Keresés

Részletes keresés

Középsnaci Creative Commons License 2013.02.26 0 0 21029

Megvagyunk! 5-en!  2 lány és 3 fiú. Hatalmasak, erősek, vastagok. szépek!.

Középsnaci Creative Commons License 2013.02.26 0 0 21028

Mivel a genetika különös dolgokat is tud művelni, ezért a legjobb tenyésztő sem tud mindent kiszámítani. Ha tényleg TENYÉSZTŐ a tenyésztő és világosan közöltétek hogy kiállítani is akartok majd, akkor a tenyésztő eleve nem hagy magadra a kölyökkel. Őt ugyanis már az első heteitől kezdve úgy kell tanítani és kozmetikázni hogy lehessen belőle kiállítási kutya. Ezt egy "egyszerű" gazdi nem tudhatja, a tenyésztőnek meg érdeke hogy jó kutyáját állítsák ki, tehát fog segíteni. Ha 6 hónaposan kiderül hogy foghibás, több lehetőség kínálkozhat. Szerződés nélkül is meg kellene tudni egyezni.

A here hiánya ettől egyszerűbb. Ez is előfordulhat "bármitől is" a legkitűnőbb kennelben is. DE! Ha valaki megvesz egy kutyát és nem tudja, mit nézzen rajta akkor most figyeljen: alap hogy egy 7-8 -stb hetes fiúnak megfogom a heréit. Ha nem találom akkor nem választom azt a kölyköt sőt lehet hogy a testvéreit se. Itt a gazdi ugyanúgy hibás.

Ha látom hogy egy látogató, /még nem is gazdi, csak jelölt/ nem figyel ilyesmire, akkor én a kiválasztott kiskutyán mindent végignézek és neki is mutatom hogy mit kell nézni. Ebbe a fog nem tartozik bele mert az sokkal később derül ki. Bár az állkapocs állásából, a növekvő tejfogakból lehet következtetni.

 

Aki tényleg figyeli hogy mit vesz az --bocs nem akarlak megbántani-- az árból is következtethet hogy hol jár. Rengeteg kennel van az interneten. Fel kell hívni őket, érdeklődni és beszélgetés közben megkérdezni az árat is. Ebből, a honlapok minőségéből, a beszélgető tenyésztőből A negyedik-ötödik telefon után tudni lehet hogy mennyi a tól-ig ár, illetve az eladó, esetleg tenyésztő, milyen kimerítően tud a kutyáiról beszélni.

És megint beigazolódik hogy a drága kutya lehet hogy sokkal olcsóbb, mert ott rendszeres segítségre számíthatsz a nevelés és az ápolás terén is.

Előzmény: Éva 28 (21027)
Éva 28 Creative Commons License 2013.02.25 0 0 21027

Köszönöm a válaszotokat. Igazából tenyésztő/szaporító dologról szeretnék írni. Ezzel nem a becsületes tenyésztők idegeit szeretném borzolni! Eddig valahogy a tenyésztők nekem olyan tökéletsek, hozzáértők stb.. tűntek, vagyis én azt gondoltam, hogy ilyenek. Leírom a Dorka történetét. Szerettünk volna tk kutyát, esetlegesen kiállítási célra is szerettük volna. Kiválasztottuk a tenyésztőt nagy kínkeserv meg segítség árán. Tőlünk messze is volt 2 óra autóval, de nem baj megéri gondoltam én. Megérte, mert egy tündérkét hoztam, de a tenyészértéke a nullával egyenlő. Kiderült, hogy I3-as foghibája van. csináltattam rtg, ott kiderült, hogy fogcsíra sincs. Felhívtk a tenyésztőt ő azt mondta van ilyen előfordul. Nem nem írtunk szerződést, garancia nincs, pénz nem kapunk vissza. Lehet, sőt biztos hogy mi voltnk a szerencsétlenek, de a kutyaiskolába Dorkáal szinte egyidejűleg lett hozva egy border, akit a gazdi szintén kiállításra vett, vagy szánt, neki konkrétan nincs 1 heréje. A tenyésztő azt mondta, mikor nála volt még megvolt neki... Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden tenyésztő ilyen, csak sokan közülük. Én naívan azt gondoltam, hogy a tenyésztő egyfajta garancia a kutyákra, de sajnos ez nem így van.

 Nálunk most kezd a dominancia harc fokozódni, de lassan csak eldől ki lesz a főnök. Vannak hangos összezörrenések, de tépés vér ilyesmi nincs. Inkább szájkarate.

