Keresés

Részletes keresés

tzuiop Creative Commons License 2004.05.17 0 0 84
Ha valaki még el tud menni, akkor:

Május 18. kedd 18.00-19.00 KONCERT

SZATZKER ZSANETT

Zsanett 10 éve harmonikázik,a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Ernyei László tanítványa. 2003-ban Országos Harmonika Versenyen hivatásos kategóriában I.
helyezést ért el, májusában pedig a 40.Klingenthali Nemzetközi Harmonika Versenyen a
Weltmeister harmonikagyár különdíját kapta. Októberben 2 nemzetközi versenyen indult: az olaszországi Castelfidardoban, majd a C.I.A. által Esztergomban és Párkányban megrendezett versenyen. Tanulmányait a hannoveri zeneművészeti főiskolán szeretné folytatni. Koncertjén a felvételi vizsga anyagát játsza.
A belépés díjtalan.

NYITOTT MŰHELY
- sajátos kultúrház a Délinél -
1123 Budapest Ráth György u. 4.
Telefon: 21 40 676
muhely@axelero.hu www.nyitottmuhely.hu

Kicsit OFF:

Millenáris Jazzfesztivál: Django Reinhardt est

2004-05-20.

19:00-22:00 óra
Fogadó-Pódium
Belépő: 1000 HUF

19.00 Sidó Attila - Munkácsy András Duó
Sidó Attila –gitár
Munkácsy András – gitár

20.30 Frankie Látó Djangology
Frankie Látó – hegedű
Birta Miklós – gitár
Horváth Balázs – bőgő

Jegyár a koncert napján a helyszínen: 1200 Ft

ON:

Előzmény: batyusbácsi (83)
batyusbácsi Creative Commons License 2004.05.15 0 0 83
Sziasztok!

Úgy látszik, van aki eltévedt egy kicsit, de nem baj, majd haza talál...

Új hírem van, amit gondoltam megosztok a nagyérdeművel: ugyan Orosz Zoli honlapján még nincs rajta, de biztos forrásból tudom, hogy az idén alakult zenekarral június 16-án fellépnek a Benczúr Ház szabadtéri színpadán. Gyertek minél többen!!!!! Én biztos ott leszek. Úgy hallottam lesznek meghívott vendégek is, de nem sikerült kiderítenem, kik.

Sziasztok,
ha hamarabb nem, de június 16-án biztos találkozunk,
bb

Előzmény: atlantic4 (82)
atlantic4 Creative Commons License 2004.05.14 0 0 82
Attól tartok, nem tudod melyik Orosz Zoliról beszélsz! Nézd meg a harmonika.hu honlapot és mindjárt rájössz, hogy EZ az Orosz Zoli nem AZ az Orosz Zoli ! Ha AZT köcsögözöd, az a Ti dolgotok ! De EZT ne merd így említeni, mert még a harmonika - tokot sem vihetnéd utána akárki vagy !!!
Előzmény: Megatron (80)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.02 0 0 81
Te kis csacsi, ez a topik a volt válogatott, váci gólgyáros Oroszról nyílt

MEGALOLROTFLMAO

Előzmény: Megatron (80)
Megatron Creative Commons License 2004.05.02 0 0 80
Nekem nagyon nem szimpi Orosz Zoltán, Irakban se látta el rendesen újságírói föladatait, egy nagy köcsög, ez a Véleményem róla!
tzuiop Creative Commons License 2004.05.01 0 0 79
Örömmel tudatom a tisztelt nagyérdeművel, hogy a mai napon Érden nagy sikerrel debütált Magyarország első autentikus Django Reinhardt stílusú zenekara , az Emmet Ray Project.
:))
tzuiop Creative Commons License 2004.04.28 0 0 78
Az IBS buliról kaptam értesítést mailban.Köszönöm!
Sajna nem volatm itthon,de ha lesz újabb koncertjük Zoliéknak akkor nyugodtan megdobhattok egy maillel!:))

batyusbácsi Creative Commons License 2004.04.25 0 0 77
Sziasztok!

Látta valaki a TV-ben Zoltánékat Psota Irén születésnapja alkalmából? Teljesen meglepődtem, ugyanis néztem a műdort, egyszercsak jön Dunai Tamás, és a Pódium duó. Ha jól emlékszem, a Párizs ege alatt című dalt adták elő. Jó volt. Ebből is látszik, soha nem lehet tudni, hol és milyen gyöngyszemre akaad az ember... :o)

A Liszt Ferenc térre (az Aktuálisban olvasható) azért mentem ki, mert nagyon régen lehetett már Attilával együtt hallani őket. Szokás szerint tetszett. Véletlenül az idő is jó volt, sok ember volt, náhányan még táncoltak is, meg énekeltek, és tapsoltak, úgyhogy nagyon jó volt a buli.

