Keresés

Részletes keresés

Attiska Creative Commons License 2008.08.24 0 0 7982
Srácok, Kispesten másnak is használhatatlan a net? Egyszerűen nincs feltöltésem, a hdsnet smtp-je sincs a helyzet magaslatán. Oké, hogy szerdán hozzák majd a 30 Mb-et, de addig is kellen valami net...
talismoon Creative Commons License 2008.08.06 0 0 7981

1mbit

 

 

2mbit

 

Rengetegszer van ilyen miota IP csere volt, lanneten meg 10-20mbitekkel dobaloznak, minden fele gond nelkul.

talismoon Creative Commons License 2008.08.06 0 0 7980
Azt kifelejtettem, hogy a modem nem jelzi megszakadt volna a kapcsolat.
Előzmény: talismoon (7979)
talismoon Creative Commons License 2008.08.06 0 0 7979

Megnoveltek a BIX savszelesseget, 20GBbit lett.

 

 

Kabelnet furan mukodik miota IP csere volt, allandoan megall a net, semmi nem tortenik, a BIX-et nem lehet pingelni, aztan egyszer csak visszajon, es 1mbit lesz a 2mbitbol, ugy, hogy elotte szepen stabilen ment 2mbiten, aztan kihuzom a modemet, felall ujra, es megint 2mbit, szivatjak a felhasznalokat?

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 7978
Pont a deja vu érzés miatt is hoztam fel a dolgot itt, a lényeg, hogy az ÁSZF sem felel meg az EHT-nek, nemcsak az eljárás (ami a saját ÁSZF-nek sem felel meg ezen felül...). Ami tény: otthagytam őket, és hagyom annyiban, mert nincs kedvem/energiám (Eht. 27§ szerinti kérelem benyújtásával kapcsolatos eljárási illeték: 2200 Ft, benyújtás írásban, célszerűen tv. ajánlott levélben, stb.) harcolni velük, inkább akinek tudom, elmondom a sztorit...
Előzmény: Törölt nick (7977)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.26 0 0 7977

Egy cseppet "hazudtam", egyszerűsítettem az előbb! Az Eht. 144. §. (4) bekezdése ugyanis így fogalmaz:
"A (2) bekezdés d) pontjában meghatározott értesítési módot a szolgáltató kizárólag e törvény 136. § (1) bekezdése és a 132. § (4) bekezdése szerinti értesítések esetén alkalmazhatja."

Azaz "csak" az egyébként az efiket nem hátrányosan érintő módosítás esetén lehet így közzétenni - és itt valszeg azért egyszerűsítek már magam is, mert a díjemelés úgy néz ki, nem ide sorolódik már általam se :-(

 

A díjakra egy picit még vissza: szabadáras termékeknél nem nagyon lehet megütközni (jogilag), hogy az egéyb gazdálkodás körét érintő ok is szerepel az Általad idézett ÁSZF-ben... korábban erre fogalmaztam meg, hogy a gazdasági vezetésnek nyilván nem érdeke maga ellen dolgoznia.

 

Való igaz azonban, hogy az egész amit leírtál, kísértetiesen hasonlít EMKTV 2000...2002 közötti ámokfutásához a csomagváltás / ÁSZF-közlés / díjeemelések ilyen forgatagát nézve...

 

Csak épp azóta sikeresen beléptünk egy olyan EU-ba, ahol (az nagykapitalista régi EU-s országokban!) akár ugyanilyen multi cégegk (T-..) annak ellenére nem engednek maguknak itthon orrba-szájba ellőtt stikliket, hogy az ottani fogyazstóvédelem a mi 2004. előtti Fvt-nkhez képest egy lószar.

 

Tehát van egy elég tehetetlen jogszabályi háttér (fogyasztóvédelem területén épp az EU-ra hivatkozva), DE NINCS szolgáltatói önkontroll (itt!).

 

Üdv!

