Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.08 0 0 3440

Dél-budán, illetve annak vonzáskörzetében (pl. Budaörs) keresek normális szaunát.
Normális alatt azt értem, hogy senki nem jön be papuccsal fürdőruhával, és ki sem néznek, ha én a szauna lepedőt rendeltetés szerint magam alatt használom. És legalább a zuhanyba meg valami pihenőbe ne kelljen felöltözni.

Egyenlőre az Aquaworld-be járunk, de az a távolság miatt csak alkalmanként működik.

Két helyről érdeklődnék konrétan is. Oxygen wellnes tapasztalatok? Illetve Velence Spa tapasztalatok?

magnum52 Creative Commons License 2019.01.08 0 1 3439

Én egy héten egyszer szoktam menni Debrecenben, de szerintem is kulturált. Azért nem kellene általánosítani. Csodálkozom hogy kendőben álltak a zuhany alá mert két matt fehér üveg ajtós zuhany is van bent és aki nem akar meztelenül más előtt zuhanyozni az oda megy be. Én mindig meztelen ülök a törölközőmön mikor szaunázom de még egyszer sem menekültek ki mikor megláttak. Hidd el az adott vendég összetételétől is függ amit látsz. És ez szerintem nem csak Debrecenben van így. Egy látogatásból ne hozz ítéletet.

Előzmény: nudrob (3438)
nudrob Creative Commons License 2019.01.08 0 1 3438

Bocsi, de szerintem nem értetted. Nem érdekel ki van többségben. Azt sem bánom ha csak pasik lesznek a szaunában. De azért ideje lenne felnőni és a szaunát egészségesen használni. Mi a baj a meztelenséggel? A szauna használata meztelenül egészséges! De ne haragudj, de hogy még fürdőkendővel álljanak be zuhanyozni ?? Ilyet sehol nem láttam még. Bent voltam a szaunában egyedül. Bejött egy pár ,látták meztelenül ülök és erre kimentek ? Ne hogy már én érezzem magam szarul !

Előzmény: RevolutionDisco (3436)
RevolutionDisco Creative Commons License 2019.01.08 0 3 3436

Szóval neked egy szauna attól jó, hogy a nők többségben vannak, és lehetőleg meztelenül vannak a szaunában.

Tudomásul kell venni, hogy nem mindenki szeret meztelenül lenni a szaunában, és nem mindenki szereti hogy mások is látják akár zuhanyozás közben.... főleg a bámészkodók miatt.

 

Szerintem a debreceni szauna igenis jó. Jók a programok, jók a szaunamesterek. Pihenő tér lehetne jobb,de szerintem örülni kéne annak, hogy van arrafelé egy olyan szauna ahol nem fürdőruhában ülnek, és szólnak azoknak akik helytelenül használják a szaunát.

Előzmény: nudrob (3435)
nudrob Creative Commons License 2019.01.07 0 1 3435

Ma voltam Debrecenbe. A szaunavilág hát mit is mondjak? Rajtam kívül voltak vagy 10-en,abból 3 hölgy. A szaunában összesen ketten voltunk meztelenül, rajtam kívül egy másik pasi. . A merülőfürdőt is csak mi ketten használtuk. A legjobban akkor néztem nagyot, amikor az asszonyka a köré tekert kendőben ment zuhanyozni!!!!! Kár is.

radio111 Creative Commons License 2019.01.05 0 0 3434

Nem hideg vizes merülő, hanem langyos pezsgőfürdő jellegű. Merülő sajnos nincs (vagyis mikor ott jártunk nem volt). Külön öltöző nincs, pihenő padokra lehet letenni a fürdőruhát.

Előzmény: nudrob (3429)
radio111 Creative Commons License 2019.01.05 0 1 3433

Igen jól látod ez három külön dolog, némi átfedéssel.

Vannak dolgok amit meztelenül jobb csinálni. Ilyen például a szaunázás, de sokan aludni is úgy szeretnek, vagy saját házunkban is lehetünk pőrék.

Van a naturizmus akik mindent pucéron szeretnének csinálni, például tavaly volt hír egy naturista étterem azt hiszem Párizsban. Ez már nekem necces, én otthon elvagyok egész nap pucéron, de evéshez felöltözök, nem akarom kajálás közben a farkamat meg a zacskómat bámulni.

És a harmadik az akiknek a meztelenségről csak a szex jut az eszükbe. Én úgy vagyok ezzel, hogy "hazai pályán" négyszemközt intézem az ilyen dolgokat, mások előtt nem igazán kívánnék közösülni vagy pettingelni, ugyanakkor egy nyilvános fürdő vagy wellness intézetben én sem igénylem azt a "látványt" hogy mások előttem közösüljenek vagy pettingeljenek.

