Keresés

Részletes keresés

Klammeraffe Creative Commons License 2002.06.20 0 0 47
> WU2 sampon 519,-
>Közvetlen alatta WU2 sampon + WU2 szappan akciós 459,-

Óh, ez nem egyedülálló mutatvány. :-) Szinte minden bevásárlásnál találkozhatsz ilyesmivel, ha kicsit figyelsz.
A múltkor egy bizonyos márkájú testápolót akartam venni. 500 ml-es - 1349 ft. NEm sokkal mellette "ajándék" csomagban ugyanez a testápoló + egy ugyanolyan márkájú arckrém (ami magában 1200 ft körül külön is kapható) 1099 ft. Naná, hogy ez utóbbit vettem meg. :-))

Vagy pl. tejföl/joghurt/kefír. Egyesével véve néha olcsóbb, mint a négyes gyüjtőcsomagolásban. :-O
Vagy pl. volt már olyan is, hogy a 3 kilós Persil kg-ára jóval olcsóbb volt, mint a 9 kg-osé.

Én sem értem, de most már szerencsére ki vannak írva az "egységárak", g-ra, ml-re, stb. Így nem kell zsebszámológéppel mászkálni, hogy melyik kiszerelés a legolcsóbb.

Előzmény: Herbie_ (45)
Herbie_ Creative Commons License 2002.06.19 0 0 45
Mikor lesz már Győrben Auchan vagy Cora?:((

A Tesco kicsit el van szállva.

Agyamra megy az állandó sorbaállás. Akármikor megyek mindíg csak annyi pénztár van, hogy "órákat" kelljen sorba állni.

Vicces eset a budakalászi Coraból.

WU2 sampon 519,-
Közvetlen alatta WU2 sampon + WU2 szappan akciós 459,-
Ez nagggyon erős:))))))

eMM Creative Commons License 2002.06.14 0 0 44
A Kaisersben és a Plusban is pénzbe kerül a reklámszatyruk.
Előzmény: stewes (42)
silento Creative Commons License 2002.06.14 0 0 43
Hat a kis rakodofelulet tenyleg gaz, de nekem a multkor peldaul szolt a penztaros amikor feraktam egy fizetos szatyrot a szalagra, hogy ha gondolom akkor ad ingyenes szutyot.
Kulonben is a mindnet elborito Tescos najlonok is elegge reklamhordozo jelleguek...
Előzmény: stewes (42)
stewes Creative Commons License 2002.06.14 0 0 42
Pénztár: hát ami az Interspárban van az már kész röhely (Árkád). A futószalag egy tenyérnyi kis helyre tolja ki a cuccot, és csak egy vevônek. Szuper! Ja és természetesen a reklámszatyrot pénzért adják. Ez eléggé etikátlan. Vagy sima, és kérnek érte némi pénzt, vagy reklám van rajta, de akkor ingyé!!!
Előzmény: Magic88 (41)
Magic88 Creative Commons License 2002.06.14 0 0 41
Cora szintén 26-tól; Sony videó 59990. A márkaboltokban szintén. Miért kerül hát be az újságukba?
Azért, hogy náluk vedd meg.

Hát, szerintem a Budaörsi Auchan a felújítás után nagyon jó lett.
Csak már olyan eszméletlen nagy, hogy alig lehet rendesen bejárni. Már tényleg oda jutottunk, hogy egy fél napos családi program/"kirándulás" lett a bevásárlás.

Plusz az a zacskóadagoló rendszer, ami megkímél a zacskóba pakolástól, szvsz aranyat ér.
Azt én is szeretem, és utálom, amikor a Tescoban odahajítanak egy stósz zacskót, hogy csomagoljak, miközben már a következő vásárló van soron.

Most meg megpróbálkozom a linkeléssel, itt a tesvértopic, ide is lehet írni, legyen annak is forgalma.

Kikaptam a leglassúbb pénztárost, aki a földön létezik.
Erről pl. volt is szó odaát.

Úgy hallotam nemrég, hogy a közeljövőben Budapesten még két új Corát akarnak építeni, mintha még tényleg nem lenne elég áruház. A vezérigazgató a Kelet-európai bővítést emlgette, és lehet, hogy Zágrábban és Bukaresten is terjeszkednének. Tőlünk keletre nem sokat jártam, de ott mennyire jellemző ez az őrület? Vagy most már mennének inkább arra, itt már elegen vannak.

