Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Riff-Raff Creative Commons License 2006.04.08 0 0 560

Ők a saját bőrükön felismerték, hogy az elbocsátásokhoz igen sok köze van a nem amerikai kocsit vásárlóknak.

 

Hát ezt ugyan hiába ismerték fel, ezzel az akcióval csak adtak egy pofont a sz.rnak.

Átlag János nem fog ilyen szinten hosszú távra gondolkodni, legfeljebb valami igen-igen hosszadalmas társadalmi szemléletformáló tevékenységet követõen, de erre ne építsünk. Általában elmondható, hogy Átlag János a pillanatnyi rövid távú érdekeinek megfelelõen fog cselekedni, tehát ha a Toyota olcsóbb, mint a Ford, akkor a Toyotát fogja venni, még ha a hazai gyártású Ford dolgozói a feje tetejükre állnak, akkor is. Ha pedig a Ford nem akar emiatt csõdbe menni, akkor vagy leszorítja a saját termékei árát annyira, hogy Átlag János Fordot vegyen, vagy lobbizik a kongresszusban, hogy emeljék meg a Toyoták vámterheit.

Átlag János a biztosítója kiválasztásánál is elsõsorban azt fogja nézni, hogy neki mennyibe kerül. És ez mindaddig így is lesz, amíg a felelõsségbiztosítás rendszere olyan, amilyen. Ugyanis nem az ügyféllel van a baj, a rendszer a rossz. Az ügyfél nem érdekelt abban, hogy jó biztosítót válasszon, mert a biztosító nem neki szolgáltat. És amíg ez így lesz, mindig is lesznek olyan biztosítók, mint a KöBE, mert lesz ügyfelük.

Ha majd a rendszer olyan lesz, hogy az ügyfélnek rövid távon is érdeke a jobban szolgáltató biztosítót választani, akkor majd megfogyatkoznak az efféle panaszok.

Előzmény: BarG (559)
BarG Creative Commons License 2006.04.08 0 0 559

Nem is jogi felelősségről van szó szerintem, hanem társadalmi felelősségről. Pl amikor nem vesz az ember olyan cég termékéből (még ha olcsó is) ami rombolja a környezetet;- öli a delfineket;-önti az óceánba az olajat;-állatokon teszteli a kozmetikumokat - meg ilyenek. Láttam valahol egy újságcikket, amiben a Ford munkásainak "vandalizmusáról" volt szó, ugyanis a gyár előtti parkolóban megrongálták a japán, koreai stb autókat. Ők a saját bőrükön felismerték, hogy az elbocsátásokhoz igen sok köze van a nem amerikai kocsit vásárlóknak.

Így értettem a felelősséget.

Hatóságok?!  Amiből nincs ÁFA, jövedéki adó stb bevétel, azzal nem foglalkoznak.

Üdv: BG

Előzmény: SzaboZE (558)
SzaboZE Creative Commons License 2006.04.08 0 0 558
Megintcsak azt mondom, hogy nem. A megfelelő hatóság dolga lenne a Köbe működését megszüntetni, de valamely okból ezidáig nem történt meg. Amíg a hatóság tétlen, addig a usert nincs mire kényszeríteni.
Előzmény: BarG (557)
BarG Creative Commons License 2006.04.08 0 0 557

Csak az a baj, hogy így fenntartanak(mások) egy tisztességtelen társaságot, a tisztességesen - de ezért drágábban működő biztosító meg piacot veszít, és két út marad előtte:

-vagy felveszi a köbe stílusát és tisztességtelenné válik és máris eljutottunk a mai magyar valóságig

-vagy harcol és minőséget hirdetve megpróbálja elfogadtatni a magasabb árait-szerencsére van ilyen

Érdekes, hogy társadalmilag nem látják be az emberek, hogy direkt összefüggés van a megvásárolt kínai ruhák és a bezárt magyar varrodák között. Kicsit hasonló a képlet itt is. Minden egyes döntésünknek, választásunknak ilyen komoly kihatásai vannak, aztán meg csodálkozunk, amikor fizetnünk kell érte-vagyis a user igenis felelős!!!

Üdv:BG

Előzmény: SzaboZE (556)
SzaboZE Creative Commons License 2006.04.08 0 0 556
"ÉS EZ ÚTON KÍVÁNOM MINDENKINEK, AKI A KÖBÉ-NÉL KÖT BIZTOSÍTÁST, HOGY VÉTLENÜL ÜTKÖZZÖN EGY SZINTÉN KÖBÉ-NÉL KÖTELEZŐVEL RENDELKEZŐVEL!!!"