Robi


Előzmény: Törölt nick (7976)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.26 0 0 7976

(nem is annyira off :-) )

Szia Ze!

 

Nincs köztünk vita.

 

"Felmondási idő" ügyben félreértettelek, nem a felmondásra lehetséges időt értettem - így való igazad van. Az Eht. erre - az efi számára hátrányos változáskor - 15 napot kötelez (132. § (5) bekezdés). A 8 napos (132. § (4) bekezdés) időtartammal amúgy tapasztalataimszerint sokan visszaélnek, mert "nem tekintik hátrányosnak" a feltételek olyan "pontosítáást", amelyek megítélése esetleg szubjektív :-(

 

A közlés módja tekintetében egy sajnálatos tévedésre hívom el figyelmed (amivel nem állítom egyben azt is, hogy ez a jogi megoldás ínyemre volna!):

 

Eht. 144. § (2) Ha jogszabály az előfizető értesítését írja elő, a szolgáltató az értesítési kötelezettségének a következő módon tehet eleget:

a) az előfizető közvetlen, írásbeli értesítésével (értesítés levélben);

b) elektronikus levélben;

c) egyéb elektronikus hírközlés útján; vagy

d) az értesítendő előfizetők körétől függően országos vagy megyei napilapban legalább két alkalommal feladott közlemény útján, amellyel egyidejűleg a szolgáltató köteles az értesítést az ügyfélszolgálatán is közzétenni.

 

Azaz ez egyrészt taxatív felsorolás, másrészt biz. körülmények é skorlátok között szolgáltató szabadon dönt az értesítés módjáról.

 

No ez azért egy marhaság szerintem is, mert már 2003-ban sem volt olyan két országos napilap, amely minden előfizetőhöz akár elméletbenb elért volna, ugyanakkor még "én sem" veszem észre egy-egy közlés jelenlétét az írott sajtóban - a közlések bonyolultságáról meg jobb nem is szólni.

 

Az is az egyik hibája a 8/15-napos szabálynak, hogy eltér az általános polgári hjogi elvektől, ami szerint ha nem bizonyítható az értesítettség (az értesítő hibájából, vagy mert nincs rá mód), úgy a tudomás szerzés időpontja a mérvadó. Azaz például az első kézhez kapott számla - ne adj Isten az első banki inkasszó az új díjjal - is elegendő kellene legyen a 8/15 napos jogkövetkezmény-mentes felmondásra.

 

Ez így ugyanis egy nagy és a - felhazsnálókon kívül az összes - szereplők által megfelelően szoros együttműködésben kialakított híg fos :-)

 

Üdv!

Robi

 

Előzmény: Törölt nick (7975)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.24 0 0 7975
Még egy, és befejeztem az offot: A díjemelés, ha egységes, és nem okoz 1234-féle díjat ugyanarra a szolgáltatásra, akkor rendben van. De ha előbb számláznak, utána tájékoztatnak, bőven felrúgva az EHT vonatkozó szabályait, meg a saját ÁSZF-jük rendelkezéseit, pláne, ha az aktuális ÁSZF nem tartalmazza az aktuális (Alfa Bravo Charlie) díjcsomagokat (hanem a réges-régen megszüntetett/átalakított csomagok adatait), akkor azt gondolom, jogosan int be az ember nekik.

Anno a HDSNET-től is ilyen ...ságok miatt léptem le: megkötöttük a szimmetrikus sávszélességre (szerződésben is valahogy így szerepelt) a szerződést, majd a modemcserével jött a vékony fel, vastag le időszak, ami a szerződés műszaki tartalmára jelentős kihatással volt -- de ezt akkor alaposan kicsontoztuk -- minden esetre elkezdem nyaggatni az újpalotai üsz.-ot, hogy mikor lesz felénk Layer1-nél magasabb rétegekben is LAN?
Előzmény: Törölt nick (7973)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.24 0 0 7974
Az EHT a közléstől (legkésőbb díjemelés-30 nap) a jogkövetkezmények nélküli (emelt díjon történő, akár részhavi számlázás pl.) felmondásra ad 8 napos határidőt. A szolgáltaó ennél hosszabb (Externet 15 nap) időt ad meg, azaz többet lehet gondolkodni a dolgon. Ez az én olvasatom. ("Amennyiben a módosítás az előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani az előfizetői szerződést.")

