Keresés

Részletes keresés

Azsinka Creative Commons License 2004.10.11 0 0 463

Hát, látom, itt is csak arról szólnak a hozzászólások, ami a Budántúlon. A polgármester leváltásáról... Nem érdekes? Nem erről kellene szólnia ennek a népszavazásnak. Sajnálom azokat, akik bízva egyes emberekben, leszavaznak egy ilyen befektetést. Szimpátiára és antipátiára építik fel az ellenzők a támadást. Ha az egyik nem járna sikerrel, majd a másik fog! Ugye? Aki a raktárat ugyan támogatná, annak a fülébe duruzsolunk egy-két polgármesterrel kapcsolatos infót...

 

Szerencsére, ezt nem csak én látom!

 

Kedves Talpi2! Majd ha itt fog élni, jobban átlát dolgokat...

Előzmény: Törölt nick (459)
alfa4 Creative Commons License 2004.10.11 0 0 460

Pedig én azt gondoltam, hogy a két főokos, Pentele és Gekay ott lesz a szavazatszámláló bizottságban, nehogy valami stikli történhessen! 

 

Ezek szerint nem!?

 

Ez hogy lehet?!

 

Előzmény: Törölt nick (459)
Gekay Creative Commons License 2004.10.11 0 0 457

 

Mindenki azt kérdezi, hogy miért lenne ez vegyi anyag lerakó(?) Ime a Budantul.hu -ról egy régebbi cikk:

 

 

2004.05.19, 19:15 óra Anonymus által bejegyzett cégkivonatban találsz egy Kretschmayer Péter (KP)nevű ügyvezetőt, akinek újabban azonos a lakcíme a Dolmányos Tímeával.
KP társtulajdonosa az ADR Logistic Kft.-nek (székhelye az IMMODOL szomszédos telek). Az ADR a veszélyes anyagok közúti szállítására vonatkozó egyezmény megnevezése. A logisztikai zsargon a veszélyes fuvarokat adr-s fuvarnak hívja.
Az ADR másik tulajdonosa a MOL-DO 2000 Szállítmányozási és Logisztikai Kft., amelyet korábban MOL-DO RECYCLING Hulladékfeldolgozó Kft.-nek hívtak és a fő tevékenysége a fórumon korábban megadott.

 

 

... a RECYCLING szó nekem elég+az összefüggések!!! Tudom Azsinkának nem, sőt mintát kéne hozni neki MOL-DO RECYCLING Hulladékfeldolgozó Kft. telepéről és ez nem sértés!

Ahmed1 Creative Commons License 2004.10.11 0 0 456

 

Jó napot mindenkinek!

 

Mindenki eljön szavazni? Sajnos még nem lehet előre tudni a végeredményt 1700 voks után, de remélem, leszavazzuk a raktárat, de ehhez a TI szavazataitok is kellenek!!!

 

Aki úgy érzi, hogy nem kell ez nekünk, az kérem jöjjön el szavazni és hozza el a családtagjait is!!! Csak együttes erővel tudjuk elkerülni ezt a veszélyt egy IGEN szavazat formájában. Ha nem megyünk el szavazni, az olyan mintha Bognár és a haverok 3 millió forintos alaptőkéjű káeftéi megnyerték volna a meccset és El Bándi készülhetne a nyugdíjra, bár már most is szívesebben látnám a falun kívül!!!

 

SZEREZZÜK MEG AZT AZ 50% + 1 SZAVAZATOT IGEN FORMÁJÁBAN!!! 

 

 

Várom a hozzászólásaitokat.

 

talpi2 Creative Commons License 2004.10.11 0 0 453

"Saját elmondásuk szerint a majdani bérlőik által gyárott/beszerzett, ma még ismeretlen eredetű/kiszerelésű/minőségű/veszélyességű vegyszereket fogják ott tárolni. Akkor ugyan hadd kérdezzem meg: hogyan meri bárki felelősségteljesen kijelenteni, felsorolni az ott tárolásra kerülő anyagokat??? Zsarnóczay úr legfőképpen?! A mondat számomra nem veszélyt jelent, egyszerűen úgy értelmezem: ma még nem tudom megmondani, a samponból lesz 2 karton, vagy a szappanból 13... Miért kell félremagyarázni??? És ha 12 tucat raklap WC papír ellen tiltakoznak ennyire? "

 

Kedves Azsinka!

 

Ezzel a logikával:

adok Önnek egy pohár folyadékot. Igya meg! Ja, hogy nem tudja mi van benne? Hát majd utólag megmondom, hogy tiszta víz volt-e, vagy a lefolyóból merítettem...

 

Hát én mindenesetre tiltakoznék, és csak akkor innám meg, ha biztosan tudnám, hogy tiszta vizet kapok...

Előzmény: Azsinka (451)
Azsinka Creative Commons License 2004.10.11 0 0 452
És aki arról lemaradt? Vagy mondjuk, Pátyon akar dolgozni ilyen-olyan okok miatt?
Előzmény: dez1 (450)
Azsinka Creative Commons License 2004.10.11 0 0 451

Az elmebetegség tüneteit mutató személyeskedés befejezése

 

Meglepődnék, ha rám célozna... Nem rajtam múlik, és nem rajtam múlt eddig sem.

