Keresés

Részletes keresés

Megdobbent Creative Commons License 2010.02.15 0 0 40225
Nem a t, hanem az eredeti felvetes, tudod, hogy ha nem fizeti ki a mittomenmit, akkor majd jol megtudjak az IP-jet, es bahjatjak a penzt :)

Nyugi, nem minden nemet ceg a T ;)
Előzmény: Bolivian Dancer (40223)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.02.15 0 0 40224
" kiveve azt a felkerest, hogy torolje a hdd-rol. Semmi oka ra."

Azért kértük meg, mert igy müködik. Az hogy megteszi-e vagy nem, nem érdekel és nyilván nem is ellenőrizzük. De ha nekimegy a Warner vagy bárki, ne figyeljen ott a vinyóján, ha magától esetleg nincs annyi esze, akkor mi szóltunk. Írja ki DVD-re vagy Pendrive-ra és dugja el.
Előzmény: Megdobbent (40222)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.02.15 0 0 40223
Nem tudom kire célzol, hogy fenyegetőzik...

Mi szóltunk, mivel a genfi konvenció és az Eker trv. 13§-a alapján kötelesek vagyunk. A lehetséges szankciók azért vannak benne, mert így hivatalos, az lenne a köcsögség, ha elhallgatánk. Ja hogy ez fenyegőnek hat egy jogsértés esetén, hát arról nem én tehetek. Egyébként meg a jogtulaj jogilag neki tud menni az ISP-nek is, bizonyos körülmények közt.
Előzmény: Megdobbent (40222)
Megdobbent Creative Commons License 2010.02.15 0 0 40222
Na most nem mondod, hogy epp a szandekosan nempublikus ip-mbe kotottel bele? :)

Nade a lenyege az akart lenni a sorok koze elbujtatva, hogy ugyre darabokban (szegmensekben) tovabbit pl. a torrent, tehat nagyon ritka az (az 1 seeder-es eseteken kivul), hogy 1 seeder vegig kuld egy peer-nek egy adott teljes file-t.

Tehat az, hogy egy nevre gyanus, fajl akarhany szegemnset akarhany kul. peernek elkuldom, az az en ertelmezesemben nem bizonitja, hogy

a) Ez az a vedett tartalom, amire gyanakszanak (pl. ugye 300.xvid.avi - 300 kedvenc riporterem munka kozben, 300 recept, 300 fotom aviban, akarmi...)

b) Valaha elkuldtem barkinek is egy teljes tartalmat, vagy csak nehany (onmagukban tokeletesen haszontalan) szegmenst.

Naszoval a t ugy jart el anno, ahogy en kb. jonak tartottam volna, kiveve azt a felkerest, hogy torolje a hdd-rol. Semmi oka ra.

De az alapszituban ez a nemet lehuzos ceg meg dogoljon meg, ha igy fenyegetozik, hogy namajd kikerjuk az IP-det, megtalalunk, es lesz nemulass, kismagyarka :>>>
Előzmény: rainman (40221)
rainman Creative Commons License 2010.02.14 0 0 40221
Azért jellemzően a torrent-ügyben önnön érdekeiket védők nem a 192.168.0.1 -hez hasonló IP-kkel fognak találkkozni, mert az ugye a nem publikus tartomány, tipikusan a házi routerek címe.
De ezen routereknek van egy WAN kapcsolatuk, amihez rendelődik a szolgáltató által egy publikus IP cím is, a szolgáltartó által logolva.
Előzmény: Megdobbent (40219)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.02.14 0 0 40220
Hát erre hadd ne válaszoljak :-)))
Előzmény: Megdobbent (40219)
Megdobbent Creative Commons License 2010.02.14 0 0 40219
Eszerint tenylegesen erkeznek ilyen megkeresesek, hogy

jonapot a warnertol vagyok, es hat a 192.168.0.1-es IP 2010.02.15-en, 21:38-kor gyanithatoan eppen a "Warner vagy halal" c. akciokrimink tobb, mint 4 (50 KByte-os) szegmenset osztotta meg egyidoben, es szoljanak mar ra, mert kulonben rakuldjuk az ACME chemicals-t

?

