Keresés

Részletes keresés

embodi Creative Commons License 2005.05.11 0 0 297
volt egy kis jégeső délután
szerencsére nem sok

mostmár megint süt a nap :-)

Tudjátok már a részletes Halasnapi programot?
én még csak hallomásból :-(
mym Creative Commons License 2005.05.11 0 0 296
Igazad van. Ha jól emlékszem akkor ez az első állatkínzásért járó letőltendő börtönbüntetés.
mym Creative Commons License 2005.05.11 0 0 294

OFF

Gondolkodom a munkahely váltáson. Ez így nem normális dolog. Naponta 7-17 ig dolgozok és a túlórát nem fizetik ki. Azt mondják csúsztassam le. De napi 1 óránál többet nem engednek. Meg ha nagyon el vagyok maradva a munkával akkor szombaton is berendelhetnek. És ez egy hivatal. Ennyi melóval egy vállalkozónál mésfélszer ennyit keresnék.

 

ON

Kb két hete volt a híradóban Füredről valami. Nem nagyon hallottam, mert persze mindenki akkor zsenyegett otthon, de valami kékfénybe illő dolog volt. Arról jutott az eszembe, hogy felraktad a kispirosos képet, és a híradóban az a Füred tábla volt benne. Sajnos ilyenekről leszünk híresek.

mym Creative Commons License 2005.05.10 0 0 291

Sziasztok.

 

Sajna nem tudok olyan aktívan részt venni a topic életében mint szeretném. Pedig látom egyre jobban felpörög.

Ez a feleséghez való költözés, mármint a városba (mert szerencsére az anyósékkal nem laktunk soha együtt :) ) nekem is ismerős. Csak én Füredről költöztem el. Sajnáltam is nagyon. De nem tudom mit keztünk volna ott magunkal, ha fordítva történt volna a dolog.

A parkot tényleg Lipcsey kertnek hívták. Nem tudom most mi lehet a neve. De nem tudom, hogy a kemping az önkényes helyfoglaló e, és csak elnézik neki a nagyfejesek, vagy régebben is az ő területe volt csak nem volt bekerítve. Vagy a harmadik lehetőség, ha valakik pénzszerzés céljából eladták nekik akkor azt nem tartom normális dolognak. Mert abból a pénzből sem láthatott sokat a város, és miért nem lehetett a lakótelep mellett egy szép nagy zöld rész ahova le lehet menni. Bárhogy is volt az szerintem egyáltalán nincs rendben, hogy a terület garzája (tulajdonos vagy sem) nem tartja tisszességesen rendben a területet. Ne csak a kempingezők által használt részt tartsa renden. És azok a betonoszlopok a drókerítéssel. Errefelé a hivatalok olyan dolgokat írnak elő telekílakításnál, új épület építésénél, hogy azok otthon csak pislognának. Pl. a Nemzeti park előírja, hogy a nem lakóház jellegű ingatlanoknál  a területet csak fa oszloppal, 1,6 m magas zöld műanyag borítású dróthálóval, szögesdrót nélkül lehet bekeríteni.

A kínai árusokkal nekem semmi bajom. Aki oda megy vásárolni az tudja, hogy gyengébb minőséget kap de alacsonyabbak az árak is. Az biztos, hogy mindent meg kell alaposan nézni. Hogy van megvarrva, ragasztva és a többi. Viszont azt nem tartom normális dolognak, hogy a nem kínaiban egy márkásabb cipő pl 15-18000 forint körüli összeg. Ami hordható max 3 évig (itt most nem a 15 évvel ezelőtti modellekre gondolok, mert nekem is volt ******** márkájú cipőm, ami elpusztíthatatlan volt, csak hát kinőttem). Akkor inkább az ötöde pénzen veszek egy kínaisat minden évben és akkor is spóroltam vele. Hát szerintem ezért élnek meg füreden a kínai boltok és zárnak be sorra a butikok (amik sokszor ugyanojan minőséget árultak 2-3 szoros áron)

 

Egyébként kösszi a képeket mamarazzi alias Rübi.

 

Megyek gályázok tovább.

embodi Creative Commons License 2005.05.09 0 0 290

ja lehet, hogy félreérthetően írtam. Nekem a bajom ezekkel a boltokkal a silány minőség.

 

 

Előzmény: Törölt nick (289)
embodi Creative Commons License 2005.05.08 0 0 288
bánná a franc ha itt vannak a kínaiak, ha lenne mellette normális bolt is. De sajnos azok helyén nyílnak. És lassan már nincs csak gagyibolt
Előzmény: Törölt nick (287)
easa Creative Commons License 2005.05.08 0 0 285

Hali!

