Keresés

Részletes keresés

jack B. Creative Commons License 2018.03.31 0 0 175665

te vetted meg a jófogiról azt a Tur Mix-ot? :D

Előzmény: imak01 (175663)
2007ath Creative Commons License 2018.03.31 0 0 175664

A nyomásfokozós kar (szűrő), - mint ami a Poemiánál alapból van - nem annyira érzékeny az őrlemény finomságára. Az őrlő beállításának széles tartományában fogsz elfogadható minőségű kávét főzni.

 

A megfelelő szemcseméretet csak próbálgatással lehet megtalálni. Elképzelhető, hogy az őrlőfej alá kell még tenni - vagy onnan kivenni - a darálóhoz mellékelt alátétekből. A teendők leírása itt olvasható: https://graef.hu/sites/graef/files/downloads/graef_daralo_ujrakalibralasi_utmutato.pdf 

 

 

Előzmény: ici169 (175662)
imak01 Creative Commons License 2018.03.31 0 0 175663

Sziasztok!

Turmix tx 10 vapore kávéfőző használatával kapcsolatban kérdezhetnék valakit esetleg, priviben?

Előre is köszi!

ici169 Creative Commons License 2018.03.31 0 0 175662

Sziasztok!

 

Vásároltam egy Graef Cm 702-es őrlőt. Segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan kezdjem az őrlemény beállítását. Létezik egy cikk, amiben nagyjából le van írva, hogy mik az alap lépések és mire kell figyelni?

Egyelőre egy alap, ajándékba kapott kávéval próbáltam időhiány miatt egyszer, de már így sokkal jobb volt a végeredmény. Egyelőre egy Poemia főzőm van, de pár hónapon belül vásárolok egy Gaggia Classicot.

Szeretnék kérni segítséget, hogy kávét hol érdemes venni, rendelni. Nyilván ez mind ízlés kérdése, de hiába várom a sikereket, ha egy rossz babbal próbálkozok. Ezért ebben is szeretnék egy kis mankót kérni.

 

Köszönöm szépen!

Kellemes ünnepeket!

Ruskizene Creative Commons License 2018.03.31 0 0 175661

köszönöm a tippet, utánanézek a tuningoknak!  a PID beszerelése tényleg nem tűnik megfizikának:)

Előzmény: Mano.66 (175656)
Ruskizene Creative Commons License 2018.03.31 0 0 175660

valahogy így igen, hasonlóan gondolkozom. A quick mill 0650eseimnél volt némi probléma az alkatrészek beszerzésénél, ha valami probléma volt, egy picit ez is terelt a Rancilio felé, hogy végre legyen kicsit egyszerűbb a buherálás, ha arra kerülne sor.

 

 

Előzmény: H_G (175658)
K.K. Creative Commons License 2018.03.31 0 0 175659

Felsőszűrő nagy csavarjár egy süllyesztett fejűre cserélni.  Én felsőszűrőket is váltogatom. Szűrőkosárban sem feltétlen a gyári a legjobb.  Ajánlom a Renekát (nem olcsó),  IMS-t.  Naked karral a kávékészítési technika javítható -  látod,  hogy csatornásodik-e,  gyorsan világosodik-e.  A lefolyás így nagyon látványos,  én amióta vettem csak így használom. Javaslom még a műanyag tamper lecserélését egy 58,4(5,6) mm-re. 

(ám a daráló legalább annyira fontos,  ha valami nem stimmel,  akkor először úgyis az őrlés finomságán kell változtatni)  Sok sikert

 

Előzmény: Mano.66 (175656)
H_G Creative Commons License 2018.03.31 0 0 175658

Te is tudod, hogy a) nem fog tudni, b) ilyen meghibásodás nem szokott előfordulni, c) a márkaszervízen kívül is számos szerelő tudja javítani.

 

Előzmény: Mylord3 (175657)
Mylord3 Creative Commons License 2018.03.31 0 0 175657

Esetleges idő előtti meghibásodásnál a magyarországi Rancilio márkaszerviznél tudsz majd garanciát érvényesíteni??