Zorán koncert ügyben pedig úgy látszik téves volt az információm, és mégsem adták le Húsvétkor a Vígszínház-beli koncertet. Nem tud valaki valamit?

sziasztok,
bb

provance Creative Commons License 2004.04.13 0 0 76
Sajnos a váci koncertre nem tudtam elmenni, de nagyon örülök, hogy nagy siker volt! Az IBS-ben 04.16-án este hétkor lesz koncertjük valamint 04.18-án 20 órakor Bp.Liszt Ferenc téren! Nagyon remélem ez utóbbira végre én is eljutok!!
Vukkancs Creative Commons License 2004.04.05 0 0 75
A váci koncert valóban fantasztikus volt. Egy blokkban több mint 1,5 órát játszottak, főleg francia sanzonokat. Attila énekelt magyarul, franciául, elmondta a dalok történetét, sok érdekes dolgot a műfaj klasszikusairól, a végén tombolt a terem, majd a ráadásban a közönség is lelkesen fújta az Oh, Champs Elysées-t, majd frenetikus taps következett...
Négy számot hallhattunk a duótól is. Hab a tortán.
batyusbácsi Creative Commons License 2004.04.05 0 0 74
Sziasztok!

Én sajnos a pénteki váci koncertről lemaradtam, mert későn jutott tudtomra. Pedig - megnéztem - Zoli honlapjának "aktuális" oldalán fent van. Ezt elnéztem, elszúrtam! Pedig ehelyett otthon unatkoztam...

Más! A Vígszínház beli Zorán koncertet viszont sikerült nem elszalasztanom! Nekem az fantasztikus volt! Az egész koncertet valami pajkos jókedv járta át, Orosz Zoli brillirozott, és most sem maradt el a megszokott szóló szám. Fantasztikus volt. A közönség vastapsolt, nekem meg hízott a májam, hogy én ám őt ismerem... Legalábbis többet hallottam őt már játszani, mint az átlag Zorán közönség...

Ha értesüléseim nem csalnak, a TV Húsvét környékén leadja a koncertet. Ha pontosabb infohoz jutok, leírom.

A múltkor a kezembe került az IBS programfüzete is. (Az iskolába kellett bemennem.) Sajnos nem volt időm alaposan átolvasni, csak átfutottam, de mintha azt láttam volna, hogy Orosz Zoliéknak lesz ott áprilisban koncertjük. (a szórólapot, amit akkor eltettem, azóta nem találom.) De utána fogok járni, és majd ide írom azt is, hogy mikor lesz a koncert.

Sziasztok,
bb

Előzmény: döbrögi (73)
döbrögi Creative Commons License 2004.04.05 0 0 73
Voltam Vácon pénteken, ahol is játszott a Pódium Duó Bardóczi Attilával. Nagyon jó kis sanzon est volt. Meg kell mondanom, imponáló a zenészek tudása és profizmusa, zenei alázata.
Sajnos nem telt meg a Madách Műv. Központ, de úgy 300-an azért ott voltunk. A közönség többsége 40 fölötti volt, de talán ez érthető is, hiszen Edit Piaf vagy Yves Montand dalainak célközönsége nem a mai tümcitümci-plázacica réteg. Ezért is volt meglepő, hogy sok fiatal csinos lányt is láttam a közönség soraiban, igaz, nagyrészt a szüleikkel.

Jó volt látni, hogy minden konzer tv-gagyi bulizósdi műsor ellenére, lehet igényes szórakoztatózenét játszani, élőben is. Köszönet a zenészeknek, hogy minden nehézség ellenére kitartanak.

tzuiop Creative Commons License 2004.03.17 0 0 72
Március 19. péntek 19.00 JAZZPÉNTEK