 

 

1./

Visszakérdezek: próbálkoztak a faluban több affélével, de mind kudarcba fulladt (ahogy én tudom: vasút, Ziegler, kórház, állatkórház, Aquapark, kábelgyár, reptér). Mi lenne az, ami valóban megalapozná Páty hírnevét, jólétét??? Mi lenne az, ami valóban jövedelmező és támogatni való befektetés lenne a falu lakóinak szemében? A golfpálya is támadások célpontja volt (vagy még most is az?), ha jól tudom...

 

2./

Azt gondolom, hogy a "jelentéktelen" bevételek mellett (mint azt a szüreti mulatságon is tapasztalhattuk), vannak egyéb támogatások, amiket a falu kaphat. Ráadásul egy "jelentéktelen" bevételt hozó vállalkozás erősítheti a kisebb vállalkozásokat, így erősítve a helyi vállakozásokat, ahonnan újra csak a falu profitál. A dolgozókat el kell látni élelemmel, itallal; szállítani kell őket munkába, haza; az épületeket, irodákat festeni kell, vízvezeték-, gáz-, villanyszerelési munkálatokat kell végezni. Nem csak az a kb. 70 ember jutna munkához...

 

3./

Nem csak a balesetekről kellene már végre beszélnünk! Vannak a közelünkben, ugyanebben a medencében más, már működő vállalkozások, raktárak, közel azonos, vagy azonos anyagokkal, termékekkel. Ha ők felelősségteljesen dolgoznak, fennállásuk alatt nem fordult elő baleset, itt miért szeretünk erre hivatkozni??? Ráadásul ez a raktár korszerűbb lesz, és kétlem, hogy bármiféle lazítást megengednének az ott dolgozók maguknak! De hogy a munkaadó semmiképpen sem engedi majd meg, az biztos! Egy több milliós szállítmány komoly felelősség.

 

4./

Nem tudom, a mai világban, amikor a híradók is arról szólnak, milyen hatalmas cégek (éppúgy a magyarok, mint a külföldiek!!!) zárnak be szinte naponta, lehet e ezt komolyan kijelenteni: Aki keres, az talál? Mi van a 40 felettiekkel, a szülés után a munkából visszatérőkkel, esetenként a szülés előtt álló nőkkel??? Mi van azokkal a férfiakkal, akik nem irodai munkára termettek, akik nem diplomával rendelkeznek, és a saját területükön jó pár tucat embernek nincs munkája??? Vagy éppen túl sok diplomája van, és ezért nem talál munkát??? Egyébként azt, hogy egyre kevésbé állja meg a helyét az "Aki keres, talál!", a híradóban hallottam, amikor a budapestieknek(!!!) tartott állásbörzéről tájékoztatva elmondták, sajnos egyre több a munkanélküli... Az utolsó kérdésre újra kérdezem: mi lenne ez a beruházás? Ha egyszer nem egyet, környezetre semlegeset sikerült már elüldözni???

 

5./

Saját elmondásuk szerint a majdani bérlőik által gyárott/beszerzett, ma még ismeretlen eredetű/kiszerelésű/minőségű/veszélyességű vegyszereket fogják ott tárolni. Akkor ugyan hadd kérdezzem meg: hogyan meri bárki felelősségteljesen kijelenteni, felsorolni az ott tárolásra kerülő anyagokat??? Zsarnóczay úr legfőképpen?! A mondat számomra nem veszélyt jelent, egyszerűen úgy értelmezem: ma még nem tudom megmondani, a samponból lesz 2 karton, vagy a szappanból 13... Miért kell félremagyarázni??? És ha 12 tucat raklap WC papír ellen tiltakoznak ennyire?

 

6./

A Raktár üzemelésére ugyanazok a "könnyen elfogulttá tehető" hatóságok adnák áldásukat, amelyek képtelenek voltak megakadályozni a baleseteket

Nem a hatóságoknak kellett volna megakadályozni a baleseteket, viszont feltételezhetően ezeknek a baleseteknek köszönhetően jobban odafigyelnek majd a raktárra is.

 

7./

Már feljebb válaszoltam, ill. visszakérdeztem.

 

8./

Bián is éppen ilyen raktárak működnek. Lát mégis befektetőket, lakóparkokat? Mert én igen...

 

 

Ha latinul hívja szavazni az embereket Magyaroszágon, nem hiszem, hogy olyan sokan mennek! Nagyon művelt, de sznob tulajdonsága valódi pátyiakat, egyszerű embereket ilyen módon lenézni. Julcsi néni és jancsi bácsi nem érti majd... Csak eszközök lennének egy cél eléréséhez?