Előzmény: Ruskizene (175646)
Mano.66 Creative Commons License 2018.03.31 0 0 175656

Nekem is Silvia-m van. Ne sajnáld a pénzt a PID+Rézcső+tágulási+OPV beállítás tuningra. Ezekkel sokkal használhatóbb a gép.Pest Simi,vidék lali.hu az aki tuningol. 

Előzmény: Ruskizene (175655)
Ruskizene Creative Commons License 2018.03.31 0 0 175655

köszönöm, valóban találtam azonnal 1-2 cikket erről a témáról, ha netán van olyan amit mindenképpen ajánlanál, megköszönném a linket! köszönöm még egyszer!

Előzmény: Freedom of mind (175654)
Freedom of mind Creative Commons License 2018.03.31 0 0 175654

Még mielőtt nekiállnál: nagyon jó dolog a PID, ezt én is alátámasztom, de sokan használják a világon a Silviákat (is) gyári állapotban, megelégedéssel. A titok nyitja a hőmérséklet szörfölés (temp surfing) Erről rengeteg anyag van a neten. Ha magad akarod kitapasztalni és ehhez kell némi mankó, elég hozzá egy olcsó digitális hőmérő (gronking).

Előzmény: Ruskizene (175653)
Ruskizene Creative Commons License 2018.03.30 0 0 175653

mi az az "ezt azt"?:) érdekelne!:)

 

egyébként nagyon köszönöm a tanácsokat!!

Előzmény: K.K. (175652)
K.K. Creative Commons License 2018.03.30 0 0 175652

... és,  ha a PID miatt szétborítják,  még ezt-azt csak át kellene alakítani,  onnantól tényleg tökéletes.  (ilyen az enyém is) 

Előzmény: yeahhh (175651)
yeahhh Creative Commons License 2018.03.30 0 0 175651

Silviám nem volt, de az elődökből (Audrey/Nancy) több is. Szvsz gyári állapotában kezelhetetlen - a viszonylag nagy bojler/bimetálos hőfokszabályzó okozta nagy hőlengések miatt -, szóval a PID-es "génmanipulációt" meg kell lépned, utána öröm és boldogság :)

Előzmény: Ruskizene (175646)
_BP__ Creative Commons License 2018.03.30 0 0 175650

Köszi

Előzmény: Mylord3 (175643)
_BP__ Creative Commons License 2018.03.30 0 0 175649

finomabb a  vera, mint a csapvíz :-D

Előzmény: Katoczi (175640)
Freedom of mind Creative Commons License 2018.03.30 0 0 175648

Gratula! :) A Silvia jó kis gép, de nálunk tényleg el van szállva az ára, ki tudja miért. Valahol 135 és 145 között lenne a reálisan. Én emiatt vettem anno meg a kis PID-es Lelitet és nem bántam meg.

Előzmény: Ruskizene (175646)
zsorzs1970 Creative Commons License 2018.03.30 0 0 175647

Szép állapotú olasz karos kávéfőző Saeco Aroma.Nyomásfokozos karral,kettes szürővel.Frissen vizkötelenítve felső szűrő kítakarítva zsirtalanítva.új fej gumítőmítéssel.30 ezer ft   Érd:06209351897

Ruskizene Creative Commons License 2018.03.30 0 0 175646

Sok év quick mill oldtimerezés után ma végre megérkezett Olaszországból a vadiúj RANCILIO SILVIA-m. (itthon rettetntő drága bárhonnan is megszerezni, külföldről rendeltem). 

Picit zavarban vagyok még tőle, bár persze nagyon sok recenziót olvastam és néztem videót róla, kicsit úgy érzem mostantól megváltozik az életem :P  :)))

 

Ha bárkinek vannak a ranciliohoz javaslatai, személyes tapasztalatai amit megosztana, azt nagyon megköszönném!