:)
Előzmény: Bolivian Dancer (40217)
Megdobbent Creative Commons License 2010.02.14 0 0 40218
Naigen, az lehetne a max, hogy ir az ISP a usernek, hogy kapott megkeresest, es ha magara ismer, akkor ne osztogassa tovabb a jogvedett cuccost, mert egyreszt latja, hogy buktas, masreszt a tenykozlo fordulhat a zsarukhoz is, es akkor bizony kikerulhetnek az adatai es sajna mar pont olyan kezekbe, ahol a morcosek ulnek :)

Az, hogy a kisbuzi invitel meg lihegve vetette magat terdre az elso @microsoft.com-rol erkezett e-mail lattan, csak erositi a gyanumat, hogy a fold salakja gyult ott ossze naluk bizgerelni az ilyen-olyan utakon osszekastazott vonalakon.*



* Magam is meglepodom, hogy milyen intenzitassal osztom az invitelt, de hat nyilvan alantas osztoneimbol fakad ;)

Előzmény: Bolivian Dancer (40217)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.02.14 0 0 40217
Semmi sem utal arra, hogy kiadta az Invitel bárkinek az előfizető adatait. Biztos vagyok benne hogy nem is történt ilyen, és a jelenlegi ügyekben sem fog.

Egyébként - tudom mi ez, hogy müxik - jogszerűen jártak el. Az MS jelen esetben vélhetően fáljcserélőn szúrta ki az illető IP-jét, megírta az Invitelnek, hogy az ő IP tartományukban cseréltek az ő tulajdonukat képező jogvédett szellemi terméket. Erre az Invitel teljesen jogszerüen járt el, mivel ezt nemzetközi egyezmények előírják (pl. a genfi konveció). Más kérdés hogy nem lett volna köteles lekorlátozni sem.

Minden szolgáltató kap ilyen megkereséseket, ki mennyire veszi komolyan és tesz valamit. Mi ha ilyet kapunk (most vegyük le a Homár drámai stilusát és balhégenerlását) akkor egy udvarias e-mailben jelezzük, hogy "kaptunk egy jelzést, és ugyan nem adunk ki semmi adatot, de ha a jogtulajdonos felnyomja a rendőrségen, akkor kötelesek leszünk". Aztán rá van bízva, mit csinál.

http://homar.blog.hu/2007/07/04/a_t_online_es_a_warner_figyeli_onoket

De adatot senkinek, csak a hatóságoknak.
Előzmény: reimre (40216)
reimre Creative Commons License 2010.02.13 0 0 40216
Egy másik, nagy port felvert invitel ügy:
(Itt ugyan nem adták ki az IP-hez tartozó fizikai azonosítókat, de még az sem biztos.)
Minimum érdekes, hogy miért pont csak az invitelhez "szóltak be", amikor a magyar otthoni gépeken kb. a windózok 80-90%-a másolat, minden szolgáltatónál.

Fekete szoftver miatt a szolgáltatás szünetel
Tóth Balázs
2005. március 3., csütörtök 8:30
Tájékoztatom, hogy a havi díj a jogellenes cselekmény miatti letiltás idejére is felszámításra kerül - áll egy adsl-előfizetőnek címzett levélben, akinek gépén a Microsoft illegális szoftvert vélt felfedezni. A szolgáltató állítása szerint jogszerűen tiltotta le a Microsoft nyomására előfizetője hozzáférését.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat
hirdetés

Az Invitel távközlési cég letiltotta egy ügyfelének az adsl-elérését, mert a Microsoft illegális szoftvereket látott a merevlemezén, derült ki a Prohardver online pc magazin fórumának egyik bejegyzéseiből. Az Invitel azt is közölte az előfizetőnek írt levelében, hogy addig nem kapcsolja vissza a hozzáférést, amíg nem kap tőle írásos nyilatkozatot a törvénytelen tevékenység beszüntetéséről. Információink szerint az illető fájlcserélő szoftvereket használt, és minden bizonnyal ezért találtak rá, ugyanakkor jogosnak tűnik a kérdés, hogy van-e joga bárkinek is ahhoz, hogy mások gépében turkáljon?