 

Hogy az említett wellness intézményről is mondjak valamit: két éve jártunk ott családilag (fürdőruhás napon) és az említett negatív dolgokat -a szexuális dolgoktól eltekintve -csak megerősíteni tudom. Az öltöző szűk, a tisztaság számomra nem elégséges, a medence téri átjáróban (onnan nyílnak a wc-k) iszonyú húgyszag volt. A szaunarendezvény nyomasztóan bennfentes, látszott, hogy egy törzsgárdának szól az egész, a többi csak megtűrt idegen. Nem igazán értettem, hogy sokan miért értékelik olyan nagyra azt a helyet (vagy lehet, hogy a szvinger jellege miatt?)

Előzmény: informania (3432)
informania Creative Commons License 2019.01.05 0 1 3432

Köszi a részletes beszámolót (mi is tervezzük a hely meglátogatását, de még nem jött össze). Azonban 2 jelenségen elgondolkodtam:

- milyen úszómester lehet az ilyen, akinek ennyi "tekintélye" van a vendégek előtt?

- 'ami másnak jó, nekem miért legyen rossz?" - talán a "másnak", akinek a viselkedése miatt "nekem" el kell hagynom a medencét, nem biztos, hogy elfogadható szituáció...

 

Sajnos itthon még mindig keveredik a fürdőruha nélküli és a naturista rendezvények lényege (az átfedésektől eltekintve ez két dolog), de a sokkal nagyobb gond az a jelenség, amely a felszabadultságot / kötetlenséget összekeveri a szabadossággal (adott esetben gusztustalansággal).

 

Ha esetleg jelzitek a zuhanyzók állapotát az üzemeltetőnek, talán tesznek valamit.

 

üdv

Előzmény: Törölt nick (3431)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.05 0 4 3431

Sziasztok, 

 

Mai, illetve tegnap volt szerencsém kipróbálni a ráckevei Aqua Land textil mentes szauna estjét. 

Mivel sokan kérdeztek a hellyel kapcsolatban (magam is), álljon itt egy visszajelzés/vélemény az én tollamból is. 

 

A hely Bp.-ről megközelítve azért kicsit húzós, nekem 1 óra volt kocsival, de hát nem mindenki Pestről közelít. 

Árfekvés tekintetében az egyik legjobb hely, ár érték arányban szuper!

A beltér kicsit szűkös, az öltöző gyakorlatilag egy folyosó szekrényekkel, illetve egy két öltöző kabin a szégyenlőseknek (??). Ezzel csak az volt a gond, hogy igen nagy tumultus keletkezett, mikor mindenki egyszerre érkezett és várni kellett, hogy a szekrényedhez juss. Lepedő, köpeny fel, és indulhatott a hely felfedezése. Rögtön az öltözőből egy igen szűk és sötét folyosó vezet a szauna részre (egy igen nehézkesen működő QR kód olvasóval, mely olykor megnehezítette a bejutást). Itt egy szűk és sötét folyosó fogad, ahonnan nyílik egy bio, egy finn szauna és egy tepidárium. A szauna világ az udvarra nyílik egy ajtón keresztül ahol egy kültéri medence található, valamint a felöntések helyszíne a mester szauna. Ez a rész a helyszín leghangulatosabb része. Mellette merülő, dézsa, tusolók. Visszatérve a szűk katakombába az ellenkező irányba nyílik a fedett medence tér, itt egy 25 m-es úszómedence, pezsgőfürdő és egy kisebb áztató medence. 

A korosztály vegyes de inkább fiatalok, a textil mentességet abszolút mindenki tartja, még a lepedőzés sem igen jellemző, a közösség tereket is sokan pőrén használták, a medencéket, szaunákat mindenki, utóbbiakban leginkább csak a lepedőjükre ültek az emberek. 

Ami negatívum volt, hogy az est előrehaladtával a beltéri jakuzzi egy kisebb fajta orgiává kezdett átalakulni ahol az érintetteket a többszöri felszólítás sem zavarta, az úszómester pedig azzal nyugtatta a panaszkodókat, hogy ez itt kvázi mindennapos, nem kell annyira felháborodni... Jó végül is ez igaz, ami másnak jó, nekem miért legyen rossz, egyszerűen eltávoztam a beltéri részről a szaunákhoz/kültérre, ahol mindenki kulturáltan élvezte az autentikus szaunázást/fürdőzést. A kinti medence fantasztikus ahogy gőzölög a hidegben, te pedig bent ülsz a finom meleg vízben. A felöntések igen jók, bár a V8 színvonalát messze nem érik el. 

És még egy negatívum a végére: a zuhanyzók állapota... hát én inkább hazajöttem letusolni... 