Előzmény: CBA (24)
encián Creative Commons License 2002.06.13 0 0 40
Ma én is megszívtam náluk. Kikaptam a leglassúbb pénztárost, aki a földön létezik. Esküszöm, ha a fél kezemet a seggembe rakom, akkor is gyorsabb vagyok nála. 35 percet vártam úgy, hogy előttem 2 ember volt kosárnyi - nem kocsinyi! - cuccal. Brrrrrr
Előzmény: CBA (39)
CBA Creative Commons License 2002.06.11 0 0 39
Na ez az!!!!
A blokk rá a tanúm, sikerült a legrosszabb pénztárt kifognom, a leglassúbb sort. Átmentem volna másik pénztárhoz de elhajtottak. Tisztára mint ahogy a Metroban szokás.

Az előttem lévö vett valami kalácsot amin vonalkód ugyan volt, de a gépnek másikra lett volna szüksége. A vásárló nem volt hajlandó lemondani a kalácsról, de vissza se akart menni kicserélni, és áruházi alkalmazott se jött több telefonhívásra sem!
Aztán egy papírporzsákhoz értek, amiről kiderült hogy egy porszívó ajándék-tartozéka, így azt se tudta a gép leolvasni. Szóval sokáig ment a szarakodás, kedvem lett volna az ügyfélszolgálaton elkérni a vásárlók könyvét- de már az is bezárt, meg már késő is volt.
Vettem egy isteni szobaantennát, 5 percig ha működött, másnap szó nélkül visszaadták a pénzt.

Előzmény: encián (37)
stewes Creative Commons License 2002.06.11 0 0 38
Nálam a listavezetô a Metro.
Miért is. Például: nem fárastanak az eladók mindenféle kérdés megválaszolásával. Ilyenekre gondolok: "miben állhatok a rendelkezére", "mit tetszik parancsolni", stb. És vigyáznak a pénzemre is. Ha én teszek fel nekik kérdést egy-egy áruval kapcsolatban, simán lebeszélnek róla. Aztán ott vannak a jövô menô targoncák. Olyan az egész, mintha egy túlélôversenyen lennék. Az is jó, hogy az akciós termék az akció elsô napján, a nyitást követô 5-ik percben már elfogyott. Ha mégis van, akkor azt a kedves vásárlók pár perc alatt leamortizálják (lásd akciós pólók, nadrágok, stb.) Ja, és nem tudom mivel kenik be a követ, de ingyé lehet korcsojázni.
Szóval, imádom a Metrot.
encián Creative Commons License 2002.06.10 0 0 37
Csodálkoznék, hogy este 1/2 11-kor még sorban álltál, mivel csak 22 óráig tart nyitva az áruház.
Előzmény: CBA (36)
CBA Creative Commons License 2002.06.10 0 0 36
A budaörsi Auchannak fekete pont!!!

Szombat este minden hetedik pénztár ha müködik, még fél 11-kor is ott állok a sorban, ilyen régen nem volt. Az akciós termékeknek csak a hűlt helye!! Pedig előző nap kezdődött az új időszak.

I. Blasius Creative Commons License 2002.05.22 0 0 35
Hát, szerintem a Budaörsi Auchan a felújítás után nagyon jó lett. Jól lehet újságot olvasgatni, relatív jó a választék, és a pénztáraknál nincs olyan hosszú sor, mint újabban a Tescoban, ahol pénztáranként átlagban vagy 4-en várnak, ami nekem nagyon sok. Plusz az a zacskóadagoló rendszer, ami megkímél a zacskóba pakolástól, szvsz aranyat ér.

A Metroban iszonyúan prosztóak, amikor 10 üveg sört akartam venni az eladó rámszólt a legfelegmább stílusban, hogy csak rekesszel lehet, mert ez nem közért. Úgy tesznek, hogy szívességet tesznek nekem, hogy beengednek vásárolni. 5 éve még eltűrte ezt az ember, konkurencia hijján,de fel kéne ébredniük, mert manapság sokszor ugyanannyiért jobb körülmények között lehet vásárolni. Egy előnye van, a hülye kiskölköket nem engedik be. Halálom, amikor őket kell kerülgetnem az Auchanban. Nem értem, hogy az egyik szülő miért nem marad otthon a gyerekekkel, ahelyett, hogy egy bevásárlókocsit 5-en kísérnének.

Mr Slowhand Creative Commons License 2002.05.22 0 0 34
Én egyenlőre Tesco-s vagyok.

R.Palota? Kicsi (aránylag), a kevés (aránylag) ember nagy tömegnek tűnik.

Fogarasi? Brrrrrr... Hatalmas tömegnyomor folyamatosan. Bár most bővítik... De a parkoló szerintem kicsi lesz akkor is, és a megvásárolható területnek is van határa.