Vak tyúk is
Az Inviteltől megtudtuk, hogy az elmúlt időszakban háromszor küldtek ki hasonló levelet különböző ügyfeleiknek. Közölték, a cég semmiféle nyomozást nem végez, mindegyik esetben az érintett szoftver gyártója hívta fel a figyelmüket arra, hogy a hálózatukon valaki illegális másolatokat használ. Jelen esetben a Microsoft szólt be, és a hazai képviselettől megtudtuk, hogy csak az anyacég foglalkozik a jogsértésekkel, a levélben ezért említik a Microsoft Corp. nevet.

A gyártóknak egyébként nem kell kotorászniuk mások merevlemezén, hiszen ennél sokkal egyszerűbb a dolguk: sokszor a szoftverükben is van jogtalan használat elleni védelem, amely minden fontos információt kikotyog, a fájlcserélőkön megosztott szoftverekhez pedig ugyanúgy hozzáférhetnek, mint bárki más. A szoftvercég ezekkel a módszerekkel megtudhatja az elkövető IP-címét, és hogy mely cégnél vásárolt internetelérést, de személyes adatokat nem kérhet el, ezért a szolgáltatónak kell megtennie a következő lépést.

Törvényes eljárás
Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokra, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásokra vonatkozó magyar törvény értelmében az internetszolgáltató kötelezhető arra, hogy letiltsa a törvénytelenséggel vádolt ügyfelének a hozzáférését, ugyanúgy, mint ahogyan egy kalózmásolatokat terjesztő weboldalt is bezárathatnak. Az eltiltást pedig egészen addig fenntarthatja, amíg a törvénysértés meg nem szűnik.

Az Invitel egyébként az általános szerződési feltételeiben is kiköti, hogy "nem köteles semmilyen szolgáltatás nyújtására, ha bizonyítható, hogy a kért szolgáltatás a hatályos jogszabályokba ütközik" illetve, hogy "a szolgáltató köteles a korlátozást az előfizető kérésére haladéktalanul megszüntetni, ha az előfizető a korlátozás okát megszünteti, és erről a szolgáltató hitelt érdemlő módon tudomást szerez." Az Invitelnél fizetni kell az előfizetést a letiltás ideje alatt is, hiszen az ügyfél jogsértő magatartása miatt szüneteltetik a szolgáltatást.

Közös érdek
Fejes Tibor, az Invitel termékmenedzsment osztályvezetője az Indexnek elmondta, hogy minden korlátozás előtt szóban tájékoztatják az előfizetőt a problémáról, csak akkor jön a korlátozás, ha nem kapnak választ. A szakértőtől azt is megtudtuk, hogy a szoftvergyártótól az IP-címen kívül más adatokat is kapnak, amelyek kizárják a tévedés lehetőségét. A szolgáltató egyébként igencsak érdekelt az együttműködésben, ugyanis akadályoztatás esetén a szoftvergyártó kártérítést is követelhet. Az Invitel munkatársa szerint a felhasználók mindhárom esetben megszüntették a törvénysértést, illetve az erre utaló tevékenységet, így már újra internetezhetnek.
Megdobbent Creative Commons License 2010.02.13 0 0 40215
Jaigen, ez a sztori ide annyiban nem relevans, hogy ontime tudtam csak azonositani, a korabbi IP kiosztasok log-jaihoz jo, ha 3 ember fert hozza, es koztuk bizony nem voltam.
Előzmény: Megdobbent (40214)
Megdobbent Creative Commons License 2010.02.13 0 0 40214
Egy idoben (kb. 10-11 eve) meg boven a nem ingyenes telefonmodemes idokben a bennfentesek az egyik akkoriban igennagy cegnel (meg a matav sem szolgaltatott netet akkoriban) ip alapjan tudtak usert azonositani, es jomagam mint ilyen szinten :)