Summa: nem rossz, kifejezetten jó társaság, jó szauna program, ingyen korlátlan tea, azonban csipetnyi erotikával és még egy kis taplósággal vegyülve, nekem lerontotta a szauna kultúra összképét. A V8 klasszisokkal jobb, és össze sem hasonlítható a két hely infrastruktúrája medencéi, szaunái és tisztálkodó helységei. 

Lehet még ellátogatok de a V8-at ill. Aquaworldöt nálam nem ütötte ki a "best" kategóriából. 

 

röviden ennyi. 

Üdv mindenkinek! 

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.03 0 0 3430
Sziasztok! Barátnőmmel a hétvégén készülünk Egerszalókra menni. Még sose próbáltuk a fürdőruha mentes szaunát. Milyen élményeitek vannak Egerszalókról? Köszi a válaszokat!
nudrob Creative Commons License 2019.01.01 0 0 3429

Szia.Írtad a merülő medencét.Gondolom az a hideg vízes.Más medence is található ott fenn ? És fenn is van külön öltöző ahová le lehet tenni a fürdőruhát ?

Előzmény: n.csongor79 (3420)
dokeee Creative Commons License 2018.12.29 0 0 3428
dokeee Creative Commons License 2018.12.29 0 1 3427

Esztergom.

Előzmény: mann85 (3426)
mann85 Creative Commons License 2018.12.29 0 0 3426

Sziasztok! Budapest környékén, illetve 1-1,5 óra autózású sugarú körben van-e olyan wellness/szauna, ami akár egész nap koedukált és naturista? Amennyiben igen, tudnátok mondani pár infót (pl csak szauna van, vagy van-e esetleg medence, mint a V8-ban Szentendrén, stb...)

 

Köszönöm előre a válaszokat!

5556969 Creative Commons License 2018.12.28 0 3 3425

Ráckeve összefoglaló mindenkinek akit érdekel:

 

Voltunk többször manapság.

A hangulatot barátinak mondanám, jó hangulat, a felöntésekhez hozzátartozik a zene, és a hülyéskedés is.

Sok állandó vendég van, de vannak mindig új arcok.

Lepedőt természetesen lehet használni, a fürdőruha viszont még a medencékben is tilos. Van aki takargatja magát a szaunában van aki nem, mindenki ahogy szereti.

Van aki a közösségi terekben is meztelenkedik, de törölközőbe tekert vagy köntösös emberek is vannak.

Felöntésekre nem kell regisztrálni, velünk egyszer előfordult hogy valamelyik felöntésre nem jutottunk be, de ez viszonylag ritka, és mivel fél óra múlva jött a következő nem volt téma.

 

Ami fontos, a fő szauna bejárata kültéren van, tető van a fejünk felett, de azért néha hideg van. Ez minket abszolúte nem zavar, csak gondoltam szólok.

 

Nekem nagyon bejön a feeling.

Elvileg jan 4-én megyünk ismét, ha szeretnétek valamit tudni, akkor kérdezzetek!

Előzmény: n.csongor79 (3423)
nudrob Creative Commons License 2018.12.27 0 0 3424

Jegyet előre kell rendelni vagy elég ha helyben vesszük meg ? Mennyire szokott lenni teltház? Nem csak a szauna részlegen. Egyébként a szauna részlegen "csak" merülőmedence van vagy van nagyobb medence is amiben úszni lehet ?

Előzmény: n.csongor79 (3422)
n.csongor79 Creative Commons License 2018.12.27 0 0 3423

Ráczkevéről tudnátok néhány szóban írni?

Kinek mi a tapasztalata a textilmentes estéken?

Milyen a hangulat, mennyire vannak sokan?

Lepedőt lehet használni, vagy mindenki lepedő nélkül van?

Most pénteki programról tudtok e már részleteket?

 

n.csongor79 Creative Commons License 2018.12.27 0 1 3422

Elfogadott a meztelenség is bent a szaunában, ha az a szaunázás céljából történik és nincs kirívó viselkedés. Szerintem a szabályzatban le is van írva!

Jellemzően több a lepedős mint a nem lepedős. Minden korosztály képviselteti magát.

Nem fognak rád csúnyán nézni, ha nem vagy lepedőben, mert ez teljesen normális a megfelelő Szuna etiket betartásával.

Kevés ilyen kulturált szauna van ma Magyarországon! Természetesen ebben nagy segítségre vannak az ottani szauna mesterek.

 

 

 

Előzmény: nudrob (3421)
nudrob Creative Commons License 2018.12.26 0 0 3421

Vauu.Kösz. Végre a közelben egy textilmentes szauna. Ki is próbálom nemsokára. És azért járnak ?Milyen az etikett? Szaunában,merülőmedencében írtad hogy fürdőruha nélkül. Gondolom a szauna részlegen kötelező a lepedő használata.Vagy meztelenség elfogadott ? Járnak sokan ?Arány? Férfi-nő: 50-50% ? 

