Keresés

Részletes keresés

Nagy Zolee Creative Commons License 2014.05.19 0 0 21115

Üdv!

Triatlon verseny Június 8-án Kistarcsán

http://neoworldmedia.com/_tv/kistarcsa_triatlon_promo.html

F1DO Creative Commons License 2014.05.12 0 0 21114

Köszönöm az infókat!

Előzmény: Elm (21112)
Elm Creative Commons License 2014.05.10 0 0 21113

Sok tapasztalatom ezzel sincs, de ami van, aszerint nem lehet a magasabbnál sem megfogni a kormányt a párna alatt.

 

Nekem egy cinelli spinacim volt először, ez egy mini könyöklő párna nélkül, maga az U alakú megfogó rész volt párnázva. Ez hosszú távra teljesen alkalmatlan, rövid távra lehet használni, mondjuk úgy, hogy a semminél jobb volt.

 

Aztán lecseréltem egy vision mini TT bar-ra, ezen szép nagy széles párnák vannak, de a rúdja elég rövid. Sajnos ez sem ideális hosszú távra, most ezt fogom használni, de nem kényelmes, ha a könyökömhöz közeli alkarvégemet (de szép lett) rakom a párnára, akkor nem tudom megfogni a rudat, így irányítani se a bringát, ha megfogom, akkor viszont a csuklóm alatti rész van a párnán. És az nem kényelmes. Sőt, hosszabb idő alatt kifejezetten megfájdul a csuklóm tőle.

 

Abból a szempontból, hogy meg tudod-e fogni a kormányt, szerintem nincs különbség. Ugyanis a kormány alatti csövesnél, illetve a _normális_ kormány feletti csövesnél sincs erre hely, legalabbis úgy, hogy az kényelmes legyen. A "normális" alatt azt értem, amelyiknél a párna nincs a kormány felett sokkal. Az a fajta, aminél a párna és a kormány között van egy 4-6 centis emelés, az marha idétlenül néz ki, és bár a deréknak, hátnak talán jobb, de az értelme kevesebb, mert nem kerül elég mélyre a felsőtested. Bár, a semminél az is biztos jobb.

 

Én most még használni akarom, de az én minimet egy kipróbálásra szívesen kölcsönadom július 27 után...

Előzmény: csaba123 (21110)
Elm Creative Commons License 2014.05.09 0 0 21112

Mint írtad, minél vastagabb, annál hidegebbe jó, ezt egy csomó gyártó me is szokta adni, ha rákeresel, biztos találsz ilyet, hogy melyik hány fokig ajánlja, bár feltehetőleg a gyártók között lesz némi eltérés.

Nem vagyok én se expert, egy orca neoprénem van, szeretem, mert tök könnyű benne úszni :o), de emlékeim szerint 2/2 mm az egyszerűbb, és 2/5 vagy 2/4mm a drágább ruhák (karok/test+láb, vagy karok+test/láb a két szám). Nem mernék tanácsot adni, meddig jó, én 2010-ben a budapesti VB-n a 14 fokos Dunában egy kölcsön neoprénben úsztam, asszem jobb orca volt, 2/4 talán, és nem is volt gondom a ruhával, viszont az arcomat érő hideg víz miatt olyan reflexem lett, hogy nem tudtam lélegezni rendesen, majdnem megfulladtam. Azért a 750 meglett valahogy. Szóval, max. tippelni merném, hogy olyan 14, esetleg 12 fokos vízig jók a jobbfajták is biztonsággal. Mondjuk, nem tudom milyet viselnek a Norseman-en indulók, de ott feltételezem sokkal több nem lehet a víz hőmérséklete mint 4-5 fok. Volt is rajtuk kesztyű, meg neoprén sapka is...

 

Az biztos, hogy ez is inkább a hosszú ujjú - hosszú lábú verzióra vonatkozik. A rövid verziók szerintem max. 20 fokig illetve afelett jók. Bár ez is valószínűleg erősen egyéne válogatja, ki mennyire bírja a hideget. Én csoffadtka vagyok, a hőséget jól bírom, a hideget rohadtul nem, én biztos belefagynék a 14 foknál hidegebb vízbe, bármi lenne rajtam.

 

Ami viszont fontos, bár ezt talán tudod, de nem maradjon ki : CSAK úszós neoprént vegyél, a szörfös, meg jetskis meg mittudomén milyenek nem jók. Jobb híján, egy nem túl hideg tavaszi sprint esetleg rövid távhoz esetleg, de ahhoz sem igazán. Az úszósnak ugye olyan a szabása, hogy tudd a kezedet mozgatni gyorsúszáshoz, a többinél ez ugye viszont nem szempont, ezért nem is olyan.