Annyi volt, hogy lattuk IP, volt egy szepen bevedett szerver, amin IP <-> user megfeleltetes futott, onnan meg egy xls-bol megvolt az elofizeto neve, cime, szama, mifeneje :)

Egyetlen egyszer ijesztettem meg IRC-en egy sracot, mert jott az ISP-tol vett modemes eleresen, es gonoszkodott a tobbiekkel (nyilvan ismeros az akkoriban elterjedt ping egy a patternben megadott ATH0 karaktersorral - na ezt csinalta), raadasul buszke is volt ra...

Megkretem, hogy hagyjon fel vele, ramanyazott, hogy ki vagyok en...

Aztan tok szerenyen irtam neki, hogy en vagyok a srac, aki tudja rola, hogy a vezetekneve: ..........., es leirtam neki, de csak azt, keresztnev es minden mas nelkul...

Nah, tobbet nem lattuk ;)
Előzmény: Bolivian Dancer (40213)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.02.13 0 0 40213
Nem, ezt kurvára nem hiszem el. Se róluk se másról (nagyobb cégről) maximum kis garázs ISP-ről. Belülről látva mekkora titokvédelem van az ilyen területen; elképzelhetetlen....

(A saját fórumunkban kérte nemrég egy fórumózó, hogy ha akarom, azonositsam be az IP-je alapján. Nos, bár látom az IP-jét mint admin, ezt még én sem tudom megtenni, és ronda jogsértés lenne.)
Előzmény: reimre (40211)
Megdobbent Creative Commons License 2010.02.12 0 0 40212
Azert erre rendkivul kivancsi lennek, mert ha nem csak varosi legenda, akkor az igen csunya perek ele vezeti az invitelt, ami ugy egyebkent tobbszorosen ra is fer. Nem egeszen idevalo ez a szolgaltato en azt hiszem, de halistennek soha semmi kozunk nem volt egymashoz, de ha egy ugynoket meglatom, azon biztos rugok egy olyan allampolgarilag jolesot :>
Előzmény: reimre (40211)
reimre Creative Commons License 2010.02.12 0 0 40211
Hát az invitel állítólag adott már ki IP címeket gyakorlatilag blindre, mindösszesen külföldi jogvesztő ügyvédek üres fenyegetőzése alapján. Bár itt valószínű, hogy az a német(?) cég egyszerűen kamuzik.
Előzmény: Bolivian Dancer (40209)
v43 1341 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 40210
Igen, magyar állampolgár vagyok, Mo-n is élek.
Nem válaszoltam, nem is fogok! Köszönöm ismét!
Előzmény: Bolivian Dancer (40209)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.02.12 0 0 40209
Megkaptam, köszi!

Jól értem ugye, hogy te Magyarországon élő magyar állampolgár vagy? Akkor semmit.

Buta, ostoba fenyegetés, hátha bedőlsz nekik, megijedsz és fizetsz. Az Invitel nem adja ki az IP cimed alapján akárkinek az adataid, Németországi megkeresésre minimum az Interpolnak kellene kérni. Ez meg ugye nem olyan ügy.

Ismét és határozottan javaslom, ne válaszolj.
Előzmény: v43 1341 (40208)
v43 1341 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 40208
Ma kaptam tőlük egy újabb levelet. 3 €-t kéne fizetni pluszban a késedelemért. Viszont a kérdéseimre nem válaszoltak, amit külön írtam nekik, ez is egy automatikus levélnek tűnik. Elküldöm ezt is, kérlek reagálj! Mit kéne tenni?
Előzmény: Bolivian Dancer (40207)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.02.12 0 0 40207
Te se dőlj be ennek!!!