Előzmény: tökiutca (443)
dez1 Creative Commons License 2004.10.11 0 0 450
Egy apróság munkanélküliség ügyben: A biatorbágyi outlet centerben vagy 4-500 új állás lesz. Csütörtökön állásbörze volt, busszal hordták az embereket biáról és pátyról is.   Szerintem aki akar az most el tud helyezkedni...
Gekay Creative Commons License 2004.10.11 0 0 449

 

 

Jó Estét Mindenkinek

 

Én mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy itt nincs szó az Immodoltól évi több tiz milliós bevételről, mint azt, ahogy Szászék levelében is olvashatták, csak évi 4 millió forint iparüzési adoról, amit a falu kapna. EZ A PÉNZ A KOSSUTH UTCA ÚJRA ASZFALTOZÁSÁRA NEM ELÉG, NEM HOGY EGY GYÖNYÖRÜ ÚJ OVÓDÁRA!!! Szászék félreinformálnak (ezt a www.budántul.hu -n már kifejtettem). Ezzel szemben lenne egy olyan tároló, amire nem tud a falu garanciát kapni (és sajnos a vezetés nem is akar, élen El Bándival), hogy mit tárolnának benne! A környezetvédelmi hatástanulmányában benne van, hogy terror cselekmény eshetősége miatt az objektumot ennek fényében elég szigorú biztonági rendszerrel kell ellátni (a hatástanulmányt a Környezetvédelmi Minisztérium adta közre és nem a terror szón van a hansúly, de ennek a szervnek adok a szavára)! A MOSOPÓRT NEM KELL VÉDENI, UGYE??? Hacsak nem lopástól félnek? Na de akkor miért lenne többszintü biztonsági rendszerre ennek a helynek??? A MOSÓPOR MIATT???

 

Egy egyszerü kérdés: a "logisztikai központban" hütő helységek lennének kialakítva (mi az amit hütve kell tárólni, hogy ne tágúljon...talán a mosópor vagy hypo?) A hütő helységek állandó hütéséhez az energiát agregátorok állítanák elő. Ha az agregátorok meghibásodnak, akkor 24 óra alatt leolvadnak a hütőtt helységek!

 

Kérdezem én: mi történik a 24. -ik órában nyári 30 fokos hőségben, ha addig nem tudták újra indítani az agregátorokat??? Esetleg elfüstől a raktár???

 


Ezen gondolkodjon el mindenki!!!

 

lodommi Creative Commons License 2004.10.10 0 0 448
Hogy is mondták a gátőrnek a Tanú c. fílmben?

 

„Majd egyszer kérünk magától valamit.”

 

Ez jutott eszembe a „vállalkozók” postaládába bedobott leveléről.

Szánalmas.

tökiutca Creative Commons License 2004.10.10 0 0 443

Üdv!

 

Az elmebetegség tüneteit mutató személyeskedés befejezése és az érdemi vita folytatása érdekében ismét fölteszem eddig soha meg nem válaszolt, "buta" kérdéseimet:

 

1/ Pátynak közép- és hosszútávú stratégiára van szüksége ahhoz, hogy örökölt elmaradottságát fölszámolja. Ezt koncepcionálisan csak a jó fekvéséből, jó levegőjéből, viszonylag érintetlen környezetéből kiindulva építheti föl, ezekre alapozott fejlesztésekre támaszkodva. Ha az alapot megbillentjük egy oda nem illő elemmel, akkor a felépítmény összedőlhet. Szabad-e éppen egy vegyianyagraktárral az alapokat rontani? Akarjuk-e, hogy ma még kellemes környezete helyett Páty is logisztikai bázisként híresüljön el?

 

2/ A falu folyamatosan csődközeli gazdálkodását (beleértve az évtizedes elmaradottsággal küzdő infrastruktúrát) a remélt bevételek nem fogják számottevően javítani. Szabad-e jelentéktelen bevételért a falu fejlődésének alapját kockáztatni?

 

3/ A Raktár valószínűleg a ma elérhető legkorszerűbb technikával épülne meg és modern technológiával/eszközökkel működne. Az emberi hibára, kockázatnegligáló felelőtlenségre, egyéni haszonlesésre azonban semmilyen rendszert nem lehet felkészíteni. A közelmúlt tragédiái, balesetei ebből származtak, a példákat ismerjük, nem sorolom. Kérdés: Vállaljuk-e ezt a kockázatot?

 

4/ Bár nem ismerem az Immodol álláshirdetés jelentkezési statisztikáját, de meggyőződésem, hogy Pátyon ill. Pest-megyében, aki akart dolgozni, az eddig is talált munkaalkalmat, a munkanélküliség nem a legjelentősebb problémánk. Kérdés: néhány új munkahely mit ér meg? A vegyianyagraktár távolmaradása esetén más, környezetre semleges beruházók nem alkalmaznák-e éppúgy ezt a néhány betanított munkást?