Előzmény: F1DO (21111)
F1DO Creative Commons License 2014.05.09 0 0 21111

Sziasztok

 

Neoprén ügyben kérnék információt, épp beszerzés előtt állok de még az életben nem is volt rajtam ilyen ruha. A vastagságát tekintve, gondolom minél vastagabb annál hidegebb vízben használandó. Elég lehet  2mm alatti részekből összeálló ruha vagy vastagabbat keressek? 

 

csaba123 Creative Commons License 2014.05.07 0 0 21110

Szeretnék én is egy amatőr könyöklős kérdést feltenni. Melyik könyöklő kialakítás a jobb a magasság szempontjából? 1. amikor az előrenyúló cső a kormány alatt van és a könyöklőpárna alacsonyan vagy 2. amikor az előrenyúló cső a kormány felett van és ebből következően a könyöklő párna magasabban?

Az első esetén a könyék helye túl alacsonynak tűnik, a második esetben pedig úgy tűnik a könyöklőpárna alatt is meg lehet fogni a kormányt.

Tudom ki kellene próbálni, de azt csak a könyöklő megvásárlása után tudom. Továbbá nem vagyok benne biztos, hogy egy próba alatt kiderül ez, inkább hosszabb gyakorlás után derülne ki melyik is a jobb megoldás. Egyelőre nem tudom mikor lenne aktuális egy ironman-nek nekivágni. Kicsit tartok tőle, de a féltávot próbáltam már és az idén is indulok Füreden.

Kösz a kommenteket! Csaba

Elm Creative Commons License 2014.05.07 0 0 21109

Nem olyan rossz az, én 5:30-as időhöz 45 percet úsztam. És ez Orfűn volt, ahol 3x másztuk meg a Gonosz Manót a bringán. Igaz, a pálya többi része viszonylag kellemesen hullámzott, nem volt vészes. Csatlakoznék zsugához, ha nagyon meghúznád sem nyernél 5-10 percnél többet, cserébe baromira leszívja az erőt. Úszni csak kényelmesen, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes. :o)

Előzmény: hutano (21107)
zsuga Creative Commons License 2014.05.06 0 0 21108

Épp ma voltam Balatonman bringa pályabejáráson. 2 kör Spar parkolótól indulva és végén oda érkezve 85kili alulról. Az új rész Barnag elágazótól Nagyvázsonyi bekötőig combosabb mint a tavalyi kieső rész. Olyan mint egy hullámvasút. Végig nagytányéron mentünk ezen a részen, szóval azért nincs  olyan durva rész mint a Gella. Bár kb 2,5 kilivel rövidebb egy kör, de a plusz szint miatt nem lesz könnyebb menet....

 

Szóval a tanácsom: Úszás könnyen (semmi sem múlik pár percen) mintegy melegítés a bicajra. Bringa a kulcs. Ezen a pályán nagyon be lehet halni, az összesen mintegy 2Km szint nem fog a végén jól esni...  Bringát nagyon jól oszd be. Felfelé csak könnyen, inkább pörgetve. Lefelé be lehet hozni az esetleges lemaradást többszörösen.  Folyamatosan egyél-igyál. Bringáról leszállva maradjon elég erőd a futásra. Futás elején nagyon könnyen menj, könnyű a nehéz bringa pálya után fejre állni... 

 

Ha teheted a bringa pályán valamikor még májusban menjél legalább 2 kört, inkább 3-at. Nem fogod megbánni...

Előzmény: hutano (21107)
hutano Creative Commons License 2014.05.06 0 0 21107

Sziasztok,

 

Köszönöm szépen a hasznos infokat. Tavalyi középtávon javasolták a könyöklőt, mivel a "használatával" jó néhány perces időelőnyt lehet szerezni a bicajtávon.

A bicajt és a futást a tapasztalatok alapján erősnek mondanám az úszással vannak a bajok. :) A tavalyi középtávot picit kevesebb mint 6 óra alatt lezártam ebből majdnem 40 perc úszás volt. :):):)

Az ide lesz az első igazi IRON távom, kicsit izgulok is. A Balatonman IRON távjára van valami hasznos tanácsotok ami segíthet a sikeres befejezésben?

 

Segítségeteket előre is és még egyszer köszönöm!

zsuga Creative Commons License 2014.05.05 0 0 21106

Az Extrememan oldalon fejtegetik a kérdést. Azzal értek egyet aki szerint, akkor lenne értelme egy magunkfajta dobogó közelében nem levő lelkes amatőrnek kiváltani, ha ezért nevezési kedvezményt kapnánk, ahogy ez például több külföldi országban is dívik. Akinek van éves licensze, annak van chipje is, és központilag is regisztrálva van. Egyszerűbb a rendezők élete az ilyen résztvevőkkel, tehát indokolható is a kedvezmény.