 

A múzeum mögötti területet  Lipcsey kertnek hívtuk, gyerekkoromban sok kis kárászt fogtunk abban a tóban. A fürdőböl oda engedték a vizet, ez és a talajvíz volt a vízutánpótlása. Már akkoriban is ráfért volna egy kotrás, mert igen büdös volt az iszap. Gondolom, hogy a kemping vendégeinek a tó megfelelő szúnyogutánpótlást biztosít..:)

A szabadstrandnál az a rengeteg büfé, étterem meg nem is tudom, micsoda, szóval azok hogy és miből élnek meg??? Annyi pénz beleölni ilyenekbe, ahol max.  2-3 hónap a szezon /inkább 2!/, ráadásul nem is az igazán pénzköltő vendégkör látogatja. Füred a strandjával nem igazán versenyezhet pl. Abádszalókkal a térségben, ott lényegesen kedvezőbb az adottság vízisportra és fürdőzésre.

 

A napokban hallottam, hogy épül egy új áruház, talán Spar a benzinkút melletti területen.

A lépcsőházban a kábeltv-s hírdetményt is néztem, kb 15 csatorna, szóval nem igazán eröltették meg magukat. :( /igazán megjelenhetne az a gaz kapitalista upc vagy matáv kábeltv is, legalább lenne rendes tv Füreden is. :) /

 

Azt hiszem, a Tiszán jelenleg minden adott a jó halszaporulathoz, csak így tovább, 2-3 év múlva elvileg jól lehetne horgászni, bár sejtésem szerint ennek mások lesznek a haszonélvezői :(

embodi Creative Commons License 2005.05.08 0 0 284
ha a rendben van azt jelenti, hogy van benne víz akkor igazad van :-)

Előzmény: Törölt nick (283)
embodi Creative Commons License 2005.05.07 0 0 280

"Én is megfordultam már ott!"

 

Tudom, úgy találtam ide :-)

 

(google-> Rübi, ilyen egyszerű)

 

Nem reklámozok én semmit, csak tudattam amit láttam.

 

Úgy tűnik egy kicsit a tiszafured.hu is megmozdult, mert már naponta kerülnek fel rá friss hírek. Én örülnék annak ha az is egy szuper jó oldal lenne idővel.

Annyi lehetőség van ebben a városban, csak okosan ki kellene használni.

Mozgolódik sokminden a városban, lehet a választásokra készülnek már ?

Civil szervezetek alakulnak, aktiválódnak.

Az interneten is vannak változások, próbálkozások.

Hátha ezek egymást erősítve, elindítanak valamit.

Csak az összefogás hiányzik szerintem egyelőre, akinek segíteni akarnak az nem tart rá igényt, aki meg segíthetne az hiába próbálkozik.

 

Nekem a szabadstrand környéke a fájó pontok egyike.

Évek óta nem változik semmi, pedig az adottságok megvannak, csak ki kellene használni őket.

 

De azért én reménykedem, mert ha már azt sem tenném.....

Előzmény: Törölt nick (279)
embodi Creative Commons License 2005.05.06 0 0 278

mi vonzott ide ?

 

a feleségem :-)

 

ilyen is van :

 

Eseménynaptár 2005 Tiszafüred
Előzmény: Törölt nick (277)
petxa Creative Commons License 2005.05.05 0 0 275
A posta mellettibe jártam, de néha átnéztünk a bajcsyba milyenek az új kiscsoportosok.
Előzmény: Monicaaa (274)
Monicaaa Creative Commons License 2005.05.05 0 0 274
nahat, es ki hova jart ovodaba, ha itt tartunk? bajcsy uti rulez, akinek volt iduka ovonenije, tegye fel a kacsojat :)))
embodi Creative Commons License 2005.05.05 0 0 273

ő pedig a város téli gólya ura

a kép jobb széle felé

 

 

 

 

Füredre költöztem és itt élek

 

 

Előzmény: Törölt nick (272)
embodi Creative Commons License 2005.05.05 0 0 271

a múzeumról még nem láttam képet itt

 

 

Múzeum
embodi Creative Commons License 2005.05.05 0 0 270

ez meg most van

 

 

én meg 10 éve költöztem ide

Előzmény: Törölt nick (265)
Monicaaa Creative Commons License 2005.05.05 0 0 268
je, tenyleg, a zaszlotarto belog kisse.. :)
petxa Creative Commons License 2005.05.05 0 0 267
Majd ha összefutok Toti-val szóvá teszem, hogy nem válaszol. Messziről úgy néz ki a kép, mintha kalasnyikovval kapitulálna ott fönt az erkélyen.
Előzmény: Törölt nick (265)
petxa Creative Commons License 2005.05.05 0 0 266
Én a Kispálban emeletén laktam ezért nagyon nem szerettem a Kispált pláne a kispálosokat.

Ha néha otthon maradtam egész nap csak a székeket húzogatták össze-vissza.

Nem is értem Rübi miért nem a Zrínyibe jöttél.

