja a kémény falát a füsttől, a közötte és a kémény fala közötti dzsuva nem érdekel, nem megy sehova, zárt hely - vagyis a flexi cső bélelésként működik. A kazán levegője ugyebár külön csövön, közvetlenül kintről jön (nem koax)

 

Köszi!

 

citcat 18-16v Creative Commons License 2014.09.07 0 0 804

Mennyire sürgős? Nevemre katt és van tel. szám.

Előzmény: gombászok (803)
gombászok Creative Commons License 2014.09.07 0 0 803

Téglakémény fúrására keresek szakit, kb. 30 fm, 2 családi háznál. Helyszín Nógrád megye, Balassagyarmat mellett.

Stabil a kémény, 5 téglás, de égésterméktől beszűkült, no meg bélelni is kéne 150 mm saválló csővel.

Minden megoldás érdekel.

berci66 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 802

Kéménybélelés előtt állok. Azt szeretném megkérdezni, hogy porcelán gyapotot hol lehet venni és mennyi kell egy 6 méteres kéményhez?

Valamint milyen tömítővel kell a bélés cső idomokat az összeillesztésnél bekenni?

Köszi a választ!

Varek1 Creative Commons License 2014.08.10 0 0 801

  Bőven, nem kell mindig túlméretezni.

 

 

 Habár lehetnek szélső esetek amikor az a  kb. 6 kW kevés.

 

 Nem a nagy hidegre gondolok ilyen kazán még a  mínusz 15 fokon is jól muzsikál, hanem egy hosszabb leállás esetén bizony a visszafűtés hosszú ideig is tarthat.

 Vegyél nyugoddtan Mikát .

Előzmény: yushchenko (797)
citcat 18-16v Creative Commons License 2014.08.09 0 0 800

80nm-ig lazán kifűti és a100 literes tárolót kb15-20 perc alatt fűti fel ami a tároló mellett erős érv,hogy amikor a kéményt kell horror áron csinálni akkor neked már semmi közöd nem lesz hozzá, sok helyen inkább villanybojlert tesznek fel mert nincs pézük kéményre. Amit még nagyon javasolok hogy mindenképpen csinálj gáz meo-t is ne hidd el hogy azt úgy sem ellenőrzik hogy mi van az óra után.

Előzmény: yushchenko (797)
Palási Creative Commons License 2014.08.09 0 0 799

 és a MIKÁra nem gondoltatok ? A konyhában is lenne fűtés !

 hőszivattyú emeletes házban  , talán levegő - levegő, de ezek másfél millánál indulnak.

  A hogy olvasom  több szoba (szobák ), így az egyik parapetes konvektor helyére mehetne a MIKA, olyan amely meleg vizet is tud termelni.

 korábban itt valamelyik topikban írta valaki, hogy 350 ből kijött cakk-pakk.

 

És vajon az a seprő miből állapította meg , hogy a tömörség nem megfelelő ?

 

Természetesen meg lehet állapítani, de nem a sorellenőrzések alkalmával.

 Átéltem több lakásban legalább 50 -60 sor ellenőrzést, ilyen vizsgálattal még sohasem találkoztam.

Előzmény: 2xanégyzeten (798)
2xanégyzeten Creative Commons License 2014.08.09 0 0 798

Kedves Palási!

 

Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal. Sajnos elrontottam: ötemeletes a ház, van fölöttem egy emelet. A szobákban parapetes konvektor van, a konyhában nincs fűtés, a fürdőben ez az átfolyós gázbojler van.Végig eternitcső van. A cső magassága a tetőig 5,8m. A kéményseprő tavaly ősszel az ellenőrzési formanyomtatványon egy strigulával jelezte, hogy a meglévő kémény tömörsége nem megfelelő. Utólag derítettem ki, hogy eternitcső van. Sajnos hülyeséget csináltam, mert tavaly augusztusban költöztem ide (lakást cseréltem), és a tulaj bizonygatta, hogy a kémény egyedi és bélelve van, ugyanakkor a kémlelőnyílást nem tudta megmutatni, de nem keresgéltem annyira, nem gondoltam, hogy fontos, mivel házközponti fűtéses lakásból költöztem. Utólag derült ki, hogy nem is volt kémlelőnyílás. Amikor költözés után rendbe kellett hozni a fürdőszobát (ez is váratlan kiadás volt, mert rohadt a kád), akkor szólt a burkoló, hogy ez így nem lesz jó egy esetleges ellenőrzéskor, ezért vágott egy kémlelőnyílást és el is látta szabványos acél ajtóval. A kéményseprő azt mondta anyukámnak (ő volt ott az ellenőrzéskor), hogy még szerencse, mert megbírságoltak volna. Ugyanakkor a 2012-es kéményseprő-matrica ott virít a bojleren. De hogyan? Akkor még kémlelőnyílás sem volt! A lakás megvételekor az a matrica teljesen megnyugtatott, hogy a kéményseprőkkel semmi problémám nem lesz. Úgyhogy most itt tartok. Az árajánlatokban egyébként több részből tevődik össze a szép kis summa: anyagköltség, bontás, helyreállítás, munkadíj, engedélyeztetés, a drágább ajánlatban új gázkészülék, gázterv, engedélyeztetés a gázművek felé, stb. és mindkét esetben ÁFA! Köszi mindenkinek az ötleteket, tanácsokat. Első lépésként kinyomtatom az árajánlatokat, megmutatom a kéményseprőnek, és megkérdezem, hogy nem lehetne-e valamit csinálni. Várom továbbra is az ötleteket, és ha a hőszivattyúról van valakinek információja, jó lenne. A tetőre el tudnám helyeztetni, és a vezetékeket lehozni a lifthofon. 

yushchenko Creative Commons License 2014.08.09 0 0 797

Mika esetében kellene hőtároló is, ami megint csak drágítana a dolgokon, meg nem tudom, hogy a 60nm-re (3 szoba, fürdőszoba), egy készülék ki tudná-e fűteni a lakást...

 

Émile: köszönöm a választ

Előzmény: citcat 18-16v (791)
Palási Creative Commons License 2014.08.09 0 0 796

 Megvan Rezsipont az elnevezés  

 

 BP.-n  

 

Cím: 1052 Budapest, Városház u. 7.

Telefon: +36-1/450-2592

+36-1/450-2598

   De látom az e-mailt nem szeretik, így nyilván kiszűrik a felesleges panaszokat. Van még félfogadási idő is a honlapjukon megtalálható.

Palási Creative Commons License 2014.08.09 0 0 795

 'Ha valakinek van ötlete, előre is köszönöm!'

 

 Még egy ötlet .

 

 

Állítólag vannak azok a rezsicsökkentő  irodák / a pontos nevét most nem tudom/

 

Meg kell keresni az emíljüket és leírni a panaszt, hadd lássák a magyar valóságot !!

Előzmény: 2xanégyzeten (793)
Palási Creative Commons License 2014.08.09 0 0 794

 Ilyen ajánlat láttán javaslom a villanybojlert. Tény az áram drágább, de ez az összeg csak 35 év múlva egyenlítődik ki.

 

 

 

    "Ha nem csinálok semmit, mindent így hagyok, ahogy van, mi fog történni? 2

 Hát a kéményessel nem jó ujjat húzni, de szép mosollyal le lehet szerelni. Ha nem jön be megígéred hogy csere lesz. aztán vársz.  végső soron kikapcsolják a gázt. Ha nagyon kiakarod élezni a dolgot feljelented a seprőt zsarolásért.

 Nem árt tudni azért hogy az az eternitcső végig van e vagy csak a kitorkolásnál.

 Az a jelzés hogyan történt  ?

Szóban ?

Írásban ??

  A fűtés mivel történik ott fenn a negyediken ??

 

 

 ( végre valaki aki tudja hogy a szintek és az emelet más. )

 Én egy egyszintes házban lakom, a földszinten. Aztán amikor kerestem kégliket volt ingatlanos aki a  kétemeletes házat két szintesnek mondta és írta hogy a lakás a második szinten van, pedig a harmadikon volt.

 

Sok sikert !!

 Körül kéne járni még a dolgot. tehát  . Tehát a 4. em azaz a legfelső, sőt padlás sincs :  nem kell oda max egy 3 m-es cső.

 De ha rossz az értelmezés és az  ötszintes ház  ötemeletes ( azaz 6 szintes  ) akkor is egy em. van felettetek akkor kell egy kb  7 - 8  m-es cső.

 

Mi kerül abban ilyen sokba ??

 egy átfolyós  vízmelegítő elvan merev alú. csővel is, de legyen az örökké valóságnak korr acél akkor is drága.

Előzmény: 2xanégyzeten (793)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!