Keresés

Részletes keresés

Athos_VO101 Creative Commons License 2001.12.12 0 0 101
Nem kétlem hogy a Örület határán nagyon jó film, csak amikor először nekifogtam másra számítottam, utána meg külső okok miatt nem tudtam megnézni. Milyen könyvre gondoltál?

Régebben volt még két jó film az HBO-n, egy I. vh.-s, és egy a Hurtgen-erdő körüli harcokról. A címük sajnos nem jut eszembe :((

Előzmény: Sgt. Elias (97)
zalus Creative Commons License 2001.12.12 0 0 100
teljesen egyetértek.
Előzmény: Sgt. Elias (97)
leos carax cornelius Creative Commons License 2001.12.12 0 0 99
aki nem elit, az nem elit
Előzmény: Bateman (98)
Bateman Creative Commons License 2001.12.12 0 0 98
Úgy látom ez egyre jobb lesz.
Hogy átgangolt a faszin a tank, ezért érdemes élni, komolyan mondom...
Az egyik haverom felvette a kb. egy hónapja vetített werk filmet. Ezeket a színészeket úgy elküldték egy hónapra kiképző táborba, hogy az csak huss.
Az egyik arc felbontotta a szerződést a stúdióval, mert a kiképző tiszt nem megfelelően bánt vele.Kis fing.
Sgt. Elias Creative Commons License 2001.12.12 0 0 97
Szerintem magasan az Őrület határán a legjobb, ha az "új generációs" háborús filmekről beszélünk. Nem csak, hogy technikailag stb. is nagyon pontos, de valahogy benne van az egész háború, meg a korszak. Egyébként érdemes elolvasni a könyvet (nem tudom, magyarul megjelent-e már), a film csak abból ragad ki részeket. Amerikai rokonaim közül vannak páran, akik harcoltak a háborúban (egy harmadunokatestvérem el is esett, 4 nappal a D-day után), szóval akiket ismerek közülük, abba a filmbe tudom őket legkönnyebben beleképzelni.

Amúgy egész jó ez a sorozat, bár a Ryan-hoz képest kicsit fapados, igaz, kárpótol az, hogy egyelőre nem teng benne túl annyira az amcsi nacionalizmus. A németeket kicsit tényleg árnyalhatták volna jobban, ne legyen olyan Stormtrooper-jellegük, de hát végül is ez tényleg nem róluk szól.

Előzmény: Athos_VO101 (96)
Athos_VO101 Creative Commons License 2001.12.12 0 0 96
Jó akkor legyenek karakterrajzok.
Liebgott: harcias vagány, képes verekedni egy olyan ember miatt akit utál csak mert lezsidózták és ezzel őt is megsértették.
Guarnere: nagyszájú, rögtön megítéli az embereket de hajlandó később változtatni (kvékerezés, zsidózás).
Welsh: kicsit cinikus, de szentimentális is (ejtőernyő). Speirs már volt. Nixon: cinikus, leleményes, jobban a dolgok mögé lát mint az átlag. Blithe: lásd 3. rész, főleg róla szól. Na és Sobel, nagyratörő, kicsinyes alak, féltékeny mások sikereire, jó kiképző de élesben katasztrófa.
A század teljesen feltöltve kb. 120-140 emberből állt, de a veszteségek miatt jóval többen megfordultak benne. Szvsz képtelenség 10x1 órában mindenkit bemutatni és árnyalt képet adni. De azért próbálkoznak, a werkfilmben is említették asszem, hogy minden részben kicsit kiemelnek vkit. Az elsőben nem tudom, talán Sobel, a másodikban Winters, a harmadikban Blithe. Ebbe a sors dologba szerintem belefér az is, ha mondjuk egy újoncot akit láttunk vagy 3szor, semmit nem tudunk róla széttép egy akna, vagy lelövik. Vagy a SPR első 15 perce, az égvilágon semmit sem tudunk a szereplőkről, mégis elég drasztikusan bemutatja a háborút.

A Sztálingrádban is úgy négy ember áll a középpontban, az Őrület határán megy talán a legmélyebbre de ott talán már sok is (én nem bírtam egyben végignézni :)

Előzmény: Ctrl+Alt+Del Pierro (94)
objektiv Creative Commons License 2001.12.12 0 0 95
/off on
Szokasos hosregeny, vulgaris dialogus az elejen. Parancsot megkapjak, Ardenek, tankhadosztalyt lekapcsolni. A szakasbol ket ember sorsat kovetik tovabb a tobbi megfexik (ha jol emlexem). Fogolytaborba be, megszoknek, macskat kajalnak, kastelyba jutnak ket kiehezett spine koze, reszeles, leff-leff, megjelennek hitler bandajabol paran a kastelyban. Summa ennyi.
/off off
Előzmény: leos carax cornelius (76)
Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2001.12.11 0 0 94
Még visszább kell menni a beszélgetésben, hogy rávilágítsak mi volt a mi alapproblémánk.