Erzsébet? Általában tömeg, de este 9 körül ez csillapodik.
Valaki írta a prosikat, mi a Tesco prospektusokat általában már egy-másfél héttel az akció előtt megkapjuk.

Klammeraffe Creative Commons License 2002.05.22 0 0 33
Na megtaláltam! :-) Régebben írtam az Érdekvédelem fórumba. Erre kell hivatkozni:

>>>>>>>>
1997. evi CLV. torveny a fogyasztovedelemrol. Magyar Kozlony 1997/119.
szam. Az ar feltuntetese a 14.§-ban van, ezen belul is a 4. bekezdes
tartalmazza a kovetkezot:

" (4) Tobb eladasi ar vagy szolgaltatasi dij egyideju feltuntetese eseten
az aru eladasi aran vagy a szolgaltatas dijan a feltuntetett legalacsonyabb
eladasi arat vagy szolgaltatasi dijat kell erteni. "

Előzmény: Klammeraffe (32)
Klammeraffe Creative Commons License 2002.05.22 0 0 32
Ez a Tescoban is működik! Sőt, gyanítom, az összes nagyobb helyen. Van ui. egy cikkely a fogyasztóvédelmi törvényben, mely szerint ha egy árun két (vagy több) ár van feltüntetve, _automatikusan_ az alacsonyabb áron kötelező nekik odaadni a vevőnek. Persze sok kisebb helyen megpróbálnak sumákolni (pl. hogy "ez van a computerben, nem tudok mást számlázni", stb.) de ez csak duma! A nagy hipermarketek nem kockáztatnak meg egy fogy.véd. ellenőrzést pár ft-os tételek miatt. Ezért a vevőszolgálatnál szó nélkül visszafizetik a különbséget. Én is gyakran szoktam használni a vonalkód ellenőrzőt nagybevásárlásnál, mert gyakran nem stimmelnek a kiírt árak. Csak bátran szóljatok, mert _nekünk_ van igazunk! :-))
Előzmény: CBA (31)
CBA Creative Commons License 2002.05.22 0 0 31
Az Auchanban történt:
Néhány darabáras zöldség-gyümölcsöt itt nem kell beáraztatni. A pénztáros kód alapján számlázza le. Kér árunak is több lett az ára a pénztárban, az egyiket ott is hagytam. Aztán a második cikknél közölte a pénztáros, hogy a vevőszolgálatnál visszafizetik a különbözetet. Így is történt, szó nélkül, bemondásos alapon (!) kaptam vissza a pénzem.
eMM Creative Commons License 2002.05.21 0 0 30
akkor már megérte verekedni.:)
Nekem az eddig legjobban bejött üvegvisszaváltó, az a soroksári madaras volt.
Előzmény: Koltai Péter (29)
Koltai Péter Creative Commons License 2002.05.21 0 0 29
Ma jártam Budaörsön a madaras boltban. Vissza akartam vinni két rekeszt üres műanyag palackokkal, meg pár palackot külön. Végigállom a sort, cirka 10-05 perc, mert csak egy ember volt az üvegvisszaváltóban... Mielőtt odaértem az ablakhoz, látom kirakva a nyomtatott papírt, hogy a gyártó cég megszünteti a visszaváltható palackokat május 15-től, és ezzel egyidejűleg a madaras bolt megszünteti az ilyen palackok visszaváltását... A hölgyemény vigyorogva közli, hogy nem veszik vissza. Kint a polcon természetesen még van ilyen palackos termék. Kérdezem a megfelelő pólóban lévő emberkét, hogy mi is a helyzet... Normális volt, azt mondta, hogy szólt az üvegvisszaváltóban, hogy vegyék vissza, menjek. Megyek, sorbanállok, megint nem veszik vissza, de már tudnak róla, hogy vissza kellene venni. Jön másik emberke, ő is megerősít abban, hogy nem veszik vissza. Hangosan főnöke, igazgató, akárki kérése. Telefonálgatás, várás, majd visszaszólnak ígérgetése stb. 10 perc múlva mondom jóideje lenne már a visszaszólásnak stb. Telefonálgatás, szájhúzással visszaváltás. Én vigyorgás. Fasza, 2002 hiperszuperextramarket, szopjál az üvegeddel... Ide sem megyek többet, ha nem muszáj...