Középsnaci Creative Commons License 2013.02.25 0 0 21026

Na ez egy gyönyörű jellemzés, minden szava igaz.

Azt még kifelejtettem, hogy igen, a snaci alaptermészete hogy idegenekkel nagyon bizalmatlan. Nem az a simogatható fajta, a családhoz rendszeresen járóknál is csak úgy működik ha a betérő nem foglalkozik vele, hanem megvárjuk amig a kutya maga felméri az illetőt és eldönti hogy mit gondoljon róla.

Előzmény: Éva 28 (21024)
proudwarrior Creative Commons License 2013.02.24 0 0 21025

szia,

nevelés kérdése a viselkedés általában, de az, hogy egy adott egyed mennyire domináns, kiderül ivaréréskor. ha tenyésztőtől veszel (remélem onnan tervezed...) akkor ő a tapasztalatával meg fogja tudni neked mondani, hogy a rangsor melyik végére várhatod kábé a kutyát. vannak alfa és omega egyedek, egyik kiskutya sem hasonlít a másikra. tehát ha simulékonyabb ebet akarsz, akkor kérjél kifejezetten "bamba" kiskutyát. és még őbelőle is akármi lehet ivaréréskor. már ha hagyod ivarérni, és nem ivartalaníttatod még előtte, nagyobbacska kölyökként (ez lenne a legjobb).

 

nekem egy domináns óriás kanom van (meg egy hiperhörcsög törpém, aki azt hiszi magáról, hogy óriás, de ez most nem tartozik ide). a nagyfiú haláli jófej ebecske volt úgy 10-12 hónapos koráig. mindenkivel játszott, rohangált, pacsi, stb-stb. aztán nagyfiú lett.

 

onnantól kezdve kibújt belőle a schnauzer kan, és nem tűr maga mellett másik kant (ivartalanítottat sem), csak szukát, de annak is be KELL hódolnia neki, minden más kutyához úgy áll hozzá, hogy "megizéllek vagy megöllek". aztán a másik választhat. pedig ő 4 hónapos korától folyamatosan volt iskolázva, sosem volt elengedve fegyelem terén, de ezt a típusú dominancia dolgot így kell elfogadni, ahogy van. (és nem is szeretném, ha egy lekvár kutyám lenne... de ez az én magánvéleményem). szóval ivarérés után ő már nem csoportba járt oktatásra sem, hanem egyéni órákra vittem-viszem. nem ölbeplüsskutya. felnőtt óriás schanuzer kan. (jelzem a szukák se piskóták... láttam már olyan óriás szukát, amelyik az én kanomat is 3 másodperc alatt szétkapná.)

 

egy óriás snaci nagy általánosságban a családjával tündérbűbáj bújós puszikutya, de másokkal nem egy haverkodós fajta. csak azzal az emberrel haverkodik, akit én a gazdi beviszek a területére, és én úgymond "barátkozom" vele. akihez nem barátságosan szólok, ahhoz ő se fog puszizva közelíteni.

 

a törpe kanomnak ugyan nagyobb az egója, mint egy óriásé, de ővele gyerekkorukban kerültek egy fedél alá, teljesen más a kapcsolatuk, mintha most akarnék bevezetni egy kankutyát a falkába. azt valószínűleg nem tűrné (egyik sem) és előbb-utóbb vér folyna. a törpémet is csak azért tolerálja, mert tudja, hogy az a család játékszere, és "nem bántjuk a kicsit". de vastagon alá kell húzni, hogy gyerekfejjel kerültek össze. így is vannak összezördülések, a kicsi sok mindent megenged magának, a nagy meg jóindulatú nagy majomként áll hozzá (bármikor egy falatra megehetné, de intelligens és nem teszi), kábé úgy, hogy "úgyis tudom, hogy csak egy hülye kis hörcsög vagy, gyere gyilkoljál meg...".

Előzmény: Éva 28 (21021)
Éva 28 Creative Commons License 2013.02.24 0 0 21024

Szia . Ahova járunk kutyasliba, ott volt 2 óriás. Azt láttam rajtuk, hogy emberekkel szemben elég mufurcak voltak, illetve, hogy a kutyáink nem hozzájuk mentek oda játszani. De a gazdival nagyon aranyosak voltak, igazi plüss ördögök

Középsnaci Creative Commons License 2013.02.24 0 0 21023

Közgáz. Azon belül vállalkozás meg akármi vezetési szak, és csak jelest bírt kapni mindenből.