 

Ezt én így nem mondanám. Arról nem tehet a köbés, hogy csak erre fussa. Az emberek jórésze nem is tudja, milyen gáz a köbe ügyintézése. Ezért kizárólag a köbe a felelős, a usert nem büntetném így. Viszont itt korábban kérdeztétek: igen, ha a biztosító nem hajlandó minden kárt megtéríteni, akkor a tulajdonos is perelhető, de ehhez elegendő indok kell.

 

SzaboZE

Előzmény: BarG (554)
lmgs Creative Commons License 2006.04.08 0 0 555

Kérdés: azzal, hogy van kötelező fel. biztosítása valakinek, minden felelősséget ledob a hátáról, vagy ha nem fizet időben, vagy keveset fizet a biztosítója, akkor leperelhetem a gatyáját is (az embernek)?

 

Boccs, véletlenül a te válasz gombodra nyomtam, de kérdés mindenkinek szól.

Előzmény: BarG (554)
BarG Creative Commons License 2006.04.07 0 0 554

Szia!

 

Kísértetiesen hasonló esetben volt részem. 2004-ben ütköztem egy Fiat puntós s§ggfejjel. Elismerte a baleseti bejelentőn, hogy ő volt a hibás, másnap mentem is intézni a javíttatást. Persze a köbénél volt a kötelezője. Aztán elkezdődött a kellemes várakozás, meg a telefonálgatás, hogy mi a *** van már. Hónapokon keresztül nem történt semmi, mert az igaz ugyan, hogy a gápkocsit vezető ***  elismerte, hogy ő a hibás, de a gépkocsi tulaja nem írta alá a papírokat. Már azon voltam, hogy a tulaj címének ismeretében meglátogattatom néhány kevésbé civilizált egyénnel, amikor Pesten egy Pony-nak ugyanaz a lökhárító tetszett meg, mint a puntonak. Ő a HUNGÁRIA ALLIANZnál volt biztosítva, és csuklás nélkül állták a számlát, pedig a kárbejelentőn megjelöltem, hogy javítatlan ügyem van a köbével.

Szóval segíteni nem tudok, csak erkölcsi támogatást nyújtani és jelezni minden fórum olvasóval, hogy a Te eseted egyáltalán nem egyedi.

 

ÉS EZ ÚTON KÍVÁNOM MINDENKINEK, AKI A KÖBÉ-NÉL KÖT BIZTOSÍTÁST, HOGY VÉTLENÜL ÜTKÖZZÖN EGY SZINTÉN KÖBÉ-NÉL KÖTELEZŐVEL RENDELKEZŐVEL!!!

 

Én azóta minden biztosításomat átvittem az Allianz-hoz.

 

Üdv: BG 

Előzmény: davidoshombreos (546)
S.Zola Creative Commons License 2006.04.07 0 0 553
547-ben leírtam, hogy a tagdíjon felül van pluszpénz. Tehát nem az. Na meg olyat sem írtak(vagy csak én nem vettem észre), hogy sajnos veszteséges lett a társaság, többet kell perkálni.
Előzmény: Linebacker (552)
Linebacker Creative Commons License 2006.04.07 0 0 552
Az évi EGYSZERI tagdíjról lehet szó, nem kell egyből megijedni. Arra pedig az elején figyelmeztetnek mindenütt.

(Ezzel együtt sose mennék a KÖBÉ-hez)
Előzmény: S.Zola (547)
S.Zola Creative Commons License 2006.04.07 0 0 551
Amúgy tesóm is a KÖBE-nél van, igaz, régebb óta(1-2 éve), neki nem lett drágább hirtelen, nem kapott pótdíjfizetési felszólítást sem. Vagy csak az újakon vasalják be a különbözetet?
A qrva netrisk még mindig nem írt! Rohadnának meg azok is. KÖBE-nek is írtam, azok se válaszoltak, mondjuk ezen nem is lepődök meg. De a netrisken igen, eddig elég korrektnek ismertem meg őket.. Nemigaz hogy annyian írnak, hogy nem érnek rá válaszolni.
Előzmény: SzaboZE (550)
SzaboZE Creative Commons License 2006.04.06 0 0 550

Elvileg benne van a szerződésben apró pici betűkkel. Tagdíj is ezért van, mert egyesületi TAG vagy, nem fogyasztó.