Viszont minden rosszban van valami jó, némely vevő a sorból az ilyen palackjait rám hagyományozta... :)))

CBA Creative Commons License 2002.05.15 0 0 28
Viszont itt vannak a legrövidebb sorok /Auchan/ 2. a Cora 3.holt versenyben a Metro és a Tesco. Utóbbi megelőzné a Metrot ha nem lennének olyan kaotikus állapotok este 10-kor. A pénztárak 95 %-a egyszerre zár be, a vevők meg más menetrend szerint általában fokozat mentesen fogyatkoznak az éjszaka folyamán. Így aztán 22-24 óra között elég hosszú sorok szoktak kígyózni a Fogarasiban pl.
Az összes raktáron létező árut kihordják raklapokon, hozzá nem nyúlnak néhány óráig, viszont lehet köztük bukdácsolni.
Itten üzenném: amikre csak 3-4-5 óra körül kerül sor, azok még maradhatnának kicsit hátul.
Előzmény: eMM (27)
eMM Creative Commons License 2002.05.10 0 0 27
Én meg az Auchanban vettem 6 db akciós kinyithatatlan ásványvizet.
Teljesen nosztalgia feeling,anno az átkosban volt ilyen a Pepsi Cólával a régi üveg literes kiszerelésnél.
A víz neve:Aquarius
Előzmény: alfa155 (25)
CBA Creative Commons License 2002.05.08 0 0 26
Az Auchanban most nagyon pozitív, hogy már 6-án szétdobták a városban a 10-től érvényes prosit.Ez inkább csak a Metrora jellemző hogy elöre lehet kalkulálni.
Mellesleg itt a korábban említett Sony videó 2 ezerrel olcsóbb lesz mint a márkaboltokban.
alfa155 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 25
Szemely szerint az Auchanra szavazok.
Hetvegen voltam ismet egy proba erejeig a Tescoban. Eredmeny :
- tokig vizes lettem a lyukas asvanyvizes uvegektol
- egy 3000 Ft-os konyvet 2x szamoltak el
- raadasul a reklamacion a csaj elovetette velem a konyvet a kodja miatt. Ugye mondanom sem kell, hogy a hatalmas cucc aljan volt a konyv. >(

Az Auchanban kedvesek a penztarosok, tisztak a pultok es a padlo, az arak megfelelok. Egyetlen hiobajuk, hogy Soroksaron nem tartanak zoldbab konzervet. :)

(Juteszembe a Tescoban vett sarokcsiszolo 3 perc hasznalat utan zarlatos lett es kigyulladt.)

CBA Creative Commons License 2002.04.24 0 0 24
A hetenkénti katalógus csak négy hétig tart az Auchanban, lévén születésnapot ünnepelnek.
A legújabban (26-tól); pl.velúr üléshuzat 6 db-os 3290, a Metroban 25-től; 5990. A fotók alapján ugyanaz a gyártó.
Cora szintén 26-tól; Sony videó 59990. A márkaboltokban szintén. Miért kerül hát be az újságukba?
Előzmény: eMM (21)
Spanci Creative Commons License 2002.04.24 0 0 23
Nekem az Auchan a kedvencem. Mindig megkapom, amit keresek. Kedvesek a pénztárosnők is.
Állítólag nemsokára nyílik egy Csepelen, így még autózni sem kell majd sokat. Bár félóra alatt így is simán el lehetett jutni.
A Cora iszony lepukkant. De erre más is rájött már, elég csak a parkoló kocsik mennyiségét megnézni a többiéhez képest.
eMM Creative Commons License 2002.04.24 0 0 21
Részemr?l soroksári Auchan a nyer? bár ?k is sokat vesztettek amin?ségükb?l az idén.
És itt is van az eddig legtutibb üvegvissszaváltó,még azon sem egerésznek hogy hol vetted a rekeszt,mért nem hozol róla blokkot.(amit így is kell nem úgy mint sok más helyen,pld interspar)
Az akciós kéthét els? péntekjén ,szombatján bazi sokan vannak, nem érdemes menni.
Kíváncsi fáncsi vagyok,hogy most a heti akciók bevezetésével ez megváltozik e.
A ruházat az egy nonszensz,az akciós nadrág ingyenes felvarrására 11(!) napot kelett volna várnom.
Ez a budaörsi nyitásánál még csak egy óra volt.
Még a tescoban is megoldották tavaly két óra alatt(az igaz hogy 100ft jattal a 2 nap helyett)
Itt nem volt kedvem jattolni.
A Tesco egy fokkal rosszabb mindig iszonyú sorok állnak a kevés nyitott pénztár miatt, az Auchanban ilyen nincs.
CBA Creative Commons License 2002.04.23 0 0 20
A Metroban azt szeretem amikor záráskor egyik pénztár küld a másikhoz, az pedig a harmadikhoz és így tovább....
Abban az időben amikor még egy órával korábban zártak, elbarikádozták teli raklapokkal a folyosókat, a nyugodt feltöltés végett. A vásárlóknak alig maradt hely a sorbanállásra.
Amióta fél 10-kor zárnak nincs akkora tömeg a záráskor.