DAVID YENGIBARIAN

A Harmónia Jazzműhely már a hangszigetelés kivitelezése előtt megkezdi a Nyitott Műhelyben új, „Jazz Péntek” című sorozatát. Ettől a remélhetőleg heti rendszerességgel, élő zenével jelentkezünk, - a hangszigetelés megoldásáig sajnos dobosok és fúvósok nélkül, de továbbra is élvonalbeli zenészekkel. A műsor házigazdái, néha együtt, néha egymást váltva a Harmónia Jazzműhely tagjai: Deseő Csaba, Kerekes György és Pallai Péter.
Első vendégművészünk az új sorozatban a tavalyi Budapest Jazz Fesztivál egyik legnagyobb sikerét arató, virtuóz örmény harmonikás, David Yengibarjan lesz, aki teljesen egyéni ötvözetét produkálja a Tango Nuevonak, a jazznek, valamint kaukázusi hazája, a Közel Kelet és a Balkán zenéjének.
Belépő 600 forint – aki óhajt, adhat többet. A különbözet a hangszigetelésre megy.

N Y I T O T T M Ű H E L Y
- sajátos kultúrház a Délinél -
1123 Budapest Ráth György u. 4.
Telefon: 21 40 676
muhely@axelero.hu www.nyitottmuhely.hu

szemanl.p Creative Commons License 2004.03.16 0 0 71
Sziasztok!
Biztosan láttátok már a sanzonverseny március 26-án lesz.
Sikerült kiderítenem pontosan tehát március 26 13:30 Francia intézet Francia dal verseny döntője.
Zoltán új zenekara kíséri a diákokat.
Ez a minden évben megrendezére kerülő Frankofónia napok keretein belül kerül megrendezésre.
A rendezvény március 18-28-ig tart sok más érdekes programmal.pl: művészetek,film, gasztronómia, zene,színházi programok várják a kíváncsi ,érdeklődő embereket.
Én ha sikerül ott leszek 26-án.
Ott találkozunk! :o)
Üdvözlettel: Laci
tzuiop Creative Commons License 2004.03.12 0 0 70
Március 13. szombat 20.00 KONCERT

Q U A R T E T T E S C U A L O

E formáció bemutatkozó koncertjére tavaly márciusban került sor a Műhelyben. Mostmár elmondhatjuk: fellépésről-fellépésre egyre jelentősebb sikert aratnak. Vajon így lesz ez most is? A repertoáron ezúttal is Piazzolla tangók szerepelnek saját hangszerelésben.
Az együttes tagjai:
Ács Péter - bőgő
Deli Zsolt - harmonika
Kerek István - hegedű
Mayer Albert - gitár
Belépő díj: 500 Ft

Ráth György utca elején balra,asszem 12.

batyusbácsi Creative Commons License 2004.03.02 0 0 69
Sziasztok!

Csatlakozom! Ki tud többet Orosz Zoli holláthatjuk-járól???? Mi van avval a zenekarral? Nehogy kiderüljön, hogy csak nagy fellángolás volt, és hamvába holt lett a zenekar!

Bárki bármit tud, írjon!

Sanzonverseny viszont hamarosan.

Egyébként valaki tud erről netán közelebbit is???

Tikkatagon szomjúhozom az információkat,

bb

Előzmény: Kókuszrost (68)
Kókuszrost Creative Commons License 2004.02.27 0 0 68
Alulírott Kókusz s a rost, ezennel nyilvánosan is benevezem magam a koncertkövetelők közé!

Mikor nézzünk be a Benczúrba Orosz úr?

:-))

tzuiop Creative Commons License 2004.02.27 0 0 67
Követeljük a koncertet!
:))

De tényleg!

Előzmény: Vukkancs (66)
Vukkancs Creative Commons License 2004.02.27 0 0 66
Hoppá! :)

Lehet, hogy azonosak a forrásaink??
Vagy nem...? A lényeg, hogy egy nevezetlen forrás szerint, valóban Zoltánék "kísérgetik" majd (az egyébként is bizonyára, de ettől valószínűleg még inkább hű de lelkes:) sanzonlányokat s legényeket a versenyen.
Ilyen kísérettől talán még az én hangom is képes lenne... most viszont képtelen... várni, s ezért újfent, szerényen de nyomatékosan jegyzi meg, (értsd:világgá kiáltja), hogy: HALLGATNÁM MÁR AZT A ZENEKART OROSZ ÚR!!!

Sajna van még addig egy jó hónap.

Benczúrban buli??? Zenekaros!!!

Azt azért nem gondoltam, hogy hamarabb fogom hallani Gallianot élőben, mint Orosz urat a zenekarával.

vukk

batyusbácsi Creative Commons License 2004.02.23 0 0 65
Halihó!