A másik, hogy mikor, és hányszor jogosult díjemelésre a szolgáltató, mert ez is érdekes kérdés -- jágászok elcsámcsoghatnának a következőkön...: "A szolgáltatási díjakat a szolgáltató jogosult minden év január 1. napjától a Központi Statisztikai Hivatal által megállapított előző évi fogyasztói árindex mértékének megfelelően egyoldalúan módosítani, továbbá jogosult bármikor egyoldalúan módosítani, ha azt a gazdálkodását, illetőleg a szolgáltatást befolyásoló körülmények, így különösen az üzemeltetési, működési költségek emelkedése, a hálózat műszaki korszerűsítése vagy jogszabályi változások indokolják."

Azaz bármikor, ha pl. lecseréli a régi eszközt egy nagyobb, újabb, többet tudóra, vagy épp üres a kassza...

A tájékoztatásnál szerintem nem elég az n. darab országos napilap, hiszen az nem biztos, hogy megfelel a "közvetlenül" kitételnek: "A szolgáltató a szolgáltatási díjak módosítását köteles a hatálybalépést megelőzően az ügyfélszolgálatán közzétenni és arról az előfizetőt közvetlenül - elektronikus levélben, vagy egyéb távközlési úton - megfelelően értesíteni."

Na erre a két pontra, meg a 17-i dátumú e-mailre, a 13-i dátummal kibocsátott számlára mondtam azt hogy ennyi volt.

Előzmény: Törölt nick (7973)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.24 0 0 7973

(off)

Szia Ze!

 

Az azért nézőpont kérdése, hogy a felmondási idő +/- változtatása kinek kedvezőbb :-)

 

Egyrészt van egy határozottan rossz jogértelmezés, miszerint csak a 8. (15. etc.) napon lehetne felmondottnak tekinteni a közléstől (fax, e-mail: beérkezéskor prompt,  levél: ikatatáskor, üszi-n történő személyes leadás: változóan +1..3 nap!).

Ugyanis akár a közlés napjára is bejelentheted a felmondást: pl. július 24.-én este elküldesz Szolgáltatódnak egy faxot, hogy július 25.-ével felmondottnak tekinted az előfizetésed (és jóhiszeműen nyilatkozol, hogy szolgáltatást e nappal kezdve akkor sem veszel igénybe, ha nem szereli le rögvest). Más kérdés, hogy nyilván ezt át kell futatniuk rendszereiken, és (p. T-Online-ékán) ez elég érdekes számlázási eseteket képes produkálkni, de gyakorlatilag havidíjakat a felmondás napja utáni naptól már nem számlázhatnak. Azért persze még az esetleges forgalmi díjak kiszámlázásába is bele lehet kötni, hogy ti. Szolgáltató érdekkörében merült fel, hogy nem korlátozták a szolgáltatást (ti. nem fizetéskor azonnal is meg tudják tenni, nem függ a leszereléstől..), így nyilván olyan szolgálttaásról van szó, amit igénybe sem vehettél volna (hibás teljesítés->kötbér magasabb lenen mint a forgalmi díj)...

 

Én a fenteik alapján tehát azt a tényt, hogy ÁSZF-ben egy szolgáltató (szvsz jogellenesen) 15 napra növeli az előfizető általi felmondáskor a felmondási időt, nem jelenti az előfizetőnek többlet nyújtását, sőt.