Egy emberke a következőt állította:
"Különben én meg tudtam különböztetni elég sok figurát. Mindegyik más karakter. A jó film az már csak ilyen, figyelni kell."

Erre jött a felszólítás: "akkor játsszunk! sorolj fel öt szereplőt az alakulatból és mindegyiket lásd el jellemzőkkel! winters nem ér, mert főszereplő. lipton és a robot kilőve. sz'al rajtuk kívül."

Erre te felsoroltál pár történést, leírva, hogy ki volt az eset alanya. A "kegyetlen"-t elfogadom, mint karakterrajz, de a "gondja van a gránátokkal"-t nem érzem emberi tulajdonságnak.

Amúgy átformálom a versenykiírást: felvillantott szereplő-arc alapján kell megmondani, hogy mi a neve, és mi történt vele. Na, ha valaki ezen a teszten átmegy, akkor visszaszívom azt az állítást, hogy nincsenek igazán jellemrajzok a filmben. Ami egyébként nem feltétlenül hátrány, csak éppen a film azt állítja magáról, hogy emberi sorsokon keresztül mutatja be a háborút. (pl. a címe is: BoB)

Bár asszem, hogy 5.-6. rész körül már okés lesz ez a sorozat már jellemrajzilag is, csak az elején jó volt belekötni kicsit a "jövünk-megyünk, picit lövünk" storyline-ba.

Előzmény: Athos_VO101 (93)
Athos_VO101 Creative Commons License 2001.12.11 0 0 93
"akkor játsszunk! sorolj fel öt szereplőt az alakulatból és mindegyiket lásd el jellemzőkkel! winters nem ér, mert főszereplő. lipton és a robot kilőve. sz'al rajtuk kívül."

Mi a probléma? Ki beszélt itt főszereplőkről? :)) Előbb talán olvasd azt amire válaszoltam...

Egyébként pedig a legtöbb sorozatnál így csinálják, vagy hosszabb az első rész, vagy kettőt adnak le belőle.

Előzmény: Ctrl+Alt+Del Pierro (92)
Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2001.12.11 0 0 92
Ennyiféle ember talán meg sem szólalt az első két részben. Kivéve persze a halálhörgéseket. :)

Komolyra fordítva a szót, attól nem lesz valaki figyelemmel kisért főszereplő, hogy pl. "seggbelőtték", vagy hogy "neki vannak gondjai a gránátokkal". Ezen az alapon a Star wars arctalan fehérplé birodalmi rohamosztagosai is egyenként jellemezhetők:
Tudor - őt a hasán lőtték meg
Vidor - ő jön rá, hogy HanSolo a bázison van
Szende - ő lépi át Vidor holttestét a 48. jelenetben
Szundi - ő esik háttal a falnak egy robbanás során, és behorpad a feje
Morgó - őt irgalmatlanul lehordja Darth Vader a balfaszsága miatt
Hapci - egy ewok mackó lelöki a repkedős mopedjéről
És így tovább...

Amúgy szerintem Az elit alakulat hazai forgalmazói érezhették, hogy az első rész gyenguszra sikeredett, ezért is adták le a másodikat is gyorsan mögé, nehogy csírájában fojtsák el az érdeklődést a film iránt.

Na, ma megnézem a harmadikat.

Előzmény: Athos_VO101 (75)
leos carax cornelius Creative Commons License 2001.12.11 0 0 91
ejj gondoltam hogy az lesz, mer csak ott nem közölt szereplőket a újság, fuck
Előzmény: Bateman (90)
Bateman Creative Commons License 2001.12.11 0 0 90
Na ugye!!Mondjuk nem a legjobb filmje, de kár, hogy elmisszeltem.
Előzmény: riska (89)
riska Creative Commons License 2001.12.11 0 0 89
pedig volt bronson szomabaton a tv2-n. a bosszuallo angyal ha jol emlekszem a cimre... bronson mint ujsagiro harcolt a rosszak ellen. es gyozott.
Előzmény: leos carax cornelius (68)
Bazska Creative Commons License 2001.12.11 0 0 88
A kedvenc részem a könyben, amikor megesznek valami fagyott macskát és az egyik hányni kezd tőle, majd lélegzetvételnél megkéri a pajtását, hogy legyen kedves soha ne emlékeztesse erre a lakomára. Mire a másik: "Rendben, ha nem akarod, hogy kimondjam a MACSKA szót, akkor hallgatok. A MACSKA szót tőlem hallani sem fogod. Stb." A fickó meg minden macskára rókázik egyet, csak, hogy teljese legyen az állatkert. Jó kis könyv!
Előzmény: zalus (78)
Bateman Creative Commons License 2001.12.11 0 0 87
ha lenne egy regiókód mentes dvd-m karira megkapnánk, de így nem annyira lesz meg.
Előzmény: leos carax cornelius (86)
leos carax cornelius Creative Commons License 2001.12.11 0 0 86
ha meglenne már tudnád