 

5/ A talán legjelentősebb kockázat az, hogy egy referenciákkal nem rendelkező, zavaros előéletű hárommilliós Kft akar beruházni, amely mint tudjuk bármilyen probléma esetén bármikor felszívódhat. Saját elmondásuk szerint a majdani bérlőik által gyárott/beszerzett, ma még ismeretlen eredetű/kiszerelésű/minőségű/veszélyességű vegyszereket fogják ott tárolni. Hozzátehetjük: Az engedélyeket bármikor, érdekeiknek megfelelően módosíttathatják (pl. bővítés, átalakítás, újabb vegyszerfajták). Kérdés: Volt-e ilyenre példa az elmúlt évek pátyi történelmében és lett-e, van-e ebből súlyos problémája mára az Önkormányzatnak? Ügyesebb, találékonyabb-e egy haszonorientált vállalkozó, mint a kissé elkötelezettnek tűnő pátyi képviselőtestület és polgármesteri hivatal?

 

6/ A Raktár üzemelésére ugyanazok a "könnyen elfogulttá tehető" hatóságok adnák áldásukat, amelyek képtelenek voltak megakadályozni a baleseteket, képtelenek voltak a tevékenységet, a saját maguk alkotta szabályrendszer betartását hatékonyan ellenőrizni. Kérdés: Jelent-e számunkra bármiféle biztosítékot a korrupt és impotens hatóságok felügyelete?

 

7/ A környék települései aggódva figyelik a pátyi fejleményeket. Ha befogadjuk a Raktárat, egyértelműen elszigetelődünk, fekete báránnyá válunk, hiszen a falvak közelsége, a medencejelleg miatt a vélt vagy valós veszélyekből ők is részesülnének bőven, és talán el sem hinnék azokat a jelentéktelen ellentételeket, amiket persze csak Páty kapna a beruházótól. Kérdés: Jó-e ez Pátynak?

 

8/ Biztos vagyok benne, hogy - különösen a nap mint nap bekövetkező balesetek sajtója miatt - minden beruházó (házépítő, szolgáltató vagy termelő) egyértelműen veszélyesnek és értékrontónak találja egy vegyianyagraktár közelségét és igyekszik távol maradni tőle. Jó-e ez nekünk? Tényleg szolgálja-e ez a falu fejlődését ill. ha a falu növekedését korlátozni akarjuk, akkor éppen ez kell-e hogy az eszközünk legyen?

 

Várom a demagógia-, minősítés- és személyeskedésmentes, higgadt, korrekt, valós tartalmú, megalapozott válaszokat.

 

Szavazni pedig mindeki menjen, különösen aki gyermekei jövőjét is fontosnak tartja!

Suffragium ferre necesse est!!!!!!!!!

 

Üdv

 

Töki utca

Azsinka Creative Commons License 2004.10.10 0 0 442
Gondolom, az éjek az éljeket jelenti...
Előzmény: alfa4 (439)
Azsinka Creative Commons License 2004.10.10 0 0 441
Na, erről írtam a Budántúlon! Saját magát minősítette!
Előzmény: alfa4 (439)
Azsinka Creative Commons License 2004.10.10 0 0 440

Gratulálok ING, ez szép gesztus volt. Igaz, én már a 419. hozzászólásomban utaltam rá, de nekem nem állt módomban bemásolni ide a levelet. Most az akkori kérdésemet kiegészíteném Zsarnóczay úr nevével is. Mert ugyan, szerintem is lenne miről beszélni a raktáron kívül (hiszen biztosan a fejekben már eldőlt, ki melyik lehetőség mellé teszi le a voksát, a vádaskodásokkal, a pentele féle alacsony szintre zuhanással már semmire sem megyünk!), azért a véleményemen nem változtat: ha valakinek ilyen sok pénze van, hogy minden háztartásba eljuttatja a saját véleményét, miért nem ad oda, ahol szükség van rá??? Az említett képviselő sokat zuhant emberileg is a szememben! Felháborítónak tartom ezt az "én vagyok a falu megmentője, és az egyetlen képviselő, aki tesz is valamit" magatartást!!! Ha másért nem, hát a német vendégek miatt várta volna az ember, hogy részt vesz a programokon mindenki. Nem uszítani és széthúzni kellene az amúgy sem erős "hivatalt", hanem végre összefogni és jobbá tenni a falut. Amíg ilyen Zsarnóczay féle előadások folynak a szavazatokért, addig itt sosem lesz jobb semmi! Én bizony a polgármester és a képviselők helyében megvonnám minimum 1 havi bérét és a prémiumát! De hogy szó nélkül nem hagynám, az tuti! Nem azért, mert véleményt nyilvánított, hanem mert közben a munkatársai becsületét tiporja a sárba! Szégyellheti magát! Emberileg egy nagy nulla! Már értem MAXVALt is, amikor negatívan nyilatkozott róla! Remélem, minden jóérzésű emberben az ellenkezőjét érte el annak, amit akart!!!

 

A vállalkozók levelét ki másolja be ide? Hogy teljes legyen a tények közlése... Rám marad?

Előzmény: ING (432)
alfa4 Creative Commons License 2004.10.10 0 0 439

Az egyik főellenző saját gépkocsijával és egy utánfutóval demonstrált! A felirat igy hangyott: Mindig arról álmodtam, hogy egy vegyi raktár mellett élhessek!