 

 

A díjemelésről önmagában: a díjemeléshez önmagában nem tartozna rendkívüli felmondási lehetőség - ez általában az egyoldalú (ÁSZF) szerződés-módosítás kapcsán lép elő, csak. Így jelentősége inkább csak akkor van, ha kedvezményezett (vagy befagyasztott) díjakhoz úgy nyúlnak hozá, hogy ezek a hűségszerődés lényeges részét érintik. Egyéb esetben a "záradékolás" inkább csak formalitás szvsz.

 

 

Felmerült e hozzászólásod után Általad az is, hogy milyen jogon emelnek árat: szvsz minden épeszű ÁSZF-ben évenként egyszeri indokolt díjemelés lehetősége benne kell legyen. Ez tudtommal a jogszabályoknak is megfelel. (Az évente több alkalommal pl. inflációra mutogató emelgetést zárták ki anno 2002 környékén, de be kell valljam, már nem nagyon emlékszem, hogy ez ajánlás és/vagy büntetések gyakorlati eredménye, vagy lenen konkrtá jogi alapja is - a lényeg, hogy a piac eléggé zárt lett azóta, hogy inkább csak lefelé menjenek az árak :-) ).

 

Az, hogy milyen cég-átalakítás volt, pl. a vezetői struktúrában és érdekeltségekben valóban okozhat változást (ez nyilván nagyon nagyképű duma, nem is hiszem, hogy ez nem egyértelműm, csak a logikai levezetésemhez elkel ide :-) ), ám annak felelőssége, hogy eddig nem emeltek (?), illetve ezután a lehetséges alkalmakkor mekkorát és megalapozottan emelnek-e, egy bizonyos határig szvsz kizárólag az ő felelős vezetői kompetenciájuk - annak egyéb következnményeivel, így felelősségükkel is ha esetleg efi szám csökkenés miatt veszteséget okoznának. Piacgazdasági körülmények között az indokolt (indokolható) díjemelések nem inkorrektek, legfeljebb nem tetszenek - és ami még reálisabb, nem vezetnek sehová... esetleg egy jó kis vagy nagyobb csőd felé...

 

Remélem nem voltam fárasztó :-)

 

Üdv!

Robi

Előzmény: Törölt nick (7968)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.24 0 0 7972
Az jó, írj te is az NHH-nak, remélem a t...kükre lépnek picit. (Infláció, persze... Eddig nem volt, csak most, a zRt-vé alakulás idején esett le nekik, hogy drágulnak a dolgok... Lóóóódaráááázs, ahogy egy cimborám mondaná...)
Előzmény: Marcis6 (7971)
Marcis6 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 7971
Értesítést? Milyen értesítést. Externet lapított... Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ott sem tudták kapásból, utánanéztek.. Azt mondták az infláció...
Előzmény: Törölt nick (7964)
nicko Creative Commons License 2008.07.23 0 0 7970

ha van lan ott akkor felejsd el a hdsnetet..úgyis ugyanaz a cég biztositja.

a hdsnetet ius lecserélik lanra idővel..

Előzmény: Marcis6 (7961)
larson666 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 7969
Hello!


Igen erre a Matávos dologra emléxem, nem ilyenre gondoltam. Az a baj az adsl-el, hogy a letöltési sebbességhez képest elenyésző a feltöltési sebesség. Sdsl-re meg nem tellik :( Tudsz valami jó kis céget akik olcsón adnak jó netet?

Üdv!

Larson
Előzmény: Törölt nick (7957)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.23 0 0 7968
OFF
Nem volt más közlés, csak 17-i dátummal. (A 13-i dátummal készült számlát később postázták, erről jött értesítés, hogy késni fog a számla...).
Az értesítésben nem szerepelt a felmondásra vonatkozó kitétel, stb. volt néhány dolog, amire tájékoztatásként az NHH azt a választ adta, hogy nem felel meg az EHT-nek. Én felmondtam a szerződést, a szolgáltató ÁSzF-ének 7.2 pontjában rögzített 15 napos határidőn belül. (Az EHT valóban 8 napot köt ki, de a szolgáltató adhat kedvezőbb feltételeket.
ON
Előzmény: Törölt nick (7967)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.23 0 0 7967