Átküldenéd a levelet, amit kaptál az itt regisztrált cimemre?
Előzmény: Gillibran (40206)
Gillibran Creative Commons License 2010.02.12 0 0 40206
Nekem is hasonló a gondom.Itt valami bűzlik.Soha nem használtam fizetős szoftvert és én levelet kaptam,melyben az áll,hogy fizessek 138 eurót.Én sem tudom,hogy mit tegyek.Nehéz korszaka van az életemnek,pont ez hiányzott még.
Előzmény: v43 1341 (40191)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.02.07 0 0 40205
Szerintem, nagy kár volt... át majd ha válaszolnak, annak tartalmának ismeretében kell átgondolni, de deafult szerintem SEMMIT.
Előzmény: v43 1341 (40204)
v43 1341 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 40204
Köszönöm!
Viszont már írtam egy levelet nekik, mit tegyek, ha arra válaszolnak? Nem a citromailről a levélben megadott címről írtam.
Előzmény: Bolivian Dancer (40203)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.02.07 0 0 40203
Köszi, megkaptam. Bár a német nyelvtudásom már elég gyenge, értem.

Ne foglalkozz vele, szerintem ez egy újszerű csalási forma ezek szerint, hátha valaki elég hülye, hogy utal. Semmiképpen ne is válaszolj rá és nyugodt lehetsz, magyar szolgáltató biztos nem adja ki az adataid.

Előzmény: v43 1341 (40201)
robicsek Creative Commons License 2010.02.06 0 0 40202
>lehetoseg szerint meg sem nyitni (siman lehet trackinges kep benne).

hát ugy kell a levelezőprogramot konfigolni, hogy képeket meg ne nyisson magától.
Előzmény: asdf_ (40198)
v43 1341 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 40201
Köszönöm a segítséget, ment a levél!
Előzmény: Bolivian Dancer (40200)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.02.06 0 0 40200
Okay,

szerintem, ez esetben nyugodtan felejtsd el őket.

Az Invitel biztos nem ad ki személyes adatokat akármilyen faszomöccse BT-nek.

Pereljenek be, de hát azt ugye meg valós személyes adatok alapján lehet, ha te vagy Józsi Pizta, Bivalyrecska József Attila utca 3. születtél.

Addig ez egy ronda és ostoba próbálkozás.

(Elárulom, van némi szakmai rálátásom az ilyesmikre, és talán ez a lassan 8 éves fórum is hiteles. Egyébként hálás lennék, ha a teljes levelezést elküldenéd az itt regisztrált cimemre, hátha tudok vele általában kezdeni valamit, és persze titokban marad minden ami téged érint.)



Előzmény: v43 1341 (40197)
Megdobbent Creative Commons License 2010.02.05 0 0 40199
Nemigen kell izgulnod, akarmit is fenyegetoznek: sehol nem adnak ki szolgaltatok elofizetot polgari perben, de szerintem ez meg az sem lesz.
Beprobalkoznak 5-10 ezer juzernel, ha ebbol csak 20-30 fizet, mar volt egy jo hetuk :)
Előzmény: v43 1341 (40197)
asdf_ Creative Commons License 2010.02.05 0 0 40198

Nem erted. Erre hivatkozhat pl. , hogy mier NEM o az, akit a szamlaval kell zaklatni :)

 

Az emailekre pedig tenyleg nem valaszolni, sot, lehetoseg szerint meg sem nyitni (siman lehet trackinges kep benne).

Előzmény: rainman (40194)
v43 1341 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 40197
Fiktív adatokat adtam meg, egyedül egy citromail-es email cím volt valós, ezen küldözgetik a leveleiket. Szintén email-ben jött egy számla, ami a fiktív adatokra van kiállítva. A szolgáltatóm az Invitel.
Előzmény: Bolivian Dancer (40195)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.02.04 0 0 40196
Rendőrség, VPOP, Ügyészség, NBH, IH, kb ezeknek. Indokolt esetben Bíróságnak.
Előzmény: rainman (40192)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!