 

Az én olvasatomban ez igy módosul: Nem álmodtam róla, hogy egy pedofillal éjek egy faluban, ahol a józan ész egy raktár mellett voksol! 

Előzmény: Törölt nick (438)
Geka1 Creative Commons License 2004.10.08 0 0 434
Azsinka

Hát akkor, hogy lemenjek egy kicsit a maga szintjére, nem véletlenlenül: miért van a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mellett egy külön felsorolásra használt jel? Kb. ilyen szinten szokott maga kötekedni.

Külön magának Azsinka, mert értelmi képességei ezt meghaladják és ne magyarázza nekem, hogy mi a logikus, mert maga nem az. Tényleg: mennyi az órabére, amit a Polgármesteri Hívatal leszámláz, hogy itt osztja az észt!!!
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nem azonos a Területi Műszaki Biztonsági Felügyelőségel!!!

Ezt a hülyeséget honnan vette? Honnan gondolta logikusnak, hogy a kettő egy és ugyan az. Megmagyarázták a, CBA -nál hogy ez így van?

Maga tényleg nem különbözik Bognártól, nehéz egyszerre szüznek és kurvának is lenni!

Kitalálta már, hogy hová költözik?


ING Creative Commons License 2004.10.08 0 0 432

Miért csak erről a vegyianyag lerakóról van mindig szó ? Más nincs a faluban ami megvitatásra érdemes?
 
Nem vagyok benne biztos hogy mindenkihez eljutott a következő felhívás ezért közzéteszem:
 
 Tisztelt Pátyi Polgárok !  

Rettenetes csapás érte az egyik pátyi családot. A három kiskorú gyermekét nevelő házaspár nyolc éves kisfia súlyos, de remélhetőleg gyógyítható leukémiás betegségben szenved.

A gyermek gyógykezeltetése a gondos szülői- és orvosi ellátás mellett is jelentős összegbe kerül, amely meghaladja a család anyagi lehetőségeit. 

Kérem a jóakaratú és segíteni is tudó pátyi polgárokat, hogy a kisgyermek gyógyulása érdekében anyagilag is segítsék a családot, amelyet már többen meg is tettünk. 

A tenni akaró és segíteni is tudó polgártársaink felajánlásait a helyi Takarékszövetkezetben vezetett 64500027 – 11009120 számú számlára kérjük befizetni. 

A helyi Takarékszövetkezet dolgozói készséggel állnak a segíteni szándékozók rendelkezésére, befizetési csekk a Polgármesteri Hivatal titkárságán is átvehető. A család nevében is tisztelettel köszönöm a segítő támogatást.    

 

Páty, 2004. szeptember 3.

Dr. Bognár András

polgármester   

Azsinka Creative Commons License 2004.10.08 0 0 431
Ki az a Bodnár??? :-))))))))))) És :-P
Előzmény: Törölt nick (430)
Azsinka Creative Commons License 2004.10.08 0 0 429
Logikusnak tűnik, hogy a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mint Területi Műszaki Biztonsági Felügyelőség adta áldását a beruházásra. Akkor most mi lesz a következő, amibe beleköt, kedves?
Előzmény: Geka1 (427)
Azsinka Creative Commons License 2004.10.08 0 0 428

Ezúton szeretném megköszönni az Immodol Kft. és a Green Logistics Park vezetőinek, képviselőinek, hogy támogatásra méltónak találták a Pátyi Szüreti Mulatságot, hozzájárultak ahhoz, hogy idén is megrendezhesse a Művelődési Ház sokak örömére a felvonulást és az azt követő műsorokat! Köszönjük, hogy pénzhiány miatt nem kellett erről idén sem lemondanunk!!!

 

Megfogadom Geka tanácsát, és mindenképpen ott leszek a szavazáson! :o))

Geka1 Creative Commons License 2004.10.08 0 0 427

 

Üdvözlet

 

Megtudná valaki magyarázni, hogy az Immodol honlpjáról letölthető "pozitív szakhatósági hozzájárulások" raktárépületre vonatkozó listájából miért hiányzik a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak az iktatószáma?

 

Talán nem kapták meg.

 

Lehet, hogy az érdi tüzoltóságot könnyen meggyőzték a dologról, de egy magasabb szervet már nem sikerűlt!?

 

Kérem, hogy éljenek a népszavazás lehetőségével, mert ez az utolsó esélyünk, hogy megakadályozzuk ennek a veszélyes vegyi üzemnek a megépítését!

 

 

 

 

Pátyon ne történhessen hasonló, mint Törökbálinton!!!

 

 

talpi2 Creative Commons License 2004.10.06 0 0 424

T. Pentele!

 

Prosi 5. oldal, csapadékvíz kezelése:

"Egy esetleges tuz esetén a kármentok és a csapadékvíz tározó együttesen képesek

felfogni a felhasznált oltóvíz mennyiségét."