(OFF)

Nem akarnám megvédeni a Ext..-tel kezdődő nevű társaságot, de a közlés módját tekintve a Eht. nem írjka elő (sajnos), hogy egyedi értesítés is kell ÁSZF módosítás kapcsán. Azaz, ha ISP pl. sajtóban (legalább két országos napilap) közzétette 30 nappal korábban az értesítést, akkor ezzel primer már teljesítette Eht-beli kötelezettségét. Minden ez utáni vagy e feletti értesítés - jogilag - csak Szolgáltató dícséretére jogosít, és ebben az esetben szvsz meg is érdemlik: főleg, ha ezek után azt is be tartják, hogy a személyes (egyedi) közléstől számít a 8 napos következmény-mentes szerződés-bontási jogotok!

Amúgy egy díjemelés esetén, reálisan senkinek nem lesz előnye a személyes (egyedi) közlésből, hiszen nem szerződésszegő módosítás esetén a röghöz kötötteknek sem lesz jogkövetkezménytől mentes a felmondás (ti. őket nem nagyon érintheti-érinthetné egy-egy díjemelés..) - másrészről a szabadon dönthető előfizetőknek meg amúgy is megáll minden esetben a felmondás lehetősége maximum (és nem minimum!) 8 naptári nappal.

Üdv:

Robi

(ON)

Előzmény: Törölt nick (7964)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.23 0 0 7966

SORRY: "természetesen bármely két be/kimenet között" -> Helyesen: "bármely bemenet és egy-egy kimenet között". Hiszen iránycsatoló lenne vagy mi :-)

 

És az sem árt, ha minden bemenet (kimenet) Z=Z0 hullám-impdeanciával rendesen le is van zárva ahhoz, hogy egyáltalán az alapfunkciót (iránycsatolás) egy splitter meg is valósítsa :-)

 

És ha azt is hozzászámolom,hogy UHF tartományban az elektromos jelejek és az ő útjaik (ti. vezetők) már inkább a mikrohullám-tan szerint akarnak viselkedni, azaz még az is számít akár, hogy a közelben fellelhető macskák akarnak-é e bagzani éppen vagy sem :-D - akkor meg lehet jósolni a kissé lehetséges következményeket...

 

Robi.

Előzmény: Törölt nick (7965)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.23 0 0 7965

Szia Ze és Blg!

[Köszönöm kedves és lelkemnek jóleső "felkérésed" Zé! :-D]

 

Az a -3dB lesz -3,5dB is is [precízebben: (n-2) x 3,5dB, ahol n=a cirkulátor [iránycsatoló] ki/bemeneteinek számával, azaz pl. egy 1-3 splitter esetében már 10,5 dB az elméletileg legkisebb érték - természetesen bármely két be/kimenet között).

A valóságban pedig 4..6 dB lesz 1->2 szétosztásnál, úgy vélem.

 

Már ha ez a dolog a kábeles netnél valóban csak splitter - s nem splitter ÉS szűrő egyben!

Hiszen a szűrőnek (karakterisztikájától fügetlenül, az áteresztő tartományra értve) lesz egy beiktatási csilapítása (0,2..0,5dB), így akár 11..12 dB jelszint veszteség is lehet a TV vevőnél már.

 

De szvsz a KTV (jól mondom fejből?) 108dBu (+/-6 dB?) elosztott jele (10 a 108/20 hatványon uV-ban = kb. 250 mV) a végberendezések esetében szvsz már bőven az AGC (automatic gain control) tartományban van. Az érdekes kérdés, hogy melyik TV mennyi és milyen (zajú) erősítéstartalékkal rendelkezik: ha jobban nyit a csökkenő jelre az AGC, akkor a bemeneti (esetleg KF) fokozat zaja kezhet érvényesülni.