 

Először is trimmelés és fürdés után mázsálj. Minek méred bele azt ami nem is kutya? Majd most lefogynak ha tényleg kövérek.

Ja és megint zuhog. Mennyire szeretnék aszályos évszakot....!

Előzmény: bogszika (21020)
Középsnaci Creative Commons License 2013.02.24 0 0 21022

Szia, üdv közöttünk!

Többnyire törpések vannak itt, meg én közepekkel, de azért ismerős az óriás is.

Szóval az óriássnaci domináns kutya. Az összes snaci domináns, persze vannak egyéni különbségek a vérvonala és   -ami nagyon fontos-  a tartás és foglalkozásbeli különbségek miatt.

A snnnacikkal akor szokott gond lenni ha fizikailag-agyilag-érzelmileg elhanyagoltnak érzi magát. Nem egygazdás, bár van egy falkavezére. Inkább családi kutya. Ha megérti hogy a többi kutya is a falkához tartozik addig amig ivarérett nem lesz, elfogadja. Ha az ivarérettséget eléri, akkor elkezdi a dominancia harcot. Szerintem nagyon észen kell lenni a nevelése során. Sokat kell foglalkoztatni, iskolába járni, sokat kirándulni, futtatni, stb.

Majdcsak jön óriásos is aki válaszol Neked.

Előzmény: Éva 28 (21021)
Éva 28 Creative Commons License 2013.02.23 0 0 21021

Szia! Köszönöm. Óris snacit szeretnék, nem csak hobby célra. Nagyon tetszenek, szépen dolgoznak. Van másik 3 kutyám egy drótszőrű vizsla lenyzó, egy keverék kutyus fiúm (híd alatt talltuk, illetve egy pincsi-foxi keverék lnyom, (nagysgos asszonyom) :D Igazból, amire kíváncsi lennék, hogy mennyire dominánsak ők más kutyával szemben.

bogszika Creative Commons License 2013.02.23 0 0 21020

Gratulálok a lányod diplomájához. Mit végzett?

 

Talán meghallgatják a babák a kívánságod, és várnak, amíg minden nyugi lesz otthon :)

 

Mérlegeltem a kutyáimat, szörnyülködve látom, hogy nagyon dagadtak. Lehet az én hízókúrám is őrájuk hat. Valami nagyon drasztikus fogyókúrát kéne kitalálnom, és betartani nekik. Most már úgyis jön a tavasz, és nem kell a hőszigetelő háj. 

Előzmény: Középsnaci (21017)
bogszika Creative Commons License 2013.02.23 0 0 21019

Szia! Üdvözöllek a schnauzeres körben. Van már elképzelésed, milyen méretű snacit szeretnél? Első kutyád lenne, vagy már gyakorlott gazdi vagy? Nyugodtan tedd fel a kérdéseidet, ha tudunk, válaszolunk is rá.

Előzmény: Éva 28 (21018)
Éva 28 Creative Commons License 2013.02.23 0 0 21018

Sziasztok!  Igaz, nekem nincs még snacim, de nagyon szeretnék egyet, ezért regisztráltam ide. Örömmel olvasom a topicot, biztosan fogok belőle tanulni.Elég sok kérdésem lenne amit szakirodalomból nem tudok meg úgy gondolom, inkbb itt szeretnék informálódni.

Középsnaci Creative Commons License 2013.02.23 0 0 21017

A babákok nagyon készülődnek kifelé, bár nem bánnám ha hétfő előtt nem tülekednének. Addig nem nagyon érek rá.

A szerelem oltárán, hm...... hát Zizuskával próbálkozunk, de a másik kettő csak sóvároghat.

 

Vége a lánygyerekem diplomaosztójának. Megint megállapítottam hogy ő a legszebb, a legelegánsabb, és neki van a legszebb neve.

Előzmény: bogszika (21016)
bogszika Creative Commons License 2013.02.23 0 0 21016

Nemsokára lesznek babák? Hát akkor most neked is kijutott a jóból. A lábadozónak jobbulást kívánok, reméljük, nem lesz semmi gond. A tüzelő szukákat engedd, hódoljanak csak a szerelem oltárán :)

 

Asszem én meg átállok a malamut tartásra. Az éghajlat már rendben, hó van rengeteg, csak éjszaka kb. 20 cm esett. Szegény földszintes kutyáim hasig járnak benne, majd hólabdákkal a lábukon jönnek be a meleg szobába. Most nincs kedvem pisijáratokat ásni, inkább megvárom, hogy elolvadjon. Csak nem tarthat örökké a tél?!