Szóval szerintem a terv biztos, hogy kellő körültekintéssel készült, valószínűleg a kivitelezéssel sem lenne gond. Én jobban tartok attól, hogy az évek során a munkafegyelem, a technológiai fegyelem, az ellenőrzés lazulni fog. Ha egyszer csökkenteni kell a költségeket, akkor csökkentik az üzemeltető személyzet létszámát, sprórolnak a felújításokon, karbantartásokon... Tudom, ezek mind feltételezések, de sajnos van valós esélyük. Az utóbbi idők eseményei (Dorog, Gyömrő, Törökbálint) is emberi mulasztásokra vezethetők vissza, hiába a legkifinomultabb technika :-((

Előzmény: Törölt nick (423)
talpi2 Creative Commons License 2004.10.06 0 0 422

Mondjuk a raktárnál leírtak engem is inkább további nyugtalansággal töltöttek el... bennem is inkább félelmet gerjesztettek a felsorolt biztonsági megoldások (kármentő medence, stb...) Akkor azért csak van valami reális veszély...  A prosiban is benne van:

 

"Tény, hogy a hazai ipar és kereskedelem igényli a szakszerű,

előírásoknak megfelelő raktárbázisok létrehozását és működtetését,

ahol különféle - a szakszerűtlen kezelés esetén veszélyessé válható - anyagok biztonságos kezelése és tárolása biztosított."

 

Szintén a prosiból: "Az árufogadóban opcionális kialakítási lehetőséget biztosítunk két hűtőkamra számára" Számomra ez is inkább nyugtalanító: nyilván a tudatlanságom miatt, de háztartási anyagban egyáltalán nem ismerek olyat, amit hűtve kell tárolni, az én általam ismert hűtendő vegyi anyagok pedig kimondottan veszélyes kategóriába tartoznak.

 

Mindenesetre Anzsinkának igaza van abban, hogy én nem tartozom az elvakult ellenzők táborába. Elismerem, hogy a tervezett raktár valószínűleg a jelenleg elérhető legmodernebb technológiával készül. De mint tudjuk, a katasztrófák általában nem a technika meghibásodása, nem megfelelő technológia, hanem emberi mulasztások következményei... Hiába épül fel most csúcstechnikával, ha a későbbiekben elavul, nem költenek a felújításra, karbantartásra, lazul a technológiai fegyelem, lazul az ellenőrzés... A pénz nagy úr, ezeknek a rendszereknek a folyamatos szinten tartása pedig nagyon sokba kerül...

 

Pentele, a tűzivízzel kapcsolatban: a prosi szerint építenek egy 500m3-es víztározót.

Előzmény: Törölt nick (421)
Azsinka Creative Commons License 2004.10.06 0 0 420
Nocsak, Gekay! Hol van elemezve és bírálva? Én is elolvasnám azokat a sorokat! :o))
Előzmény: Gekay (415)
Azsinka Creative Commons License 2004.10.06 0 0 419

A helyzet valószínűleg nem változott, a sajnos talán annak köszönhető, hogy a "háztartási" szó is bekerült a kérdésbe, mert így nehezebb kiforgatni... Nem tudom.

 

Pentele személyisége megérne egy órácskát a pszichológusnál! :o)))))) De ezt inkább hagyjuk, nem ezért vagyunk itt.

 

Mielőtt újabb vád érne, elárulok valamit. Időnként tele van a puttonyom az egésszel, és a legszívesebben hagytam volna a csudába mindent. Nem azért maradtam, mert lefizettek (egyesekkel ellentétben!), hanem mert úgy érzem, nem szabad, hogy csak a pánikkeltők, a szándékosan zavart keltők hallassák a hangjukat. Teszem ezt azok helyett, akik csak olvasgatnak, de nem szólnak hozzá a témához. Ki ezért, ki azért. Az ellenzők pl. állítólag miattam, mert én rosszindulatú vagyok. Addig, amíg ennek ellenkezőjéről kaptam visszajelzéseket, erőt tudtam meríteni emberekből. Lehet, hogy most aztán végleg elhallgat Talpi2, de neki is éppúgy része volt benne, mint Lophasnak, Alfa4-nek, MAXVAL-nak (-nek?). Talpi2 pl. azzal adott erőt, hogy őszintének gondolom az írásait (még akkor is, ha nem értünk egyet!). A többiek pedig azzal, hogy ők is le merik írni, nem egészen úgy vannak a dolgok, ahogy azt az ellenzők állítják! Szerencsére úgy látom a faluban, nem sikerült mindenkit a maguk pártjára állítani! Láttam a kidobott leveleket, amiket a szél vitt az úton, a letépett plakátokat... Hallottam számomra ismeretlen embereket megnyilatkozni, ahogyan olvasták a plakát sorait. Miszerint itt aztán tényleg soha semmi nem lesz, ha ezeket is elkergetjük... (Leírom újra, hátha akkor könnyebb lesz felfogni: nem ismertem őket, csak séta közben csíptem el pár szót!!!!) Azért félek, hogy ez kevés lesz a "győzelemhez", mert Pátyon soha nem a pátyiaknak van szava (ahogyan azt kedves ismerősöm jegyezte meg a napokban). Hadd idézzem ismeretlenül is tisztelt "ismerősömet":o))))) :

 