Galiano nagyon jó hír! Én biztos ott leszek!

Meg nem nevezett források szerint idén márciusban lesz a budapesti Francia Intézetben ismét sanzonvereny, melyen - az imént említett meg nem nevezett forrás szerint - Orosz Zoli szolgáltatja az aláfestő zenét. Már csak azon gondolkodom, vajon egyedül-e. NYILVÁN NEM!!!! Szerintem az újdonsült zenekarával zenélnek majd. Oda is igyekszem majd eljutni (valamikor március végén - ha tudok pontosabbat, majd felírom ide a fórumba)

Remélem minél többen találkozunk a Galiano koncerten, üdv mindenkinek,

bb

Előzmény: tzuiop (64)
tzuiop Creative Commons License 2004.02.18 0 0 64
Richard Galliano Márc 14.-én a Fonóban!
(Sajna nem a triójával)
tzuiop Creative Commons License 2004.01.23 0 0 63
Sziasztok!

Ma lenne 93 éves Django Reinhardt,akit tudtommal Zoltánunk is kedvel!

Fiatalabb korában Django is musette harmónikások mellett ügyesedett!

Magam részéről szívesen játszanék "elátkozott" hangszeresekkel(Én lenni magányos Djangós gitárpengető ember.),akik közel járnak a swinghez,jazzhez!:))


Ha valakit érdekel jövő szerdán este 21-től a Redskin(s)ben Frankie Látó koncert.
Django Reinhardt féle repertoárral! Ugyan csak hegedű,gitárok és bőgő lesz,de egyszer mindenképp érdemes kipróbálni,ha valakihez közel áll a 30-as évek zenéje.
A Redskin(s) a Szt.István krt és a Tátra utca sarkán van.


szemanl.p Creative Commons License 2004.01.22 0 0 62
Sziasztok!
Szombat január 24-én este /aki nem tudott elmenni vagy nem tudta végig hallgatni a nemzetközi harmonika versenyt Esztergomba/ az belepillanthat.Az m2-n 21:10-kor Lesz egy összefoglaló műsor róla 50 perc terjedelemben.

Nem tudom hogy csak nekem nem sikerült a napokban a zoli honlapjára fel menni vagy másnak is gondja volt vele.Egyszerűen azt mondta a kereső hogy nem létezik ilyen ill. a tulajdonos letiltotta!De most néztem meg ismét és örömmel látom hogy csak átmeneti karbantartás lehetett,mert most jól müködik.

Kiváncsian várom az új zenekari felállás koncertjét. Vajon ismét egy új oldala mutatkozik meg Zolinak? Ez bizonyosan így lesz.
Addig is figyelemmel ksérem az eseményeket.
Üdvözlet: Minden harmonika barátnak!

Bali Zoltán Creative Commons License 2004.01.15 0 0 61
Szia Zoli ! Örülök. hogy végre olyan honlappal rendelkezel, ami méltó egy ilyen kaliberű előadóhoz! (Bár lehet, hogy ez csak nekem újdonság)? Lehet, hogy most már többen is észrevesznek, de leginkább remélem, hogy a magyar médiákban is feltúnik valakinek, hogy van egy olyan magyar harmonikás akit csak Puskás Öcsivel lehet összehasonlítani, bár az egy teljesen más műfaj. Jó lenne, ha a bárzongorista - versenyhez hasonlóan a harmonikások is megmutathatnák mire képesek és ehhez a TV is biztosítana műsoridőt mert a keceli versenyen minden évben bebizonyosodik, hogy van tábora ennek az "elátkozott" hangszernek. Kívánok Neked nagyon sok sikert az új évben és jó egészséget !
Szekszárdon ott leszek ill. leszünk néhány régi cimborámmal!
batyusbácsi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 60
Halihó!

Köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmem a karácsonyi Zorán koncertre, megnéztem. Hát nem tudom. Nekem még mindig nem sikerült megbarátkoznom a nagyzenekari feldolgozásokkal. Lehet, hogy primitív vagyok, vagy maradi és vaskalapos, de nekem a vonósok nélkül sokkal jobban tetszenek a dalok, sőt így élvezem és szeretem is őket. Láttam, hogy megjelent DVD-n is, de szerintem ez lesz Zorán első olyan zenei próbálkozása, ami kudarcot vall...
Ennyit Zoránról! Mivel én nem csak Zorán, hanem Oroszzolit is figyelem, nagyon zavart, hogy az elmúlt évekhez képest egyre kevésbé lehet hallani. (mármint a zenekarban. vagy egyre kevesebb feladatot kap, vagy egyre rosszabb a hangosítás - még nem döntöttem el, melyik az igaz!)

