Keresés

Részletes keresés

Boarhunter Creative Commons License 2024.04.08 0 0 62382

A pacalt a párom is szereti. Meg lassan a gyerekek is újra hajlandók megenni.

Előzmény: öreg_néne_b (62380)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.08 0 1 62381

Ja...megmondja a véleményemet...

Jók azok a kaják, amelyiket csak egyikünk szereti. Így biztosak lehetünk benne, hogy ott találjuk a hűtőben amikor megkívánjuk... :-)

Előzmény: nagypapi51 (62379)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.08 0 0 62380

Olyan sok olyan étel van, amit mindketten szeretünk, nem főzök pl. pacalt vagy tüdőt, ha nem egyedül vagyok...

Előzmény: nagypapi51 (62379)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.08 0 1 62379

...bár a juhsajtot nem szeretem (ellenben a feleségem oda van érte)...

 

- hogy vagy?

- várj, megkérdem a feleségemet... :)

Előzmény: Boarhunter (62368)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62378

Ráadod a gyújtást, attól indul...

Előzmény: beetee (62374)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62377

Akkor tévedtem.

Előzmény: beetee (62376)
beetee Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62376

Szerintem még nem láttad. Nálam van a kertben.

Előzmény: öreg_néne_b (62375)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62375

A sütögetőhely volt ismerős.

Előzmény: beetee (62372)
beetee Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62374

Egyébként miért kell a vihart felgyújtani? ;-o

Előzmény: Boarhunter (62369)
beetee Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62373

Csak egy jó viszonyítási alap.

Előzmény: Boarhunter (62365)
beetee Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62372

Nem teljesen. Másik folt

Előzmény: öreg_néne_b (62371)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62371

Olyan ismerős a helyszín. ;)

Előzmény: beetee (62362)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62370

Lehet feta is 😀 

 

(Off story, avagy mese a juhsajtról. Apukám sem igen szerette, bár megette, ha muszáj volt. Aztán lehet, hogy egy darabka juhsajt mentette meg az életét, ifjú házas korában. A veszprémi egyetemen dolgozott tanszéki mechanikusként az 50-es évek végén, és részt vett egy munkában,  ahol hegesztettek valamit. Tízórai szünetben az egyik kollégával elmentek a kajájukért, még morgott is a juhsajt miatt útközben, amit Anyu csomagolt neki. Még a folyosó végére sem értek, a laborban, ahol dolgoztak, hatalmas robbanás, ami nekilökte őket a csapóajtónak. A laborban egy kolléga meghalt, többen megégtek. Mint kiderült, egy palack szivárgott, és valamelyik jómunkásember rágyújtott...)

Előzmény: Boarhunter (62368)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62369

Ezer éve vihargyújtót használok...de a gombászok konzervatív népség... :-)

Előzmény: homerx (62366)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62368

Elhiszem...bár a juhsajtot nem szeretem (ellenben a feleségem oda van érte)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62367)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62367

Dobjál föl + egyet, és próbáld ki. Tényleg nagyon finom!

Előzmény: Boarhunter (62364)
homerx Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62366

ez mostansag divat :)

Előzmény: Boarhunter (62365)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62365

"Véletlenül" belepottyant a gyufásdoboz... :-)))

Előzmény: beetee (62362)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.07 0 1 62364

Ha én egyszer megsütöm parázson a padlizsánt, az Isten se menti meg attól, hogy vinete legyen belőle...

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62363)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62363

Só nélkül, persze, elég sós a sajt amúgy is. Ecet helyett nálam a citromlé a nyerő, ha mégis ecet, akkor fehér borecet. Almaecet nekem nem jó szagú ☺️ Bors opcionális, néha igen, a görögbe kis bazsalikom esetleg. Ez is olyan, mint a lecsó, a bolgárok/görögök is mind másképp csinálják 😉

 

Viszont ha már bolgár, és saláta: parázson feketére sütött padlizsán és paprika, lehéjazva, csíkozva, uborka, hagyma. Citromlé, olaj, tetejére juhsajt. Isteni!

Előzmény: Boarhunter (62361)
beetee Creative Commons License 2024.04.07 0 1 62362

Mi is tárcsáztunk ma. Volt némi apropója.

 

Boarhunter Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62361

Mi "görögösen" fetával csináljuk, almaecettel, só, bors nélkül viszont egy gerezd apróra vágott fokhagyma megy bele.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62359)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62360

Így van. Nem is vontam kétségbe.

 

Előzmény: nagypapi51 (62357)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62359

A "grillszezon" a kinti sütögetésre vonatkozik, nem a kajára. Grillezünk egyet=sütögetünk a kertben. Mondjuk rácson a legritkábban szoktunk, ez igaz. És az is igaz, hogy van "grill"serpenyőm, ami értelemszerűen nem rácsos 😉

 

Saláták: maguk a bolgárok is ölre menő vitákat bírnak folytatni a paprika-nempaprika kérdésben, és kevés olajbogyót ők is használnak, inkább díszítésként. A különbség a görög és a bolgár saláta között inkább a sajtban van: a bolgárok juhsajtot adnak hozzá, míg a krémesebb görög feta részben kecsketejből van. És kicsit nehéz lenne lereszelni 😁

Előzmény: Boarhunter (62355)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.07 0 3 62358

Én nagyon jól tudok szabálytalan salátát enni abból, ami éppen kéznél van. ;)
De egyébként igazad van, ami majdnem olyan, az nem olyan. Palócleves pulykából, bab helyett borsóval és kapor nélkül. ;)

Előzmény: H_G (62352)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62357

Nem védem H_G-t, de ha jobban megnézed, a salátákról írt.

Előzmény: Boarhunter (62355)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.07 0 1 62356

Megint jött egy albérlő vaddisznó süldőcske a fagyasztóba, úgyhogy reggelire hagymás velő volt, ebédre vaddisznófő leves (nyelvével, szívével) és rántott karaj, vacsorát kihagyom mert dagadt vagyok úgyhogy a töpörtyűből reggeli lesz lilahagymával, had szagolják a munkatársaim... :-)

Boarhunter Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62355

Nem a kajába kötött bele csak a nevezéktanba. Mint ahogy én is. Ez nem grill, ez tárcsázás... :-)

A grillhez rács kell.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62353)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62354

Nem tudom, mikor jártál utoljára a bolgár tengerparton, a '70-es évek vége felé többször kempingeztünk (Primorsko, Aheloj), 1x sikerült vennünk fűzöld szentesi paprikát a burgaszi piacon.

Legyen benne friss paradicsom, kígyóuborka, hagyma, juhsajt.

Ma a vendéglői változat nyilván tartalmaz sokszínű kaliforniai paprikát,

de a Hausmacher változat puritánabb.

Előzmény: H_G (62352)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 1 62353

Volt benne olajbogyó, nem sok. Azt leány magának akarta. Nekiadtam, én megvagyok nélküle.

(Amúgy tudok olyat csinálni, amibe nem kötsz bele? 😉)

Előzmény: H_G (62352)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!