Nem (teljesen) vonom kétségbe Kóródi Úr és barátai aggodalmának őszinteségét, de az idézett levélből is világosan kitűnik az a fanatizmust súroló elvakultság, amely törvényszerűen vezet a tények elferdítéséhez, jelentős csúsztatásokhoz, a helyzet túldramatizálásához, a teljes problémakör félreértelmezéséhez. Nem vagyok mindenáron raktárpárti, de az a már-már beteges félelemmel vegyes tenniakarás, ami Önöket jellemzi egészen biztosan nem jó irány, s meggyőződésükkel épp ellentétben: ártalmas a falunak!
Ügyködésükben ráadásul határozottan tetten érhetők a személyes sértettséget és ellenszevek is, ami sohasem segíti a racionális megoldások, kompromisszumok létrejöttét.
A falu lakossága hihetetlen érettségről tenne tanubizonyságot, ha az Önök minden eszközt felhasználó "ámokfutása" ellenére nem akadályozná meg a fejlődést.

 

 

Ha Kóródi úrnak annyi pénze van, hogy levelekkel tömi postaládánkat, plakátokat ragasztat oda is, ahova nem kellene (buszmegálló táblája, telefonfülke, kerítések), miért nem használja valóban a falu jobbítására, segítésére. Van olyan család, akinek a gyermeke súlyos beteg, a kezelésének költsége igen magas. Oda is jutott ebből a sok pénzből???

Előzmény: talpi2 (414)
Azsinka Creative Commons License 2004.10.06 0 0 418

Miért kellett volna idézőjelet tennem? Nem idéztem, hanem kijavítottam. Ez már bonyolult egy pentelének?

 

Senki nem fizetett le, nincs "lebuktunk"... Erre írtam, hogy ami nem ingem, nem veszem magamra... :o))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (417)
Gekay Creative Commons License 2004.10.06 0 0 415

 

Üdvözlet Mindenkinek

 

Gondoltam ide is elküldöm a sokak által már elemzett és bírált körlevelet, azért remélem megteszi a hatását a józanul gondolkodó pátyi emberek körében:

 

 

Tisztelt Pátyi Polgárok !

2004. október 17. -én vasárnap népszavazunk a Sasfészek tó mellé tervezett veszélyes vegyi raktár ügyében. Hosszú és göröngyös volt az út, amíg idáig eljutottunk. Kezdve attól a sebtében hangosbemondón meghirdetett falugyűléstől, ahol mi egyszerű emberek először halottuk, hogy falunk határában a lakott területünktől mindössze 1.200 méterre egy 14.000 m2 alapterületű, a legmérgezőbb vegyi anyagok tárolására alkalmas veszélyes vegyi anyag raktár megépítését tervezik. Mivel láttuk azt a hatalmi arroganciát, amivel a helyi vezetés mindent elsöprő módon támogatta ezt a veszélyes vegyi üzemet, nem volt más lehetőségünk, mint a népszavazás kezdeményezése. Első lépésként a helyi népszavazásról alkotott törvénytelen helyi rendeletet kellett megsemmisítetnünk és a Pest Megyei Közigazgatási Hivatalnál eljárva kötelezni a Képviselő Testületet egy új, helyi választási törvény megalkotására, ami már megfelelt az országos választási törvénynek. Benyújtottuk hitelesítésre az aláírásgyűjtő ívet, amit a Polgármesteri Hivatal csak bizonyos módosítások után volt hajlandó befogadni, kifüggeszteni és hitelesíteni. Ezek után megpróbáltuk, hogy a képviselő testület önként határozzon a népszavazás kiírásáról, mivel egy ilyen fontos kérdésben, véleményünk szerint a település teljes lakosságának a döntése szükséges. Öt képviselőnek kezdeményezésére (Sági, Zsarnóczai, Michels, Kollár, Cseke) sikerült elérni, hogy szavazzák meg, hogy a testület hajlandó-e önként kiírni a választásokat. Az eredmény lesújtó volt ! A kezdeményezőkön kívül, a polgármester úrral az élen mindenki ellene szavazott. A MIÉP -es és az MSZP -s képviselők érdekes módon teljes egyetértésben voltak, hogy a testület ne írja ki a népszavazást. Idézem Furuglyás Péterné és Nagy Ferencné képviselők szavait: "ha a falu népszavazást akar, akkor dolgozzon meg érte", ami azt jelentette, hogy 1.000 aláírás összegyűjtésével kényszeríthető csak ki a népszavazás kiírása. Zsarnóczai képviselő úr és barátaink segítségével sikerült több mint 1.700 db. aláírást összegyűjtenünk, amiért köszönetünket fejezzük ki a falu lakosságának! Így már kötelező volt kiírni a népszavazást!
Tisztelt Pátyi Polgárok! Kérem, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, mert ez az utolsó esélyünk, hogy megakadályozzuk ennek a veszélyes vegyi üzemnek a megépítését! Sajnos a Polgármesteri Hivatal már hozzájárult a terület megosztásához a művelésből való kivonásához, tervezéséhez, és ha választás sikertelen lenne akkor semmi kétség, hogy azonnal kiadják az építési engedélyt. Kérem ,hogy a feltett kérdésre: Ellenzi, hogy Pátyon a Sasfészek tó mellett (veszélyes) háztartási és vegyi anyag raktár épüljön ? amennyiben tiltakozni kíván az IGEN választ jelölje be, IGEN ELLENZEM !!! Mint azt Önök is jól tudják, hogy a veszélyes vegyi raktár megépítésében érdekelt erők mindent megpróbálnak, hogy a falu lakosságával elhitessék, hogy az milyen jó a számunkra. Megkerestek minket, iskolai végzettségünket firtatva és hogy tartunk-e a spájzban hypót!? Kivonultak a pince napokra, hirdettek a Pátyi Kurírban és irodát nyitottak (plazma tévével) a faluban. Hallom, hogy közösen fognak szüreti bált szervezni az önkormányzattal, amit anyagilag Ők támogatnak. Egyszóval bedobnak mindent az ügy érdekében. Tetézi ezt még az is, hogy a falu egyes vezetői és néhány képviselőnk feltűnő lelkesedéssel támogatják a vegyi raktár bázis megépítését. Ami azért is furcsa, mert a kivitelező cég egyetlen forintot sem ad a falu számára és így csak a 300 Ft/m2 építményadó a bevétel, vagyis mindössze négy millió forint várható a hihetetlenül nagymértékű kockázattal szemben. Nekünk nagyon szerények az anyagi lehetőségeink, mi mindent a saját pénzünkből fizetünk. Nem áll rendelkezésünkre közpénzből fizetett újság, média, ahol a másik oldal bármikor megszólalhat, de érdekes módon Mi nem! Azt is tapasztalnunk kellett, hogy a helyi hatalom sajnos nem minket támogat!