Csak a Zrínyi!
Monicaaa Creative Commons License 2005.05.05 0 0 264
hat szep kis huzavona volt ebbol 6 eve, igazabol mostmar kezd rendezodni a helyzet, es megszokja a nep az uj iskolat. vegulis nekem anyam az ovoda reszeben dolgozik, szoval semmi rosszat nem mondhatok :]
Monicaaa Creative Commons License 2005.05.05 0 0 262
ja es enis kispalos voltam :DDD
Monicaaa Creative Commons License 2005.05.05 0 0 261
na itt enis :) jelzem: a nyarfasor kb 6 eve tunt el, mikor en odakerultem, az orgona viszont gyonyoru mostanaban, ballagasra majd leszedjuk disziteni :D (en anyaknapjara is onnan loptam..) a mozihoz meg csak annyit, hogy 10 eve nincs mozi Fureden, szanalmas, ugye. az epuletet elvileg elbontjak valamikor, a kolit pedig lehet jovore bezarjak a keves meber miatt, talan akkor alkotnak oda valami uj mozi felet. (remelem.. ) addig meg eljar a neo debrecenbe ha filmet akar nezni, vagy warezol :)
embodi Creative Commons License 2005.05.05 0 0 259
Halastér
embodi Creative Commons License 2005.05.05 0 0 258

Este a Morotván

 

az előbb lemaradtak

Előzmény: embodi (257)
embodi Creative Commons License 2005.05.05 0 0 257

Valahogy mostanában nem az igazi a horgászat a Tiszán. Kapás alig. Ami hal van azt lenyúlják az orvhorgászok. A halak ami marad t éppen szerelmes, úgyhogy kapás az csak az emlékekbe van főleg. De azért szép a Tisza. Legalább Ti akik nem éltek már itt foglalkoztok a várossal, mert az itteniek.... Ha valami érdekel benneteket szóljatok, első kézből ....

 

két kép, nem művésziek , de nem is vagyok fotós, csak néha nálam van a gép

Előzmény: Törölt nick (256)
easa Creative Commons License 2005.05.04 0 0 255

akkoriban jól lehetett alvázat mosatni Poroszló felöl jövet :) Fürednél nem nagy durranás az árvíz (ha lehet ilyet mondani), de pl. Tiszaroff, Tiszabura vagy a Felső-Tisza, az igen kemény volt. Láttam a Tiszát tetőmagasságban folyni, cuppogott a gát, ahogy mentem fel az oldalán. Szolnok is majdnem elúszott, ott lehetett volna csak igazán nagy kár. HA a mostani áradásra bejön egy újabb árhullám, mondjuk egy nagy eső a forrásvidéken, akkor azért még lehet gond.

 

MA tudatosult bennem, hogy a gimnázium körül lévő nyárfasor eltünt viszont az orgona az él és virul. A gimi előtt autók hada, a mai fiatalság autóval jár suliba??? :)

Ránézésre a gimi külsőre a vakolást leszámítva szerintem semmit nem változott az elmúlt 30 évben. A mozi épülete igencsak lerobbantnak tünt, kár érte.

 

Idenézhetne egy helyi horgászerő is, érdekelnének friss információk, még az is lehet, hogy nyáron egy csónakos horgásztúra is összejön. Kedvem lenne hozzá, bár a sok szúnyogtól ár elszoktam.

Előzmény: Monicaaa (251)
Monicaaa Creative Commons License 2005.05.04 0 0 252
egyebkent ti most hova valosiak vagytok? pestorszag? vagy ittott a kozelben?
Monicaaa Creative Commons License 2005.05.04 0 0 251
ah nemviszi az, ez nemnagy aradas eddig. a par evvel ezelotti erdekes volt, a 33as felett 5centivel volt a viz, csak oldalt a kis homokzsakok tartottak hogy ne folyjon be az utra ;)
easa Creative Commons License 2005.05.04 0 0 249

Ma szívtam egy kis füredi levegőt. Csend és nyugalom, a Tisza kellemesen árad, ha így marad, jó lesz a halszaporulat.

Képek sajna nem készültek, csak egy rövid videó az állomáson. /és persze vásároltam egy kis halkaját a horgászboltban :)  /

 

Monicaaa Creative Commons License 2005.05.04 0 0 247
igenigen, valodi monika vagyok, koszonom a nevnapozast :)
petxa Creative Commons License 2005.05.03 0 0 241
Kájelné akkor kezdte talán a gimit amikor Én, majd elment szülni szerncsére, így le tudtam éretségizni, Gábort Én rég óta ismertem negyedikesek voltunk mikor odajött tesi tanárnak, addig Laci bával fociztunk kosaraztunk tesiken, majd jött Gábor és minket nagy negyedikeseket elkezdett futtatni, bordásfalazni stb. De Hankóczi a nagy kedvenc, egyszer csak elvitték katonának suli közben :)
Előzmény: Monicaaa (240)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!