 

zolnagy10 Creative Commons License 2018.03.30 0 0 175645

Brasilia Lady új ára: 110e Ft. Kávékorzón a részletek, ill a hivatkozott hosszászólásban.

Előzmény: zolnagy10 (175349)
Nibiru Creative Commons License 2018.03.30 0 0 175644

A citromsav nem zsíroldó, csak a vízkövet oldja.

Előzmény: Mylord3 (175643)
Mylord3 Creative Commons License 2018.03.30 0 0 175643

Most hirtelen eszembe jutott egy másik módszer lehetősége is, hogy a felsőrészt fejre állítva, egy erre alkalmas edénybe engedem a forró citromsavas oldatot, és ebbe rakom bele a felsőrészt úgy, hogy csak csak a szelep érintkezzen a citromsavval. Így a felsőrész védőrétege is megmarad, a szelep esetleges vízköves, KV-zsíros eltömődését a citromsav oldja, utána pedig az eljárás már ugyanaz.

Előzmény: Mylord3 (175642)
Mylord3 Creative Commons License 2018.03.30 0 0 175642

Csak a felsőrészről van szó, ha jól értem, ugye? Csak a felső részbe én időnként egy citromsavas forró oldatot azért bele szoktam engedni, egészen tele, hogy a szelepet is ellepje, hagyom benne egy darabig, aztán papírtörlővel kitörlöm, majd pedig üresben - tehát KV nélkül - tiszta vízzel átfuttatok egy főzést a főzőn, utána persze szétszedve hagyom száradni. Nekem már nem jön le a szelep szépszóval, feszegetni, csavargatni pedig nem akarom, viszont nem árthat magát, a szelepet ezzel a citromsavas oldattal kicsit áttisztítani (kb. fél évente, de ez a brikka használatának gyakoriságától is függ). Az ezzel kipucolt patina pedig viszonylag hamar újratermelődik a felső kiöntőben.

Előzmény: _BP__ (175636)
Ruskizene Creative Commons License 2018.03.29 0 0 175641

találtam elvileg egy helyet ahol lehet alu szegecsanyát venni, ma pont akkor értem oda, amikor már bezárt :( 

http://www.peters2000.hu/

 

remélem sikerrel járok, még egyszer köszi a segítséget! 

Előzmény: Johnny09 (175631)
Katoczi Creative Commons License 2018.03.29 0 0 175640

Bocs, kimaradt. A bojler részt meg max kiöblíteni szoktam. Lesz egy vékony réteg vízkő rajta idővel, nem oldódik ki annyi alumínium a vízbe, és nem lesz annyira fémes ízű a kávé mint az új kotyogó esetében. Brikkához felesleges a Vera, és egyéb designer vizek, jó lesz annak a csapvíz is.

Előzmény: _BP__ (175638)
Katoczi Creative Commons License 2018.03.29 0 0 175639

A felsőszűrőt levéve egy üvegmosóval próbálkozhatsz, de szerintem is felesleges. Töröld ki mosogatószeres szivaccsal és kész. Mosogatógépbe véletlenül se tedd.

Előzmény: _BP__ (175638)
_BP__ Creative Commons License 2018.03.29 0 0 175638

Úgy értettem, hogy a belsejét hogyan lehet tisztítani?

Előzmény: H_G (175637)
H_G Creative Commons License 2018.03.29 0 0 175637

Ecettel véletlenül se, semmilyen kávés felszerelést, annak sokáig megmaradhat a szaga. Szerintem nem kell tisztítani egyáltalán, az ujjal ledörzsölhető lerakódáson túl, de ha a tiéd vízkövesnek látszik, akkor rendesebb vízkőoldóval (citromsav) próbálkozz.

 

Előzmény: _BP__ (175636)
_BP__ Creative Commons License 2018.03.29 0 0 175636

Sziasztok

Bialetti brikka belsejét (amin kijön a KV) milyen gyakran kell tisztítani?

kb 1 éve használom, 100% vera vízzel, így nem kellene, hogy vízköves legyen.

Ecettel kellene egyet-kettőt főzni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!