 

SzaboZE

Előzmény: S.Zola (549)
S.Zola Creative Commons License 2006.04.06 0 0 549
Ezt közölniük kellene nem? Mármint, hogy miért több a díj.
Előzmény: SzaboZE (548)
SzaboZE Creative Commons License 2006.04.06 0 0 548

Írtuk már korábban is, ha veszteséges a társaság, akkor annak minden tagja viseli a terheket. :( Ezért nem szabad Biztosítási Egyesületeket választani.

 

SzaboZE

Előzmény: S.Zola (547)
S.Zola Creative Commons License 2006.04.06 0 0 547
Hali!
Tavaly váltottam KÖBE-re a netriskkel, 7e/negyedéves díj miatt. Az első díj annyi is volt. utána küldtek egy levelet, hogy valami különbözetet fizessek be. Egyből írni akartam a netrisknek, de ők megelőztek: már ott volt a mail, hogy tudnak róla, és tekintsem tárgytalannak. OK. Erre most megjött a 2. negyedéves csekk, ami persze nem 7e, hanem 11e a tagdíjjal együtt. Maga a negyedéves díj 8e valamennyi, meg 1600 tartozás(?).. A netrisknek írtam 2 napja, válasz semmi.
Nálatok OK minden?
davidoshombreos Creative Commons License 2006.04.03 0 0 546

Sziasztok!

 

Január 7.-én volt egy balesetem, amiben persze nem én voltam a vétkes. A csóka akivel ütköztem a köbénél van biztosítva. Kitöltöttük a kárlapot, beismerte a vétkességét (papíron!), rendőr is adott egy igazolást és még két szemtanúval is irattam egy papírt. Máig eljutott odáig az ügy hogy megtörtént a kárfelmérés (baleset után kb. egy héttel), rá egy hónapra már megvolt minden papír a köbénél és utána kitalálták hogy belső vizsgálatra viszik az ügyet. Kiadták egy független cégnek a belső vizsgálatot akik kijöttek hozzám megnézni a kocsit illetve elmentünk a baleset helyszínére. Újjabb 6 hét aztán elutasították a kárigényemet. Azt persze nem tudták megmondani hogy miért("Majd értesítjük levélben mert telefonon nem adhatunk tájékoztatást...")!!! Kérem azok segítségét akik hasonó szituációban vannak/voltak.

 

Köszönettel:

Fábián Dávid

 

 

Zufóka Creative Commons License 2006.03.27 0 0 545
Ja, persze, ha ismertek ilyen szakember (és nem te vagy az) akkor annak az elérhetőségét is szívesen várom. köszi, Zufó
Zufóka Creative Commons License 2006.03.27 0 0 544
Sziasztok!

Hétvégén hátulról beleszaladt megállás nélkül egy autó az enyémbe. Elismerte hogy ő a hunyó. Megírtuk a papirt, a károkozó biztosítója a KÖBE. Egy picit tartok tőle, hogy nem a megfelelő módon lesznek intézve a dolgok (olvasva itt egyet s mást, meg hallottam másoktól is).

Azt szeretném kérni Tőletek, hogy jelentkezzen egy szaki aki abban profi, hogy tudja mit kell és mit nem kell ilyenkor tenni, az autó műszaki állapotának felmérésétől az ilyenkor kihasználható jogaim ismertetéséig, és nem utolsó sorban, anyagilag ne legyek átvágva + nehogy olyan akadályt gördítsek esetleg a bürokrácia útjába ami miatt, lelassúlnak az ügyintézés malmai.

Privátban várom a jelentkezőket.

Üdv, Zufó
marusz77 Creative Commons License 2006.03.17 0 0 543

Tisztára kivagyok ezektől a szemét fazonoktól. :-(

 

Piás, balesetet okoz, kocsi forgalomból kivonva, s még el sem ismeri a felelősségét. Brrrr.

 

Igazán elmondhatnád hol volt a baleset, megnézném azt a Vw-t :-))

 

-Adj hálát a sorsnak, hogy nem sérültél meg a balesetben!

Előzmény: fraktál943 (536)
Elar Creative Commons License 2006.03.01 0 0 542

Anno a Köbe 2 hónap volt egy sima esetben.

Idén a Postán keresztül ment a MABISZhoz. Mondanom sem kell, h a töketlenségük miatt állt a dolog egy csomó ideig. Kb 4 hónap volt. Talált pénz volt. Leírtam vmelyik topicban.