 

Este olyan rosszat álmodtam, a lökött kutyám nem akart visszajönni hozzám a sétálás alatt, inkább azt hitte játszunk, és átfutkozott a forgalmas úton. Ha kijön a jóidő, kicsit átvesszük a behívásos leckét, nehogy a valóságban is megtörténjen.  

Előzmény: Középsnaci (21015)
Középsnaci Creative Commons License 2013.02.23 0 0 21015

Első lábszárán lett egy fekete színű, időnként nagyon lassan változó állagú kidudorodó valami. Ezt lekapták és szövettanra küldik. Kicsi jól van, idebenn egy ketrecben pihenget és várjuk az eredményt.

Brill még nagyon eszik, a hője 37, 6. Még nem hoztam be.

Előzmény: Arkovári schnauzer (21014)
Arkovári schnauzer Creative Commons License 2013.02.22 0 0 21014

Mi történt?????

Előzmény: Középsnaci (21013)
Középsnaci Creative Commons License 2013.02.22 0 0 21013

Vagy nekiállnak kiásni-dönteni. Na jó csak vicc volt.....

 

Jelentem nem ttudom mióta hol esik, hol meg szakad a hó.

A világkiállításomnak, lehet, annyi. Majd én leszek a közönség. Brillnek akkora teste lett mint egy hátaslónak, nem bízom benne hogy visszaáll a formájára,

Kicsi Dougnak most műtik éppen a lábát, mégha meg is gyógyul, a szőr nem fog kinőni. Három szuka tüzel idebenn, a lábadozót is be kell hozni néhány napig legalább, és közben a szülősarok is készül. Nagyobb ház kellett volna......

Előzmény: proudwarrior (21012)
proudwarrior Creative Commons License 2013.02.21 0 0 21012

a virágoskertről annyit, hogy nagyon nem egyezik az ízlésem a törpeterrorista ízlésével. és őkirályfisága tesz is róla, hogy a tudtomra hozza. ha beszabadul a virágok közé, igen jól szokott szórakozni. ami meg az ő kertrészükben van növény a sövénybokrokat kivéve, eléggé gyatra állapotban leledzik. most azt találtuk ki, hogy a régi ágasfák mintájára, egy akácoszlopot leás Apa az elsőkertben azon a helyem ami kissé foghíjas, és arra lesznek körbe-körbe felaggatva virágtartók, mindenféle csüngő és rikító virággal. elvileg azt nem érik majd el, nem tudják kiásni sem. és lesz +1 lepisilnivaló hely :)

 

Előzmény: Középsnaci (21011)
Középsnaci Creative Commons License 2013.02.21 0 0 21011

Nagyon kis szorgoskák vagytok. Nálunk egy szilva és egy sárgabarack fán kívül egy kicsi virágos rész van de oda is igyekszem évelőket tenni nogy ne kelljen sokat foglalkozni velük.

Mikor ide költöztünk anno a lakótelepről, akkor kb 15 évig komoly veteményesem volt, sőt az első években fóliasátor is. (mert találtunk az udvaron egy felállított vázat). Na ez már elmúlt, mióta végleg ketten maradtunk.

Előzmény: proudwarrior (21010)
proudwarrior Creative Commons License 2013.02.21 0 0 21010

nálam semmi extra nem kerül a kertbe, és azok is csak igen kicsi mennyiségben, mert kevés a hely. és csak olyat ültetek, amivel nem lehet melléfogni, ami úgy magától is elvan (na jó, azért kell locsolgatni).

van szamóca (eredetileg 6 tő tavalyelőttről, tavalyra lett belőle 15, idén ha leérett akkor át lesz telepítve), szoktam pár tő paradicsomot nevelni (koktél és akármilyen nagy), zöldborsó is lesz de az nem jut el a fazékig mert a gyerekek eszik ahogy érik, a hagyma istenien elvan a kerítés és a sövény közötti sávon, uborka - csak győzzem leszedni, és egy csík petrezselyem és sóska. van 1 db feketeribizli bokrunk (a másik 3 pirosribizli volt, azok megmurdeltek termés nélkül), a málnát ki kell vágni mert beteg és amúgy is utálom mert szúr, van 3 feketeszeder amit nagyon meg kell nyírni, mert tavaly elhanyagolódott és már megy mindenfelé, és van egy növendék almafácska ami remélem terem majd talán 2 év múlva. és ha kell, ha nem, nő a bodza több helyen is a kertben. pedig senki sem ültette, csak irtjuk. ezek mellett már nem sok minden fér el...

a kutyák is imádják a gyümölcsöt, tavaly lelegelték az összes szedret, én talán 3 szemet ettem...