 

De saját tapasztalataim alapján az akár jó minőségű F-csatlakozós (illetve: AZ azon alapuló koax-szerelvényes) kötések is képesek komoly csillapításokat bevinni. Két napja TV2 hangja (változatosság kedvéért, az újból kezdődő torzításokra kelt jelzésem miatt, újra béka segge alatti hangerő :-D) okán régi - de szép és jó - BHG-Hirschmann "lepke" antennámat is beiktattam [F-koax alj - F-koax dugó, közösítő + KTV jel -> TV szerelvényen] , és mivel jó régóta nem hazsnáltam az F-koax dugót, így első nekifutásra olyan szemcsés volt a földi TV2, hogy csak néztem.. Ilyenkor jó a Tuner spay :-D

 

Legyetek jók továbbra is!

Üdv:

Maus Robi

Előzmény: Törölt nick (7958)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.23 0 0 7964
OFF
Te mikor kaptál tájékoztatót a július 1-i Externet-es díjemelésről? Nekem júni 17-i dátummal érkezett (EHT 30 nappal korábbi értesítést ír elő...)
ON
Előzmény: Marcis6 (7961)
vonalzoo Creative Commons License 2008.07.23 0 0 7963
Nekem 3 éve ugyanaz. Viszont a LAN ha jól tudom dinamikus IP-s.
Előzmény: Marcis6 (7961)
blg Creative Commons License 2008.07.23 0 0 7962
kb. 6 éve vagyok előfizető, és most használom a harmadik IP-címet
Előzmény: Marcis6 (7961)
Marcis6 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 7961
Hello! Kispesten vagyok és gondolkodom a hdsnet-ben. Milyenek a mostani tapasztalatok? Olvasok itt jót és rosszat is.. Illetve az még különösen érdekelne, hogy az IP címemet meddig hagyja élni a rendszer. Most Externetes vagyok, de ugyan a szerződésben szerepel a 24 órás IP cím váltás, a gyakorlatban amig meg nem hal a kapcsolat (ami szerencsére nagyon ritka), addig az az IP címem, amit kaptam az elején.

Kösz ia segítséget előre is!
Előzmény: nicko (7954)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.22 0 0 7960
Az F-csatlakozó az a menetes verzió, nem a sima összedugós. Sajna a doboz tartalma az, ami meghatározza, hogy milyen minőségű lesz a splitter :-(
Előzmény: blg (7959)
blg Creative Commons License 2008.07.22 0 0 7959
(szerintem) F csatis fémdobozka van, bár igazából inkább E-betűre hasonlít. ezek szerinte nem jó minőségű...
Előzmény: Törölt nick (7958)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.22 0 0 7958
A "koax T-elosztó" becenevű splitter lehet elfogadható, meg lehet ordenáré sz...r, már ami a csillapítást illeti. Az előbbiekre jellemző a műanyag ház, és a meglepően olcsó ár. Nekem F-csatis, fémdobozka van, in->out között (doksi szerint) 3dB-es csillapítással. (Majd Robi részletesen taglalja a különbségeket :-) a lényeg, hogy jó minőségű splitterrel nem lesz gondod, a lyukszűrőt viszont ne hagyd ki, mert a modem kimenő jele nagyon nem esik jól a TV-d bemenetének, illetve a TV-d is tud "visszalőni" a netes frekiken, az meg hálózati bizonytalanságokat tud okozni).
Előzmény: blg (7955)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.22 0 0 7957

Szia!

 

Szerintem ma már azért van értelmes ár/teljesítmény arányú ADSL, főleg új belépőknek..

 

A "tányéros net" (nem a mikrohullámú földfelszíni) valamikor évekkel ezelőtt volt itthon talán Matáv berkeiben, de ott is csak a lejövő irányban ment műholdról, a felfelé irány valamilyen földfelszíni adatátvitellel jutott a kiszolgáló felé...