 

Abszolút egyet értek Veled, én is csak kizárólag a klub és a sportág támogatása miatt váltottam éves licenszet.

Előzmény: Elm (21105)
Elm Creative Commons License 2014.05.05 0 0 21105

Köszi, én is így gondoltam. Vagy reméltem. Tudom, a sportág támogatása okán kiválthatnám, de 4000 forintért én konkrétan nem kapok semmit cserébe...

Előzmény: zsuga (21103)
Elm Creative Commons License 2014.05.05 0 0 21104

Ja, ha már zsuga írt, eszembe jutott még valami : NE vegyél minikönyöklőt, vagy rövid szárút. Ezek sprinttávokra jók, de hosszabbra alkalmatlanok, inkább csak a csuklót támasztják, vagy nem lehet rendesen fogni elöl, vagyis néhány óra után baromi kényelmetlenek.

Előzmény: hutano (21099)
zsuga Creative Commons License 2014.05.05 0 0 21103

Csak annak kell licensz, aki indulni akar a "hivatalos" egyéni vagy a csapatversenyben. Lesz egy ún. Középtávú eredménylista, amelyen mindenki rajta lesz (licensz nélkül is), az OB listán csak az, aki kiváltja a licenszet.

 

Szóval akinek dobogós esélye van, és szeretne érmet nyerni, jobb ha kiváltja. Aki a triatlon éves ranglistához pontot akar szerezni, annak is kell a licensz.

Előzmény: Elm (21101)
zsuga Creative Commons License 2014.05.05 0 0 21102

Látatlanban könyöklőt ne vegyél. Olyan helyen vegyél, ahol ki tudod próbálni. Fontos, hogy a karhosszúságod szerint állítani tudjad.

 

Ha elsőbálozó vagy és nem vagy erős bicajos, illetve előtte nem sokat tudod/akarod használni a könyöklőt, szerintem a Balatonmanen nem sok hasznát fogod venni. Felfelé nem lesz túl nagy a szélellenállásod, lefelé meg nagyot perecelhetsz az úthibákon. Sík rész nemigen van a pályán...

 

Nagyatádon viszont mindenképpen használnám, mert ott sík a pálya, nincsenek éles kanyarok, nagyobb úthibák. 

Előzmény: Elm (21100)
Elm Creative Commons License 2014.05.04 0 0 21101

No most akkor, még egyszer, a gyengébbek kedvéért :

 

"http://balatonman.hu/kozeptavos-resztvevok-figyelmebe/"

 

Jól értem, hogy csak a pontversenyhez kell a licenc? Aki csak gurulni akar egyet, vagyis csak indulni a versenyen, annak nem kell?

 

Ahogy olvasom a kaszói duatlonon is volt valami felreértés az ereményhirdetésnél...

 

 

Elm Creative Commons License 2014.05.04 0 0 21100

Ha még sosem használtál, akkor azért ne a versenyen próbáld ki, egyáltalán nem biztos, hogy segítség lesz. Eléggé igénybeveszi a derekat, hátat, nyakat - de ha bírod, akkor valóban jó.

Ha van arckönyved, akkor ott van olyan csoport, hogy "triatlonos bolhapiac" vagy valami efféle, ott mostanában láttam hirdetve néhány fajtát. Esetleg bikemag.hu-n is van triatlon kategória, hátha.

Előzmény: hutano (21099)
hutano Creative Commons License 2014.05.04 0 0 21099

Sziasztok,

"Triatlon" könyöklőt szeretnék vásárolni, ez ügyben kérném a segítségeteket. Az idén a Balatonman Iron távon első bálozó leszek :) és úgy gondolom, hogy nagy segítséget nyújthat a bicajos távon. Használt, de jó állapotban lévő is érdekelne.

 

Segítségeteket előre is köszönöm.

zfazek Creative Commons License 2014.04.09 0 0 21098

Elkelt.

Előzmény: zfazek (21088)
Elm Creative Commons License 2014.04.04 0 0 21097

Miert gondoljak ugy? Mert tobben neveznek, ha lehet bolyozni, vagy mert tobben fernek el a palyan?

A profikat akkor is ellenorizni kell, igy aztan rohadtul nem lesz egyszeru, plane ha keverednek (ellentetben az ITU VB-vel, ahol az elit es az age group nem versenyzett egyutt)...

Előzmény: moskitos (21094)
moskitos Creative Commons License 2014.04.03 0 0 21094

A fö elgondolas az egészben hogy mivel ezek a versenyekre a szabad helyek perceken vagy napokon belül elkelnek,igy ugy gondoljak hogy ezaltal növelhetik az indulok létszamat (3000 fölé) igy még több bevételre tehetnek szert.