Én bízom a falu lakosságának józan ítélő képességében, és ha bármilyen félrevezető információt is kap, el fog menni október 17. -én a népszavazásra és IGEN választ fogja megjelölni, ezzel tiltakozva és megakadályozva a veszélyes vegyi raktár megépítését.

Tisztelettel és Köszönettel:

Kóródi István
népszavazást kezdeményező polgár

talpi2 Creative Commons License 2004.10.06 0 0 414

Hát, Pentelét én sem nagyon bírom követni, olyan logikai(?) bakugrások vannak néha az üzeneteiben :-))) Volt idő, amikor azt sem tudtam eldönteni, hogy melyik oldalon áll... De ezt betudtam annak, hogy nem vagyok még helybeli, így sok mindennel nem lehetek tisztában, amit esetleg a helyiek egy halvány célzásból is értenek :-))

 

Mindenesetre való igaz, hogy "embernek" kellett átírnia a szöveget, nem egy "hivatalnak" :-)), ezt elrontottam, egyenlőségjelet tettem a hivatal és a jegyző közé. De lévén, hogy még nem vagyok helybeli, nem lehetek minden viszonnyal tisztában, így azzal sem, hogy esetleg a jegyző nem a támogatók oldalán áll...  A népszavazást kezdeményezők azonban így tájékoztatták a lakókat:

 

"Sajnos a pátyi jegyző MEGVÁLTOZTATTA a kérdés szövegét és az
eredeti szöveg helyett, mely így hangzott:

"ellenzi, hogy Pátyon a Sasfészek tó mellett veszélyes vegyi
anyagraktár épüljön?"

az alábbi kérdés került fel a Jegyző Úr kérésére, az ívre:

"ELLENZI, HOGY PÁTYON A SASFÉSZEK TÓ MELLETT (VESZÉLYES)
HÁZTARTÁSI ÉS VEGYI ANYAG RAKTÁR ÉPÜLJÖN?""

 

Szóval nekem ez a "sajnos a pátyi jegyző" szöveg nem azt jelenti, hogy a jegyző az ellenzőkkel van, mert akkor inkább olyat kellett volna írni, hogy a "jegyzővel megbeszélve" vagy a "jegyző javaslatára"... Vagy azóta változott volna a helyzet?  :-))))

 

Előzmény: Azsinka (413)
Azsinka Creative Commons License 2004.10.06 0 0 413

Kedves Talpi2!

 

Ez öngól a javából! Amikor egy félig-meddig ellenzőt (ugye, jellemezhetem így?) kritizál meg egy elvakult ellenző! Mert a hivatalt nem én írtam, én a jegyzőt vállalom... Ennyit újra arról, ki olvassa a másik írását, és azt mennyire fogja fel... :o)))))

 

Különben akinek ami nem inge, nem veszi magára. Kár fáradozni pentele... Csak magát járatja le. Esetleg a moderátor koppint a fejére... Mint azt tette a Budántúlon is! :o))))))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (412)
Azsinka Creative Commons License 2004.10.05 0 0 411

Ki kell javítanom! A kérdést nem a polgármesteri hivatal, hanem a jegyző íratta át. És úgy halottam, ő nem a hivatal oldalán áll. Mástól is kap "fizetést"...

Előzmény: talpi2 (408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!