Most, hogy fellátogattam a honlapra, látom, hogy elég sok koncertjük idén tavasszal is.

Viszont izgat ez a zenekarosdi... OlvastátoK??? Kíváncsi leszek rá, és hacsak tehetem, elmegyek a Benczúr Házba. Ott egyébként már többször voltam, mindig telt ház volt, és nagy siker. Persze az még a Pódium duóval.

:o)

Narancskék lányt én is üdvözlöm!!!!

sziasztok

Előzmény: szemanl.p (59)
szemanl.p Creative Commons License 2003.12.27 0 0 59
Sziasztok!
Ha valaki felszeretné idézni az idei Zorán koncertet /Sport Arénából/ megteheti nem egészen egy óra múlva az dec 27-én m1-en 22:40 kor egy 75 perces összefoglalót láthatok a koncertről.Aki meg nem látta hallgassa meg.Természetesen Zoli is játszik benne.
Karácsonykor volt 22:10-kor az egymásért gála ezen szerepelt a Pódium Duó Bardóczi Attilával.Én sajnos pont lemaradtam róla mert a legelején volt a műsornak.
Mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!
Várom a jövő évi koncerteket.
sziasztok
Üdvözlet: Narancskék Lánynak
Narancskék Lány Creative Commons License 2003.12.17 0 0 58
Sziasztok!

Halihó, lassan már Karácsony van, és még semmit nem tudnia karácsonyi koncertről. Lehet, hogy idén elmarad?????? Jajjjjj! Pedig úgy vártam!

Talán a TV-ben? Tavaly voltak Karácsony este. Majd nézelődöm, ha valaki lát valamit, szóljon!

Sziasztok!
NKL

Előzmény: batyusbácsi (57)
batyusbácsi Creative Commons License 2003.11.30 0 0 57
Szia tzuiop!

Én is hallottam már a Davidot, sőt a TV-ben is láttam őt, igazad van, nagyon jókat játszik ő is.

Én viszont azért jöttem most, hogy elmondjam nektek, milyen szerencsém volt pénteken! A munkám miatt Győrbe kellett utaznom, és viszonylag hamar végeztem, úgyhogy sétálgattam a belvárosban. Egyszercsak látom, hogy Orosz Zoliék a duóval és a trióval fellépnek a műv.házban. Meghallgattam őket, és újra és még mindig, és folyamatosan nagyon tetszenek nekem. Nem tudom, mit csináltak most, de fantasztikus volt a hangosítás. Hallom, hogy erre máskor is adnak, de most olyan jól szólt, hogy rögtön az első hangoktól boldogság volt. :o) És természetesen nem csak én szerettem a játékukat, hanem az egész közönség!

Most már csak azt hiányolom, hogy a honlapjukat hiába lapozgatom, nem látok idén újabb fellépést. :o(
Ki mit tud???

Előzmény: tzuiop (56)
tzuiop Creative Commons License 2003.11.24 0 0 56
Más típusú harmónikázás,de én kedvelem:

November 29. szombat 19.45 KONCERT

DAVID YENGIBARIAN

David legutóbb Leila Mendezzel közösen lépett a Műhely közönsége elé
valamikor az év első felében. Most újból szólóban érkezik hozzánk.
David Yengibarian a jereváni zeneiskolában kezdte harmonika
tanulmányait, majd 1995-től Magyarországon képezte magát tovább.
Fellépésein részben saját szerzeményeit játssza, ami az örmény
népzene, az argentin tangó, illetve a tangót megújító Astor Piazzolla
zenei világának ötvözésére tesz kísérletet. Legutóbbi lemezét Frank
Londonnal közösen készitette el, akit a legendás Klezmatics
trombitásaként ismerhetünk.
Belépő díj: 600 Ft

N Y I T O T T M Ű H E L Y
- sajátos kultúrház a Délinél -
1123 Budapest Ráth György u. 4.
Mailcím: muhely@axelero.hu
TEL: 21 40 676

tzuiop Creative Commons License 2003.11.24 0 0 55
Légyszíves nézzétek meg,

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9103530&uq=0

akit érdekel írjon!

tzuiop
(Remélem pár tíz év és Zolival fogok játszani!)
:-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!