Azért vannak olyan versenyek ahol nem sokra mennek az indulok ezzel a valtoztatassal (Pl. Lanzarote)

A gyengén uszo profik elég szép kis mezönyt fognak magukkal huzni!

 

A 2015-ös IRONMAN 70.3-as VB amit Zell am See-nek itéltek, igy azok akik a IM 70.3 Budapest-i versenyen indulnak lehetöséget kapnak egy elérhetö tavolsagu VB-n valo részvételre!!(Clearwater, Las Vegas....)

Elm Creative Commons License 2014.04.03 0 0 21093

Ezt direkte előre bejelentették? Ennek meg mi értelme? Biztosan van egy csomó más szabály is, amit alapesetben nem nagyon ellenőriznek, de ha kiderül, akkor büntetik. Most akkor ezzel a bejelentéssel kifejezetten arra céloznának, hogy nem is büntetik, akkor se, ha mégis láthatóan bolyozik valaki (ami ugye továbbra is tilos önmagában), vagy azért büntethetik, csak célzott/rendszeres ellenőrzés nem lesz majd a pályán?

 

Ez olyan, mintha bejelentenék, hogy 130 felett menni továbbra is tilos az autópályán, de nem fogják ellenőrizni, mert nincs rá keret mondjuk. Ilyenkor mi lenne?

 

Ha nem jelentek be semmit, nem mondanak semmit, csak a 100 pályafeügyelő helyett 1 lesz a pályán, akkor se történik semmi extra, az eredemény nagyjából ugyanaz lenne talán : a többség betartaná, ahogy eddig, aki csalni akar, nem tartja be, ahogy eddig...

Előzmény: moskitos (21091)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2014.04.02 0 0 21092

Íme, a sportszerűtlenség melegágya. Ha nem akarják ellenőrizni, meg kéne engedni.

Előzmény: moskitos (21091)
moskitos Creative Commons License 2014.04.02 0 0 21091

Bolyozos IRONMAN a WTC-töl!!!

2015-töl a WTC többek között költségmegfontolasbol, nem kivanja ellenörizni a kerékparozas alatt  az AGE Group-os versenyzöket , hogy betartjak a nem bolyozos versenyszabalyzatot. ( a bolyozast tovabbra sem engedélyezik de nem fogjak ellenörizni)

 

Tibor1975 Creative Commons License 2014.03.22 0 0 21090

A Bikeart Kiss János Alt. u. 26 alatti boltjában is van lehetőséged megnézni és kipróbálni triatlonruhákat.

Előzmény: Tisztul_A_Visztula (21078)
F1DO Creative Commons License 2014.03.20 0 0 21089

Érdemes lehet megkérdezni őket: http://www.triatline.hu/

Előzmény: zsuga (21080)
zfazek Creative Commons License 2014.03.18 0 0 21088

[IRONMAN 70.3 BUDAPEST]

 

Sérülés miatt egy 100 EURO-s nevezés ajándékkártya 20 000 Ft-ért eladó. Érdeklődni magánban.

 

Zoli

Marcellus Creative Commons License 2014.03.04 0 0 21087
Ha triatlonos ruha, akkor az Orca-t abszolút tudom ajánlani. Most a Bike Art üzletében női-férfi versenyruhák 5000 forintért vannak akciózva!
Elm Creative Commons License 2014.02.22 0 0 21086

Érten, köszi. Reméljük, így marad idénre is.

Előzmény: zsuga (21085)
zsuga Creative Commons License 2014.02.22 0 0 21085

Igen, ez kicsit zavaros kérdés:

Tavaly minden versenyre igaz volt (Nagyatádra is), hogy napi licenszt vagy éves engedélyt kellett kiváltani annak aki az OB eredménylistára fel akart kerülni. Ennek feltétele orvosi igazolás megszerzése (éves engedélynél sportorvos, napi engedélynél helyi vizsgálat biztosított volt Nagyatádon is). Ha OB nem izgat, szerintem saját felelősségre (ezt nevezésnél alá is írtad) veszel részt orvosi vizsgálat nélkül. Tavaly erre konkrétan az extrememan.hu oldalon rákérdezett valaki, de választ nem kapott. Én éves engedélyt szereztem be, mert az orvosi vizsgálatot fontosnak tartottam és több felkészülési versenyen is indultam, hogy beidegződjön a depózás, frissítés stb. meg a sok technikai részlet.

 

 

Előzmény: Elm (21084)
Elm Creative Commons License 2014.02.20 0 0 21084

Lehet láma kérdés, de jól rémlik, hogy Atádra nem kell se licenc, se sportorvosi, csak azoknak, akik az OB-n akarnak indulni?
Vagy valami napi licenc-t kiállítanak ott a nevezésnél?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!