:)

Előzmény: SzaboZE (541)
SzaboZE Creative Commons License 2006.02.28 0 0 541
Melyik biztosítóval?
Előzmény: Elar (540)
Elar Creative Commons License 2006.02.28 0 0 540
Nekem a nyáron egy hasonló eset 3-4 hónap volt a nyáron
Előzmény: SzaboZE (539)
SzaboZE Creative Commons License 2006.02.28 0 0 539

Ha december óta ki van vonva a forgalomból, akkor hogy van biztosítása? Ha nincs, akkor a MABISZhoz kell fordulni a kártérítésért. Ha van biztosítás, akkor a köbe addig nem fog tenni semmit, amíg a rendőrség le nem zárja a nyomozást és ki nem mondja, hogy ki a hibás. Sajnos ez helyből hátráltatja az ügyet. Én a helyedben szépen lefotóznám a nő autóját, ha már ott áll folyamatosan, csak hogy utólag se lehessen trükközni. A tiedet is fotózd le, legyen mindenről szépen bizonyíték.

 

A biztosítónak az nem kifogás, hogy részeg volt a vezető, ezt az ő dolga lejátszani a biztosítottal.

 

SzaboZE

Előzmény: fraktál943 (536)
belepofazok Creative Commons License 2006.02.28 0 0 538
"Viszont hagyott egy cetlit a telefonszámával az ablaktörlőlapát alatt. Este felhívtam, majd önként beszolgáltatta az adatait. Mindenesetre egy kék-sárga balesethelyszínelő lapot kitöltöttünk az adatainkkal s -valahol hallottam- az egyik sarokba odaírattam vele:" a felelősséget és a károkozást elismerem" aláírás. "

Nana! Azért ez nem volt egy picsa. Szegényem ügyetlen volt, sokakkal megesik. Az, hogy a biztosítását egy híresen szemét helyen kötötte, az már más kérdés.

Mellesleg az én kötelezőmre legolcsóbbnak a köbe jött ki. De nem kötöttem náluk, kötöttem a második legolcsóbbnál (különbség sem sok volt).

1. Ne szívjon (annyit) akibe belemegyek.
2. Ne is verjen meg ott helyben.
Előzmény: Balu424 (533)
Elar Creative Commons License 2006.02.28 0 0 537

Szia!

Szerintem minden jót csináltál.

Ezek szerint a Köbe tud a balesetről?

Előzmény: fraktál943 (536)
fraktál943 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 536
Üdv mindenkinek!

 

Lehet hogy nem idevág, de ne haragudjatok érte!

 

2006-02-26 vasárnap. Megyek haza egy nyílegyenes úton, lakott területen belül az apu autójával, előttem egy renault, battyogunk úgy ötven alatt, de közelebb a negyvenhez. Szembejövő sávból látok egy villanást, csatt, füst, légzsák… Kimászok az autóból, (a jobb oldalon) látom a bal első kerék jóval hátrébb, bal első sárhányó, és a két bal ajtó összegyűrve. (tükör sehol).

Jó messze fehér autó orral az árokban félig lelóg egy hídról. (Bal első felni beleépülve a sárhányóba, kb 130 métert vagy többet még ment kerék nélkül, kivitt egy táblát is.)

Azonnal rendőrt hívok (utána aput…***…).

A két nő tök részeg, (szonda 6,7-et mond), én is megfújom… negatív. A helyszínelők az utasát elzavarják, a tettest ott fogják, nem ír alá semmit (megtagadja, ezt én meg egy segítőkész ember, akinek előtte majdnem nekiment ez a … tanúsítja. Utólag is köszönöm, hogy visszafordult!)

 

Veszik fel az irataimat, a nő el akar menni, megbilincselik, a bilincset valahogy leszedi magáról, kijön egy másik rendőrautó, az elviszi. (Ekkor kerülnek elő az iratai.)

 

Szóval Köbi-nél van biztosítva a kocsija meg (VW polo Var.) december óta a rendőrök szerint „saját kérésre forgalomból kivonva” Rendszám persze van rajta.

 

Nekünk minden irat tipp–topp, autómentő, irány a márkaszerviz. (Fabia, másfél éves +hitel).

 

Hétfőre (másnap, azaz ma) a Köbi-től kapott faxszám, ahova a rajzaimat meg adatokat kell elfaxolni nem ad hangot. Később kiderül, nem jó a faxszám, adnak másikat, de már csak holnap fogjuk elfaxolni.