de meglesz

Előzmény: Bateman (84)
Athos_VO101 Creative Commons License 2001.12.11 0 0 85
Valószínű, mivel ugyanazt a történelmi eseményt dolgozták fel :)
Előzmény: 740d (83)
Bateman Creative Commons License 2001.12.11 0 0 84
Én annak idején nagyon meglepődtem, hogy egy csajszi rendezte azt a filmet.A lopós jelenet simán megbocsátva.
Leo, mi van azzal a rühes death race-szel, már nem győzőm eleget kérdezni.
Előzmény: leos carax cornelius (81)
740d Creative Commons License 2001.12.11 0 0 83
Nem láttam még egy részt sem, csak olvastam a sorozat magyar oldalát és itt volt a következő rész tartalma. Lehet, hogy már mindenki látta,de ha nem, nézze meg a Híd túl messze van c. fílmet(Market Garden Operation)szerintem rengeteg áthallás lesz ebből a fílmből.
etele Creative Commons License 2001.12.11 0 0 82
Igen, a Ryan kozlegenynel kiserleteztek ki ezt a kameramozgast, ami csak olyan, mintha kezikameras felvetel lenne. Az okos filmkritikusok biztos azt mondanak, h ettol "zaklatottabba" es "realisztikussa" valik a film. Ebben van is valami, a Ryan elso negyedoraja alatt lettem pacifista. :)

e

Előzmény: Bugs_L (79)
leos carax cornelius Creative Commons License 2001.12.11 0 0 81
az az, carlyleos bankrablós, jó volt benne a heat lopás durrogtatás az utcán
Előzmény: Bateman (77)
Bateman Creative Commons License 2001.12.11 0 0 80
Ja, ezt kitalálta a Ryan-hez, hogy dokusabb legyen a fíling, aztán itt is nyomja.Engem nem zavar, csak jobban kell fókuszálni.
Előzmény: Bugs_L (79)
Bugs_L Creative Commons License 2001.12.11 0 0 79
Azt nem tudja valaki, hogy az akciodusabb jelenetek miert neznek ki olyan furcsan?

Mintha csak ~15 fps lenne, mar reflexbol akartam is nezni a procihomerot, utana kapcsoltam csak hogy TV :)

Valamikor meg tisztara olyan, mintha stroboszkoppal nyomnak, olyan szaggatott a mozgasuk. Ez foleg lovoldozeskor, robbanaskor latszik.

zalus Creative Commons License 2001.12.11 0 0 78
az ilyen jó kis erős könyv volt , ma már semmi extra nem lenne belőle, anno fene se tudja, hogy jutott be. a sztoriból nem sok rémlik: egy reménytelen összecsapás során ketten maradnak életben, menekülnek, öldökölnek, német nőkkel dugnak, menekülnek, öldökölnek, stb.
Előzmény: leos carax cornelius (76)
Bateman Creative Commons License 2001.12.11 0 0 77
az a Robert Carlyle-os, bankrablós?
Előzmény: leos carax cornelius (74)
leos carax cornelius Creative Commons License 2001.12.11 0 0 76
objektív, foglald már össze a halálra ítélt szakaszt légyszi, mer rémlik de nem tudom...
Előzmény: objektiv (66)
Athos_VO101 Creative Commons License 2001.12.11 0 0 75
Randlemann - a dagi.
Popeye Wynn - őt lőtték segbe :).
Toye - szeretik a gránátok.
Compton hadnagy - zsugás, róla mindig a Farkaséhség c. film jut eszembe :)
Guarnere - Gonorrhea - kicsit tahó de nem vészes :)
Liebgott - zsidó (nem pejoratív, de kb. ennyi derült ki róla eddig)
Martin őrm. - köpcös
Nixon hadnagy - piás
Welsh hadnagy - vörös (hajú :)
Speirs hadnagy - a kegyetlen.
Talbert - a szuronyok éjszakája :)
Előzmény: zalus (32)
leos carax cornelius Creative Commons License 2001.12.11 0 0 74
jó kis film, ilyen kosztümös emberevős, és a lényeg: tél van meg sok hó!!!! az a nőci csinálta, aki a veszetteket, vér a havon= legszebb
Előzmény: Bateman (72)
yanike Creative Commons License 2001.12.11 0 0 73
Üdv!
Azért az kicsit húzós volt, amikor kimentek a mezőre ketten egy Bazookával, aztán 3 méterről levadászták a STUG-ot!!!
Előzmény: Bateman (62)
Bateman Creative Commons License 2001.12.11 0 0 72
Az az igazság, hogy nagyon nincs időm TV-zni, de amiről beszélsz jól hangzik, nem hogy nem láttam, de nem is hallottam róla.
Viszont van egy másik film a HBO-n amit régóta hajkurászok - tudom tékában is bent van -, a farkaséhség.Guy Pierce adja benne az arcot. Láttad?
Előzmény: leos carax cornelius (70)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!