Előzmény: bogszika (21009)
bogszika Creative Commons License 2013.02.21 0 0 21009

Tavaly egész évben megutáltam a kertészkedést. Semmi sem jött össze. A vetemény nulla, az elültetett fák kiszáradva, bokrok tönkremenve. Ez volt a tavalyi termés. Idén új gondolataim támadtak. Vettem édesburgonyát, kiderítettük hogyan kell elültetni, elkezdtem a hajtatását, erre ez a nyamvadt cucc nem elkezdett rohadni?! 

Minden reményem a japánbirs töveimben van. Ősszel raktam iskolázni pár hajtásdugványt. Remélem azok megélednek.

Előzmény: proudwarrior (21006)
bogszika Creative Commons License 2013.02.21 0 0 21008

Már mi is közelítünk időjárásilag. Sütöget a nap, és hideg is van! A kutyák meg a lakásban henteregnek inkább. A napokban én is elkezdem az átszedegetésüket, de a teljes kopasztásig szerintem még egy hónapot várok. 

Előzmény: Középsnaci (21007)
Középsnaci Creative Commons License 2013.02.21 0 0 21007

Jelentem, Pesten kék az ég, ragyog a napsugár és hideg van tehát igazi szép fagyos téli reggel. Ez nekem tetszik, gyerekeim ülnek a kerítés tövében sorban és ők is gyűjtenek.

Előzmény: bogszika (21005)
proudwarrior Creative Commons License 2013.02.21 0 0 21006

:)

mink csak itt Pest mellett egy faluban... de most is előbújt a napocska, a két kócos szürkeség meg kifeküdt a verőfénybe. ők is gyűjtik a D-vitamint? :) bár annyi szőr alatt, ami rajtuk van, lehetetlenség... :)

várom már a jó időt nagyon, jó lenne a kertben tenni-venni.így most jobb híján idebent fogok hozzá lassacskán a micsurinhoz, beizzítom a tejfölöspoharakat az ablakpárkányon.

a gyerekek is megkérdezték reggel, hogy mikor lesz már végre tavasz? erre megmutattam nekik a boglárkacserjén meg az aranyvesszőn a rügyeket, és a földből már kibújt pár krókuszt. :)

Előzmény: bogszika (21005)
bogszika Creative Commons License 2013.02.20 0 0 21005

Ti melyik országban éltek? Mert mifelénk borús idő, hószállingózás, hóesés az aktuális időjárás. De majd nyáron megfordul a helyzet! Itt olyan meleg lesz, hogy ki sem kívánkozunk a házból!

Előzmény: proudwarrior (21002)
Középsnaci Creative Commons License 2013.02.20 0 0 21004

Nálunk is kiviláglott, de voltam a belvárosban, ott elkapott egy vad és szeles hózápor.

Én már elkezdtem a trimmelést.

 

Előzmény: proudwarrior (21002)
proudwarrior Creative Commons License 2013.02.20 0 0 21003

aranyosak! a kis "kakukktojás" ott középen különösen szép!

Előzmény: Arkovári schnauzer (21001)
proudwarrior Creative Commons License 2013.02.20 0 0 21002

mán megint ezerrel süt a nap! felétek mizujs? ott is van verőfény, vagy küldjek? :)

biztosan azért van napocska, mert tegnap meg lett fürdetve a kiskoszos (vagyis kisbüdi, aki nagggyon büdi volt... birkózott a másikkal és belehempergőzött egy illatos kupacba...), és nagyon elszomorodnék, ha ma eső lenne és őkirályfisága elázna. de jöhetne a meleg is már, hogy meg is lehessen végre tépni jó alaposan.

 

Előzmény: Középsnaci (20994)
Arkovári schnauzer Creative Commons License 2013.02.19 0 0 21001

5 hetesek lettünk :)

angie999 Creative Commons License 2013.02.17 0 0 21000

Ideje mar a tavasznak, akkor mi is tobb fele tudnank menni a kutyakkal is. Nem szeretem ezt az idot, vagy essen a ho vagy legyen meleg. Iden kertrendezes van beutemezve, es ilyen idoben rendesen lebegnem kene az udvaron, hogy normalisan kierjek... meg jo h a kutyak reszet mar tavaly megcsinaltuk..

Előzmény: Középsnaci (20999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!