Nem csak ott van a probléma tudtommal e témakörben, hogy a földi-műhold irányú adatátvitelhez lényegesen nagyobb és pontosabb, így drága (drágább) berendezés kellene az előfizetőnél telepítve legyen, de talán a műholdas oldal is nagyságrendekkel drágább lenne, hiszen a jelenlegi helyzetben egy transzponder ugyebár (jó esetben ;-D) 1 felküldöt jelet sugároz vissza egy területre. Azonban sok ezer (!) felhasználó  különféle jelerősségű jeleit feldolgozni és időben meg is válaszolni (komplett kiszolgálói, szerver és rútolási etc. funkciók..) talán ha katonai célú berendezéseknél van jelen, ott is méregdrága üzemeltetési költségek mellett.

 

Sok sikert és ha kérdésed lenne, jelentkezz, vagy írj e-mailt!

 

Üdv:

Maus Robi

Előzmény: larson666 (7956)
larson666 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 7956
Húúú az igen! Bár szakmabeli vagyok, de mégsem értettem meg elsőre mindent. :D Én azt hittem, hogy ez "tányéros tv-n" keresztül működő hálózat. UPC-ék azt mondták annó, hogy a sávszélesség meglenne hozzá, de túl bonyolult, azt hittem DIGI-ék megvalósították. Hát sajna utoljára Debrecenben láttam üvegszálas kábelt, ott az egyetemi hálózat arról megy, itt nincs. Kábeltv, szószerinti KÁBELtv sem. Csak a tányéros. Valami olcsót és relatív nagy sebességüt keresnék (aminek a feltöltési sebessége nagyobb, mint egy analóg modemé), ami nálam (Hajdúdorog) is elérhető. Hát úgy látszik marad az Adsl. Azért kössz mindent, ha valaki esetleg tud még valami okosságot, az ne vigye magával a sírba! :D

Üdv!

Larson
Előzmény: Törölt nick (7951)
blg Creative Commons License 2008.07.20 0 0 7955
szerintem is túlzás :-)

már nem is emlékszem, mikor volt utoljára kiesés. a sebesség is megvan mindig! (X. ker)

Viszont: eddig azt hittem, hogy néhány tv-adó képe magától (azaz a DIGItől) szemcsés (pl. az új TV6), de tegnap kiderítettem, hogy a filter/splitter okozza, ami különválasztja a netet és a tévét. Ha azt kiiktatom, és a kábelt direktbe dugom a TV-be, tökéletes a kép.
na, ezért fogok LAN-ra váltani :-)
Előzmény: nicko (7952)
nicko Creative Commons License 2008.07.20 0 0 7954

kispesten lakom tudom milyen volt a hdsnet..ezért nem volt nekem soha az hanem adsl.

a lan azonban teljesen más azzal maxi elégedett vagyok ha a leállást és sebességet nézem csak.

Előzmény: vonalzoo (7953)
vonalzoo Creative Commons License 2008.07.20 0 0 7953
Ez azért túlzás, én inkább azt mondanám, hogy területenként lehetnek vele gondok. Nekem pl. (Kispest)az elmúlt 3 évben összesen ha 1 órát nem ment a net, azon kivül mindig hozta a (+-10%) a 2/1 megát. Szerintem ha nálatok van digikábel, mindenképp azt válaszd adsl vagy upc helyett, árban is veri őket, és nincs hűségidő, bármikor kiléphetsz belőle, ha mégsem jó.
Én most vettem lakást néhány utcára onnan, ahol eddig laktam, de sajnos ott nincs digi, hanem csak fibernet. Ahogy nézem: 6200-ről 12000,- lesz a tv+net, ráadásul a cimborámnak is az van, én nagyon sokszor panaszkodik, hogy órákig nincs tévé és net. Plusz a cég hozzáállása is érdekes: lejárt majd 1 éve a hűségszerződése, és "elfelejtett" a fibernet újat küldeni. Utólag kiküldte az egyévnyi időszakra a listaár-akciósár közti különbözetet...
Szerintem becsülje meg a DigiKFT-t akinél van :)
Előzmény: nicko (7952)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!