xclusiv Creative Commons License 2002.04.23 0 0 19
Hali!

georgie: "miért nem vihetem be a gyerekemet? -akinek van gyereke, tudja: a két éves gyereket nem szokás kint hagyni egyedül az autóban, ha bölcsödéből hozod és nem tudod éppen hova rakni, mert gyermekmegőrző az persze nincsen."

Egyszeru: balesetveszelyes! Elvileg ezert nem lehetne bemenni gyerekekkel, nem mehetne be tolokocsis vasarlo. Forgolodnak a targoncaval (kb. napi 24 oraban pakolnak), es nem biztos, hogy eszrevennek. Sajnos igy is tortennek (tortenhetnek) balesetek (a vevok magatol ertetodo termeszetesseggel mennek a 10 meter magassagban levo raklap alatt. ha meg szolnak nekik, ok vannak felhaborodva.)

x

Előzmény: georgie (11)
szelecske Creative Commons License 2002.04.23 0 0 18
Háát... a kérdés jó!
Itt Székesfehérváron az Auchant szeretem (talán), bár nő létemre nagyon utálok vásárolni... mindezek ellenére mégis a Tescoba járok a legtöbbet, mert az itt van egy jókora köpésre, az Auchan viszont a város másik végén.
A Metro nálam kritikán aluli... míg itt nem volt, Budaörsre, ill. Győrbe jártam, az még elmegy, de ez a fehérvári... ez gagyi. Bárki kaphatott a nyitásnál kártyát, de aki nem nagybevásárló, az -persze vannak kivételek- nem igazán érti, mi is az: egységcsomag. Ja, és a kiszolgálószemélyzet viselkedése sem semmi!!!

Szelecske

tom1977 Creative Commons License 2002.04.22 0 0 17
Nálam a sorrend: 1.Cora, 2.Cora, 3.Cora
Minden egyéb helyre csak célirányosan megyek.

Nagyon tud idegesiteni, amikor az Auchanban és a Tescoban az elképesztően leszállitott árúért kűzdő emberek letaposnak. Pedig én nem is akarok venni belőle, de biztos, biztos Ő ér oda előbb, nehogy véletlenül vegyek és kevesebb jusson neki.

A Metroban a bankkártya hiánya és a kötelező nagy mennyiségek zavarnak. Ez utóbbi érthető, hiszen nagyker. Vagyis annak vallja magát.

CBA, Match csak vészesetben. Nagyon drágák és a Matchben (Mammut) mindig hosszú sorok vannak.

Alfában már régen nem voltam.

A Tescoban többször megszívtam, hogy éjjel mentem és ugyan nem volt sok ember, de csak 1-2 pénztár üzemelt, emiatt k. hosszú sorok voltak. Biztos várhattam volna vagy egy órát. Nem vártam.
Otthagytam a megpakolt kocsit.

Spar nincs a közelben.

Előzmény: CBA (16)
CBA Creative Commons License 2002.04.22 0 0 16
Az én e havi toplistám:
1.Tesco 2.Metro 3.Auchan. A Cora nekem már messze van, ráadásul az akciós füzetüket is hol bedobják, hol nem.
Mellesleg a kis üzletekben is lehet akcióban jó áron vásárolni, és ugye ezek jóval közelebb vannak.
Az Alfa árai -régebben legalábbis- nem voltak semmivel sem alacsonyabbak a kis üzletek árainál.
Egyetlen előnyük a non-stop nyitvatartás - volt hiszen manapság már a bp-i és környéki Tescok is így csinálják.
Az akciót csak azért hangsúlyozom, mert ha a vásárolt cikkek "harmada" nem akciós, nem biztos hogy érdemes volt kikocsikázni.
Ezen persze lehet vitatkozni, de mindenképpen érdemes tisztában lenni az árakkal, mert az akciós ár sem biztos hogy jó ár. A minőség külön téma.
A C-ben történt két éve, hogy a nyári vásárra egy éjszaka felárazták az egész ruházati osztályt, és abból engedtek 70 %-ot. Ezt a fogást csak a kis maszek butikokban tapasztaltam azelőtt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!