 

Előzmény: n.csongor79 (3420)
n.csongor79 Creative Commons License 2018.12.26 0 1 3420

Véleményem és eddigi tapasztalataim alapján a legjobb szauna világ a debreceni Aquaticumban van.

Amihez viszonyítani tudom: Mórahalom, Sárvár, Zalakaros, Szolnok, Cserkeszőlő, Gyula, Kehidakustány, Siklós...

 

Meztelenül lehet szaunázni, de nem ez a tipikus. Az esetek kb 60 százalékában lepedőbe tekerve vannak bent a résztvevők,

de mindig vannak aki bátrabbak és lepedőből kitekerve ülnek fel a szauna padokra. Ha összehasonlítom a másfél évvel ezelőtti tapasztalataimat a mostanival azt látom, hogy az arány lassan, de változik. Egyre többen fogadják el a klasszikus szauna kultúrát és ez miatt levetkőzik gátlásaikat. Sajnos Magyarország még nagyon messze van azoktól az országoktól ahol ez több évtizede természetes és normális.  A merülő medencébe kénytelen vagy meztelenül bemenni, de ott és a nyitott zuhanyzóban engedélyezett a fürdőruha használat. Fürdőruhás embert a merülő medencében az elmúlt másfél évben mialatt több száz emberrel találkoztam max. 2x  láttam. De a szaunába nem jöhetnek be azzal. Azonnal kizavarják őket. Múltkor bejöttek valami szláv népek, de 5 lépést nem tudtak tenni odabent és ki is zavarták őket!

 

Profi szaunamesterek, nagyszerű szaunaszeánszok, időnként többnapos rendezvények ( Pl. olasz est, szauna bajnokság stb..)

Minden szempontból csak ajánlani tudom!!!

 

 

Előzmény: nudrob (3419)
nudrob Creative Commons License 2018.12.26 0 0 3419

Debrecen Aquatica. Volt oda közületek valaki ? Lehet meztelenül szaunázni? Látogatottság ? 

informania Creative Commons License 2018.12.26 0 0 3418

Sziasztok,

 

mi január első péntekén (4-én) tervezzük felfedezni a ráckevei lehetőséget, ezért minket is érdekelne bármilyen hasznos info. Pl., hogy a felöntésekre előre (akár online) kell / lehet regisztrálni, egyéb praktikus tudnivalók. Előre is köszi!

Előzmény: Törölt nick (3417)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 0 0 3417

Sziasztok, 

 

Ráckeve engem is érdekelne. Meg tudnátok írni milyenek a hangulatai a péntek esti textilmentes esteknek? Illetve, hogy a szaunákon felül a medencék, közösségi terek is textilmentesek e ilyenkor? Mert a honlapon írt info alapján nem egyértelmű.

 

Köszi :)

Előzmény: rifekke (3416)
rifekke Creative Commons License 2018.12.23 0 0 3416

Sziasztok!

 

Van innen aki Ráckevére jár a pénteki textilmentes estékre? Milyen a társaság? Egy összeszokott brancs van lenn, vagy inkább más-más emberek mindig?  A szolgáltatási színvonal milyen? Érdemes lemenni? 

dokeee Creative Commons License 2018.12.22 -1 1 3414

Olvasd el a topik címét. A második szóra felhívnám a figyelmed. Neked itt semmi keresnivalód.

Előzmény: magnum52 (3413)
dokeee Creative Commons License 2018.12.20 -1 1 3412

Te mekkora tahó vagy, ember. Volt már neked bármi közöd nőhöz?

Előzmény: magnum52 (3409)
magnum52 Creative Commons License 2018.12.19 -1 0 3411

A csajtól? :)

Előzmény: stv69 (3410)
stv69 Creative Commons License 2018.12.17 0 1 3410

nem is értem miért nem kérdezted meg....

Előzmény: magnum52 (3409)
magnum52 Creative Commons License 2018.12.17 -1 1 3409

Köszi. Én is arra tippelek hogy már a vége felé volt a csajszi és csak biztonságból tette be.

Előzmény: radio111 (3408)
radio111 Creative Commons License 2018.12.17 0 1 3408

Igaz én nem vagyok nő, de a párom szokott olyankor is (mondjuk nekünk saját szauna van, közszaunát valószínűleg kihagyná). Első két napon nem de a gyengébb napokon minden további nélkül szaunázik. Merülőt azt olyankor mellőzi csak zuhany. Meg természetesen szauna előtt tesz friss tampont. Semmi "baleset" nem volt még belőle.

Előzmény: magnum52 (3407)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!