 

Kérdésem:

Csináltam-e eddig valamit rosszul? (azonkívül hogy rossz időben rossz helyen)

Az hogy a nő ittas, aláírást megtagadta, megbilincselve… A biztosítója lehet hogy nem fizet?

Szerintetek per meg ilyesmi lesz, meddig fog ez elhúzódni?

 

(((Szerintem a nő előzetesben ül, mert az autója még mindig ott áll az árokban)))

 

Biztos sok felesleges dolgot is leírtam, de kérlek írjatok valamit, az se baj ha szájbarágósan, további teendőkkel együtt.

Balu424 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 535
köszi, már intéződik
Előzmény: marusz77 (534)
marusz77 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 534

Vén se vagyok, róka se, de azért próbálok segíteni.

 

Amennyiben 2 hónapos a kocsid akkor gondolom nem akarsz kp- vel görcsölni, és a javítást is szakszervízben csináltatod majd.

 

Ebben az esetben két verzió merül fel

 

1. Visszatolod a márkaszervízbe a kocsit és ők elintéznek mindent (már ha szerződtek a Köbe-vel)

 

 

 

2. Elindítod magad a procedúrát úgy, hogy felhívod a központi számot aki kiküld hozzád egy kárfelmérőt, és befaxoltatja a kárbejelentő (kék-sárga) lapot.

Miután a kárfelmérő megtette a dolgát (érdemes az összes sérülést idejében észrevenni, mert ez után fizet a biztosító) vagy felajánlanak egy Kp-s kártérítési összeget, vagy be kell toljad a kocsit egy olyan szervízbe akinek a számláját elfogadják, s ott kiszervizeltetni a kocsit.

 

 

de szerintem jobban jársz, ha hívod a

06-1/433-11-80 -at és ott kérsz pontosabb infót.

 

 

ui: amennyiben nem vészes a sérülés, és van ismerős aki baráti áron megcsinálja a kocsit, akkor lehet kérni a KP-s kármegváltást, mikoris a biztosító nyilatkozatot tesz hogy mennyit fizet szervízszámla nélkül. Ha ennél olcsóbban meg tudod csináltatni akkor marad "fagyira" is egy kis pénz :-)

 

Előzmény: Balu424 (533)
Balu424 Creative Commons License 2006.01.08 0 0 533

Jobb estét mindenkinek! Jobb estét mint nekem...

 

Azt mondta anno valaki nekem, hogy nem igazi autós addig valaki, míg nem koccan valakivel, vagy neki ne koccanjanak. Hát most már igazi autós vagyk :(( De hogy egy kezdő jogsis hülye picsa a parkolóban álló 2 hónapos Ignácomba belemenjen hajnalban, ezt nem kívántam volna magamnak. Az első lökhárító jobb oldala összetört. Viszont hagyott egy cetlit a telefonszámával az ablaktörlőlapát alatt. Este felhívtam, majd önként beszolgáltatta az adatait. Mindenesetre egy kék-sárga balesethelyszínelő lapot kitöltöttünk az adatainkkal s -valahol hallottam- az egyik sarokba odaírattam vele:" a felelősséget és a károkozást elismerem" aláírás.   Jól csináltam? Ja a lényeg: a csaj biztosítója: KÖBE. Apropó.: megnéztem a weboldalukat, de Debrecenben nem találtam az irodájukat. Telefonkönyvben sem :( Azt se tudom mit csináljak. Az első koccom ez még.

Hogyan kezdjem majd a bejelentést és a javíttatást? Hálistennek, ahol vettem az Ignácot, ott a biztosítónak saját kárszakértője van. Remélem az én biztosítóm (Hungária), majd segít ügyintézni. Szerintetek?

 

Nekem igaz ez nem fog pénzbe kerülni? Sok utánaszaladgálás lesz, vagy majd a biztosítók és a szerviz mindent elintéz?

 

Úgy hallottam, hogy mivel az autó javítva lesz, így lehet rá értékcsökkenést kérni. Mivel jár ez számomra? Ez nekem jó? A szervízkönyvbe bele fog kerülni?

 

Várom a vén rókák hozzászólását...

loggedout Creative Commons License 2005.12.16 0 0 532

Szeretném ismertetni versikémet... címe: KÖrBE

 

KÖBE görbe görbe körbe körbe-körbe,

körös-körül görbe körbe KÖBE görbe.              :)))))

marusz77 Creative Commons License 2005.12.12 0 0 531
100 alatt
Előzmény: SzaboZE (530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!